Tvättmaskin bäst i test 2024

Vi har granskat marknadens bästa tvättmaskiner 2024 för att use de bästa inom sina prisklasser.
Läs om tvättmaskinernas program och tekniker nedan och ta del av köpguiden för att hitta den rätta tvättmaskinen för dig.

Vi har jämfört:

Hur ren och torr tvätten blir

Vilka programval som finns

Vilka typer av textilier som kan tvättas

Tvättmaskinens kundnöjdhet och utmärkelser

BÄST I TEST

Tvättmaskin bäst i test 2024 - LG F4Y5EYP6W

LG F4Y5EYP6W

Bäst prisvärde

Kapacitet: 11 kg

Centrifug: 1400 rpm

Restfuktighet: 45 %

Ljudnivåklass: A

Energiklass: A

Läs rescension

PREMIUM

Tvättmaskin - Miele WEG675

Miele WEG675

Mycket tystlåten

Kapacitet: 9 kg

Centrifug: 1400 rpm

Restfuktighet: 53 %

Ljudnivåklass: A

Energiklass: A

Läs rescension

BUDGET

Tvättmaskin bäst i test 2024 Budget - Bosch Serie 2 WAJ240L2SN

Bosch Serie 2

Ultrasonic-teknologi

Kapacitet: 7 kg

Centrifug: 1200 rpm

Restfuktighet: 52 %

Ljudnivåklass: A

Energiklass: B

Läs rescension

Bäst i testPremiumBudget
Tvättmaskin bäst i test - Bosch serie 6 Tvättmaskin - Miele WEG675Tvättmaskin - LG F4WV410S3W 
Bosch WAU28UA8SNMiele WEG 675LG F4WV410S3W
Betyg9.89.69.4
Kapacitet8 kg9 kg10.5 kg
Specialprogram15 min snabbtvätt, skonsam, dun, skjortor, ylle, förtvätt20 min snabbtvätt, silke, ull, denim, outdoor, förtvätt14 min snabbtvätt, bomull, allergi, fintvätt, träningskläder, ylle, förtvätt
Centrifugering1400 varv / minut1400 varv / minut1400 varv / minut
Restfuktighet53%53%52%
StorlekH: 848 – B: 598 – D: 590 mmH: 850 – B: 569 – D: 636 mmH: 850 – B: 600 – D: 565 mm
LjudnivåklassAAB
EnergiklassCAB
Smart doseringJaJaNej
WiFi / SmartNejJaNej
Fördröjd startJaJaNej
Ej i lager
 • Kapacitet: Rätt kapacitet är A & O för ett bekvämt intervall av tvättar, rätt storlek ger även den bästa ekonomin då man inte kör halvtomma eller överfyllda maskiner med sämre resultat & kostsamt slitage på både maskin och kläder.
 • Specialprogram: Vissa tvättmaskiner kommer med specialprogram som kanske kan vara intressanta för just dej. Allergiprogram är till exempel ganska vanliga tillsammans med ångfunktion med namn som Steam & Anti-allergi.
 • Energikostnad: Tvättas det ofta där hemma? Håll ett extra öga då på modellens energimärkning – här kan sparas en hel del slantar i längden.
Bäst i test
Tvättmaskin bäst i test 2024 - LG F4Y5EYP6W

LG F4Y5EYP6W

Stor tvättkapacitet

Kapacitet: 11 kg

Centrifugering: 1400 varv/min

Restfuktighet: 45%

Ljudnivåklass: A

Energiklass: A

Mått: 85 x 60 x 56.5 cm

Bästa tvättmaskinen 2024LG:s frontmatade tvättmaskin F4Y5EYP6W imponerar med en generös kapacitet på 11 kg, höga användarbetyg och ett pris som gör den till ett utmärkt val som bästa tvättmaskin i 2024 testet.

Tvättmaskinens Program

 • Förtvätt: För extra smutsiga kläder
 • Bomull: För vanliga bomullsplagg
 • Ylle: Skonsam tvätt för ullmaterial
 • Steam Allergy Care: För att eliminera allergener
 • Fintvätt: För känsliga och delikata textilier
 • Träningskläder: Optimerat för sport- och träningskläder
 • Snabbtvätt: För när tiden är en bristvara
 • Tyst tvätt: För en diskret tvättcykel

Tekniker

AI DD: Denna teknik använder sensorer för att detektera både vikt och materialtyp, och justerar därefter trummans rörelsemönster för en optimal och skonsam tvätt.

Inverter Direct Drive: Denna direktdrivna motor är både energieffektiv och tyst. Dess pålitlighet och låga vibrationsnivåer styrks av en 10-årig garanti.

Smart Diagnosis: Denna inbyggda funktion möjliggör felsökning via LG ThinQ-appen, vilket gör det enkelt att lösa mindre problem utan extern assistans.

LG Steam: Denna ångfunktion eliminerar upp till 99,9% av allergener som djurhår, pollen och dammkvalster. Funktionen kan också användas för att snabbt ta bort skrynklor i kläder genom tillägget Steam Wrinkle Care.

Sammanfattning

LG F4Y5EYP6W erbjuder en kombination av rymlighet, pålitlighet och prisvärdhet, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som vill ha ett säkert & uppskattat alternativ.

Premium
Tvättmaskin - Miele WEG675

Miele WEG675

Automatisk dosering / Wi-Fi

Trumbelysning

Kapacitet: 9 kg

Centrifugering: 1400 varv/min

Restfuktighet: 53%

Ljudnivåklass: A

Energiklass: A

H: 850 – B: 569 – D: 636 mm

Bästa tvättmaskinen 2024 Premium Miele har länge varit en stark aktör inom premiumsegmentet för tvättmaskiner, och deras WEG675-modell står ut som ett av de bättre alternativen. Med banbrytande innovationer och teknologi av högsta kvalitet är Miele WEG675 att seriöst överväga i premiumklassen.

Tvättprogram

 • Automatic Plus: För blandad tvätt
 • Ylle: Skonsam tvätt för ullmaterial
 • Siden: Anpassat för känsliga sidenmaterial
 • Skjortor: Optimerat för att hålla skjortor i toppskick
 • Träning: För sport- och träningskläder
 • Outdoor: För utomhuskläder och tekniska material
 • Impregnering: För att återställa vattenavvisande egenskaper
 • Fintvätt: För delikata textilier
 • Express 20: Snabbtvätt på 20 minuter

Funktioner och tillägg

 • Allergiprogram: För att minimera allergener
 • Extra sköljning: För att säkerställa att allt tvättmedel sköljs ur
 • Extra tyst: För en mer diskret tvättcykel
 • Skrynkelreducering: För att minska behovet av strykning
 • Senarelagd start: Möjlighet att fördröja starttiden
 • Lägga i tvätt i efterhand: Flexibilitet att lägga till kläder efter att programmet har startat

Tvättmaskinens tekniker

Twin-DOS: Mieles unika och patenterade doseringssystem aktiveras med ett enkelt knapptryck och består av två faser. UltraPhase 1 tar hand om allt från ytliga partiklar till svårare fläckar som olja och choklad. UltraPhase 2 introducerar en exakt dos av blekmedel för att effektivt eliminera svårhanterliga fläckar som rött vin och envisa juicer.

CapDosing: Miele har utvecklat ett exklusivt kapselsystem som med hög precision doserar tvätt- och sköljmedel. Systemet inkluderar specialkapslar för olika typer av textilier, som ylle och siden, samt för träningskläder.

Miele home: WEG675 är kompatibel med Miele home och Miele Cloud, vilket möjliggör fjärrstyrning via Miele-appen för iOS och Android. Detta ger användaren möjlighet att aktivera funktioner och se status på pågående tvättprogram.

Sammanfattning

Med exklusiva egenskaper / tilläggsfunktioner – för produkten precist anpassade system – sticker naturligtvis denna tvättmaskin från Miele ut i segmentet. En utmärkt tvättmaskin i teknikens absoluta framkant från marknadsledande Miele kort och gott. Prisläget är som förväntat i övre skiktet men avspeglas också i funktion och innovation.

Budget
Tvättmaskin bäst i test 2024 - Bosch Serie 4 WNA134L0SN

Bosch Serie 2

Bosch EcoSilence Drive

Kapacitet: 8 kg

Centrifugering: 1200 varv/min

Centrifugeringseffekt: B

Ljudnivåklass: A

Energiklass: B

Mått: 848 x 598 x 546 mm

Bästa tvättmaskinen 2024 Budget Bosch WAJ240L2SN har etablerat sig som en favorit bland konsumenter. Denna prisvärda tvättmaskin kombinerar pålitlighet och avancerade funktioner till ett pris som är mycket konkurrenskraftigt i sin klass.

Denna Bosch från Serie 2 är utrustad med intelligenta automatiska program som justerar tvättcykeln baserat på trummans innehåll och smutsgrad. Detta gör det enkelt att tvätta; fyll trumman och tryck på start. För de som önskar mer kontroll finns det också en rad anpassningsmöjligheter med bland annat en Reload-funktion – Lägg till kläder även efter att programmet har startat

Utmärkta säkerhetsfunktioner finns även i form av ett kompetent vattenskyddssystem, en aktiv balanskontroll samt skumavkänning och barnsäkring.

Tvättmaskinens Program

 • Strykfritt 30°, 40° C – Vit & Kulörtvätt 40°, 60°, 90° C

Specialprogram

 • Super 15 min: Snabbtvätt på 15 minuter.
 • Super 30 min: Snabbtvätt på 30 minuter.
 • VarioSpeed: Anpassar tvättiden för snabbare resultat.
 • SpeedPerfect: 65% kortare tvätttid.
 • ActiveWater Plus: Optimerad förbrukning av vatten.

Denna omfattande lista av funktioner gör Bosch Serie 2 till en mångsidig och anpassningsbar tvättmaskin som kan möta en rad olika tvättbehov.

Tekniker

SpeedPerfect: Denna funktion kan minska tvättiden med upp till 65% utan att kompromissa med tvättens kvalitet. Oavsett mängd och material kan SpeedPerfect reducera en tvättcykel på 4 kilo till endast 46 minuter.

EcoSilence Drive: Denna bortslösa motor är både tyst och hållbar. En 10-årig garanti understryker dess höga kvalitet.

ActiveWater Plus: Denna teknik är utformad för att minimera vattenförbrukningen. Den sensorstyrda funktionen justerar automatiskt vattenmängden, vilket är särskilt användbart för mindre tvättmängder.

Sammanfattning

Användare är mycket nöjda med denna tvättmaskin. De uppskattar dess tysta drift, användarvänlighet och de snabba programmen på 15 och 30 minuter. Med fina omdömen är det tydligt att Serie 2 från Bosch är en tvättmaskin som lever upp till förväntningarna.

GuideTvättmaskin bäst i test 2024

För en standard frontmatad  tvättmaskin ligger spannet i stort mellan 5-12 kg även om enstaka modeller kan hantera ända upp till 14 kg i skrivande stund. Att välja rätt storlek är självklart av stor vikt när det kommer till både ett bekvämt tvätt intervall och ekonomi.

Centrifugeringens fördel är alldeles uppenbar, men tekniken är inte alltid odelat positiv. En alltför kraftfull centrifigering sliter på kläder och annat material och speciellt då i enklare maskiner med hög hastighet och en mindre sofistikerad anpassning av maskinens trumma.

Här gäller som så ofta att satsa på kvalité av maskinens sammansatta tekniker och inte enkom notera centrifugens hastighet.

Restfuktighet är mängden kvarvarande fukt i materialet efter centrifugeringen. Ett generellt riktmått är en restfuktighet på omkring 60%. Lägre restfuktighet är självklart att föredra då materialet torkar snabbare både frihängd och i tumlare. Vid frihängd luft torkning ger även fördelen med låg restfuktighet ett bättre inomhusklimat.