75-tum TV bäst i test

2021-04-10

Bästa 75 tum TV 2021

En 75-tums TV innebär mer inlevelse och bättre filmtittande för hela familjen. För dig med en större familj, eller som helt enkelt vill ha en stor skärm för film och gaming, är en stor TV rentav ett måste. Med en TV på 75 tum får du en skärm som gör det enklare för dig att se mindre detaljer, vilket innebär att du lätt förlorar dig i bilden – vare sig det är PS5-spel eller den senaste actionfilmen det handlar om. Marknaden för TV-apparater har sett stora förändringar under de senaste åren, varför det kan vara svårt att veta vad du borde leta efter i en ny TV. I listan nedan hittar du de allra bästa 75-tums TV-apparaterna på marknaden idag, med olika fokus, bland annat budget och bäst bild. Bläddra igenom listan och se om du hittar en produkt som passar

BÄST I TEST

Sony Bravia KE-75XH9096

5/5

BUDGET

Philips The One 75PUS8505

4.7/5

PREMIUM

Samsung QLED QE75Q95T

4.4/5
Innehåll

1 | Sony Bravia KE-75XH9096 - Bäst i Test

Du som är ute efter den bästa produkten sett till priset borde hålla utkik efter en TV från Sony. Sony erbjuder dig allt du behöver för att få ut det mesta ur din TV, däribland fantastiska soundbars samt deras spännande nya spelkonsol. Med en TV från ett välrenommerat företag såsom Sony kan du känna dig säker i att produkten är väldesignad samt att den kommer hålla dig i en lång tid framöver. Sony Bravia har en upplösning på 4K, en uppdateringsfrekvens på 120Hz, och kommer förinstallerad med Android OS. Perfekt för både filmtittande, YouTube, och gaming. Med tanke på allt som erbjuds med denna TV, och det suveräna priset, blev Sony Bravia bäst i test här på Produkttestarna. Rätt TV för dig som vill få rejäl prestanda för dina pengar!

Häpnadsväckande realistisk bild

Med en LED-skärm får du möjlighet till mer realistiska färger, eftersom pixlarna inte alltid är upplysta. Det ger dig en sann svart färg som ökar kontrasten på din bild. Med Sony Bravia får du dessutom X-tended Dynamic Range, som justerar ljusstyrka automatiskt för en ännu starkare kontrast. Den realistiska bildåtergivningen är perfekt för dig som älskar dokumentärfilmer, och med upplösningen på 4K får du en otroligt skarp bild på köpet.

Smart funktionalitet

Inbyggd Chromecast ser till att du får full tillgång till såväl YouTube som Netflix med enbart några knapptryck. Streama film och videor enkelt via internet, utan att du behöver koppla till någon separat enhet. Eftersom operativsystemet är Androidbaserat, får du dessutom tillgång till flera tusen appar på din TV. Med en kraftig processor har du möjlighet att spela enklare spel och surfa på internet.

Surroundsound för bättre inlevelse

Det är inte bara bilden som är viktig i en ny TV. Ljudet är minst lika viktigt, eftersom det ger en mer realistisk känsla och en djupare inlevelse. Högtalarna är monterade bakom skärmen, och med ett häftigt virtuellt surroundljud kan du höra ljud från olika riktningar utan att du behöver köpa till externa högtalare. Det suveräna ljudet i kombination med den fantastiska bilden gör Sony Bravia till vårt val av Bästa 75 tum TV 2021.

2 | Philips The One 75PUS8505 - Budget

TV-apparater har blivit allt billigare de senaste åren. En 4K-TV behöver inte längre kosta skjortan, och kan trots det billigare priset erbjuda en fantastisk upplevelse. Med Philips The One får du en 75-tums TV som håller en otroligt hög standard, och du får detta till ett väldigt rimligt pris. Hög upplösning, Ambilight, Dolby Vision, HDR och Android-funktionalitet är vad du får med denna något billigare TV. Med Philips kan du känna dig säker i att du får en kvalitativ produkt, trots det lägre priset! Benämningen ”The One” förmedlar det faktum att detta är en allt-i-ett produkt, som kan hantera allt du vill få ut ur din smarta TV.

Ambilight – För en bättre atmosfär

Philips Ambilight erbjuder dig en unik upplevelse som du ej hittar i andra TV-apparater på marknaden. LED-lampor på baksidan av TV:n lyser varmt upp väggen bakom med färger som matchar det som händer på skärmen. Detta leder till en otroligt mysig atmosfär under sena filmkvällar med lamporna släckta.

Low Latency Mode och HDR – För gaming

Denna Philips-TV är designad för dig som älskar gaming. Med Auto Low Latency Mode får du bättre kontroll över ditt spelande, eftersom tiden från att du trycker på en knapp till reaktionen på skärmen blir avsevärt kortare. Perfekt för dig som tävlingsinriktad gamer. High Dynamic Range ger dig högre kontrast och bättre färgåtergivning i dina spel. Moderna spel erbjuder HDR för mer verklighetstrogen grafik.

Smart funktionalitet

Trots att detta är en budgetvänlig produkt får du en hel del smart funktionalitet på köpet. Med ett androidbaserat operativsystem får du tillgång till Google Play Store, vilket ger dig flera tusentals olika appar och spel att välja bland. Med fjärrkontrollen får du lätt tillgång till YouTube, Netflix och andra liknande streamingtjänster.

3 | Samsung QLED QE75Q95T - Premium

Denna fantastiska TV ger dig en utomordentlig bild- och ljudupplevelse, men till ett något högre pris. För dig som vill ha det allra bästa, oavsett prisklass, är detta helt rätt produkt. Med Samsung får du en TV med ett unikt operativsystem, samt en unik typ av skärm. Här får du nämligen QLED-funktionalitet, som är Samsungs patenterade LED-teknologi. QLED ger dig verklighetstrogna färger som får skärmen att poppa, till skillnad från en LCD som inte kan erbjuda dig riktig svart färg. Denna 75-tums TV från Samsung har en otroligt hög upplösning och smart funktionalitet, samt en hel del häftig teknologi att njuta av.

Avancerad design och funktionalitet

Vid köp av en dyrare TV är dina förväntningar en hel del högre, och Samsung QLED Q95T levererar. Här får du mycket funktionalitet för pengarna.

Några exempel på häftig funktionalitet och design följer nedan.

• Ultra Viewing Angle. Det spelar ingen roll var i vardagsrummet du sätter dig, eftersom du får en perfekt bild oavsett vinkeln tack vare den fantastiska designen på skärmen.
• 4K AI Upscaling. När du har en 4K-TV vill du förstås att allt du tittar på ska vara i 4K, men så är inte alltid fallet. Som tur nog erbjuder denna TV dig automatisk upscaling till 4K. Med Samsungs patenterade Quantumprocessor används artificiell intelligens för att fylla in luckorna i en video med lägre upplösning.
• Object Tracking Sound. Här får du äkta 3D-ljud, eftersom TV:n har högtalare riktade både ner och upp. Ljudet anpassar sig utefter rörelserna på skärmen, vilket ger dig en otroligt verklighetstrogen ljudupplevelse.

Absolut bäst bildåtergivning

Om du uppskattar bra bildåtergivning, blir det inte bättre än såhär. Med Samsungs Quantum Dot-teknologi erbjuds en miljard olika nyanser av färg för en realistisk bild som är en ren frestelse för ögonen. High Dynamic Range ingår förstås även det, och i samband med den höga upplösningen får du bäst bild på listan med denna TV.

Köpguide

Nedan finns fler tips som kan vara bra att veta innan ditt köp

  • Vid köp av en större TV är upplösning kanske det allra viktigaste. Med en mindre skärm kan du komma undan med en lägre upplösning såsom 1080p, eftersom du då får fler pixlar per tum. Samma upplösning på en 75-tums TV leder dock till en bild som känns suddig, eftersom det är samma mängd pixlar fördelade över en större yta. Det innebär större pixlar. För dig som vill åt en riktigt skarp bild, är en upplösning på 4K rentav ett måste när du köper en större TV. 4K-upplösning ger dig hela fyra gånger så många pixlar totalt som Full HD (eller 1080p som det även heter) kan erbjuda.
  • Väggmontering eller stativ? Det är en fråga som endast du kan besvara, men det finns för- och nackdelar med båda alternativ. Att hänga upp TV:n på väggen är en något mer komplicerad process, och det är inte alla väggar som kan klara av att hålla en TV på över 30 kg. Om du exempelvis bor i lägenhet är väggmontering inte alltid ett alternativ. Stativ blir allra enklast, men det innebär att du måste lägga undan golvutrymme för TV:n. Bor du i en mindre bostad kan det bli rätt knepigt. Vad som är bäst beror förstås på just din situation och dina behov!

  • För dig som vill koppla din nya PS5 eller Xbox till TV:n, kan valet av TV bli lite mer komplicerat. Moderna TV-apparater kan erbjuda dig en lång rad av olika funktioner för gaming, men det brukar innebära en något högre prislapp. Exempel på funktionalitet som du bör hålla utkik efter är Low Latency Mode och HDR. Du vill förstås även ha en upplösning på 4K samt en uppdateringsfrekvens på minst 120Hz. En högre uppdateringsfrekvens ger dig möjlighet att spela spel på en mycket högre FPS (Frames Per Second), vilket ger dig en betydligt smidigare upplevelse när du spelar.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade artiklar