Träning & hälsa » Kosttillskott » PWO bäst i test 2024

PWO bäst i test 2024

PWO bäst i test 2024

Vi utvärderar 6 av dagens bästa PWO 2024 på innehåll, smak och prisvärdhet. Aware nutrition Aware nutrition blir PWO bäst i test med bra smakprofil och innehåll. Läs vidare och hitta det bästa PWO-tillskottet för dig.

Bäst i test

Bästa PWO 2024 - Aware PWO

Aware nutrition PWO

Bäst smak & innehåll

Populär

PWO Cellucor C4

Cellucor C4

Klassikern

Kraftfull

PWO Swedish Supplements Fucked up Joker

Swedish Supplements

Effektiv formel

Produkterna har utvärderats på:

Innehåll

Pris

Smak

Varumärke

Testets betyg:
()
Linus Samuelsson grundare

Av Linus Samuelsson

 • Ett PWO med Beta-Alanin ger en stickande känsla i kroppen som många uppskattar vid träning.
 • Vissa PWO är stimfria vilket betyder att de inte har koffein. Istället förekommer andra prestationshöjande ämnen.
 • PWO finns i både pulverform & som piller
 • Vill du komma undan billigt så kan du istället dricka kaffe eller ta koffeintabletter för en energihöjande effekt
Bäst i test 2024
Bästa PWO 2024 - Aware PWO

Aware nutrition PWO

Bäst smak

PWO bäst i test 2024

Detta PWO från svenska Aware Nutrition innehåller bra mängder citrulin, beta-alanin och koffein som hjälper dig prestera på topp. Det finns ett antal bra smaker att välja bland. Efter att ha testat så är Sweet Peach vår favorit.

Aware PWO har en välbalanserad formulering. Varje dosering är utformad för att ge dig optimala mängder av nödvändiga ingredienser, vilket säkerställer att du presterar på din högsta nivå.

Per PWO dosering:

 • 200 mg Koffein: Motsvarar ungefär tre koppar kaffe och ger en solid energiboost
 • 4000 mg Citrulin Malat: En synergistisk blandning av aminosyran L-citrullin och malat som främjar ökat blodflöde till musklerna, vilket förbättrar den så kallade ”mind-muscle connection.”
 • 2000 mg Beta-Alanin: Särskilt effektivt för övningar som varar i cirka 40 sekunder eller mer. Beta-alanin bidrar till produktionen av karnosin, som fungerar som en buffer för ökad uthållighet under intensiv träning.
 • 2000 mg Arginin: En essentiell aminosyra som stödjer ökad blodcirkulation och muskelpump.
 • Aminosyrorna Tyrosin, Teanin och Karnitin: Dessa aminosyror är kritiska för proteinsyntes, vilket hjälper till med muskelåterhämtning och uppbyggnad efter träning.

Sammanfattning

Aware PWO står ut som det bästa preworkout-tillskottet på marknaden just nu, tack vare sin högkvalitativa ingrediensprofil. Det är en pålitlig partner som hjälper dig att prestera på topp på gymmet.

Klassikern
PWO Cellucor C4

Cellucor C4 PWO

Ger en bra pump och fokus

Fruit punch – 8/10

Strawberry Margarita – 6/10

Watermelon – 6/10

Cellucor C4 har varit med länge och en favorit bland många. Detta PWO levererar en riktigt bra pump, mycket energi och karakteristiska ”stickningarna” som många uppskattar i ett pre-workout-tillskott.

PWO Innehåll

Arginin: Denna aminosyra spelar en viktig roll i muskeluppbyggnad och återhämtning.
Kreatinnitrat: Kreatinet i denna sammansättning ökar ATP-nivåerna i musklerna, vilket är fördelaktigt för muskelbyggning och styrketräning. Nitratkomponenten förbättrar kreatinets biotillgänglighet.
Beta-Alanin: Denna ingrediens är ansvarig för de ”stickande” känslorna och är också fördelaktig för aerob uthållighetsträning där glukos används som energikälla.
160 mg Koffein: En måttlig mängd koffein för att ge dig den energikick du behöver.

Sammanfattning

C4 Pre-Workout är en omtyckt produkt som varit med sedan start. Med en smakprofil som passar de flesta, är det en pålitlig partner för dina träningspass.

Kraftfull
PWO Swedish Supplements Fucked up Joker

Swedish Supplements PWO

Effektiv formel

Cola, Hallon, Mango, Ananas, Äpple, Jordgubb

Swedish Supplements Fucked Up Joker Edition är en mycket populär pre-workout i pulverform som skiljer sig från mängden genom de riktigt goda smakerna Cola, Hallon, Mango med flera . Idealisk för de som söker en stabil muskelpump med Beta-alanin, Trikreatinmalat och koffien som baseline.

PWO Innehåll

 • Beta-alanin: Ökar den muskulära uthålligheten under högintensiv träning och därmed en förbättrad muskelpump.
 • Trikreatinmalat: Kreatinform med hög biotillgänglighet känd för att  inte orsakar vätskeretention i kroppen.
 • Rosenrot: En adaptogen som kan hjälpa till att minska trötthet och utmattning.
 • Tri-metylglycin: Ökar energinivåerna med fördelen att även minska risken för  inflammationer och samtidigt stärka immunförsvaret.
 • Amaranthus cruentus extrakt: Antioxidant som ökar blodflödet och optimerar tillförseln av syre samt förbättrar återhämtningen – aminosyror, kalium, nitrat, protein, fibrer.
 • Kolinbitartrat:  Förbättrar uthållighet samt hjälper musklernas återhämtning.
 • Koffein, Vitamin B3, Vitamin B6, Schisandra sinensis, Piperin
Kompetent
PWO BSN N.O.-Xplode Legendary

BSN No-Xplode PWO

Ger bäst energi och fokus

Green Burst: En uppfriskande och energigivande smak

Purple Power: Exakt den smakprofil du vill ha i en pre-workout, vilket gör dig redo och taggad för träningen

Red Rush: Frisk och lite sötare smak.

BSN NO Xplode 3.0 levererar en kraftfull energikick och förbättrat fokus för ditt träningspass. Med en skopa av detta tillskott får du en kompetent blandning av Citrullin och Beta-alanin i optimala mängder, något som är sällsynt i många andra pre-workout-formler. Förvänta dig en intensiv, stickande känsla som aktiverar dig inför träningen.

PWO Innehåll

 • Citrullin & Beta-Alanin: En unik duo som ger dig allt du behöver för muskelbyggning, uthållighet och återhämtning.
 • Kolin och Rhodiola rosea L: Dessa komponenter har visat sig förbättra fokus och energinivåer för bättre uthållighet.
 • 200 mg Koffein: Motsvarar ca 3 koppar kaffe och ger en solid energiboost.
 • Vitamin C – Kolinbitartrat – Panax notoginseng
 • Bioflavon – Niacin – Zink – Piperin

Sammanfattning

Om du är ute efter en pre-workout som erbjuder både energi och fokus, tillsammans med en smakprofil som får dig taggad för träningen, är BSN NO Xplode det självklara valet. Med sin välbalanserade formulering är det en av de mest kompletta PWO-tillskotten på marknaden.

Stimfri
Stim Free PWO - Off The Hook

Off the Hook Stim Free PWO

Styr ditt koffeinintag

Off the Hook Stim Free är en pre-workout utan koffein med stabil pump -Styr och optimera ditt koffeinintag för att kunna träna kvällpasset utan att sömnen ska påverkas negativt.

Effekt

Precis som många andra PWO-tillskott ger Off the Hook en stickande känsla i kroppen, vilket många träningsentusiaster uppskattar. Detta, tillsammans med den stabila muskelpumpen, gör Off the Hook till ett utmärkt val för de som söker en stimfri pre-workout.

Varför stimfri PWO?

Regelbunden konsumtion av höga doser koffein kan leda till tolerans, vilket innebär att du behöver allt mer för att uppnå samma effekter. Därför kan det vara bra att varva med mindre koffein under vissa perioder och bibehålla en balanserad nivå av resistans.

Vissa föredrar även mindre koffein än vad många produkter erbjuder, därför kan detta blandas med andra PWO för att få mer av de andra ämnena som har positiv verkan på träningen.

Sammanfattning

Om du letar efter en stimfri pre-workout så är Off the Hook ett starkt alternativ.

Budget
Core Caffeine PWO

Core caffeine

Billigast

200 mg koffein per tablett

Det billigaste alternativet till en PWO är koffeinpiller. Core Caffeine innehåller 200 mg koffein per tablett, tillräckligt för att ge dig den energikick du behöver. En tablett motsvarar ungefär 2-3 koppar kaffe, vilket gör det till ett prisvärt alternativ.

Koffeinpiller jämfört med PWO

Även om koffeinpiller som Core Caffeine kan ge dig en snabb energiboost, saknar de de andra aktiva ingredienserna som finns i mer komplexa pre-workout-tillskott (PWO), exempelvis kreatin, beta-alanin, BCAA, kolin, vitaminer (framförallt b-vitamin) och taurin.

Sammanfattning

Om du vill minimera kostnaderna för kosttillskott eller upplever att PWO inte fungerar bra för dig så kan koffeinpiller vara ett intressant alternativ.

Köpguide – Bästa PWO 2024

PWO är förkortningen till pre-workout, och är en prestationshöjare som intages före träning. PWO är en blandning av prestationshöjande kosttillskott. Kosttillskottet förekommer vanligtvis i pulverform, men finns även som kapslar.

PWO ger dig energi och hjälper dig prestera främst genom ämnet koffein, men kan många gånger innehålla andra ämnen som är fördelaktiga vid fysisk aktivitet – nämligen beta-alanin, kreatin och BCAA. Koffin ger dig energi och fokus under träningen, och är ett säkert ämne med en bevisad effekt. Ett PWO är bra för dig som styrketränar, försöker bygga muskler, deffa, bulka, löpträna och intervallträna (HIIT).

Vanliga frågor och svar

 • Hjälper dig prestera bättre & lyfta mer på gymmet.​
 • Ger dig intensiv energi & fokus under hela träningspasset med koffein.​
 • Innehåller ofta prestationshöjande ämnen såsom kreatin och beta-alanin.​
 • Ger dig pump.(från beta-alaninet).
 • Koffein: 200-350 mg
 • Beta-alanin: 2 – 3 gram
 • BCAA: 5 – 10 gram
 • Kreatin: 3 – 5 gram

Nästan inget PWO innehåller tillräcklig mängd kreatin och/eller BCAA. Eftersom kreatin ändå är så billigt rekommenderar vi att köpa detta separat.

Säkerställ att din PWO innehåller tillräckliga mängder för önskad effekt.

Ingredienser

Det finns 4 komponenter du bör känna till innan du väljer PWO:

Koffein

Ger dig mer energi genom blockering av en receptor vid namnet adenosin. Kreatin och adenosin är varandras motpoler. Adenosin hjälper dig exempelvis att sova. När denna receptor blockeras, så skickas inte trötthetssignaler i kroppen, vilket gör att du känner dig mer vaken och alert. Det finns även stimfri PWO, vilket betyder att de inte innehåller koffein.

Beta-alanin

Hjälper dig framför allt med aerobisk träning, exempelvis konditionsträning. Beta-alanin är känd för sin stickande känsla den ger kroppen, framför allt i händerna. Dessa stickningar är ofarliga, och faktiskt en ”bieffekt” av beta-alaninet. Det är inte själva stickningarna från beta-alaninet som ger den prestationshöjande faktiska effekten, även om detta definitivt kan hjälpa till mentalt! Många som tränar gillar denna effekt, men det finns även pre-workouts som inte innehåller beta-alanin och därmed inte sticker. Effekten sker genom den ökade mängden karnosin som exponeras i muskeln, och påverkar din mjölksyra så att du orkar träna längre.

Kreatin

Hjälper dig lyfta en extra rep per set genom tillförsel av energikällan ATP. Oftast uppnår man inte de mängder som behövs (3-5gram) genom endast PWO. Det kan då vara värt att köpa kreatin monohydrat, som för övrigt är det billigaste och mest bevisade kosttillskottet som finns.

BCAA

Är proteiner i form av grenade aminosyror som snabbt kan tas upp av din kropp. Att förse kroppen med proteiner nära inpå träning är väldigt bra för proteinsyntesen (bildandet av muskler). Om du köper ett PWO bör den definitivt innehålla BCAA. Mer om BCAA och dess tre beståndsdelar leucin, isoleucin och valin kan du lära dig om här.

Övriga ingredienser som kan förekomma i din PWO är vitaminer och mineraler, l-citrullin, l-arganin och betain som kan hjälpa din träning i det långa loppet.

Det är helt upp till dig vilka komponenter du vill ha i din BCAA, och det finns inget rätt eller fel så länge det inte är rakt av dåliga ingredienser. Personligen använder och rekommenderar jag ett PWO innehållandes koffein, beta-alanin och BCAA. Kreatin tar jag som separat tillskott, för att vara säker på att jag får i mig den mängd som behövs.

Pris

PWO är ett lyx-kosttillskott. Samtidigt som en PWO kan göra träningen mycket roligare och effektiv, så är den inte nödvändig för att varken prestera bra eller bygga muskler. Se först till att du får i dig tillräckligt med byggstenar för din kropp. Det är absolut viktigast för din framgång. Efter det kan du kika på kosttillskott som kreatin, PWO och BCAA.

Tycker du att PWO är för dyrt? kika då närmre på koffeinpiller eller kaffe som alternativ. Även fast dem inte är lika bra och roliga, så får dem jobbet gjort.

Smak

PWO kommer i många olika smaker; ett säkert kort är fruit punch, och finns för många pre-workout tillskott. Av egen erfarenhet brukar billigare kosttillskott, speciellt för PWO & BCAA smaka mycket sämre, vilket inte är speciellt kul innan träningen.

Det beror på vad dina mål med träningen är.

För muskelbyggning

Bör du ta ett PWO som innehåller koffein, kreatin, bcaa och alternativt beta-alanin. Kreatin och BCAA är två kosttillskott som bevisat är fördelaktiga när du bygger muskler. Kreatinet gör att du orkar i snitt 1-2 mer reps per 10 reps, BCAA minskar nedbrytningen av muskler efter din träning. BCAA hjälper även till med proteinsyntesen. Beta-alanin kan hjälpa om du kör långa pass med högre reps (15+), eller om du gillar den stickande effekten man får av beta-alanin. Personligen gillar jag den känslan och ser därför till att köpa PWO innehållandes BCAA.

När du Deffar

Bör ditt PWO innehålla koffein, BCAA och beta-alanin som minst. Koffeinet hjälper till med viktnedgången i form av fettförbränning. Koffein snabbar på ämnesomsättningen vilket i sin tur leder till att man gör av sig med mer kalorier än vanligt. BCAAt minskar muskelnedbrytningen vilket är extra viktigt när du är i kaloriunderskott. Beta-alaninet hjälper till med aerobisk träning, exempelvis konditionsträning som löpning och cykling.

För dig som konditionstränar

Eller tränar långa pass med höga reps bör ditt PWO innehålla kreatin och beta-alanin som minst. Beta-alanin kommer hjälpa dig orka träna längre och hårdare vid aerobisk träning.

Båda ger precis samma effekt, det kokar alltså ned till vilken du föredrar.

Pulverform

Är billigare och finns i många goda smaker. Jag brukar hälla i PWO hemma i en shaker som jag tar med mig och dricker på gymmet. Nackdelen är att man måste diska ur shakern.

Kapselform

Eller caps som de kallas för i butiken, är ett enkelt och snabbt sätt att få i sig sin PWO. Tas innan träning som vilken PWO som helst. Nackdelen är att man ofta behöver ta 3-5 kapslar för att få i sig tillräcklig mängd. Har personligen bara testat en PWO i kapselform, och föredrar pulverform.

Följ de anvisningar som finns på produkten och överskrid inte. Använd heller inte PWO för andra syftem som inte innefattar träning, exempelvis för att studera eller jobba. Om du är känslig för kofein kan du använda en stimfri variant som inte innehåller koffein.

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.