Plattång bäst i test 2023

Vi jämför 5 av dagens mest populära och bästa plattänger. GHD Gold Styler blir tipset som bästa plattång 2023 med bra balans mellan prestanda och pris samt många höga användarbetyg. Nedan kan du läsa mer om alla produkter.

Bäst i test

Plattång Bäst i test 2023 - GHD Gold Styler

GHD Gold Styler

Snabb uppvärmning

Premium

GHD Platinum+ Professional Smart Styler plattång

GHD Platinum+

Professionellt resultat

Budget

Plattång Remington Keratin Therapy S8590

Remington Keratin Therapy

Budgetvänlig

Produkterna har utvärderats på:

Användarbetyg

Expertomdömen

Funktioner

Prisvärde

Testets betyg:
()
Frida Hansson skribent

Av Frida Hansson

 • En bra plattång behöver inte flera dussin funktioner – ett fokus på användarvänlighet är mycket viktigare.
 • Undvik högre temperaturer. Optimal temperatur för styling är vanligtvis 185 grader Celsius.
 • Välj en produkt med inbyggda värmesensorer för säkrare och mer effektiv styling.
 • För färgat hår behövs en extra skonsam produkt, eftersom färgen annars bleknar snabbare.
Plattång Bäst i test
Plattång Bäst i test 2023 - GHD Gold Styler

GHD Gold Styler Plattång

Prisvärd

Snabb uppvärmning

Värmer upp på: 25 sekunder

Maximal temperatur: 185 grader

Det välrenommerade märket GHD ( ”Good Hair Day”) ligger i framkant när det gäller hårteknologi. Deras produkter erbjuder ofta lite smartare funktioner, genomtänkta designer och hög hållbarhet vilket denna plattång är ett bra exempel på.

Flera miljoner GHD-produkter säljs varje år till nöjda kunder runtom världen. I diskussioner om bästa plattång är märket ofta först att nämnas, och det med rätta.

GHD Gold Styler är ett prisvärt alternativ som ger professionella resultat tack vare flera år av utveckling. Denna prisbelönta plattång är en veteran på marknaden som nu har uppdaterats med modern teknik och en ny elegant design. I recensioner uppskattar kunder särskilt hur skonsam produkten är mot håret samt hur snabbt den värmer upp.

Smart funktioner

För att förenkla din vardag erbjuder GHD Gold Styler smart funktionalitet som både sparar tid samt gör ditt hår glansigt och silkeslent.

Exempel på funktioner inkluderar:

 • Sleep mode – Plattången slås av automatiskt efter 30 minuter
 • Två värmesensorer som ger dig mer kontroll över temperaturen
 • Maxtemperatur 185 grader Celsius
 • Uppvärmning på knappt 25 sekunder

En längre sladd på nästan tre meter blir pricken över i:et för användarvänlighet. Dessutom ingår en garanti på två år för fabriksfel.

Sammanfattning

GHD Gold Styler är som namnet antyder guldstandarden inom hårstyling med god funktionalitet till en prisvärd peng. Här får du en genomtänkt design, optimal temperatur för styling och två värmesensorer. GHD Gold Styler kan erbjuda dig mjukt och glansigt hår utan risk för slitage.

Premium
GHD Platinum+ Professional Smart Styler plattång

GHD Platinum+ Plattång

Ultra-Zon

Professionellt resultat

Värmer upp på: 25 sekunder

Maximal temperatur: 185 grader

För dig som har en mer flexibel budget finns GHD Platinum+, en professionell styler för hemmabruk som erbjuder det där lilla extra. Genomtänkt design, perfekt temperaturkontroll och avancerade sensorer gör detta till vårt val som bästa plattång i premiumprisklassen.

Ultra-Zon

Med den patenterade Ultra-Zon-tekniken kan plattången anpassa temperaturen utefter både din hårtyp och hur snabbt du använder den. Exempelvis kan de inbyggda sensorerna se hur tjockt ditt hår är justera temperaturen efter dina behov.

Avancerad design för perfekt stylat hår

Detta är en plattång utöver det vanliga med avancerad design som ger ditt hår rätt behandling. Med automatisk temperaturjustering samt en praktisk Sleep Mode-funktion har du här allt du behöver för perfekta resultat.

GHD Platinum+ gör ditt hår slätt och glansigt på nolltid. Noterbart är dock att du inte själv kan justera temperaturen, vilket kan vara en nackdel beroende på dina behov.

Sammanfattning

Bästa premiumvalet för en plattång 2023 blir GHD Platinum+, en väldesignad produkt som kommer utrustad med all funktionalitet som du behöver. Nöjda kunder och en god garanti gör att du kan känna dig säker vid köp av denna plattång.

Budget
Plattång Remington Keratin Therapy S8590

Remington Keratin Therapy

Budgetvänlig

Vårdande och skonsam

Maximal temperatur: 230 grader

Remington Keratin Therapy blir vårt val som bästa plattång i budgetklassen. Trots det lägre priset får du här en skonsam tång som rätar ut håret på nolltid. Den unika keratinbeläggningen skyddar ditt hår och gör att du slipper kämpa med slitage.

Smarta funktioner

Denna smarta plattång kommer utrustad med flera praktiska funktioner.

 • Inbyggda värmesensorer justerar temperaturen automatiskt
 • Rörliga plattor för bättre kontroll vid användning
 • Välj mellan fem olika temperaturer från 160 till 230 grader Celsius
 • Automatisk avstängning
 • Temperaturlås
 • Turbo Boost för snabbare uppvärmning

Unik plattång med Keratin Therapy

Plattorna har en unik beläggning som skyddar och stärker ditt hår. Vid användning vårdas ditt hår med keratin som gör håret friskare, starkare och mer glansigt. Produkten rekommenderas därför till dig med känsligt hår.

Sammanfattning

Här får du bra funktioner till ett riktigt bra pris. Remington Keratin Therapy är både användarvänlig och skonsam. En allt-i-ett produkt för dig som vill spara en slant.

Skonsam
Remington Advanced Colour Protect S8605

Remington Advanced Colour Protect

Skyddar och vårdar

Snabb uppvärmning

Maximal temperatur: 230 grader

Värmer upp på: 15 sekunder

För dig med färgat hår behövs extra skonsam behandling. Detta för att din hårfärg tappar dess lyster allteftersom du plattar det. Resultatet blir en blekare färg som förlorat dess intensitet. Som tur nog är Remington Advanced Colour Protect S8605 särskilt utformat för just färgat hår.

Plattång för färgat hår

En smart värmesensor justerar temperaturen automatiskt för att förebygga slitage och se till att din hårfärg håller längre. Remington hävdar att deras den unika tekniken i Remington Advanced Colour Protect S8605 gör att din hårfärg håller upp till fem gånger längre än med andra alternativ.

Med en vårdande beläggning kan plattången frigöra mikrobalsam med skyddande och återfuktande Sheasmörolja samt UV-filter. Detta ser till att intensiteten på din hårfärg inte bleknar lika snabbt.

Full kontroll över värmen

Remington Advanced Colour Protect S8605 värmer upp på bara femton sekunder vilket gör att du snabbt kan komma igång. Välj mellan fem olika temperaturer från 150 till 230 grader Celsius för att anpassa stylingen efter dina behov. För att se till att plattången håller rätt temperatur kommer produkten dessutom utrustad med en boost-funktion som reglerar temperaturen ytterligare.

Sammanfattning

Denna plattång skyddar din hårfärg med hjälp av en unik och vårdande beläggning samt smarta värmesensorer utformade just för dig med färgat hår. Intensiteten på din hårfärg håller längre samtidigt som stylingen blir minst lika bra som med Remingtons övriga plattångar.

Ånga
Plattång Rowenta L'Oreal SteamPod 3.0 Styler

Rowenta L’Oreal SteamPod 3.0

Skonsam ångteknologi

Effektiv även vid lägre temperaturer

Maximal temperatur: 210 grader

Med L’Oreal SteamPods unika ångteknologi kan du räta ut håret skonsamt utan risk för värmeskador. Plattången rekommenderas därför särskilt till dig med torrare hår. Styla håret snabbare även vid lägre temperaturer.

Ångteknologi

Med hjälp av unik ångteknologi plattar du på ett mer skonsamt sätt samtidigt som du kan säga adjö till frissigt hår. Enligt tillverkaren kan produkten ge upp till 78% mindre slitage. Plattångens ångteknologi gör även att du kan använda plattången vid lägre temperaturer och ändå uppnå samma resultat.

Eftersom detta är en mer nischad plattång för professionella resultat reflekterar även priset detta då Rowenta L’Oreal SteamPod så får man vara beredd på att lägga några extra kronor för denna produkt. Samtidigt erbjuder produkten valuta för pengarna, särskilt ifall du har skadat hår.

Sammanfattning

Här hittas en unik plattång som kan användas på flera olika sätt. Styla din frisyr vid en lägre temperatur för ett sammetslent resultat med Rowenta L’Oreal Steampod 3.0, som kommer utrustad med särskilt utformad ångteknologi.

Köpguide

En bra plattång är en produkt som kan hålla dig i flera år. Det är därför viktigt att välja rätt. För att hjälpa dig på vägen har vi på Produkttestarna sammanställt några vanliga frågor och svar om plattångar här nedan.

Vanliga frågor och svar

Det går alldeles utmärkt att locka håret med en vanlig plattång. På så vis slipper du köpa till en separat locktång. Det är dock viktigt att du använder värmeskydd innan du sätter igång.

Genom att vinkla plattången i olika riktningar kan du locka håret på olika sätt. Det är inte särskilt komplicerat, men vi rekommenderar att du kollar upp en guide om det är första gången som du lockar med en plattång.

För kortare hår rekommenderas en produkt med smalare plattor. Detta eftersom risken för slitage blir lägre samtidigt som du får mer kontroll över din styling. Smalare plattor gör det även enklare att använda plattången för att styla lockigt hår.

För dig som behöver en mer skonsam plattång rekommenderas exempelvis Rowenta L’Oreal SteamPod 3.0. Produkten använder patenterad ångteknologi för att du ska kunna styla håret effektivt även vid lägre temperaturer. 

Sladdlösa alternativ kan vara bra för dig som ofta befinner dig på resande fot, men resultatet blir förstås inte i närheten av lika bra som en vanlig plattång. För optimalt resultat behöver du perfekt värmereglering och det är svårt att uppnå med en batteridriven plattång.

För afrohår rekommenderas en plattång med ångteknologi som Rowenta L’Oreal SteamPod 3.0. Detta eftersom du på så vis kan räta ut håret utan att avlägsna naturliga oljor. Ångan minskar risken för slitage och återfuktar ditt hår.

Senast färdigställda tester

Airfryer bäst i test 2023

Steamer bäst i test 2023

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023