Projektor bäst i test

Senast uppdaterad: 2020-11-23

Bästa projektor 2020. En projektor är en produkt som kan användas till mycket. Till hemmabio, till kontoret, eller som pc-monitor. De bästa projektorerna kan leverera skarp bild i 4K upplösning med klara färger. Detta samtidigt som bilden täcker en hel vägg. Bäst fungerar självklart tekniken i ett anpassat rum, men dagens bästa projektorer är så pass ljusstarka att de även kan användas med bra resultat också i normal vardagsrums miljö.

Är du i behov av en projektor? Då har du hittat rätt sida. Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över några av de allra bästa projektorerna idag. Produkterna i listan nedan är prisvärda, samtidigt som de leverar bra prestanda och hållbarhet.

BÄST I TEST

Bästa Projektor 2020

Epson EH-TW7000

4.5/5

PREMIUM

Bästa Projektor 2020

Sony VPL-VW570ES

4.4/5

BUDGET

Projektor bäst i test

Epson Projector EH-TW610

3.5/5

MOBIL

ViewSonic M1 Mobile Projector

3.5/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Epson EH-TW7000 – Projektor Bäst i test 2020

Bästa Projektor 2020

Är du på jakt efter en 4K-projektor blir det inte mycket bättre än EH-TW7000. Detta är en prisvärd projektor som erbjuder dig en skarp bild som täcker hela väggen i vardagsrummet.

Hög ljusstyrka

Med en ljusstyrka på 3000 ANSI-lumen kan du använda dig av denna produkt även i ljusare rum. Detta ger även en klarare bild, särskilt med tanke på att projektorn även implementerar High Dynamic Range (HDR). HDR ger klarare färger och högre kontrast, vilket får bilden på skärmen att efterlikna verkligheten mycket bättre. Slående färger ger en förhöjd upplevelse när du kollar på film eller spelar spel med projektorn.

Stöd för 3D

EH-TW7000 stöttar även 3D-filmer, men detta endast i 1080p. Allt du behöver är ett par glasögon, för att du ska kunna uppleva 3D-film precis som du gör på bio. Detta är alltså en suverän produkt för hemmabio, utan att för den delen kosta skjortan. Vårt topp-val av Bästa Projektor 2020.

Specifikationer:
Ljusstyrka: 3000 ANSI-lumen
Typ: LCD
Upplösning: 3840 x 2160 (panel 1920 x 1080)

2 | Sony VPL-VW570ES – Premium

Bästa Projektor 2020

Är du ute efter en projektor att installera i din hemmabio behöver du en kraftfull produkt som kan ge dig en bild likt den du ser på i biografer. Med denna projektor av Sony får du äkta 4K-upplösning, och en otroligt slående bild för den perfekta filmupplevelsen.

Äkta 4K

Med denna projektor får du fyra gånger så hög upplösning som en vanlig bild på 1080p. Spelar du film som ej är 4K använder projektorn Sonys patenterade ”Enhanced Reality Creation”-teknik för att anpassa bilden till 4K. Film och bild på 1080p ser alltså mycket skarpare ut med denna teknologi. Du får även en dynamisk kontrast på 350.000:1 samt en ljusstyrka på 1800 ANSI-lumen.

Moderna funktioner

Med en premiumprodukt som Sony VPL-VW570ES får du alla moderna funktioner som en projektor kan erbjuda. Produkten kan hantera en throughput på 18Gbps. Du får även tillgång till det som dubbats 4K Motionflow. Detta medför en smidigare bild och bättre skärpa när det är mycket rörelse på skärmen.

Tre års garanti

För en produkt så dyr som denna projektor behöver du en gedigen garanti. Som tur nog får du hela tre års garanti på projektorn, för att du ska kunna känna dig säker på att din projektor håller i flera år framöver. Bästa Projektor 2020 / Äkta 4K.

Specifikationer:
Ljusstyrka: 1800 ANSI-lumen
Typ: SXRD
Upplösning: 4096 x 2160

3 | Epson Projector EH-TW610 – Budget

Projektor bäst i test

Vill du återskapa bioupplevelsen på hemmaplan kan det kosta en hel del pengar. För en skarp bild är den minsta upplösning du behöver 1920x1080p, och det är precis vad du får med denna projektor, fast till ett mycket billigare pris.

Hög ljusstyrka

Du slipper installera mörkläggande gardiner och dylikt i rummet du vill ha projektorn i, eftersom du här får en ljusstyrka på hela 3000 ANSI-lumen. Detta innebär att du kan använda projektorn även med lampan tänd.

Skapa en bild på upp till 300 tum

Oavsett om du vill använda projektorn till gaming eller till film, är en större bild definitivt bättre. Med EH-TW610 kan du skapa en bild som täcker hela väggen, för en förhöjd bildupplevelse och en imponerande filmstund.

Användarvänlig

EH-TW610 är enkel att installera och enkel att använda. Du slipper krångla med kablar eller positionering av bilden. Det är bara att ansluta din spelkonsol eller dator via HDMI-kabel, och projicera bilden på väggen. Bilden autokorrigeras med hjälp av keystone-korrigering. Projektorn har även inbyggd WiFi, vilket innebär att du kan koppla din mobil direkt till projektorn via en app utan att behöva bekymra dig om sladdar och dylikt. Bästa Projektor 2020 / Budget.

Specifikationer:
Ljusstyrka: 3000 ANSI-lumen
Typ: UHE
Upplösning: 1920 x 1080

4 | ViewSonic M1 Mobile Projector – För dig på resande fot

Denna miniprojektor av företaget ViewSonic lämpar sig utmärkt till dig som behöver en portabel projektor som lätt får plats i resväskan. Med ViewSonic M1 kan du skapa en bild på upp till 100 tum, och njuta av film och spel även i hotellrummet. Produkten lämpar sig även utmärkt i arbetssyfte.

Inbyggda högtalare

För en portabel projektor är inbyggda högtalare ett måste. Du kan lätt ansluta din spelkonsol, laptop, eller till och med mobil till projektorn, och få ett klart ljud ur de medföljande högtalarna. Du kan även kontrollera projektorn med din fjärrkontroll. Detta är alltså en perfekt produkt att ta med på resan eller att flytta runt i hemmet.

Slipp separat stativ med inbyggd fot

Foten på denna projektor är väldigt mångsidig i dess användning. Du kan täcka över linsen vid transport, samt justera projektorns riktning under användning. Med dess innovativa keystone-teknik korrigerar produkten även vinkeln på foten för att se till att bilden som projiceras ser ut som den ska.

Upp till 6 timmar batteritid

När du inte kan koppla in strömkabeln går det fortfarande att njuta av film och spel med denna projektor, med en batteritid på upp till 6 timmar. Detta till stor del tack vare LED-ljuset i projektorn, som är mer energieffektivt. Du får en skarp bild med hög kontrast på 120.000:1 även när produkten ej är ansluten via strömkabel.

Flera anslutningsmöjligheter

Det går att koppla ViewSonic M1 via USB-C och HDMI. Du kan även använda ett USB-minne eller ett MicroSD-kort för att spela videofilmer eller bläddra igenom bilder. Bästa Projektor 2020 / Portabel.

Specifikationer:
Ljusstyrka: 250 ANSI-lumen
Typ: LED
Upplösning: 1920 x 1080 (panel 854 x 480)

5 | Tillbehör – Hama Tak- och väggfäste

Roterbart & tiltbart projektorfäste

Hama Tak- och väggfäste för projektor med justerbar höjd. Modellen monteras antingen i tak med eller utan teleskop-arm eller om det passar bättre mot väggen. Justerbar teleskop-armen mellan 44 – 63,4 cm. Utan teleskoparm av bygger produkten 14 cm från taket ock produkten har en maxbelastning på 15 kg.

Hama:s fäste är anpassat för projektorer upp till 32 cm mellan infästningen. I övrigt är fästet roterbart i360°, tiltbart i 30° och har en maxbelastning på15 kg.

KÖPGUIDE

 Bästa Projektor 2020

Vilken projektor passar bäst till en hemmabio ?

Är du ute efter en projektor att installera i din nya hemmabio bör du sikta på en upplösning på 4K, samt en hög kontrast och god ljusstyrka. En sådan projektor tenderar att vara väldigt dyr, varför vi inkluderat ett budgetvänligt alternativ i listan som passar utmärkt i ett hemmabio, men som endast leverar en upplösning på 1080p.

Vad för projektor passar bäst till gaming?

Det beror på hur pass viktigt upplösning är för dig. En vanlig bruks dator klarar inte av modern gaming i 4K-upplösning. I de allra flesta situationer är en projektor med upplösning om 1080p alltså bra nog om du endast tänkt använda den som en monitor för din pc eller spelkonsol. Ett bra alternativ för gaming är EH-TW610, som inte kostar särskilt mycket mer än en vanlig monitor.

Går det att koppla min smartphone till en projektor? Hur gör jag? 

Detta går utmärkt för projektorer som har USB-C input alternativt WiFi-kompatibilitet. Då är det bara att koppla mobiltelefonen till projektorn via en kabel respektive en app för att komma igång. Har din projektor endast HDMI-portar behöver du köpa en USB-C eller microUSB till HDMI adapter. Dessa är dock inte särskilt dyra och fungerar utmärkt om du vill projicera mobilskärmen på din projektorduk.

Behöver jag en projektorduk?

En projektorduk är inte ett måste, men är ett bra val om du behöver en slät yta att projicera på. En fördel med en projektorduk är även att du kan rulla upp den när du ej använder projektorn. De är inte särskilt dyra, och du kan köpa en projektorduk på över hundra tum för under en tusenlapp.

Hur länge håller en projektorlampa?

Detta varierar från produkt till produkt. Billigare projektorer har lampor med en livslängd på ungefär 5000 timmar. Ser du en film om dagen håller dem alltså i cirka 7 år. LED-projektorer har lampor som är mycket mer energieffektiva och tåliga. Sådana lampor kan ha en livslängd på över 30,000 timmar.

Är det värt att köpa en begagnad projektor?

Detta går alldeles utmärkt, men du går självklart miste om ett öppet köp samt den medföljande garantin på produkten. När det gäller teknikprylar är det rekommenderat att köpa nytt, för att säkerställa att inget går trasigt, eftersom om det gör det finns det ofta inte mycket du kan göra åt saken.

Projektor eller större tv – vad är bäst?

En bra TV ger dig vanligtvis en bättre bildkvalitet, är enklare att installera, och fungerar i vilket rum som helst, oavsett ljusnivå i rummet. En enklare TV med 4K-upplösning kan dessutom ofta hittas billigare än en projektor med liknande upplösning. Nackdelen är dock att det blir svårt att hitta en TV med en storlek som kan mäta sig med en projicerad bildskärm. Är du ute efter något större än 100 tum är en projektor därför det allra bästa valet. Med en premiumprojektor får du hög upplösning, bra bildkvalitet, samt en enormt stor skärm att se film på.

Går det att använda en projektor i dagsljus?

Det går absolut, men resultatet blir inte lika bra som på en tv. Investera i mörkläggningsgardiner och bra persienner om du vill ha en optimal upplevelse med din projektor. Vill du kunna se på film och dylikt utan att behöva mörklägga ett helt rum är en större 4K-TV att föredra framför en projektor.

Lycka till med ditt projektor projekt!

EXPERTTESTER

Det finns tyvärr inga moderna test utförda av experter på projektorer. Råd och Rön har testat projektorer några år tillbaka, men det testet är idag för gammalt för att vara relevant när man talar om moderna projektorer.

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

RELATERADE ARTIKLAR