75 tum Tv Bäst i Test 2024

75 tum Tv Bäst i Test 2024

För dig som inte vill tumma på bildstorleken så är en 75-tums TV det givna valet. Mer inlevelse och bättre filmtittande utlovas. Missa ingen detalj och förlora dig i bilden – vare sig det handlar om den senaste actionfilmen, drama serien, sportupplevelsen eller PS5-spelet.
Marknaden för TV-apparater har sett stora förändringar under de senaste åren, varför det kan vara svårt att veta vad du borde leta efter i valet av en ny TV. I listan nedan hittar du våra bästa val av 75-tums TV-apparater 2024 med lite olika fokus på budget, high-end kvalitet och prisvärde. Bläddra gärna igenom listan och se om du kanske hittar en produkt som verkar passa dina behov.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i Test 2024

Tv Bäst i test 2024 - LG Oled Evo C3

LG OLED C3

Pris vs Kvalité

Premium

65 Tum Tv Bäst i test 2024- Premium - Samsung TQ65S93C

Samsung TQS93C

Neural Quantum 4K

Mellanklass

Samsung QLED Q70C

Prisvärde

Produkterna har utvärderats på:

Prisvärde

Funktioner

Tekniker

Omdömen

Testets betyg:
5
(3)
  • Budgeten: Ditt val av TV kommer först och främst bero på din budget. En dyrare TV är förstås bättre, och kan erbjuda dig avancerad funktionalitet såsom 4K-upscaling. Men även budgetvänliga alternativ kan i dagsläget leverera rejäl prestanda.
  • Upplösning: Ju högre, desto bättre. Högre upplösning ger dig en skarpare bild under såväl filmtittande som gaming. Helst vill du inte köpa en TV med en upplösning under 4K. Detta eftersom 4K idag inte är betydligt dyrare än andra upplösningar i en TV.
  • Uppdateringsfrekvensen: Har blivit allt viktigare. Förr var uppdateringsfrekvensen inte en särskilt viktig faktor vid köp av TV. Med modern gaming är det numera annorlunda. För dig som gamer är en uppdateringsfrekvens på 120Hz eller högre att rekommendera.
  • Märket: Spelar roll. Om du följer en något striktare budget, är det särskilt viktigt att kolla på märket. Om du aldrig hört talats om märket förut, är det nog inte ett särskilt bra val. Med ett bättre budgetmärke såsom Philips kan du känna dig säker i att din produkt håller i längden.
  • Smart funktionalitet: TV-apparater kommer idag vanligtvis med smart funktionalitet. Med ett operativsystem såsom Android får du tillgång till en hel del appar och dylikt på köpet. Det krävs dock en kraftfull processor för en smidig upplevelse med en smart-TV.
Tv Bäst i test 2024
Tv Bäst i Test 2024 Premium - LG OLED42C3

LG OLED C3

Prisvärde

Virtuellt 9.1.2-kanalljud

Typ: 4K OLED

Processor: α9 Gen6 AI

Dolby Vision IQ & Dolby Atmos

AI Picture & AI Sound

HDMI 2.1 & 4K 120 Hz

75 tum Tv Bäst i Test 2024

LG:s C3 cementerar ett fast grepp som Oled kungen på den svenska marknaden och via specifikationer vs prisbild är det föga förvånande. Med sin 120Hz Evo panel säkerställs en ultimat återgivning oavsett vad vi tittar på och här kikar vi på seriens 77 tum variant & vårt val som – all in all – bästa 75 tum tv 2024.

Ultimat Bildkvalitet med 120Hz Evo Panel

Med en 120Hz Evo panel erbjuder LG OLED C3 en bildåtergivning som nästintill tar andan ur oss oavsett om vi tittar på actionfyllda filmer eller dynamiska sportevenemang. Panelen levererar suverän kontrast och djup tack vare den vässade självemitterande tekniken som möjliggör det närmsta en perfekt svärta vi sett i tv panelernas värld.

Intelligent Bildbehandling med Alpha 9 Gen 6

Hjärtat i denna TV är Alpha 9 Gen 6 som är namnet på LG:s nyutvecklade AI-processor som agerar dirigent för att lysa upp denna Oled Evo panel. Med toppkapacitet i form av till exempel purfärska Oled HDR Expression Enhancer samt en nyslipad Dynamic Tone Mapping Pro justeras kontrasten för att addera detaljer från mörka till ljusa områden på panelen, vilket ger oss ett ökat djup och realism i bildpresentationen.

Här bjuds alltså en självemitterande teknik som eliminerar behovet av bakgrundsbelysning och istället levererar djup svärta och extraordinär kontrast​​. Vid behov kommer C3:an att använda AI för att upptäcka kvaliteten på innehållet du tittar på, och automatiskt skärpa och skala bilden till 4K kvalitet. Gen 6 chipet är alltså chefen för att ge oss en jämn 120Hz uppdateringsfrekvens till spel och sport till exempel. Att vi här har en panel i yppersta klass råder ingen tvekan om med andra ord.

Spelupplevelse i proffsklass

Gillar man gaming via konsol sitter man såklart fullkomligt säker med en C3 panelen. Här säkras FreeSync Premium & G-Sync med svarstider som tangerar professionellt dedikerade gamingskärmar på 0,1 ms i 4K @ 120Hz.

Ljud som omsluter

Ljudmässigt hittat vi stöd för integrerade algoritmer där du kan välja mellan en AI-anpassat virtuellt 9.1.2 kanals ljudlösning som blandar ljud för att skapa en surroundlkänsla, eller kung Dolby Atmos för en rumsfyllande lösning med ljud som precist landar runt och ovanför dig. För att optimalt njuta fullt ut av just Atmos kapacitet är en dedikerad soundbar av bättre märke att rekommendera ska dock påpekas.

Sammanfattning 75 tum tv bäst i test

LG C3 är vår obestridlige testvinnare i premiumsegmentet. Denna TV kombinerar enastående bildkvalitet med smart AI-bearbetning och en spelupplevelse i världsklass. Ljudteknologier som 9.1.2 AI-anpassat ljud och Dolby Atmos bidrar till gjuten helhetsupplevelse. Evo panel är här i sammanhanget ögonvänlig och certifierad för att minska blått ljus och flimmer.

LG OLED C3 är ett premiumval för den kräsne – en perfekt balans mellan pris och prestanda i high-end klassen, och därför marknadens mest attraktiva & bästa 75-tums TV för 2024 säger vi. De 2 extra tummen upp till 77 tar vi som grädde på moset såklart.

Premium
65 Tum Tv Bäst i test 2024- Premium - Samsung TQ65S93C

Samsung TQ77S93C

Neural Quantum 4K Processor

Dolby Atmos, Object Tracking Sound

Quantum HDR

Dynamic Black EQ

Dolby Atmos – Cloud gaming

HDMI 2.1 & 4K 120 Hz

Premiumklassens Bästa 75″ Tv 2024 Prisvärde

Samsung TQ77S93C representerar en ny era inom TV-teknologi. Med sin innovativa 4K QD-OLED-teknologi kombinerar den det bästa av både OLED och QLED. Detta innebär enastående bildkvalitet under alla ljusförhållanden. Oavsett om du tittar i ett soligt rum eller i totalt mörker levereras en perfekt balans mellan ljusstyrka, djup svärta och levande färger.

Utmärkt Bildkvalitet med 4K Neural Quantum Processor

Samsung 77S93C drivs alltså här av den nya 4K Neural Quantum processorn, en högpresterande chef som ger en exceptionell bildkvalitet. Med Smart Real Depth Enhancer-teknologin upplever du bilder som om du var där. Dess avancerade färgmapping återger färger med otrolig precision vilket skapar en verklighetstrogen och fördjupad visuell upplevelse.

Immersivt Ljud: 3D-Ljud och Dolby Atmos

S93C är inte bara visuellt imponerande, den har även rejäla ljudfunktioner. Med stöd för Object Tracking Sound och Dolby Atmos, upplever du ett ljud som rör sig tillsammans med bilden. Dess inbyggda 2.1 kanalsystem med uppåtriktade högtalare ger en stabil ljudkvalitet – en dedikerad soundbar eller hemmabiosystem av bättre märke kan likväl rekommenderas för att verkligen matcha panelens styrka vid action-scener och gaming.

Optimerad för Gaming: 4K @ 120 Hz och Auto Game Mode

För spelentusiaster erbjuder S93C serien en spelupplevelse i världsklass. Här hittas självklart Auto Low Latency anpassning, Motion Xcelerator Turbo+ och även ett Super Ultra Wide Game läge vilket ger en no-lag och responsiv spelupplevelse i 4K @ 120 Hz. Kompatibiliteten med Freesync eliminerar glitch och fördröjningar även över gaming i modellens stora inbyggda stöd för Cloud gaming via XBOX Game Pass och NVIDIA GeForce Now.

Varför Välja Samsung TQ77S93C?

Samsung TQ77S93C är den ultimata TV:n för prisvärde i premiumklassen säger vi. Den kombinerar OLED:s svärta med QLED:s ljusstyrka för en oslagbar bildupplevelse. Dess avancerade bild- och ljudteknik som tillsammans med panelens gamesäkra funktioner gör S93C till det mest intressant valet för den som söker toppkvalitet med prisvärde i sin Tv-underhållning. De 2 extra tummen via standarden noteras med plus i kanten såklart.

Bästa Mellanklass

Samsung QLED Q70C

Slim Fit

Utmärkt Qled Presentation

Typ: 4K QLED Edge-LED

Processor: 4K Quantum

Quantum Matrix Technology

HDMI 2.1 & 4K 120 Hz

Q70C serien är Samsungs starka 75″ Tv panel 2024 i den bättre mellanprisklassen. Panelen ger dig både en utomordentlig bild och en bra ljudupplevelse – och serveras dessutom med en konkurrenskraftig prislapp.

75 tum Tv Bäst i Test 2024 Budget

Vill man sitta i fin-klassen med Qled till en bekvämare peng är detta ett val att rekommendera. Med Suprem UHD-dimming där områden tänds individuellt är Samsungs Q70C serie en TV att trivas med.

Samsungs avancerade anpassning av LED-teknologin ger dig verklighetstrogna färger som får skärmen att ”poppa” till skillnad från enklare lösningar. Denna 75-tums TV från Samsung har strålande bildegenskaper & färgskala samt en hel del häftig teknologi att njuta av med en bra Samsung Picture Quality Index på 3400.

Avancerad design och funktionalitet

Vid köp av en ny TV är förväntningarna höga, och Samsung QLED Q70C levererar. Här får du mycket funktionalitet för pengarna.

Det spelar ingen roll var i vardagsrummet du sätter dig, eftersom du får en perfekt bild oavsett vinkeln tack vare den fantastiska designen på skärmen.
Utmärkt bra Game Mode för de som gillar att koppla upp konsolen för lite game. Nya Hdmi 2.1 med auto low latecy läge ger 4K 120 Hz gaming.
4K AI Upscaling. När du har en 4K-TV vill du förstås att allt du tittar på ska vara i 4K, men så är inte alltid fallet. Som tur nog erbjuder denna TV dig automatisk upscaling till 4K. Med Samsungs patenterade Quantumprocessor används artificiell intelligens för att fylla in luckorna i en video med lägre upplösning.
Object Tracking Sound. Här får du äkta 3D-ljud, eftersom TV:n har högtalare riktade både ner och upp. Ljudet anpassar sig utefter rörelserna på skärmen, vilket ger dig en verklighetstrogen ljudupplevelse.

Sammanfattning

Q70C serien är ett intressant och prisvärt alternativ enligt oss då modellen i stort matchar Samsungs dyrare mellanklass serie Q80C. Den senare har en avancerad Local Dimming för bättre återgivning av HDR material medans 70C levererar bättre svärta. Skillnaden på prislappen är dock påtaglig och Samsungs Q70C-serien blir därför vårt val i Samsungs 2024 Tv i mellanklassen.

Budget

TCL 75P635

Google Tv

Inbyggd Chromecast

Typ: 4K Direct LED

Processor: Quad-core

Dolby Vision/Atmos/Dolby True-HD

HDMI 2.1 & Low Latency Mode

TCL 75 P635 är en 75-tums 4K Ultra HD Smart TV med Dolby Vision, HDR10 och Motion Clarity – P635 arbetar här med en Direct LED-bakgrundsbelysningsteknik för att leverera en bra bildupplevelse till ett pris som ger mersmak. Med Google TV som system ges även stor valfrihet av appar och en inbyggd Chromecast sitter såklart redan på plats.

Tekniker

TCL:s 75 tummare kommer med bra stöd för många av de tekniker vi lärt oss se i tv -reklamen, här finns HDR10 för ett bredare färgspektra och bättre kontrast för produktioner som stödjer detta samt Dolby Vision som optimerar varje sändning utefter just denna specifika tv:s preferenser samt Dolby Atmos för objektplacerat ljud.

Uppdateringsfrekvensen landar här på 60 Hz vilket vart standarden för mellanklass-tv under en längre tid, men en begränsning gentemot dagens paneler i de lite högre prisklasserna som ger en bättre rörelseskärpa med 100/120 Hz. För att vässa just rörelseskärpan använder TLC sin mjukvara Motion Clarity för att säkra ett stabilt flyt även i de snabbare action scenerna.

Anslutningar & Gaming

Tittar vi på anslutningarna finns en standar Ethernet koppling samt inbyggd Wi-Fi – 4 x HDMI, 1 x USB-port och en optisk ljudutgång för att koppla upp kringutrustning samt röststyrning via Google Assistant. App-biblioteket ger oss dagens standard-appar som Netflix, SVT Play, AppleTV, YouTube och Spotify osv förinstallerat och med Google tv som system finns mängder av val.

För gaming entusiasterna hittar vi en HDMI 2.1 port som stöd till de senaste konsolerna samt dedikerat Game Master mode med Auto Low Latency Mode med ett input lag på fina 15 ms.

Sammanfattningsvis är TCL 75 P635 en stor smart Google TV med en stabil 4K panel och stöd för flertalet av de bättre nya teknikerna till ett pris man måste plussa för.

8K Premium
Samsung Neo QE75QN900B tv

Samsung Neo QE75QN900B

6.4.2 Atmos Surround

One Connect System

Typ: 8K Neo QLED Infinity

Ultimate 8K Dimming Pro

Quantum Matrix Technology Pro

Dolby Vision IQ & Dolby Atmos

HDMI 2.1 & 4K 120 Hz

Bästa 75 tum tv 2024 när vi vänder oss till Samsungs 8K paneler – Funderar på en Tv panel i topp-segementet kan det rekommenderas en titt på denna modell. Med QN75900B  finns här allt du kan tänkas behöva både idag & många år framöver. Vi tittar på Samsungs och då en av marknadens bästa TV någonsin.

Tekniksprång

Med denna nya high-end TV från Samsung kan du känna dig säker på att produkten är välproducerad och kommer med toppkomponenter och nya tekniker i absolut världsklass. Med QN900B 8K skärmens 7680 x 432 upplösning ges förutsättningarna till en absolut knivskarp bild och realistisk rörelse och färgåtergivning på en Full Backlight panel.

Ytterligare tekniksprång från föregående modeller är t ex nya Real Depth Enhancer som via en vässad AI-algoritm optimerar bakgrundsbelysningen som i sin tur ger fria möjligheter för kontrasten att spela ut  sitt fulla register mellan maximal svärta och ljusare partier. Nya EyeComfort Mode ger en förbättrad hantering av hur skärmbilden automatiskt anpassar sej i realtid utifrån aktuellt ljusförhållande i rummet.

8K Neo Quantum

QN900B serien kommer med nya 8K Neo Quantum QLED panelen och en refresh-rate på bildsäkra 100Hz. Tittar vi vidare på panelens specifikationer finns exklusiva Ultimate 8K Dimming Pro parat med en Ultra Black-antireflex-skärm.

Panelen som har 100% Color Volume ges sammantaget det tunga värdet 5000 på Samsungs bildkvalitetsindex. Många tekniska specs blir det när vi befinner oss på toppen av teknik-toppen så att säga

Surroundsound för bättre inlevelse

Det är inte bara bilden som är viktig i en ny TV – även ljudet som ofta är eftersatt i dagens ultratunna apparater är såklart en faktor att uppmärksamma då nya tekniker som t ex Object Tracking Sound PRO som kommer med denna modell ger ett bra lyft av den totala upplevelsen när film, serier eller gaming står på menyn. 

Så även högtalarna är här inte oväntat av den bättre, eller rättare sagt den bästa uppsättningen vi skådat i en ultramodern Tv-panel – här i form av ett mäktigt inbyggt 6.4.2 system. Med den ledande virtuella surroundtekniken – Dolby Atmos – simuleras ljudet här att komma från olika riktningar – och även i höjdled då ett antal av modellens högtalare också är anpassade för just denna effekt.

Gaming

Att plocka fram spelkonsollen emellanåt är populärt bland  många av oss – unga som äldre. Med denna tv ges en utmärkt gaming-upplevelse med Motion Xcelerator Turbo Plus och ett input lag på max 10 ms. Här finns med i sammanhanget helt nödvändiga Hdmi 2.1 en kapacitet att hantera 4K i 120Hz medans 8K gaming presenteras på 60 Hz med varierande uppdateringsfrekvenser för bägge inställningarna via AMD FreeSync Premium Pro.

En ytterligare förstärkning av gaming stödet är möjligheten av koppla upp sin pc och ha 144Hz på skärmen! På mjukvarusidan finns stöd för alla förbättrings och kompabilitets tekniker. Här finns Auto Game Mode, Game Motion Plus och Game Bar med stöd för Variable Rrefresh Rate.

Sammanfattning

Denna topprankade modell av Samsungs populära Neo serie blir med  sina bildegenskaper i toppen av high-end klassen, ett duktigt snäpp bättre ljud än konkurrenterna och game mode i pole position.

Ambilight
Philips The One 75 tum TV

Philips 75PUS8808

Android Tv

3-sidig Ambilight

Typ: 4K Ultra HD LED 120 Hz

Processor: P5 Perfect Picture Engine

Dolby Vision & Dolby Atmos

HDMI 2.1 4K 120 Hz

Populära The One serien håller en mycket hög standard och denna 75 tummare kommer med Philips populära 3-sidiga Ambilight till ett för klassen rimligt pris.

4K upplösning, Ambilight, Dolby Vision & Atmos, HDR 10+ och Androids smarta tv lösning är exempel på vad du får med denna snygga 75-tums TV. För-kalibrerade inställningar för Spelläge, ekoläge, salongsläge & nattläge.

Ambilight – För en bättre atmosfär

Philips Ambilight erbjuder dig en unik upplevelse som du inte hittar hos andra TV-apparater på marknaden. LED-lampor på baksidan av TV:n lyser varmt upp väggen bakom med färger som matchar det som händer på skärmen. Effekten ger förutom att bilden / känslan av närvaro ”växer” en riktigt mysig atmosfär under sena filmkvällar med lamporna släckta. Här i den bästa 3-sidiga Ambilight varianten. Här finns även stöd för både  Ambilight+hue samt Ambilight Music,

Low Latency Mode – För gaming

Denna Philips-TV är även bra lämpad för dig som älskar gaming. Med Auto Low Latency Mode får du tillsammans med modellens stöd för HDMI 2.1 bättre kontroll över ditt spelande med 4K & 120 Hz eftersom tiden från att du trycker på en knapp till reaktionen på skärmen blir avsevärt kortare. Perfekt för dig som tävlingsinriktad gamer.

Prisvärd

Med ett androidbaserat operativsystem får du tillgång till Google Play Store vilket ger dig flera tusentals olika appar och spel att välja bland. Via fjärrkontrollen får du lätt tillgång till alla de vanligare tjänsterna som Netflix, HBO, YouTube och Svt Play med mera. Röststyrning via smidiga Google Assistent.

Vill man åt fullvuxna 75″ är Phillips The One ett av marknadens bästa tips när det gäller funktioner vs prisbild.

Köpguide – Bästa 75 Tum Tv 2024

Vid köp av en större TV är upplösning kanske det allra viktigaste. Med en mindre skärm kan du komma undan med en lägre upplösning såsom 1080p, eftersom du då får fler pixlar per tum. Samma upplösning på en 75-tums TV leder dock till en bild som känns suddig, eftersom det är samma mängd pixlar fördelade över en större yta som innebär större pixlar.

För dig som vill åt en riktigt skarp bild, är en upplösning på 4K rentav ett måste när du köper en större TV. 4K-upplösning ger dig hela fyra gånger så många pixlar totalt som Full HD (eller 1080p som det även heter) kan erbjuda.

Det är en fråga som endast du kan besvara, men det finns för- och nackdelar med båda alternativ. Att hänga upp TV:n på väggen är en något mer komplicerad process, och det är inte alla väggar som kan klara av att hålla en TV på över 30 kg. Om du exempelvis bor i lägenhet är väggmontering inte alltid ett alternativ.

Stativ blir allra enklast, men det innebär att du måste lägga undan golvutrymme för TV:n. Bor du i en mindre bostad kan det bli rätt knepigt. Vad som är bäst beror förstås på just din situation och dina behov.

Önskar man koppla sin nya PS5 eller Xbox till TV:n, kan valet av TV bli lite mer komplicerat. Moderna TV-apparater kan erbjuda dig en lång rad av olika funktioner för gaming, men det brukar innebära en något högre prislapp. Exempel på funktionalitet som du bör hålla utkik efter är Low Latency Mode och HDR.

Du vill förstås här även ha en upplösning på 4K samt en uppdateringsfrekvens på minst 120Hz. En högre uppdateringsfrekvens ger dig möjlighet att spela spel på en mycket högre FPS (Frames Per Second), vilket ger dig en betydligt smidigare upplevelse när du spelar.

Senast färdigställda tester