Varmluftsborste bäst i test 2023

Vi har jämfört fem av dagens populäraste varmluftsborstar på prestanda, funktioner, omdömen och prisvärdhet. OBH Nordica Airstyler 700 blir bästa varmluftsborsten i testet, en populär varmluftsborste som används både i professionell miljö och hemma. Läs vidare för att se alla varmluftsborstar i testet.

Bäst i test

Varmluftsborste bäst i test - c

OBH Nordica Airstyler 700

Bäst för att få naturligt lockigt hår

Populär

Varmluftsborste Revlon Salon One-Step Dryer & Volumiser

Revlon RVDR5222 Salon One-Step

Joniserande, för meddellångt hår

Budget

Varmluftsborste Braun Satin Hair 3 Airstyle

Braun Satin Hair 3 AS330

Mest för pengarna

Produkterna har utvärderats på:

Temperaturval

Användarbetyg

Jonisering

Pris

Testets betyg:
()
Frida Hansson skribent

Av Frida Hansson

  • Jonisering: En joniserande varmluftsborste kan minska statiskt och frissigt hår
  • Typ av varmluftsborste: Utgå ifrån om du vill kunna platta eller locka håret
  • Kalluft: Kalluft är bra för att få frisyren att hålla längre, medans varmluften hjälper dig styla håret så som du vill.
Bäst i test 2023
Varmluftsborste bäst i test - c

OBH Nordica Airstyler 700

Nordisk produkt

Användarvänlig och prisvärd

Bäst för: Små och stora lockar

Joniserande: Nej

Funktioner: 2 temperaturer, 2 luftflöden

För professionella resultat behövs en professionell varmluftsborste. Det är precis vad du får med OBH NordicaBjörn Axén Tools Airstyler 700. Denna varmluftsborste, producerad i norden, passar både små och stora lockar till bra pris.

Varmluftsborsten kommer med två rundborstar och en hårborste så att du kan styla alla typer av frisyrer. Du kan enkelt växla mellan två temperatur- och hastighetsinställningar, samt kallluft. Kalluft är extra bra när du väl fått till håret som önskat, och vill säkerställa att det håller sig hela dagen och kvällen.

Keramisk varmluftsborste för skonsam styling

Den keramiska beläggningen minimerar friktion vilket gör att håret bevarar sin fuktighet och inte blir sådär typiskt frissig. Håret blir glansigt och håller sin form.

Överhettningsskydd

Med en kraftfull effekt på 700W och ett inbyggt överhettningsskydd, kan du vara säker på att du får en kraftfull men säker stylingupplevelse.

Användarvänlig

OBH Nordica Airstyler 700 kommer med en sladd på 2,8 meter.

Noterbart är att effekten ligger på hela 700W. Sist men inte minst ingår ett inbyggt överhettningsskydd som automatiskt slår av produkten för din säkerhet.

Sammanfattning

OBH Nordica Björn Axén 3586 är ett utmärkt val för dig som söker en hållbar, användarvänlig och effektiv varmluftsborste. Byggkvaliteten känns premium trots en rimlig prislapp. Med dess keramiska beläggning, användarvänliga design och mångsidiga tillbehör, får du en komplett stylinglösning som levererar på alla fronter.

Populär
Varmluftsborste Revlon Salon One-Step Dryer & Volumiser

Revlon RVDR5222 Salon One-Step

Kall spets

3 temperaturer

Bäst för: Medellångt – långt hår

Joniserande: Ja

Funktioner: 3 temperaturer, 2 luftflöden

Om du söker en varmluftsborste som levererar volym och minskar friss, så är Revlon Salon One-Step ett riktigt bra val. One-step är mycket prisvärd och en klar favorit bland användare.

Joniserande varmluftsborste

Revlon Salon One-Step är utrustad med avancerad joniseringsteknologi, vilket gör den bra för alla hårtyper; från tjockt till tunt. Joniseringen säkerställer att ditt hår blir mjukt, glansigt och framför allt, fritt från friss.

En riktig favorit

De flesta som provat denna varmluftsborste tycker inte bara att den är bra utan säger att den har förändrat deras stylingrutin totalt. Särskilt de som har mellanlångt eller långt hår gillar den och den funkar perfekt för att lugna ner frissigt hår som aldrig ser snyggt ut när det är torrt annars.

Storlek

Till storleken är denna lite större, likt en locktång, vilket gör det enklare att få självfall som ser naturligt ut. Trots storleken är den enkel att använda med ergonomiskt genomtänkt design och handtag. Dessutom behöver du inte oroa dig för att bränna dig på spetsen eftersom den håller sig kall.

Den rörliga sladdfästet är också ett stort plus, och gör det enkelt att använda borsten från alla vinklar utan att behöva bekymra sig om en trasslig sladd.

Inställningar och keramisk beläggning

Denna varmluftsborste har tre temperaturinställningar och två hastighetsinställningar. Det gör att du kan anpassa stylingen precis som du vill. Den kommer även med keramisk beläggning, vilket gör att som gör att värmen fördelar sig jämnt över hela redskapet. Du kanske hört att man ska vara försiktig med värme på håret, och det är precis det som keramisk beläggning hjälper till med. Värmen fördelas jämnt istllet för att koncentreras, vilket minskar risken för hårskador.

Sammanfattning

Som ett alternativ i mellanprisklassen står Revlon Salon One-Step ut med sin genomtänkta utformning, jonisering och inte minst alla de positiva omdömen varmluftsborsten fått. Trots sin robusta design är den användarvänlig och erbjuder en rad funktioner som gör den till ett utmärkt val för en mängd olika hårtyper och behov.

Budget
Varmluftsborste Braun Satin Hair 3 Airstyle

Braun Satin Hair 3 AS330

Pris

Keramisk beläggning

Bäst för: Passar alla hårlängder

Joniserande: Nej

Funktioner: 2 temperaturer, 2 luftflöden

Letar du efter ett budgetalternativ så kan Braun Satin Hair vara att överväga. Denna varmluftsborste har basfunktioner som behöver för att ditt hår ska bli mjukt, glansigt och välformat. Den är lätt att använda, passar alla hårlängder och kommer med två temperaturer samt två hastighetslägen, till ett mycket bra pris.

Styla precis som du vill

Denna borste är perfekt om du gillar att testa olika stilar och vill kunna växla mellan rakt, vågigt och lockigt hår. Man får nämligen med tre olika applikatorer som gör det möjligt att syla många olika hårstilar. Dessutom har den keramisk beläggning, vilket gör att värmen sprids jämnt över varmluftsborsten.

Det finns två inställningar för både luftflöde och temperatur så att du kan anpassa föningen till ditt hår, vilket även gör att den passar bra att använda på både torrt och vått hår.

Sammanfattning

Som en billigare varmluftsborste saknar den vissa funktioner som kalluft och jonisering. Detta kan göra att håret blir statiskt, särskilt om ditt hår är benäget för att bli frissigt. Å andra sidan är det ett bra val om man vill ha en billig och användarvänlig varmluftsborste som bara fungerar.

Höga betyg
Varmluftsborste Remington AS8901

Remington Hydraluxe

Kalluft

Prisvärde

Bäst för: Känsligt hår

Joniserande: Ja

Funktioner: Tre temperaturer, fuktlås och ”hydracare”

Om du har känsligt, skadat eller tunt hår, är Remington AS8901 Hydraluxe varmluftsborsten du har väntat på. Utrustad med Hydracare-funktionen, erbjuder denna borste en extra skonsam upplevelse som minimerar risken för hårskador.

Rätt temperatur ger rätt resultat

Remington AS8901 Hydraluxe erbjuder tre olika temperaturinställningar, anpassade för olika hårtyper. Oavsett om du har tjockt eller tunt hår, kan du finjustera temperaturen för att matcha dina unika behov och stylingrutiner.

Varmluftsborste med hydracare

Den innovativa Hydracare-funktionen är särskilt utformad för de med känsligt eller tunt hår. Denna funktion möjliggör torkning vid lägre temperaturer, vilket ger ditt hår extra volym utan att utsätta det för onödigt slitage. Ett friskt och glansigt hår är alltid i fokus.

Ergonomisk och praktisk design

Med en sladdlängd på 1,8 meter och en ergonomisk design, är denna varmluftsborste perfekt för daglig användning. Den långa sladden ger dig friheten att styla ditt hår från olika vinklar, vilket gör din morgon- och kvällsrutin enklare än någonsin.

Funktioner

Utöver Hydracare, kommer denna borste också med funktioner som fuktlås och jonisering, vilket garanterar ett silkeslent och friskt hår. Med rätt behandling kan du säga adjö till torrt och skadat hår.

Sammanfattning

Remington AS8901 Hydraluxe är en mångsidig och prisvärd varmluftsborste som rekommenderas för de med känsligt hår. Med tre temperaturinställningar och två hastigheter, kan du anpassa denna borste för att möta dina specifika stylingbehov.

Premium
Varmluftsborste BaByliss AS970E

BaByliss AS970E Big Hair Luxe

Roterande

Keramisk yta

Bäst för: Passar alla hårlängder

Joniserande: Ja

Funktioner: 2 temperaturer + kalluft

Om du har mindre lockigt hår och söker en varmluftsborste som kan ge dig den perfekta stylingen, är Babyliss AS952E det självklara valet. Denna modell har fått höga betyg för sin prestanda och användarvänlighet.

Roterande och joniserande borste

En unik egenskap hos Babyliss AS952E är dess roterande funktion. Detta eliminerar behovet av manuell ansträngning för att skapa perfekta lockar eller vågor – borsten gör arbetet åt dig. Dessutom kan du välja rotationsriktning, vilket ger dig möjligheten att skapa symmetriska lockar på båda sidor av huvudet.

Joniseringsteknologin i denna borste säkerställer snabb torkning och ger ditt hår en extra glans, samtidigt som det minimerar statisk elektricitet. För ytterligare anpassning medföljer två rundborstar, så att du kan välja lockstorlek efter behov.

Joniseringseffekten gör att håret torkar snabbare och blir extra glansigt och fritt från statisk elektricitet. Det medföljer två stycken rundborstar så att du kan välja hur stora lockar du vill ha.

Funktioner

Borsten är utrustad med keramiska borstar som garanterar jämn värmespridning. Med två värmeinställningar och en generös sladdlängd på 2,5 meter, får du maximal flexibilitet under stylingen. Dessutom har borsten en kalluftsfunktion, som kan användas för att sätta en glansig finish på ditt hår. Observera dock att borsten inte roterar när kalluften är aktiverad.

Sammanfattning

Babyliss AS952E är en prisvärd och populär varmluftsborste som erbjuder en rad funktioner för att göra din hårstyling så enkel och effektiv som möjligt. Med roterande och joniserande teknologi, samt kalluftsfunktion, är detta en mångsidig enhet som passar utmärkt för de med mindre lockigt hår.

Köpguide

En varmluftsborste slår ihop plattången/locktången och hårfönen till ett smidigt verktyg – Det gillar vi! Varmluftsborsten är ett mycket bra stylingredskap när man vill styla sitt hår, men även när man snabbt vill kunna fixa till håret innan jobbet. Oavsett om du är ute efter ett platt, slätt resultat eller glamourösa lockar finns det bra varmluftsborstar för dina behov.

Vanliga frågor och svar

Jonisering är en funktion som återfinns i diverse stylingredskap eftersom det förhindrar att håret blir statiskt och gör det slätt och glansigt. Dessutom gör det på något sätt att vattendroppar blir mindre och att håret torkar snabbare. Därför är det en fördel att välja en värmeborste som är joniserande, särskilt om du lätt får statiskt hår.

Det beror lite på vilket resultat du är ute efter. En plattång trycker till håret på ett sätt som gör att det inte får lika mycket volym som en varmluftsborste ger. Å andra sidan gör inte varmluftsborsten ditt hår riktigt lika platt som en plattång, särskilt om du naturligt har lite självfall.

Det som gör att många tycker att varmluftsborsten är bättre är att den går att använda på vått hår. Det finns visserligen plattänger som ska klara det också, men det är inte alls bra för håret och de flesta frisörer rekommenderar att man fönar håret innan man plattar det.

Om du vill få till riktiga korkskruvslockar så är det bättre att köra på en locktång. Men för de där lockarna som ser naturliga ut, eller om du bara vill få till ett vågigt hårsvall så är en varmluftsborste ett bättre alternativ.

Ett problem som många med tunt hår upplever är att håret känns väldigt platt. Då kan en rundad varmluftsborste vara räddaren i nöden, eftersom den verkligen kan puffa upp håret och ge det den volym det naturligt saknar.

Man kan absolut använda en varmluftsborste till kort hår. Särskilt om man har en uppklippt frisyr som behöver lite volym för att komma till sin rätt kan varmluftsborsten forma håret snyggt. Dock är det smart att välja en borste som har åtminstone en applikator som inte är alltför stor när man har kort hår.

Det är inga problem att använda en varmluftsborste på tjockt hår, men precis som när du plattar eller lockar håret kan du behöva arbeta i sektioner. Sätt upp överhåret med en klämma och börja i underhåret och arbeta dig uppåt.

Om du har väldigt tjockt hår kan du behöva dela in håret i tre eller fyra sektioner, vilket gör att det kan ta ganska lång tid. Om du har bråttom kan du använda borsten endast i överhåret för att få till lite glans och minska frisset som många med tjockt hår upplever.

Ja, en varmluftsborste kan verkligen få det där jobbiga frisset att lägga sig! Komplettera gärna med ett serum eller en hårolja som tämjer frisset och tänk på att använda mycket fukt i balsam och inpackning så att håret inte torkas ut av värmebehandlingen och blir ännu frissigare.

Senast färdigställda tester

Airfryer bäst i test 2023

Steamer bäst i test 2023

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023