Tv 75 Bäst i Test

75 tum TV bäst i test

2022-04-14

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa 75 tum TV 2022

För dig som inte vill tumma på bildstorleken så är 75-tums TV:n det givna valet. Mer inlevelse och bättre filmtittande utlovas. Missa ingen detalj och förlora dig i bilden – vare sig det handlar om den senaste actionfilmen eller PS5-spelet.

Marknaden för TV-apparater har sett stora förändringar under de senaste åren, varför det kan vara svårt att veta vad du borde leta efter i valet av en ny TV. I listan nedan hittar du våra val av bra 75-tums TV-apparater med lite olika fokus på budget, high-end kvalité och prisvärde. Bläddra gärna igenom listan och se om du kanske hittar en produkt som verkar passa dina behov.

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST 2022

Bästa 75 tum TV 2022

Samsung
QE75QN90A

5/5

UTMÄRKT QLED

Samsung-QLED-QE75Q70A

Samsung QLED
QE75Q80A

4.7/5

AMBILIGHT

Philips-75PUS8546

Philips The One
8500 Series

4.4/5

BRA QLED

Samsung-QLED-QE75Q70A

Samsung QLED QE75Q70A​

4.5/5
Läs om produkterna

1 | Samsung QE75QN90A - Bäst i Test 2022

Bästa 75 tum TV 2022

Bästa 75 tum tv 2022 – Samsung QE75QN90A – Du som funderar på en Tv panel i topp-segementet kan rekommenderas en titt på denna modell. Med QN90A serien finns här allt du kan tänkas behöva både idag & många år framöver.

Med en high-end TV från Samsung kan du känna dig säker på att produkten är välproducerad och kommer med toppkomponenter. Med  QLED-skärmen ges förutsättningarna till mer realistiska färger, eftersom pixlarna inte alltid är upplysta. Tekniken ger dig även en bra svärta som ökar kontrasten för tydligare bild.

QN90A serien kommer med nya 4K Neo Quantum QLED panelen och en uppdaterings-frekvens på bildsäkra 120Hz. Tittar vi vidare på panelens specifikationer finns exklusiva Ultimate UHD Dimming parat med en Ultra Black-antireflex-skärm.

Panelen som har 100% Color Volume ges sammantaget det tunga värdet 4500 på Samsungs bildkvalitetsindex. Många tekniska specs blir det när vi befinner oss på toppen av teknik-toppen så att säga

Surroundsound för bättre inlevelse

Det är inte bara bilden som är viktig i en ny TV. Även ljudet, som ofta är eftersatt i dagens ultratunna apparater är såklart viktigt. Ett bra ljud ger som bekant en mer realistisk känsla och en djupare inlevelse speciellt när det är dags för filmkväll.

Så även högtalarna är här inte oväntat av det bättre slaget – här i form av ett inbyggt 4.2.2 system. Med ett bra virtuellt surroundljud – Dolby Atmos – simuleras ljudet att upplevas komma från olika riktningar – även höjdledes. För att utnyttja tekniken optimalt ger självklart en soundbar av bättre (samsung) märke ett rejält lyft av upplevelsen.

Gaming

Att plocka fram spelkonsollen emellanåt är populärt bland  många av oss – unga som äldre. Med denna tv finns inga begränsningar för bästa spelupplevelse. Har finns på tekniksidan en 120 Hz panel som tillsammans med i sammanhanget helt nödvändiga Hdmi 2.1 gör panelen till den ultimata gaming-tv:n.

På mjukvarusidan finns stöd för alla förbättrings och kompabilitets tekniker. Här finns Game Motion Plus, Super Ultrawide GameView & Game Bar med stöd för Variable Rrefresh Rate – AMD FreeSync Premium Pro samt High Frame Rate med 4K i 120Hz.

Sammanfattning

Denna topprankade modell av Samsungs populära Neo serie blir med mer än utmärkta bildegenskaper, ett gott snäpp bättre ljud än konkurrenterna i liknande prisklass, game mode i pole posision vårt val av Bästa TV 2022 75 tum.

2 | Samsung QLED QE75Q80A - Utmärkt QLED

Här har du en kompetent TV från Samsung med utmärkt bild och detaljerad återgivning. Med en uppgradering till HDR10+ får du mer detaljer, samt ger dig en mer naturlig återgivning av kontrast och tonövergångar.

Modellen kommer med Quantum DOT-teknik med en avancerad local dimming som ger dig bättre bild i alla aspekter av panelens egenskaper. Här finns det troligen mest uppskattade systemet för smart tv – Samsungs Tizen där du enkelt kommer åt alla dina appar. 

Samsung QLED QE75Q80A är en 4K Ultra HD smart TV i den övre klassen av Samsungs produktlinje. Med användarvänliga Tizen OS kommer du åt allt du vill titta på, enkelt och smidigt. Se film på Netflix, videos från You Tube och mycket mer. Du kan titta på dina bilder direkt på skärmen, i storformat.

Mer naturtrogna färger

Med Quantum DOT-teknik visas nyanser mer naturligt, du får bra svärta och detaljrikedomen är bättre, vilket kommer att ge dig en härlig visuell upplevelse med 100 Hz Motion Rate. Dual LED ger dig större djup och bättre kontrast, och med kraftfullt ljud från Dolby blir din filmupplevelse perfekt.

Mer kontrastrik bild med Quantum HDR 1500

Modellen som kommer med Quantum HDR 1500 (High Dynamic Range) som ger livfulla färger, hög nivå på detaljer och kontraster visualiseras tydligare speciellt i mörka partier där enklare paneler bli suddiga. Bilden blir mer realistisk, och anpassas efter den miljö som visas.

Med modellens Quantum-processor  optimeras färgåtergivning och kontraster. Bildkällan bearbetas optimalt, vilket resulterar i en mer realistisk bild, vilket ger dig en bättre upplevelse när du ser en film till exempel. Skärmen är väldigt tunn, har en snygg design, och passar snyggt in i ditt hem.

Tizen OS stöder Smart-TV

Tizen OS är Samsungs populära system för Smart TV. Här kan du styra allt innehållet från olika plattformar som Netflix, Youtube, Apple TV och applikationer samt fotogalleri ock spel.  Du kan se dina bilder med hög skärpa och i storformat, vilket kommer att ge dig en härlig upplevelse.

Att överföra appar från din mobil är enkelt, tryck bara på enheten till TV;n, den kommer automatiskt att känna av din mobil och de appar du har installerade, och då kan du se dem på TV-skärmen. Smidigt och lätt.

Då QE75Q80A ansluts enkelt trådlöst till alla dina enheter, kan du lätt arbeta hemma, och arbeta på den stora skärmen, där du får en lättare överblick. Dessutom gör flerskärmsfunktionen det möjligt för dig att använda din mobil för att surfa, samtidigt som du kan göra annat på den stora skärmen. 

Sammanfattning

Här har du verkligen en bra Smart TV med många funktioner, och applikationer, och att kunna se en film på 75” TV kommer att ge dig en bra tv upplevelse med den höga kvalitet Samsung Picture Quality Index 3800 ger. Det finns även ett så kallat Ambient mode, där du kan ha ett bildspel med dina semesterbilder eller annat, direkt på skärmen, i storformat. Perfekt, då man kan återuppleva gamla minnen, eller skapa din egen konst i storformat, direkt på väggen.

Bluetooth, Wi-Fi, LAN finns integrerat, samt olika inställningar för bild, om du exempelvis ska köra konsol gaming väljs Game Motion Plus.

Högtalarsystemet är på 60W med Dolby Digital Plus & Object Tracking Sound.  Det ska räcka gott och väl för en härlig filmkväll. Enjoy!

3 | Philips 8500 Series - Ambilight

Med Philips The One får du en 75-tums TV som håller en mycket hög standard med Philips populära 3-sidiga Ambilight till ett väldigt rimligt pris.

4K upplösning, Ambilight, Dolby Vision & Atmos, HDR 10+ och Androids smarta tv lösning är exempel på vad du får med denna snygga 75-tums TV. För-kallibrerade inställningar för Spelläge, ekoläge, salongsläge & nattläge.

Ambilight – För en bättre atmosfär

Philips Ambilight erbjuder dig en unik upplevelse som du ej hittar i andra TV-apparater på marknaden. LED-lampor på baksidan av TV:n lyser varmt upp väggen bakom med färger som matchar det som händer på skärmen. Effekten ger förutom att bilden / känslan av närvaro ”växer” en riktigt mysig atmosfär under sena filmkvällar med lamporna släckta. Här i den bästa 3-sidiga Ambilight varianten. Här finns även stöd för både  Ambilight+hue samt Ambilight Music,

Low Latency Mode – För gaming

Denna Philips-TV är även bra lämpad för dig som älskar gaming. Med Auto Low Latency Mode får du tillsammans med modellens stöd för HDMI 2.1 bättre kontroll över ditt spelande, eftersom tiden från att du trycker på en knapp till reaktionen på skärmen blir avsevärt kortare. Perfekt för dig som tävlingsinriktad gamer.

Prisvärd

Med ett androidbaserat operativsystem får du tillgång till Google Play Store, vilket ger dig flera tusentals olika appar och spel att välja bland. Via fjärrkontrollen får du lätt tillgång till alla de vanligare tjänsterna som YouTube, Netflix, HBO Nordic och Svt Play med mera. Röststyrning via smidiga Google Assistent.

4 | Samsung QLED QE75Q60A - Qled

Denna utmärkta mellanklass TV ger dig både en utomordentlig bild och en bra ljudupplevelse – och serveras med en rimlig prislapp. För dig som vill sitta i fin-klassen med Qled är detta ett val att rekommendera. Med Suprem UHD-dimning där områden tänds individuellt är Samsungs Q60A serie en TV att trivas med.

Samsungs avancerade anpassning av LED-teknologin ger dig verklighetstrogna färger som får skärmen att ”poppa” till skillnad från enklare lösningar. Denna 75-tums TV från Samsung har strålande bildegenskaper & färgskala samt en hel del häftig teknologi att njuta av med en bra Samsung Picture Quality Index på 3100.

Avancerad design och funktionalitet

Vid köp av en ny TV är förväntningarna höga, och Samsung QLED Q60A levererar. Här får du mycket funktionalitet för pengarna.

• Det spelar ingen roll var i vardagsrummet du sätter dig, eftersom du får en perfekt bild oavsett vinkeln tack vare den fantastiska designen på skärmen.
• Utmärkt bra Game Mode för de som gillar att koppla upp konsolen för lite game. Nya Hdmi 2.1 med auto low latecy läge.
• 4K AI Upscaling. När du har en 4K-TV vill du förstås att allt du tittar på ska vara i 4K, men så är inte alltid fallet. Som tur nog erbjuder denna TV dig automatisk upscaling till 4K. Med Samsungs patenterade Quantumprocessor används artificiell intelligens för att fylla in luckorna i en video med lägre upplösning.
• Object Tracking Sound. Här får du äkta 3D-ljud, eftersom TV:n har högtalare riktade både ner och upp. Ljudet anpassar sig utefter rörelserna på skärmen, vilket ger dig en verklighetstrogen ljudupplevelse.

Sammanfattning

Q60-serien är ett intressant alternativ till Samsungs Q80-serie. De avgörande skillnaderna är här en motion rate på 60 Hz vs Q80:s 100 Hz. Den senare har även en avancerad Local Dimming för bättre återgivning av HDR material. Skillnaden på prislappen är dock påtaglig och Samsungs Q60-serie är ett prisvärd och populärt QLED alternativ. Vill man gå på djupet finns en mycket omfattande mätning där modellernas labb-resultat jämförs hos tv-konnässörerna på rtings.com.

5 | Philips 70PUS - Pris

Philips 70PUS7855. Vill man åt en stor tv utan att spendera mer än vad en mellanklass 55″ kostar finns denna 4K 70″ just nu till ett mer eller mindre ögonbrynshöjande lågt pris att hämta hem och förundras över. 

Dolby Vision, Dolby Atmos, Ambilight, HDR10+, Philips P5-processor med mera och mycket nöjda köpare dessutom. Inte 75″ – men bra nära till halva priset. Vi gissar den säljs slut relativt snabbt så vi ger bara tipset här. Specifikationerna kan du kika på hos leverantören.

Köpguide

4K

Vid köp av en större TV är upplösning kanske det allra viktigaste. Med en mindre skärm kan du komma undan med en lägre upplösning såsom 1080p, eftersom du då får fler pixlar per tum. Samma upplösning på en 75-tums TV leder dock till en bild som känns suddig, eftersom det är samma mängd pixlar fördelade över en större yta.

Det innebär större pixlar. För dig som vill åt en riktigt skarp bild, är en upplösning på 4K rentav ett måste när du köper en större TV. 4K-upplösning ger dig hela fyra gånger så många pixlar totalt som Full HD (eller 1080p som det även heter) kan erbjuda.

Väggmontering eller stativ

Det är en fråga som endast du kan besvara, men det finns för- och nackdelar med båda alternativ. Att hänga upp TV:n på väggen är en något mer komplicerad process, och det är inte alla väggar som kan klara av att hålla en TV på över 30 kg. Om du exempelvis bor i lägenhet är väggmontering inte alltid ett alternativ. Stativ blir allra enklast, men det innebär att du måste lägga undan golvutrymme för TV:n. Bor du i en mindre bostad kan det bli rätt knepigt. Vad som är bäst beror förstås på just din situation och dina behov.

Gaming

För dig som vill koppla din nya PS5 eller Xbox till TV:n, kan valet av TV bli lite mer komplicerat. Moderna TV-apparater kan erbjuda dig en lång rad av olika funktioner för gaming, men det brukar innebära en något högre prislapp. Exempel på funktionalitet som du bör hålla utkik efter är Low Latency Mode och HDR.

Du vill förstås även ha en upplösning på 4K samt en uppdateringsfrekvens på minst 120Hz. En högre uppdateringsfrekvens ger dig möjlighet att spela spel på en mycket högre FPS (Frames Per Second), vilket ger dig en betydligt smidigare upplevelse när du spelar.

Lycka till med ditt val av TV.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.9 / 5. Röster: 7

Relaterade artiklar