Mutterdragare Bäst i Test 2022

2022-01-21

Bästa Mutterdragare 2022

När det är dags att byta däck är en mutterdragare en produkt som du vill ha nära till hands. Mutterdragare kan erbjuda dig otroligt vridmoment när du försöker lossna envisa bultar och skruvar, och kan spara dig såväl huvudvärk som tid när du arbetar. Mutterdragare åstadkommer detta tack vare en intern slagmekanism som hamrar samtidigt som produkten roterar. Det säkerställer att bulten lossnar så snabbt som möjligt. En produkt av denna typ är en välsignelse när du har frysta eller rostade bultar att hantera. 

Är du på jakt efter en ny mutterdragare? Då har du hittat till rätt artikel! Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över bra och populära mutterdragare. Lycka till med köpet!

MUTTERDRAGARE
BÄST I TEST 2022

Ryobi
R18IW3-0

5/5

MUTTERDRAGARE
BUDGET

Makita
DTW190Z

4.4/5

MUTTERDRAGARE
MED BATTERI & LADDARE

Dewalt DCF894P2

4.1/5
Innehåll

1 | RYOBI R18IW3-0​ - Bästa Mutterdragare 2022

Du som vill ha en riktigt bra mutterdragare till ett bra pris behöver inte leta längre än såhär. Med Ryobi R18IW3-0 får du nämligen väldigt mycket för pengarna. Vridmoment på upp till 400 Nm, en kraftfull slagmekanism och ett bekvämt handtag. Designen på produkten säkerställer att du själv inte känner av någon större återkoppling, trots den imponerande kraften på denna mutterdragare. 

Summa summarum är detta en stabil produkt som erbjuder dig allt du behöver i en mutterdragare. Ryobi R18IW3-0 blir därför bäst i test här på Produkttestarna!

Tre olika hastigheter att välja bland

Med Ryobi R18IW3-0 går det snabbt och smidigt. Detta eftersom mutterdragaren har tre olika hastigheter att välja bland, som alla passar olika situationer. Det blir därför otroligt enkelt för dig att anpassa vridmomentet utefter dina behov. Du känner knappt av någon återkoppling alls även vid den högsta hastigheten på produkten!

LED-belysning gör det enklare

Det allra jobbigaste när du byter däck är nog skuggorna; du vill ju förstås kunna se vad du håller på med! Ryobi R18IW3-0 löser detta genom en trepunkts LED-belysning på framsidan av produkten. Dessa säkerställer att du slipper jobbiga skuggor medan du försöker lossa bultar, vilket gör hela processen avsevärt smidigare! Det blir dessutom enklare att hitta bulten med mutterdragaren under mörkare ljusförhållanden, exempelvis i garaget.

Snygg och ergonomisk design

En bra mutterdragare har mer att erbjuda än enbart rå kraft. Ett högt vridmoment är förstås helt värdelöst om designen på produkten inte är ergonomisk. Det leder enbart till en ökad risk för skador. Som tur nog är Ryobi R18IW3-0 designad med ergonomi i åtanke. Här får du ett handtag med otroligt bra grepp. 

Återkopplingen på produkten är även den rentav obefintlig. Det leder till en riktigt bekväm produkt! Designen är dessutom rätt snygg rent estetiskt, vilket förstås innebär ett extra plus.

Sammanfattning

Ryobi R18IW3-0 är en mutterdragare med en hel del att erbjuda. Här får du ett vridmoment på upp till 400 Nm, en ergonomisk design och smart LED-belysning som gör hela processen enklare. Det borde därför inte komma som en överraskning att det är just Ryobi R18IW3-0 som blir Bästa Mutterdragare 2022 hos oss på Produkttestarna!

2 | Makita DTW190Z - Bästa Mutterdragare Budget

Du som inte behöver använda en mutterdragare särskilt ofta har förstås inget riktigt behov av en onödigt dyr produkt. Detta eftersom du inte kommer få användning av avancerad funktionalitet; det enda du behöver är en mutterdragare som gör jobbet ordentligt. Med Makita DTW190Z får du dock mer än enbart en funktionell produkt. Detta är en riktigt bra mutterdragare som kan göra väldigt mycket. Detta trots det trevligt låga priset! För dig som är budgetorienterad blir det därför inte bättre än såhär.

Vridmoment på 190 Nm

Med ett vridmoment på 190 Nm blir det otroligt lätt att lossa bultar! Makita DTW190Z erbjuder dig bra prestanda trots det billigare priset. Det innebär att du kan spara tid medan du exempelvis byter däck. Det är sällan du behöver högre vridmoment än 190 Nm, vilket innebär att Makita DTW190Z är en produkt som kommer passa dig som vanlig användare i alla situationer!

Kompakt och ergonomisk

En kompakt mutterdragare är enklare att använda i mindre utrymmen och enklare att ta med dig när du behöver den. Du får dessutom ett ergonomiskt handtag med Makita DTW190Z, vilket ger dig bra grepp och gör maskinen smidigare att använda. Handtaget dämpar dessutom den återkoppling du själv upplever vid användning.

LED-belysning

Integrerad belysning är inte ett måste i en produkt av denna typ, men det är förstås ett riktigt plus för denna produkt! LED-belysningen eliminerar skuggor och gör det enklare att se vad du håller på med. Att Makita valt att inkludera LED-belysning på en budgetvänlig produkt är riktigt härligt att se!

Sammanfattning

Du som är på jakt efter en något billigare mutterdragare som ändå erbjuder dig bra prestanda kan ta sej titt på denna produkt. Makita DTW190Z erbjuder ett vridmoment på 190 Nm, en kompakt och ergonomisk design, samt en användarvänlig LED-belysning. Ett riktigt bra paket till ett riktigt bra pris!

3 | Dewalt DCF894P2 - Ink. Batteri & Laddare

Saknar du kompatibla batterier och behöver köpa en helt komplett produkt ? Mutterdragaren DCF894P2 från Dewalt kan då vara värd att kika på då modellen har en bra balans mellan prestanda och pris samt goda omdömmen av sina användare.

Batterier, laddare och väska ingår

DCF894P2 är en populär mutterdragare med slagfunktion samt LED-belysning som kommer komplett med tillhörande laddare + 2 st batterier på 5,0Ah. Den kolborstfri motorn är på 18V och kan regleras i tre hastigheter upp till 2000 varv/min i intervallen Låg, hög och precision. Vridmomentet är här på lite mer stabila 450 Nm. Chucken är av typ 1/2-tum med en storlek på 13 mm. En praktisk väska ingår även vid köp av denna kompletta produkt. 

Köpguide

 

Vad används en mutterdragare till?

En mutterdragare är en elektrisk apparat som är designad till att lösgöra muttrar och skruvar som sitter väldigt hårt, alternativt rostat eller frusit fast. Apparaten åstadkommer detta genom en slagmekanism som hamrar, samtidigt som produkten roterar. Det gör det riktigt enkelt att få loss envisa muttrar.

Mutterdragare för däckbyte

En mutterdragare gör däckbytet riktigt snabbt och enkelt. Du får nämligen bort bultarna på enbart några sekunder, istället för att sitta och kämpa med en rostig hylsnyckel. För ett däckbyte behöver du nog inte en väldigt kraftfull produkt. Det räcker med vårt prisvärda alternativ, eller det budgetvänliga alternativet! Känn dig som en Formula 1-mekaniker med en riktigt bra mutterdragare!

Bästa mutterdragare för hobbybruk

Du som behöver en maskin av denna typ för din hobby vill förstås ha en produkt som går att använda i alla möjliga situationer. Det bästa alternativet för dig blir således premiumalternativet Bosch GSR 18V-28. Allt-i-ett produkten från Bosch kan du använda för borrning i trä och metall, samt skruvdragning. Perfekt för dig som behöver en multifunktionell produkt!

Vad innebär vridmomentet i en mutterdragare?

Vridmoment, eller kraftmoment som det även heter, talar om för dig hur stark roteringen på produkten är. Högre vridmoment innebär en kraftigare rotering. Vridmomentet beror inte endast på rå styrka, utan även på produktens design. 

Vridmoment är något som du förmodligen kommer ihåg från gymnasiet, men som du inte fått mycket användning för sedan dess. Men det är bra att ha i åtanke vid köp av en mutterdragare!

Kraftig mutterdragare

Du som vill ha en riktigt kraftig mutterdragare borde ta en titt på bäst-i-test produkten på vår lista. Den erbjuder dig nämligen ett vridmoment på hela 400 Nm. Även den mest envisa muttern har ingen chans mot den typen av kraft!

Mutterdragare med batteri

En batteridriven mutterdragare hanterar däckbytet allra bäst. Detta eftersom du slipper krångla med en sladd när du vill fokusera på däcken. Med mer kraftfulla batterier slipper du dessutom kompromissa med prestandan när du köper en modern batteridriven mutterdragare.  

Experttester

Du som är intresserad av att läsa mer om mutterdragare kan ta en titt på detta test utfört av experter på Råd och Rön. Ett tidigare test utfört av experter på Aftonbladet kan även det vara av intresse. Där testades märken såsom Ryobi, Bosch och Makita.

Vi hoppas ni hittar en MUTTERDRAGARE att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 2

Relaterade artiklar