32 tum TV bäst i test 2024

32 tum TV bäst i test 2024

Samsung QE32Q50A blir utsedd till bästa 32 tums TV 2024 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

32 tum Tv bäst i test - Samsung The Frame

Samsung The Frame

Betyg

10

QLED

Prisvärde

32 tum TV Samsung UE32T4305

Samsung UE32T4305

Betyg

8

MicroDimming Pro

Budget

32 tum tv från Toshiba - 32WA2B63DG

Toshiba 32WA2B63DG

Betyg

8

Inbyggd Chromecast

Produkterna har utvärderats på:

Bildkvalitet

Funktioner

Färgåtergivning

Pris

Testets betyg:
4.4
(14)
  • Antal pixlar per tum är viktigare än upplösningen: En HD upplösning är inte särskilt imponerande om skärmen är väldigt stor. Detta eftersom antal pixlar per tum då blir färre. En 32-tums TV är mindre, vilket innebär fler pixlar per tum & skarp bild även vid HD 720p.
  • Se till att TV:n går att montera på väggen: Det är inte alla TV-apparater som kommer med väggstativ, så det är viktigt att köpa in det om du vill montera din TV.
  • Hur viktigt är det med högtalarna i TV:n för dig? De flesta TV-apparater, särskilt billigare varianter, har ljudsystem som enbart är dugliga. Om du inte tänkt köpa ett externt ljudsystem vill du se till att den TV du köper kommer med kraftfulla högtalare.
  • Ett bra operativsystem ger dig mer flexibilitet : Läs gärna recensioner och dylikt kring operativsystemet hos den TV du funderar över. Ett bra operativsystem ger dig en enormt bättre användarupplevelse.
Bäst i test 2024
32 tum Tv bäst i test - Samsung The Frame

Samsung The Frame

AirSlim

Frame funktion

Upplösning: Full HD 1920×1080

Teknik: QLED

HDR: HDR10+, HLG10

Ljud: Dolby Digital Plus

Nät: Wi-Fi, LAN, Bluetooth

Operativsystem: Tizen 2023

Bäst i test

Som bästa 32 tums TV 2024 väljer vi Samsungs snygga koncept tv The Frame – Tv:n som ger oss möjlighet att presentera anpassade bildpresentationer som matchar stil och färger i vår heminredning via tekniker i klassens toppskikt.

Tv Tekniker

Bäst i test valet i genomgången The Frame kommer alltså med Samsungs QLED Quatum Dot teknik & Micro Dimming Pro. När dessa i sammanhanget överlägsna tekniker appliceras på en 32″ panel får vi en bildbehandling i absolut toppklass.

Denna panel kommer alltså med Samsungs Quatum Dot Qled teknik. Tekniken bygger på nanokristallernas förmåga att sända färginfo till varje enskilt pixel. I slutändan projiceras en bild med avsevärt högre kvalitet vad gäller färgspektra i både omfång och exakthet av nyans.

Tekniken ger även möjlighet att återge kontraster på ett tydligare och mer korrekt sätt än enklare paneler då svärtan kan korrigeras på pixelnivå. Med 100 % färgvolym, där tänkta svarta partier faktiskt återges svart ”lyfts” kontrasterande färger vilket tillsammans gör tekniken till den klart bästa på dagens tv-marknad. 

Gaming Tv

Du som emellanåt kopplar in PS eller Xbox konsolen för en gaming-runda har även här hittat rätt. Har man provat på enklare modeller vet man vad input lag är. Man trycker på kontrollen eller snurrar på ratten men bilden svarar snäppet efter. The Frame kommer dock med ett dedikerat Auto Low Latency Mode. Tekniken arbetar med att synka tidsförhållandet mellan in/outpt, dvs konsol/pc och tv:ns panel för att undvika de annars så irriterande eftersläpningar som enklare paneler brottas med. 

Övrigt

Ytterligare funktioner som sticker ut i jämförelse med enklare modeller är t.ex Quantum HDR med Dynamic Tone Mapping för att vässa HDR material optimalt samt 3D-Ai surroundljud med Object Tracking för bättre återgivning av ljudets positionering via anpassade vinklade högtalarelement. Även tekniken Adaptive Sound finns att använda sej av för att auto-justera ljudnivån efter vad som händer i din omgivning.

En Brightness Detection anpassar ljusstyrkan, Filmläge, Multi View, DLNA och SmartThings för att styra uppkopplade enheter via tvn:s fjärrkontroll med mera. Mycket av den senaste edge-tekniken med andra ord.

Summering

Vi tycker att Samsung The Frame panel är ett utmärkt val av 32-tums tv för den som gärna lägger en slant extra för den smarta frame funktionen och generell toppklass på bildkvalitet. The Frame lämpar sig utmärkt till såväl live-sändningar, film & serie stream och med sina game-anpassningar även fint om spel-konsolen plockas fram. När allt summeras hittar vi alltså The Frame som vårt tips som bästa 32 tum Tv 2024.

Prisvärde
32 tum TV Samsung UE32T4305

Samsung UE32T4305

Google Assistant

MicroDimming Pro

Upplösning: HD 1366×768

Teknik: LED Bakgrundsbelyst

HDR: HDR10

Ljud: Dolby Digital Plus

Nät: Wifi, Ethernet, DLNA

Operativsystem: Tizen OS

Samsungs populära 32 modell kommer med HDR, bra upplösning och en hel del teknik för en rimlig slant. Användare plussar som så ofta med Samsungs tv för kvalitet och prisvärde.

Med en TV från Samsung får du prisvärd kvalitet och hållbarhet i ett tillsammans med en bra TV-upplevelse. Samsung UE32T4305 kommer med High Dynamic Range (HDR), Samsungs utmärkta operativsystem Tizen, samt en universalkontroll. Allt detta till ett riktigt trevlig prislapp.

HD-Ready

Eftersom detta är en något mindre TV på endast 32 tum, behövs inte en topp hög upplösning för att ge en skarp bild. Modellen har här en HD upplösning på 720p. En nödvändig kompromiss för att det lägre priset ska kunna vara möjligt.

Samsungs Tizen OS

Med denna smarta TV får du ett av de bästa operativsystemen på marknaden idag. Samsungs Tizen ger dig nämligen möjlighet att njuta av all din underhållning på ett och samma ställe. Du kommer åt dina favoritserier och favoritfilmer smidigt, och kan utforska ett helt hav av olika spännande appar. Du kan dessutom hålla dig uppdaterad kring det senaste på din sociala media – direkt från TV:n.

MicroDimming Pro

Samsungs utmärkt effektiva Micro Dimming funktion ger dig en optimal upplevelse som anpassar bilden utefter den media som du tittar på. Det innebär bra kontrast, ljusstyrka och färg i alla situationer. Du får dessutom en mycket bättre skärpa på bilden med denna funktion.

Varje zon på skärmen analyseras separat för att kunna erbjuda dig de perfekta inställningarna. Modellen kommer med optimerade lägen för film, spel samt ett naturligt läge.

Summering

Du som vill skaffa en bra extra-TV till sovrummet eller dylikt har här ett riktigt prisvärt alternativ. Med HD-upplösning, det allra senaste operativsystemet från Samsung och avancerad Micro Dimming är modellen ett mer än rimligt alternativ sett till konkurrensen i segmentet.

Anslutningar: 2xHDMI, 1xKomposit in, 1xUSB, Ljudutgång: Digital optisk ut (S/PDIF), Ethernet / Wifi 802.11n​

Budget
32 tum tv från Toshiba - 32WA2B63DG

Hitachi 32WA2B63DG

Google Play

Inbyggd ChromeCast

Upplösning: 1366×768 16:9

Teknik: DLED TRU Picture

HDR: HDR10 / HLG

Ljud: Dolby Audio – Onkyo högtalare

Nät: Ethernet, Bluetooth

Operativsystem: Android

Denna modell från Hitachi är en populär och prisvärd android-tv som kommer med upplösningen 1366×768. Med inbyggd Chromecast, tillgång till Google Play och HDR ligger modellen bra till när vi tittar på 32 tum tv i den lägre prisklassen. Användare är även mer än nöjda med sitt köp.

Tekniker

Hitachi 32WA2B63DG har med andra ord det mesta man kan önska sej av en modern tv. Förutom fördelen med en 1366×768 upplösning som ger en mycket hög pixeltäthet på en mindre modell som denna finns den stora fördelen med Google play. Mängder av appar i form av underhållning & spel att hämta hem – för många troligen modellens största plus tillsammans med den inbyggda inbyggd ChromeCast funktionen.

Modellen har stöd för HDR via HDR10/HLG och röststyrning i form av Google Assistant finns på plats. Ljudet som levereras via 2×6 W Onkyo högtalarna ges gott betyg av recensenter vilken inte är vanligt när det gäller tunna tv-paneler, så plus på det. Här finns också ett dedikerat Gaming Mode om man gillar att koppla upp en spelkonsol/pc till tv:n.

Anslutningar

Anslutningarna till tv:n är för klassen bra. Här finns förutom en C-modul för programkort – 3 x HDMI-portar samt 2 x USB ingångar med Upp/inspelningsfunktion. I övrig hittas 1 x 3,5 mm AUX samt uttag för ethernet på nätverksfronten.

Sammantaget

Vi tycker att man här får mycket tv för pengen, speciellt om man gillar Google Play och Chromecast funktionen så får man mycket mervärde med Hitachi modellen. I övrigt är självfallet de många nöjda användarna samt prisvärdhet starka argument för att titta lite extra på denna modell som standard eller kanske som en extra sovrums-tv.

QLED
32 tum tv Bäst i test 2023 - Samsung QE32Q50A

Samsung QE32Q50A

QLED

Dynamic Tone Mapping

Upplösning: Full HD 1920×1080

Teknik: QLED

HDR: HDR10+, HLG10

Ljud: Dolby Digital Plus

Nät: Wi-Fi, LAN, Bluetooth

Operativsystem: Tizen OS

Samsung QE32Q50A – ett toppval i genomgången med QLED Quatum Dot teknik.

Tekniker

Även denna panel kommer alltså med Samsungs QLED & Micro Dimming Pro teknik för dagens bästa bildupplevelse i 32 tums klassen. Med färgseparation ned till enskilt pixel och 100 % färgvolym får vi här uppenbart en bild i toppklass.

QE50A vs The Frame

Med ett prisläge som i skrivande stund liknar vårt toppval kan det vara intressant att jämföra modellerna för att se vad som skiljer. Börjar vi det det mest väsentiga – bildpresentation via teknikprestanda ser vi att modellerna har samma setup kort och gott. Den avgörande skillnaden är alltså ART funktionen som The Frame erbjuder, samt en snäppet tunnare panel för än mer ”tavel-liknande” anpssning i rumet.

Summering

Samsung QE32Q50A är ett av få riktiga prestandaval i klassen för 32-tums tv och föredrar man en lite mer klassisk design och känner att Frame funktionerna hos vårt bäst i test val inte är din melodi är QEQ50A serien en given kandidat i finklassen tycker vi.

Android
32 tum TV Bäst i test 2023 Premium - Sony KD 32W800

Sony KD-32W800

Bild-i-Bild

Inbyggd Chromecast

Upplösning: HD 1366×768

Teknik: LED Bakgrundsbelyst

HDR: HDR10, HLG

Ljud: Dolby digital Plus

Nät: Wi-Fi, LAN, Bluetooth

Operativsystem: Android TV

Sony KD-32W800 är en riktigt bra 32″ Android TV som kommer med Sonys utmärkta kombination av Sonys Triluminos Pro Direct LED panel och den kompetenta Bravia Engine processorn.

KD-32W800 kommer med  förkalibrerade inställningar för Film, Sport, Gaming samt möjlighet till egna inställningar och ett mer balanserat standard läge.

Smart Tv

En bra plusfunktion förutom det stora utbudet av appar som Android systemet erbjuder är att denna 32″ tv kommer med en inbyggt Chromecast, inget krångel eller sladdar som är i vägen när man vill strömma från telefon eller platta. Tittar vi vidare hittar vi en funktion för inspelning via USB upp till 2 TB kapacitet och stöd för röststyrning via Google Assistant.

Ingångar att använda sej av är här 3 x HDMI 2.0 ( port 1 eARC), 2 x USB, SPDIF medans övrig uppkoppling kan ske via Wi-Fi AC, Ethernet och Bluetooth 5.

Sammanfattning

Vill man åt Sonys Triluminos Pro Full Backlight panel i 32″ formatet och uppskttar smidig chromecast stream från telefon & platta samt androids utmärkta system sitter Sonys KD-32W800 säker högst upp på listan.

Bra Betyg
32 tum TV LG 32LQ6300

LG 32LQ6300

Virtual surround Plus

Apple HomeKit stöd

Upplösning: Full HD 1920×1080

Teknik: LED-bakgrundsbelyst

HDR: HDR10 Pro

Ljud: Dolby Digital, AI Sound

Nät: Wifi, Ethernet, Bluetooth

Operativsystem: WebOS

LG:s populära smart tv LQ6300 kommer med en snabb α5 Gen5 AI-processor som ligger till grunden för en bra hantering av panelens återgivning. Med en pixeltäthet av HD kvalitet och Dynamic Tone Mapping ges här en utmärkt bildkvalitet.

Tekniker

Tittar vi prestandan när det gäller nämnda processor – a5 Gen5 AI – finns här funktioner som: AI Uppskalning – AI Picture & AI Sound med Virtuell 5.1 kanal kapacitet med Clear Voice Pro. Stöd för aktiv HDR via 10 Pro och en bra Dynamic Tone Mapping.

Smart

Denna 32 tums tv har en hel del smart kapacitet innanför västen i form av t ex smart röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa och Apple AirPlay samt Screen Share. Här kan även individuella profiler kan skapas för att få tips om utbud utifrån dina inställningar.

Sport & Gaming

Gillar man sport finns här en specialare – Sport Alert – med uppdateringar av resultat i realtid och påminnelser om kommande evenemang. För gamers finns stabila funktioner som HGIG Mode samt t ex Cloud-gaming via både Google Stadia och GeForce NOW.

Övrigt

8 standard lägen finns förinställda att välja på: Vivid, Standard, Eco, Cinema, Sports, Game, ISF Expert Bright Room, ISF Expert Dark Room.

Sammanfattning

LG 32LQ6300 är en storsäljande Smart TV i 32 tums klassen med bra prestanda och trevliga plusfunktioner. Prisläget ligger dessutom bra till i kategorin och speciellt sett till kvalitet och funktioner LG står för. Stabilt köp tycker vi!

Budget
32 tum Tv Philips 32PHS5527

Philips 5500 Series

Prisvärde

Upplösning: HD 1366 x 768

Teknik: LED-bakgrundsbelyst

Ljud: 2 x 5 W Fullregisterhögtalare

Philips Pixel Plus

En 32-tum modell som kan passa för dig som vill ha en tv för exempelvis sommarstugan. Bra bildegenskaper trots upplösningen då paneler i denna storlek inte samma behov av en topp-hög upplösning då den mindre skärmstorleken innebär fler pixlar per tum

Denna HD LED-TV från Philips erbjuder dig bra kvalitet i ett mindre format. En rimlig HD upplösning som till specifikationerna dessutom kommer med ett bra pris. Denna modell är alltså inte en smart-tv utan kopplas via antennuttager vilker bör påpekas. Vill man åt smart-tv funktioner fungerar det naturligtvis utmärkt att koppla t.ex en chromecast eller Apple Tv box till hdmi 1 uttaget.

Summering

Vi tycker Philips 32PHS5527 är ett gott val sett till prisbilden i 32-tums klassen. En Tv för dig som vill ha en enkel tv för antennuttaget som lämpar sig väl för till exempel gästrum eller sommarshuset.

Anslutningar: 2xHDMI, 1xUSB, Ljudutgång Optisk Toslink

Android
32 tum TV Xiaomi Mi

Xiaomi Mi A2

Android

Bra Betyg

Upplösning: HD 1366×768

Teknik: LED-bakgrundsbelyst

Ljud: DTS-HD

Nät: Wifi, Ethernet, Bluetooth

Operativsystem: Android

Letas det efter en tv som kanske inte ska vara huvudapparaten, eller kanske en enklare modell till t.ex gästrum eller sommarstuga kan Xiaomi Mi A2  vara ett bra alternativ i den lägre prisnivån.

Med en 32″ från Xiaomi Mi får du en av marknadens billigaste 32″ Android TV med HD-upplösningen 1366×768 och en  bakbelyst Led panel. Finesserna är begränsade men en mediaspelare som spelar upp film, foto och musik via usb ingången finns ändå här. 

Köpguide – Bästa 32 tum tv 2024

För dig som bor i en mindre studentbostad eller har ett rätt kompakt sovrum är en större TV inte särskilt praktisk. En stor TV tar sol bekant upp en hel del plats, och det blir dessutom svårt att få till en bra synvinkel när du har ont om utrymme. En TV på 32 tum kan därför vara den perfekta storleken för det mindre rummet.

Vanliga frågor och svar

Vid köp av en mindre TV, det vill säga 43 tum eller mindre, är en hög upplösning inte lika nödvändig. Detta eftersom en mindre TV innebär fler pixlar per tum, vilket ger dig en mycket skarpare bild. Jämför exempelvis en 70-tums TV på 1080p med en TV på 40 tum med samma upplösning.

TV:n på 70 tum har en skärmyta på cirka 1.3 kvadratmeter, medan 40-tums TV:n ligger på omkring 0.4 kvadratmeter. Du får alltså över tre gånger så hög pixeldensitet med en 40-tums TV! Det kan liknas vid den effekt du får av att uppgradera till 4K med samma TV, eftersom du då får 4 gånger så hög pixeltäthet. För dig som vill ha otrolig skärpa, kan dock en TV med 4K-upplösning ändå vara att rekommendera. Detta eftersom det utgör ett framtidssäkert val, och lämpar sig bättre till gaming med de senaste spelkonsolerna.

Svaret på den frågan beror förstås på vad du vill få ut av din TV, men de allra flesta TV-apparater på marknaden idag kommer med någon form av smart funktionalitet. Det är därför viktigt att du läser på om TV:ns operativsystem innan du bestämmer dig för en viss produkt. Allra bäst är ett mer populärt operativsystem såsom Android, eftersom du då får fler uppdateringar och tillgång till fler appar jämfört med andra TV:n.

Med smart funktionalitet kan du styra din TV med enbart rösten, installera applikationer och spel, samt streama såväl film som spel direkt till TV:n själv. Du slipper alltså köpa till en extern produkt att hantera allt detta åt dig. Du sparar därmed tid och utrymme med en smart-TV.

Senast färdigställda tester