GPS-klocka för barn bäst i test 2023

Att kunna ha koll på var sitt barn befinner sig kan kännas tryggt för både barnet och dig som förälder. GPS-klockan är utmärkt då ditt barn börjar gå själv till skolan men inte är tillräckligt gammal för att ha en mobil på sig.

Xplora X6Play blir vårt val som bästa gps-klocka för barn – en tillförlitlig klocka med många nödvändiga och användbara funktioner. Nedan kan du läsa mer om alla testvinnare och se vår guide med nyttig information inför och efter ditt köp.

Bäst i test

Gps klocka för barn bäst i test 2023 - Xplora X6Play

Xplora X6Play

Trygg app & skolläge

Populär

XPLORA XGO3 GPS-klocka för barn

Xplora XGO3

Funktionsrik och prisvärd

Budget

Gps klocka för barn - Forever Call Me 2

Forever Call Me 2

Trygghetszon

Produkterna har utvärderats på:

Användarbetyg

Funktioner

Spårning

Pris

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Med GeoFence skickas aviseringar automatiskt när barnet lämnar eller kommer fram till ett område.​
  • Med många GPS-klockor kan man ta emot samtal från förutbestämda telefonnummer
  • De flesta GPS-klockor är vattenresistenta​
  • En SOS-funktion kan kännas tryggt att ha i GPS-klockan​
  • Vissa klockor kan även ta bilder​
Bäst i test 2023
Gps klocka för barn bäst i test 2023 - Xplora X6Play

Xplora X6Play GPS-klocka

Skolläge

SOS-Knapp

Styr vilka som får ringa

Röstmeddelanden, SMS, MMS

Inställbar trygghetszon

Panel: 1.52” Pekskärm 360×480 pix

Batteritid: 72 timmar stand-by

Kamera: 5MP

Vattentät: Ja

Xplora X6Play är en mycket trygg och populär GPS-klocka för barn som med stöd för 4g och många användbara funktioner via SOS-knapp, skol-läge och en app som ger dig bra information blir vårt toppval och bäst i test.

Bra funktioner

Xplora X6Play är senaste uppföljaren till de omåttligt populära tidigare modeller som vi även länkar till nedan. Den helt nya gps-klockan kommer med ett nytt uppgraderat, snabbare & framtids-säkrare microchip från Qualcomm samt en kompetent 5MP kamera.

Trygg GPS-Klocka

Med Xplora kommer funktionen säkerhetszon, en funktion där du kan ställa in i vilket geografiskt område ditt barn får vara, bryts gränsen får du ett meddelande om detta. Du kan också begränsa vilka telefonnummer, upp till 20 st, som tillåts ringa till klockan.

Modellen kommer även utrustad med en knapp på sidan av klockan för att omedelbart skicka larm till valt nummer. Ett ”skol-läge” finns, där inkommande samtal och meddelanden endast vibrerar för att inte störa lektionen. En rad andra funktioner som SMS, MMS, kamera hittas hos Xplora X6Play inklusive en stabil batteritid och den bästa appen marknaden kan erbjuda. 

Sammanfattning

Marknadens populäraste och vårt tips som bästa gps-klocka för barn 2023 med många nöjda användare och stabila funktioner.

Populär
XPLORA XGO3 GPS-klocka för barn

Xplora GPS-klocka XGO3

Safezone-larm

Skoltidsläge

Platsspårning i realtid

Wifi & 4G

SOS-Knapp

Panel: 1.3 tum Färg, 240×240 pix

Batteritid: 180 timmar standy

Kamera: 2MP

XGO3 är lillebror till Xplora 6 Play och ny på marknaden för 2023. Efter att ha fått möjligheten att testa XGO3 väljer vi att dela ut andraplatsen till denna storsäljande & prisvärda modell.

Motiveringen lyder: Enkel att sätta upp, lättvikt, mycket tillförlitlig app och många användbara funktioner som ger dig som förälder trygghet.

Byggkvalitet och funktioner

Du får samma funktioner i XGO3 som hos Xplora X6Play, fast till ett lägre pris. Det som skiljer dem åt är alltså primärt byggkvaliteten – som vi noterar absolut håller måttet. Klockan sitter bra och är enkel att anpassa. Du får GPS, Samtal, Meddelanden, GPS-zoner, Röstmeddelanden, Påminnelser, Skolläge, SOS, och givetvis branschens bästa app, för att nämna några. Klockan är även mycket lätt och bandet är byggd i material som inte skaver. 

Stegräknare med poäng

Demnna GPS-klocka har en inbyggd stegräknare och kan kopplas till Goplay där ditt barn kan samla poäng som sedan kan användas till roliga priser. Kul!

Sammanfattning

Vill du ha en högkvalitativ GPS-klocka för barn till ett bra pris så kan XGO3 vara valet för dig. 

Budget
Gps klocka för barn - Forever Call Me 2

GPS-klocka Forever Call Me 2

Inställbar trygghetszon

SOS-Knapp

Säkerhetszon

Ruttspårning

Telefonsamtal

Chattfunktion

SMS-notifikationer

Forever Call Me 2 är ett budget alternativ i fin design. Klockan har många funktioner så som ruttspårning, telefonsamtal, SOS samtal och säkerhetszon och modellenen spårar ditt med barn via GPS/LBS.

Den integrerade GPS-enheten skickar information om var barnet befinner sig via appen “Forever KidsCare”, som du enkelt laddar upp till din smartphone.

Användbara funktioner

Gps-klockan har många bra funktioner. Du kan till exempel ställa in en säkerhetszon, du ställer in ett område där ditt barn får röra sig och om barnet går utanför zonen så får du en varning om detta. Om barnet tar av sig klockan eller tappar den så får du en avisering även om detta.

Du kan skicka sms-notifikationer och påminnelser om hemgång eller annat. Forever Call Me 2 har självklart även en standard samtalsfunktion så att du och barnet kan ringa och ta emot samtal och man kan här även lägga in upp till 10 telefonnummer i listan.

Prisvärde
Gps klocka för barn - Xplora 5 Play

Xplora X5 Play GPS-klocka

SOS-Knapp

Styr vilka som får ringa

Panel: 1.4” 240×240 pix

Batteritid: 72 timmar stand-by

Kamera: 2MP

Xplora serien är GPS-klockan för barn som på allvar öppnade intresset för just denna typ av klockor – äntligen lanserades en produkt som faktiskt fungerade som man tänkt sej.

Variant 5 är fortsatt ett alldeles utmärkt val i klassen även om uppgraderingen via Xplora X6Play numer finns på butikshyllorna. Skillnaden mellan Xploras klockor ligger här i både produktutveckling av funktioner, kapacitet och materialval.

GPS-klocka Serie 5 vs 6

Med Serie 5 har vi en lite mindre skärm på 1.4 tum med 240×240 pixlar jmf med Serie 6 med en 360×480 upplösning. Modellernas kamera skiljer sig även åt med en 2MP variant för serie 5 där serie 6 har en mer kapabel 5MP kamera.

Tittar vi på lagringsutrymmet har vi här 4 GB att röra oss med vs 8 GB för premiumvalet medans batteritid landar på 72 timmar för bägga varianterna i standby läge. Ett prisvärt och kompetent alternativ till Xploras övriga klockor.

Bra funktioner
GPS-klocka för barn - myFirst Fone R1

myFirst Fone R1 GPS-klocka

Anpassa trygghetszon

Röst & Video-samtal

Styr inkommande/utgående samta

Panel: 1.3” IPS touch skärm

Batteritid: Upp till 2 dagar

Kamera: 2MP

Lagring: 4GB

myfirst Mobilklocka R1 är en populär barn anpassad gps-klocka för barn med telefonfunktion och höga användarbetyg. Via myFirst Fone appen kan du här använda GPS-spårning och myfirst kan även användas för både röstsamtal samt videosamtal.

Säkerhet

Med appens hjälp kan du som förälder förutom att se vart ditt barn befinner sej även markera en gräns du inte vill att ditt barn rör sej utanför och en avisering sänds som åtgärd om det skulle inträffa. Som extra säkerhet finns här även en One-Touch SOS knapp funktion där barnets position samt en upp till 30 sekunders röstinspelning omedelbart skickas till förvalt nummer.

Röst & videosamtal

Modellen fungerar som sagt för både röst och videosamtal med 4G teknik i bägge riktningarna. Via appen kan begränsningar göras för vilka nummer som accepteras för både inkommande samt utgående samtal.

Övriga Funktioner

Förutom ovanstående huvudsakliga funktioner kan föräldrar välja att aktivera gps-klockans tilläggs-funktioner som stegräknare, en 2 Megapixel kamera och en musikspelare. Klockan kan kopplas till ett par bluetooht hörlurar via klockans inbyggda bt kapacitet eller spela via klockans egna högtalare.

Ett så kallat klassrumsläge kan anpassas under skoltid eller under andra aktiviteter då man inte vill att barnet störs. I detta läge är gps-klockan ljudlös med undantag för enbart SOS funktionen. myfirst R1 fungerar bra oavsett om du själv använder iPhone eller en Android telefon då den svenska appen finns tillgänglig för bägge systemen.

Sammantaget

Denna mer påkostade modell är ett av de populärare valen i kategorin med omdömen som att det är lätt att komma igång,  bra funktioner som fungerar som det är tänkt samt en snygg och bekväm design.

Populär
GPS-klocka för barn Cmee Play

Cmee Play GPS-klocka

SOS-Knapp

Skolläge

Bild på vem som ringer

Panel: 1.4″ Touch

Batteritid: 1-3 dagar

Kamera: 3MP

Cmee Play är efterträdaren till den populära C1 och är fylld med användbara funktioner varav en är möjligheten till att koppla ett simkort till klockan för att ringa och ta emot samtal.

Du kan här välja upp till 30 telefonnummer som ges möjlighet tatt ringa till gps-klockan. Här finns även 3 förprogrammerade SOS-nummer som ditt barn enkelt kommer åt genom att hålla in SOS-knappen i 3 sekunder.

Många användbara funktioner

Geofence är en inställbar trygghetszon som ger dig möjligheten att bestämma gränser på en karta varpå klockan larmar om den kommer utanför gränsen. Här finns också en alarmfunktion och ”hitta min klocka” som är uppskattade funktioner. Dessutom finns automatiskt meddelande vid avtagen klocka samt 30 dagars historik, tyst läge och en stegräknare bland annat.

App

Klockan lokaliseras via mobilappen där kartan och alla inställningar finns att tillgå. Klockan är vattentät men undvik gärna att bada med den.

Vanliga frågor och svar

GPS använder sig oftast av satelliter för att bestämma position men det finns även vissa klockor som använder sig av mobilmaster för att hitta rätt.  

Vill du kunna begränsa ett område där ditt barn får röra sig inom då ska du välja en klocka med “Geofence”, du får då en notifikation om barnet går utanför den gräns du angivit.

Om du måhända är en lite extra orolig förälder så finns det dessutom klockor som också mäter barnets puls där du får då ett sms- larm om barnet kan vara i fara.

Skärmstorleken skiljer modellerna åt med olika kvaliteter på panelen där de bättre också är vattenresistenta. På vissa klockor finns även en kamera vilket kan vara en uppskattad funktion. Klockans tekniker för att säkerställda positioneringen kan även skilja sig åt liksom exaktheten i återgivningen därav och mycket handlar här om vad man vill betala för.

Rent generellt så kan man ändå säga att de mer populära valen har en rimligt bra visning för positionering. Tänk även på att frekvent se till att klockan är uppdaterad och att Gps-klockorna från de mer kända tillverkarna här ofta uppdateras automatiskt.

Att ändra inställningar på klockan skulle bli krångligt, därför görs detta via en app som styr klockan. De flesta tillverkarna har appar till både Android och Iphone.

SOS-Knapp

Att snabbt och enkel kunna kalla på hjälp är uppenbart en av de absolut viktigaste funktionerna på en klocka av detta slag. Se till att det finns och att funktionen är lätt att förstå sej på och lätt att komma åt.

Säkerhet med Geofence

Med Geofence kan man själv sätta upp gränser/områden där barnet kan rör sig fritt inom, går barnet utanför området skickas en avisering till dig. Via ett administrationsgränssnitt i appen definierar man en diameter som utgör trygghetszonen. Den här möjligheten är bra för barn som till exempel går själva hem från skola eller fritids.

Möjlighet till samtal

I vissa klockor kan man installera ett simkort vilket också ger er möjligheten att ringa till ditt varandra där inkommande och utgående samtal kan begränsas via fördefinierade telefonlistor. Det innebär även att ingen okänd kan ringa till klockan, detta görs för att öka säkerheten.

En klocka kan vara ett utmärkt val istället för en smartphone då klockan sitter säkert på armen, och är mer tillförlitligt än en smartphone som lätt kan tappas.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023