32 tum TV bäst i test

32 tum TV bäst i test

Bäst i test

Bästa 32 tum tv 2022

Samsung QE32Q50A

5/5

Android

Bra Sony Tv med Android

Sony KD-32W800

4.2/5

Prisvärd

Bästa 32 Tum Tv 2022

Philips 32PHS6605

4.5/5

Budget

Bästa 32 tum tv 2022

Samsung UE32T4305

4.5/5

Vilken 32 tum TV är bäst i test 2022?

Samsung QE32Q50A blir utsedd till bästa 32 tums TV 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 29 november, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Samsung QE32Q50A - 32 tum TV bäst i test

Bästa 32 tums TV 2022 – Samsung QE32Q50A är toppvalet i genomgången – en 32 tum tv med Samsungs QLED Quatum Dot teknik. När denna i sammanhanget överlägsna teknik appliceras på en 32″ panel får vi en bildbehandling i absolut toppklass.

Tekniker

Denna panel kommer alltså med Samsungs Quatum Dot QLED teknik. Tekniken bygger på nanokristallernas förmåga att sända färginfo till varje enskilt pixel. I slutändan projiceras en bild med avsevärt högre kvalité vad gäller färgspektra i både omfång och exakthet av nyans.

Tekniken ger även möjlighet att återge kontraster på ett tydligare och mer korrekt sätt än enklare paneler då svärtan kan korrigeras på pixelnivå.

Med 100 % färgvolym,  där tänkta svarta partier faktiskt återges svart ”lyfts” kontrasterande färger vilket tillsammans gör tekniken till den klart bästa på dagens tv-marknad. 

Gaming

Du som emellanåt kopplar in PS eller Xbox konsolen för en gaming-runda har här definitivt hittat rätt. Har man provat på enklare modeller vet man vad input lag är. Man trycker på kontrollen eller snurrar på ratten men bilden svarar snäppet efter. Nog så irriterande. QE 32 kommer dock med Auto Low Latency Mode. Tekniken arbetar med att synka tidsförhållandet mellan in/outpt, dvs konsol/pc och tv:ns panel för att undvika eftersläpningar. 

Övrigt

Ytterligare funktioner som sticker ut i jämförelse med enklare modeller är t.ex Quantum HDR med Dynamic Tone Mapping för att vässa HDR material optimalt samt 3D-surroundljud med Object Tracking för bättre återgivning av ljudets positionering. Även tekniken Adaptive Sound finns att använda sej av för att auto-justera ljudnivån efter vad som händer i din omgivning.

En Brightness Detection anpassar ljusstyrkan, Filmläge, Multi View, DLNA och SmartThings för att styra uppkopplade enheter via tvn:s fjärrkontroll med mera. Mycket av den senaste edge-tekniken med andra ord.

Summering

Vi tycker att Samsung QE32Q50A är ett utmärkt val av 32-tums tv för den som gärna lägger en slant extra för bildkvalité. QE32 lämpar sig utmärkt till såväl live-sändningar, film & serie stream och med sina game-anpassningar även fint om spel-konsolen plockas fram. Tv 32″ Bäst i test 2022.

Produktöversikt

2 | Sony KD-32W800 - Bra Android

Sony KD-32W800 är en riktigt bra 32″ Android TV som kommer med Sonys utmärkta kombination av Sonys Triluminos Pro Direct LED panel och den kompetenta Bravia Engine processorn.

KD-32W800 kommer med  förkalibrerade inställningar för Film, Sport, Gaming samt möjlighet till egna inställningar och ett mer balanserat standard läge.

Smart

En bra plusfunktion förutom det stora utbudet av appar som Android systemet erbjuder är att denna 32″ tv kommer med en inbyggt Chromecast, inget krångel eller sladdar som är i vägen när man vill strömma från telefon eller platta. Tittar vi vidare hittar vi en funktion för inspelning via USB upp till 2 TB kapacitet och stöd för röststyrning via Google Assistant.

Ingångar att använda sej av är här 3 x HDMI 2.0 ( port 1 eARC), 2 x USB, SPDIF medans övrig uppkoppling kan ske via Wi-Fi AC, Ethernet och Bluetooth 5.

Sammanfattning

Vill man åt Sonys Triluminos Pro Full Backlight panel i 32″ formatet och uppskttar smidig chromecast stream från telefon & platta samt androids utmärkta system sitter Sonys KD-32W800 säker högst upp på listan.

3 | LG 32LQ6300 - Populärt Val

LG:s populära smart tv LQ6300 kommer med en snabb α5 Gen5 AI-processor som ligger till grunden för en bra hantering av panelens återgivning. Med en pixeltäthet av HD kvalité och Dynamic Tone Mapping ges här en utmärkt bildkvalité.

Tekniker

Tittar vi prestandan när det gäller nämnda processor – a5 Gen5 AI – finns här funktioner som: AI Uppskalning – AI Picture & AI Sound med Virtuell 5.1 kanal kapacitet med Clear Voice Pro. Stöd för aktiv HDR via 10 Pro och en bra Dynamic Tone Mapping.

Smart

Denna 32 tums tv har en hel del smart kapacitet innaför västen i form av t ex smart röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa och Apple AirPlay samt Screen Share. Här kan även individuella profiler kan skapas för att få tips om utbud utifrån dina inställningar.

Sport & Gaming

Gillar man sport finns här en specialare – Sport Alert – med uppdateringar av resultat i realtid och påminnelser om kommande evenemang. För gamers finns stabila funktioner som HGIG Mode samt t ex Cloud-gaming via både Google Stadia och GeForce NOW.

Övrigt

8 standard lägen finns förinställda att välja på: Vivid, Standard, Eco, Cinema, Sports, Game, ISF Expert Bright Room, ISF Expert Dark Room.

Sammanfattning

LG 32LQ6300 är en storsäljande Smart TV i 32 tums klassen med bra prestanda och trevliga plusfunktioner. Prisläget ligger dessutom bra till i kategorin och speciellt sett till kvalité och funktioner LG står för. Stabilt köp tycker vi!

4 | Philips 32PHS6605 - Prisvärd

En TV på 32-tum är perfekt för dig som vill ha en tv som passar det något mindre rummet. En TV i denna storlek behöver dessutom inte en topp-hög upplösning, eftersom den mindre skärmstorleken innebär fler pixlar per tum

Denna Full-HD LED-TV från Philips erbjuder dig bra kvalité i ett mindre format. God upplösning, smart funktionalitet, Ambilight och låg latency för dig som kopplar upp en playstation / Xbox ibland. En bra modell som till specifikationerna dessutom kommer med ett bra pris. 

Ambilight

Ambilight är ett suveränt tillägg till denna TV och en teknologi som endast går att hitta i produkter från Philips. Med Ambilight-belysning får du en häftig ljusshow bakom TV:n vid användning. Lysdioderna placerade runt TV-apparaten reagerar nämligen på det som visas på skärm.

Både i mer finstämda & action-scener får du därför en mäktigare inlevelse tack vare Ambilight. Det ger tveklöst en extra dimension till filmkvällar, men även till gaming!

Saphi Smart-TV

Smart funktionalitet i en TV är numera ett måste, eftersom det gör hela upplevelsen så otroligt mycket smidigare. Med Philips Saphi-OS får du tillgång till tjänster såsom Netflix, Viaplay och Svt Play. TV:n ansluter till ditt lokala WiFi eller ethernet, och du styr det hela med den medföljande fjärrkontrollen. Med ett användarvänligt och effektivt gränssnitt kommer du snabbt igång med din favoritserie.

Summering

Vi tycker Philips 32PHS6605 är ett toppval i 32-tums klassen. En Tv för dig som vill ha en allt-i-ett produkt som lämpar sig till såväl gaming som film. Här får du Ambilight som förhöjer stämningen, samt en kapabel game TV med de mest populära apparna för underhållning. Ett gott val för det mindre rummet.

Anslutningar: 3xHDMI, 2xUSB, Ljudutgång Optisk Toslink, Ethernet / Wifi 802.11n

5 | Hitachi 32HAK4250 - Populär Android

Hitachi 32HAK4250. Denna modell från Hitachi är en populär och prisvärd android-tv som kommer med den högre upplösningen 1920 x 1080 dvs Full HD. Med 60hz i uppdateringsfrekvens, inbyggd Chromecast, tillgång till Google Pay och HDR ligger modellen i framkant när vi tittat på 32 tum tv idag. Användare ger dessutom bra betyg och är mer än nöjda med sina köp.

Hitachi HAK4250 har med andra ord det mesta man kan önska sej av en modern tv. Förutom fördelen med Full HD som ger en mycket hög pixeltäthet på en mindre modell som denna finns den stora fördelen med Google play. Mängder av appar i form av underhållning & spel att hämta hem – för många troligen modellens största plus tillsammans med den inbygda inbyggd ChromeCast funktionen.

Modellen har stöd för HDR – men i skrivande stund har vi ingen info om vilken variant som gäller – standard HDR10/HLG torde vara rimligt. Röststyrning i form av Google Assistant finns på plats och ljudet som levereras vi högtalarna ges gott betyg av recensenter vilken inte är vanligt när det gäller tunna tv-paneler, så plus på det. Här finns också ett dedikerat spelläge om man gillar att koppla upp en spelkonsol/pc till tv:n.

Anslutningar

Anslutningarna till tv:n är för klassen bra. Här finns förutom en C-modul för programkort – 3st HDMI-portar samt 2st USB-ingångar med Upp/inspelningsfunktion. I övrig finns en 1st 1 x VGA, 1st 3,5 mm AUX samt optisk spdif/ koaxial. På nätverksfronten har vi både uttag för ethernet samt wifi – här i variant upp till 802.11 ac, dvs Wi-Fi 5.

Sammantaget

Vi tycker att man här får mycket tv för pengen, speciellt om man gillar Google Play och Chromcast-funktionen så får man mycket mervärde med Hitachi modellen. I övrigt är självfallet den höga upplösningen FHD, 60Hz, de många nöjda användarna samt prisvärde starka argument för att titta lite extra på denna modell.

6 | Samsung UE32T4305 - Budget

Samsungs populära 32 modell kommer med HDR, bra upplösning och en hel del teknik för en rimlig slant. Användare plussar som så ofta med Samsungs tv för kvalité och prisvärde.

Med en TV från Samsung får du prisvärd kvalitet och hållbarhet i ett tillsammans med en bra TV-upplevelse. Samsung UE32T4305 kommer med High Dynamic Range (HDR), Samsungs utmärkta operativsystem Tizen, samt en universalkontroll. Allt detta till ett riktigt trevlig prislapp.

HD-Ready

Eftersom detta är en något mindre TV på endast 32 tum, behövs inte en topp hög upplösning för att ge en skarp bild. Modellen har här en HD upplösning på 720p. En nödvändig kompromiss för att det lägre priset ska kunna vara möjligt.

Samsungs Tizen OS

Med denna smarta TV får du ett av de bästa operativsystemen på marknaden idag. Samsungs Tizen ger dig nämligen möjlighet att njuta av all din underhållning på ett och samma ställe. Du kommer åt dina favoritserier och favoritfilmer smidigt, och kan utforska ett helt hav av olika spännande appar. Du kan dessutom hålla dig uppdaterad kring det senaste på din sociala media – direkt från TV:n!

MicroDimming Pro

Samsungs utmärkt effektiva MicroDimming-funktion ger dig en optimal upplevelse som anpassar bilden utefter den media som du tittar på. Det innebär bra kontrast, ljusstyrka och färg i alla situationer. Du får dessutom en mycket bättre skärpa på bilden med denna funktion.

Varje zon på skärmen analyseras separat för att kunna erbjuda dig de perfekta inställningarna. Modellen kommer med optimerade lägen för film, spel samt ett naturligt läge.

Summering

Du som vill skaffa en bra extra-TV till sovrummet eller dylikt har här ett riktigt prisvärt alternativ. Med HD-upplösning, det allra senaste operativsystemet från Samsung och avancerad MicroDimming är modellen ett mer än rimligt alternativ sett till konkurrensen i segmentet. Bästa tv 32 tum 2022 i budgetklassen.

Anslutningar: 2xHDMI, 1xKomposit in, 1xUSB, Ljudutgång: Digital optisk ut (S/PDIF), Ethernet / Wifi 802.11n​

7 | Xiaomi Mi TV P1 - Android

Önskas en kraftfull smart-TV som kan liknas vid en dator borde hålla utkik efter TV-apparater från Xiaomi. Företget har under de senaste åren byggt upp ett namn för sig inom industrin för att leverera hög prestanda med mycket attraktiva priser. Denna smart-TV är inget undantag. Här får du 1.5GB RAM och 8GB lagringsutrymme + en inbyggd chromecast samt en 64-bitars Quad-Core processor för hög prestanda. 

Xiaomi lanserar uppdateringar och quality-of-life förbättringar till sina produkter med regelbundna intervall. Här får du det allra senaste innehållet, vare sig det gäller Netfliix, Viaplay, SVT-Play eller YouTube. Navigera bland en lång rad av olika appar – smidigt och enkelt!

Summering

Xiaomi Mi TV P1 är en Android-TV med en 64-bitars processor som är designad att efterlikna processorer som du kan hitta i en dator. Du får här bra prestanda, rimligt ljud och ett operativsystem som ständigt uppdateras och hålls fräscht till ett svårslaget pris.

Anslutningar: 3xHDMI, 1xKomposit in, 2xUSB, Ljudutgång: Digital optisk, Ethernet​

8 | Xiaomi Mi 4A- Xtra Budget

Letas det efter en tv som kanske inte ska vara huvudapparaten, eller kanske en enklare modell till t.ex gästrum eller sommarstuga som inte används regelbundet ?

Med en 32″ från Xiaomi Mi får du en av marknadens billigaste 32″ Android TV med HD-upplösningen 1366×768 och en  bakbelyst Led panel med HDR kapacitet. Finesserna är begränsade men en mediaspelare som spelar upp film, foto och musik via usb ingången finns ändå här.

Du kan även spela in från tv till usb. En enkel tv med ett riktigt lågt pris . 

För dig som bor i en mindre studentbostad eller har ett rätt kompakt sovrum är en större TV inte särskilt praktisk. En stor TV tar som bekant upp en hel del plats, och det blir dessutom svårt att få till en bra synvinkel när du har ont om utrymme. En TV på 32 tum kan därför vara den perfekta storleken för det mindre rummet.

Vid köp av en mindre TV, det vill säga 43 tum eller mindre, är en hög upplösning inte lika nödvändig. Detta eftersom en mindre TV innebär fler pixlar per tum, vilket ger dig en mycket skarpare bild. Jämför exempelvis en 70-tums TV på 1080p med en TV på 40 tum med samma upplösning. TV:n på 70 tum har en skärmyta på cirka 1.3 kvadratmeter, medan 40-tums TV:n ligger på omkring 0.4 kvadratmeter. Du får alltså över tre gånger så hög pixeldensitet med en 40-tums TV! Det kan liknas vid den effekt du får av att uppgradera till 4K med samma TV, eftersom du då får 4 gånger så hög pixeltäthet. För dig som vill ha otrolig skärpa, kan dock en TV med 4K-upplösning ändå vara att rekommendera. Detta eftersom det utgör ett framtidssäkert val, och lämpar sig bättre till gaming med de senaste spelkonsolerna.

Svaret på den frågan beror förstås på vad du vill få ut av din TV, men de allra flesta TV-apparater på marknaden idag kommer med någon form av smart funktionalitet. Det är därför viktigt att du läser på om TV:ns operativsystem innan du bestämmer dig för en viss produkt. Allra bäst är ett mer populärt operativsystem såsom Android, eftersom du då får fler uppdateringar och tillgång till fler appar jämfört med andra TV:n. Med smart funktionalitet kan du styra din TV med enbart rösten, installera applikationer och spel, samt streama såväl film som spel direkt till TV:n själv. Du slipper alltså köpa till en extern produkt att hantera allt detta åt dig. Du sparar därmed tid och utrymme med en smart-TV.

Om du är på jakt efter en TV av mindre storlek är utrymme förmodligen något du värnar om. Hur får du plats med TV:n på bästa sätt? Allra bäst blir det om du monterar din TV på väggen, eftersom du då slipper ta upp värdefullt golvutrymme, och undviker dessutom ett TV-bord och fult stativ. För väggmontering krävs vanligtvis att du köper till ett lämpligt väggfäste. Väggmontering av en TV är enklare än du kanske tror, och är både snyggt och praktiskt. Det blir även enklare att hantera alla kablar och dylikt när TV:n sitter på väggen.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.3 / 5. Antal betyg: 12

Relaterade tester