Swimspa bäst i test 2023

Vi har jämfört fyra populära swimspa, och Denform Swimspa blir bäst i test. Denform Swimspa är prisvärd och har alla funktioner som du behöver och mer. Läs vidare för att se alla fyra produkter i testet.

Bäst i test

Denform Swimspa 4.2m Single System

Denform Swimspa 4.2m

Kraftig simtränare

Premium

Swebad AquaGym Max

Swebad AquaGym Max

För elitsimmare

Budget

Denform Swimspa 6m Twin System

Denform Swimspa Twin System

Rymmer 10 personer

Produkterna har utvärderats på:

Pris

Storlek

Funktionalitet

Simträning

Testets betyg:
()
Rikard Hedlund skribent

Av Rikard Hedlund

  • Om du är en mer erfaren simmare rekommenderas en kraftigare simtränare
  • Hur många är ni? För den större familjen rekommenderas ett extra rymligt swimspa
  • Om spabadet monteras utomhus behöver du en produkt som tål de svenska vintrarna
  • Med mobilanslutning går det enklare att skräddarsy din spaupplevelse
Bäst i test 2023
Denform Swimspa 4.2m Single System

Denform Swimspa 4.2m

Kraftig simtränare

Prisvärd

Rymmer: 5 personer

Mobilanslutning: Ja

Denform Swimspa ger dig en komplett spaupplevelse i komforten av ditt eget hem. Härlig massage i samband med smart design gör det enkelt att koppla av tillsammans med familj och vänner. Kraftig simträning sätter guldkant på paketet.

Rymmer upp till fem personer

En mysig stund för familjen eller en härlig kväll tillsammans med vännerna. Denform Swimspa har gott om utrymme för hela gruppen oavsett hur dina planer ser ut. Utöver fyra massageplatser finns här även plats för ditt barn tack vare det medföljande barnsätet.

Styr allt direkt via mobilen

Detta är ett modernt kar med all funktionalitet som du kan tänkas behöva. Denform Swimspa kommer bland annat utrustad med ett högtalarsystem och mikro-LED-ljus. Ett fint vattenfall sätter stämningen medan ni njuter av skonsam aromaterapi. Du styr allt via din smartphone samtidigt som du badar.

Kraftig simtränare

Justera svårighetsgraden för att optimera din träning. Med en kraftig inbyggd simtränare kan du öva upp konditionen och stärka musklerna utan att behöva köpa en stor bassäng som du knappt får plats med. När träningspasset väl är över återhämtar du dig med hjälp av spafunktionerna. Du får därmed det bästa av två världar.

Sammanfattning

Denform Swimspa är en prisvärd produkt som kommer utrustad med alla funktioner du behöver och lite till. Vare sig målet är simträning, återhämtning av ömma muskler eller helt enkelt att koppla av i ett smart bad är detta ett utmärkt val.

Premium
Swebad AquaGym Max

SweBad AquaGym Max

För elitsimmare

81 terapijets

Rymmer: 6 personer

Mobilanslutning: Ja

För en extra peng kan du införskaffa premiumalternativet SweBad AquaGym Max – ett spabad med fokus på intensiv träning och extra kraft. Med 81 stycken terapijets får du avkopplande massage på begäran. Gym och spa i ett komplett paket.

Intensiv träning

Om du vill bygga upp konditionen och vässa din simtid är detta rätt swimspa. Swebad Aqua Gym Max är precis som namnet antyder framtagen med träningen i fokus och erbjuder en kraftfull simtränare som går att anpassa till din egen nivå.

Billig i drift

Tack vare suverän isolering tappar karet inte värme lika snabbt. Dubbel isolering samt en tät bottenyta av hårdplast ger en termoeffekt som håller vattnet varmt mycket längre. Dina kostnader i drift blir därmed avsevärt lägre utan att du för den delen behöver kompromissa med din upplevelse.

Hydroterapi

Swebad Aqua Gym Max har plats för upp till fyra personer. Den bekväma loungeplatsen erbjuder hydroterapi för smärtlindring och behandling av krämpor. Utöver det finns det även plats för massage av nacke och axlar samt två sittplatser för en fullständig ryggmassage.

Sammanfattning

För ultimat träning rekommenderas Swebad Aqua Gym Max, ett swimspa med extra kraft. Produkten kostar lite extra, men till priset får du optimal njutning och en suverän simtränare.

Extra stor
Denform Swimspa 6m Twin System

Denform Swimspa 6m Twin System

Uppdelning i två kar

Lyxig

Rymmer: 10 personer

Mobilanslutning: Ja

Om du söker ett lyxigt swimspa med gott om utrymme rekommenderar vi Denform Swimspa Twin System. Här får du plats för upp till tio personer – perfekt för gäster men även för större familjer. Samtidigt får du extra lyxiga funktioner för hemmafesten.

Perfekt för hemmafesten

Denform Swimspa Twin System går att använda som spa och simtränare på en och samma gång tack vare en smart uppdelning i två separata kar. Dessutom är det möjligt att ställa in produkten på två olika temperaturer.

Medan du simmar vid en svalare temperatur kan gästerna njuta av ett härligt varmt bad. Simdelen och spadelen är helt avskiljda med en vägg och kontrolleras separat. De har även egna filtersystem. Du får alltså två produkter här till priset av ett.

Gjord för simmare

Tre pumpar om tre hästkrafter vardera ser till att även simmare på elitnivå får sig en utmaning i detta swimspa. När du inte tränar går det alldeles utmärkt att använda poolen till avslappning, då den även kommer utrustad med jets och ett effektivt värmeelement. God isolering ser till att temperaturen hålls stabil.

Extra lyx

Utöver det ovannämnda finns här även ytterligare funktioner för din spaupplevelse. LED-lampor ger mysig belysning och extra mysigt blir det när du använder de inbyggda högtalarna till att spela din egen musik. Detta rymliga kar har även tillräckligt med jets för alla. Massera hela kroppen från fötterna till nacken.

Sammanfattning

Detta extra stora swimspa passar inte alla, men om du redan vet att du behöver det extra utrymmet blir det inte bättre än Denform Swimspa 6m Twin System. Alla får plats och alla kan njuta av ett varmt dopp med lite massage.

Kompakt 4
Wellis Danube

Wellis Danube W-Flow

Kompakt

Anpassad för svenskt klimat

Rymmer: 2 personer

Mobilanslutning: Ja

Detta är ett något mindre swimspa som trots storleken ändå erbjuder full funktionalitet, inklusive bra simträning. Wellis Danube W-Flow är designad med det svenska klimatet i fokus och blir därför ett utmärkt utespabad för dig som har ont om plats.

Styrs trådlöst

Med mobilappen In.touch 2 kan du justera motströmmen, ställa in simtränaren på olika program och skräddarsy din spaupplevelse. Applikationen finns tillgänglig för såväl Android- som Appletelefoner och gör din tid i badet mycket smidigare.

Passar det svenska klimatet

Med tjockare isolering är Wellis Danube anpassad för det svenska klimatet. Termolocket är femton centimeter tjockt och säkerställer att temperaturen i badet är stabilt och härligt varmt. Perfekt för de kalla vintermånaderna.

Komplett simträning

Trots den mindre storleken kompromissar inte detta swimspa med simträningen. Du får flera program att välja mellan och karet kan därför användas till såväl vanlig simträning som rehab av skador och lättare motion. Passar både nybörjare och erfarna simmare som vill utmana sig själva.

Sammanfattning

Wellis Danube är ett passande swimspa för dig som inte har plats för ett enormt kar, men ändå vill både simma och bada på begäran. Med flera program, extra bra isolering och smart styrning är detta ett swimspa som vi kan rekommendera.

Köpguide Swimspa

Att köpa ett swimspa är inte billigt. För att undvika impulsköp eller att du införskaffar en produkt som du är missnöjd med har vi sammanställt listan nedan över vanliga frågor och svar kring just swimspa.

Vanliga frågor och svar

Det finns flera fördelar med ett swimspa jämfört med en pool. Den allra största är givetvis storleken, då en simbassäng vanligtvis är mycket större.

För simträningen kan ett swimspa även vara ett betydligt bättre alternativ, då du slipper vända medan du simmar. Det är få som har plats med en olympisk simbassäng i bakgården, och en mindre pool innebär att du inte kan simma fullt ut.

Ett swimspa kan dock användas till mycket mer än bara att simma. Vattnet är alltid varmt samtidigt som driftkostnaderna är låga. Med terapijets kan du även koppla av efter träningen.

Enklare montering och underhåll blir grädde på moset.

Du kan eventuellt spara en peng på köpet genom att handla begagnat, men med tanke på hur dyrt ett vanligt swimspa är rekommenderar vi att du istället köper nytt. Detta då du annars riskerar att förlora ett par hundra tusen kronor ifall det skulle vara något fel på badet.

Hydroterapi är en form av fysisk terapi där man, precis som namnet antyder, använder vatten för att behandla kroppen. Det kallas även för vattenterapi. Tanken är att med varmt vatten rena kroppen, lindra smärta och behandla krämpor. Det är inte alla spabad som erbjuder denna funktionalitet.

Vid underhåll av ett swimspa är det viktigt att du använder rätt kemikalier och att du inte häller i för mycket eller för lite. Klor är såklart ett måste, men använder du för mycket finns det en risk att produkten blir trasig.

Utöver klor rekommenderas även algmedel och flockningsmedel för enklare rengöring.

Driftkostnaden varierar förstås beroende på hur ofta du använder badet, men priset är ofta betydligt billigare än en pool då vattenvolymen är mycket lägre. Räkna med ungefär 300 till 500 kronor i månaden.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023