Skruvdragare bäst i test

Skruvdragare bäst i test

Bäst i test

Bosch GSR 18V-28

5/5

Premium

Makita DDF484RTJ

4.2/5

Budget

Milwaukee M12 BDD-202C

4.5/5

Vilken är den bästa Skruvdragaren för 2022?

Ett smidigt hjälpmedel i hemmet är den klassiska skruvdragaren. Bästa kompisen att ha till hands för blåsfria händer och gott humör efter både korta & längre skruv-arbeten. Modellerna är många och kommer ofta med varierande tilläggs-funktioner, därför har vi granskat marknaden för att reda ut vilka som är bäst.

Uppdaterad maj 9, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Dela på facebook
Dela testet
Läs om produkterna

1 | BOSCH GSR 18V-28 - Bäst i test

Du som ofta arbetar med trä behöver förstås en skruvdragare som håller en riktigt hög standard. Med Bosch GSR 18V-28 får du professionell prestanda i ett multifunktionellt format.

Maskinen kommer med en chuck på 13 mm, och är designad för skruvdragning & borrning i trä och stål. Skruvdragningsfunktionen kan hantera skruvar med en diameter på upp till 8 mm. Denna bekväma produkt är dessutom sladdlös. En riktigt bra maskin för dig som vill ha det allra bästa på marknaden idag sett till pris vs kapacitet.

Kompakt, ergonomisk och sladdlös

En bra skruvdragare är designad med dig som användare i åtanke. Det innebär en ergonomisk och kompakt design som underlättar för dig vid användning. Bosch GSR 18V-28 är dessutom sladdlös, vilket innebär att du slipper bekymra dig över sladdar och eluttag. Maskinen kommer med två stycken batterier på 4Ah, samt en laddare. Du får här en riktigt bra produkt som kan hantera allt du kan tänka dig, på ett bekvämt och smidigt sätt.

Hanterar trä, metall med mera

Modellen är multifunktionell och kan hantera flertalet material. Du kan borra i trä med borrar på upp till 38 mm i diameter och i stål upp till 13 mm. Det går förstås att använda maskinen till annat material som exempelvis hårdplast. När det är dags för skruvdragning och dylikt hanterar maskinen skruvar med en diameter på max 8 mm.

Extra funktionalitet

Utöver den höga prestandan får du dessutom en del extra funktioner med denna maskin. Här finns exempelvis möjlighet till två växlar, Autolock, och Electronic Cell Protection. GSR blir därför den perfekta allt-i-ett produkten för dig som hemmafixare eller mer avancerad snickare.

Sammanfattning

Bosch GSR 18V-28 är en premiumprodukt som verkligen erbjuder dig det mesta du kan tänkas behöva av en skruvdragare. En maskin som rekommenderas till både proffs & glada amatörer. Vårt val av Bästa Skruvdragare 2022.

2 | Milwaukee M12 BDD-202C - Prisvärd Skruvdragare

Du som vill ha en produkt som levererar en balans mellan prestanda och pris borde ta en titt på denna skruvdragare från Milwaukee. Denna produkt är ett riktigt prisvärt alternativ för dig som vill ha en bra produkt att förlita dig på, men som inte kostar skjortan. 

Batteridriven och kompakt

Den kompakta designen i samband med att detta är en batteridriven produkt innebär att Milwaukee M12 BDD-202C är en skruvdragare som du kan använda dig av närsomhelst och varsomhelst. Produkten är under 19 cm lång. Den är alltså perfekt för dig som arbetar i begränsade utrymmen, exempelvis i ett mindre garage. Det blir dessutom mycket enklare att använda dig av produkten i konstiga vinklar – något som ofta är ett måste för dig som hobbysnickare!

Batteri-indikator och LED-belysning

En bra produkt erbjuder dig mer än enbart det mest grundläggande. Alla skruvdragare kan förstås lossna på skruvar, men det är inte alla som erbjuder dig bekväma funktioner såsom en batteri-indikator och LED-belysning. Detta gör det riktigt smidigt för dig som hobbysnickare, eftersom du lätt kan se hur mycket batteritid du har kvar, samt kan se mycket bättre i sämre ljusförhållanden.

Batterier, laddare och väska ingår

Med denna produkt får du ett komplett paket. Två stycken batterier på 2 Ah, en laddare och en praktisk väska ingår nämligen vid köp av denna skruvdragare. Detta gör denna redan prisvärda produkt ännu bättre. Du som vill slippa köpa tillbehör till din nya maskin har alltså helt rätt val i denna produkt!

Sammanfattning

Psisvärt. Här får du en batteridriven och kompakt skruvdragare med bra funktioner som batteri-indikator och LED-belysning.

3 | Bosch GSR 12V-15 – Budget

Du som behöver ett kraftpaket för glada hobbysnickare – borde ta en titt på Bosch GSR 12V-15. Denna något kortare skruvdragare har allt du behöver för vanligt arbete. Produkten kommer utrustad med motorbroms för precisa jobb, högt vridmoment på upp till 30 Nm i en kompakt design.

Motorbroms för precisa jobb

För precisionsjobb behöver du ha fullständig kontroll över din skruvdragare. Tack vare en inbyggd motorbroms kan du göra serieskruvdragningen mycket enklare och därmed garantera att du kan utföra jobbet utan att maskinen sätter käppar i hjulet för dig.

Högt vridmoment gör jobbet enklare

Trots att detta är en budgetvänlig och mindre skruvdragare erbjuds här ett högt vridmoment som räcker gott och väl till de allra flesta jobb. Mer kraft är inte alltid nödvändigt, men blir definitivt ett välkommet tillägg. Här finns fina 30 Nm i vridmoment!

Kompakt design – perfekt för trånga utrymmen

En större skruvdragare kan vanligtvis leverera mer kraft, men är inte idealt för arbete i trånga utrymmen eller för de stunder då du behöver verktyget på resande fot. Bosch GSR 12V-15 är endast 169 mm i längd, och kommer med en 10 mm borrchuck med autolås.

Du får alltså enkelt och smidigt plats med såväl skruvdragaren som dess tillbehör i väskan, för de stunder då du behöver arbeta även utanför garaget. Skruvdragaren får dessutom plats i trånga utrymmen, vilket förenklar avsevärt vid montering av möbler och dylika jobb.

Sammanfattning

Bosch GSR 12V-15 är skruvdragaren för dig som är på jakt efter en budgetprodukt som inte kompromissar med vare sig kraften eller enkelt handhavande. Maskinens kompakta designen gör det enklare att arbeta på resande fot och i trånga utrymmen, medan det lägre priset gör Bosch GSR 12V-15 till ett intressant alternativ.

4 | Makita DDF484RTJ - Premium

För dig som använder skruvdragaren dagligen behöver du ett verktyg som du kan förlita dig på i alla situationer. Makita DDF484RTJ är en komplett borrskruvdragare som kan hantera allt och lite till! Produkten erbjuder en kolborstfri motor, hög stryktålighet och smart energiproduktion för batteriet.

Imponerande kolborstfri motor

En motor utan kolborst lider inte av samma typ av energiförluster, eftersom ingen energi går till spillo till följd av friktion. Det innebär att denna motor både är mer miljövänlig och mer effektiv.

Makita DDF484 blir inte lika varm som liknande produkter vilket gör skruvdragaren mer bekväm att hålla under längre arbetstid. Motorn skonar dessutom batteriet, vilket innebär längre batteritid och bättre batterihälsa.

Stryktålig – Extreme Protection-teknik

Du kan inte kontrollera vädret. Din skruvdragare behöver därför kunna hantera alla möjliga väderförhållanden och miljöer. Som tur nog kommer Makita DDF484 utrustad med Makitas XPT-teknik, vilket är en förkortning för “Extreme Protection Technology”.

Detta skydd säkerställer att maskinen klarar av damm, vatten och dylikt helt utan problem. Insidan skyddas dessutom av en gummipackning som ser till att inga elektriska komponenter kan komma till skada utifall att vatten tar sig in i produkten.

Smart energiproduktion och batteri-indikator

Den kolborstfria motorn innebär mer effektiv energianvändning, vilket i sin tur ger dig mer batteritid med varje enskild laddning. Det innebär dessutom att du kan spara pengar på nya batterier.

För att förenkla för dig medan du arbetar kommer skruvdragaren utrustad med en batteri-indikator som talar om hur pass mycket laddning som finns kvar i batterierna.

Tre tända lampor innebär att mer än hälften av laddningen är kvar.

Två tända lampor innebär innebär att mellan 20 till 50% av laddningen är kvar.

En tänd lampa innebär att mindre än 20% av laddningen är kvar.

Sammanfattning

Detta är en premiumprodukt från Makita som verkligen lever upp till förväntningarna. Här finns en effektiv kolborstfri motor som näst intill eliminerar friktionsförlusten och en stryktålighet i proffsklass. Makita DDF484RTJ är alltså det perfekta alternativet för dig som vill ha det bästa. 

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar