Smartwatch bäst i test 2024

Smartwatch bäst i test 2024

Vi har undersökt marknaden av smartklockor, och i detta test jämför vi fyra populära modeller med sina olika styrkor. Vi har tittat på funktioner, batteritid, skärmupplösning, omdömen och prisvärdhet för att kora vinnaren. Apple Watch SE blir bäst i test tack vare dess många smarta funktioner och prisvärde. Läs vidare för att hitta den smartwatch som passar dig bäst.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Smartwatch bäst i test - Apple Watch SE

Apple Watch SE

Prisvärde

Premium

Smartwatch  Apple Series 8

Apple Watch Series 8

Avancerade sensorer

Budget

Smartwatch - Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5

Android

Produkterna har utvärderats på:

Funktioner

Omdömen

Prisvärde

Kapacitet

Testets betyg:
4.4
(7)
  • Funktioner: Prisklassen skiljer produkterna åt sett till funktionalitet och utseende.
  • Vilket operativsystem passar dig bäst? Produkter av denna typ kommer med väldigt olika operativsystem som erbjuder olika funktionalitet och design. watchOS och Android är de vanligaste. Enklast är att välja samma operativsystem som din telefon har.
Bäst i test
Smartwatch bäst i test - Apple Watch SE

Apple Watch SE

Bäst prisvärde

Skärmstorlek: 40 mm

Panel: Retina OLED

Upplösning: 324×394 pix

Lagring: 32 GB

Batteritid: 18 timmar

Wifi 2,4 GHz / GPS / BT 5.0

Apple Watch SE är instegsmodellen i Apple Watch-serien och en av de mest populära smartklockorna på marknaden just nu. Om du är en iOS-användare som söker en prisvärd smartwatch med en rad användbara funktioner, är detta det bästa valet för dig.

Apple Watch SE är utrustad med en mängd användarvänliga och praktiska funktioner. Från betalningar med Apple Pay till träningsinsikter via GymKit, har denna smartwatch allt du kan tänkas behöva för en uppkopplad livsstil.

Kommunikation på Handleden

En av de mest uppskattade funktionerna är möjligheten att hantera samtal och textmeddelanden direkt från handleden, vilket gör det enkelt att hålla sig uppkopplad utan att ständigt behöva ta upp telefonen.

watchOS 9: En App för Varje Behov

Operativsystemet watchOS 9 erbjuder en rik uppsättning av populära appar som kan förbättra din vardag på många sätt. Från hälsospårning till smarta hemkontroller, har watchOS 9 något för alla.

Apple Pay: Enkel och Säker Betalning

Med Apple Pay kan du enkelt och säkert genomföra betalningar, både online och i fysiska butiker. Allt du behöver göra är att lagra ditt betalkort i Plånbok-appen på din iPhone och sedan aktivera Apple Pay i Watch-appen.

GymKit: Din Personliga Träningscoach

GymKit fungerar som din personliga träningscoach, och kan via Bluetooth ansluta till gymmets kompatibla träningsmaskiner. Detta ger dig detaljerad data om ditt träningspass, som du sedan kan analysera i Workout-appen.

Apple Maps: Navigering på Handleden

Med hjälp av Apple Maps och Siri kan du enkelt hitta vägen till din destination. Oavsett om du går, cyklar eller åker kollektivt, ger klockan dig de bästa ruttalternativen.

Falldetektor: En Livräddare på Handleden

Falldetektorn kan vara en livräddande funktion, särskilt för äldre användare. Om du råkar ut för en olycka, kan klockan automatiskt ringa ett förinställt nummer, vilket gör Apple Watch SE till en utmärkt gåva för äldre släktingar.

Sammanfattning

Apple Watch SE erbjuder en balans mellan pris och funktion som gör den till det bästa valet för de flesta användare. Med en rad kärn- och specialfunktioner, är detta en smartwatch som levererar långt över sin prisklass.

Premium
Smartwatch Apple Series 8

Apple Watch Series 8

watchOS 9

Apple Pay

Skärmstorlek: 45 mm

Panel: Retina OLED färgskärm

Upplösning: 484×396

Lagring: 32 GB

Batteritid: 18 timmar

Wifi 2,4 & 5 GHz / GPS / BT 5.3

Apple har länge varit en ledande aktör inom smartwatch-segmentet, och deras Serie 8 är inget undantag. Med en större Retina OLED-display på 45 mm och en upplösning på 484×396, sätter denna smartklocka en ny standard för vad som är tekniskt möjligt. Det är därför vi på Produkttestarna har utsett Apple Watch Serie 8 till vårt premiumval.

För träningsentusiasten

Om du är en träningsentusiast kommer du att uppskatta Serie 8:s avancerade sensorer. Dessa sensorer ger dig möjlighet att övervaka allt från kaloriförbränning till pulsmätning under ditt träningspass. Med en rad träningsappar kan du dessutom få skräddarsydda träningsrutiner, vilket gör denna smartwatch till en oumbärlig träningspartner.

Sömnspårning

Med den inbyggda sömn-appen kan du enkelt följa och justera din sömnrutin. Appen ger dig insikt i olika sömnstadier och hjälper dig att identifiera eventuella problemområden. Det mjuka vibrationslarmet är också ett behagligt sätt att vakna på, vilket gör denna funktion särskilt användbar för dig som värdesätter god sömnkvalitet.

WatchOS 9

Operativsystemet watchOS 9 öppnar upp en värld av möjligheter, från att ringa samtal och lyssna på musik till att spela spel. Med ett omfattande utbud av appar inom träning, mindfulness, musik och poddar, erbjuder watchOS 9 en mångsidig användarupplevelse som är svår att matcha.

Sammanfattning

Med 32 GB lagringsutrymme och en batteritid på 18 timmar är Apple Watch Serie 8 utrustad för att alla dagens utmaningar. Oavsett om det handlar om att optimera din träning, förbättra din sömnkvalitet eller hålla dig uppkopplad. Med den senaste Bluetooth 5.3-tekniken och stöd för både 2,4 och 5 GHz Wifi, är detta en smartklocka som verkligen lever upp till sina många positiva omdömen.

Budget
Smartwatch - Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 5

Prisvärde

Sapphire Chrystal Glass

Skärmstorlek: 1.19 tum

Panel: Oled Touchpanel

Upplösning: 396 x 396

Lagring: 16 GB

Batteritid: 40 timmar

Samsung Galaxy Watch 5 är valet för dig med Android-mobil. Du kan bland annat betala med Google Pay, hitta rätt med Google Maps, lyssna på Spotify och få tillgång till de alla hälsorelaterade funktioner som pulsmätare, EKG, blodtryck och flertalet olika träningsprogram.

Funktioner

Med stöd för Google Pay, Google Maps och Spotify, erbjuder Galaxy Watch 5 en sömlös och bekväm användarupplevelse. Oavsett om du är ute och shoppar, navigerar genom staden eller lyssnar på din favoritmusik, har denna smartwatch allt du behöver.

Anpassningsbar

Välj mellan en klassisk analog look eller flertalet digitala bakgrunder för att matcha din stil. Med notifikationer från inkommande samtal, Gmail, kalender, SMS och sociala medier, håller du dig alltid uppdaterad. Dessutom är klockan kompatibel med Samsung SmartThings, vilket gör det möjligt att styra andra smarta enheter i ditt hem, som att dimra ljuset i rummet.

Träning och hälsa

Galaxy Watch 5 är en dröm för träningsentusiaster. Med över 90 olika träningsprogram och inbyggd GPS, får du detaljerad statistik som hjälper dig att optimera varje träningspass. Avancerade sensorer som pulsmätare, EKG och blodtrycksmätare ger dig en heltäckande överblick av din hälsa.

Lättvikt

När du är ute och joggar eller tränar på gymmet, är det sista du vill ha en tung smartphone i fickan. Galaxy Watch 5 löser detta problem genom att erbjuda en lättviktig och praktisk lösning för både vardagliga och träningsrelaterade aktiviteter.

Sammanfattning

Samsung Galaxy Watch 5 är en mångsidig och prisvärd smartwatch som ger dig det bästa av båda världarna: funktionalitet och estetik. Med Wear OS, som är fullt kompatibelt med Android-systemet, är denna smartwatch ett utmärkt alternativ till de Apple-dominerade alternativen på marknaden. Det är ett stabilt och smart köp för alla som föredrar Android som sitt operativsystem.

Smart Alternativ
Smartwatch Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 Smartwatch

Pris

Snabbladdning: 12 min

System: Android 7.0

Skärmstorlek: 1.58 tum

Panel: Oled Pekskärm

Lagring: 2 GB

WiFi, Bluetooth, NFC

Batteritid: Upp till 6 dagars batteritid

Fitbit Versa 3 är en snygg smartklocka med ett stort utbud av användbar funktionalitet; håll koll på din hälsa, få enkel tillgång till meddelanden, spela musik, håll dig uppdaterad i sociala medier och mer.

Batteritid

En stor fördel med Versa 3 är dess batteritid. Med upp till 6 dagars användning och en snabbladdningsfunktion som ger dig en hel dag av användning på bara 12 minuter, sätter den en ny standard i segmentet.

Träning

Fitbit Versa 3 är utrustad med en inbyggd GPS och över 20 träningslägen, vilket gör det möjligt att spåra allt från aktiva minuter och steg till avstånd och kaloriförbrukning. Den kontinuerliga pulsmätningen och dagliga uppdateringar av din vilopuls ger dig en omfattande bild av din hälsa. Dessutom erbjuder klockan avancerade sömnspårningsfunktioner och stresshantering genom guidade andningsövningar.

Funktioner

Versa 3 håller dig uppkopplad med aviseringar för samtal, textmeddelanden och appar. Med stöd för musikstreamingtjänster som Spotify kan du enkelt styra din musik direkt från klockan. Dessutom erbjuder den kontantlösa betalningar genom Fitbit Pay och Google Wallet, vilket gör den till en praktisk följeslagare i vardagen.

Versa 3 har en inbyggd högtalare och mikrofon, kaloriräknare, stegräknare, vibrationslarm, timer och stoppur, och sömnregistrering, vilket gör den till en mångsidig enhet för en rad olika användningsområden.

Sammanfattning: Ett Prisvärt och Mångsidigt Alternativ

Fitbit Versa 3 är en stilren smartwatch med fokus på hälso- och fitnessfunktioner, smarta aviseringar och betalfunktioner. Ett utmärkt val för den som söker en prisvärd och funktionell smartklocka.

Köpguide

Smarta produkter blir alltmer sofistikerade, användbara och prisvärda. Numer hittar du smarta funktioner och häftig teknik även i klockan. En smartwatch, eller smartklocka, kan exempelvis hjälpa dig optimera träningen, analysera sömnen och ger utbud för flertalet användbara appar. Utöver det praktiska är dessa klockor även (äntligen) stiliga att ha runt handleden! De passar därför bra till dig som vill ha balans mellan nytta och design.

Vanliga frågor och svar

Om du är ute efter en smartwatch som du kan använda vid sidan om din iPhone är förstås en Apple Watch det bästa alternativet. Apple Watch SE är det mest prisvärda alternativet. För dig som är ute efter en mer avancerad produkt, som dessutom är en hel del dyrare, kan premiumprodukten Apple Watch Series 8 vara att rekommendera. Det beror helt på din budget!

Om du är ute efter en ny smartwatch för ditt barn vill du förstås inte ha en alltför dyr produkt eftersom barn, handen på hjärtat, inte alltid är optimalt varsamma om sina ägodelar. En klocka ut Fitbit sortimentet kan då vara ett bra val med både roliga & nyttiga funktioner och för priset en bra kvalité.

Senast färdigställda tester