75-tum TV bäst i test

2021-10-24

Bästa 75 tum TV 2021

En 75-tums TV innebär mer inlevelse och bättre filmtittande för hela familjen. För dig med en större familj, eller som helt enkelt vill ha en stor skärm för film och gaming, är en stor TV rentav ett måste. Med en TV på 75 tum får du en skärm som gör det enklare för dig att se mindre detaljer, vilket innebär att du lätt förlorar dig i bilden – vare sig det är PS5-spel eller den senaste actionfilmen det handlar om.

Marknaden för TV-apparater har sett stora förändringar under de senaste åren, varför det kan vara svårt att veta vad du borde leta efter i valet av en ny TV. I listan nedan hittar du våra val av bra 75-tums TV-apparater med lite olika fokus på budget, high-end kvalité och prisvärde. Bläddra gärna igenom listan och se om du kanske hittar en produkt som verkar passa dina behov.

BÄST I TEST

Sony Bravia
KE-75XH9096

5/5

POPULÄR

Bästa Tv 2021

Samsung QLED
QE75Q80T

5/5

BUDGET

Philips The One
75PUS8505

4.7/5
Innehåll

1 | Sony Bravia KE-75XH9096 - Bäst i Test

Du som är ute efter den bästa produkten sett till pris vs kvalité borde hålla utkik efter en TV från Sony. Tillverkaren erbjuder dig allt du behöver för att få ut det mesta av din TV, med matchande tillval som bra soundbars samt deras spännande nya spelkonsol.

Med en TV från Sony kan du känna dig säker på att produkten är välproducerad och kommer med toppkomponenter. Denna  Bravia har en upplösning på 4K med en uppdaterings-frekvens på 120Hz, och kommer förinstallerad med smidiga Android OS. Perfekt för både filmtittande, YouTube, och gaming.

Med tanke på den kvalité som erbjuds av denna modell blir Sony Bravia bäst i test här på Produkttestarna. Bra val för dig som vill få rejäl prestanda för dina pengar!

Utmärkt realistisk bild

Med en LED-skärm får du möjlighet till mer realistiska färger, eftersom pixlarna inte alltid är upplysta. Det ger dig en bra svärta som ökar kontrasten på din bild. Med Sony Bravia får du dessutom X-tended Dynamic Range som justerar ljusstyrka automatiskt för en ännu starkare kontrast & bättre svärta. Den realistiska bildåtergivningen är perfekt för dig som älskar t.ex naturfilmer, men ger överlag självklart en mycket bra upplevelse oavsett vilket material som presenteras.

Smart funktionalitet

En bra finess med modellen är dess inbyggda Chromecast som ser till att du får full tillgång till såväl YouTube som Netflix med enbart några knapptryck. Streama film, video & musik enkelt via platta/telefon utan att du behöver koppla till någon separat enhet.

Eftersom operativsystemet är Androidbaserat, får du dessutom tillgång till flera tusen appar på din TV. Med modellens kraftig processor har du möjlighet att både spela androidspel och surfa på internet.

Surroundsound för bättre inlevelse

Det är inte bara bilden som är viktig i en ny TV. Även ljudet, som ofta är eftersatt i dagens ultratunna apparater är såklart viktigt. Ett bra ljud ger som bekant en mer realistisk känsla och en djupare inlevelse speciellt när det är dags för filmkväll.

Högtalarna är här monterade bakom skärmen, som med ett bra virtuellt surroundljud – Acoustic Multi-Audio – simulerar ljud som upplevs komma från olika riktningar utan att du behöver köpa till externa högtalare.

Denna variant av Sonys populära Bravia serie blir med utmärkta bildegenskaper, ett gott snäpp bättre ljud än konkurrenterna i liknande prisklass samt Androids enorma bibliotek om + 5 000 appar vårt mest prisvärda val av Bästa 75 tum TV 2021.

2 | Samsung QLED QE75Q80A - BRA VAL

Bästa Tv 2021

Här har du en kompetent TV från Samsung med utmärkt bild och detaljerad återgivning. Med en uppgradering till HDR10+ får du mer detaljer, samt ger dig en mer naturlig återgivning av kontrast och tonövergångar. Modellen kommer med Quantum DOT-teknik med en avancerad local dimming som ger dig bättre bild i alla aspekter av panelens egenskaper. Här finns det troligen mest uppskattade systemet för smart tv – Samsungs Tizen där du enkelt kommer åt alla dina appar. 

Samsung QLED QE75Q80A är en 4K Ultra HD smart TV i den övre klassen av Samsungs produktlinje. Med användarvänliga Tizen OS kommer du åt allt du vill titta på, enkelt och smidigt. Se film på Netflix, videos från You Tube och mycket mer. Du kan titta på dina bilder direkt på skärmen, i storformat.

Mer naturtrogna färger

Med Quantum DOT-teknik visas nyanser mer naturligt, du får bra svärta och detaljrikedomen är bättre, vilket kommer att ge dig en härlig visuell upplevelse med 100 Hz Motion Rate. Dual LED ger dig större djup och bättre kontrast, och med kraftfullt ljud från Dolby blir din filmupplevelse perfekt.

Mer kontrastrik bild med Quantum HDR 1500

Modellen som kommer med Quantum HDR 1500 (High Dynamic Range) som ger livfulla färger, hög nivå på detaljer och kontraster visualiseras tydligare speciellt i mörka partier där enklare paneler bli suddiga. Bilden blir mer realistisk, och anpassas efter den miljö som visas.

Med modellens Quantum-processor  optimeras färgåtergivning och kontraster. Bildkällan bearbetas optimalt, vilket resulterar i en mer realistisk bild, vilket ger dig en bättre upplevelse när du ser en film till exempel. Skärmen är väldigt tunn, har en snygg design, och passar snyggt in i ditt hem.

Tizen OS stöder Smart-TV

Tizen OS är Samsungs populära system för Smart TV. Här kan du styra allt innehållet från olika plattformar som Netflix, Youtube, Apple TV och applikationer samt fotogalleri ock spel.  Du kan se dina bilder med hög skärpa och i storformat, vilket kommer att ge dig en härlig upplevelse.

Att överföra appar från din mobil är enkelt, tryck bara på enheten till TV;n, den kommer automatiskt att känna av din mobil och de appar du har installerade, och då kan du se dem på TV-skärmen. Smidigt och lätt.

Då QE75Q80A ansluts enkelt trådlöst till alla dina enheter, kan du lätt arbeta hemma, och arbeta på den stora skärmen, där du får en lättare överblick. Dessutom gör flerskärmsfunktionen det möjligt för dig att använda din mobil för att surfa, samtidigt som du kan göra annat på den stora skärmen. 

Sammanfattning

Här har du verkligen en bra Smart TV med många funktioner, och applikationer, och att kunna se en film på 75” TV kommer att ge dig en bra tv upplevelse med den höga kvalitet Samsung Picture Quality Index 3800 ger. Det finns även ett så kallat Ambient mode, där du kan ha ett bildspel med dina semesterbilder eller annat, direkt på skärmen, i storformat. Perfekt, då man kan återuppleva gamla minnen, eller skapa din egen konst i storformat, direkt på väggen.

Bluetooth, Wi-Fi, LAN finns integrerat, samt olika inställningar för bild, om du exempelvis ska köra konsol gaming väljs Game Motion Plus.

Högtalarsystemet är på 60W med Dolby Digital Plus & Object Tracking Sound.  Det ska räcka gott och väl för en härlig filmkväll. Enjoy!

3 | Philips The One 75PUS8505 - Budget

TV-apparater har blivit allt billigare de senaste åren. En 4K-TV behöver inte längre kosta hela lönen men kan trots det billigare priset erbjuda en stor uppgradering från en äldre modell. Med Philips The One får du en 75-tums TV som håller en mycket hög standard, och du får detta till ett väldigt rimligt pris.

4K upplösning, Ambilight, Dolby Vision, HDR och Androids smarta tv lösning är exempel på vad du får med denna något billigare men likväl lovordade 75-tums TV.

Ambilight – För en bättre atmosfär

Philips Ambilight erbjuder dig en unik upplevelse som du ej hittar i andra TV-apparater på marknaden. LED-lampor på baksidan av TV:n lyser varmt upp väggen bakom med färger som matchar det som händer på skärmen. Effekten ger förutom att bilden / känslan av närvaro ”växer” en riktigt mysig atmosfär under sena filmkvällar med lamporna släckta.

Low Latency Mode och HDR – För gaming

Denna Philips-TV är även bra lämpad för dig som älskar gaming. Med Auto Low Latency Mode får du bättre kontroll över ditt spelande, eftersom tiden från att du trycker på en knapp till reaktionen på skärmen blir avsevärt kortare. Perfekt för dig som tävlingsinriktad gamer. High Dynamic Range ger dig högre kontrast och bättre färgåtergivning i dina spel.

PrisVis

Trots att detta är en budgetvänlig produkt får du en hel del smart funktionalitet på köpet. Med ett androidbaserat operativsystem får du tillgång till Google Play Store, vilket ger dig flera tusentals olika appar och spel att välja bland. Via fjärrkontrollen får du lätt tillgång till alla de vanligare tjänsterna som YouTube, Netflix, HBO Nordic och Svt Play med mera. 

4 | Samsung QLED QE75Q60A - Qled

Bästa Tv 2021

Denna utmärkta mellanklass TV ger dig både en utomordentlig bild och en bra ljudupplevelse – och serveras med en rimlig prislapp. För dig som vill sitta i fin-klassen med Qled är detta ett val att rekommendera. Med Suprem UHD-dimning där områden tänds individuellt är Samsungs Q60A serie en TV att trivas med.

Samsungs avancerade anpassning av LED-teknologin ger dig verklighetstrogna färger som får skärmen att ”poppa” till skillnad från enklare lösningar. Denna 75-tums TV från Samsung har strålande bildegenskaper & färgskala samt en hel del häftig teknologi att njuta av med en bra Samsung Picture Quality Index på 3100.

Avancerad design och funktionalitet

Vid köp av en ny TV är förväntningarna höga, och Samsung QLED Q60A levererar. Här får du mycket funktionalitet för pengarna.

• Det spelar ingen roll var i vardagsrummet du sätter dig, eftersom du får en perfekt bild oavsett vinkeln tack vare den fantastiska designen på skärmen.
• Utmärkt bra Game Mode för de som gillar att koppla upp konsolen för lite game. Nya Hdmi 2.1 med auto low latecy läge.
• 4K AI Upscaling. När du har en 4K-TV vill du förstås att allt du tittar på ska vara i 4K, men så är inte alltid fallet. Som tur nog erbjuder denna TV dig automatisk upscaling till 4K. Med Samsungs patenterade Quantumprocessor används artificiell intelligens för att fylla in luckorna i en video med lägre upplösning.
• Object Tracking Sound. Här får du äkta 3D-ljud, eftersom TV:n har högtalare riktade både ner och upp. Ljudet anpassar sig utefter rörelserna på skärmen, vilket ger dig en verklighetstrogen ljudupplevelse.

Sammanfattning

Q60-serien är ett intressant alternativ till Samsungs Q80-serie. De avgörande skillnaderna är här en motion rate på 60 Hz vs Q80:s 100 Hz. Den senare har även en avancerad Local Dimming för bättre återgivning av HDR material. Skillnaden på prislappen är dock påtaglig och Samsungs Q60-serie är ett prisvärd och populärt QLED alternativ. Vill man gå på djupet finns en mycket omfattande mätning där modellernas labb-resultat jämförs hos tv-konnässörerna på rtings.com.

5 | Philips 70PUS - Pris

Philips 70PUS7855. Vill man åt en stor tv utan att spendera mer än vad en mellanklass 55″ kostar finns denna 4K 70″ just nu till ett mer eller mindre ögonbrynshöjande lågt pris att hämta hem och förundras över. 

Dolby Vision, Dolby Atmos, Ambilight, HDR10+, Philips P5-processor med mera och mycket nöjda köpare dessutom. Inte 75″ – men bra nära till halva priset. Vi gissar den säljs slut relativt snabbt så vi ger bara tipset här. Specifikationerna kan du kika på hos leverantören.

Köpguide

Tips som kan vara bra att veta innan ditt köp

4K. Vid köp av en större TV är upplösning kanske det allra viktigaste. Med en mindre skärm kan du komma undan med en lägre upplösning såsom 1080p, eftersom du då får fler pixlar per tum. Samma upplösning på en 75-tums TV leder dock till en bild som känns suddig, eftersom det är samma mängd pixlar fördelade över en större yta.

Det innebär större pixlar. För dig som vill åt en riktigt skarp bild, är en upplösning på 4K rentav ett måste när du köper en större TV. 4K-upplösning ger dig hela fyra gånger så många pixlar totalt som Full HD (eller 1080p som det även heter) kan erbjuda.

Väggmontering eller stativ ? Det är en fråga som endast du kan besvara, men det finns för- och nackdelar med båda alternativ. Att hänga upp TV:n på väggen är en något mer komplicerad process, och det är inte alla väggar som kan klara av att hålla en TV på över 30 kg. Om du exempelvis bor i lägenhet är väggmontering inte alltid ett alternativ. Stativ blir allra enklast, men det innebär att du måste lägga undan golvutrymme för TV:n. Bor du i en mindre bostad kan det bli rätt knepigt. Vad som är bäst beror förstås på just din situation och dina behov.

Gaming. För dig som vill koppla din nya PS5 eller Xbox till TV:n, kan valet av TV bli lite mer komplicerat. Moderna TV-apparater kan erbjuda dig en lång rad av olika funktioner för gaming, men det brukar innebära en något högre prislapp. Exempel på funktionalitet som du bör hålla utkik efter är Low Latency Mode och HDR.

Du vill förstås även ha en upplösning på 4K samt en uppdateringsfrekvens på minst 120Hz. En högre uppdateringsfrekvens ger dig möjlighet att spela spel på en mycket högre FPS (Frames Per Second), vilket ger dig en betydligt smidigare upplevelse när du spelar.

Lycka till att hitta en TV att trivas med!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

Relaterat