Varmvattenberedare - bäst i test

2022-05-08

Bästa Varmvattenberedaren & Bäst i Test 2022

När det är dags att köpa in en sprillans ny varmvattenberedare vill du förstås ha en produkt som passar just dina behov och din budget. Varmvattenberedare är essentiella hushållsprodukter som värmer vatten till dusch, tvätt och annat. 

Större hushåll behöver större varmvattenberedare, eftersom det varma vattnet annars snabbt tar slut, men för den mindre familjen duger en lägre volym – vilket förstås även blir billigare. En bra varmvattenberedare är energieffektiv, tystgående och har ett gott korrosionsskydd. Ett bra pris är även det viktigt!

I denna artikel får du en närmare titt på fyra av dem bästa varmvattenberedarna på marknaden idag, sett till såväl prestanda som pris. Lycka till med köpet!

BÄST I TEST 2022

Bästa Varmvattenberedare 2022

Metro Therm Cabinet

5/5

POPULÄR

bästa varmvattenberedare 2022

Nibe Eminent-E 55

4.7/5

BUDGET

Nemi 60

4.1/5

GENOMSTRÖMMNING

Bästa genomströmningsberedare 2022

Metro Therm Minex

5/5
Varmvattenberedare 2022

1 | Metro Therm Cabinet 110 E - Bäst i Test 2022

Bästa Varmvattenberedare 2022

Bästa varmvattenberedare 2022 – Metro Therm Cabinet är en populär produktserie som håller en hög standard. För  familjen som vill ha kvalité med prisvärde är detta en suverän produkt. Metro Therm Cabinet  finns i storlekarna 60, 110 samt 160 liter som alla ger stabil och säker leverans till hushållet för ett i sammanhanget fördelaktigt pris. Detta blir därför vårt toppval här på Produkttestarna.

Hållbart material

Therm Cabinet serie är Metros populäraste varmvattenberedare. Produktserien tillverkas i material som håller i längden med en riktigt bra värmeisolering. Korrosionsskyddet är här i glasemaljerat stål med utmärkt motståndskraft mot hög hårdhet / kloridhalt. Serien finns även i varianten rostfritt för områden där extra höga pH-värden förekommer. Isoleringen har även den valts ut med minimala  energiförlustert i åtanke för bästa energi-ekonomi. Detta är alltså en riktigt bra produkt-serie för dig som vill värna om miljön.

Kompakt, trots hög volym

Oavsett val av volym är dess kompakta konstruktion designad att optimera användningen av tilltänkt utrymme, varefter serien föga överraskande också fått sitt namn ”Cabinet”. 

Sammanfattning

Metro Therm Cabinet är utmärkta varmvattenberedare som ger dig säker och stabil leverans. Produkten är tillverkad av högkvalitativa material och är energieffektiv i kompakt design. Vårt val av varmvattenberedare bäst i test 2022.

2 | Nibe Eminent-E 55 - Populär

bästa varmvattenberedare 2022

Nibe Eminent garanterar dig behagligt varmt vatten när så önskas, oavsett dina behov. Produktserien erbjuds nämligen i flera olika storlekar som exempelvis en 55-liters version. Denna volym på produkten är populär eftersom den räcker gott och väl både för ensamhushåll och er som är fler. 

Här får du bra korrosionsskydd, en smidig design och freonfri polystyren för värmeisolering. Detta garanterar att ingen värme går till spillo! Allt detta kombinerat ger att Nibe Eminent blir vårt första alternativ i genomgången.

Perfekt till sommarstugan

Den goda volymen på 55 liter innebär att Nibe Eminent R 55 utgör en lämplig lösning för varmvattnet även i sommarstugan. Vattnet räcker till såväl dusch som disk och tvätt – perfekt för dig som vill ha en allt-i-ett lösning! Här får du snabb värme tack vare den goda effekten och den utomordentliga värmeisoleringen av formgjuten polystyren (EPS). Få varmt vatten inom en kvart!

Korrosionsskydd

En varmvattenberedare behöver kunna hantera fukt året runt, varför det är viktigt att den produkt du köper kommer med ett väl anpassat korrosionsskydd. Här finns valmöjligheter av Rostfritt Stål, Emalj och Koppar. Livslängden på Nibe Eminent är mycket längre tack vare det genomgående korrosionsskyddet, vilket garanterar dig en produkt som håller. Det innebär att du slipper köpa en ny varmvattenberedare vartannat år.

Möjlighet att anslutas till 2-fas uttag

För dig som vill extrahera så hög effekt som möjligt ur din varmvattenberedare är Nibe Eminent-R 55 ett utmärkt val. Du kan ansluta produkten till vanligt uttag om 220V, alternativt ett 2-fas uttag för ökad effekt. En högre effekt innebär förstås snabbare varmt vatten. Denna möjlighet är därför en viktig fördel för dig som vill att det ska gå fort innan duschen eller badet!

Sammanfattning

Nibe Eminent-R 55 är en fantastisk varmvattenberedare som erbjuder dig mycket till pengarna. Här får du en god volym på 55 liter, ett genomgående korrosionsskydd, samt möjlighet till högre effekt med 2-fas uttag.

3 | Nibe Nibette CU 15 - Mindre

Ännu en produkt från det välrenommerade Nibe gör sig förtjänt av en plats på denna lista! Denna varmvattenberedare är något mindre, på endast 15 liter. Till den mindre volymen får du dock ett riktigt budgetvänligt pris, samt en hel del funktionalitet som passar perfekt till den mindre familjen.

 För det mindre fritidshuset är detta ett perfekt alternativ, och du sparar dessutom på elkostnaden med en mindre varmvattenberedare! Detta är alltså ett budgetvänligt alternativ som heter duga.

Flexibel produkt

Den mindre storleken på denna varmvattenberedare i kombination med en smidig design innebär att detta är den perfekta produkten för dig som vill ha något flexibelt. Den tar nämligen knappt upp något utrymme alls. Du kan dessutom välja att montera den på en vägg eller helt enkelt placera den på golvet i något hörn. Möjligheterna är oändliga!

Perfekt till kolonistugan

En mindre varmvattenberedare lämpar sig inte till ett stort hus eller en större familj. Produkter som detta passar däremot utmärkt till exempelvis ett kolonihus. Den mindre storleken spelar inte någon större roll för disk, tvätt och dylikt i ditt kolonihus, och räcker även till ett par kortare duschar. Du vill inte ha en onödigt stor varmvattenberedare i ditt kolonihus, eftersom det innebär högre elförbrukning samt ett högre utgångspris. Du behöver inte heller den extra volymen. Nibe Nibette CU 15 blir istället perfekt för dig.

Sammanfattning

Nibe Nibette CU 15 är den perfekta varmvattenberedaren för det mindre huset, exempelvis ett kolonihus. Den är dessutom otroligt budgetvänlig samt energieffektiv. Den mindre storleken kan utgöra ett problem för större familjer, men för den mindre familjen är detta ett utmärkt val. En riktigt flexibel produkt!

4 | Nemi Varmvattenberedare 30/60/80L - Budget

Du som är på jakt efter en billig varmvattenberedare för kolonihuset eller sommarstugan hittar inte en bättre produkt för priset än Nemi varmvattenberedare. Du får en relativt hög volym på 60/80 liter och en effekt på 2 kW. Räcker till 2-3 duschar, samt disk och tvätt!

Bäst för mindre hushåll

Nemi Varmvattenberedare lämpar sig bättre till mindre hushåll. Detta eftersom volymen är lägre, och produkten saknar dessutom avancerad värmeisolering som går att hitta i resterande produkter på listan. Det kan därför ta en del längre tid för vattnet att värmas till rätt temperatur.

Prisvärd

Det som separerar Nemi varmvattenberedare från konkurrensen är just det attraktivt låga priset. Du hittar inte en likvärdig varmvattenberedare till ett liknande pris, varför denna produkt rekommenderas starkt till dig som vill ha en varmvattenslösning för stugan eller kolonihuset; det vill säga, ett hus som du inte bor i permanent.

Sammanfattning

Du som vill ha en stabil varmvattenslösning till en billig peng kan rekomenderas en titt.

5 | Metro Therm Genomstömmning

Bästa Genomströmningsberedare
Bästa genomströmningsberedare 2022

Metro Therm Minex 11 E är en så kallad genomströmningsberedare. En variant för att enkelt få varmt vatten dit bara ledningar för kallt vatten dragits. Genomströmningsberedare kan även vara ett praktiskt alternativ som lösning i skrymmande utrymmen som till exempel under diskbänken.

Volymen stannar på 0,3 liter, men då vattnet värms i realtid är just detta här mindre intressant förutom att det smidiga formatet gör beredaren mycket lättplacerad med måtten HxBxD: 312 x 177 x 108 mm

Beredaren ansluts enkelt till vanliga standardblandare och värmen kan här justeras i spannet 33 till 60 ºC med ett flöde på minst 2,5 l/min.

Metro Therm Minex 3,5E är mini-varianten som kan passa där utrymmet är än mer begränsat – här med måtten HxBxD: 150 x 187 x 80 mm.

6 | Varmvattenberedare & Tvättställsblandare

ORAS Safira 1003F – Här är en enkel och relativt billig lösning för varmvatten där det annars kan vara knepigt att ordna. 5 l rymmer varmvattenberedaren och den medföljande blandaren med fast utloppspip har ett flöde på 5 l/minut. OBS: Beredaren ska endast användas ihop med Oras medföljande blandare.

Köpguide

Proppen går när jag slår på varmvattenberedaren

Om proppen går när du använder din varmvattenberedare behöver du först säkerställa att inga energislukande apparater är igång. Om inga andra apparater är på, kan du testa att ersätta proppen. Mer än så borde du inte försöka lösa själv; det blir då bäst att ta hjälp av en expert.

Bästa varmvattenberedaren till fritidshus

Vad som är bäst för ett fritidshus beror förstås på huset ifråga samt antalet boende. För den större familjen rekommenderas premiumalternativet på vår lista, Nibe Compact 150. Det är nämligen en otroligt bra varmvattenberedare som erbjuder allt du behöver i en produkt av denna typ. För mindre familjer rekommenderas istället produkten som blev bäst-i-test, Nibe Eminent R-55. Detta eftersom produkten är prisvärd och prestandarik, samtidigt som den erbjuder dig tillräckligt med varmvatten för dusch, tvätt och disk.

Var borde jag förvara min varmvattenberedare?

Du kan placera din varmvattenberedare på ett flertal olika ställen i ditt fritidshus eller kolonihus. Du behöver förstås en golvbrunn och tätskikt nära varmvattenberedaren. Du behöver dessutom en certifierad installatör för din varmvattenberedare, det är inget du får göra själv. Installatören kan hjälpa dig välja ut en lämplig plats för produkten. 

Du som behöver extra vägledning inför ditt köp av en ny varmvattenberedare kan kontakta en certifierad installatör, som kan ge dig tips och råd kring hela processen. Lycka till med köpet!

Vi hoppas ni hittar en VARMVATTENBEREDARE att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 3

Relaterade artiklar