Spabad Bäst i Test

Spabad Bäst i Test

Bäst i test

Bästa spabad 2022

Landskap Hekla

5/5

Alternativ

Spabad Swebad

Swebad Carat

4.5/5

Prisvärde

Intex Purespa DeLuxe

4.2/5

Vilket spabad är bäst i test 2022?

För en avslappnande kväll finns det nog inget bättre än ett härligt och rymligt utespa!

Vi har sammanställt en lista över de bästa spabaden på marknaden idag. Vare sig du vill ha en jacuzzi eller kanske något simplare, så hittar du här förslag på spabad som kommer hålla dig varm året om.

Landskap Hekla blir utsedd till bästa spabadet 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Spabaden har utvärderats på:

Uppdaterad 6 september, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Landskap Hekla 88 Jets Vital - Bäst i test 2022

Hekla är ett premium spabad med smakfull LED-belysning i vattenlinjen och gott om plats för upp till sex personer. Här finns 4 bekväma sittplatser samt ytterligare två liggplatser. Spabadet har här explicita munstycken för massage av rygg, sido, fot samt bottenmassage.

Som förväntat när vi tittar på en produkt av toppklass levereras här både värmare, kontrollbox BP6013G3 samt display TP600 från branschledande Balboa.

Spabadet är här väl anpassat för vårt nordiska klimat med isolerat lock & sidor av termisk folie och polyuretanskum, och badet hålls fräscht via ozonrengörare samt 2 st Filter.

Sett till tillbehör medföljer Termolock samt 2 stycken filter. 2 år garanti på stomme/ram / akryl / Balboa-system samt 1 års garanti på övriga delar.

Produktöversikt

2 | Swebad Carat - Alternativ

Carat är den nya uppgraderade versionen av storsäljaren Diamant, nu fyra sittplatser med inbyggd ryggmassage och för för rygg & ben finns en ligglounge. Nya Carat har även ett inbyggt ljudsystem så du kan spela musik under spabadet. Stabilt & Lyxigt val av spabad.

Med ett spabad från Swebad får du en utomordentlig, lyxig och hållbar produkt som dessutom är svensktillverkad. Med detta rymliga spabad får du plats med upp till 4 personer, och får dessutom lyxiga funktioner såsom roterande jets och en termoseffekt. Detta i samband med en rimlig prisbild sett till dess funktioner gör Swebad Carat enligt oss till ett fullvärdigt alternativ till vår testvinnare.

Heatlock

Med spabadets unika ”heatlock”-isolering bibehåller produkten sin värme mycket bättre, vilket innebär lägre kostnader i drift, och en härlig och behagligt varm upplevelse. Isolering är inbyggt på både sidorna och botten, som består av ABS. Tack vare den väldesignade isoleringen erhålls en effekt lik den du ser i en termos.

Full kontroll

Med två LED-belysta vred blir det lätt för dig att kontrollera inställningarna på ditt spabad – även senare på kvällen. Med de två vreden kan du ställa in trycket separat för de två olika halvorna av ditt spabad. Med detta spabad får du dessutom en inbyggd UV-lampa, som rengör vattnet ytterligare.

Stresslindring

Det finns inget bättre än ett spabad för stresslindring. I Japan är det onsens som regerar, och i Sverige är det mycket bastu, men ett eget spabad är en lyx som inte går att jämföra med alternativ som du har att dela med främlingar. Med ett platsbyggt spabad som detta får du tillgång till både glädje, nöje & stresslindring på den egna hemmaplanen.

3 | Intex Purespa DeLuxe - Bra val i mellanprisklassen

Intex Purespa Jet And Bubble DeLuxe är ett prisvärt alternativ med 140 bubbelmunstycken i stadig 3-lagers laminerad Fiber-Tech konstriktion. Spa-badet i vad man kan kalla den högre mellanklassen kommer medWiFi och app i en stilren åttakantig desing med plats för 6 vuxna.

Förutom app styrning finns här en avtagbar trådlös kontrollpanel av touch-format där bland annat badets 6 massagemunstycken kan styras. Badet kommer även med ett inbyggt behandlingssystemet för hårt vatten.

Intex Purespa Jet And Bubble DeLuxe är ett lyxigt spabad och bra val i mellanprisklassen.

4 | Nordpool Sarek - Populär

 Nordpools modell Sarek är ett mycket populärt val av spabad som med sina 200x200x95 cm rymmer 5 sittplatser varav 2 dessutom är av typen ligglounge. Vattenvolymen blir här på fina 1600 liter att plaska runt eller slappna av i. Gott om plats med andra ord för njuta & roa sej tillsammans.

Bada året runt

Spabadet från Nordpool gör skäl för namnet. Här är en kvalitéprodukt med en konstruktion som anpassats även för vårt nordiska klimat. Är du vinterbadare eller kanske vill prova ett bad en kylig höstkväll så är du mer än välkommen att krypa ner, tända zonterapibelysningen och bara stor-mysa.

50 munstycken för massage

Designmässigt kommer modellen med svart utsida och som brukligt är insidan vit. Massagesystem som Sarek använder sej av är byggt kring inte mindre än 50 luftmunstycken för att optimalt ge kroppen en riktigt trivsam massage. När det slutligen är dags att kliva ur badet skyddar du enkelt ditt spabad med att täcka över med det medföljande thermolocket. 

Premium

Med premiumprodukter kommer ibland premiumgarantier – Nordpool garanterar hållbarheten i 3 år – det kan man göra i.o.m Sareks 100 % rostfria komponenter samt att modellen som sådan är byggd med en 3-skikts R10 isolering.

Att just Sarek är så populärt är alltså ingen överraskning – bra kvalité, väl anpassat för vårt klimat för att utnyttja alla dagar på året till ett i sammanhanget mycket konkurrenskraftigt pris. 

5 | Super Camaro Premium - Uppblåsbar

För ett prisvärt alternativ kan vi vända blicken mot Super Camaro Premium. Om du inte har utrymmet för ett dedikerat spabad, eller om du är osäker på hur ofta du kommer använda dig av badet, kan en upplåsbar modell vara en produkt för dig. Ett bad av denna typ är portabel och billig i jämförelse med premiumbaden, men ger dig ändå möjlighet att njuta av ett lyxigt bad när du känner för det.

Super Camaro är lätt att installera. Allt du behöver göra är att ansluta det till ett eluttag, därefter blåser produkten upp sig själv inom 10 minuter. Trots det billigare priset agerar detta spabad som en vanlig bubbelpool, och det ingår dessutom en fjärrkontroll som växlar mellan de olika funktionerna.

Gott om utrymme

Trots det portabla formatet erbjuder detta spabad dig gott om utrymme, med plats för upp till 6 personer. Det extra utrymmet får du till ett otroligt lågt pris relativt till andra liknande spabad, vilket garanterar en rolig upplevelse med vänner eller familj oavsett hur din budget ser ut idag.

Antibakteriell

Ett upplåsbart spabad kan vara väldigt svårt att rengöra jämfört med vanliga spabad. Det är just därför som M-spa beslutat att tillverka denna version av deras Super Camaro-serie i ett antibakteriellt material. Det garanterar utomordentlig vattenkvalitet och smidigare rengöring efter användning.

Fler egenskaper

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du växla mellan tre olika bubbelfunktioner, som sprider sig genom hela 138 stycken jethål. Detta blir alltså en spaupplevelse i världklass, även med fler gäster i badet. Golvet består av förstärkt PVC, och det ingår ett lock i syntetiskt läder, som dessutom kommer med ett inbyggt säkerhetslås. Under kalla vinterkvällar kan du hetta upp denna pool till 42 grader Celsius, för att du ska kunna hålla dig behagligt varm oavsett väder.

6 | Bestway Lay-Z-Spa Miami - Prisvärd

Bestway Lay-Z-Spa Miami är spabadet med en mycket lågt pris. Med det sagt skulle man kunna tro att det mest handlar om en bassäng för barn, men då Lazy-Z kommer med de relativt rymliga måtten Höjd: 66 x Bredd: 180 x Djup: 180 cm, så är denna variant absolut värd att titt på om man känner för att prova på hemma-spa för en mindre slant.

Här får faktiskt upp till 4 vuxna plats i badet som har en vattenkapacitet på 700 liter och ett uppskattat bubbelmassage system som masserar via hela 120 Air-jets.

Modellen är uppblåsbar och flyttas därför enkelt till den plats som för tillfället passar bäst. Köpare av detta spabad är nöjda med sitt bad, man plussar för dess prisvärde, bra kvalitet samt massagefunktionen. Med köpet kommer ett Uppblåstbart lock, värme och filterpump, filterpatron, klordoserare samt ett reparations kit.

7 | Comfort Garden Spabad Jupiter - Premium

Om du är redo att betala lite extra för ytterligare komfort och funktionalitet kan detta spabad från Comfort Garden vara helt rätt produkt för dig. Här får du ett härligt bad med plats för upp till 6 personer.  Denna produkt är perfekt för dig som behöver koppla av efter en hård dag på jobbet, eller som tränar ofta och vill återhämta musklerna snabbare inför nästa träningsdag.

Du får dessutom fri frakt med denna produkt via lyftkran, vilket leder till en rätt kul scen för familjen när produkten väl anländer.

Hydroterapi

En massage är mer än bara något lyxigt som du unnar dig då och då. Att bli masserad hjälper dig läka ömma muskler snabbare och minskar stressnivåer, varför det är bra att regelbundet bli masserad, men det är något som självklart blir väldigt dyrt i längden. Med detta spabad får du masserande jets, som kombinerat med det varma vattnet leder till en enormt avslappnande upplevelse som får stressen att gå upp i rök. Stress kan utgöra en risk både för mental och fysisk hälsa, och stresslindring är absolut nödvändigt, särskilt om ditt jobb är väldigt stressfullt. Spabadet kommer dessutom med bekväma nackskydd som du kan vila på medan du njuter av din hydroterapi. 

Välisolerad

Med ett spabad – särskilt ett dyrare spabad som denna produkt – är det viktigt att badet hålls väl isolerat. Detta bidrar till lägre kostnader i drift, men bidrar även till ett jämnare och mer behagligt bad. Spabad Jupiter hålls isolerat genom ett väldigt tjockt lager av materialet polystyren, som sitter under badets panel. Under panelen hittar du dessutom en termofolie som skyddar mot värmeförlust.

Tillbehör - Startpaket Med Sunwac 12​

Att Spa-badet ska vara fråscht, väldoftande och kännas lyxigt är kort sagt självklart. En bra början är då detta kit som innehåller de produkter som hjälper dig på vägen till det perfekta badet. Här är prisvärda Spakemikalier Sunmac 12.

  • SunWac 12: Klortabletter i doften egyptisk mint. Nödvändigt startkit för bibehållen fräschör över tid.
  • Alka Up: Höjer vattnets alkalimängd och ger ett vatten i balans.
  • Alka Down: Sänker vid behov alkali-nivån för ett spa-vatten i balans.
  • pH Down Liquid: Sänker spa-vattnets pH-värde.
  • pH Up Liquid: Höjer vid behov ditt spa-vattnets pH-värde.
  • No Scale: Minskar risk för att metaller och kalk fälls ut som beläggningar i spabadet.
  • Bright & Clear: Flockningsmedel vars funktion är att samla mindre partiklar från t.ex. kosmetika för bättre filterfunktion.
  • Spa Tablettester: Vid mätning av badets klor & pH-värde.

Unna dig lyxen av en spabehandling i ditt eget hem, och dessutom bjuda över några vänner för en mysig spastund tillsammans. Ett spabad tar upp relativt mycket plats vilket gör det rätt opraktiskt för de flesta hushåll, men för dig som inte har utrymme eller budgeten för ett platsbyggt spabad finns det en hel del uppblåsbara varianter på marknaden att välja bland. Vare sig du vill ha ditt spabad inomhus eller ute på verandan, är detta en otrolig lyx som definitivt är värd att ha, och dessutom billigare än du kanske tror. 

Det finns en hel del att tänka på innan du väljer ett spabad. Se först till att utrymmet du tänkt placera ditt spabad på är stort nog för ditt tänkta spabad. Sedan behöver du fundera över driftkostnaden, och om det är något som du är villig att betala, eftersom det kan leda till relativt höga summor i längden. Sist men inte minst måste du bestämma dig för om du vill ha ett platsbyggt spabad eller en upplåsbar variant. Vad du själv kräver i ett spabad är unikt till just dig, varför det är viktigt att du funderar noga innan du bestämmer dig för en produkt.

Ett spabad är en rätt dyr produkt, men även dyra produkter kan vara prisvärda om de är något som du njuter av och är av hög kvalitet. Med ett spabad får du stresslindring, en social aktivitet att dela med vänner och familj, samt trevlig massage som kan läka ömma muskler och ge dig en bättre start på nästkommande dag. Om det är saker som står dig nära om hjärtat så är ett spabad definitivt en prisvärd produkt för dig.

Hydroterapi är användandet av vatten i syfte att underlätta för dig som lider av smärta eller stela muskler. Hydroterapi utövas ofta i samband med sjukgymnastik, och utgör ett naturligt sätt för dig att kämpa mot kronisk smärta. Högre temperatur i samband med tryck från vattnet samt vattnets naturligt högre värmekonduktivitet leder till en stimulering av blodcirkulationen i din kropp, vilket kan hjälpa dig läka snabbare, samt lindra stress.

Spabad går att placera såväl utomhus som inomhus, men det är inte många som har utrymmet i hemmet för ett större spabad, varför många väljer att placera dem på verandan eller altanen. Spabad utomhus kan vara väldigt trevligt, men vissa kan uppleva det som jobbigt under de långa svenska vintermånaderna. Med spabad inomhus får du tillgång till precis samma badupplevelse året runt, varför det kan vara ett bra alternativ om du avskyr kyla.

Om ditt spabad är grumligt har du förmodligen inte rengjort produkten ofta nog, eller rengjort på fel sätt. Detta är dock ett enkelt problem att fixa. För regelbunden vård av ditt spabad behöver du ett sparengöringsmedel, eftersom organiska material tenderar att samlas upp i badet och rören efter användning. När du använder dig av sparengöringsmedlet du valt, är det viktigt att du cirkulerar vattnet i badet i minst 30 minuter, och därefter sköljer hela systemet innan du använder dig av produkten igen. På detta sätt kan du säkerställa att såväl badet som rören är helt rena, och därmed undvika ett grumligt spabad. Hur ofta du behöver rengöra ditt bad varierar beroende på hur ofta du använder det, men försök att göra detta minst varannan vecka.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.3 / 5. Antal betyg: 6

Relaterade tester