Sulky bäst i test 2023

Produkttestarna utser Baby Jogger City Tour 2 till bästa sulkyn 2023. Här kan du läsa allt du behöver veta om våra testvinnare, och allt annat du behöver veta inför köpet av en ny sulkyvagn.

Bäst i test

Sulky bäst i test 2023 - Baby Jogger City Tour 2 sulky

Baby Jogger City Tour 2

Praktisk & funktionsrik

Premium

Bugaboo-Butterfly sulky

Bugaboo Butterfly

Snygg & komfort

Budget

Carena Kobbe 2.0

Prisvärd & gott med förvaring

Produkterna har utvärderats på:

Säkerhet

Rymlighet

Maxvikt

Design

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Komfort och säkerhet: Viktigast är givetvis att sulkyn är både säker och bekväm. Välj ett populärt varumärke så kan du gå i god för att sulkyn kommer uppnå dessa kriterier. 5-punktssele är att rekommedera, och som minst ska selen vara justerbar.
  • Manövrerbarhet: En bra sulky är enkel att hantera på både asfalt och grus. Svängbara hjul är ett måste för enkel styrning.
  • Vikt och storlek: En lättare sulky passar om du tänkt använda sulkyn länge, exempelvis vid resor eller om du åker mycket bil. Om du ska åka bil så bör även sulkyn vara hopfällbar.
  • Hopfällbarhet: En nödvändighet om du ska åka bil, men även användbar för att ta mindre yta i hemmet.
  • Justerbart ryggstöd: En sulky med ett justerbart ryggstöd och nackstöd gör att ditt barn kan sitta både mer bekvämt och säkert.
  • Funktioner: Solskyddshuvor, regnskydd, korg för förvaring samt kopphållare kan är bekvämligheter värda att hålla utkik efter.
Sulky Bäst i test

Baby Jogger City Tour 2 Sulky

Kan kompletteras med liggdel

Kan användas med babyskydd

Praktisk bärväska ingår

Bäst för: Dig som vill ha en prisvärd och mångsidig sulky

Egenskaper: Låg vikt, liggläge, sväng- och låsbara framhjul

Det här är den perfekta sulkyvagnen för dig som vill ha allt och mer därtill. Här finns allt från viktiga funktioner som låg vikt och smidig storlek, till betydligt ovanligare finesser – som att den kan användas med liggdel.

Detta gör att denna sulky faktiskt kan användas från första början – och så länge som man behöver ha en barnvagn. En enda barnvagn för hela barnvagnstiden!

Sulkyvagn Komfort

Denna sulky erbjuder hög komfort för såväl barnet, med den vadderade och rymliga sitsen, som till den som kör vagnen. Här finns fyra stilrena färger att välja mellan; svart, grå, mörkgrön och mörkblå.

En annan fördel är att sulkyn har liggläge, vilket alla sulkys inte har men det kan vara viktigt om barnet somnar i vagnen. Den praktiska suffletten har näthål och kommer med ett solskydd på UPF 50+. Här finns även ett inbyggt fotstöd medans framhjulen är både sväng- och låsbara och även avtagbara. Självklart finns även en säker 5-punktssele.

Lång användningstid med liggdel och babyskydd

Även om de flesta sulkys har en lång användningstid förutsatt att de har en hög maxvikt, så kan de vanligtvis inte användas förrän bebisen är omkring 6 månader. Den här kan dock användas direkt från födseln tack vare att den är kompatibel med både babyskydd och en liggdel.

Båda dessa delar behöver köpas till samt adaptrar till babyskyddet, men väljer man att göra det så har man en sulkyvagn som kan användas under hela barnvagns-perioden. Om du vill använda den med babyskyddet så är den kompatibel med dessa: City Go i-Size och Graco Snugride babyskydd.

Praktisk Sulky

När man köper en sulky så är storleken och vikten ofta av stor betydelse. De flesta sulkys har ofta en hyfsat låg vikt och en smidig storlek, men hur smidiga de är kan variera ganska mycket

Baby Jogger City Tour 2 imponerar dock mycket på dessa punkter. Sulkyn är extremt smidig och tar inte upp mycket plats alls. Detta är förstås en stor fördel om man har en mindre bil eller ont om plats för förvaring. Den är även fällbar i tre sektioner och vikten stannar på bekväma 6.5 kg. Plus även på den medföljande väskan för smidig transport med sulkyn i hopfällt läge.

Sammanfattning

Om det finns någon sulky som har allt det där man behöver, och mer därtill, då är det förmodligen denna. Den största fördelen med Baby Jogger City Tour 2 är dock mångsidigheten och möjligheten att använda den redan från födseln, om man kompletterar med liggdel och/eller kompatibelt babyskydd och adaptrar.

Premium
Bugaboo-Butterfly sulky

Bugaboo Butterfly Sulky

Smidig

IATA-godkänd resestorlek

Enkel hopfällning

Bäst för: Dig som vill ha hög kvalitet och praktiska funktioner

Egenskaper: Smidig, låg vikt, bekväm körning, fällbart ryggstöd.

Senaste åren har Bugaboo blivit ett allt mer populärt val när det gäller barnvagnar, och även om det till viss del beror på att märket är ”inne” så finns det goda anledningar till det. Bugaboo imponerar generellt med sin höga kvalitet och sulkyvagnen Butterfly är inget undantag.

Här finns en rad användbara och praktiska funktioner som tillsammans med den höga kvaliteten gör Bugaboo till ett bra val för den som söker ett premium-alternativ. Jämfört med ovanstående sulky kan denna kanske inte tyckas ge något större mervärde med tanke på det högre priset, men allt finns här + den höga kvaliteten.

Hög kvalitet och komfort

Två viktiga saker när man ska köpa sulky eller vilken barnvagn som helst är förstås kvalitet och komfort. Med Bugaboo kan dessa saker knappast gå fel – kvaliteten är hög vilket speglas av priset och vagnen känns robust och pålitlig.

När det kommer till komfort så bör vagnen förstås vara såväl bekväm för barnet att sitta i, som för den vuxna att köra och här imponerar Bugaboo Butterfly.
Den smidiga designen gör att sulkyn är enkel att hantera, och den sekund snabba hopfällningen är förstås precis så smidig och snabb som vi önskar.

Sulkyns anpassningar

Här finns även fjädring i alla hjul, vilket gör körningen skönare. Ryggstödet är justerbart och fällbart, och vagnen har en maxvikt på 22 kg.
Självklart finns det även en säker 5-punktssele, och det finns en stor förvaringskorg under sitsen som rymmer allting som behöver få plats – det ni behöver ha med, och det som handlas. Det finns även ett praktiskt bärhandtag som gör sulkyn enkel att bära, och den hyfsat låga vikten på 7,3 kg bidrar också till enkel förflyttning.

Praktiska funktioner och egenskaper

Denna praktiska sulky har som sagt många funktioner och egenskaper som man vill ha. Den har en IATA-godkänd resestorlek, vilket gör att den passar perfekt att ta med när man ska ut och resa.

Sulkyn har en stor solsufflett som skyddar barnet från solen, och ett tittfönster i mesh som gör att du alltid har bra översikt och koll på ditt barn. Detta, tillsammans med alla tidigare nämnda fördelar, gör det här till en riktigt praktisk sulky.

Sammanfattning

Bugaboo Butterfly är det perfekta valet för dig som kanske framför allt fokuserar på kvaliteten när du köper barnvagn. Här får du en riktigt hög kvalitet, tillsammans med ett stor antal andra fördelar. Butterfly imponerar med sina många goda egenskaper och funktioner – som liggläge, kompakt design, bärhandtag, stor förvaringskorg och mycket annat.

Budget

Carena Sulky Kobbe 2.0

Punkteringsfria, 360 grader svängbara framhjul

Gott om förvaringsmöjligheter

Enkel hopfällning med bara en hand

Bäst för: Dig som söker ett prisvärt alternativ

Funktioner: Stötdämpande fjädring, avtagbara hjul, enkel hopfällning

Detta är ett riktigt prisvärt alternativ för dig som söker en sulky som ger mycket för pengarna. Den är smidig och enkel att använda samt imponerar med sina många fördelar trots sitt låga pris.

Det här är ett riktigt bra budgetval med ett stort antal fördelar. Här finns allt från det mest självklara, som en säker 5-punktssele till bekväma finesser som avtagbar bygel, justerbart fotstöd, fällbart ryggstöd och en hyfsat generös maxvikt på 22 kg. En liten, men ändå stor fördel är de reflekterande detaljerna som gör att vi syns bättre i mörkret. Denna sulky erbjuder även goda förvaringsmöjligheter, fullt liggläge, imponerande solsufflett och många andra fördelar.

Bekväm och enkel användning

För dig som söker en sulky som är bekväm och enkel att använda så är detta ett bra val. Den har en stötdämpande fjädring som gör den bekväm att köra, och bekväm för barnet att åka i. Den har även framhjul som är svängbara i 360 grader och punkteringsfria. Alla hjul är även avtagbara.

Här finns också ett praktiskt autolås när vagnen fälls ihop. Den utdragbara solsuffletten ger ett riktigt bra skydd mot väder och vind vilket definitivt ökar komforten för ditt barn. Även det justerbara fotstödet kommer ge ditt barn komfort. En riktigt stor fördel med Carena Kobbe 2.0 är att den kan fällas med bara en hand, vilket gör hopfällningen riktigt enkel och smidig – även när du bara har en hand över.

Ryggstödet är fällbart och justerbart, så att du kan se till att din lilla alltid sitter eller ligger bekvämt. Att det är möjligt att fälla till helt plant läge är ett stort plus, och perfekt om ditt barn somnar under promenaden.

Sulky med gott om förvaring

För många är förvaringsmöjligheterna en viktig del på barnvagnen, och då även på sulkyn såklart. Man vill ofta ha en så stor och rymlig förvaringskorg som möjligt, som kan rymma allt från extrakläder och annat man behöver ta med till matkassar.
Här finns just en stor förvaringskorg som ger gott om plats för förvaring, men det finns även en praktisk ficka på baksidan av solskyddet. Detta är alltid nära till hands och du behöver inte böja dig för att lägga dit något eller ta fram det du behöver.

Sammanfattning

Carena Kobbe 2.0 imponerar stort med alla sina fördelar, tillsammans med sitt låga pris. Perfekt för dig som letar efter en blandning mellan prisvärde, funktionalitet och kvalitet. Denna prisvärda sulky erbjuder såväl en bekväm stötdämpande fjädring och punkteringsfria, svängbara hjul som autolås när sulkyn fälls ihop och gott om förvaringsmöjligheter – bland mycket annat.

Snygg design
Elodie-Details-Sulky-Mondo

Elodie Details Sulky Mondo

Snygg design

Hög komfort

Goda förvaringsmöjligheter

Bäst för: Dig som vill ha en snygg sulky

Egenskaper: Enhandsstyrning, tysta hjul, smidig storlek, låg vikt.

För dig som tycker att designen är viktig så är denna sulky ett bra val. Det här är nämligen en riktigt snygg sulky där du själv kan välja det mönster eller färgalternativet du gillar bäst bland hela 15 alternativ.

Förutom den snygga designen har denna sulky även många andra fördelar, praktiska funktioner och en smidig och lätthanterlig storlek.

Även om designen sällan är viktigast så är den ändå viktig för många. De flesta vill gärna ha möjlighet att välja en snygg färg eller ett tilltalande mönster – och här finns stora möjligheter att göra just det. Förutom den snygga designen så erbjuder Elodie Details Mondo även en hög komfort, gott om förvaring och flera smarta lösningar.

Snygg design och många snygga mönster

Denna sulky finns i hela 15 olika färger och mönster, och du kan själv välja den som tilltalar dig mest. Ett par av dessa har även en snygg guldram som matchar klädselns snygga mönster och motiv, och övriga har svart eller grå ram.

Bekväm användning och hög komfort

Designen är som sagt inte allt, men denna sulky har mer att erbjuda än sitt snygga yttre. Här erbjuds även en hög komfort, gott om förvaringsmöjligheter, flera smarta lösningar och mycket annat.

En fördel är att vagnen är enkel att styra, och även kan styras med en hand. Den har även tysta hjul som gör den bekväm att köra, och att åka i. När man köper en sulky önskar man förstås även en smidig storlek, och denna har definitivt en kompakt design – och dessutom en låg vikt på endast 6,8 kg.

Några av alla andra fördelar är bland annat den smarta förvaringen vid ryggstödet, att vagnen har fullt liggläge, det ställbara fotstödet och den långa suffletten med UV-skydd på 50+ som skyddar ditt barn från solens starka strålar.

Sammanfattning

Det här är varken det bästa eller det billigaste alternativet när det gäller sulkys, men det kan vara den snyggaste sulkyn som går att hitta! Om det är just en snygg sulky du söker så kan det här vara helt rätt val för dig. Med en snygg design så får du även praktiska egenskaper och funktioner som fullt liggläge, ställbart fotstöd, lång solsufflett med UV-skydd på 50+, en hög komfort, gott om förvaring samt enhandsstyrning och mycket annat.

Köpguide

När du ska köpa en sulky är det viktigt att du främst utgår från vad du behöver, precis som när du köper en duovagn eller vilken annan typ av barnvagn som helst. Fundera över hur hög maxvikt som behövs, vilka egenskaper som känns viktiga och om du har några andra kriterier som behöver uppfyllas.

Vanliga frågor och svar

En sulky är egentligen en vanlig barnvagn, men av enklare modell. De har ofta bara en framåtvänd sittdelmen det finns en del olika modeller. Vissa sulkys har en vändbar sittdel, och några är även kompatibla med babyskydd.

En sulky fungerar som en vanlig sittvagn, men är smidigare och enklare. De har ofta en lägre vikt och brukar även vara enkla att fälla ihop. Det är också vanligt att de har en högre maxvikt och en rymligare sittdel, vilket gör att de kan användas länge.

Den stora skillnaden mellan en sulky och en vanlig sittvagn är att sulkyn är smidigare och lättare. De är ofta rymligare och har en högre maxvikt. Eftersom sulkyn ofta är enklare än sittvagnen så gör det även att den är billigare.

Det korta svaret är att det inte är någon större skillnad – det är egentligen två olika namn på samma vagn. De kan även kallas för paraplyvagn eller paraplysulky. Kärt barn har många namn, helt enkelt.
Många gånger används begreppet resevagn dock om en viss typ av sulkys, nämligen de som lämpar sig för resor på flera sätt. De ska då vara smidiga, lätta, enkla att fälla ihop, ta liten plats och gärna ha ännu flera finesser som passar för resor – till exempel bärhandtag eller förvaringsväska med bärhandtag.

När barnet är omkring ett halvår brukar det vara lämpligt att börja med sulky. Att sulkyn endast har sittdel gör det viktigt att barnet kan sitta stadigt utan stöd innan man använder en sådan. Kan sulkyn användas med babyskydd så kan den förstås användas tidigare än så. De flesta börjar använda sulky när barnet är 1-2 år.

Den höga maxvikten gör det möjligt att använda sulkyn länge, och ofta är sulkyn den sista barnvagn man använder. Den kan alltså, allt som oftast, användas så länge man behöver en barnvagn. De flesta använder barnvagn tills barnet är omkring 3 år, men det kan vara både kortare och längre tid.

Maxvikten kan variera en del mellan olika modeller, men 22 eller 25 kg är vanliga maxvikter. Även 15 och 18 kg förekommer, och det finns modeller med en maxvikt på omkring 30 kg. Detta innebär alltså att det kan vara en bra idé att dubbelkolla maxvikten för att försäkra sig om att den är tillräcklig, speciellt om man har behov av en högre maxvikt.

Det kan finnas många anledningar till att man behöver en sulky. Många väljer att övergå till en sådan när den vanliga sittvagnen är urvuxen, andra köper den som komplement till annan vagn. Den passar perfekt för det mesta: resor, till och från förskolan, som extravagn eller helt enkelt som enda vagn.
Sulkyn har som sagt många fördelar – den är smidig och har en låg vikt. Den är enkel att använda och hantera. Ofta är de enkla att fälla ihop, och de tar väldigt lite plats – perfekt när man har en mindre bil eller ont om plats för förvaring.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023