Roddmaskin bäst i test 2022

2022-04-14

Bästa Roddmaskinen 2022

Per träningsminut finns det nästan inget som är mer effektivt och svettigt än en roddmaskin. Med en ordentlig roddmaskin bränner du omkring tio kalorier per minut i snitt – mer än både joggning och cykling! Att kunna ro på dina egna villkor blir riktigt bra för hälsan, eftersom du snabbt kan komma igång med ett träningspass medan du ser på film eller väntar på middag. Du slipper dessutom en dyr gymavgift – ett års gymmande blir ofta precis lika dyrt som en dedikerad roddmaskin som håller dig i många år framöver!

Om du är på jakt efter en ny roddmaskin har du hittat till helt rätt artikel. Här nedan hittar du en lista över de populäraste och mest prisvärda valen på marknaden idag. Förhoppningsvis hittar de en som passar just din smak. Lycka till med träningen!

BÄST I TEST

Roddmaskin bäst i test 2022

Concept2 Model D

5/5

PRISVÄRD

Roddmaskin Master Fitness R6030

Master Fitness R6030

4.7/5

MELLANKLASS

Roddmaskin 2022

Titan Life Rower R62

4.4/5

BUDGET

Roddmaskin bäst i test budget

Titan Rower R10

4.1/5
Roddmaskin Bäst i Test

1 | Concept2 Model D with PM5 - Bäst i Test 2022

Roddmaskin bäst i test 2022

Bästa Roddmaskin 2022 – För helkroppsträning som får det att brinna i musklerna är Model D från det välrenommerade Concept2 definitivt att rekommendera! Här får du en tystgående roddmaskin med utmärkt ergonomi och smarta funktioner som gör träningen roligare.

Med Concept2 Model D har du tillgång till smidig och effektiv träning oavsett väderförhållande eller trafiksituation. Perfekt för dig som vill träna regelbundet! Med hög kvalité till ett rimligt pris blir Concept2 Model D with PM5 bäst-i-test här på Produkttestarna!

Tystgående

För träning under sena kvällar kan det kännas skönt med en tystgående maskin som inte stör vare sig grannarna eller familjemedlemmarna. Tack vare en smidig och optimerad konstruktion hålles ljudnivån rimlig även vid högre intensitet med Model D. Du kan alltså träna precis när det passar dej bäst.

Ergonomi i fokus

Ergonomin hos din roddmaskin är förstås viktig. Det är något som Concept2 tagit fasta på väl, varför just ergonomin utgjort ett explicit fokus för denna produkt. Med ett nytt vinklat handtag blir greppet mycket bättre, vilket innebär bättre hållning för dig medan du ror. På så vis slipper du ergonomiskt relaterade problem som vissa andra roddmaskiner på marknaden kan ge dig vid längre pass!

Smart funktionalitet

Ror du flera gånger om veckan kan träningen snabbt bli tråkig. Med smart funktionalitet kan du variera träningen ytterligare och se till att du inte blir uttråkad vid längre pass! Exempelvis är roddmaskinen Bluetooth kompatibel för pulsbälten samt kommer med en display med information om status under passet. Via displayen kan du dessutom tävla mot en virtuell motståndare som gör träningen riktigt rolig.

Sammanfattning

Du som vill ha valuta för pengarna kan inte gå fel med Concept2 Model D with PM5. Här får du en tystgående roddmaskin av hög kvalité som går att använda dygnet runt, ergonomi i toppklass och smarta funktioner som varierar träningen på ett bra sätt. Sammantaget blir Model D  bäst-i-test av dagens roddmaskiner här på Produkttestarna.

Sammanfattning – Med Concept2 Model D får du en tystgående roddmaskin av hög kvalité, ergonomi i toppklass och smarta funktioner som varierar träningen på ett bra sätt.  Model D blir  vårt val som bäst-i-test av roddmaskiner i den bättre klassen.

2 | Master Fitness R6030 - Prisvärd Roddmaskin

Roddmaskin Master Fitness R6030

Detta är produkten för dig som är ute efter ett prisvärt alternativ. Master Fitness R6030 slår en bra balans mellan budget och prestanda, med en hel del funktionalitet som är svår att hitta i denna prisklass. Detta inkluderar bland annat luftmotstånd och magnetiskt motstånd samt möjlighet till intervallträning. Med Master Fitness R6030 ingår dessutom god ergonomisk design, samt IR-funktionalitet och en inbyggd pulsmottaggare. Ett riktigt prisvärt alternativ!

Luft- och magnetbromsad

För dig som behöver träna riktigt hårt behövs ordentlig bromsning som tål lite stryk. Master Fitness R6030 är både luft- och magnetbromsad vilket innebär kraftig bromsning som verkligen får det att brinna i musklerna. Det gör även intervallträning mycket enklare, eftersom du snabbt och enkelt kan justera motståndet under användning av maskinen. Detta är något som du inte ofta ser i denna prisklass!

God ergonomisk design

Ergonomi har utgjort ett riktigt fokus vid design av denna roddmaskin. Roddmaskinen passar väl till både kortare och längre användare och såväl vuxna som tonåringar. Apparaten har ett kortare avstånd mellan fotstöden och en högre sits, vilket ger en mer naturlig roddhållning medan du använder den. Detta efterliknar vanlig rodd på ett mycket bättre sätt och ger dig möjlighet till en mer naturlig träning. Flexibla hälstöd ser till att du får full kontroll över din rörelse under hela träningspasset. När du väl är klar kan du dessutom vika ihop roddmaskinen och ställa undan den!

IR och inbyggd pulsmottagare

Med IR-funktionalitet kan du lätt styra TV:n direkt via roddmaskinen. Detta är en mindre funktion som ändå blir otroligt användbar för dig som vill ha roddmaskinen monterad framför en TV medan du tränar. Dessutom ingår en inbyggd pulsmottagare med en frekvens på 5 kHz. Pulsbältet köper du separat, men mottagaren gör det möjligt för dig att använda trådlös pulsmätning – mycket bekvämare än traditionella pulsmätare!

Sammanfattning

Master Fitness R6030 är ett prisvärt alternativ som ger dig en hel del roddmaskin för pengarna. Bland annat får du här luft- och magnetbroms, god ergonomisk design och en inbyggd pulsmottagare. Dessutom får du möjlighet att styra din TV direkt via roddmaskinen!

3 | Titan Life Rower R62 - Roddmaskin Mellanklass

Roddmaskin 2022

Titan Life Rower R62 är ett bra alternativ i mellanklassen som ger dig bra träning till ett lägre pris. Till skillnad från nedanstående budgetval blir det här mycket mindre kompromisser jämfört med de dyrare alternativen på listan. Här får du en avancerad träningsdator, bra komfort i ett kompakt format.

Avancerad träningsdator

På den inbyggda tränings-datorn håller du smidigt koll på all information kring din rodd. Det inkluderar bland annat antalet repetitioner, tid per halvkilometer, träningstid totalt, distans och antal kalorier brända. Dessutom kan du med ett externt pulsbälte se över din hjärtfrekvens och optimera din träning.

Bra komfort

Komfort är förstås en avgörande egenskap hos en roddmaskin. Titan Life Rower R62 kommer utrustad med ett gjutet säte gjort på ett mjukare PU-material som är behaglig att sitta på under längre träningspass. Utöver komforten är materialet även riktigt slitstarkt, vilket innebär att du slipper oroa dig över slitage vid hårdare träning.

Kompakt format

För dig med ont om utrymme är det viktigt att kunna flytta på roddmaskinen vid behov. Här för du ett kompakt format och en lättare vikt som gör det enkelt att flytta undan maskinen när du väl är klar med träningen. Trots det mindre formatet är allt på produkten justerbart, vilket inkluderar motståndet och fotremmarna.

Sammanfattning

För dig som inte vill gå all in, men ändå få en kvaliteté produkt är Titan Life Rower R62 ett utomordentligt alternativ som verkligen levererar trots ett lägre priset. Här får du vattenbaserat motstånd som garanterat får det att svida i musklerna under passet. En avancerad träningsdator, bra komfort och ett kompakt format hittar du hos denna prisvärda roddmaskin.

4 | Titan Life Rower R10 - Roddmaskin Budget

Roddmaskin bäst i test budget

Titan Fitness Life Rower R10 är förvisso en enklare roddmaskin men fyller sin funktion likväl på ett bra sätt och är ett populärt val i budget-segmentet.

Justerbart motstånd

R10:an från Titan är en praktiskt hopvikbar roddmaskin vars motstånd kan justers via tre elastiska band i 3 nivåer. Vardera band ger här ett motstånd på 5 Kg. Förutom träning med den normala rodd-funktionen kan denna mångsidiga maskin även specifikt träna rygg, armar, över och underkropp. Som hjälp att komma igång följer en bra tränings-DVD som ger tips om hur de olika övningarna utförs på bästa sätt.

Hopfällbar design

För dig med ont om utrymme passar Titans roddmaskin alldeles utmärkt då produkten är utvecklad i en hopfällbar design. Du kan därför smidigt och enkelt vika ihop maskinen när du är klar med ditt träningspass, och förvara den där det passar bäst.

Sammanfattning

Titan:s instegsmodell saknar förvisso t.ex en träningsdator, men klarar man sej utan en sådan är denna roddmaskin ett prisvärt köp som vid ansträngning bättrar på konditionen och bränner kalorier i samma takt som de mer påkostade roddmaskinerna. Modellen är populär och vi tycker Titan Life:s r10:a är bästa köp i insteg/budget klassen.

5 | Frontier FRM100 - Alternativ Budget

Du som vill ha det mest grundläggande i en roddmaskin, och som inte behöver träna särskilt intensivt, kan ta en titt på Frontier FRM100. Trots det lägre priset får du här en komplett roddmaskin som hjälper dig bränna kalorier när så önskas. Här får du justerbart magnetiskt motstånd, en träningsdator och en smidig hopfällbar design.

Magnetiskt motstånd

Med en billigare roddmaskin kan det ibland vara svårt att få motståndet precis rätt, men med Frontier FRM100 blir det inga problem. Denna magnetiskt utrustade roddmaskin gör det lätt för dig att justera motståndet utefter eget tycke för optimal träning på dina egna villkor. Det justerbara motståndet innebär att du kan bygga upp din kondition efter hand och träna hårdare över tid.

Träningsdator

Trots det billigare priset får du här en avancerad träningsdator med inbyggd display. På displayen får du information kring din hastighet, motstånd, träningstid och antalet kalorier brända. Det hjälper dig träna rätt och konsistent!

Sammanfattning

Frontier´s budgetalternativ erbjuder dig smidigt justerbart motstånd, en inbyggd träningsdator och en hopfällbar design. En komplett produkt som gör träningen enkel för dig!

Köpguide Roddmaskin

Vilka muskler är aktiva när jag använder en roddmaskin?

Rodd är en helkroppsövning som aktiverar flera muskler i din kropp. Det är en form av kondition som tränar upp både uthållighet och styrka. Olika steg i rodden påverkar olika muskler, och nästan allt i din kropp används i någon mån, men allra mest aktiveras muskler i ryggen, exempelvis latissimus dorsi, samt axlar och armar. Det gäller dock att du håller en god hållning genom rörelsen, annars leder det snabbt till ryggvärk!

Hur använder jag en roddmaskin?

Rodd på roddmaskin behöver inte vara särskilt komplicerat. Placera fötterna på fotstöden och greppa tag i handtaget med båda händer. Skjut ifrån med benmusklerna och luta dig tillbaka med ryggen. Målet är att sträcka på benen tills dess att de är raka och dra handtaget ända in till bröstet. Om du någonsin rott på en roddbåt vet du precis hur man gör!

Är roddmaskin bra träning för magen?

Roddmaskin aktiverar som ovan nämnt muskler i hela kroppen, och det inkluderar magen. Fokuset ligger dock mer på rygg- och benmuskler snarare än magen, men om du vill tona magen och bränna fett blir det inte mycket bättre än rodd!

Roddmaskin eller löpband?

Det bästa alternativet beror förstås en hel del på vad du själv föredrar. Det är dock värt att nämna att löpning är mycket svårare för knäna än rodd. För dig med knä- eller ryggproblem rekommenderas alltså en roddmaskin istället. Rodd innebär dessutom fler kalorier brända per minut jämfört med löpning.

Roddmaskiner är dessutom enklare att förvara när du inte använder dem. Många har hopfällbara designer som gör det smidigt att flytta runt dem i hemmet. Perfekt för dig som har ont om utrymme!

Slutsatsen blir att roddmaskin passar bättre till det mesta, men för dig som helt enkelt föredrar att löpa blir förstås ett löpband mycket bättre! Välj den produkt som du kommer använda dig av som mest; regelbundenhet bränner mer kalorier än den ”bästa” lösningen kan göra!

Experttester

Tyvärr finns det inga experttest att tillgå för just roddmaskiner. Roddmaskiner för hemmabruk är ett rätt nytt fenomen, och de allra flesta är egentligen designade för gym! Trots det finns det en hel del lämpliga alternativ för hemmabruk på marknaden idag – likt de på vår lista!

Vi hoppas ni hittar en roddmaskin att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.2 / 5. Röster: 5

Relaterade artiklar