Spabad bäst i test 2023

Vi har granskat marknaden på produkt för att hitta de bästa inom sina prisklasser.
Läs om produkterna nedan och ta del av köpguiden för att hitta rätt produkt för dig.

Vi har jämfört:

Spabadets konstruktion och utformning: hur många sittplatser och liggplatser det finns

Vilka funktioner som finns: ljussättning, vattenfall, zonterapibelysning musik och mer.

BÄST I TEST

Nordpool spabad Sarek

Nordpool Sarek

Vattenfall & belysning

Munstykcn: 31

Sittplatser: 5

Volym: 1500 L

Läs rescension

PREMIUM

Spabad Swebad Carat

Swebad Carat

Ljudsystem

Munstykcn: 28

Sittplatser: 4

Volym: 900 L

Läs rescension

BUDGET

Spabad 2023 Mspa Super Camaro Premium

Super Camaro Premium

Rymlig & Pris

Munstykcn: 138

Sittplatser: 6

Volym: 1200 L

Läs rescension

  • Text
Bäst i test 2023
Nordpool spabad Sarek

Spabad Nordpool Sarek

2 Ligglounger

Zonterapibelysning

Optisk slinga under vattenlinjen

Munstykcn: 31

Sittplatser: 5

Styrsystem: In.Ye-3 + k500 färgdisplay

Volym: 1500 L

Mått: 200 x 200 x 95 cm

Nordpool Sarek är ett av de mest sålda spabaden. Med måtten 200 x 200 x 95 cm rymmer 5 sittplatser, varav 2 dessutom är av typen ligglounge. Vill du ha ett lyxigt spabad med bra prisvärdhet så är Nordpool Sarek det bästa valet.

Bada året runt

Nordpool Sarek är skräddarsydd för att passa det nordiska klimatet året runt. Om du är en entusiastisk vinterbadare kommer du att älska den integrerade zonterapibelysningen. Föreställ dig att sjunka ner i ett varmt bad en kylig höstkväll, tända den atmosfäriska belysningen och bara slappna av.

31 munstycken för massage

Designmässigt utstrålar denna modell en elegant estetik med sin svarta utsida och traditionellt vita insida. Sarek använder sig av ett avancerat massagesystem som bygger på inte mindre än 51 högkvalitativa luftmunstycken. Dessa är strategiskt placerade för att ge din kropp en djupt avkopplande och effektiv massage. När det slutligen är dags att kliva ur badet skyddar du enkelt ditt spabad med att täcka över med det medföljande thermolocket.

Premiumkvalitet

Denna spabadmodell är robust konstruerad med en tredubbel R10 isolering och levereras med en generös 3-års garanti.

Sammanfattning

Det är inte svårt att förstå varför Sarek har blivit så populär: enastående kvalitet, skräddarsydd för det nordiska klimatet och allt detta till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Skydda ditt spabad mellan användningarna med det medföljande thermolocket och njut av en lyxig, prisvärd badupplevelse året om.

Premium

Swebad Spabad Carat

Ljudsystem

Ozonrengöring

Inbyggd UV-lampa

Munstycken: 28

Sittplatser: 4

Styrsystem: Gecko

Volym: 900 L

Mått: 200 x 200 x 92 cm

Carat är den nya uppgraderade versionen av storsäljaren Diamant, nu med 4 sittplatser med inbyggd ryggmassage och en ligglounge. Nya Carat har även ett inbyggt ljudsystem så du kan spela musik under spabadet. Stabilt och lyxigt val av spabad.

Med ett spabad från Swebad får du en utomordentlig, lyxig och hållbar produkt som dessutom är svensktillverkad. Carat är ett rymligt spabad där upp till 4 personer får plats, och får dessutom lyxiga funktioner såsom roterande jet munstycken och en termoseffekt. Med en kombination av en rimlig prisbild sett till dess funktioner är Swebad Carat enligt oss ett fullvärdigt alternativ till vår testvinnare.

Heatlock

Via spabadets unika ”heatlock”-isolering bibehåller produkten sin värme mycket bättre, vilket innebär lägre kostnader i drift, och en härlig och behagligt varm upplevelse. Isolering är inbyggt på både sidorna och botten, som består av ABS. Tack vare den väldesignade isoleringen erhålls en effekt lik den du ser i en termos.

Full kontroll

Med två LED-belysta vred blir det lätt för dig att kontrollera inställningarna på ditt spabad – även senare på kvällen. Via de två vreden kan du ställa in trycket separat för de två olika halvorna av ditt spabad och en med den inbyggda UV-lampa hålls vattenet bakteriefritt och fräscht.

Stresslindring

Det finns inget bättre än ett spabad för stresslindring, och med Swebad Spabad Carat får du det bästa som spabad erbjuder. Valet för dig som inte vill kompromissa.

Bästa Budget
Spabad 2023 Mspa Super Camaro Premium

Mspa Super Camaro Premium

Filter & Ozonfunktion

Munsycken: 138

Sittplatser: 6

Styrsystem: Fjärrkontroll (kabel)

Volym: 1200 L

Mått: 64 0 x 71 x 51 cm

Som bästa spabad i budget klassen vänder vi blicken mot Super Camaro Premium från Mspa. Om du inte har utrymmet för ett dedikerat spabad, eller om du är osäker på hur ofta du kommer använda dig av badet kan en upplåsbar modell vara en produkt för dig.

Ett bad av denna typ är portabel och billig i jämförelse med premiumbaden men ger dig ändå möjlighet att njuta av ett lyxigt bad när du känner för det.

Smidigt Spabad

Super Camaro är lätt att installera och allt du behöver göra är att ansluta Spabadet till ett eluttag varpå badet blåser upp sig själv inom 10 minuter. Trots det billigare priset fungerar detta spabad som en vanlig bubbelpool och det ingår dessutom en fjärrkontroll som växlar mellan de olika funktionerna.

Gott om plats

Med ett portabelt format erbjuder spabadet dig gott om utrymme med bra plats för upp till 6 personer vilket bjuder på en rolig upplevelse med vänner och familj.

Antibakteriell

Ett upplåsbart spabad kan vara väldigt svårt att rengöra jämfört med vanliga spabad. Det är just därför som Mspa beslutat att tillverka denna version av deras Super Camaro-serie i ett antibakteriellt material. Det garanterar utomordentlig vattenkvalitet och smidigare rengöring efter användning.

Fler egenskaper

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du växla mellan tre olika bubbelfunktioner som sprider bubbel via hela 138 stycken munsycken. En trivsam spaupplevelse att se fram emot även med fler gäster i badet.

Golvet består av förstärkt PVC och det ingår ett lock i syntetiskt läder som dessutom kommer med ett inbyggt säkerhetslås. Vattentemperaturen kan hettas upp till 42 grader även under kalla vinterkvällar.

Bubbelmassage
Spa-bad Bestway Global Holding Lay-Z-Spa Helsinki

Bestway Lay-Z-Helsinki

Munstycken: 180

Sittplatser: 5 – 7

Styrsystem: Digital kontrollpanel

Volym: 1123 L

Mått: 180 x 180 x 66 cm

Bestways populära Lay-Z-Spa Helsinki är ett spabad med bra sammansättning av pris, plats och bekvämlighet då badet har plats för 5 till 7 personer med sin rymliga diameter på 180 cm. Den trevliga designen med badtunna känsla lägger vi på pluskontot också.

Kapacitet

Kikar vi vidare på det rent faktamässiga har detta spabad en vattenkapacitet på 1123 liter medans det maximala vattendjupet landar på 52 cm. För de som gillar att ta ett riktigt varmt bad under tidig vår eller sen höst är badet kapabelt att hålla en temperatur på stabila 40 grader.

AirJet

Antalet massagepunkter är uppenbart en viktig parameter när vi bedömer spabadets förmåga till att erbjuda ett av dessa bads största fördelar – en skönt avslappnande bubbelmassage. Med Helsinki varianten kommer ett AirJet system som masserar via hela 180 Airjets vilket är mer än godkänt för klassen.

Konstruktion

Drop stitch kallas systemet som detta Spabad är uppbyggt av, konstruktionen är ett trådsystem av tusentals sammanflätade mycket tunna trådar som tillsammans ger egenskaper av låg vikt och utomordentlig hållbart. Materialvalet ger även trygghet i att badet behåller sin form över tid.

Funktioner

För att styra upp ditt spabad efter dina önskemål om temperatur och effekt av bubbelmassage finns en praktisk kontrollpanel till hands och här kan även anpassningar för pump och filtreringssystem hanteras smidigt.

Ser vi vidare hittar vi funktionen för att hålla ditt Spa hälsosamt och bakteriefritt, och Helsinki är alltså utrustad med en ChemConnect™-dispenser som ger oss en anpassad klornivå för fräscht och badvänligt vatten. Säkerhetsfunktionen med en inbyggd jordfelsbrytare bockas även av här.

Övrigt att nämna är till exempel en avancerad timerfunktion med upp till 40 dagars programmering för när du önskar att ditt bad ska värmas upp och vara klart att slappna av i.

Sammantaget

Då detta Spabad är ett av dagens mer populära val på marknaden är det ingen hemlighet att fler än vi kan se de uppenbara fördelarna med Helsinki varianten från Bestway. Badet ger med prisbilden i åtanke en hel del mer Spabad än man kanske förväntat sig för slanten. Vi ger tumme upp och säger bästa Spabad i den finare delen av portabla Spabad.

Pris
Spabad Foibe i test 2023

Lyfco Fobie Spabad

Balboa System

3,2mm Lucite Akryl

Gratis hemleverans

Munstycken: 26

Sittplatser: 4

Styrsystem: Balboa

Volym: 650 L (normal fyllnadsgrad)

Mått: 160 x 160 x 80cm

Lyfco Fobie är ett alternativ i budgetprisklassen med en välbyggd konstruktion och 26 vattenmunstycken.

Konstruktion

Spabadet är robust konstruerat med en bas av rostfritt stål. Karet är tillverkat av 3,2 mm tjock kvalitetsakryl från Lucite, förstärkt med 6,5 mm glasfiber. Denna kombination, kompletterad med en 3-5 cm tjock isolering av polyuretanskum, garanterar en hållbarhet i toppklass. Dessutom är bottenplattan isolerad med ABS, och spabadet kommer med ett 7 cm tjockt isolerat termolock.

Tekniker

Spabadet är försedd med ett ozonfilter från branschledande Aquasun. Dess pumpsystem är tillförlitliga och tillverkade av LX Whirlpool. Massagepumpen erbjuder en imponerande kapacitet på 1500W och har två hastighetsinställningar, medan filterpumpen ligger på kraftfulla 750W.

Massagesystem

Badets massagesystem består av 26 rostfria vattenmunstycken: 22 av dem är 2″ och de resterande 4 är 3″.

Övrigt

När det kommer till kontrollsystem och värmare är det viktigt att inte kompromissa. Fobie-spabadet levererar här också, med båda systemen från marknadsledande Balboa – vilket är topprestanda för denna kategori.

Sammantaget

Med all denna information i åtanke kan vi dra slutsatsen att Lyfco Fobie erbjuder högkvalitativa komponenter och byggkvalitet till ett pris som verkligen skiljer sig från mängden.

Om du är ute efter ett spabad i denna storleksklass är det definitivt värt att överväga Fobie från Lyfco.

Premium+
Spabad Comfort Garden Jupiter

Comfort Garden Jupiter

Hydroterapi

Inbyggd högtalare

Svenska inställningar

Munstycken: 8 Hydroterapi / 86 Micro

Sittplatser: 3 + 2 lounger

Styrsystem: Balboa TP800

Volym: 1600 L

Mått: 228 x 228 x 94 cm

Om du värdesätter ökad komfort och avancerad funktionalitet kan Comfort Garden Jupiter vara det perfekta valet för dig. Här erbjuds ett rymligt bad med sittplatser för 5 personer, inklusive 2 komfortabla ligglounger.

Detta spabad är idealiskt för dem som önskar avkoppling efter intensiva arbetsdagar eller för den aktive som vill snabbare återhämtning mellan träningspassen.

Hydroterapi

Massage är inte bara en lyxig behandling, utan också ett effektivt sätt att främja välbefinnande. Regelbunden massage kan hjälpa till med snabbare återhämtning av ömma muskler och sänka stressnivåerna. Med detta spabad får du tillgång till masserande munsycken, som i kombination med det varma vattnet erbjuder en djupt avslappnande upplevelse som verkligen minskar stress. Att hantera stress är viktigt för både vår mentala och fysiska hälsa, särskilt om du har ett krävande yrke.

För ytterligare komfort inkluderar spabadet även bekväma nackstöd för optimal avslappning under ditt bad.

Välisolerad

Isolering är avgörande för ett spabad, och i synnerhet när det gäller en premiumprodukt som denna. En god isolering innebär inte bara kostnadseffektivitet utan också en mer konsekvent och behaglig badtemperatur. Spabadet Jupiter använder ett tjockt lager av polystyren för isolering under badets panel. För ytterligare värmeskydd har en termofolie lagts till under panelen, vilket minimerar värmeförlust.

App-funktion
Spabad Mspa Tuscany F-TU062W Frame

Mspa Tuscany Frame

App / Fjärrkontroll kabel

Munsycken: 138 st

Sittplatser: 6

Volym: 1500 l

Diameter: 1930 mm

Spa Mspa Tuscany F-TU062W Frame är en nykomling på spabadsmarknaden, men har redan skapat en stor efterfrågan tack vare en imponerande balans av avancerade funktioner till ett attraktivt pris.

Tuscany F erbjuder en justerbar bubbelfunktion med tre steg och 138 microjets. Dessa munstycken ger en behaglig och terapeutisk massage för upp till sex personer. Användarvänligheten är central, och du kan enkelt justera inställningarna antingen via en medföljande mobilapp eller direkt på badets inbyggda kontrollpanel.

En annan framstående egenskap är spabadets rengöringssystem, som inkluderar både UV- och ozonrengöring. Dess konstruktion utmärker sig med en akrylblandning som har ett träliknande yttre, vilket ger en elegant och naturlig känsla. När det gäller robusthet och kvalitet, är detta spabad designat för att erbjuda en behaglig spaupplevelse även i extrem kyla, ner till -30 grader Celsius. För de som föredrar att inte bada i sådana temperaturer, finns självklart alternativ att undvika det!

Prisvärde
Spabad Intex Purespa Jet Bubble

Intex Purespa Jet & Bubble

MobilApp & Trådlös Touchkontroll

munsycken: 120

Sittplatser: 4

Styrsystem: Trådlös Panel + App

Volym: 795 L

Mått: 218 x 168 x 71 cm

Intex Purespa Jet & Bubble kombinerar överkomlighet med kvalitet. Med 120 bubbelmunstycken inbyggda i en robust laminerad Fiber-Tech-konstruktion erbjuder detta spabad en utmärkt valuta för pengarna inom mellanprissegmentet. Den moderna åttkantiga designen rymmer bekvämt fyra vuxna, medan WiFi-funktionen och den medföljande appen ger användarna bekvämligheten att fjärrstyra badets funktioner.

Utöver appstyrningen tillhandahåller badet en avtagbar trådlös touch-kontrollpanel, vilket gör det enkelt att styra de sex massagemunstyckena. För ytterligare komfort ingår två uppblåsbara huvudstöd och två filterpatroner i paketet.

För den som söker efter ett högkvalitativt, men ändå prisvärt spabad, är Intex Purespa Jet & Bubble verkligen värt att överväga inom mellanprissegmentet.

Populär
Spabad bäst i test Landskap Hekla SKT333D

Spabad Landskap Hekla

LED belysning i vattenlinjen

Ozonrengörare / Thermolock

Munstycken: 31

Sittplatser: 6

Styrsystem: Balboa

Volym: 1600 L

Mått: B: 228 x D: 228 x H: 94 cm

Hekla är ett premium spabad med smakfull LED-belysning i vattenlinjen och gott om plats för upp till sex personer. Här finns 4 bekväma sittplatser samt ytterligare två liggplatser. Spabadet har här explicita munstycken för massage av rygg, sido, fot samt bottenmassage.

Som förväntat när vi tittar på en produkt av toppklass levereras här både värmare, kontrollbox BP6013G3 samt display TP600 från branschledande Balboa.

Spabadet är här väl anpassat för vårt nordiska klimat med isolerat lock och sidor av termisk folie och polyuretanskum, och badet hålls fräscht via ozonrengörare samt 2st filter.

Som tillbehör medföljer Termolock samt 2 stycken filter. 2 år garanti på stomme/ram / akryl / Balboa-system samt 1 års garanti på övriga delar.

Köpguide

Unna dig lyxen av en spabehandling i ditt eget hem och varför inte passa på att bjuda över några vänner för en mysig spastund tillsammans. Ett större platsbyggt spabad kan ta upp relativt mycket plats och som alternativ finns det en hel del uppblåsbara varianter på marknaden att välja bland.

Vare sig du vill ha ditt spabad inomhus eller ute på verandan är detta en härlig lyx som definitivt är värd att fundera på och dessutom billigare än du kanske tror.

Vanliga frågor och svar

Det finns en hel del att tänka på innan du väljer ett spabad. Först ut är att bestämma sig för om du vill ha ett platsbyggt bad eller en upplåsbar variant och sedan se till att utrymmet du tänkt placera ditt bad på är stort nog för att rymma bekväma sidobord och solstolar till exempel.

Hydroterapi är användandet av vatten i syfte att underlätta för dig som lider av smärta eller stela muskler. Hydroterapi utövas ofta i samband med sjukgymnastik, och utgör ett naturligt sätt för dig att kämpa mot kronisk smärta.

Högre temperatur i samband med tryck från vattnet samt vattnets naturligt högre värmekonduktivitet leder till en stimulering av blodcirkulationen i din kropp, vilket kan hjälpa dig läka snabbare, samt lindra stress.

Om ditt spabad blir grumligt har du förmodligen inte rengjort ditt spabad ofta nog eller kanske lagt ner mödan på fel sätt. För regelbunden vård av ditt spabad behövs ett specifikt spa-rengöringsmedel eftersom organiska material tenderar att samlas upp i badet och rören efter användning.

När du använder dig av sparengöringsmedlet du valt är det också viktigt att du cirkulerar vattnet i badet i minst 30 minuter och därefter sköljer hela systemet innan du använder dig av badet igen. På detta sätt kan du säkerställa att såväl badet som rören är helt rena för undvika ett grumligt spabad.

Hur ofta du behöver rengöra ditt bad varierar beroende på hur ofta du använder det men försök att göra detta minst varannan vecka.