Lära gå vagn bäst i test

Lära gå vagn bäst i test

Bäst i test

Bästa Lära gå vagn 2021

Micki
Senses

5/5

Klassisk

Bästa Lära Gå Vagn 2022

Micki
Classic

4.6/5

Multifunktionell

Moweo
5-in-1 Walker

4.5/5

Budget

BRIO
Wooden Baby Walker

4.2/5

Vilken lära-gå-vagn är bäst i test 2022?

Micki senses blir utsedd till bästa lära gå vagnen 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 5 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Micki Senses - Bäst i test 2022

Du som vill ha den allra bästa lära-gå-vagnen för ditt barn borde ta en titt på vagnar från företaget Micki. Denna vagn från Micki är en riktigt fin produkt tillverkad av högkvalitativt material och med en gullig design som värmer hjärtat. Vagnen erbjuder ett stabilt och säkert stöd när ditt barn tar sina första steg.

Med mjuka färger samt en söt kanin med fina öron längst fram på vagnen blir detta en riktigt fin present för ditt barn! Den höga kvaliteten på produkten innebär att Micki Lära-gå-vagn är en produkt som kommer hålla även i lite tuffare framfart. Micki Lära-gå-vagn Sense blir vårt val av bästa lära gå vagn 2021 här på Produkttestarna!

Ställbart handtag

Handtaget går att justera utefter din barns behov, vilket gör detta till en riktigt flexibel produkt som passar alla barn – stora som små! När ditt barn väl lärt sig gå kan du dessutom justera handtaget så att vagnen går att använda precis som en vanlig lekvagn. Det innebär att du kan använda dig av Micki Lära-gå-vagn i flera år framöver, även efter att barnet lärt sig att gå!

Det är de små detaljerna

Det är ofta de små detaljerna som gör störst skillnad i en produkt. Detta eftersom de är bevis på omtanken som genomsyrat produktens designprocess. Micki Lära-gå-vagn är tillverkat på olika naturmaterial med mjukt intryck, vilket gör att ditt barn får använda sig av alla sinnen när de leker och går. De får smeka kaninens mjuka tygöron och kasta ner leksakerna i den hårdare trävagnen. Perfekt för nyfikna barn!

Kvalitet som håller

När du köper en leksak för ditt barn vill du ha något som håller i längden. Barn är förstås inte särskilt varsamma om sina ägodelar, vilket gör det extra viktigt att produkten tål lite stryk! Här får du bromsbara hjul i PVC-fri plast, samt en vagn tillverkad på naturligt trä. Handtaget är i aluminium och känns riktigt premium.

Summering

Du som är på jakt efter en riktigt fin och pålitlig lära-gå-vagn för ditt barn har nu hittat rätt. Med Micki Lära-gå-vagn får du en snygg produkt som håller en hög kvalitet. Det innebär att det är en vagn som kommer hålla ditt barn i flera år framöver. Med justerbart handtag går det dessutom att använda vagnen som en vanlig lekvagn även efter att barnet lärt sig att gå!

Produktöversikt

2 | Micki Classic – Traditionell lära gå vagn

Bästa Lära Gå Vagn 2022

Ibland är det mer traditionella det som är bäst! Om du vill ge ditt barn en klassisk lära-gå-vagn med design som du ser på exempelvis TV eller i gamla familjefoton, är Micki Classic Lära-gå-vagn helt rätt produkt för dig. Det här är en pålitlig vagn som ger ditt barn stöd när hen lär sig att gå, och därefter går att använda som en vanlig lekvagn i flera år till

Klassisk design

Här får du en klassisk design som går att hitta i ett flertal olika varianter. Du kan exempelvis köpa till dig vagnen i kombinationen blått, rött, grönt, gult och vitt – det blir alltså en riktigt färgglad vagn! Du som vill ha något mindre färgglatt kan hålla dig till ett något mer avslappnat blått och rött. Det är helt upp till dig! Oavsett vad du väljer blir detta en vagn som ditt barn garanterat kommer att älska.

Ställbart handtag och justerbar broms

Det som särskiljer en bra lära-gå-vagn från en något sämre en är just dessa två funktioner. Med ett ställbart handtag kan ditt barn fortsätta använda sig av vagnen allteftersom de växer och blir mer bekväma med att gå. Den justerbara bromsen ger dig som förälder möjlighet att sänka på farten lite, för att se till att barnet inte faller ner och skadar sig. Dessa två funktioner gör lära-gå-processen mycket smidigare!

Summering

Du som vill ha en lära-gå-vagn i en något mer klassisk design borde ta en noga titt på Micki Classic Lära-Gå-Vagn. Här får du en fin vagn tillverkat av ordentligt material som håller i längden. En riktigt bra produkt!

3 | Moweo 5-in-1 Walker – Multifunktionell

Det här är en lära-gå-produkt med inbyggd stol som ger extra stöd för barnet som precis börjat lära sig att gå. Med Moweo 5-in-1 Walker placerar du ditt barn mitt i stolen, och de får stöd från alla sidor. Moweo Walker kommer dessutom fullproppad med roliga leksaker som stimulerar ditt barn medan hen lär sig. En riktigt bra produkt som erbjuder en hel del för ditt barn!

5-in-1

Moweo Walker ger ditt barn en sits som kan rotera i 360 grader, samt fem olika färgglada leksaker att välja bland. Leksakerna sitter fastmonterade på själva stolen, vilket säkerställer att ditt barn inte förlorar eller har sönder dem. Det gör det hela mycket enklare för dig som förälder! Exempel på leksaker som ingår är en söt enhörning och en rolig boll som går att snurra.

Justerbar höjd

Barn kommer givetvis i en mängd av olika storlekar, varför det är viktigt att lära-gå-vagnen går att justera utefter just ditt barns höjd! Det går att ställa in produkten på tre olika lägen. Att höjden går att justera innebär dessutom att ditt barn kan använda sig av stolen under en mycket längre period. Ibland är det helt enkelt kul att leka med en lära-gå-vagn!

Utöver själva stolen går det även att justera fotstödet som sitter längst ner på Moweo Walker. Det är ett utmärkt sätt för ditt barn att vila fötterna efter en lång dag av lära-gå-träning!

Snygg design

Till skillnad från många andra liknande produkter kommer Moweo Walker i väldigt neutrala färger och med en snygg design. En produkt för barn måste inte vara skrikigt gul eller en obehaglig nyans av grön, utan det går alldeles utmärkt med grått och vitt. Leksakerna är dock färgglada för att göra dem mer stimulerande för ditt barn. Det viktigaste med produkten är förstås funktionaliteten, men den snygga designen är ett definitivt plus!

Summering

Med Moweo 5-in-1 Walker får du en multifunktionell lära-gå-vagn som erbjuder en hel del för pengarna. Justerbar stol, justerbart fotstöd och en stor mängd av olika leksaker. Dessutom går stolen att rotera i 360 grader. Moweo Walker har ett handtag som barnet kan greppa tag i medan de går, för extra stöd. En riktigt bra produkt till ett bra pris!

4 | Vtech Winnie First Steps Walker 2 in 1 - Populär

Det här är en lära-gå-vagn som lär ditt barn mer än bara att gå! Med stimulerande aktivitetsleksaker får barnet möjlighet att utveckla motoriken, och testa sig på att använda alla sina sinnen. Vagnen har fyra smidiga hjul och ett ordentligt handtag som ger bra grepp. Exempel på aktivitetsleksaker är en inbyggd låtspelare och ett kugghjul som går att snurra på!

Utvecklar barnets sinnen

Under de formativa åren behöver barn en hel del extra stimulering. De måste få testa sig på att använda alla sina sinnen och få utlopp för sin nyfikenhet. Det är precis vad ditt barn får med Vtech Winnie! Aktivitetsplattan har många olika funktioner att välja bland. Ditt barn kan spela roliga låtar, trycka på solen och undersöka siffror. Plattan är färgglad och riktigt söt! Den är dessutom avtagbar, för att ditt barn ska kunna sätta sig ner och leka även efter att benen blivit trötta.

Bra stöd

Designen på denna lära-gå-vagn skiljer sig en del från liknande produkter på denna lista. Utöver aktivitetsplattan får barnet dessutom ett riktigt stort handtag, som ger bra grepp och stöd medan de lär sig att gå. Designen ser dessutom till att ditt barn inte snubblar över vagnen, eftersom det finns gott om utrymme under aktivitetsplattan att röra på benen.

Färgglad design

Du som vill ha en färgglad design på lära-gå-vagnen för ditt barn har helt rätt produkt här! Vtech Winnie First Steps Walker är riktigt färgglad, med ljusblått, rött, gult, grönt och vitt. En riktigt söt produkt som dessutom är väldigt praktisk.

Summering

Samtidigt som ditt barn börjat lära sig att gå utvecklar de dessutom sina sinnen och sin motorik. En lära-gå-vagn som gör det möjligt för dem att öva upp allt på en gång blir ett riktigt bra köp! Med denna lära-gå-vagn får du en färgglad produkt som är riktigt multifunktionell.

5 | BRIO Wooden Baby Walker - Budget

Denna fina vagn har en hel del att erbjuda ditt barn! Här får du en riktigt snygg vagn tillverkad av trä, aluminium och plast. BRIO Wooden Baby Walker är dekorerad med färgerna svart, vitt och rött. BRIO är förstås ett märke som alla svenska barn växt upp med, och är därför ett märke som du kan lita på.

Bland annat ingår här ett ställbart handtag och en justerbar broms. Du som är på jakt efter ett budgetvänligt alternativ behöver inte leta något längre än såhär. Med Brio Wooden Baby Walker får du en pålitlig lära-gå-vagn som heter duga!

Justerbar broms

Tack vare den justerbara bromsen kan du anpassa produkten efter ditt barns behov. Det blir ju lite farligt om de flyger fram i vardagsrummet när de knappt börjat lära sig att gå! Genom att anpassa bromsen får du kontroll över barnets framfart, vilket underlättar en hel del för dig som förälder.

Ställbart handtag

Alla barn är ju olika, och du behöver därför en lära-gå-vagn med detta i åtanke. Här får du ett ställbart handtag som lätt går att justera utefter din barns längd. Det ger barnen en bättre hållning, vilket i sin tur leder till att det blir mycket enklare för ditt barn att lära sig gå!

Snygg design

En lära-gå-vagn behöver inte endast vara en praktisk produkt – du vill ju förstås att den även ska se snygg ut! Här får du en minimalistisk men söt design som ditt barn definitivt kommer att uppskatta. De neutrala färgerna och fina formen ser dessutom snyggare ut i barnfotona!

Summering

Du får här en praktisk och prisvärd produkt till en riktigt bra peng. Med BRIO Wooden Baby Walker kan du justera såväl handtaget som bromsen, för att garantera en smidig upplevelse för ditt barn. Den perfekta produkten för dig som inte vill spendera onödigt mycket på en simpel produkt som en lära-gå-vagn!

Att se ditt barn ta sina första steg är en riktigt speciell stund som kommer vara i ditt minne hela livet ut! Men det är inget som sker övernatt. Att lära ditt barn att gå är en process som kan ta ett tag, medan de bygger upp styrkan och motoriken som krävs för att hålla sig upprätta. Som tur nog finns det lära-gå-vagnar som gör processen mycket enklare! Med en lära-gå-vagn kan barn, som ännu inte lärt sig stå stadigt, öva sig på att gå kortare sträckor med vagnen som stöd.

När du köper en produkt åt ditt barn vill du förstås ha den allra bästa produkten på marknaden. Här på Produkttestarna har vi sammanställt listan nedan över de bästa och mest intressanta lära-gå-vagnarna idag, för att göra det lätt för dig att hitta rätt produkt. Lycka till med köpet!

En lära-gå-vagn är det perfekta stödet för barnet som börjat lära sig att gå. Det kan dock ta ett tag innan barnet kan gå ens med vagnen som stöd, och de flesta vagnar rekommenderas därför från 6 månaders ålder. En lära-gå-vagn är det bästa sättet för ditt barn att öva upp motoriken och förbereda sig inför att gå helt själv.

En lära-gå-vagn är förstås bra att använda, eftersom det är ett verktyg som underlättar för ditt barn när hen lär sig att gå. Med en vagn kan barnet få extra stöd, vilket innebär längre ”träningssessioner”. Det går därför fortare för ditt barn att öva upp motoriken som krävs för gående. Utan vagnen är det du själv som förälder som måste ge barnet något att greppa tag i medan hen lär sig, och det är inte alltid du har tid till det!

En lära-gå-vagn med leksaker eller en aktivitetsplatta blir riktigt bra, eftersom ditt barn får använda sig av flera olika sinnen och stimuleras därmed ytterligare. Dessa kostar vanligtvis en del extra, men det är klart värt det. Det blir tidig multi-tasking!

Från vilken ålder borde du låta ditt barn använda sig av en lära-gå-vagn? Den rekommenderade åldern för de allra flesta vagnar är 6 månader och uppåt, men det finns undantag. Vissa lära-gå-vagnar lämpar sig mer för större barn som redan fyllt ett år.

Vad exakt är skillnaden mellan en lära-gå-vagn och en lära-gå-stol?
En lära-gå-stol har som namnet antyder en inbyggd sits. Barnet får därmed extra stöd medan hen lär sig att gå. Detta innebär även att en lära-gå-stol lämpar sig bättre för yngre barn som precis börjat lära sig.

En lära-gå-vagn har ingen sits, utan endast ett handtag och hjul. Vagnen går vanligtvis att justera utefter ditt barns höjd. En lära-gå-vagn ger mindre stöd, och lämpar sig därför bäst till barn som redan kan gå några steg i taget. Många vagnar går även att användas som lekvagnar efter det att ditt barn helt lärt sig att gå.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 2

Relaterade tester