Nyponpulver bäst i test

Senast uppdaterad: 2021-10-04

Nypon är ett populärt superbär med otroligt många hälsosamma egenskaper. Den höga halten av C-vitamin stärker immunförsvaret, men det finns mycket mer än så att hämta. Nyponpulver innehåller 60 gånger mer C-vitamin än en apelsin, plus många mineraler, med totalt närmare 40 näringsämnen som bidrar till viktiga funktioner i kroppen. Studier har visat att nypon främjar ledernas rörelse, lindrar ledvärk och ger huden en vacker lyster tack vare betakaroten som förekommer i nyponpulver. 

Det finns många nyponpulver på marknaden, och det absolut viktigaste att tänka är att köpa en ekologisk produkt som innehåller 100% nypon utan tillsatser. Sedan varierar priset, näringshalten, nyponens ursprung och torkprocessen från pulver till pulver. Eftersom man äter eller dricker nyponpulvret är det också viktigt att det smakar gott, vilket spelar in när man är på jakt efter det bästa nyponpulvret. En annan avgörande faktor är huruvida pulvret kommer i pulverform eller kapselform.

Vi har valt ut de fyra bästa nyponpulvren på marknaden. De är alla nyttiga, ekologiska och fulla med viktiga hälsoämnen. Välj mellan chilenska, europeiska eller danska nypon och läs all information du behöver känna till. Topplistan baseras på användaromdömen, expertomdömen, pris, kvalitet och näringshalt. Nedan ser du vinnarna, 5 snabba köptips och längst ner på sidan hittar du vår användarvänliga köpguide med svar på vanliga frågor.

Läs vidare för att finna ut vilket av de fyra bästa nyponpulvren som passar just dig allra bäst 🙂

BÄST I TEST

Bästa Nyponpulver 2021- WellAware Eko - Bäst i test

WellAware Nyponpulver Eko

4.5/5

BRA PRIS

Bästa Nyponpulver 2021

Healthwell Nyponpulver Eko

4.4/5

KAPSELFORM

Movo Nyponpulver

3.5/5

BRA PRIS

Superfruit Nyponpulver Organic

3.5/5
Innehåll

1 | WellAware Nyponpulver Eko - Bäst i Test

Bästa Nyponpulver 2021- WellAware Eko - Bäst i test

Bäst i Test

WellAware tillverkar ett underbart ekologiskt nyponpulver helt utan tillsatser. Det består av 100% torkade och malda nypon som plockats i Chile – ett land som är känt för sina potenta nypon. De är både handplockade och ugnstorkade för att bevara alla mineraler, vitaminer och antioxidanter.

Detta nyponpulver är bäst i test just för att det smakar otroligt gott, är av väldigt hög kvalitet och dessutom prisvärt. Blanda 2,5-3 gram i din smoothie varje dag för att stärka immunförsvaret och lindra ledvärk. Man kan också blanda pulvret direkt i ett glas vatten eller göra en god nyponsoppa. Oavsett hur man dricker eller äter sitt nyponpulver får man en rejäl dos av både vitaminer och mineraler.

Gedigen Torkningsprocess

Det finns ungefär 40 ämnen i nypon och det inkluderar antioxidanter, aminosyror, omegasyror, magnesium, zink, litium, vitamin K, E, C, D, B6 och även P-vitamin, som hjälper kroppen att absorbera C-vitamin. Man kan lätt förstå varför nypon kallas för ett superbär. WellAware har tagit till vara på alla dessa nyttiga ämnen med en gedigen process som hanterar bäret på bästa sätt från att det plockas till det landar i ditt vattenglas. Välj mellan två olika storlekar – 300 g eller 1 kg – och gör immunförsvaret en tjänst. En portion innehåller 28 mg C-vitamin och 1,9 mg E-vitamin.

Sammanfattning: Potent nyponpulver med höga näringsvärden till ett bra pris.
Bästa Nyponpulver 2021.

2 | Healthwell Nyponpulver Eko - Budgetvänlig

Bästa Nyponpulver 2021

Väldigt bra pris

Healthwell Nyponpulver Eko är också ett nyponpulver vi varmt rekommenderar. Det består av 98% nyponskal och 2% kärnor. Det är i skalet man finner den högsta koncentrationen av vitaminer, mineraler och andra viktiga ämnen. I tillägg till C-vitamin, D-vitamin och många andra vitaminer, bjuder nyponet på en lång rad näringsämnen. Just därför är nyponpulver så populärt idag.

Har du hört talas om galaktolipider förut? Det är ett ämne som finns i nypon och de har en antiinflammatorisk verkan. Tack vare detta lindrar nypon ledvärk och minskar svullnader. Den härliga färgen kommer från betakaroten, som många associerar med morötter och det är
ett ämne som lagras under huden och bidrar till en fräsch hudlyster.

Nypon från bergskedjan Karpaterna

Nyponpulvret från Healthwell är ett ekologiskt pulver av hög kvalitet som man kan blanda ner i maträtter och drycker precis som man vill. Några av favoriterna är att blanda i sitt pulver i morgongröten eller sin smoothie. Nyponen kommer från den europeiska bergskedjan Karpaterna och har hanterats enligt RAW-food regler. Det innebär att pulvret aldrig överstiger en temperatur på 42 grader för att bevara nyponens näringsämnen.

Dosera pulvret enligt dina egna preferenser, någonstans mellan 2,5-5 gram per dag. Detta är ett väldigt prisvärt alternativ så man kan inkludera det i sin dagliga rutin utan att tömma bankkontot. Ibland kostar hälsoprodukter mer än de behöver göra och därför rekommenderar vi detta kostnadseffektiva alternativ med glädje. Välj mellan 600 gram eller 1 kg.

Sammanfattning: Ett ekologiskt pulver av bra kvalitet till ett väldigt lågt pris.

Specifikationer

• Ekologisk: Ja
• Fri från besprutningsmedel: Ja
• Hög i C-vitamin: Ja
• Pulver eller kapsel? Pulver
• Nyponens ursprung: Europa

3 | Movo Nyponpulver - Kapselform

Nypon Från Danska Hyben Vital

Movo nyponpulver är det ultimata alternativet för de som vill ta sin dagliga dos snabbt och enkelt i kapselform. Detta pulver framställs med en patenterad torkningsprocess som kallas GOPO®. Många nyponpulver på marknaden tillverkas av nypon från Chiles bördiga områden, men Movo är framställt på nypon från danska Hyben Vital, vilket är helt unikt. Movo är också den enda tillverkaren som erbjuder nyponpulver som framtagits med den unika torkningsprocessen GOPO.

En dos på 6 kapslar ger 21 gram C-vitamin samt en lång rad viktiga näringsämnen som håller kroppen i form. Nyponpulver används kanske främst för att lindra ledvärk, främja ledernas rörlighet och stärka immunförsvaret. Eftersom detta nyponpulver har en hög näringsprofil får man dra nytta av nyponets fördelar när man tar en daglig dos av Movo nyponpulver i kapselform.

En Unik Torkprocess

Här är priset lite högre än snittet på grund av den unika torkprocessen, som ser till att alla hälsosamma och viktiga ämnen bevaras. Rekommenderad dosering är 4-6 kapslar dagligen. Sex kapslar motsvarar cirka 4,5 gram nyponpulver. Det går också att köpa Movo i pulverform om man föredrar att blanda sitt nyponpulver med maträtter och drycker.

Sammanfattning: Ett helt unikt nyponpulver med GOPO®.

Specifikationer

• Ekologisk: Ja
• Fri från besprutningsmedel: Ja
• Hög i C-vitamin: Ja
• Pulver eller kapsel? Både och
• Nyponens ursprung: Danmark

4 | Superfruit Nyponpulver Organic - Prisvärt

Ett prisvärt och ekologiskt nyponpulver

Superfruit Nyponpulver Organic är ett ekologiskt pulver framtaget med nypon från södra Chile. Det förekommer inga tillsatser alls och hela frukten mals ned – både skal och frön – för att ta vara på nyponens totala näringspalett. Med en rekommenderad dos får du 15 mg C-vitamin, 2,3 gram fiber och 29 mg kalcium.

Chile erbjuder vulkanisk och bördig jord och det är därför ett flertal tillverkare väljer att använda sig av chilenska nypon. De smakar dessutom väldigt gott, både utblandat i ett glas vatten, i en smoothie och om man gör sin egen nyponsoppa.

Varsam Torkprocess

Den starka, vackra färgen är naturens sätt att signalera att här kommer det en superfrukt fulladdad med näringsämnen. Därför får du ungefär 40 viktiga ämnen i en dos Superfruit Nyponpulver Organic, inklusive vitamin C, vitamin A, fiber och lykopen. För att ta till vara på alla dessa ämnen torkas nyponen varsamt med en process som aldrig överstiger 50°C.

Sammanfattning: Nyponpulver av god kvalitet till ett lågt pris.

Specifikationer

• Ekologisk: Ja
• Fri från besprutningsmedel: Ja
• Hög i C-vitamin: Relativt
• Pulver eller kapsel? Pulver
• Nyponens ursprung: Chile

Köpguide

Bästa Nyponpulver 2021

Vad är nypon?

Nypon är en så kallad skenfrukt som växer på buskar. De är vackert röda i färgen och de kan inte ätas råa. För att torka nypon måste man dela på dem och lägga dem på en ugnsplåt i några timmar på låg temperatur. De torkade nyponen pulveriseras sedan och används som ett väldigt nyttigt pulver till nyponsoppa eller som ett tillskott till smoothies, soppor, med mera.

Hur använder man nyponpulver?

Nyponpulver kan blandas med vatten, juice eller en smoothie. Man kan också tillaga sin egen nyponsoppa med nyponpulver.

Vad innehåller nyponpulver?

Nyponpulver är pulveriserade nypon, som består av ett yttre skal och frön. I nypon finns det cirka 40 ämnen med hög nivå av bioflavonider, P-vitamin som hjälper kroppen att absorbera C-vitamin, betakarotener, koppar, kalcium, magnesium, zink, antioxidanter, aminosyror, omegasyror, litium, bor, glukos, fluor, järn, kisel, vitamin K, E, B6, med mera. Därför bidrar nypon till ett stärkt immunförsvar och hälsosamma leder.

Hur mycket nyponpulver ska man ta?

Normalt rekommenderas en dos på någonstans mellan 2,5-5 gram per dag.

Hur mycket C-vitamin är det i nyponpulver?

C-vitamin halten varierar från pulver till pulver.

Kan man överdosera nyponpulver?

Nypon innehåller många vitaminer och mineraler. Det är rekommenderat att följa Livsmedelverkets rekommenderade dagliga intagsnivåer på samtliga ämnen.

Vad hjälper nyponpulver mot?

Tack vare att nypon är så rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter hjälper de mot ledvärk och stärker immunförsvaret. Flera studier har visat att nypon kan lindra åkommor som reumatoid artrit och artros.

Vilket nyponpulver är bäst för lederna?

När man väljer ett nyponpulver lönar det sig att välja ett ekologiskt alternativ med handplockade nypon. Det är också bäst att välja ett nyponpulver som består av endast nypon utan några tillsatser.

Är nyponpulver nyttigt?

Nyponpulver har väldigt många hälsosamma egenskaper. En enda matsked nyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon, vilket är anledningen till varför detta pulver anses vara ett väldigt nyttigt tillskott till skafferiet. Nyponpulver innehåller 60 gånger mer C-vitamin än en apelsin, plus många mineraler och gott om antioxidanter.

Är nyponpulver farligt?

Nej, ett ekologiskt nyponpulver som består av 100% nypon av god kvalitet är inte farligt. Tvärtom har det många nyttiga egenskaper. Det finns däremot nyponpulver med tillsatser som vi inte rekommenderar här.

Nyponpulver recept

Eftersom torkade nyponskal är för hårda för att mala i vanlig mixer eller matberedare kan man använda en kaffekvarn för att mala dem till ett mjöl om man vill göra sitt eget nyponpulver.

C vitamin i nyponpulver

Nyponpulver består av höga doser C-vitamin – det är en av de populära fördelarna med nypon.

Dosering av nyponpulver

Normalt rekommenderas en dos på någonstans mellan 2,5-5 gram per dag.

Ekologiskt nyponpulver

Vi rekommenderar endast ekologiska nyponpulver, eftersom det är nyttigast.

Nyponpulver i tablettform

Det finns nyponpulver som kommer i kapselform, t.ex. Movo nyponpulver som är nummer tre i vår topplista. Fördelen med kapslar är att man slipper dosera pulvret.

Tips och råd

• Om du är gravid bör du tala med din läkare innan du tar nyponpulver.
• Bevara produkten på en sval, torr och mörk plats i försluten förpackning – undvik direkt solljus.
• Förvara inte pulvret i ditt kylskåp och notera att uppvärmning kan påverka näringsämnena.
• Innan du ger ditt barn nyponpulver bör du rådfråga din barnläkare.
• Följ produktens doseringsråd.

Lycka till med att hitta det bästa nyponpulvret för dej!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 4.5 / 5. Antal betyg: 12

Relaterade artiklar