Smartwatch bäst i test

Smartwatch bäst i test

Bäst i test

Bästa smartwatch 2022

Apple Watch Series 7

5/5

Premium

Bästa smartwatch 2022

Apple Watch Series 6

4.5/5

Budget

Bästa smartwatch 2022

Samsung Galaxy Active

4.2/5

Smarta produkter blir alltmer sofistikerade, användbara och prisvärda. Numer hittar du smarta funktioner och häftig teknik även i klockan. En smartwatch, eller smartklocka, kan exempelvis hjälpa dig optimera träningen, analysera sömnen och ger utbud för flertalet användbara appar.

Utöver det praktiska är dessa klockor även (äntligen) stiliga att ha runt handleden! De passar därför bra till dig som vill ha balans mellan nytta och design. I listan nedan hittar du en sammanställning av de bästa smartwatches på marknaden idag sett till pris såväl som prestanda. Lycka till!

Uppdaterad maj 3, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Dela på facebook
Dela testet
Läs om produkterna

1 | Apple Watch Series 7 - Bäst i Test 2022

Bästa smartwatch 2022

Bästa Smartwatch 2022 –  Apple Watch Series 7. När man talar om smartwatches är det Apple som många kommer att tänka på. Apple har nämligen en lång historia av att producera suveräna smartwatches som både ser bra ut och testar gränserna för det som är tekniskt möjligt. Apple är helt enkel de innovativa pionjärerna i smartwatch världen och Apple serie 7 följer traditionen. Modellen blir hos oss bäst i test & bästa smarta klocka 2022.

Här får du en snygg smartwatch som erbjuder dig den allra senaste tekniken; klockan har en ny och 20% större Retina OLED-display jmf med serie 6, en otroligt snabb processor och mer funktioner än någonsin förr varför det är just Apple Watch 7 som blir bäst-i-test här på Produkttestarna.

För träningsentusiasten

För dig som älskar träning och prioriterar din hälsa är en Apple Watch rentav ett måste. Detta tack vare avancerade sensorer som gör det möjligt för dig att hålla koll på din träningsprestation. Du kan exempelvis se hur många kalorier du bränt, samt hur din puls sett ut under ett träningspass. Du kan dessutom logga varje träningspass, vilket ger dig statistik att se över i slutet på varje månad. Det gör det mycket enklare att optimera träningen för dig som älskar fitness!

Här finns självklart olika appar du kan använda dig av för att träna bättre. Exempelvis appar som ger dig träningsrutiner du kan använda när du befinner dig i gymmet eller på en joggingrunda. Det kan vara särskilt användbart för dig som är ny på gymmet/träningsrundan, och inte är helt säker på hur du faktiskt tränar effektivt.

Sömn – För en regelbunden sömnrutin

Den medföljande appen Sömn gör det enkelt att reglera sömnrutinen för dig som haft problem med sömnen. Du kan se statistik över din sömn, exempelvis hur länge du befunnit dig i de olika sömnstadierna, samt se precis när du somnade och när du vaknade.

Allt detta kontrolleras via den inbyggda pulsmätaren. På så vis kan du se i vilket stadie sömnen brister och justera dina vanor utefter detta. Du kan dessutom ställa in alarm på smartwatchen; klockan vibrerar då mjukt när larmet väl slår, vilket är ett väldigt behagligt sätt att vakna på.

WatchOS 8

Med watchOS 8 får du tillgång till en lång rad av olika appar och en hel del avancerad funktionalitet som inte går att hitta någon annanstans. Du kan dessutom spela spel på denna smartwatch – ett perfekt tidsfördriv i vänterum och tråkigare möten! Att rabbla upp alla appar som går att använda på Serie 7 blir alldeles för långt, men det måste ändå nämnas att utbudet är otroligt stort med träning, mindfulness, musik, poddar med mera – störst på marknaden!

WatchOS 8 gör det möjligt för dig att ringa samtal, lyssna på musik och mycket mer. Det är alltså ett väldigt flexibelt operativsystem som gör användar-upplevelsen mångsidig och mycket användbar för dig.

Sammanfattning

Apple Serie 7 är en fantastisk smartwatch som erbjuder det allra senaste inom industrin. Här får du utmärkt funktionalitet som hjälper dig med träningen, sömnen, dagsplaneringen och mycket mer. Du får dessutom tillgång till det användarvänliga watchOS 8, som ger dig enorm flexibilitet i din användning.

Vi rankar Apple Watch Series 7 som marknadens absolut bästa smartwatch, föga förvånande syns det också på prislappen. För dig som vill ha det allra bästa och är villig att spendera lite extra rekommenderas likväl smartklockan starkt. Smartwatch Bäst i test 2022 här på Produkttestarna.

2 | Apple Watch Series 6 - Prisvärd

Bästa smartwatch 2022

Även här får du en allt-i-ett produkt som kan göra i princip allt som en smartphone kan, samt lite till. Smartwatchen hanterar allt ifrån applikationer, till telefonsamtal, musikspelande, träning och orientering. Operativsystemet som gäller är här WatchOS 7.

Apple Watch Series 6 är den tidigare storsäljaren i Apple Watch-serien. Här finns det mesta av funktionalitet du kan tänkas behöva i en smartwatch.  Du får tillgång till avancerad funktioner som blodsyresensor, pulsmätare och mycket mer. En utmärkt smartwatch som lever upp till höga förväntningar.

Allt-i-ett produkt

Det finns nästan ingenting som denna smartwatch inte kan lösa då serie 6 i mångt och mycket delar nya serie 7:s egenskaper. Från applikationer, till telefonsamtal, musikspelande, träning och orientering – Apple Watch Series 6 hanterar allt. Du kan använda dig av smartklockan för att ta emot samtal, tack vare inbyggd mikrofon och högtalare. Anslut klockan till din kalender för notifikationer om händelser och viktiga datum. Du kan dessutom lyssna på musik, antingen via högtalaren eller bluetooth-hörlurar. Denna smartwatch har alltså funktionalitet som kan liknas vid en smartphone, fast mer kompakt och alltid tillgänglig på din handled.

Falldetektor

Apple Watch Series 6 har en integrerad accelerator som reagerar om du skulle råka ut för en olycka. Du kan ställa in klockan till att ringa ett visst telefonnummer i det fallet. Denna funktion är riktigt bra att ha för äldre användare, och gör Apple Watch Series 6 till en riktigt bra gåva för far- och morföräldrarna! Klockan kan dessutom ringa nödsamtal i över 150 olika länder världen över.

Din egna träningscoach

Slipp betala för en dyr träningscoach med Apple Series 6 smartwatch! Här får du din egna virtuella träningscoach som ser till att du gör framsteg varje dag. Klockan övervakar antalet kalorier brända, din puls och mycket mer. Du som älskar att hajka för träning kan dessutom använda dig av den inbyggda GPS:en, samt den integrerade kompassen. Den optiska pulsmätaren ger dig information om din hjärt-takt under träning, och kan dessutom övervaka din hjärtrytm för att säkerställa att hjärtat slår som det ska. Denna smartwatch har alltså din hälsa som fokus!

Sammanfattning

För dig som vill ha en smartwatch i den högre klassen med ett lite lägre pris rekommenderas serie 6. Här får du en allt-i-ett produkt som kan göra i princip allt som en smartphone kan, och lite till. Din egna virtuella träningscoach på handleden!

3 | OnePlus Watch - Budget

Till dig som vill ha en sportklocka till ett billigare pris, men inte vill kompromissa med vare sig utseendet eller prestandan rekommenderas OnePlus Watch. Denna snygga smartwatch har en batteritid på upp till två veckor, är vattenavvisande och håller koll på din aktivitet.

Klockan spårar din stressnivå, antal steg du gått under dagen, blodsyrehalt, hjärtfrekvens, antalet kalorier du bränt och mycket mer. Allt det till ett riktigt bra pris! OnePlus kan därför bli det perfekta budgetalternativet för dig som vill spara en peng vid köp av en ny smartwatch.

Vattentålig

För dig som älskar att simma är detta en utmärkt sportklocka som hjälper dig hålla koll på både pulsen och hastigheten. Klockan tål ett djup på upp till 50 meter, så du behöver inte oroa dig om du simmar i djupare vatten. OnePuls är dessutom vattenavvisande, vilket ger att du kan hålla koll på tiden och läsa meddelanden även i dem vildaste av stormar! Vattentålighet ligger här på värdet  5ATM + IP68. 

Smartwatchen kan dessutom känna av ifall din kropps-ergonomi är ordentlig, vilket säkerställer att du simmar med god hållning under dina träningspass.

Håll koll på aktiviteten

Att logga dina träningspass har aldrig varit enklare. Denna smartklocka loggar din aktivitet under dagen, för att du ska kunna se över statistik kring dina fysiska prestationer och ditt mående. Antalet kalorier du bränt, antalet steg du gått och sådant som din blodsyrehalt och hjärtfrekvens går att se över med denna budgetvänliga smartwatch. Du kan därefter använda dig av denna information för att optimera dina träningspass ytterligare!

Elegant och tidlös stil

Moderna smartklockor fokuserar vanligtvis på det praktiska, och inte det estetiska. Det leder till häftiga klockor med en hel del funktionalitet, men som ser ut som stora, klumpiga tegelstenar runt handleden. OnePlus Watch ger dig en elegant design som både du och de runtomkring kan uppskatta. Klockorna poleras individuellt för en bländande glans och en unik touch.

Sammanfattning

OnePlus Watch är ett budgetvänligt alternativ som erbjuder mycket mer än dess prisbild antyder. Här får du en av dem snyggaste klockorna på marknaden, som dessutom erbjuder dig en hel del smart funktionalitet. Håll koll på dina träningsprestationer, din fysiska hälsa och mycket mer! 

4 | Samsung Galaxy Watch Active 2 - Bra köp

Bästa smartwatch 2022

Du kan göra allt möjligt med Samsung Galaxy Watch Active 2: läs meddelanden, svara på samtal, lyssna på musik och spela spel på en enda kompakt enhet. Här har du ett bra alternativ, om du föredrar Samsung android. Du kan även koppla den till din Iphone, om du har en sådan.

Du som helst vill undvika Apple-produkter, exempelvis du som föredrar Android och Samsungmobiler, kan ta en titt på denna snygga smartwatch från Samsung. Samsung Galaxy Watch Active 2 är en otroligt praktisk och väldesignad klocka som erbjuder dig suverän prestanda till ett riktigt bra pris – mycket billigare än ekvivalenta produkter från Apple. Du kan göra allt möjligt med Samsung Galaxy Watch Active 2: läs meddelanden, svara på samtal, lyssna på musik och spela spel på en enda kompakt enhet. Trots att klockan utvecklats av Samsung, går den dessutom att koppla till din iPhone!

Träningen har aldrig varit enklare

För dig som älskar att träna gör Samsung Galaxy Watch Active 2 det enkelt för dig. Ordet ”Active” i namnet syftar just på träning, varför denna klocka har en hel del funktionalitet som passar utmärkt dig som värnar om din hälsa. Här får du tillgång till GPS för längre joggingrundor, en riktigt bra pulssensor, samt avancerade sensorer som håller koll på din aktivitet. Smartwatchen kan hantera över 40 olika former av träning, och ge dig detaljerad statistik som hjälper dig optimera träningspassen.

När du är ute och joggar eller styrketränar kan det vara rätt jobbigt att bära på en tung smartphone i fickan, särskilt i dem mindre fickor som går att hitta i träningskläder. Samsung Galaxy Watch Active 2 gör det enkelt för dig att läsa meddelanden, kolla GPS:en och hålla dig uppdaterad – oavsett situation.

Kompakt och snygg

Moderna smartklockor tenderar att vara väldigt stora och klumpiga. En större skärm kan förstås vara bra att ha i vissa situationer, men behövs inte om operativsystemet är optimerat för en mindre skärm. Större skärmar innebär dessutom att utseendet på klockan lider; en enorm klocka runt handleden ser inte särskilt elegant ut. Samsung har därför valt att använda en något mindre skärm i denna produkt. Det innebär att klockan ser otroligt snygg ut och är både kompakt och lätt, samtidigt som den erbjuder dig precis samma funktionalitet som en större klocka.

Förenklar vardagen

Det övergripande målet med denna häftiga smartwatch är att förenkla vardagen för dig som användare. Galaxy Watch Active 2 går därför att ansluta till en lång rad av olika enheter, såsom trådlösa hörlurar, TV-apparater och dylikt. Den går dessutom att koppla till såväl Android som iOS-baserade smartphones. Du slipper ständigt rota runt i fickan efter mobilen med denna smartwatch, eftersom du kan göra allt det grundläggande (ringa, messa och lyssna på musik) direkt från handleden. Galaxy Watch Active 2 är dessutom vattentät!

Sammanfattning

Galaxy Watch Active 2 är en smartwatch som erbjuder dig ett alternativ till dem Apple-klockor som dominerat marknaden de senaste åren. Här får du det multifunktionella operativsystemet Tizen OS, som är kompatibelt med både Android och iOS-enheter. Denna smartwatch förenklar din vardag och optimerar dina träningspass, samtidigt som den är kompakt och snygg.

Huawei Watch GT 2 Classic

bästa smartwatch 2022

1.39″ Amoled – Upp till 14 dagars batteritid – Pulsmätning – Bluetooth – GPS – 3D-glasyta – Music3 – Aviseringar – ruSleep™ 2.0 – Sömnspårning – ruRelax™ tryckmätning.

Om du är ute efter en smartwatch som du kan använda vid sidan om din iPhone är förstås en Apple Watch det bästa alternativet. Produkten som blev bäst-i-test, Apple Watch SE, är det mest prisvärda alternativet. För dig som är ute efter en mer avancerad produkt, som dessutom är en hel del dyrare, kan premiumprodukten Apple Watch Series 6 vara att rekommendera. Det beror helt på din budget!

Smartwatch för barn

Om du är ute efter en ny smartwatch för ditt barn vill du förstås inte ha en alltför dyr produkt. Detta eftersom barn sällan är särskilt varsamma om sina ägodelar. Budgetalternativet på vår lista, OnePlus Watch, rekommenderas därför till dig som vill köp in en snygg och funktionell klocka till ditt barn.

Till dig som vill köpa en smartwatch för mor- eller farföräldern rekommenderas Apple Watch Series 6. Denna smartwatch har all funktionalitet du kan tänkas behöva i ett kompakt format. Den har dessutom en falldetektor, som ringer ett nödsamtal om användaren trillar och skadar sig. Det gör Apple Watch Series 6 till den perfekta smartwatchen för den mer seniora användaren.

Om du är ute efter en smartwatch som du kan simma med behöver du förstås en riktigt bra vattentålig produkt. Budgetalternativet på vår lista, OnePlus Watch, är vattentålig upp till 50 meters djup. Den håller dessutom koll på din simform, för att säkerställa att du simmar med god hållning. Det är alltså den perfekta smartklockan för simning!

En smartwatch med inbyggd GPS är en otroligt användbar produkt att ha för dig som älskar att jogga längre sträckor. Du slipper nämligen plocka smartphonen ur fickan ständigt för att navigera dig framåt. Ett exempel på en lämplig smartwatch med GPS är Apple Watch Series 6.

Du som är intresserad av att läsa mer om vad experter tycker om smartwatches kan ta en titt på detta genomgående test från Råd och Rön, där bland annat Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 erhöll riktigt bra omdömen!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 3.7 / 5. Röster: 3

Relaterade artiklar