Motionscykel bäst i test

Motionscykel bäst i test

Bäst i test

Bästa motionscykel 2022

Finnlo Exum III

5/5

Premium

Motionscykel Bäst i Test 2022

Assault Airbike Elite

4.2/5

Prisvärd

Spinningcykel 2022

Trekkrunner Spinning

4.5/5

Vilken motionscykel är bäst i test 2022?

Finnlo Exum III blir utsedd till bästa motionscykel 2022 i test hos Produkttestarna. En ergonomisk motionscykel med god byggkvalitet och många användbara funktioner.

Nedan kan du läsa mer om alla motionscyklar i testet och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 22 november, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Finnlo Exum III - Motionscykel Bäst i Test 2022

Bästa Motionscykel 2022 – Denna populära motionscykel från det välrenommerade Hammer Sport är en riktigt bra träningskompis som ger dig mycket för pengarna. Hammer har över 100 års erfarenhet inom sportindustrin, och har över tid  levererat träningsprodukter av hög kvalité till kunder världen över. 

Här fås en genomtänkt ergonomisk motionscykel medriktigt tuffa träningsprogram om så önskas – allt i ett kompakt format. I kombination med ett högst rimligt pris blir Finnlo Exum III vårt val som bästa motionscykel här på Produkttestarna.

Sadel och styre

Bland det viktigaste när det gäller en motionscykel är just sadeln och styret. En bekväm motionscykel ger självfallet möjligheten till längre träningssessioner, och minskar risken för framtida skador vid ergonomiskt felaktiga belastningar. Det är dessutom mycket enklare att ha kul under träningspasset om du känner dig bekväm på cykeln! 

Med Finnlo Exum får du en justerbar sadel och ett justerbart styre, vilket garanterar en produkt som du enkelt anpassar utefter just din längd och dina behov. Du får dessutom här en mjuk gel-sadel som är riktigt bekväm att sitta på! Allt som allt har ergonomi och komfort helt tydligt utgjort en viktig prioritet vid designen av denna motionscykel.

Avancerad träningsdator

Vid träning inomhus kan det vara svårt att hålla koll på din prestation; vid cykling utomhus känns det ofta mycket enklare att få en bra uppfattning om hur länge du cyklat. 

För att lösa detta får du här en avancerad träningsdator med en Blue Backlight Display, som ger dig all information du behöver. Sträckan du cyklat, din hastighet, tiden för träningspasset, antal kalorier brända och mycket mer finns enkelt till hands. Du kan även kolla pulsen med öronklipp eller en bröstremsmätare. Pulsen anges då i procent, vilket gör det lätt för dig att hålla koll på hur pass fysiskt ansträngande ditt träningspass varit.

Via träningsdatorn kan du dessutom välja mellan 12 olika terräng profiler och 4 olika pulsprogram. Du variera alltså lätt din träning efter dagsform och intensitet, oavsett din nuvarande kondition!

Kvalité

Billigare motionscyklar tenderar ofta att uppvisa kvalitéts-problem även efter en relativt kort tids användning. Denna motionscykel håller förstås en mycket högre standard, men det är ändå lätt att oroa sig över om en produkt av denna typ kommer klara av tuffa träningspass över tid. Med Finnlo Exum III kan du känna dig säker på att du har garanterad träning i flera år framöver.

Sammanfattning

Med Finnlo Exum III får du mycket motionscykel för pengarna och modellen är i toppen för de mest prisvärda på marknaden. Med justerbart styre & sadel med en riktigt bekväm sitts-känsla samt en avancerad träningsdator som på ett enkelt sätt hjälper dig att hålla koll på dina prestationer och framsteg. Smidig hantering när du vill byta profil eller justera de 16 olika nivåerna av motstånd.

Sammantaget tycker vi att Finnlo Exum III som helhet ger många riktigt bra fördelar och blir därför vårt toppval som bästa motionscykel 2022.

Produktöversikt

2 | Assault Airbike Elite - Bästa motionscykel premium

Motionscykel Bäst i Test 2022 Premium – För dig som letar efter det bästa som motionscyklar har att erbjuda så är Assault Airbike Elite ett bra alternativ. Här får du en suverän finish, högkvalitativa material, ergonomi och funktionalitet som tar din träningen till nästa nivå.

Assault Airbike är inte oväntat också behäftad med en prislapp därefter. För dig som inte vill kompromissa med din träningsutrustning är Assault Airbike Elite helt rätt val. En träningscykel som du ofta kan hitta i seriösa gym. Perfekt för crossfit entusiasten eller helt enkelt för dig som vill träna tillsammans med de bästa produkterna på marknaden.

Tåligare än konkurrensen

Assault Fitness Airbike är designad för gym, och behöver därför kunna tåla väldigt tung och intensiv användning. För att åstadkomma detta har Assault byggt denna motionscykel med en riktigt stabil stålram som klarar av över 200,000 kilometers cyklande. Assault Fitness Airbike är en produkt som väl omhändertagen kommer hålla så länge din lust till träning finns.  Modellen kommer här med en garanti på 1 år och 3 års reklamationsrätt för fabriksfel.

Luftbaserat motstånd

Här slipper du kedjor och kugghjul som låter medan du cyklar och som kan kräva en del underhåll till och från. Assault Airbike är en luftbaserad cykel vilket ger ett mycket hållbart motståndsystem. Det luftbaserade motståndet innebär dessutom att träningen går mycket enklare att anpassa utefter just din kondition och dina behov. Ju hårdare du trampar, desto mer luftmotstånd genereras av motionscykeln. Därför ges här enkelt en mer effektiv och varierad träning på ett smidigt sätt. Det luftbaserade motståndet ger alltså en stor fördel med denna premiumcykel!

Dedikerad display

Med Assault Airbikes standard-display kan du välja bland förinstallerade program eller skapa skräddarsydda träningspass som gör träningen mer engagerande för just dig. Inbyggda meddelanden poppar upp som motivation medan du svettas, och du kan dessutom hålla koll på sådant som puls och antal kalorier brända direkt på displayen.

Sammanfattning

Denna något annorlunda motionscykel är en produkt som är designad för hård användning på gym. På hemmaplan blir den minst lika bra, tack vare det innovativa luftmotståndet som anpassar sig utefter ditt trampande. Här får du dessutom ett riktigt stryktåligt chassis och en dedikerad display med häftig funktionalitet. Riktigt bra för pengarna!

3 | Trekkrunner TR102 - Prisvärd Spinningcykel

Bästa Motoinscykel 2022 Budget

Trekkrunner TR102 är en mycket prisvärd motionscykel i spinning-kategorin för effektiv träning med 8kg svänghjul & pedalerer med praktiska fotinstick samt en bra träningsdator & hållare för mobilen.

Här väljer du själv hur tufft spinning-passet ska vara utan knepiga inställningar eller andra varianter av spakar som ska ställas in. Svänghjulets 8 kilos motstånd justeras enkelt manuellt med friktionsbroms tekniken.

Anpassa

Som ergonomiska anpassningar finns de inställningar man kan kräva och förvänta sej.  Sadeln är självklart höj- och sänkbar samt kan också justeras horisontellt för ökat eller minskat avstånd till styret som även det är justerbart höjdledes, handtagen är ergonomiskt genomtänkta med olika val av grepp och pedalerna utrustade med fotinstick.

Vi har här alltså de funktioner som är standard + de fotinstick som är att föredra vid spinning. När spinning-cykeln behöver flyttas finns också ett transporthjul som underlättar den saken betydligt.

Tränings-Dator

En träningsdator finns på plats vilket gör träningen lite roligare när resultaten tickar fram och man kan jämföra hur utvecklingen av sin träning tar fart och förbättras. Här får vi info om de mest intressanta parametrarna för träning: distans, tid, kaloriförbränning samt puls.

Sammanfattning

Trekkrunner TR102 passar dej som gillar ett rejält spinningpass utan krångligheter – upp på cykeln o trampa tills man fått nog helt enkelt, det behöver inte vara svårare än så. Tycker du det verkar rimligt så är denna Trekkrunner kanske marknadens smartaste och mest prisvärda val just nu. Bästa spinningcykel 2022 i budget-klassen säger vi.

4 | Zipro The Boost - Bästa motionscykel budget

En funktionell motionscykel i budgetprisklassen för dig som helt enkelt vill vara lite mer aktiv i vardagen är denna något billigare motionscykel ett alldeles utmärkt val. Med både tuffa och snällare motstånd, en snygg och kompakt design samt flera olika inställningar är du garanterad träning utefter dina behov med denna motionscykel från Zipro.

Design

Trots ett lågt pris finns rimliga ergonomiska inställningar. Sadeln kan här justeras  mellan 78-90 cm från golvnivå och även handtaget kan enkelt ändras höjdledes, Vikten på denna kompakta motionscykel landar på bekvämt flyttbara 23 kg,

Med Zipro The Boost kan du stärka musklerna, öva upp konditionen och bränna fett på ett säkert och effektivt sätt. En nackdel är dock att motståndet med ett svänghjul på 7kg kan vara på gränsen för dig som är träningsentusiast och vill tränar riktigt tunga intervaller. Denna produkt lämpar sig alltså bäst för lättare till medeltung träning.

Tränings-Dator

Trots det lägre priset får du här en inbyggd data enhet som hjälper dig hålla koll på träningen. Det innebär att du lätt kan se över antalet kalorier brända och längden på träningspasset. Perfekt för dig som försöker starta upp en ny träningsrutin! Panelen sitter på styret, för att du lätt ska kunna ta del av tränings-informationen under ditt träningspass. De funktioner som finns tillgängliga är: Distans, Träningstid, , Hastighet, Puls och Kalori förbrukning.

Prisvärd

Till pengen man betalar är det svårt att hitta en bättre motionscykel. Zipro The Boost kan därför vara det rätta alternativet för dig som vill ha en bra motionscykel men till ett i sammanhanget lågt pris. Cykeln är smidig, och har dessutom transporthjul, vilket gör det lätt att förflytta motionscykeln från rum till rum. Med den kompakta storleken ger det att du får plats med motionscykeln i vilket rum som helst – extra bra om man har ont om utrymme.

Sammanfattning

Söks en motionscykel för mer ”normal” träning behövs inte den mest avancerade modellen. En prisvänlig motionscykel som The Boost fungerar då alldeles utmärkt. Zipro med inbyggd data-panel med tränings-information och 8 motståndsnivåer som utmanar även relativt vältränade motionärer är enligt oss en mycket prisvärd motionscykel.

Zipro The Boost passar mer för dig som inte saknar de mest avancerade funktionerna och de tyngsta växlarna som hittas på dyrare motionscyklar. Bästa motionscykel 2022 i budget-klassen tycker vi.

5 | Titan Life Trainer S11 - Populär

Titan Life Trainer S11 är den bästa spinningcykeln för dig som vill efterlikna känslan av riktigt cyklande. Passar dig som önskar en komplett upplevelse. Här får du välja mellan flera olika grepp, ta del av viktig information på den inbyggda träningsdatorn, samt justera styret och sadeln utefter dina egna behov. Du får dessutom en sportig sadel som passar bra till längre träningssessioner. En utmärkt spinningcykel – från Titan!

Inbyggd dator

Den inbyggda datorn ger dig nödvändig information kring din träningsprestation, exempelvis träningstiden, sträckan du cyklat, antal kalorier brända och mycket mer. Datorn kommer dessutom med en avancerad scan-funktion som hjälper dig hålla koll på sådant som puls och dylikt. Träningsdatorn säkerställer att varje nytt pass blir bättre än det föregående, och för dig som älskar crossfit blir upplevelsen minst lika bra som på gymmet!

Sportsadel

För dig med seriös och hårdare träning som fokus behövs en sadel som kan hantera hårdare tag. Titan Life Trainer kommer därför utrustad med en sportsadel som erbjuder suverän komfort under längre sessioner. Detta underlättar dessutom till en bättre hållning medan du cyklar, vilket minskar risken för ryggskador.

Perfekt för cyklisten

För dig som erfaren cyklist är det förstås viktigt med en motionscykel som på bästa sätt efterliknar upplevelsen av en riktig cykel – det är ju inte alltid du har tid att cykla utomhus (och det är inte alltid vädret tillåter detta heller). Med det 13 kg tunga svänghjulet får du en riktigt bra och realistisk upplevelse. Pedalerna är dessutom designade med hållare, vilket innebär bättre säkerhet när cyklandet blir riktigt vilt. Styret går att greppa på flera olika sätt, vilket även det innebär bättre ergonomi.

Sammanfattning

Titan Life Trainer S´11 passar bäst dig som vill ha en något mer realistisk motionscykel för hård träning och en crossfitupplevelse. Här får du en inbyggd dator, ergonomisk sportsadel och tillägg som är perfekt för cyklisten.

Att hålla dig aktiv under de långa svenska vintermånaderna är inte alltid lätt. För oss som längtar efter solsken och stränder kan det ibland kännas alldeles för kallt för en joggingrunda när slask, snö och is väntar på oss utomhus. Träffa motionscykeln – en vän när vädret bedrar. Träna på dina egna villkor, när du vill och hur mycket du vill. En motionscykel är en investering i din hälsa som kommer bära frukt långt framöver.

En motionscykel är ett utmärkt sätt att klämma in lite träning under mer hektiska perioder i livet. Detta eftersom du kan förvara cykeln i vardagsrummet eller sovrummet, och lägga undan tiden till snabba träningssessioner medan du kollar på Netflix eller kopplar av efter en lång arbetsdag. De kan därför utgöra ett bra verktyg för dig som vill gå ner i vikt inför sommaren! Det går dessutom att spara pengar i längden vid köp av en motionscykel, eftersom du slipper betala onödigt dyra gymavgifter med ditt eget hemmagym.

Fördelar med en motionscykel relativt till exempelvis löpband inkluderar:

Det är mycket skonsammare mot knäna, vilket sänker risken för skador och utgör ett mycket bättre alternativ för dig med tidigare knäproblem

  • Det låter mycket mindre – perfekt för snabba träningssessioner sent på kvällen
  • Den inbyggda träningsdatorn är enklare att hålla koll på under träningssession, vilket innebär att du kan justera svårighetsgraden  i realtid
  • Det är enklare att cykla på en motionscykel medan du ser på film eller gör något annat

För äldre användare rekommenderas en motionscykel designad för rekreationsträning. Detta eftersom den avancerade funktionaliteten som går att hitta i tyngre och dyrare modeller förmodligen inte kommer till användning för den i pensionsåldern. Ett exempel på en lämplig cykel är Casall Benefit Bike B425, som dessutom är billigast på listan.

För dig som lider av diskbråck kan det vara väldigt svårt att bibehålla den tidigare aktivitetsnivån. Både rent fysiskt, men även mentalt, då träningssuget tenderar att helt försvinna när du lider av ryggproblem. Med en motionscykel kan du träna på begäran, utan att anstränga ryggen alltför mycket. Det kan därför vara ett bra alternativ för dig med diskbråck som ändå vill hålla dig i form!

Att köpa en begagnad motionscykel kan kännas lockande, men det finns en del att ha i åtanke innan du plockar upp en cykel i andrahand. För begagnade motionscyklar gäller vanligtvis inte garantin, vilket kan leda till stora problem om cykeln skulle råka bli trasig. Med en begagnad motionscykel får du dessutom inte tillgång till det allra senaste vad gäller såväl ergonomi som träningsdatorer. Att köpa nytt kan därför vara att föredra.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 6

Relaterade tester