Resväska bäst i test 2022

Senast uppdaterad: 2022-05-06

Bästa Resväska 2022

Det sista man ska behöva göra när man ska ut och resa är att känna sig orolig över resväskans säkerhet och dess kompatibilitet på flygplatsen. En resväska ska både hålla dina ägodelar säkra och vara smidig att resa med. Gör du ett bra val så kan du få en väska som kommer att hålla i många år och som du kan förlita dig på. 

Produkttestarna har granskat marknaden för att hitta de resväskor som passar bäst för olika typer av behov. Längre ned på sidan hittar du en guide med tips och råd inför ditt köp, så att du kan välja en resväska som passar dig bäst.

BÄST I TEST

Bästa Resväska 2022

American Tourister Bon Air

4.5/5

RESVÄSKA FÖR BARN

American Tourister Wavebreaker

4.4/5

HÖG KVALITÉ

Bästa Resväska 2022 - Samsonite S'Cure Spinner 75cm

Samsonite S'Cure Spinner

3.5/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | American Tourister Bon Air – Bästa Resväskan 2022

Bästa Resväska 2022

Är du på jakt efter en tålig hård resväska till ett bra pris? Då kan American Tourister Bon Air vara rätt produkt för dig. Resväskan är tillverkad i polypropylen, som är både ett tåligt och lätt material. Väskan är kompakt och finns i i storlekarna 55/66/75 cm.

Resväskan är enkel att resa med, tack vare de fyra hjulen som kan rotera i 360 grader, samt handtaget som sitter överst på väskan. Med produkten medföljer även ett inbyggt TSA trepunktslås, för extra säkerhet, men väskan stängs med en dragkedja.

Insidan på väskan består av två olika delar med ett flertal fickor och avskilda fack, bland annat ett anpassat för en bärbar dator. Packningsband finns både i locket och bottenfacket. Är färgen på resväskan viktig så finns modellen i hela 11 färger att välja bland.

Med ett bra pris, 2 års global garanti från tillverkaren, goda omdömen och ett fast TSA trepunktslås ger denna resväska mycket för pengarna. Vårt  val av Bästa Resväska 2022.

2 | American Tourister Wavebreaker – Resväska för barn

Vill du ta med dig dina barn på äventyr då kan detta vara den rätta resväskan. American Tourister Wavebreaker Disney Spinner passar såväl flickor som pojkar, med ett flertal olika motiv på beroende på modellen du väljer.

En populär resväska med motiv från alla välkända figurer från Disney´s olika serier.  Barnvänlig storlek & praktiskt format och gissningsvis en väska som dina barn kommer att älska.

I väskans botten finns packband samt ett mindre fack för saker som ska hittas snabbt & lätt. På insidan av locket finns förvaringsutrymme med dragkedja. Väskan har 4 dubbelhjul med 360 graders snurr för bra följsamhet, ett säkert  tresiffrigt TSA-lås,  bärhandtag samt ett justerbart teleskophandtag för enkel transport.

Disney Spinner från American Tourister är ett utmärkt alternativ för barn. Modellen har en  barnvänligt anpassad volym på  36 liter.

3 | Samsonite S'Cure Spinner - Kvalité Resväska 2021

Bästa Resväska 2022 - Samsonite S'Cure Spinner 75cm

Denna rymliga resväska är ett prisvärt alternativ som passar bra vid de flesta tillfällen. Samsonite är en av de ledande tillverkarna inom resväskor och håller mycket hög standard på sina produkter – och Samsonite S’cure Spinner är inget undantag. En bra allround resväska med en attraktiv prislapp.

S’cure använder sig av en ny typ av polypropylen-material, som företaget dubbat ”Flowlite”. Flowlite är extremt lätt, men samtidigt hårt och slitstarkt. Detta innebär att resväskan i sig inte är särskilt tung, samtidigt som du slipper kompromissa med ditt bagages säkerhet. Flowlite är även väldigt lätt att rengöra. Går något sönder har du dock en generös garanti att förlita dig på.

Praktiska hjul som kan rotera 360 grader

På botten av denna resväska finns spinnerhjul som kan rotera i 360 grader. Har du tidigare endast använt en resväska med två hjul som inte går att rotera, så är detta dag- och natt-skillnad i form av hur lätt den är att gå med.

Samsonite Scure finns i de valbara storlekarna 55/69/75/81 cm samt i en mängd olika färgval. Produkten är minimalistisk, både visuellt men även praktiskt sett. Insidan har endast två fack, vilket gör det enkelt för dig att packa samt att inget utrymme går till spillo.

Genomtänkt konstruktion med låsfunktionalitet

Samsonite Scure är designad att hålla dina ägodelar säkra. Väskan är både vatten- och smutstålig, och eventuell smuts är lätt att ta bort och lämnar inga fula märken kvar på ytan. Modellen kommer med ett säkert och certifierat trepunkts TSA-lås, vilket är en mycket uppskattad funktion enligt användare.

KÖPGUIDE

Bästa Resväskan 2022

Tips för storleken på din resväska

Resväskor går att hitta i många olika former och storlekar, och det är därför viktigt att du väljer en som passar just dina behov. Föredrar du att resa lätt, passar det bra att köpa en mindre resväska som klarar carry-on på flyget. Förväntar du dig däremot en längre vistelse kan en större resväska vara ett måste, särskilt om du har med dig familjen. 

Oavsett vilken storlek du väljer är det ofta en fördel om resväskan har ett hårt skal som skyddar innehållet under transport. Resväskor med hårt skal tenderar att vara lite dyrare, men är också mycket säkrare och kan därför vara värda den extra summan.

Köp något som håller

Det kan tyckas lockande att köpa en billigare resväska, men budgetalternativ innebär ofta dålig kvalitet och håller inte i längden. En bra resväska är en bra reskamrat som du kan förlita dig på medans du reser.

Två hjul eller fyra?

En resväska kan vara av god kvalitet trots att den endast har två hjul, men två hjul innebär att du måste hålla resväskan vinklad medan du släpar den bakom dig, vilket kan vara jobbigt om du reser tungt. Fyra hjul medför enklare manövrering samt mindre vikt fördelat på varje hjul.

Resväskor för barn

Har du små barn kan det vara värt att köpa separata resväskor åt dem. Det finns många mindre resväskor lämpade för barn med roliga tryck på. En separat resväska innebär bättre ordning på ert bagage, samt en möjlighet för ditt barn att känna sig delaktig i resandet.

Väskor med lås

Resväskor med inbyggda lås medför en ökad säkerhet och användarvänlighet. Ett mekaniskt trepunktslås är vanligtvis bra nog, då det bokstavligt talat innebär tusen möjliga kombinationer. Modeller med dragkedjor är lättare att bryta sig in i, även om du använder dig av ett hänglås. Många moderna resväskor använder sig istället av knäppen i samband med kombinationslås som ger en bättre säkerhet.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 5