Multifunktionsskrivare Bäst i Test

Multifunktionsskrivare Bäst i Test

Bäst i test

Bästa multifunktionsskrivare 2021

Canon
i-SENSYS

5/5

Premium

Bästa multifunktionsskrivare 2022

Epson
EcoTank

5/5

Budget

Canon
Pixma

4.2/5

Populär

Brother
DCP

4.1/5

Vilken multifunktionsskrivare är bäst i test 2022?

Canon i-SENSYS blir utsedd till bäst i test 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 11 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Canon i-SENSYS MF643Cdw – Bäst i test

Bästa multifunktionsskrivare 2022. Canon är ett företag som du förmodligen främst associerar med systemkameror, även om man även under lång tid producerat också skrivare av högsta klass. För dig som har en något striktare budget, kan denna  prisvärda multifunktionsskrivare från Canon vara av intresse.

Här får du nämligen en utmärkt multifunktionsskrivare till ett för kvalitén trevligt pris. Perfekt för dig som behöver en både effektiv och kompakt skrivare.

Snygg design och OLED-display

Canon Pixma är en snyggt designad skrivare som du kan hitta i flera olika färger, för att säkerställa att den passar just din inredning! Produkten går även att köpa i mer nischade färger såsom rosa. Till den snygga designen får du dessutom en lättläst och tydlig OLED-display för info och handhavande.

Snabb, trots mindre format

Trots det mindre formatet är detta en relativt snabb bläckstråleskrivare. För dig som vill spara en peng, men inte vill kompromissa med din produktivitet, kan Canon Pixma alltså vara ett utmärkt alternativ. Här får du nämligen en utskriftshastighet på hela 13 sidor i svartvitt per minut, och nästan 7 sidor i färg. Det är betydligt snabbare än de flesta övriga skrivare på marknaden i denna prisklass.

Enkel att installera och använda

Det viktigaste med en skrivare är förstås användarvänlighet och utskriftsresultat – och här hamnar Canon mitt i prick. Sensys är en väldigt användarvänlig multifunktion-skrivare som du snabbt kommer igång med. Slipp krångliga kablar och dylikt med Wireless Connect, och kontrollera inställningarna via den tydliga OLED-skärmen. Vårt val av Bästa multifunktionsskrivare 2022.

Produktöversikt

2 | Epson EcoTank ET-8550 - Premium

Detta är en avsevärt dyrare multifunktionsskrivare i premiumklassen med hög kvalité på utskrifter och funktioner. Epson EcoTank är sålunda en prestandastark skrivare som dessutom är producerad med extra tanke på att motsvara dagens miljövänligare konsumentkrav.

Med Epson EcoTank slipper du byta bläckpatroner, och får möjlighet att själv fylla på med bläck. Det innebär att du inte behöver köpa ett specifikt märke av patroner, utan kan köpa det bästa eller billigaste bläcket på marknaden. Med avancerad funktionalitet och en hel del flexibilitet samt miljötänk är Epson EcoTank en produkt väl värd att funder på.

Miljövänlig

Bläckpatroner har en kraftigt negativ inverkan på miljön. Detta eftersom patronerna ofta har bläck kvar när du väl gör dig av med dem, och bläcket inte bryts ner naturligt. Även behållarna själva ligger och skräpar världen över, och produktionen av dessa leder till utsläpp av avgaser. Med en behållare som lätt går att fylla på med bläck kan du spara en hel del pengar, samtidigt som du gör ett aktivt val med miljöhänsyn.

Sparar dig pengar i längden

Bläck är dyrt, och är i dag  faktiskt en av de dyraste vätskorna i världen. Det är faktiskt dyrare än såväl guld och rysk kaviar! För dig som ofta skriver ut dokument och dylikt, kan besparingar på bläck leda till respektingivande summor i längden. Det är dock svårt att spara på bläcket om du måste köpa en viss typ av patron. Men med Epson EcoTank blir möjligheterna mycket fler, och du kan köpa billigare bläck som ger dig precis samma resultat.

Snabb och effektiv

Här får du en god utskriftshastighet på 16 sidor per minut i svart, samt 12 sidor per minut i färg. En snabbare utskriftshastighet gör jobbet enklare för dig, och du slipper vänta i en halvtimme på att skrivaren blir klar. Med anslutning trådlöst blir det dessutom mer effektivt, och du kommer lätt igång med skrivandet med enbart några få knapptryck.

3 | Canon Pixma TS5350 Series - Budget

Ännu en produkt från Canon har gjort sig förtjänt av en plats på denna lista. Canon är ett märke som du förmodligen främst associerar med systemkameror, men deras multifunktionsskrivare kan sägas vara utan like. För dig som följer en något striktare budget, kan denna billiga och prisvärda multifunktionsskrivare från Canon vara av intresse. Här får du nämligen en fullt funktionell multifunktionsskrivare till en bråkdel av priset! Perfekt för dig som behöver en simpel och kompakt skrivare.

Snygg design och OLED-display

Canon Pixma är en snyggt designad skrivare som du kan hitta i flera olika färger, för att säkerställa att den passar just din inredning! Produkten går även att köpa i mer nischade färger såsom rosa. Till den snygga designen får du dessutom en fräck OLED-display som hanterar all smart funktionalitet. Koppla till Wi-Fi och justera inställningar med den härliga pekskärmen!

Snabb, trots mindre format

Trots det mindre formatet är detta en relativt snabb bläckstråleskrivare. För dig som vill spara en peng, men inte vill kompromissa med din produktivitet, kan Canon Pixma alltså vara ett utmärkt alternativ. Här får du nämligen en utskriftshastighet på hela 13 sidor i svartvitt per minut, och nästan 7 sidor i färg. Det är enormt snabbare än andra skrivare på marknaden i denna prisklass.

Enkel att installera och använda

Det viktigaste med en skrivare är förstås användarvänligheten. Det är lugnt om utskriften dröjer lite, så länge det faktiskt går att skriva ut dokument och dylikt utan problem. Detta är en väldigt användarvänlig multifunktionsskrivare som du snabbt kommer igång med. Slipp krångliga kablar och dylikt med Wireless Connect, och ställ in inställningarna helt själv med en härlig OLED-skärm.

4 | Brother DCP-L2530DW - Populär

Skrivare med laserteknologi kan vara en del dyrare än liknande produkter som använder bläckstråle. Men med denna populära produkt från företaget Brother kan du spara pengar, samtidigt som du får en fullt funktionell och avancerad multifunktionsskrivare. Detta är en allt-i-ett produkt som erbjuder dig allt du kan tänkas behöva för pappersarbete och generellt bruk. Den är dock något dyrare än budgetalternativet med bläckstråle.

Snabb och effektiv

Här får du en riktigt snabb utskriftshastighet på hela 30 sidor per minut. Trots den snabba hastigheten är skrivaren tystlåten, och når inte över 50 dB under drift. Du kan alltså skriva ut en hel bok på tio minuter med Brother DCP-L2530DW, i lugn och ro. Perfekt för dig som ofta behöver skriva ut dokument, men även vill ha skrivaren nära till hands.

Hållbar

Denna produkt är designad till att hålla dig i flera år. Detta eftersom de är tillverkade främst med fokus på företag, och därför måste kunna utstå ständig användning under längre perioder. Gjort på slitstarkt material som du kan lita på.

Prisvärd

Sett till priset är detta den absolut bästa laserjets-skrivaren på marknaden. Detta trots att den inte erbjuder avancerad funktionalitet som något dyrare produkter kommer med. Dessutom är detta en monokrom skrivare, så den rekommenderas inte för dig som behöver skriva ut i färg.

En bläckstråleskrivare innehåller patroner med flytande bläck, som maskinen använder sig av vid utskrift. Det är nog den allra vanligaste typen av skrivare, och den typ du förmodligen är mest van vid. En laserskrivare använder dock patroner fyllda med pulveriserad färgpigment. Dessa patroner är vanligtvis ännu dyrare än respektive patroner för bläckstråleskrivare, men du slipper byta ut dem lika ofta.

Vilket alternativ som är bäst beror på dina egna preferenser. Inget av alternativen är billigare eller bättre i alla situationer vad gäller driftskostnader, men laserskrivare tenderar att vara dyrare produkter. En laserskrivare klarar sig dock bättre i varma klimat eller för dig som inte använder skrivaren särskilt ofta, eftersom bläcket inte kan torka ut. Att bläcket torkar är en risk för dig med bläckstråleskrivare som inte använder den särskilt ofta

Den skrivare som blev snabbast i vårt test här på Produkttestarna är Brother DCP-L2530DW. Den skriver nämligen ut hela 30 sidor per minut, men detta endast i svartvitt. Näst snabbast blev produkten som blev bäst i test, Canon i-SENSYS, med en hastighet på hela 21 sidor per minut.

Det beror på om det är en laserskrivare eller bläckstråleskrivare som du är ute efter. Laserskrivare tenderar att vara en del dyrare till en början, men kan eventuellt bli billigare i drift. Bläckstråleskrivare är billigare generellt, men kan komma att bli dyrare över tid. Det beror dock bland annat på de bläckpatroner du har tillgång till med din skrivare. För en billig bläckstråleskrivare rekommenderas Canon Pixma TS5350. Du som är på jakt efter en billig laserskrivare kan ta en titt på Brother DCP-L2530DW istället. Båda är riktigt bra skrivare, särskilt sett till priset.

Skrivare är produkter som lätt blir trasiga och är relativt svåra att fixa upp. Många kräver dessutom särskilda patroner, som efter ett tag kan bli omöjliga att hitta. Det rekommenderas därför inte att du köper en begagnad multifunktionsskrivare. Utan garanti blir det svårt att lita på produkten. Köp hellre en ny, budgetvänlig skrivare. Med en sådan får du en bra garanti som håller i flera år. Moderna multifunktionsskrivare är dessutom mer pålitliga än äldre varianter, och blir inte trasiga lika enkelt.

För hemmabruk behöver du inte en särskilt avancerad eller dyr skrivare. En vanlig skrivare med en lägre utskriftshastighet som är enkel att använda och lätt att installera är bäst för dig som vanlig konsument. En av våra budgetvänliga skrivare rekommenderas därför för hemmabruk. Om du däremot ofta skriver ut dokument och dylikt kan en dyrare skrivare vara värd att investera i.

För dig som behöver en ordentlig skrivare för företagsbruk måste budgeten bli en hel del högre. En multifunktionsskrivare för företag behöver kunna klara av en hel del slit och hårt arbete. Det krävs dessutom att den har en högre utskriftshastighet, samt avancerad funktionalitet beroende på typen av arbete. Produkten som blev bäst i test här på Produkttestarna rekommenderas starkt, eftersom det är en produkt som lämpar sig utmärkt för mindre företag.

Med multifunktionsskrivare menas en skrivare som kan klara av mer än enbart skriva ut dokument. Det handlar alltså om funktionalitet såsom kopiering, scanning, fax och mail. Allt sådant kan du hantera direkt via maskinen själv, och slipper hålla på med datorn. Multifunktionsskrivare kan därför öka produktiviteten hos företag och underlätta generellt för dig som privatperson.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.2 / 5. Antal betyg: 5

Relaterade tester