bästa mutterdragare & Bästa skruvdragare 2021

2021-06-12

Bästa Mutterdragare & Bästa Skruvdragare i test

När det är dags att byta däck är en mutterdragare en produkt som du vill ha nära till hands. Mutterdragare kan erbjuda dig otroligt vridmoment när du försöker lossna envisa bultar och skruvar, och kan spara dig såväl huvudvärk som tid när du arbetar. Mutterdragare åstadkommer detta tack vare en intern slagmekanism som hamrar samtidigt som produkten roterar. Det säkerställer att bulten lossnar så snabbt som möjligt. En produkt av denna typ är en välsignelse när du har frysta eller rostade bultar att hantera. . Ett annat smidigt hjälpmedel i hemmet är den klassiska skruvdragaren. Bästa kompisen att ha till hands för blåsfria händer och gott humör efter både korta & längre skruv-arbeten. Modellerna är många och kommer ofta med varierande tilläggs-funktioner.

Är du på jakt efter en ny mutterdragare? Eller måhända en bra skruvdragare? Då har du hittat till rätt artikel! Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över bra och populära mutterdragare & skruvdragare. Lycka till med köpet!

BÄST I TEST
MUTTERDRAGARE

Ryobi
R18IW3-0

5/5

BÄST I TEST
SKRUVDRAGARE

Bosch
GSR 18V-28

4.7/5

MUTTERDRAGARE
BUDGET

Makita
DTW190Z

4.4/5

SKRUVDRAGARE
PRISVÄRD

Milwaukee
M12 BDD-202C

4.1/5
Innehåll

1 | RYOBI R18IW3-0​ - Bästa Mutterdragare 2021

Du som vill ha en riktigt bra mutterdragare till ett bra pris behöver inte leta längre än såhär. Med Ryobi R18IW3-0 får du nämligen väldigt mycket för pengarna. Vridmoment på upp till 400 Nm, en kraftfull slagmekanism och ett bekvämt handtag. Designen på produkten säkerställer att du själv inte känner av någon större återkoppling, trots den imponerande kraften på denna mutterdragare. 

Summa summarum är detta en härlig produkt som erbjuder dig allt du behöver i en mutterdragare. Ryobi R18IW3-0 blir därför bäst i test här på Produkttestarna!

Tre olika hastigheter att välja bland

Med Ryobi R18IW3-0 går det snabbt och smidigt. Detta eftersom mutterdragaren har tre olika hastigheter att välja bland, som alla passar olika situationer. Det blir därför otroligt enkelt för dig att anpassa vridmomentet utefter dina behov. Du känner knappt av någon återkoppling alls även vid den högsta hastigheten på produkten!

LED-belysning gör det enklare

Det allra jobbigaste när du byter däck är nog skuggorna; du vill ju förstås kunna se vad du håller på med! Ryobi R18IW3-0 löser detta genom en trepunkts LED-belysning på framsidan av produkten. Dessa säkerställer att du slipper jobbiga skuggor medan du försöker lossa bultar, vilket gör hela processen avsevärt smidigare! Det blir dessutom enklare att hitta bulten med mutterdragaren under mörkare ljusförhållanden, exempelvis i garaget.

Snygg och ergonomisk design

En bra mutterdragare har mer att erbjuda än enbart rå kraft. Ett högt vridmoment är förstås helt värdelöst om designen på produkten inte är ergonomisk. Det leder enbart till en ökad risk för skador. Som tur nog är Ryobi R18IW3-0 designad med ergonomi i åtanke. Här får du ett handtag med otroligt bra grepp. 

Återkopplingen på produkten är även den rentav obefintlig. Det leder till en riktigt bekväm produkt! Designen är dessutom rätt snygg rent estetiskt, vilket förstås innebär ett extra plus.

Sammanfattning

Ryobi R18IW3-0 är en mutterdragare med en hel del att erbjuda. Här får du ett vridmoment på upp till 400 Nm, en ergonomisk design och smart LED-belysning som gör hela processen enklare. Det borde därför inte komma som en överraskning att det är just Ryobi R18IW3-0 som blir Bästa Mutterdragare 2021 hos oss på Produkttestarna!

2 | BOSCH GSR 18V-28 - Bästa Skruvdragare 2021

Du som ofta arbetar med trä behöver förstås en skruvdragare som håller en riktigt hög standard. Med Bosch GSR 18V-28 får du professionell prestanda i ett multifunktionellt format. Detta är nämligen inte enbart en skruvdragare. Maskinen kommer med en chuck på 13 mm, och är designad till borrning i trä och stål. Skruvdragningsfunktionen kan hantera skruvar med en diameter på upp till 8 mm. Denna härliga produkt är dessutom sladdlös! En riktigt bra produkt för dig som vill ha det allra bästa på marknaden idag.

Kompakt, ergonomisk och sladdlös

En bra skruvdragare är designad med dig som användare i åtanke. Det innebär en ergonomisk och kompakt design som underlättar för dig vid användning. Bosch GSR 18V-28 är dessutom sladdlös, vilket innebär att du slipper bekymra dig över sladdar och eluttag. Maskinen kommer med två stycken batterier på 4Ah, samt en laddare. Du får här en riktigt bra produkt som kan hantera allt du kan tänka dig, på ett bekvämt och smidigt sätt.

Hanterar trä, metall och allt möjligt

Detta är en riktigt multifunktionell produkt som kan hantera allt möjligt. Du kan borra i trä med borrar på upp till 38 mm i diameter och i stål upp till 13 mm. Det går förstås att använda maskinen till annat material som exempelvis hårdplast. När det är dags för skruvdragning och dylikt hanterar maskinen skruvar med en diameter på max 8 mm. Med Bosch GSR 18V-28 slipper du alltså ha flera apparater som ligger och skräpar i garaget. Du får istället en enda produkt för allt möjligt!

Extra funktionalitet

Utöver den utomordentliga prestandan får du dessutom en del extra funktionalitet med denna härliga produkt. Du får exempelvis möjlighet till två växlar, Autolock, och Electronic Cell Protection. Till det något högre priset får du alltså funktionalitet som lever upp till dina högre förväntningar. Detta blir därför den perfekta allt-i-ett produkten för dig som hemmafixare eller hobbysnickare.

Sammanfattning

Bosch GSR 18V-28 är en premiumprodukt som verkligen erbjuder dig allt du behöver för pengarna. Här får du en maskin som kan hantera allt möjligt: skruvdragning, träborrning och metallborrning. Du får dessutom extra funktionalitet såsom Autolock. En maskin som rekommenderas till både proffs & glada amatörer. Vårt val av Bästa Skruvdragare 2021.

3 | Makita DTW190Z - Bästa Mutterdragare Budget

Du som inte behöver använda en mutterdragare särskilt ofta har förstås inget riktigt behov av en onödigt dyr produkt. Detta eftersom du inte kommer få användning av avancerad funktionalitet; det enda du behöver är en mutterdragare som gör jobbet ordentligt. Med Makita DTW190Z får du dock mer än enbart en funktionell produkt. Detta är en riktigt bra mutterdragare som kan göra väldigt mycket. Detta trots det otroligt låga priset! För dig som är budgetorienterad blir det därför inte bättre än såhär.

Vridmoment på 190 Nm

Med ett vridmoment på 190 Nm blir det otroligt lätt att lossa bultar! Makita DTW190Z erbjuder dig bra prestanda trots det billigare priset. Det innebär att du kan spara tid medan du exempelvis byter däck. Det är sällan du behöver högre vridmoment än 190 Nm, vilket innebär att Makita DTW190Z är en produkt som kommer passa dig som vanlig användare i alla situationer!

Kompakt och ergonomisk

En kompakt mutterdragare är enklare att använda i mindre utrymmen och enklare att ta med dig när du behöver den. Du får dessutom ett ergonomiskt handtag med Makita DTW190Z, vilket ger dig bra grepp och gör maskinen smidigare att använda. Handtaget dämpar dessutom den återkoppling du själv upplever vid användning.

LED-belysning

Integrerad belysning är inte ett måste i en produkt av denna typ, men det är förstås ett riktigt plus för denna produkt! LED-belysningen eliminerar skuggor och gör det enklare att se vad du håller på med. Att Makita valt att inkludera LED-belysning på en budgetvänlig produkt är riktigt härligt att se!

Sammanfattning

Du som är på jakt efter en något billigare mutterdragare som ändå erbjuder dig otrolig prestanda har hittat helt rätt produkt. Makita DTW190Z erbjuder dig nämligen ett vridmoment på 190 Nm, en kompakt och ergonomisk design, samt användarvänlig LED-belysning. Ett riktigt bra paket till ett riktigt bra pris!

4 | Milwaukee M12 BDD-202C - Prisvärd Skruvdragare

Du som vill ha en produkt som levererar en balans mellan prestanda och pris borde ta en titt på denna skruvdragare från Milwaukee. Denna produkt är nämligen ett riktigt prisvärt alternativ för dig som vill ha en bra produkt som du kan förlita dig på, men som inte kostar skjortan. Rimligt pris, otroligt bra batteri och komfortfunktioner i samband med en ergonomisk design gör detta till ett bra alternativ.

Batteridriven och kompakt

Den kompakta designen i samband med att detta är en batteridriven produkt innebär att Milwaukee M12 BDD-202C är en skruvdragare som du kan använda dig av närsomhelst och varsomhelst. Produkten är under 19 cm lång. Den är alltså perfekt för dig som arbetar i begränsade utrymmen, exempelvis i ett mindre garage. Det blir dessutom mycket enklare att använda dig av produkten i konstiga vinklar – något som ofta är ett måste för dig som hobbysnickare!

Batteri-indikator och LED-belysning

En bra produkt erbjuder dig mer än enbart det mest grundläggande. Alla skruvdragare kan förstås lossna på skruvar, men det är inte alla som erbjuder dig bekväma funktioner såsom en batteri-indikator och LED-belysning. Detta gör det riktigt smidigt för dig som hobbysnickare, eftersom du lätt kan se hur mycket batteritid du har kvar, samt kan se mycket bättre i sämre ljusförhållanden.

Batterier, laddare och väska ingår

Med denna produkt får du ett komplett paket. Två stycken batterier på 2 Ah, en laddare och en praktisk väska ingår nämligen vid köp av denna skruvdragare. Detta gör denna redan prisvärda produkt ännu bättre. Du som vill slippa köpa tillbehör till din nya maskin har alltså helt rätt val i denna produkt!

Sammanfattning

Detta är en prisvärd produkt som heter duga. Här får du nämligen en batteridriven och kompakt skruvdragare med härlig funktionalitet såsom en batteri-indikator och LED-belysning. Dessutom ingår tillbehör vid köp av denna produkt. Det innebär ett riktigt prisvärt paket för dig som är ute efter en ny bra skruvdragare!

Köpguide

 

Vad används en mutterdragare till?

En mutterdragare är en elektrisk apparat som är designad till att lösgöra muttrar och skruvar som sitter väldigt hårt, alternativt rostat eller frusit fast. Apparaten åstadkommer detta genom en slagmekanism som hamrar, samtidigt som produkten roterar. Det gör det riktigt enkelt att få loss envisa muttrar.

Mutterdragare för däckbyte

En mutterdragare gör däckbytet riktigt snabbt och enkelt. Du får nämligen bort bultarna på enbart några sekunder, istället för att sitta och kämpa med en rostig hylsnyckel. För ett däckbyte behöver du nog inte en väldigt kraftfull produkt. Det räcker med vårt prisvärda alternativ, eller det budgetvänliga alternativet! Känn dig som en Formula 1-mekaniker med en riktigt bra mutterdragare!

Bästa mutterdragare för hobbybruk

Du som behöver en maskin av denna typ för din hobby vill förstås ha en produkt som går att använda i alla möjliga situationer. Det bästa alternativet för dig blir således premiumalternativet Bosch GSR 18V-28. Allt-i-ett produkten från Bosch kan du använda för borrning i trä och metall, samt skruvdragning. Perfekt för dig som behöver en multifunktionell produkt!

Vad innebär vridmomentet i en mutterdragare?

Vridmoment, eller kraftmoment som det även heter, talar om för dig hur stark roteringen på produkten är. Högre vridmoment innebär en kraftigare rotering. Vridmomentet beror inte endast på rå styrka, utan även på produktens design. 

Vridmoment är något som du förmodligen kommer ihåg från gymnasiet, men som du inte fått mycket användning för sedan dess. Men det är bra att ha i åtanke vid köp av en mutterdragare!

Kraftig mutterdragare

Du som vill ha en riktigt kraftig mutterdragare borde ta en titt på bäst-i-test produkten på vår lista. Den erbjuder dig nämligen ett vridmoment på hela 400 Nm. Även den mest envisa muttern har ingen chans mot den typen av kraft!

Mutterdragare med batteri

En batteridriven mutterdragare hanterar däckbytet allra bäst. Detta eftersom du slipper krångla med en sladd när du vill fokusera på däcken. Med mer kraftfulla batterier slipper du dessutom kompromissa med prestandan när du köper en modern batteridriven mutterdragare. Dessa alternativ blir därför riktigt bra, oavsett dina behov! Många av produkterna på listan erbjuder dig dessutom en medföljande laddare, vilket sparar dig pengar i långändan.

Skruvdragare och borrmaskin i ett

Du som vill ha en skruvdragare och borrmaskin i ett behöver betala ett något högre pris för detta. Det blir dock garanterat värt det, eftersom du slipper ladda upp två separata produkter, och kan snabbt hoppa mellan borrning och skruvdragning. Ett exempel på en lämplig produkt är vårt premiumalternativ. Med det får du riktigt bra prestanda, samt en hel del extra funktionalitet!

Experttester

Du som är intresserad av att läsa mer om mutter- och skruvdragare kan ta en titt på detta test utfört av experter på Råd och Rön. Ett tidigare test utfört av experter på Aftonbladet kan även det vara av intresse. Där testades märken såsom Ryobi, Bosch och Makita.

Vi hoppas ni hittar en MUTTERDRAGARE att trivas med!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade artiklar