Q10 bäst i test

2021-10-03

Q10 är en viktig beståndsdel i den del av kroppens celler som skapar energi: mitokondrien. Modern forskning har visat att Q10, som både genereras av kroppen och intas via den mat vi äter, utgör en viktig roll i vår hälsa. Q10 produceras i levern i minskande nivåer när vi åldras. Vi får också i oss Q10 via den mat vi äter, framför allt organmat, makrill och rapsolja.

Q10 fungerar lite som ett vitamin i kroppen och utgör en viktig del i våra vitala organ, inklusive hjärtat, och det är också en viktig komponent i vårt immunsystem. I likhet med kollagen blir det allt viktigare för oss att fylla på nivåerna ju äldre vi blir, då vår egen produktion minskar. Därför är det viktigt att ta Q10 som tillskott för att upprätthålla hjärt- och kärlhälsa.

Nedan finner du smarta köptips, en sammanfattning av varje produkt och svar på några vanliga frågor längst ner. Listan är baserad på våra tester, experternas åsikter, konsumenternas omdömen, med mera. I vår genomgång av produkterna har vi värderat deras kvalitet, innehåll och pris i samband med andra relevanta faktorer. Allt för att göra det väldigt tydligt för dig som konsument vilken produkt som passar just dig.

BÄST I TEST

Bästa Q10 2021

Healthwell
Q10 E-vitamin & Selen

4.9/5

PREMIUM

Healthwell
Q10 300

4.7/5

BUDGETVAL

Bästa Q10 Kosttillskott 2021

HealthWell
Q10

4.4/5

POPULÄR

Bästa Q10 2021

Bättre Hälsa
Q10 Selen + E Green

4.4/5
Innehåll

1 | Alpha Plus CoQ10 m E-vitamin & Selen - Bäst i Test

Bästa Q10 2021

Bästa Q10 kosttillskott 2021 är Alpha Plus CoQ10 m E-vitamin & Selen. Vår vinnare på grund av det höga näringsinnehållet och en kombination av ingredienser som tillsammans formar ett väldigt högkvalitativt kosttillskott.

Med Alpha Plus CoQ10 får du hög biotillgänglighet med en styrka på stabila 100 mg Q10, 50 mg E-vitamin och 50 µg selen, som gör det till en effektiv form av Q10.

Smart dosering

Fördelen med att välja ett tillskott som består av 100 mg Q10 per kapsel är att man lätt kan dosera hur mycket Q10 man vill ha per dag. Den rekommenderade doseringen är 1 kapsel upp till tre gånger per dag i kombination med en måltid. Om du tränar mycket eller vet att du inte får i dig tillräckligt med Q10 i din kost – det vill säga om du inte äter organmat eller makrill ofta – så kan du ta upp till 300 mg Q10 dagligen vid behov.

2 | Healthwell Q10 300 - Premium

Healthwell Q10

På andra plats i detta Q10 test ser vi Healthwells Q10 300, Även detta är ett mycket potent tillskott med hög biotillgänglighet.

Healthwells Q10 300 kommer i tre olika val av storlekar: 60 kapslar, 120 kapslar eller 180 kapslar. Tillsammans med 300 mg coenzym Q10 (100% ubikinon) finner du MCT-olja från kokosolja, 40 mg Vitamin C och 20 mg citrusbioflavonoider i varje kapsel. MCT-oljan underlättar upptaget av coenzym Q10 eftersom det är ett fettlösligt ämne.

Enkel dosering

I varje kapsel får du inte mindre än 300 mg coenzym Q10, vilket är perfekt för den som vill göra det enkelt för sig och ta en kapsel per dag med måltid. Det är den rekommenderade dosen som effektivt bidrar till kroppens energiomsättning och hjärt- och kärlhälsa. Healthwell är ett otroligt bra svenskt varumärke som du kan förlita dig på som konsument.

3 | Healthwell Q10 - Budget

Bästa Q10 Kosttillskott 2021

Den tredje vinnaren i detta Q10 test är Healthwell Q10 som ger dig en dos på 30 mg per kapsel. Tack vare det låga priset är detta vårt budget val.

Healthwell Q10 passar perfekt för den som vill fylla på kroppens depåer av Q10 på regelbunden basis till ett lågt pris. Tillskottet tillverkas med en kombination av Q10 (100% rent ubikinon) och MCT-olja från kokosnöten för att öka effektiviteten via biotillgänglighet. Det betyder att kroppen enkelt kan tillgodose sig av dessa näringsämnen. MCT-olja används på grund av att Q10 är ett fettlösligt ämne.

Pålitligt varumärke

Här får du ett Q10-tillskott att ta dagligen till bra pris. Vi rekommenderar detta eftersom det är ett tillskott av hög kvalitet från det svenska hälsovarumärket Healthwell. Deras produkter genomgår noggranna kontroller och tillverkas i enlighet med HACCP-standard för att skydda konsumenter. Kort sagt är detta ett varumärke du kan vända dig till för hälsokost och tillskott av toppkvalitet, vilket man alltid bör ha i åtanke när man köper tillskott.

4 | Bättre Hälsa Q10 + Selen + E Green Line

Bästa Q10 2021

På fjärde plats i detta Q10 test hittar vi Q10+Selen+E från Bättre Hälsa på grund av dess potenta näringsprofil.

Med kokosolja

Likt vår testvinnare har även denna produkt utformats med en kombination av Q10, E-vitamin och Selen för maximerad biotillgänglighet. Detta betyder att det främjar kroppens upptag av dessa viktiga ämnen. I detta tillskott får du även kokosolja för att göra det extra lätt för kroppen att använda Q10.

200 mg Q10 per kapsel

Du kan enkelt få i dig en god dos av Q10 med Q10+Selen+E från Bättre Hälsa, som består av 200 mg Q10, 60 mg Vitamin E och 200 µg selen per kapsel. Ta en kapsel per dag i samband med måltid för att främja kroppens energiomsättning, stärka immunförsvaret, främja hjärt- och kärlhälsa samt stötta nervsystemet. Perfekt för den som vill ge kroppen goda förutsättningar och motverka trötthet och oxidativ stress i cellerna.

Köpguide

Vad är Q10?

Q10 är en viktig beståndsdel i den del av kroppens celler som skapar energi: mitokondrien. Modern forskning har visat att Q10, som både genereras av kroppen och intas via den mat vi äter, utgör en viktig roll i vår hälsa. Om man har för låga nivåer av Q10 kan man känna sig trött och låg på energi, men det kan även leda till hjärt- och kärlsjukdomar, nedsatt immunförsvar och förtvinande muskler. Q10 innehåller vanligen Ubiqinon, aktivt och oxiderat Q10, eller ubiquionol, den reducerade formen av Q10. Q10 produceras i levern och förekommer i livsmedel som inälvsmat, rapsolja och makrill.

Vad är Q10 bra för?

Vi måste ha rätt nivå av Q10 i kroppen för att ha ett hälsosamt hjärta, kärlhälsa och bra immunförsvar. Om man har för låga nivåer av Q10 i kroppen kan man känna sig trött och orkeslös.

Vi får i oss små mängder Q10 via maten och den största delen tillverkas i vår egen kropp, men med åldern tillverkar vi allt mindre Q10. Därför är det viktigt att ta tillskott av Q10 för att främja cellernas energiproduktion som bidrar till både immunförsvar, muskelarbete och organhälsa. Eftersom kroppens egen produktion av Q10 minskar under årens gång är det viktigt att man fyller på med Q10 via tillskott. Vår produktion av Q10 minskar redan när vi är i 30 årsåldern.

Vem behöver ta Q10?

Kroppens produktion av Q10 minskar för alla personer över 30 år, men de som tränar ofta och hårt tenderar att ha en högre energiomsättning, vilket kan leda till Q10-brist.

Hur mycket Q10 behöver man ?

Det är inte fastställt hur många milligram Q10 man bör få i sig per dag då det ännu inte finns någon rekommenderad daglig dos. Q10-halten varierar kraftigt mellan olika tillskott – allt från 30 mg till 300 mg. Om du inte äter mat som innehåller Q10 (se nedan) har du förmodligen ett större behov av Q10 än någon son exempelvis äter både inälvsmat och makrill varje vecka.

Kan man ta för mycket Q10 ?

Följ alltid förpackningens rekommendationer då överdosering av tillskott aldrig är fördelaktigt.

Hur ska man förvara Q10?

Förvara på en torr, sval och mörk plats.

Kan Q10 bli för gammalt ?

Vi rekommenderar att du förhåller dig till förpackningens rekommendationer.

Kan man ta Q10 om man är gravid ?

Tala med din läkare innan du använder Q10 om du är gravid eller ammar.

Vilken mat innehåller Q10 ?

Olika livsmedel innehåller varierande nivåer av Q10, inklusive inälvsmat, broccoli, sill, sojaolja, makrill, sardiner, spenat, kött och kyckling. Även vissa vegetabiliska oljor tillför Q10.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 10

Relaterade artiklar