Träning & hälsa » Kosttillskott » MSM bäst i test 2024

MSM bäst i test 2024

MSM bäst i test 2024

Vi tittar närmre på MSM bäst i test 2024 där Core MSM Caps+ blir bästa MSM i genomgången via sin goda upptagningsförmåga. Nedan kan du läsa om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Bäst i test

MSM Kapslar - Core MSM Caps Bäst i test 2023

Core MSM Caps+

C-vitamin för upptagningsförmåga

Premium

MSM bäst i test 2024 Premium - Great Earth

Great Earth MSM

C-vitamin

Budget

MSM bäst i test 2024 Budget - Healthwell MSM kapslar

Healthwell MSM

Vegansk

Produkterna har utvärderats på:

Upptagning

Omdömen

+Funktion

Pris

Testets betyg:
()
  • För bättre upptag av MSM: För bättre upptag av MSM så ska du ta C-vitamin samtidigt. Vissa kapslar har detta, bl a Core MSM kapslar, men det finns även fler produkter med tillsatt C-vitamin, för snabbare upptag i kroppen.
  • Är du vegan och vill ha helt vegetabiliskt MSM? Då finns bl a Healthwell MSM Kapslar, samt Great Earth MSM, som ger dig högkoncentrerat MSM, anpassat för dig som är vegan eller vegetarian.
  • Vill du ha kapslar eller pulver? Det finns olika alternativ att välja mellan. Pulvret smakar dock lite beskt, så ta det gärna i kaffet eller annan dryck.
  • Kapslar eller pulver?: Pulver tas snabbare upp av kroppen, men det finns kapslar med OptiMSM för snabbare upptagning, exempelvis Elexir Pharma MSM.
Bäst i test 2024
MSM bäst i test 2024 - MSM Kapslar - Core MSM Caps

Core MSM Caps+

C-vitamin för bättre upptagningsförmåga

Med toppvalet Core MSM ges en kombination av naturligt svavel + C-vitamin för maximal effekt och bättre upptagning i kroppen. MSM bäst i test 2024 vinnaren finns både som kapslar och i pulverform.

MSM bäst i test 2024

Core MSM Caps+ har en blandning av naturligt svavel (metylsulfonylmetan), som tillsammans med C-vitamin ger maximal effekt för din kropp. Kapslarna innehåller 1,5 gram MSM och 80 mg C-vitamin. Core MSM+ Caps får fina kundomdömen, och många konsumenter upplever en märkbar skillnad på både leder, hår, hud och naglar.

Svavel förhindrar inflammation

Core MSM Caps+ minskar mjölksyran du kan få vid hård träning eller löpning. De förhindrar en inflammatorisk process i vävnaderna. Organiskt svavel är väldigt bra för dina leder, för att de ska hålla sig smidiga. MSM används även till travhästar, för att förhindra värk i leder, och för att förhindra skador samt för att stärka muskulaturen.

MSM påverkar kollagen

MSM spelar en aktiv roll i kollagenproduktion, och hjälper kroppen att bevara kollagenet bättre. Kollagen är ett protein i kroppen, och har en viktig funktion i din kropp, och hjälper till att bygga ben, muskler samt påverkar även hud, hår och naglar.

Kollagen är en mycket viktig komponent i bindväv, och håller ihop vävnader. Kollagen finns i bindväv, brosk, muskler, ben, leder och senor, samt i huden, där 70% består av kollagen.

C-vitamin viktigt

C-vitamin bidrar avsevärt till bildandet av kollagen. Vitamin C hjälper också MSM att absorberas snabbare i kroppen. Core MSM Caps+ är ett utmärkt val för dem som vill få ut mesta möjliga av MSM-pulvret.

Bra mot artros

MSM påskyndar reparation av inflammation i leder och ligament, och gör god nytta för personer med artros. Det är även bra för dig som tränar, och belastar dina leder mycket. Då är ett tillskott av MSM mycket bra för dig, och du återhämtar dig snabbare efter träning.

Dosering

Du tar kapslarna 1-2 gånger per dag i samband med måltid, som ett dagligt tillskott. Dagsdosen kan ökas med maximalt 6 kapslar per dag vid behov. Dosering för pulver finns på påsen. Smaken kan dock vara lite bitter om man väljer pulver, därför föredrar många kapslar istället.

Premium
MSM bäst i test 2024 Premium - Great Earth

Great Earth MSM

Med C-vitamin

Veganskt MSM + C-vitamin för bättre upptag i kroppen. Dagsbehovet är 3000 mg MSM + 900 g C-vitamin (3 kapslar). Burken räcker i 40 dagar. Bästa MSM valet 2024 i premiumklassen säger vi.

MSM bäst i test 2024 Premium

Här finns ett populärt tillskott av svavel via MSM-pulver. Great Earth MSM är ett kosttillskott berikat med vitamin C, vilket gör upptaget bättre. MSM-pulver kan hjälpa dig att minska symtom på ledvärk, lindra inflammation, öka immuniteten och gör din hud finare. MSM används även av idrottare eller personer som tränar mycket. Det stärker dina leder och återhämtning sker snabbare, om du tar MSM innan träning. 

Effektivt MSM-tillskott med vitamin C

Great Earth ger ett mer effektivt upptag i kombination med vitamin C. C-vitamin ökar absorptionen av MSM i kroppen och bidrar till bildandet av kollagen, vars huvudsakliga funktion är att stärka bindväven och ge huden fasthet och elasticitet.

Anti-aging effekt

Great Earth MSM har en positiv effekt inte bara på lederna utan också på huden och hårets struktur.  När vi blir äldre minskar elasticiteten i huden, men med tillskott av MSM så påverkas bildandet av kollagen, vilket ger en fastare hud, det påverkar även ditt hår och dina naglar, som blir starkare.

Biverkningar

Metylsulfonylmetan påverkar inte kroppen negativt. I vissa fall kan överkänslighet uppstå, och din mage kan reagera, och du kan eventuellt få hudutslag, men dessa biverkningar är ovanliga.

Kliniska prövningar har gjorts, och biverkningar var sällsynta enligt resultaten, dock finns ej bevisat att långvarig användning av MSM kan ge biverkningar, men då det är naturligt svavel som kroppen behöver, så kan man inte se att det ska ge några bieffekter.

Budget
MSM bäst i test 2024 Budget - Healthwell MSM kapslar

Healthwell MSM

100% vegansk

Vårt populära bäst i test val i den lägre prisklassen ger oss ett 100% veganskt MSM. 3 rekommenderade kapslar för dagligt intag ger oss 2400 mg rent MSM.

MSM bäst i test 2024 Budget

Healthwell MSM är ett populärt tillskott. Kapslarna är växtbaserade kapslar och innehåller rent och högkoncentrerat MSM-pulver. Det finns även i pulverform, och du kan välja detta alternativ om du föredrar det. Burkarna innehåller mellan 180-540 kapslar.

Bra för immunsystemet

MSM kan användas för att stärka ditt immunsystem, det kan även påverka allergiska besvär samt ledbesvär som vi tidigare har nämnt. Många personer som har problem med immunsystemet har tagit MSM som alternativ behandling. Dessutom kan det stärka din hud och för fördröja åldrandet av huden. Hud och hår blir starkare med tillskott av svavel.

MSM mot artrit

Baserat på resultat av medicinska studier påvisas att MSM ger god effekt på rosacea och artrit. Detta högkoncentrerade MSM-tillskott från Healthwell ger god effekt för att minska och minimera symtom som ledvärk, svullnad i lederna, samt bindvävnad, som är symptom på artrit. MSM har även effekt på broskvävnad som bryts ner, detta kan förhindras genom intag av MSM. 

Påvisat resultat

Resultat av studier utförda med ett visst antal personer med olika ledåkommor, fann man att efter att ha tagit MSM-tillskott samt glukosamin, så gav det gott resultat på smärta i lederna, de fick mindre problem med smärta, och mådde därför bättre. De blev positivt överraskade av den effekt MSM hade på deras leder.

Dosering

Ta 3 kapslar på morgonen före frukost. Du kan därefter ta MSM före middagen, för bättre effekt. Men har du känslig mage, så ska du börja med en lägre dos.

Populär
 Elexir Pharma MSM

Elexir Pharma MSM

100% Veganskt + C-vitamin

Veganskt MSM med tillskott av C-vitamin. Innehåller OptiMSM, för snabbare upptag av kroppen. Innehåller 1000 mg MSM och 300 mg vitamin C per tablett.

Elexir Pharma MSM är ett högkvalitativt MSM-tillskott med tillsatt vitamin C. Det passar för veganer och kan även användas av gravida och ammande kvinnor. Elexir Pharma MSM bidrar till bildandet av kollagen. Elexir Pharma innehåller  OptiMSM, vilket gör att det snabbare tas upp av kroppen.

Kollagen är viktigt

Kollagen fungerar som en skyddande barriär, och skyddar vår hud från toxiner och andra skadliga faktorer. Det hjälper till med återuppbyggnad av cellerna. Genom tillsatt vitamin C ökas upptaget av MSM i kroppen, vilket påskyndar effekten.

Påskyndar återhämtning

Förutom att stödja immunförsvaret kan MSM även påskynda återhämtningen efter träning, vilket minimerar muskelskador. MSM ökar nivåerna av glutation, en kraftfull antioxidant som produceras av din kropp. Enligt en studie som gjordes på 40 fysiskt aktiva män påvisade MSM ha god effekt när dessa personer tog ca 3 gram MSM före träning. Det minskade eventuella inflammationer i lederna, och männen återhämtade sig snabbare efter hård träning.

Kan ge goda resultat för din hud

Keratin är ett protein som finns i hår, hud och naglar. MSM, med sitt svavel hjälper till att stärka ditt keratin, det hjälper även till att minska inflammation som kan skada hudceller och orsaka för tidiga tecken på åldrande så som rynkor.

Användning

Elexir Pharma MSM innehåller 1000 mg MSM och 300 mg vitamin C per tablett. Den maximala rekommenderade dosen är 3 tabletter per dag vid måltid. Börja med 1 tablett och trappa gradvis upp till 3 tabletter dagligen. Du bör ej överskrida intaget. Om du har känslig mage kan du ta en lägre dos.

Veganskt

Lignisul Veganskt MSM pulver

100% rent MSM

100% rent MSM som pulver, vilket ger snabbare upptagning av kroppen. Finns burkar att köpa på 200 g eller 500 g.

Lignisul MSM innehåller 100% rent MSM. Det innehåller organiskt svavel och metyl.  Lignisul MSM är den första produkten som har fått certifiering med GRAS-status, och är en mycket uppskattad produkt bland alla MSM-pulver/kapslar. Ta helst MSM tillsammans med C-vitamin för bättre effekt, då kroppen snabbare tar upp MSM.

Viktig mineral

MSM (metylsulfonylmetan) är en mycket viktig mineral för kroppen. Andra viktiga mineraler är natrium, magnesium och järn, som du kan behöva ta som tillskott då vi oftast inte får i oss alla viktiga mineraler enbart genom kosten. Du som är gravid eller ammar bör undvika MSM. 

Certifierat MSM

Lignisul MSM är en naturlig svavelförening som används som näringstillskott för olika sjukdomar, inklusive muskel- och ledvärk. Lignisul MSM uppfyller de krav som ställs för att en produkt ska vara säker att använda.

Dosering

Börja med en kvarts tesked, eller ca 1 gram eller kryddmått. Du kan blanda det i vatten eller i någon dryck. Efter någon vecka kan du öka på dosen till ca en halv tesked. Vissa kan bli lösa i magen redan vid ett par gram, så man börjar med liten dos, för att därefter öka på dagsintaget om man önskar.

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.

Guide – MSM bäst i test 2024

Har du problem med dina leder, får du mjölksyra vid hård träning? då kan MSM vara ett bra  tillskott. Det gör dina leder mjukare, minskar värk vid hård träning, samt är även bra för din hud, hår och naglar. MSM reglerar även ditt dopamin, och gör att du mår bättre.

MSM är en mineral som kroppen behöver. Det är i princip svavel, och är även kallad metylsulfonylmetan. Det är biologiskt aktivt svavel som finns i naturen hos växter, djur och människor, och vi behöver detta för att stärka våra leder, skelett, muskler, ligament, hud, hår och naglar.

  • Forskning har gjorts på MSM-pulver/kapslar, och har visat goda resultat.
  • Vissa konsumenter märker en avsevärd skillnad då de använt MSM, då hår och naglar får bättre struktur och växer snabbare, och forskning visar att de som tränar hårt får mindre ont efter träning om de tagit MSM innan.
  • MSM (Metylsulfonylmetan) innehåller organiskt svavel som finns naturligt i kroppen. Svavel är viktigt att tillföra kroppen, då det bygger upp bindväv, senor, hår och hud, samt ditt skelett.
  • MSM producerar viktiga aminosyror, enzymer och signalsubstanser. Dopamin och serotonin behöver svavel för att fungera optimalt. Dopamin är viktigt för ditt välmående, du känner dig gladare och mer tillfreds, därför är svavel viktigt för att upprätthålla ditt välmående.
  • MSM är även viktigt för dig som tränar, då träning sliter på dina leder. Det påskyndar även läkningsprocesser i frakturer och skador i kroppen.
  • MSM hjälper även till att mjuka upp cellerna så att de tar upp näring och syre bättre. MSM har även en utrensande effekt, och rensar ut slaggprodukter som finns i kroppen, vilket är väldigt viktigt för att kroppen ska fungera bra. Det fungerar som ett “avgiftningssystem”.

Vanliga frågor och svar

Maten vi äter innehåller generellt för lite svavel, därför är ett tillskott av MSM bra för din kropp. Det stärker dina leder, skelett, muskler, ligament. Det är är även bra för personer som tränar, de får mindre smärta i leder och muskler, vilket gör att de återhämtar sig snabbare.

Våra kroppar är behöver svavel för att ”avgiftningssystemet” ska fungera. För låga nivåer av svavel kan göra att du blir överkänslig mot vissa ämnen.

MSM består av svavelföreningar, som behövs för dina leder, brosk och ligament ska hållas smidiga och starka, det har även god effekt på ditt hår, hud, naglar, men framförallt gör det god nytta i kroppen, och fungerar som en utrensande mineral. Dessutom påverkar det hur du mår, det ger en boost av dopamin, som påverkar ditt välmående. Du mår bättre.

Även flera B-vitaminer, bland annat biotin och vitamin B1, behöver svavel för att kunna tas upp ordentligt i kroppen. MSM hjälper även till att minska trycket i våra celler och mjukar upp cellerna så att de enklare kan ta upp näring och syre, och göra sig av med slaggprodukter. 

C-vitamin i kombination med MSM bidrar till bättre upptagning av MSM, samt av bildande av kollagen, som påverkar din hud bland annat. 

Maten du äter innehåller generellt för lite av svavel, därför är ett tillskott av MSM väldigt bra. Det finns annars svavel i bl a: mejeriprodukter, kött, grönsaker, fisk, kyckling, ägg, kaffe och te. 

Om du tränar tungt, så sliter du på dina leder, vilket kan ge dig skador i förlängningen. Även långvarig konditionsträning sliter på dina leder. Därför är MSM väldigt bra för att stärka dina leder vid hård belastning. Du känner dig mer mjuk och smidig, och återhämtar dig snabbare.

En kombination av MSM samt glukosamin ger dig en bättre rörlighet i lederna, och mjukar upp dem bättre. Tävlingshästar får även MSM för att hålla lederna i bra form, då de anstränger sig hårt vid träning och tävling. Ett tillskott av vitamin C ger ett snabbare upptag.

Personer med hjärtproblem, högt blodtryck samt du som är gravid eller ammande bör undvika MSM.