Varmluftsborste bäst i test

Varmluftsborste bäst i test

Bäst i test

Revlon RVDR5222

Revlon One-Step Hair Dryer & Volumizer

5/5

Prisvärd

Braun Satin Hair 3 Airstyle

Braun Satin Hair 3 Airstyler AS330

4.2/5

Populär

BaByliss AS952E

BaByliss AS952E Big Hair Dual Gold Edition

4.5/5

Vilken är den bästa varmluftsborsten 2023?

Revlon One-Step Hair Dryer & Volumizer blir utsedd till bästa varmluftsborsten 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Varmluftsborstarna har utvärderats på:

Uppdaterad 4 februari, 2023

Produktöversikt

1 | Revlon Salon One-Step - Bäst i test 2023

Med pris, funktion och smart kall spets i åtanke så utser vi One-Step Dryer & Volumiser till bästa varmluftsborsten 2023.

Om du är ute efter en rund varmluftsborste som kan ge ditt hår volym samtidigt som den minskar friss så är denna varmluftsborste för dig. 

Salon One-Step är en genomtänkt varmluftsborste som passar för både tjockare och tunnare hår. Den är joniserande, vilket gör att håret blir mjukt, glansigt och mindre frissigt.

Joniserande & effektiv

Denna varmluftsborste är mer lik en fön än en locktång när det gäller storleken. Den är ganska bastant, men det är positivt om du vill få ett självfall som ser naturligt ut och varken är ute efter docklockar eller platt hår.

Även om den är stor så är den inte besvärlig att använda eftersom den har ett ergonomiskt handtag att hålla i. Dessutom behöver du inte oroa dig för att bränna dig på spetsen eftersom den håller sig kall.

Det finns tre olika temperaturinställningar du kan välja mellan och två hastigheter på luften. Det gör att du kan skräddarsy stylingen till ditt hår. För att undvika onödigt slitage på håret har varmluftsborsten keramisk beläggning som gör att värmen fördelar sig jämnt över hela redskapet.

En riktig storfavorit

De flesta som provat denna varmluftsborste tycker inte bara att den är bra utan säger att den har förändrat deras stylingrutin totalt. Särskilt de som har mellanlångt eller långt hår gillar den och den funkar perfekt för att lugna ner frissigt hår som aldrig ser snyggt ut när det är torrt annars.

En annan grupp som gillar borsten är de som har svårt att föna sitt hår med en vanlig borste på grund av till exempel fibromyalgi. Men det ska tilläggas att de som har problem med värk kan uppleva att den är för tung för att använda vissa dagar. Det är smidigt att använda borsten över hela håret eftersom den har ett rörlig sladdfäste. Du behöver alltså inte hålla på och trassla med sladden, den följer med så snällt.

Sammanfattning

Denna varmluftsborste kostar strax över 500 kr och är verkligen värd sitt pris eftersom det är mycket troligt att du kommer att använda den mycket. Den gör håret mjukt och smidigt och botar friss även i torra hår med självfall. Den är visserligen stor, men så fort du lärt dig att använda den kommer du antagligen att älska den som de flesta andra användare gör.

Produktöversikt

2 | Braun Airstyler Satin Hair 3 - Budget

Om du inte har använt en varmluftsborste tidigare eller inte tror att du kommer använda den så ofta så vill du kanske hitta en som inte är så dyr men som ändå gör det den ska. I så fall är Braun Airstyler ett bra alternativ. Denna varmluftsborste är lätt att använda, kostar bara ca 300 kr och har alla basfunktioner som behöver för att ditt hår ska bli mjukt, glansigt och välformat. Bästa i budgetprisklassen!

Rakt, lockigt och extra volym

Denna borste är perfekt om du gillar att testa olika stilar och vill kunna växla mellan rakt, vågigt och lockigt hår. Man får med tre olika applikatorer och den har keramisk beläggning så att värmen sprids jämnt så ditt hår inte bränns. Det finns två inställningar för både luftflöde och temperatur så att du kan anpassa föningen till ditt hår, vilket även gör att den passar bra att använda på både torrt och vått hår.

Även om borsten inte kan dras in så verkar de flesta användare vara överens om att håret inte trasslas in, vilket så klart är en förutsättning för att man ska få ett snyggt resultat. Håret blir mjuk och glansigt, även om man har torrt och frissigt hår.

Fördelarna väger tyngst

Eftersom detta är en budgetmodell finns det så klart några saker som saknas jämfört med dyrare modeller. Det finns till exempel ingen kalluftsfunktion och den är inte joniserande, vilket potentiellt skulle kunna göra att ditt hår blir statiskt om det har lätt för att bli det. Å andra sidan verkar det som att bristen på extrafunktioner bidrar till att den inte är så tung som vissa andra borstar och den känns lätt och smidig i jämförelse. Detta kan vara en särskilt stor fördel för dem som kanske har värk och inte orkar lyfta så tungt.

Sammanfattning

Denna borste är ett riktigt bra budgetalternativ som i stort sett ger lika fint resultat som dyrare varmluftsborstar. Den är lätt och smidig att använda och det finns tre olika applikatorer så att du kan få till glamourösa lockar, naturliga vågor eller rakt och glansigt hår. Den är visserligen inte joniserande, och den saknar kalluft, men den är ändå väldigt prisvärd.

3 | Babyliss AS952E Big Hair Dual Gold Edition - Populär

Babyliss AS952E. En populär varmluftsborste som framförallt får riktigt bra betyg från de med lite mindre lockigt hår.

Roterande och joniserande borste

Det som skiljer denna borste från de två andra vi har valt ut till denna lista är att den är roterande. Det här betyder att du inte behöver anstränga dig särskilt mycket för att få till de där perfekta lockarna eller vågorna, utan redskapet gör det åt dig. Samtidigt torkas håret och borstas. Du kan även välja åt vilket håll den roterar, så att du kan få lockar som går åt rätt håll på båda sidorna av huvudet.

Joniseringseffekten gör att håret torkar snabbare och blir extra glansigt och fritt från statisk elektricitet. Det medföljer två stycken rundborstar så att du kan välja hur stora lockar du vill ha.

Andra bra finesser

Babyliss  har keramiska borstar som sprider värmen jämnt, två värmeinställningar och en lång sladd på 2,5 meter. Den har även kalluft, vilket kan fungera som ett glansgivande avslut på stylingen, men det är bra att känna till att den inte roterar när kalluften är på.

Sammanfattning

Babyliss AS952E är en populär varmluftsborste med ett bra pris. Modellen är både joniserande och roterar så att du nästan helt automatiskt kan få till snygga lockar. Den har även kalluft för att ge extra glans.

En varmluftsborste slår ihop plattången/locktången och hårfönen till ett smidigt verktyg – Det gillar vi! Varmluftsborsten är ett mycket bra stylingredskap när man vill styla sitt hår, men även när man snabbt vill kunna fixa till håret innan jobbet. Oavsett om du är ute efter ett platt, slätt resultat eller glamourösa lockar finns det bra varmluftsborstar för dina behov.

Vi har sökt med ljus och lykta efter de allra bästa varmluftsborstarna. Vi har läst många olika tester och recensioner från verkliga användare för att kunna få en helhetsbild av de olika borstarna. Detta är det bästa sättet att ta reda på vilken som är bäst, eftersom man då får en bild av hur de fungerar för olika sorters hår.

Jonisering är en funktion som återfinns i diverse stylingredskap eftersom det förhindrar att håret blir statiskt och gör det slätt och glansigt. Dessutom gör det på något sätt att vattendroppar blir mindre och att håret torkar snabbare. Därför är det en fördel att välja en värmeborste som är joniserande, särskilt om du lätt får statiskt hår.

Det beror lite på vilket resultat du är ute efter. En plattång trycker till håret på ett sätt som gör att det inte får lika mycket volym som en varmluftsborste ger. Å andra sidan gör inte varmluftsborsten ditt hår riktigt lika platt som en plattång, särskilt om du naturligt har lite självfall.

Det som gör att många tycker att varmluftsborsten är bättre är att den går att använda på vått hår. Det finns visserligen plattänger som ska klara det också, men det är inte alls bra för håret och de flesta frisörer rekommenderar att man fönar håret innan man plattar det.

Om du vill få till riktiga korkskruvslockar så är det bättre att köra på en locktång. Men för de där lockarna som ser naturliga ut, eller om du bara vill få till ett vågigt hårsvall så är en varmluftsborste ett bättre alternativ.

Ett problem som många med tunt hår upplever är att håret känns väldigt platt. Då kan en rundad varmluftsborste vara räddaren i nöden, eftersom den verkligen kan puffa upp håret och ge det den volym det naturligt saknar.

Det är inga problem att använda en varmluftsborste på tjockt hår, men precis som när du plattar eller lockar håret kan du behöva arbeta i sektioner. Sätt upp överhåret med en klämma och börja i underhåret och arbeta dig uppåt.

Om du har väldigt tjockt hår kan du behöva dela in håret i tre eller fyra sektioner, vilket gör att det kan ta ganska lång tid. Om du har bråttom kan du använda borsten endast i överhåret för att få till lite glans och minska frisset som många med tjockt hår upplever.

Man kan absolut använda en varmluftsborste till kort hår. Särskilt om man har en uppklippt frisyr som behöver lite volym för att komma till sin rätt kan varmluftsborsten forma håret snyggt. Dock är det smart att välja en borste som har åtminstone en applikator som inte är alltför stor när man har kort hår.

Ja, en varmluftsborste kan verkligen få det där jobbiga frisset att lägga sig! Komplettera gärna med ett serum eller en hårolja som tämjer frisset och tänk på att använda mycket fukt i balsam och inpackning så att håret inte torkas ut av värmebehandlingen och blir ännu frissigare.

Precis som med alla andra värmeredskap sliter varmluftsborstar en del på håret. Detta gäller särskilt om du använder den på vått hår, eftersom håret är bräckligare när det är blött. Det är definitivt att rekommendera att använda en produkt som innehåller värmeskydd samt att använda hårinpackning åtminstone en gång i veckan.

Om du vet med dig att du har en hårtyp som slits snabbt kan det vara bra att tvätta håret så sällan som möjligt och bara använda varmluftsborsten när du vill vara extra fin i håret. Men för de flesta går det bra att använda den ett par gånger i veckan utan att håret slits alltför mycket. En joniserande borste sliter mindre på håret eftersom den gör att det torkar snabbare.

Att toppa håret regelbundet är särskilt smart när man använder värmeredskap regelbundet, så att kluvna toppar inte sprider sig uppåt i håret.

En varmluftsborste är en kombination av två hårstylingredskap som de flesta använder regelbundet, nämligen en hårborste och en hårfön. Många tycker att det är komplicerat att försöka forma sitt hår med en rundborste samtidigt som de fönar och det känns omöjligt att få till håret som hos frisören.

Därför är varmluftsborsten ett perfekt redskap att ha hemma. Den gör det lätt att styla håret så att det blir antingen rakt eller vågigt, beroende på vilken borste du använder och hur du bär dig åt. Resultatet blir oftast ett hår med extra glans och fräsch volym.

Varmluftsborstar kan, precis som en hårfön, användas antingen på torrt hår som enbart stylingredskap eller för att torka vått hår samtidigt som man formar det.

Det finns två olika sorters varmluftsborstar. Dels finns det rundborstar som är till för när du vill locka håret lätt och sedan finns det även borstar som ser ut som en helt vanlig hårborste som passar bra om du vill ha rakt hår.

Varmluftsborstar för rakt hår är riktigt simpla att använda eftersom du helt enkelt borstar håret tills det är slätt, glansigt och rakt.

Rundborstarna används på samma sätt som du använder en locktång. Vissa av borstarna roterar själva, vilket kan underlätta om du inte är så bra på att locka håret själv. En del kan till och med byta håll på rotationen, och det kan verkligen göra det lättare!

Precis som med andra värmeredskap kan det krävas en del övning för att få ett perfekt resultat, men det finns gott om YouTube-videor som visar hur man gör och man hittar snart den rätta knycken när man har testat några gånger.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.1 / 5. Antal betyg: 15

Relaterade tester