Nyponpulver bäst i test 2023

Vi tittar på nyponpulver som bäst håller näringsvärden och samtidigt utvinns miljvövänligt. Vi har även tagit hänsyn till priset. WellAware Eko blir utsedd till bästa nyponpulver 2023, nedan kan du läsa mer om alla produkter i testet.

Bäst i test

Nyponpulver bäst i test 2023

WellAware Nyponpulver Eko

Höga näringsvärden

Prisvärde

Nyponpulver Healthwell EKO

Healthwell Nyponpulver Eko

Nypon från Karpaterna

Produkterna har utvärderats på:

Näringsvärde

Pris

Kvalitet

Betyg

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

 • Nypon är ett superbär som stärker immunförsvaret​.
 • Hela nyponskalet mals till mjöl så det är viktigt att det är ekologiskt.
 • Försiktiga torkningsprocesser bevarar nyponets näringsämnen.
 • C-vitaminhalten varierar i produkterna.
Bäst i test 2023
Nyponpulver bäst i test 2023

WellAware Nyponpulver Eko

Mycket höga näringsvärden

Ugnstorkade – bättre smak & näring

Prisvänligt

Ekologisk: Ja

Fri från besprutningsmedel: Ja

Ursprung: Chile

WellAware tillverkar ett ekologiskt nyponpulver helt fritt från tillsatser. Pulvret består av 100% torkade och malda nypon som är handplockade i Chile, ett land känd för sina potenta nypon. Dessutom är de ugnstorkade för att bevara alla viktiga mineraler, vitaminer och antioxidanter.

Varför WellAwares nyponpulver blir bäst i test

WellAwares nyponpulver blir bäst i test på grund av sin fantastiska smak, höga kvalitet och prisvärdhet. För att stärka ditt immunförsvar och lindra ledvärk kan du blanda 2,5-3 gram nyponpulver i din dagliga smoothie.

Nyponpulvret kan inte bara blandas i smoothies, men också direkt i ett glas vatten eller användas för att göra en läcker nyponsoppa. Oavsett hur du väljer att konsumera det, får du en rejäl dos av både vitaminer och mineraler.

Gedigen torkningsprocess

Torkningsprocessen säkerställer att alla nyttiga ämnen i nyponen bevaras. Nypon innehåller omkring 40 olika ämnen som inkluderar antioxidanter, aminosyror, omegasyror, och en rad vitaminer och mineraler som magnesium, zink, och vitamin K, E, C, D, och B6.

Superbäret fullt av näringsämnen

Nypon kallas ofta för ett superbär, och det är lätt att förstå varför. Förutom att vara rika på antioxidanter hjälper nypon också kroppen att absorbera C-vitamin genom dess innehåll av P-vitamin.

Prisvärt alternativ för ditt immunförsvar

WellAware erbjuder sitt nyponpulver i en 1 kg förpackning, vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ. Med 18 mg C-vitamin per portion kan du enkelt boosta ditt immunförsvar utan att tömma plånboken.

Sammanfattning

WellAwares nyponpulver är ett potent och näringsrikt alternativ med en utomordentlig smak med högt prisvärde.

Prisvärde
Healthwell EKO nyponpulver

Healthwell Nyponpulver Eko

Näringsrikt grovkornigt pulver

Nypon från bergskedjan Karpaterna

Ekologisk: Ja

Fri från besprutningsmedel: Ja

Ursprung: Europa

Healthwell Nyponpulver Eko är ett nyponpulver från bergskedjan Karpatena. Med en sammansättning av 98% nyponskal och 2% kärnor, erbjuder det en riklig koncentration av vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen.

Rik på vitaminer

Förutom att vara en utmärkt källa till både C- och D-vitamin, innehåller detta nyponpulver en rad andra viktiga vitaminer som gör det till en omtyckt hälsoprodukt.

Antiinflammatorisk nyponpulver

Har du hört talas om galaktolipider? Detta är ett ämne som naturligt finns i nypon och som har antiinflammatoriska egenskaper. Därför är nyponpulver ett utmärkt val för att lindra ledvärk och minska svullnad.

Betakaroten för fräsch hud

Nyponens vackra färg kommer från betakaroten, ett ämne som också förbättrar hudens utseende och lyster.

Nypon från Karpaterna

Detta nyponpulver kommer från den europeiska bergskedjan Karpaterna och hanteras enligt RAW-food regler. Det inneb’r att pulvret aldrig överstigit en temperatur av 42 grader, vilket bevarar dess näringsämnen.

Produkten kan enkelt blandas i olika maträtter och drycker, exempelvis i morgongröten eller smoothien.

Dosering

Dosera pulvret enligt dina egna behov, med en rekommenderad mängd mellan 2,5 till 5 gram per dag.

Sammanfattning

Healthwell Ekologiskt Nyponpulver är ett högkvalitativt, ekologiskt och prisvärt alternativ med fina omdömen för dem som söker en rik källa till vitaminer och andra viktiga näringsämnen.

Kapselform
Nypon i kapselform - Movo

Movo nyponkapslar

Patenterad torkningsprocess GOPO

Enkel dosering

Ekologisk: Ja

Fri från besprutningsmedel: Ja

Ursprung: Danmark

Movo nyponkapslar är det perfekta valet för dig som letar efter ett snabbt och enkelt sätt att ta din dagliga dos av nypon. Tillverkat genom en patenterad torkningsprocess känd som GOPO®, skiljer sig detta nyponpulver från andra på marknaden på flera unika sätt.

Danska Nypon och GOPO®

Medan många nyponpulver på marknaden framställs från nypon skördade i Chiles bördiga områden, använder Movo nypon från det danska företaget Hyben Vital. Detta gör Movo unikt inom industrin. Dessutom är Movo det enda märke som använder den innovativa GOPO®-torkningsprocessen.

Dosering

Den rekommenderade dagliga doseringen är 4-6 kapslar, vilket motsvarar cirka 4,5 gram nyponpulver. En enda dagsdos av Movo, bestående av sex kapslar, ger dig 21 gram C-vitamin och en mängd andra viktiga näringsämnen som bidrar till att hålla kroppen i toppform. Nypontillskott har också visat sig vara effektivt för att lindra ledvärk, främja ledernas rörlighet och stärka immunförsvaret.

Kostnad

Det är sant att Movo ligger i en något högre prisklass, men detta beror på den unika GOPO®-torkningsprocessen som bevarar alla viktiga näringsämnen.

Kapselform eller pulver

Om du föredrar att blanda med mat eller dryck kan du också köpa Movo i pulverform. Detta ger dig flexibiliteten att använda produkten på det sätt som passar dig bäst.

Sammanfattning

Movo Nyponkapslar erbjuder en unik kombination av högkvalitativa nypon och en patenterad torkningsprocess. Detta gör det till ett intressant val för dig som söker ett effektivt och näringsrikt nyponkomplement.

Ekologisk
Superfruit Rose Hip Nypon

Superfruit nyponpulver

100% rent nyponpulver utan tillsatser

Nypon odlade i vulkanisk jord

Ekologisk: Ja

Fri från besprutningsmedel: Ja

Ursprung: Chile

Superfruit nyponpulver är en ekologiskt certifierad produkt, framtagen med högkvalitativa nypon från södra Chile. Pulvret innehåller inga artificiella tillsatser och utnyttjar hela fruktens näringsinnehåll, inklusive både skal och frön.

Näringsinnehåll per dagsdos

Med en rekommenderad daglig dos får du en rik källa av näringsämnen:

 • 15 mg C-vitamin
 • 2.3 gram fiber
 • 29 mg kalcium

Fördelar med chilenska nypon

Nyponen som används kommer från Chiles vulkaniska och bördiga jordar, vilket gör dem extra näringsrika. Detta är anledningen till att flera tillverkare föredrar att använda chilenska nypon i sina produkter.

Smakprofil

Dessa nypon är både näringsrika och fantastiskt goda. Du kan enkelt blanda pulvret i ett glas vatten, lägga till det i din smoothie eller till och med använda det för att göra din egen nyponsoppa.

Varsam torkprocess

Superfruit Nyponpulver Organic genomgår en varsam torkprocess för att bevara alla sina näringsämnen. Denna process håller temperaturen under 50°C, vilket säkerställer att pulvret behåller sin starka, vackra färg och höga näringsinnehåll.

Nyponpulver fylld med näringsrika ämnen

Den livliga färgen är naturens sätt att indikera en superfrukt rik på näringsämnen. En enkel dos av detta pulver ger dig ungefär 40 viktiga näringsämnen, inklusive Vitamin C, vitamin A, fiber och lykopen.

Sammanfattning

Om du är ute efter ett ekologiskt certifierat nyponpulver av högsta kvalitet, behöver du inte leta längre än till Superfruit Nyponpulver Organic. Med dess rika näringsprofil och mångsidiga användning är det ett utmärkt tillskott till din dagliga kost.

Hållbar
Nyponpulver - Kiviks Lilla Råa

Kiviks Lilla Råa Nyponpulver

Hållbart producerat

Mycket valuta för pengarna

Ekologisk: Ja

Fri från besprutningsmedel: Ja

Ursprung: Danmark

För de hushåll som regelbundet konsumerar nyponpulver kan det snabbt bli en dyr affär om man köper många små paket. Om du letar efter ett större, kostnadseffektivt alternativ är Kiviks Lilla Råa Nyponpulver i 1 kg en produkt att kika på.

Unikt nyponpulver av hög kvalitet

Detta nyponpulver är tillverkat av en speciellt utvald nyponsort som erbjuder en fin smakprofil. Odlad i den vulkaniska jorden i södra Chile och framställd genom ekologiska metoder, levererar Kiviks Lilla Råa Nyponpulver en förstklassig produkt för dig som älskar denna näringstäta supermat.

Hållbar tillverkningsprocess

Produkten tar hänsyn till både lokalbefolkningen och miljön, vilket gör det till ett etiskt och hållbart val. När du väljer Kiviks Lilla Råa Nyponpulver kan du njuta av din supermat med gott samvete.

Lågtemperaturtorkning bevarar näringsämnen

En unik egenskap med detta nyponpulver är den skonsamma torkningsprocessen. Till skillnad från andra produkter som torkas vid höga temperaturer och därmed förlorar näringsämnen, torkas Kiviks Lilla Råa Nyponpulver vid en låg temperatur (under 45 grader Celsius). Detta säkerställer att viktiga vitaminer, karotener och fibrer bevaras på bästa sätt.

Inte bara för Smoothies

Detta mångsidiga nyponpulver är perfekt för en rad olika recept, från näringstäta smoothies till läckra bakelser och maträtter. Med ett stort paket får du mycket valuta för pengarna och flexibilitet i köket.

Sammanfattning

Kiviks Lilla Råa Nyponpulver i 1 kg förpackning är ett ekonomiskt och hållbart val för den hälsomedvetna konsumenten. Med sin unika smak, etiska produktionsmetoder och mångsidiga användningsområden är det en produkt som verkligen ger mycket valuta för pengarna.

Köpguide

Nypon är ett populärt superbär med otroligt många hälsosamma egenskaper. Den höga halten av C-vitamin stärker immunförsvaret, men det finns mycket mer än så att hämta.

Nyponpulver innehåller 60 gånger mer C-vitamin än en apelsin, plus många mineraler, med totalt närmare 40 näringsämnen som bidrar till viktiga funktioner i kroppen.

Studier har visat att nypon främjar ledernas rörelse, lindrar ledvärk och ger huden en vacker lyster tack vare betakaroten som förekommer i nyponpulver.

Ekologi

Det finns många nyponpulver på marknaden, och det absolut viktigaste att tänka är att köpa en ekologisk produkt som innehåller 100% nypon utan tillsatser. Sedan varierar priset, näringshalten, nyponens ursprung och torkprocessen från pulver till pulver.

Smak och form

Eftersom man äter eller dricker nyponpulvret är det också viktigt att det smakar gott, vilket spelar in när man är på jakt efter det bästa nyponpulvret. En annan avgörande faktor är huruvida pulvret kommer i pulverform eller kapselform. Välj mellan chilenska, europeiska eller danska nypon i vårt test.

Tips och råd

 • Om du är gravid bör du tala med din läkare innan du tar nyponpulver.
 • Bevara produkten på en sval, torr och mörk plats i försluten förpackning – undvik direkt solljus.
 • Förvara inte pulvret i ditt kylskåp och notera att uppvärmning kan påverka näringsämnena.
 • Innan du ger ditt barn nyponpulver bör du rådfråga din barnläkare.
 • Följ produktens doseringsråd.

Vanliga frågor och svar

Nypon är en så kallad skenfrukt som växer på buskar. De är vackert röda i färgen och de kan inte ätas råa. För att torka nypon måste man dela på dem och lägga dem på en ugnsplåt i några timmar på låg temperatur. De torkade nyponen pulveriseras sedan och används som ett väldigt nyttigt pulver till nyponsoppa eller som ett tillskott till smoothies, soppor, med mera.

Nyponpulver kan blandas med vatten, juice eller en smoothie. Man kan också tillaga sin egen nyponsoppa med nyponpulver.

Nyponpulver är pulveriserade nypon, som består av ett yttre skal och frön. I nypon finns det cirka 40 ämnen med hög nivå av bioflavonider, P-vitamin som hjälper kroppen att absorbera C-vitamin, betakarotener, koppar, kalcium, magnesium, zink, antioxidanter, aminosyror, omegasyror, litium, bor, glukos, fluor, järn, kisel, vitamin K, E, B6, med mera. Därför bidrar nypon till ett stärkt immunförsvar och hälsosamma leder.

Normalt rekommenderas en dos på någonstans mellan 2,5-5 gram per dag.

Nypon innehåller många vitaminer och mineraler. Det är rekommenderat att följa Livsmedelverkets rekommenderade dagliga intagsnivåer på samtliga ämnen.

Nyponpulver består av höga doser C-vitamin – det är en av de populära fördelarna med nypon. Mängden C-vitamin varierar från pulver till pulver.

Vi rekommenderar endast ekologiska nyponpulver, eftersom det är nyttigast.

Tack vare att nypon är så rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter hjälper de mot ledvärk och stärker immunförsvaret. Flera studier har visat att nypon kan lindra åkommor som reumatoid artrit och artros.

Nyponpulver har väldigt många hälsosamma egenskaper. En enda matsked nyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon, vilket är anledningen till varför detta pulver anses vara ett väldigt nyttigt tillskott till skafferiet. Nyponpulver innehåller 60 gånger mer C-vitamin än en apelsin, plus många mineraler och gott om antioxidanter.

Nej, ett ekologiskt nyponpulver som består av 100% nypon av god kvalitet är inte farligt. Tvärtom har det många nyttiga egenskaper. Det finns däremot nyponpulver med tillsatser som vi inte rekommenderar här.

När man väljer ett nyponpulver lönar det sig att välja ett ekologiskt alternativ med handplockade nypon. Det är också bäst att välja ett nyponpulver som består av endast nypon utan några tillsatser.

Det finns nyponpulver som kommer i kapselform, t.ex. Movo nyponpulver som är nummer tre i vår topplista. Fördelen med kapslar är att man slipper dosera pulvret.

Eftersom torkade nyponskal är för hårda för att mala i vanlig mixer eller matberedare kan man använda en kaffekvarn för att mala dem till ett mjöl om man vill göra sitt eget nyponpulver.

Senast färdigställda tester

Airfryer bäst i test 2023

Steamer bäst i test 2023

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023