Resväska bäst i test 2023

Epic Phantom SL blir utsedd till bästa resväska 2023 hos Produkttestarna – en lätt och tålig resväska med 4 hjul och ny VTT teknik . Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Bäst i test

Bästa Resväska i test 2023 - Epic Phantom SL

Epic Phantom SL

Ny teknik, lätt & prisvärde

Premium

Samsonite SCure Spinner 75  resväska

Samsonite S’Cure Spinner

Rymlig & 5 års garanti

För barn

American Tourister Wavebrea resväska

American Tourister Wavebreaker

Enkel, 4 hjul

Produkterna har utvärderats på:

Säkerhet

Betyg

Kvalitet

Pris

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Vikt: En lättare resväska innebär att du kan packa mer utan att behöva betala extra avgifter​
  • Säkerhet: Inbyggt trepunktslås medför en ökad nivå av säkerhet, och du slipper bekymra dig över hänglås och dylikt
  • Antal hjul: Fyra hjul innebär enklare manövrering, och roterande hjul gör det enklare att byta riktning när du reser till fots
  • Skydd: Ett hårt skal är essentiellt för att skydda dina ägodelar.​
Bäst i test 2023
Resväska bäst i test 2023 - Epic Phantom SL

Epic Phantom SL Resväska

4 hjul för enkel manövrering

Utmärkt för dig som vill resa lätt

Bäst i test

EPIC Phantom blir vårt tips som bästa resväska 2023 – Vi tar här en titt på en av marknadens absolut populäraste resväskor som kommer med trevliga konsument-finesser i form av den nya VTT tekniken där vikten reduceras via en smart anpassad tjocklek på skalet.

Eleganta resväskor har vi väl inte alltid skämts bort med men denna EPIC modell ser riktigt bra ut vilket naturligtvis kan vara en orsak till dess popularitet, men väskan har fler strängar på sin lyra att locka reseglada spekulanter med via en smart viktreducering till exempel.

Smartare konstruktion

Väl medvetna om viktens inverkan har EPIC tagit fram en ny smart teknik som lägger kraften på att förstärka konstruktionen där det verkligen behövs och minskat på materialet där det inte behövs = mindre totalvikt. En listig konkurrensfördel för EPIC och för oss väskbärare en tacksam produktutveckling med snyggare gång och mindre kånkande.

Faktum är att hela upplägget från ritbord till produktion av denna storsäljande resväska är genomtänkt med viktminskning & val av komponenter. Både handtagen och ett 4 X 360° hjulsystem från Airspeed är på plats. Som säkerhet hittas ett TSA certificerat & helintegrerat lås där TSA fördelen ger möjlighet att väskan kan öppnas för inspektion av behörig personal utan att låset behöver brytas sönder.

Sammantaget

Phantom serien finns i både flertalet storlekar och i många färgalternativ – Tycker ni som vi att denna resväska med tekniker och design i framkant kan vara något att fundera på så ta en titt hos EPICS återförsäljare.

Premium
Samsonite SCure Spinner 75  resväska

Samsonite S’Cure Spinner

5 års garanti

Lätt och rymlig

Denna rymliga resväska är ett uppskattat alternativ som passar bra vid de flesta tillfällen. Samsonite är en av de ledande tillverkarna inom resväskor och håller mycket hög standard på sina produkter – och Samsonite S’cure Spinner är inget undantag. En bra allround resväska med en attraktiv prislapp.

S’cure använder sig av en ny typ av polypropylen-material, som företaget dubbat ”Flowlite”. Flowlite är extremt lätt, men samtidigt hårt och slitstarkt. Detta innebär att resväskan i sig inte är särskilt tung, samtidigt som du slipper kompromissa med ditt bagages säkerhet. Flowlite är även väldigt lätt att rengöra. Går något sönder har du dock en generös garanti att förlita dig på.

Praktiska 360 grader hjul

På botten av denna resväska finns spinnerhjul som kan rotera i 360 grader. Har du tidigare endast använt en resväska med två hjul som inte går att rotera, så är detta dag- och natt-skillnad i form av hur lätt den är att gå med.

Samsonite Scure finns i de valbara storlekarna 55/69/75/81 cm samt i en mängd olika färgval. Produkten är minimalistisk, både visuellt men även praktiskt sett. Insidan har endast två fack, vilket gör det enkelt för dig att packa samt att inget utrymme går till spillo.

Genomtänkt resväska med lTSA-lås

Samsonite Scure är designad att hålla dina ägodelar säkra. Väskan är både vatten- och smutstålig, och eventuell smuts är lätt att ta bort och lämnar inga fula märken kvar på ytan. Modellen kommer med ett säkert och certifierat trepunkts TSA-lås, vilket är en mycket uppskattad funktion enligt användare.

Klassiker
American Tourister Soundbox resväska bäst i test

American Tourister Soundbox

Pris vs Funktion

TSA trepunktslås

Är du på jakt efter en tålig resväska till ett bra pris? Då kan American Tourister Soundbox Spinner vara rätt val för dig. Resväskan är tillverkad i polypropylen som är både ett tåligt och lätt material. Väskan är kompakt och finns i i storlekarna 66/77 cm i flertalet färgalternativ.

Resväskan är enkel att resa med, tack vare de fyra hjulen som kan rotera i 360 grader, samt handtaget som sitter överst på väskan. Med produkten medföljer även ett inbyggt TSA trepunktslås, för extra säkerhet, men väskan stängs med en dragkedja.

Resväskans anpassningar

Insidan på väskan består av två olika delar med ett flertal fickor och avskilda fack, bland annat ett anpassat för en bärbar dator. Packningsband finns både i locket och bottenfacket. Är färgen på resväskan viktig så finns modellen i hela 11 färger att välja bland.

Med ett bra pris, 2 års global garanti från tillverkaren, goda omdömen och ett fast TSA trepunktslås ger denna resväska mycket för pengarna.

För barn
American Tourister Wavebrea resväska

American Tourister Disney

Anpassad för barn

Färgglad och rolig

Vill du ta med dig dina barn på äventyr kan detta vara den rätta resväskan. American Tourister Disney Spinner passar såväl flickor som pojkar, med ett flertal olika motiv på beroende på modellen du väljer.

En populär resväska med motiv från alla välkända figurer från Disney´s olika serier. Barnvänlig storlek & praktiskt format och gissningsvis en väska som dina barn kommer att älska.

Förvaring

I väskans botten finns packband samt ett mindre fack för saker som ska hittas snabbt & lätt. På insidan av locket finns förvaringsutrymme med dragkedja. Väskan har 4 dubbelhjul med 360 graders snurr för bra följsamhet, ett säkert tresiffrigt TSA-lås, bärhandtag samt ett justerbart teleskophandtag för enkel transport.

Disney Spinner från American Tourister är ett utmärkt resekompis för barn med en barnvänligt anpassad volym på 36 liter.

Köpguide

Det sista man ska behöva göra när man ska ut och resa är att känna sig orolig över resväskans säkerhet och dess kompatibilitet på flygplatsen. En resväska ska både hålla dina ägodelar säkra och vara smidig att resa med. Gör du ett bra val så kan du få en väska som kommer att hålla i många år och som du kan förlita dig på.

Vanliga frågor och svar

Resväskor går att hitta i många olika former och storlekar, och det är därför viktigt att du väljer en som passar just dina behov. Föredrar du att resa lätt, passar det bra att köpa en mindre resväska som klarar carry-on på flyget. Förväntar du dig däremot en längre vistelse kan en större resväska vara ett måste, särskilt om du har med dig familjen.

Oavsett vilken storlek du väljer är det ofta en fördel om resväskan har ett hårt skal som skyddar innehållet under transport. Resväskor med hårt skal tenderar att vara lite dyrare, men är också mycket säkrare och kan därför vara värda den extra summan.

Det kan tyckas lockande att köpa en billigare resväska, men budgetalternativ innebär ofta dålig kvalitet och håller inte i längden. En bra resväska är en bra reskamrat som du kan förlita dig på medans du reser.

En resväska kan vara av god kvalitet trots att den endast har två hjul, men två hjul innebär att du måste hålla resväskan vinklad medan du släpar den bakom dig, vilket kan vara jobbigt om du reser tungt. Fyra hjul medför enklare manövrering samt mindre vikt fördelat på varje hjul.

Har du små barn kan det vara värt att köpa separata resväskor åt dem. Det finns många mindre resväskor lämpade för barn med roliga tryck på. En separat resväska innebär bättre ordning på ert bagage, samt en möjlighet för ditt barn att känna sig delaktig i resandet.

Resväskor med inbyggda lås medför en ökad säkerhet och användarvänlighet. Ett mekaniskt trepunktslås är vanligtvis bra nog, då det bokstavligt talat innebär tusen möjliga kombinationer. Modeller med dragkedjor är lättare att bryta sig in i, även om du använder dig av ett hänglås. Många moderna resväskor använder sig istället av knäppen i samband med kombinationslås som ger en bättre säkerhet.