Symaskin bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-10-13

En symaskin är inte en produkt som bara hör hemma i syslöjdslektioner, utan det är en apparat som bör vara en del av varje hushåll. Detta eftersom en symaskin kan hjälpa dig att spara en hel del pengar i det långa loppet, och snabbt och enkelt fixa upp hål i kläderna på ett elegant och smidigt sätt. Slipp köra ut till din lokala skräddare för mindre problem, och lös det hemma istället. Bästa Symaskinen 2020 – För dig som är ute efter en ny hobby, är sömnad definitivt ett intressant och givande val, men det är även en hobby som går hand i hand med en symaskin. Oavsett om det är kläder, örngott, eller gosedjur det gäller, kan rekommendationerna nedan hjälpa dig att nå dina mål samtidigt som du har kul i processen! Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista av ett antal av de bästa symaskinerna på marknaden idag. Dessa maskiner lämpar sig för såväl nybörjare som sömnadsproffs, och garanterar en smidig upplevelse för dig som älskar att sy. Oavsett vad du väljer, hoppas vi att du blir nöjd med din nya symaskin!

BÄST I TEST

Bästa Symaskinen 2020 - Husqvarna-Viking-Emerald-11

Husqvarna
Viking Emerald 118

4.5/5

👍 Prisvärd
👍 Två års full garant

Antal sömmar: 18
Längd: 42cm
Bredd: 19.5cm
Höjd: 30cm
Vikt: 9.4kg

BRA BUDGETVAL

Bästa Symaskinen 2020 Symaskin Singer 2250

Singer
Tradition 2250

4.4/5

👍 Pris
👍 Etablerat märke

Antal sömmar: 10
Längd: 22cm
Bredd: 45cm
Höjd: 35.5cm
Vikt: 7.2kg

BÄST MELLANKLASS

Bästa Symaskinen 2020

Brother
DS120S

3.5/5

👍 Intuitiv & Lättarbetad
👍 Automatisk nålträdning

Antal sömmar: 20

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 |Husqvarna Viking Emerald 118 - Bästa Symaskinen 2020

Bästa Symaskinen 2020 - Husqvarna-Viking-Emerald-11

Bäst i test

Bästa Symaskinen 2020. Husqvarna Aktiebolag är ett svenskt företag som etablerat sig internationellt. De tillverkar allt från gräsklippare till traktorer, men även symaskiner. Deras symaskiner håller god kvalitet, samtidigt som de erbjuds till prisvärda summor. Viking Emerald 118 är företagets bästa symaskin hittills, och utgör även en av de bästa produkterna på marknaden idag, varför den blivit bäst i test här på Produkttestarna. Produkten kan anses som ett måste för alla hushåll, och är ett utmärkt alternativ för dig som gillar att köpa inhemska produkter.

Populär produkt världen över

Viking Emerald 118 är en populär produkt som erhållit goda recensioner från kunder såväl som företag världen över. Det är en av Husqvarnas storsäljare, eftersom det är en maskin som erbjuder en hel del olika funktioner, samtidigt som priset inte är alltför dyrt för en symaskin. Det kunder uppskattar hos produkten är dess smidighet vid användning och det faktum att nålen kan nollställas uppe eller nere när du tar foten av pedalen, beroende på hur du ställt in det.

Flera funktioner förenklar användning

Med Viking Emerald 118 kan du justera sömhastigheten, nålstyrkan, och mycket mer. Detta innebär att produkten kan användas till både ömtåliga material och tjockare material som exempelvis gardintyg. Du kan även justera pressarfotstrycket efter eget tycke. Symaskinen har 18 sömmar och erbjuder även justerbar stygnlängd såväl som stygnbredd. Det är alltså en flexibel produkt som passar både dig som är erfaren och dig som precis börjat sy.

Svensk design

Husqvarna är som sagt ett svenskt företag, och denna produkt är svensk rakt igenom. Det är inte bara nationell stolthet som gäller, utan det är även bra att köpa svenska produkter av rent praktiska skäl. Det blir enklare att köpa reservdelar och dylikt till denna symaskin om något eventuellt blir trasigt. Även instruktionsboken är på svenska, vilket kan ses som ett plus för dig som inte känner dig lika bekväm med engelska manualer.

Två års full garanti

Med Viking Emerald 118 får du även två års full garanti. Detta innebär att oavsett vad som går fel med produkten, får du garanterat hjälp av företaget. När de första två åren väl är över, kan du känna dig säker på att produkten kommer klara sig även en lång tid framöver. Detta kan eventuellt bli en produkt som går i arv från generation till generation i din familj!

2 | Singer Tradition 2250 – Bästa Symaskinen 2020 Budget

Bästa Symaskinen 2020 Symaskin Singer 2250

Populär Budgetmaskin

Singer Tradition 2250. Singer är en tillverkare av symaskiner med en lång och rik historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1851, då det etablerades av Isaac M. Singer och Edward C. Clark. Traditionella Singer-maskiner utgjorde de allra första symaskinerna för personligt bruk, men kunde vara väldigt dyra, varför de oftast gick i arv från moder till dotter. I modern tid är produkter från Singer mycket enklare att få tag på, och Singer Tradition 2250 är ett utmärkt alternativ för dig som vill skona plånboken.

Användarvänlig symaskin

Denna symaskin från Singer erbjuder justerbar stygnlängd och stygnbredd. Produkten har även en inbyggd funktion för att sy knapphål, något som kan vara väldigt knepigt annars. Med en stygnbredd på 5mm och en stygnlängd på 4mm, är detta en enkel produkt att använda oavsett din skicklighetsnivå.

Etablerat märke

Om du någonsin använt dig av en Singer förr, förstår du nog varför företagets produkter är starkt associerade med kvalitet. Även deras billigare varianter är smidiga att sy på och passande för alla situationer som kan uppstå i ett vanligt hushåll. Det är även ett märke som det är lätt att hitta reservdelar till, eftersom det är så pass populärt.

Två års garanti

Med en produkt från Singer ingår självklart även en utförlig garanti på hela två år. Singer Tradition 2250 är en produkt som är väldigt tålig och håller i längden, varför du förmodligen inte kommer behöva oroa dig över garantiperioden, men det är ändå trevligt att ha den säkerheten. Enda nackdelen är att denna garanti inte sträcker sig till tillbehören, och det är samtidigt inte många tillbehör som ingår.

3 | Brother DS120 - Bästa Symaskinen 2020 Mellanklass

Bästa Symaskinen 2020

Bäst i mellanklassen

Denna datoriserade symaskin DS120 från Brother är en populär modell i mellan-pris klassen. Maskinen passar bra för både nybörjare och mer avancerade användare och är stark nog att sy t.ex jeanstyg utan några problem. Med hela 20 tillgängliga sömmar, däribland flera dekorsömmar, osynlig fållsöm och applikationssöm samt bra funktioner möter denna Brother de flesta kraven på en modern maskin.

Tillbehör

Med produkten följer en mängd av olika tillbehör som möjliggör för dig att sy på många olika sätt. Det som ingår är bland annat:

7 pressarfötter, däribland Överkastningsfot, Blixtlåsfot, och Osynlig fållsöm fot. Sprättkniv. Nål med trubbig spets, Tvillingnål samt Fyra spolar.

Flera funktioner

DS-120 har inbyggda system för både nålträdning och snabbspolning, samt funktioner för 3 helautomatiska 1-stegs knapphål. För att underlätta arbetet under de mörkare delarna på året har modellen finns en en ljusstarkt LED-lampa. I övrigt finns att nämna längd & bredd justering: Stygnbredd (max) 7 mm, Stygnlängd (max) 5 mm. Modellen kommer med 3 års garanti.

Recensenter anser att maskinen är för sina funktioner prisvärd. Lätt att använda generellt med enkla steg för att byta spolar & undertråd.

Mer info kan ses i : Manualen i pdf-format.

4 | Husqvarna Viking H-Class E20

Bästa Symaskinen 2020 Symaskin Husqvarna Viking H-Class-E2

Bäst i mellanklassen

Denna produkt från Husqvarna ligger mittemellan Singer Tradition 2250 och Husqvarna Viking Emerald 118 när det gäller pris, och kan därför anses vara en kompromiss mellan premiumkvalitet och kostnad. Viking H-Class E20 är utmärkt för dig som nybörjare, eftersom det är en portabel maskin som erbjuder en hel del olika funktioner, men samtidigt inte överväldigar dig med komplexitet.

Stor bredd av tillbehör

Med produkten följer en mängd av olika tillbehör som möjliggör för dig att sy på många olika sätt. Det som ingår är:

7 pressarfötter, däribland universalfot, blixtlåsfot, och quiltfot.  L-skruvmejsel. Sprättkniv. Fem nålar. Tre spolar. Linjal. Två filtbrickor.

Svensk kvalitet

Husqvarna är ett populärt svensk märke för symaskiner, och detta av goda skäl. Företaget erbjuder hållbara maskiner som är användarvänliga samt mångsidiga. Symaskiner från Husqvarna går att använda till allt: exempelvis örngott, kläder och gardiner. Att det är en svensk produkt innebär även ett billigare pris, eftersom produkten ej behöver importeras och priset har anpassats utefter den svenska marknaden.

Flera funktioner

Utöver den stora bredden på tillbehör ingår även många olika funktioner som förenklar arbetet för dig medan du syr. Du kan exempelvis justera stygnbredden och stygnlängden, automatiskt träda din nål, och mycket mer. Det går även att enkelt justera trycket på din pressarfot, för att se till att din upplevelse med maskinen blir så smidig som den kan bli.

5 | Bernina 330 – För den erfarne

Bästa Symaskinen 2020

Premium

Denna produkt från Bernina är en hel del dyrare än resterande produkter på listan, men utgör även det bästa alternativet för dig som är villig att betala en del extra för premiumkvalitet. Produkten erbjuder en stor variation av sömmar, samt en stilig och intuitiv design. Bernina 330 kräver en relativt stor grundinvestering, men kan spara en del pengar i långändan, eftersom det är en produkt som kommer att hålla dig i flera år framöver.

Flexibel symaskin

Det är lätt att hitta rätt söm med denna maskin från Bernina. Detta eftersom det ingår hela 40 sömmar med denna produkt. Stygnbredden och stygnlängden är självklart justerbara, och kan uppgå till 5.5 respektive 5mm som högst. Det ingår även en halvautomatisk nålträdare, en knapphålsfunktion, samt ett flertal andra funktioner som förenklar för dig medan du syr. Det går att justera allt på denna produkt med några enkla knapptryck. LED-belysningen är även bra att ha när du syr om kvällen eller syr under dåligt ljus.

Positiva omdömen

Bernina 330 har positiva omdömen från såväl vanliga kunder som expertrecensioner på nätet. Det kunder uppskattar hos denna produkt är bredden av olika funktioner samt det faktum att maskinen lämpar sig för såväl dekorationsstygn som grövre arbete.

Endast för dig som är seriös gällande sömnad

För dig som nybörjare är en produkt som Bernina 330 förmodligen alltför dyr att börja med, särskilt om du är osäker över ifall du kommer njuta av sömnad som hobby. Singer Tradition 2250 är ett bättre alternativ för nybörjaren. Bernina 330 rekommenderas dock för dig som tar din hobby på allvar och som inte vill känna att du begränsas av din valda symaskin.

KÖPGUIDE - Bästa Symaskinen 2020

Behöver jag symaskinsolja?

Det är rekommenderat att smörja din valda produkt med symaskinsolja vid regelbundna intervall samt vid behov. Detta säkerställer att din symaskin håller sig längre samt att nålen inte hakar fast sig under användning. Symaskinsolja är vanligtvis rätt billigt, och är garanterat en hel del billigare än att behöva köpa en hel ny symaskin.

Går det bra med en begagnad symaskin?

 Begagnade symaskiner kan vara en hel del billigare, men du går samtidigt miste om garantin. Det kan även vara svårt att identifiera problem med en begagnad symaskin om du inte har lång erfarenhet med symaskiner sedan tidigare.

Bör jag köpa en antik symaskin?

Antika symaskiner fungerar ofta utmärkt för enklare projekt, men kan medföra en del problem vid avancerade åtaganden. Du går även miste om en hel del moderna funktioner med en antik symaskin, såsom automatiska nålträdare och knapphålsfunktioner.

Symaskin för nybörjare

 För nybörjare är en billigare symaskin oftast bäst. Detta eftersom dyrare symaskiner för det mesta endast erbjuder avancerade funktioner, något du inte är ute efter som nybörjare. Budgetalternativet på denna lista passar utmärkt för dig som precis kommit igång med sömnad.

Symaskin för barn

 De lättare symaskinerna på denna lista passar utmärkt för barn, och är inte lika avancerade eller dyra som exempelvis Bernina 330. Att lära sig sy är väldigt praktiskt. Det kan även utgöra en rolig aktivitet för ditt barn.

Sy med läder

 Vill du sy med ett grövre material såsom läder, behöver du en symaskin som kan hantera detta. Singer Tradition 2250 är ett utmärkt val för dig som inte vill spendera alltför mycket, men är inte särskilt bra om du vill sy med ett hårdare material som läder. Företaget Singer erbjuder dock andra modeller just för dig som vill sy med grövre material.

EXPERTTESTER

Enligt ett test utfört av Råd och Rön var Husqvarna Emerald 118 en av de bättre symaskinerna på marknaden. Även produkter från Bernina och Singer fick höga betyg enligt testet.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

RELATERADE ARTIKLAR