Träning & hälsa » Kosttillskott » Veganskt proteinpulver bäst i test 2024

Veganskt proteinpulver bäst i test 2024

Veganskt proteinpulver bäst i test 2024

Vi har testat 6 av marknadens bästa veganska proteinpulver 2024. It’s Heey Plant Protein blir bäst i test, ett svenskt plantbaserat proteinpulver med bra smakprofil och hög proteinhalt. Fortsätt läsa för att få mer information om alla produkter i testet.

Bäst i test

Veganskt proteinpulver bäst i test 2024 - It's Heey Plant

It’s Heey Plant Protein

Bäst smakprofil

Alternativ

Healthwell veganskt proteinpulver

Healthwell Vegan Protein

Hög proteinhalt

Hampafrön

Healthwell Hemp Protein

Healthwell Hemp Protein

Hög fiberhalt

Produkterna har utvärderats på:

Smak

Proteinmängd

Proteinkälla

Varumärke

Testets betyg:
()
 • Veganskt proteinpulver med hampa ger dig mer fibrer är än många andra växtbaserade proteinpulver. Hampa hjälper även till att avgifta kroppen, och tar bort giftiga toxiner och tungmetaller från kroppen.​
 • Soja kan minska kolesterol i blodet, förhindra hjärt-kärlsjukdom.
 • Om du har känslig mage kan du testa ett pulver baserat på soja eller ärtor. Undvik koncentrat, välj istället ett isolatpulver.
Bäst i test 2024
Veganskt proteinpulver bäst i test 2024 - It's Heey Plant

It’s Heey Plant Protein

Bäst smakprofil & hög proteinhalt

Veganskt proteinpulver bäst i test 2024 – För en svårslagen smakupplevelse, vänd blicken till Heey – Ett plantbaserat proteinpulver producerat i Sverige.

Gott, nyttigt och veganskt i ett

Proteinpulvret kommer i praktiska påsar på 500 gram och per 100 gram får du 88 gram protein – mer än vad det typiska wheypulvret innehåller. Proteinpulvret använder soja och ärta som bas, och är gluten- & laktosfri.

Efter träningspasset, som frukost, eller som mellanmål

På hemsidan får du tips på hur du kan använda proteinpulvret utöver den klassiska proteinshaken. Varför inte en ladda gröten med lite extra protein eller bereda en trevlig acai bowl som mellanmål? Nyttigt och gott är ledordet!

Vill du nyttja de många positiva hälsoeffekter associerade med spirulina eller superbäret acai? Då finns dessa som två alternativ, färdigpaketerade för användning.

Smaker

 • Choklad
 • Vanilj
 • Jordgubb
 • Spirulina Green Fruits
 • Acai red berries

Sammanfattning

Smaken och prisvärdet gör It’s Heey till ett utmärkt veganskt proteinpulver.

Premium
Healthwell veganskt proteinpulver

Healthwell Vegan Protein

Hög proteinhalt

Lättblandat proteinpulver med neutral smak. Hög proteinhalt på 74%. Låg mängd av kolhydrater och socker. Tillsatta vitaminer och mineraler.

 • Proteinhalt på 74%
 • Låg mängd av kolhydrater och socker

Healthwell Vegan Protein innehåller havre-, ris och ärtprotein. Det får fina kundbetyg, och är ett lättblandat proteinpulver som är helt fritt från animaliska ingredienser. Du får i dig viktiga aminosyror samt viktiga vitaminer, som till exempel vitamin B12, B6 och selen, samt mineraler som är tillsatta i pulvret. Proteinhalten är på 74 %, vilket är bra för att vara veganskt proteinpulver. Healthwell Vegan Protein har en neutral smak och innehåller låg mängd kolhydrater och socker.

Lättblandat

Du kan blanda pulvret i havremjölk, vatten, eller i din smoothie. Du kan blanda i banan eller bär som ger drycken både mer näring samt godare smak. En portion innehåller endast ca 114 kalorier, så det är bra för dig som inte vill öka i vikt. Pulvret innehåller endast en låg mängd av kolhydrater och socker. Du kan ta det direkt efter träning, eller bara som mellanmål

Viktiga vitaminer

Healthwell Vegan Protein innehåller viktiga vitaminer som till exempel B12, som är viktigt för bildandet av röda blodkroppar, det är även bra för ämnesomsättningen samt för nervsystemet. B12 finns i livsmedel som till exempel i kött, ägg, fisk och skaldjur.

Vitamin B6 ger dig normal funktion i nervsystemet och även för proteinomsättning i din kropp. Vitamin D är även tillsatt, vilket gör att din immunsystem stärks. D-vitaminet består av lav, för ett veganskt alternativ. Annars finns vitamin D i mejeriprodukter, även solen ger dig ett tillskott av D.

Selen och jod är även viktigt för dig som är vegan, det finns annars i ost och ägg, men om du inte äter det, så är det viktigt med ett tillskott, särskilt för dig som är vegan, och ej äter ost eller dricker mjölk.

Här får du ett högvärdigt veganskt proteinpulver med viktiga vitaminer och mineraler, som ger dig ett bra näringstillskott, och bygger dina muskler med veganska ingredienser.

Hampafrön
Healthwell Hemp Protein

Healthwell Hemp Protein

Hög fiberhalt

Healthwell Hemp Protein innehåller organiska hampafrön samt protein med 10 essentiella fettsyror. Har hög fiberhalt och tillsatt omega-3. Hampa hjälper även till att avgifta kroppen.

 • Ekologiskt certifierad
 • Fri från tillsatser
 • Rik på fibrer, mineraler & omega-3

EKO hampaprotein från Healthwell har en neutral smak, och innehåller organiska hampafrön. Minst 50% av pulvret består av protein som innehåller 10 essentiella fettsyror, samt 25% kostfiber. EKO hampaprotein är ekologiskt certifierad som produkt, och helt utan tillsatser.

Proteinpulvret får bra kundbetyg, och är ett uppskattat pulver, särskilt av veganer och vegetarianer. Det har hög fiberhalt och innehåller även omega-3. Förpackningen är på 500 mg.

Viktiga mineraler

Hampaprotein EKO innehåller viktiga mineraler som fosfor, kalium, magnesium, kalcium, järn och zink. Pulvret innehåller även B-vitaminer, och består av växtbaserade ingredienser som passar veganer och vegetarianer.

Naturligt tillskott som stärker

Hampaprotein är det perfekta tillskottet för att bygga muskler och det är även bra för dina leder. Enligt forskning som gjorts så är hampaprotein lättsmält och tas lätt upp av kroppen.

Hampaproteinpulver är en mycket bättre fiberkälla än många andra växtbaserade proteinpulver, och då den är EKO-certifierad så innehåller den inte några tillsatser. Fibrer utgör ca 25% av pulvrets innehåll, och det är en viktig faktor ur näringssynpunkt. Du håller dig mätt längre.

Hampa med detox-effekt

Hampa hjälper till att avgifta kroppen genom att ta bort giftiga toxiner och tungmetaller från kroppen. Regelbunden användning förbättrar även hjärtaktivitet och blodcirkulation. Hampa har även en positiv effekt på kolesterolnivåer. Det är en naturlig källa till vitamin A, B1, B2, B3, B6, C, D och E och innehåller höga halter av antioxidanter, kalcium, magnesium, zink och järn.

Neutral smak
Hampaprotein EKO har en neutral smak, och du kan därför använda den i bakverk, göra smoothies eller använda pulvret i matlagning eller i bakverk.

Toppsäljare
Star nutrition Pea Protein Isolate

Star nutrition Pea Protein Isolate

Helt veganskt ärtprotein isolat

Lättblandat vegansk proteinpulver med högt proteininnehåll som lämpar sig bra för laktosintoleranta. Består av ärtproteinisolat och finns i flertal smaker.

 • Hög proteinhalt
 • 100% veganskt ärtproteinisolat
 • Bra för laktosintoleranta

Pea Protein Isolate får bra kundbetyg, har hög proteinhalt med väldigt lite av kolhydrat- och fettinnehåll varför produkten lämpar sig väl för personer som inte vill gå upp i vikt.

Här är ett 100% vegan kompatibelt protein som består av ärtproteinisolat. Pulvret är lätt att blanda, löser sig lätt, och pulvret finns i ett antal goda smaker. Perfekt pulver som komplement, om du tränar till exempel. Du blandar det lätt med vatten, eller om du vill göra en god smoothie. Du kan även ha pulvret i bakning. Förpackningen är på 1 kg.

Viktiga aminosyror

Ärtprotein, som detta pulver innehåller, har bästa proteinkvalitén, och den innehåller viktiga aminosyror. Dessa bryts ner bra av kroppen. Det är dessutom skonsamt för magen, och är speciellt lämpat för personer med laktosintolerans eller känslig mage.

Goda smaker

Pea Protein Isolate finns med 5 olika smaker: choklad, chokladbrownie, chokladbanan, naturell och jordgubbssmak.

Populär
Star Nutrition Soy protein Isolate

Star Nutrition Soy protein Isolate

Laktosfri

Star Nutrition Soy protein Isolate innehåller högvärdigt sojaprotein, rik på folsyra, kalium, kalcium, magnesium, fosfor, järn och fiber. Passar dig med känslig mage, och är fritt från socker.

 • Veganskt högvärdigt protein, ca 84%
 • GMO-fritt
 • Inget tillsatt socker

Star Nutrition Sojaprotein innehåller rent sojaprotein från sojabönor som innehåller alla essentiella aminosyror. Den är rik på folsyra, kalium, kalcium, magnesium, fosfor, järn och fiber. Pulvret passar även personer med känslig mage, och den innehåller inget kolesterol. Detta pulver får bra betyg av konsumenter, och några av dem säger; ”Har kört choklad, och blandat med Oatly Deluxe så smakar den så bra att jag hade druckit den även om det inte var proteinpulver. Riktigt god, och bra konsistens!”

Vegetabilisk proteinkälla

Sojaproteinisolat från Star Nutrition är en högkvalitativ vegetabilisk proteinkälla. Det innehåller sojabönor som separeras från kolhydrater, fetter och sockerarter under produktionsprocessen, och ger dig som tränar ett bra underlag för att bygga muskler.

Proteinet reglerar kolesterolet, samt skyddar dig mot koloncancer. Det innehåller kostfibrer, samt isoflavoner, saponiner och fytinsyra som har positiva hälsoeffekter. Produkten är fri från laktos, och passar bra för personer med laktosintolerans.

Upp till 84% protein

Sojaprotein är det enda vegetabiliska proteinet som motsvarar animaliskt protein. Enligt US Department of Agriculture Food and Drug Administration (FDA) minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar genom intag av sojaprotein. Det sänker även kolesterolnivån

Star Nutrition sojaprotein har upp till 84% proteininnehåll och är GMO-fritt.

Bra effekt på immunsystemet

Sojaproteinet hjälper till att stödja immunförsvaret, och det har många gynnsamma fördelar, som vi har nämnt. Det har som sagt god effekt på ditt kolesterol, och passar dig som inte vill öka i vikt.

Goda smaker
Sojaproteinisolat pulvret finns i ett flertal goda smaker, så som choklad, vanilj, naturligt och karamellsmak. Du kan blanda pulvret med vatten eller blanda dem i dina smoothies. Det går även bra att använda det i matlagning eller i bakverk.

Fri från socker
Svenskt Kosttillskott Core soy protein

Svenskt Kosttillskott Core soy protein

Hög proteinhalt

Lättblandat vegetabiliskt proteintillskott av soja från isolat med hög proteinhalt. Laktosfritt, bra för dig med viktproblem. Tas snabbt upp av kroppen.

 • Hög proteinhalt på 89 %
 • Tillsatta vitaminer och mineraler
 • Fri från socker och laktos

Core soy protein är ett vegetabiliskt proteintillskott av soja, från isolat. Det får bra betyg av konsumenter. Vissa konsumenter tycker dock att pulvret klumpar sig lite, och inte blandar sig till en slät massa, men detta tycker inte alla. Pulvret finns i smakerna vanilj eller choklad, och du kan välja förpackning på 500 mg eller 1 kg.

Hög proteinhalt

Core soy protein har hög proteinhalt, på ca 89%. Den är fri från fytoöstrogener, socker och laktos. Vitaminer och mineraler har tillsatts i pulvret för mer näring.

Om du tränar eller idrottar är det här ett bra protein som håller dig mätt länge. Det finns inga kolhydrater eller fett, och pulvret tas lätt upp av kroppen som därefter bygger dina muskler.

Snabb muskeluppbyggnad

Core Soy Protein innehåller nästan inget fett och kolhydrater, vilket hjälper kroppen till snabb uppbyggnad av muskelmassa. Några andra fördelar är följande:

 • Bevarar dina muskler bättre och ökar din muskelmassa
 • Snabb upptagning av kroppen.
 • Bra för viktkontroll.
 • Soja kan minska kolesterol i blodet, förhindra hjärt-kärlsjukdom
 • Isoflavonoider i sojaprotein minskar risken för att utveckla elakartade tumörer
 • Efter träning förbättras återhämtningsprocessen, smärtbesvär minskar.
 • Kända fördelar med sojaprotein för kvinnor: lindring av menopausala symtom, förebygger benskörhet och bröstcancer.
 • Sojaprotein kan användas av personer med laktosintolerans.

Isolerat protein

Isolerade protein, som finns i detta pulver uppskattar personer som tränar hårt, och fördelen är att det snabbt tas upp av kroppen, som bildar muskler. Pulvret tas efter träning för bästa resultat.

Påverkar ämnesomsättningen

Core Soy Protein är bra att ta för dig som inte vill öka i vikt. Det innehåller knappt något fett eller kolhydrater, så du slipper oroa dig för viktuppgång.

Isolat från sojaproteiner påverkar sköldkörteln och ämnesomsättningen. Därför bränner kroppen mer fett, och du går ner i vikt, även om muskelmassan ökar.

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.

Guide – Veganskt proteinpulver bäst i test 2024

Som vegan är det extra viktigt att få i sig protein, som kroppen behöver. Och tränar du mycket är det ännu viktigare för din kropp, och för att bygga muskler. Därför är ett tillskott av veganskt proteinpulver ett bra alternativ, särskilt för dig som är vegan eller vegetarian.

Veganskt proteinpulver innehåller inga animaliska produkter, de innehåller vegetabiliskt protein från baljväxter, näringsrika frukt- och grönsaksextrakt, quinoa, ris och potatis. Hampaprotein, risprotein, sojaprotein eller ärtprotein är de vanliga veganska alternativen, om du eventuellt skulle vara allergisk mot någon speciell produkt, så finns ett urval av produkter att välja mellan. Veganskt protein är glutenfritt, och är därför mer skonsamt för magen. Naturligtvis är det även viktigt att även äta varierad kost.

Veganska val finns i många smaker, till exempel choklad, vanilj, caramel, men det finns även i naturell smak. Protein ger mättnadskänsla, och är ett bra komplement till vad du äter dagligen. Oftast får du inte i dig tillräckligt med protein som vegan, då är ett veganskt proteinpulver ett bra alternativ, även för dig som inte tränar.

Vanliga frågor och svar

Det finns olika veganska alternativ av proteinpulver att välja mellan. Men oftast består proteinpulvret av soja, hampa, vassle, ärtor eller proteinrika växter.

Hampa lämpar sig bra för dig som vill bygga muskler snabbt. Hampafrön är en av naturens bästa källor för växtbaserat protein och har 20 aminosyror, inklusive nio essentiella aminosyror som din kropp inte kan producera på egen hand och måste få från kostkällor. De har god förmåga av att bygga upp dina muskelfibrer, och passar även dig som vill bränna fett, och gå ner i vikt.

Forskning visar att 91-98% av malt hampafrö tas upp snabbt av kroppen, de viktiga aminosyrorna i hampaproteinet är viktigt för att kroppen ska fungera bra

Hampafrön anses av många vara det säkraste, mest smältbara, balanserade, naturliga och kompletta proteinet som din kropp behöver. Det utvinns ur cannabisväxten, och är ett av de mest näringsrika frön som finns. Det är ett perfekt kosttillskott för dem som är laktosintoleranta och behöver ett naturligt växtprotein som innehåller alla essentiella aminosyror.

Det förbättrar funktionen hos ditt hjärta, minskar risken för osteoporos, rengör tjocktarmen, minskar sockerbehov och stärker immunförsvaret.

För dig som vill gå ner i vikt är sojaprotein ett bra val. Det har inget fett eller kolhydrater, och det ökar din ämnesomsättningen efter träning då du dricker det. Det är även bra för dig som är laktosintolerant eller har känslig mage.

Proteinet framställs ur sojabönan och är helt vegetabiliskt. Det tas snabbt upp i kroppen och ger dig god effekt, liksom vassleproteinet gör. Konsistensen för Sojaprotein är något tjockare än andra proteinpulver på marknaden.

Proteinpulver som tillverkats av soja har renats från fytoöstrogener, och kan därför användas av alla.

Fördelar med sojaprotein: snabb uppbyggnad av muskelmassa, kan förhindra hjärt- och kärlsjukdom, smärta efter träning minskar, förebygger benskörhet och bröstcancer.

Om du har känslig mage eller är laktosintolerant bör du välja pulver som består av soja eller ärtprotein, som är mer skonsamt för magen.

Isolat: Vid hård träning, och för dig som är laktosintolerant är detta ett bra alternativ. Vanliga isolat innehåller ca 90-93% rent protein.

Hydrolysat: Ger ett snabbare upptag av vassleprotein. Proteas-enzymet delar proteinet i mindre beståndsdelar, vilket gör att det snabbt passerar magsäcken, och därmed ger god effekt.

Koncentrat: Detta är det vanligaste som säljs, och det är oftast ett billigare alternativ. Pulvret innehåller även lite fett samt laktos. Men denna framställning är den mest naturliga. Men har du känslig mage ska du undvika detta pulver.

Det kan till exempel innehålla extrakt av: hallon, blåbär, grönt te, spenat, grönkål, broccoli, lök, äpple, acerolakörsbär, tomatextrakt, gurkmeja, vitlök, basilika, oregano, kanel, fläderbär, morot, mangostan, svarta vinbär, blåbär.

Vi hoppas att du har fått tillräcklig information för att göra ditt egna val, vad som passar just dig bäst.

Pulver med tillsatta fibrer ger många bra effekter för din hälsa, bland annat optimala blodsockernivåer och hälsosammare tarmbakterier.

Kvinnor och män bör konsumera 25 gram och 38 gram fiber per dag, men studier visar att få vuxna får i sig denna mängd, då kan hampaprotein hjälpa till att förbättra ditt intag, då det innehåller mycket fibrer.