GPS-klocka för barn bäst i test

GPS-klocka för barn bäst i test

Bäst i test

Bästa GPS-Klockan för Barn 2022

Xplora 5 Play

5/5

Prisvärd

GPS-Klocka för barn bäst i test 2022

Xplora XGO3

4.8/5

Bra funktioner

myFirst Fone R1

4.2/5

Budget

North 13.5

3.5/5

GPS-klocka för barn – Vilken är bäst i test?

Att kunna ha koll på var sitt barn befinner sig kan kännas tryggt för både barnet och dig som förälder. GPS-klockan är utmärkt då ditt barn börjar gå själv till skolan, men inte är tillräckligt gammal för att ha en mobil på sig. Det kan även vara bra med en GPS-klocka då man exempelvis befinner sig bland folkmassor.

Vi har granskat marknaden för att hitta de bästa GPS-klockorna för barn – trygga, enkla att använda och uppskattade av föräldrar. Vi har även tittat på vilka funktioner som kan vara bra att ha.

Xplora 5 Play vinner vårt test som bästa GPS-klocka för barn 2022 och nedan kan du läsa mer om alla testvinnare och se vår guide med nyttig information inför och efter ditt köp.

GPS-klockorna har utvärderats på:

Uppdaterad 9 november, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Xplora 5 Play - Bäst i test 2022

GPS-Klocka för barn bäst i test 2022 – Xplora 5 är en mycket trygg och populär GPS-klocka med stöd för 2g, 3g och 4g och många användbara funktioner som SOS-knapp, skol-läge och en app som ger dig bra information.

Bra funktioner

Xplora 5 Play är uppföljaren till omåttligt populära modell 4. Den helt nya modellen kommer med ett nytt uppgraderat, snabbare & framtids-säkrare microchip från Qualcomm. 

Med Xplora kommer funktionen säkerhetszon, en funktion där du kan ställa in i vilket geografiskt område ditt barn får vara, bryts gränsen får du ett meddelande om detta. Du kan också begränsa vilka telefonnummer, upp till 20 st, som tillåts ringa till klockan.

Modellen kommer även utrustad med en knapp på sidan av klockan för att omedelbart skicka larm till valt nummer. Ett ”skol-läge” finns, där inkommande samtal och meddelanden endast vibrerar för att inte störa lektionen. En rad andra funktioner som SMS, MMS, kamera hittar du hos Xplora 5 Play, inklusive god batteritid och den bästa appen marknaden kan erbjuda. 

Sammanfattning

Marknadens populäraste gps-klocka för barn med många nöjda användare och därmed vår vinnare i testet.

Produktöversikt

2 | Xplora XGO3 - Prisvärd

XGO3 är lillebror till vår vinnande GPS-klocka Xplora 5 Play, och ny på marknaden för 2022. Efter att ha fått möjligheten att testa XGO3 väljer vi att dela ut andraplats till denna modell.

Motiveringen lyder: Enkel att sätta upp, lättvikt, mycket tillförlitlig app och många användbara funktioner som ger dig som förälder trygghet.

Byggkvalitet och funktioner

Du får samma funktioner i XGO3 som hos 5 Play, fast till ett lägre pris. Det som skiljer dem åt är alltså primärt byggkvaliteten – som vi noterar absolut håller måttet. Klockan sitter bra och är enkel att anpassa. Du får GPS, Samtal, Meddelanden, GPS-zoner, Röstmeddelanden, Påminnelser, Skolläge, SOS, och givetvis branschens bästa app, för att nämna några. Klockan är även mycket lätt och bandet är byggd i material som inte skaver. 

Stegräknare med poäng

GPS-klockan har en inbyggd stegräknare och kan kopplas till Goplay, där ditt barn kan samla poäng. Dessa kan sedan användas till roliga priser. Kul!

Sammanfattning

Vill du ha det bästa marknaden har att erbjuda så är Xplora 5 Play det förstavalet – vill du däremot spara en peng och ändå få en högkvalitativ GPS-klocka från en ledande tillverkare så är XGO3 valet för dig. 

3 | myFirst Fone R1 - Bra funktioner

myfirst Mobilklocka R1 är en populär barn anpassad gps-klocka med telefonfunktion och höga användarbetyg. Via myFirst Fone appen kan du här använda GPS-spårning och myfirst kan även användas för både röstsamtal och videosamtal. Med andra ord en gps-klocka för barn som tar steget lite längre än de enklare modellerna på marknaden.

Säkerhet

Med appens hjälp kan du som förälder förutom att se vart ditt barn befinner sej, även markera ett gränsområde du inte vill att ditt barn rör sej utanför, en avsering sänds om det skulle hända. Som extra säkerhet finns här även en One-Touch SOS knapp funktion där barnets position samt en upp till 30 sekunders röstinspelning omedelbart skickas till förvalt nummer.

Röst & videosamtal

Modellen fungerar som sagt för både röst och videosamtal med 4G teknik i bägge riktningarna. Via appen kan begränsningar göras för vilka nummer som accepteras för både inkommande samt utgående samtal.

Övriga Funktioner

Förutom ovanstående huvudsakliga funktioner kan föräldrar välja att aktivera gps-klockans tilläggs-funktioner som stegräknare, en 2 Megapixel kamera och en musikspelare. Spelaren kan kopplas till ett par bt-hörlurar via klockans inbyggda bluetooth kapacitet eller spela via klockans egna högtalare. Ett så kallat klassrumsläge kan anpassas under skoltid eller under andra aktiviteter då man inte vill att barnet störs. I detta läge är gps-klockan ljudlös med undantag för enbart SOS funktionen.

myfirst R1 fungerar bra oavsett om du själv använder iPhone eller en Android telefon då den svenska appen finns tillgänglig för bägge systemen. Sammantaget är denna mer påkostade modell ett av de populäraste valen i kategorin med omdömen som att det är lätt att komma igång,  bra funktioner som fungerar som det är tänkt samt en snygg och bekväm design.

4 | North 13.5 - Bäst i budgetklassen

North 13.5 är en GPS-klocka i budgetklassen. Den får relativt goda recensioner av konsumenter, som framför allt lyfter hur pass lättanvänd klockan är, dock får röstkvalitén inte mer än godkänt.

Du kan lägga in upp till 10 telefonnummer i telefonlistan, och det finns en SOS-knapp lättillgänglig om läget blir akut.

Du kan se var ditt barn befinner sig geografiskt via en app med karta i din telefon eller läsplatta.

Säkerhet med Geofence 

Med inbyggd Geofence ges möjlighet att ange gränser på en karta, du kan då bestämma vilket område barnet får vara på, och klockan larmar när barnet går utanför gränsen.

En ytterligare bra funktion på denna klocka är att om klockan tas av så skickas en notifikation automatiskt till din telefon.

Använder kontantkort för samtal

Klockan behöver inget abonnemang, utan fungerar istället med kontantkort, så att du kan ringa till GPS-klockan. 

Batteritiden är cirka 1–2 dagar, det är därför en god ide att ladda klockan dagligen. Tacksamt nog laddar klockan till 100% på bara två timmar.

5 | Cmee Play - Populär

Cmee Play är efterträdaren till den populära Cmee C1, en populär GPS-klocka. Cmee Play är fylld med användbara funktioner, varav en är möjligheten till att koppla ett simkort till klockan så att vilket gör att du kan ringa och ta emot samtal.

Man kan välja upp till 30 telefonnummer som har möjlighet till att ringa klockan. Det finns även 3 förprogrammerade SOS-nummer som ditt barn enkelt kommer åt genom att hålla in SOS-knappen i 3 sekunder. Cmee Play har en batteritid på ca två dagar i standby läge. Använder man klockans mobilfunktion tar batteriet dock slut snabbare än så.

Många användbara funktioner

Geofence är en inställbar trygghetszon som ger dig möjligheten att bestämma gränser på en karta – klockan larmar då om den kommer utanför gränsen. Här finns också en alarmfunktion och ”hitta min klocka” som är uppskattade funktioner. Dessutom finns automatiskt meddelande vid avtagen klocka, 30 dagars historik, tyst läge och stegräknare bland annat.

App

Klockan lokaliseras via mobilappen Cmee APP (iOS och Android). där finns kartan och alla inställningar att tillgå. Klockan är vattentät och enkel att rengöra, men undvik att bada med klockan.

6 | Forever Care Me KW-400 - Design

 • GPS/AGPS/LBS plats
 • Ruttspårning
 • Telefonsamtal
 • Telefonbok
 • SOS-samtal
 • WiFi
 • Sömnövervakning
 • Säkerhetszon
 • Chattfunktion
 • Röstövervakning
 • Sms-notifikationer
 • Ficklampa

Forever Care Me KW-400 är ett  alternativ i fin design. Klockan har många funktioner, så som ruttspårning, telefonsamtal, SOS samtal och säkerhetszon. Den spårar ditt med barn via GPS/LBS. Den integrerade GPS-enheten skickar information om var barnet befinner sig via appen “Forever KidsCare”, som du enkelt laddar upp till din smartphone.

Många användbara funktioner

Klockan har många bra funktioner. Du kan till exempel ställa in en säkerhetszon, du ställer in ett område där ditt barn får röra sig, om barnet går utanför zonen så får du en varning om detta. Om barnet tar av sig klockan eller tappar den, så får du en avisering om det.

Du kan skicka sms-notifikationer och påminnelser om hemgång eller annat. Klockan har en samtalsfunktion, så att du och barnet kan ringa och ta emot samtal, du kan lägga in upp till 10 telefonnummer, vilket underlättar då barnet ska ringa dig. Du kan även skicka och ta emot meddelanden, och det finns även möjlighet till röstsamtal.

GPS använder sig av satelliter för att bestämma position. Vissa klockor använder sig även av mobilmaster för att hitta position. Det finns även WIFI på vissa klockor, detta fungerar bäst inomhus, och används då inte GPS räcker till. Det fungerar bäst i tätbebyggda städer. 

Vill du kunna begränsa ett område där ditt barn får röra sig inom, då ska du välja en klocka med “Geofence”. Du kan läsa mer om detta längre ner. Du får då en notifikation om barnet går utanför den gräns du angivit.

Om du är en extremt orolig förälder så finns det dessutom klockor som även mäter barnets puls, och du får då ett sms- larm om barnet kan vara i fara.

Skillnad på klockor

Det som skiljer klockor åt är delvis skärmstorlek, där finns olika kvalitéer, vissa är mer gedigna och vattenresistenta. På vissa klockor finns även en kamera så att barnet kan ta en bild. Klockans funktioner för säkerställd positionering kan även skilja sig åt, vissa klockor visar mer exakt plats. Mycket handlar om vad man vill betala för. Men i princip så har de flesta klockor bra visning för positionering, men skillnad i exakt positionering kan variera, beroende på vilket märke du väljer. Tänk på att frekvent uppdatera enheten när det finns tillgängliga uppdateringar! Mer kända märken/modeller uppdateras automatiskt bättre än andra, men det finns ingen garanti, därför är det viktigt att ha koll på detta, som du gör via en app. 

En klocka ett utmärkt val istället för en smartphone, klockan sitter på armen, säkert och mer tillförlitligt än en smartphone som man kan tappa. Det är särskilt bra med en klocka för de mindre barnen, vilket ger en större trygghet för dig som förälder.

Att ändra inställningar på klockan skulle bli krångligt, därför görs detta via en app som styr klockan. De flesta tillverkarna har appar till både Android och Iphone.

Säkerhet med Geofence 

Med Geofence kan man själv sätta upp gränser/områden där barnet kan rör sig fritt inom, går barnet utanför området skickas en avisering till dig. Via ett administrationsgränssnitt i appen definierar man en diameter som utgör trygghetszonen. Den här möjligheten är bra för barn som till exempel går själva hem från skola eller fritids.

Möjlighet till samtal

I vissa klockor kan man installera ett simkort, vilket ger dig möjlighet att ringa till ditt barn, och barnet kan ringa till dig. Inkommande och utgående samtal att begränsas via fördefinierade telefonlistor, man brukar kunna lägga in upp till 10 telefonnummer. Det innebär även att ingen okänd kan ringa till klockan, detta görs för att öka säkerheten.

Det finns även sms funktioner på klockan, du kan skriva och skicka sms till ditt barn, eller aviseringar om hemgång etc.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.6 / 5. Antal betyg: 18

Relaterade tester