Resevagn bäst i test 2023

En resevagn är perfekt för resor, är lätt att ta med på bussar etc. Nedan ger vi dig bra tips på några populära resevagnar.

Bäst i test

Baby Jogger City Tour2

Från 0-4 år

Premium

Joolz Aer

Extra vaddering

Produkterna har utvärderats på:

Kvalitet

Omdömen

Expertråd

Populäritet

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Ska du använda vagnen för längre turer? Tänk på att köpa en komfortabel vagn med extra vaddering i sätet, en som har liggläge så att barnet kan vila.
  • Önskar du en resevagn för liten bebis? Då kan Baby Jogger City Tour 2 vara ett bra alternativ. Denna modell är anpassad även för en nyfödd bebis då den har liggläge.
  • Reser du mycket och vill förvara vagnen på flygplanet? Då kan Joolz Aer, Cybex Libelle samt Bugaboo Butterfly vara passande alternativ. De har godkända mått i kompakt format anpassat för förvaring ovan sätet.
Bäst i test 2023

Baby Jogger Resevagn City Tour

Från 0-4 år (22 kg)

Rymligt säte

Nedfällbart ryggstöd

Hjul med fjädring

Baby Jogger City Tour 2 är den perfekta resevagnen som även erbjuder ett större säte. En fördel med denna är att denna kan användas från nyfödd bebis till ca 4 år eller 22 kg. Som tillval finns en ligginsats för din bebis att köpa, med gott skydd runtom!

Vagnen är lätt att fälla ihop, har låg vikt och är enkel att ta med. Den har nedällbart ryggstöd, så att ditt barn kan vila, här finns suflett för varma sommardagar eller regn, den har lättkörda och stabila hjul. Denna barnvagn är perfekt för resor samt tar liten plats i bakluckan om du ska till sommarstugan eller på utflykt.

Lätt resevagn

Främsta anledningen till köp enligt många konsumenter är fördelen med att kunna använda den från bebisstadie till ca 4 år, att vagnen att är lättkörd, har god komfort samt att den lätt fälls ned och packas ihop för resor. Du drar i en spak och fäller enkelt ned den på några sekunder. Med handtaget samt spänne låser du den i nedfällt läge.

Perfekt för stadstur

Baby Jogger City Tour 2 är perfekt för stadsresor eller för att ta med på resa. Du viker snabbt ihop den på en buss om det inte finns utrymme, om barnet är lite större vill sägas. Den tar liten plats i bagageutrymmet på din bil. Den är bekväm för barnet att sitta i, även för lite längre turer.

5-punktsbälte

City Tour 2 har djupt, komfortabelt säte med mycket vaddering. Här finns justerbara fotstöd, suflett med gott skydd, samt ett litet “fönster” så att barnet kan se ut. Här finns även ett 5-punktsbälte så att barnet sitter säkert.

Stadiga hjul

Här har du hjul av gummikomposit som är stadiga och rejäla. De främre hjulen är svängbara och har fjädringslås. City Tour 2 har PE-hjul, vilket betyder att de är täckta med ett mer hållbart material som gör att grus inte fastnar. Vagnen är lättkörd, har mjukt rullande hjul med säkerhetslås. En perfekt och uppskattad barnvagn som är enkel att köra i stan eller ta med på resa.

Slutsats

Här har du en riktigt bra resevagn som ditt barn kan växa i, från nyfödd till 4 år. Vagnen är lättkörd med rörliga framhjul av god kvalitet. Vagnen har stor sits, tvättbart tyg, suflett. Den fälls enkelt ned till kompakt format på en sekund. Perfekt köp för den prismedvetne!

Premium

Joelz Aer Resevagn

Godkänt format för förvaring/flyg

Extra vaddering i säte

Lättkörd/fjädring

Fällbar rygg

Joolz Aer ger dig god kvalitet, extra skönt vadderad sits, är lättkörd med fjädring samt får den extra plus för ett format som uppfyller flygresebolagens mått för förvaring i i flygplanet. Här har du kvalitet, snygg design, lättkörda hjul med fjädring, bra med förvaring under sätet samt god säkerhet med ett 5-punktsbälte.

Vagnen är dessutom enkel att fälla ihop till ett kompakt format. Den bekväma sitsen är extra lång och komfortabel. Gott om utrymme för förvaring finns under vagnen. Här har du lyx i kompakt format, och den är mycket uppskattad av köpare och får fina omdömen.

Monterad och klar

Vagnen kommer monterad vid köp, och du slipper fundera på hur den ska sättas ihop. Här får du även med ett regnskydd, vilket oftast är ett tillval att köpa, så det är ett klart plus. Hjulen är av hög kvalitet samt rullar mjukt. Vagnen väger endast 6 kg, så den är lätt att ta med. Sitsen är nedfällbar till liggläge. Här har du generöst vadderad komfort för ditt barn. Med UV50 solfilter i sufletten får ditt barn skydd mot solen, och sufletten är även vattenavvisande. Joolz Aer är en tålig, premiumvagn med snygg design och god kvalitet.

Sovläge

Du justerar liggläget genom att dra åt eller lossa de två remmarna på sidan. Du har ett ventilerande nät runt sitsen, vilket är perfekt varma sommardagar.
Nedmontering av vagnen
Du fäller snabbt ihop vagnen med bara ett klick. Tryck bara på de två knapparna på styret så fälls vagnen ihop snabbt. Vagnen är säkrad med ett klicklås.
Kommer färdigmonterad
Joolz Aer kommer färdigmonterad, så du slipper böket med att läsa instruktioner för att sätta ihop vagnen.

Förvaring

Förvaringsutrymmet under vagnen är rymlig, och du får plats med mycket. Som extra bonus finns en ficka för din mobiltetefon på baksidan av ryggstödet.

Slutsats

Här får du en bra resevagn med lyxig komfort. Vagnen är lättkörd, har stor sits som kan fällas till liggläge, har suflett, bra förvaring under vagnen. Den fälls enkelt ned till kompakt format på en sekund. Perfekt köp för dig som vill ha extra allt!

Budget

Cybex Libelle Resevagn

Stor sits

Enkel nedmontering

Stötdämpande hjul

Uppfyller flygkabinmått

Cybex Libelle är en populär, prisbelönt och lätt barnvagn i budgetnivå, som är perfekt att ta med på resa eller att ta med på bussen, då den tar liten plats. Du viker ned den på 2 sekunder. Sätet är rymligt, tyget är av tvättbart vävt material, och här finns justerbart säkerhetsbälte som håller ditt barn på plats.

Barnvagnen finns i ett flertal färger och passar barn från 6 mån – ca 4 år, upp till 22 kg. Nedfälld kan du ta med den på flyget som handbagage, vilket ger den extra plus!

Lättkörd

Sittdelen är förvånansvärt stor och rymlig. Du kan fälla ned sätet till liggläge om barnet vill sova. Dock finns ej helt liggläge, värt att tänka på! Hjulen är små men stabila, den är lättmanövrerad och har svängbara framhjul som gör den lätt och smidig att köra.

Prisbelönt

Cybex Libelle är en prisbelönt och snygg liten vagn med ett stilrent utseende. Dess lätta svarta ram, vadderat handtag samt suflett gör den till ett prisvärt alternativ. Den finns i många olika färger. Tyget är av vävt material och är tvättbart.

Slutsats

Här får du en bra resevagn i budgetnivå, men som ändå ger dig mycket för pengarna. Denna prisbelönta resevagn är lättkörd, har stor sits, har tvättbart tyg, suflett. Den fälls enkelt ned till kompakt format på en sekund. Perfekt budgetköp!

Populär

Bugaboo Resevagn Butterfly

Har godkänt format för förvaring/flyg​

Extra vaddering

Fjädring/hjul

Extra brett säte

Här har du en bra och populär resevagn med god kvalitet och snygg design. Bugaboo Butterfly är tillverkad i Amsterdam och är kända för originell design och kvalitet. Den är väldigt populär pga stor sits, ett högre delvis lutande ryggstöd, justerbart benstöd samt att vagnen även har en fyrhjulsdriven fjädring som gör resevagnen smidig på ojämn väg.

Barnvagnen passar barn mellan 6 mån – ca 4 år med maxvikt på 30 kg och kommer med 5-punktsbälte för god säkerhet, tvättbart tyg och väger endast 7,3 kg.

Godkänd för förvaring på flyg

Du kan förvara Bugaboo Butterfly som kabinbagage, då den uppfyller kravet för de mått som ställs. Som kompakt har den måtten: 45 x 23 x 54 cm.

Färdigmonterad

Fördelen med denna barnvagn är att den levereras färdigmonterad, så du slipper läsa jobbiga instruktioner för att kunna montera ihop den. Den fälls enkelt ihop till kompakt format. Här finns även en axelrem som gör den lätt att bära.

Hjul med fjädring

Hjulen är förhållandevis små jämfört med andra barnvagnar, men låt inte detta lura dig. De fyra solida hjulen med fjädring ger dig en mjuk körupplevelse. Den är lättkörd även på ojämn mark, vilket ger den pluspoäng.

Lätt nedmontering

För att fälla ihop vagnen till kompakt format, tryck på de två vita knapparna på handtaget, tryck ned och framåt så fälls den ihop, samma sak fast omvänt för att fälla upp vagnen.

Brett säte

Bugaboo Butterfly har ett extra brett och skönt vadderat säte på 63 cm. Ryggstödet kan justeras i 5 lägen, vilket ger den pluspoäng. Här finns en suflett mot regn eller stark sol/vindskydd.

Säkerhet

Här finns 5-punktssele för axel- och ländryggen. För att justera bältet, dra helt enkelt i remmarna. För att öppna bältet trycker du på den vita knappen på spännet för att öppna bältet.

Slutsats

Här gör du ett perfekt köp! Du får en riktigt bra kvalitetsvagn med fjädrande hjul, rymlig sits, suflett, god säkerhet, och att du kan ta med den in på flyget ger den extra pluspoäng.

Köpguide

En resevagn är perfekt på många olika sätt. Den är mindre än en vanlig barnvagn – Vagnarna tar liten plats ihopfällda och är perfekta om du reser mycket via bussar & tunnelbana eller kanske behöver stuva in den i bagaget på väg till vänner eller sommarstugan.

Du kan även med vissa modeller använda den för en nyfödd bebis, då helt liggläge finns, dock endast fåtal modeller, så värt att kolla upp innan köp!

Vanliga frågor och svar

Har du en liten bebis som behöver helt liggläge? Tänk på att alla modeller inte har det, så kolla upp först! Baby Jogger City Tour2 är en av modellerna som fungerar bra för en liten bebis. Men du måste köpa en tillsats för bebis som kostar ca 1100 kr!
Om du reser mycket, och vill kunna förvara vagnen i flygplanets hyllförvaring, så är måtten: 55x40x20.
Värt att kolla upp innan resa då formaten kan variera något beroende på flygbolag.

Tänk på att vissa modeller är mindre än andra, men det finns de som passar ett större barn, Baby Jogger City Tour 2, Bugaboo Butterfly samt Cybex Libelle har ett större säte med god komfort.

Om du vet att barnet behöver sitta längre turer så är det värt att satsa på en mer komfortabel, mer vadderad modell, även om priset kan vara högre. Bugaboo Butterfly samt Joelz Aer är extra komfortabla.

Ja, i princip alla resevagnar har säkerhetsbälte, ett 5-punktsbälte som du spänner över barnets axel samt nedre delen av magen. Om vagnen ej har bälte så finns dessa att köpa lösa för att spänna fast barnet.

Resevagnarna har generellt små hjul, men de flesta har fjädring i vagnen så att de blir mjukare att köra. Vissa modeller har även så kallat grusskydd, så att inte grust etc fastnar i hjulen, bl a Baby Jogger City Tour 2, som har extra hållbart material i hjulen. De mjukaste däcken har skumfyllning, vilket gör dem smidigare att köra. Framhjulen är svängbara på i princip alla modeller, så att vagnen blir lättare att köra. Det finns ett hjulstopp så att vagnen är säkrad då den står still. Spärren trycker du ned mot hjulet för låst läge.

De flesta vagnar kan användas av barn upp till ca 4 års ålder, ca 22-30 kg max.

De flesta resevagnar är lätta att fälla ned. Det brukar finnas en klickfunktion, en spärr på handtaget som öppnas upp med ett klick. Det tar bara några sekunder att fälla ned resevagnen.