Primer bäst i test 2023

Vi har jämfört fyra populära primers. bareMinerals Prime Time blir bäst i test. Fortsätt läsa för mer information om alla produkter i testet.

Bäst i test

Primer bäst i test 2023 - bareMinerals Prime Time Foundation Primer 30ml

bareMinerals Prime Time

Betyg

10

Passar alla hudtyper

Premium

Dermalogica Skin Perfect Primer SPF30 22ml

Dermalogica Skin Perfect Primer

Betyg

10

SPF30

Budget

NYX Plump Right Back Plumping Primer

NYX Plumping Primer

Betyg

8

Superformula

Produkterna har utvärderats på:

Pris

Tillverkare

Kvalitet

Volym

Testets betyg:
()
Frida Hansson skribent

Av Frida Hansson

  • Se till att köpa en primer som matchar just din hudtyp
  • Välj en återfuktande primer om du har problem med torr hud
  • Säkerställ att produkten inte innehåller ingredienser av animaliskt ursprung ifall du är vegan
  • En primer med solskyddsfaktor rekommenderas
Bäst i test 2023
 Foundation bäst i test - bareMinerals Prime Time Foundation Primer 30ml

bareMinerals Prime Time

Passar alla hudtyper

Naturlig look

Inget solskydd

Typ: Spray

bareMinerals Prime Time ger dig det perfekta underlaget för ditt smink. Porerna blir mindre synliga och huden blir slätare vid regelbunden applicering som ger din foundation möjlighet att skina. Kvaliteten i samband med det goda priset gör bareMinerals Prime Time till det bästa primer valet för de flesta.

Minimera hudens oljeproduktion

Med denna prisvärda primer kan du säkerställa att din hud inte blir oljig när du senare tillämpar din makeup. Det innebär matt hud och en mer naturlig look. Produkten lämpar sig därför till dig med exempelvis akne eller väldigt synliga porer. Effekten varar i upp till tolv timmar – alltså hela dagen från morgon till kväll.

En primer som passar alla

bareMinerals Prime Time är designad att passa alla hudtoner och hudtyper. Ojämnheter slätas ut på ett naturligt sätt, vilket förenklar för dig när du senare applicerar din makeup. Resultatet blir felfri hud som håller i över tolv timmar.

Sammanfattning

Det här är en prisvärd primer som ger dig den perfekta utgångspunkten att jobba utifrån oavsett hudtyp.

Premium
Dermalogica Skin Perfect Primer SPF30 22ml

Dermalogica Skin Perfect Primer

Vårdande

Solskydd

SPF30

Typ: Kräm

För en extra slant kan du växla upp till Dermalogica Skin Perfect Primer, en vårdande produkt som ger dig både solskydd samt slät hud, perfekt för din makeup. Alternativet rekommenderas därför till dig med exempelvis torrare hud eller dig som vill ha extra skydd mot solen.

Skyddar din hud

Denna primer ger dig solskydd med SPF30 – perfekt för dig som inte vill ha solkräm ovanpå din makeup. Krämen är vårdande samtidigt som de naturliga färgerna i produkten smälter in i din hud och ger dig en naturlig glow.

Perfekt underlag

Oavsett om du har akne eller ojämnheter i huden kan Dermalogica Skin Perfect Primer ge dig en strålande hudyta som blir det perfekta underlaget för din foundation.

Sammanfattning

Denna primer är lika mycket smink som hudkräm. Skydda och vårda din hud samtidigt som du får en slät hudyta att applicera din makeup på med Dermalogica Skin Perfect Primer. Solskyddet blir pricken över i:et.

Budget
NYX Plump Right Back Plumping Primer

NYX Plumping Primer

Återfuktande

Superformula

Inget solskydd

Typ: Spray

En väl fungerande primer behöver inte stå på den dyraste hyllan. NYX Plumping Primer som återfuktar din hy med hjälp av elektrolyter och vitaminer för att ge dig en look som både känns naturlig varar från morgon till kväll till en billig peng.

Superformulan

NYX Plumping Primer innehåller tre elektrolyter och två olika sorters vitaminer för att säkerställa fuktig hud samt en look som håller hela dagen. Produkten innehåller bland annat:

  • Hyaluronsyra
  • Vitamin B5
  • Magnesium
  • Kalium

Lämplig för veganer

Denna primer lämpar sig till veganer då ingredienserna inte är av animaliskt ursprung – bättre för miljön och bättre för djuren. Resultatet blir dock minst lika bra som andra alternativ, om inte bättre.

Sammanfattning

NYX Plumping Primer är den billigaste primern i vårt test, men det innebär inte att kvaliteten är sämre relativt till de övriga produkterna. Sprejen innehåller vitaminer, mineraler och elektrolyter som återfuktar din hud och hjälper dig att perfektera din look.

Ljusreflekterande
Sensai Glowing Base Primer

Sensai Glowing Base Primer

Ljusreflekterande pigment

Återfuktande

SPF10

Typ: Kräm

För extra lyster finns Sensai Glowing Base Primer, en unik primer som innehåller pärlemorskimrande pigment. Din hy strålar här i ljuset och skiner igenom din makeup med en varm glöd. Primern ser till att ditt smink håller och ser bra ut i alla ljusförhållanden. Perfekt för dig med torr hy.

Ljusreflekterande

Tack vare pigmenten som denna primer innehåller får din hy en varm glöd. När du väl applicerar ditt smink skiner det igenom och förgyllar din look på ett naturligt vis. Perfekt för en viss typ av look.

Återfuktande

Sensai Glowing Base Primer skyddar din hud mot solen samtidigt som den återfuktar och jämnar ut. Det ger dig lenare hud i längden och förebygger slitage. Perfekt för dig med torr hy som letar efter en passande primer.

Sammanfattning

För dig som vill ha en naturlig glöd i din primer är Sensai Glowing Base Primer ett utmärkt alternativ. Produkten slätar ut huden, återfuktar och skyddar samtidigt som du får en naturlig lyster.

Köpguide

Har du frågor och funderingar inför ditt köp av primer? Här nedan har vi sammanställt några vanliga frågor och svar kring de bästa primers 2023.

Vanliga frågor och svar

Om du har problem med akne vill du ha en produkt som minimerar din huds naturliga oljeproduktion samtidigt som den slätar ut ojämnheterna. Vårt rekommenderade alternativ är bäst-i-test-produkten, nämligen baseMinerals Prime Time.

Med en primer ger du din makeup det perfekta underlaget, vilket innebär en mer naturlig look och smidigare applicering. Det är inte ett måste att använda en primer, men resultatet blir avsevärt bättre samtidigt som du värnar om din hy.

Om du vill ha en återfuktande primer rekommenderas NYX Plumping Primer, som innehåller en ”superformula” med naturliga vitaminer och mineraler som håller din hy silkeslen och fuktig.

Solskydd behövs inte ifall du har tänkt applicera solkräm ovanpå din makeup, men det kan förstås resultera i en oljig look. Ifall du inte använder solkräm i samband med ditt smink rekommenderas en primer med exempelvis solskyddsfaktor SPF30.