Lära-gå-vagn bäst i test 2023

Micki Lära-Gå-Vagn blir vårt tips som bästa lära gå vagnen 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan läsa mer info om testvinnarna inför ditt val.

Bäst i test

Lära gå vagn bäst i test 2023 - Micki Senses

Micki Lära-Gå-Vagn

Prisvärd & Populär

Premium

Gåstol Bäst i test 2023 - Baby Einstein Explore Walke

Baby Einstein

Multifunktionell

Klassiker

Lära Gå Vagn bäst i test 2023 Premium - BRIO

Brio Lära-Gå-Vagn

Vältestad & Pålitlig

Produkterna har utvärderats på:

Byggkvalitet

Justerbarhet

Design

Användarbetyg

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Produkten måste vara justerbar: Barn är olika stora, och växer olika snabbt. Det är därför viktigt att den lära-gå-vagn som du köper går att justera utefter just ditt barns storlek. Detta gör det även möjligt för dig att behålla samma vagn för dina yngre barn.
  • Inbyggda leksaker gör det hela ännu roligare! Barn vill ha stimulans även när de håller på att lära sig gå. Med inbyggda leksaker på lära-gå-vagnen får ditt barn möjlighet att träna upp benen och leka samtidigt!
  • Designen är även den viktig: Inbyggda leksaker gör det hela ännu roligare!
  • Kvalitativt material ger dig en pålitlig vagn: Om du köper det allra billigaste kinesiska skräpet kommer vagnen inte vara ens i en vecka; barn är ju inte särskilt varsamma om sina ägodelar! Köp hellre en vagn gjord på kvalitativt material. Det sparar pengar i längden.
Bäst i test 2023
Lära gå vagn bäst i test 2023 - Micki Senses

Micki Senses Lära-gå-vagn

Pris vs kvalitet

Material: Aluminium, trä, PVC-fri plast

Ställbart handtag

Justerbar broms

Bästa Lära-gå-vagn 2023 – Du som vill ha den allra bästa lära-gå-vagnen för ditt barn borde ta en titt på vagnar från företaget Micki. Denna vagn från Micki är en riktigt fin produkt tillverkad av högkvalitativt material och med en gullig design som värmer hjärtat. Vagnen erbjuder ett stabilt och säkert stöd när ditt barn vill utforska världen med sina första steg.

Med mjuka färger samt en söt kanin med fina öron längst fram på vagnen blir detta en riktigt fin present för ditt barn! Den höga kvaliteten på produkten innebär att Micki Lära-gå-vagn är en produkt som kommer hålla även i lite tuffare framfart. Micki Lära-gå-vagn Sense blir vårt val av bästa lära gå vagn 2023 här på Produkttestarna!

Ställbart handtag

Handtaget går att justera utefter din barns behov, vilket gör detta till en riktigt flexibel produkt som passar både små och lite större gångtränare. När ditt barn väl lärt sig gå kan du dessutom justera handtaget så att vagnen går att använda precis som en vanlig lekvagn.

De små detaljerna

Det är ofta de små detaljerna som gör störst skillnad i en produkt. Detta eftersom de är bevis på omtanken som genomsyrat produktens designprocess. Micki Lära-gå-vagn är tillverkat på olika naturmaterial med mjukt intryck, vilket gör att ditt barn får använda sig av alla sinnen när de leker och går. De får smeka kaninens mjuka tygöron och kasta ner leksakerna i den hårdare trävagnen. Perfekt för nyfikna barn!

Kvalitet som håller

När du köper en leksak för ditt barn vill du ha något som håller i längden. Barn är förstås inte särskilt varsamma om sina ägodelar, vilket gör det extra viktigt att produkten tål lite stryk! Här får du bromsbara hjul i PVC-fri plast, samt en vagn tillverkad på naturligt trä. Handtaget är i aluminium och känns riktigt premium.

Summering

Du som är på jakt efter en riktigt fin och pålitlig lära-gå-vagn för ditt barn har nu hittat rätt. Med Micki Lära-gå-vagn får du en snygg produkt som håller en hög kvalitet och en vagn som kommer hålla i flera år framöver.

Premium
Gåstol Bäst i test 2023 Premium - Baby Einstein Explore Walke

Baby Einstein Lära-gå-stol

Avtagbart aktivitetscenter

Material: Plast, aluminium

Multifunktionell

Justeras i 3 olika höjder

Baby Einstein Explore Walker är en populär serie gåstolar som kommer i lite olika design i form av sea, sky och ride (vagn) utformning som alla ger extra stöd för barnet som precis börjat träna på att gå. 

Gåstolarna kommer här dessutom fullproppade med roliga leksaker som stimulerar ditt barn medan hen lär sig. En riktigt bra produkt som erbjuder en hel del för ditt barn!

Baby Einstein Explore kommer med ett avtagbart aktivitetscenter med ljus, sånger och ljud för lek och stimulans både under färden och vid vilopausen.

Justerbar höjd

Barn kommer givetvis i en mängd av olika storlekar, varför det är viktigt att gåstolen går att justera utefter just ditt barns höjd! Det går att ställa in produkten på tre olika lägen. Att höjden går att justera innebär dessutom att ditt barn kan använda sig av stolen under en mycket längre period. Ibland är det helt enkelt kul att leka med en lära gåstol.

Klassiker
Lära Gå Vagn bäst i test 2023 Premium - BRIO

Brio Lära Gå Vagn

Pålitlig

Material: Aluminium, trä, plast

Justerbar broms

Justerbart handtag

Bästa lära gå vagn Klassiker – Ja den finns kvar – Brio vagnen många minns från fotografier i föräldrarnas fotosamling när de egna första stegen skulle prövas – och denna alltjämt synnerligen populära lära-gå-vagn har självklart en given plats på en list som denna.

Brio:s klassiska vagn kommer fortsatt tillverkad av trä, aluminium och plast med de tydligt enfärgade valen av svart, vit och röd. Tillverkarens kvalitet märke är som sagt sen gammalt – en lära gå vagn att lita på kort sagt.

Bland annat ingår här ett ställbart handtag och en justerbar broms. Du som är på jakt efter ett prisvärt och säkert alternativ behöver kanske inte leta mycket mer då välbeprövade Brio klassikern på erfarenhetsmässig grund har vad som krävs.

Justerbar broms

Tack vare den justerbara bromsen kan du anpassa produkten efter ditt barns behov. Det blir ju lite farligt om de flyger fram i vardagsrummet när de knappt börjat lära sig att gå! Genom att anpassa bromsen får du kontroll över barnets framfart, vilket underlättar en hel del för dig som förälder.

Ställbart handtag

Alla barn är ju olika, och du behöver därför en lära-gå-vagn med detta i åtanke. Här får du ett ställbart handtag som lätt går att justera utefter din barns längd. Det ger barnen en bättre hållning, vilket i sin tur leder till att det blir mycket enklare för ditt barn att lära sig gå!

Snygg design

En lära-gå-vagn behöver inte endast vara en praktisk produkt – du vill ju förstås att den även ska se snygg ut! Här får du en minimalistisk men söt design som ditt barn definitivt kommer att uppskatta. De neutrala färgerna och fina formen ser dessutom snyggare ut i barnfotona!

Summering

Du får här en praktisk och prisvärd produkt till en riktigt bra peng. Med Brio kan du justera såväl handtaget som bromsen för att garantera en smidig upplevelse för ditt barn. Den perfekta produkten för dig som inte vill spendera onödigt mycket på en ändå relativt enkel produkt som en lära-gå-vagn.

Inspirerande
Inspirerande Gåstol -Fisher Price Learn With Me

Fisher-Price Learn With Me

Höga användarbetyg

Material: Trä, plast

Ljudfunktioner

Greppvänligt handtag

Färgglad & lockande till lek och träning

Om du vill ge ditt barn en lära gå vagn med den klassiskt lockande Fisher-Price leksaks-designen är Learn With Me Zebra Walker vagnen helt rätt produkt för dig. Det här är en pålitlig gå-stol som ger ditt barn stöd när hen lär sig att gå som därefter går att använda som en vanlig lekvagn under lång tid framöver

Denna färgglada lära gå-vagn från Fisher-Price är ett roligt alternativ när ditt barn vill utforska omgivningarna med sina första steg och samtidigt slappna av med en lekstund emellanåt.

Anpassningar

Vagnen & leksaken kommer med två lägen:

  • Sitt och lek läge utrustat med t.ex knappar med ljus, bollar att snurra på samt en klurig skruv att vrida och fundera kring.
  • Ståläge där gången uppmuntras då musik spelas upp när barnet tränar under sin framfart.

Kul lära-gå-vagn från klassiska tillverkaren Fisher-Price som uppmuntrar till både lek och lära sej att gå.

Favorit
Lära gå vagn - Vtech First Steps Baby Walk

Vtech First Steps Baby Walker

Aktivitetsplatta

Material: Plast

Extra utrymme för benen

Stort handtag med bra grepp

Det här är en lära-gå-vagn som lär ditt barn mer än bara att gå! Med stimulerande aktivitetsleksaker får barnet möjlighet att utveckla motoriken, och testa sig på att använda alla sina sinnen.

Vagnen har fyra smidiga hjul och ett ordentligt handtag som ger bra grepp. Exempel på aktivitetsleksaker är en inbyggd låtspelare och ljusknappar samt djurknappar.

Utvecklar barnets sinnen

Under de formativa åren behöver barn en hel del extra stimulering. De måste få testa sig på att använda alla sina sinnen och få utlopp för sin nyfikenhet. Det är precis vad ditt barn får med Vtech Winnie! Aktivitetsplattan har många olika funktioner att välja bland. Ditt barn kan spela roliga låtar, trycka på ljus och djurknappar och prova rollspelstelefonen. Plattan är färgglad och riktigt söt! Den är dessutom avtagbar, för att ditt barn ska kunna sätta sig ner och leka även efter att benen blivit trötta.

Bra stöd

Designen på denna lära-gå-vagn skiljer sig en del från liknande produkter på denna lista. Utöver aktivitetsplattan får barnet dessutom ett riktigt stort handtag, som ger bra grepp och stöd medan de lär sig att gå. Designen ser dessutom till att ditt barn inte snubblar över vagnen, eftersom det finns gott om utrymme under aktivitetsplattan att röra på benen.

Färgglad design

Du som vill ha en mysig design på lära-gå-vagnen för ditt barn har helt rätt produkt här! Vtech Winnie First Steps Walker är riktigt färgglad, med ljusblått, rött, gult, grönt och vitt. En riktigt söt produkt som dessutom är väldigt praktisk.

Summering

Samtidigt som ditt barn börjat lära sig att gå utvecklar de dessutom sina sinnen och sin motorik. En lära-gå-vagn som gör det möjligt att öva på fler saker samtidigt under lek. Med denna lära-gå-vagn får du en färgglad produkt som är riktigt multifunktionell.

Köpguide

Att se ditt barn ta sina första steg är en riktigt speciell stund som kommer vara i ditt minne hela livet ut! 

Men det är som vi alla vet inget som sker över en natt. Att lära ditt barn att gå är en process som kan ta ett tag, medan de bygger upp styrkan och motoriken som krävs för att hålla sig upprätta. Som tur nog finns det lära-gå-vagnar som gör processen mycket enklare! Med en lära-gå-vagn kan barn, som ännu inte lärt sig stå stadigt, öva sig på att gå kortare sträckor med vagnen som stöd.

När du köper en produkt åt ditt barn vill du förstås ha den allra bästa produkten på marknaden. Här på Produkttestarna har vi sammanställt listan nedan över de bästa och mest intressanta lära-gå-vagnarna idag, för att göra det lätt för dig att hitta rätt produkt. Lycka till med valet!

Vanliga frågor och svar

En lära-gå-vagn är det perfekta stödet för barnet som börjat lära sig att gå. Det kan dock ta ett tag innan barnet kan gå ens med vagnen som stöd, och de flesta vagnar rekommenderas därför från 6 månaders ålder. En lära-gå-vagn är det bästa sättet för ditt barn att öva upp motoriken och förbereda sig inför att gå helt själv.

En lära-gå-vagn är förstås bra att använda, eftersom det är ett verktyg som underlättar för ditt barn när hen lär sig att gå. Med en vagn kan barnet få extra stöd, vilket innebär längre ”träningssessioner”. Det går därför fortare för ditt barn att öva upp motoriken som krävs för gående. Utan vagnen är det du själv som förälder som måste ge barnet något att greppa tag i medan hen lär sig, och det är inte alltid du har tid till det!

En lära-gå-vagn med leksaker eller en aktivitetsplatta blir riktigt bra, eftersom ditt barn får använda sig av flera olika sinnen och stimuleras därmed ytterligare. Dessa kostar vanligtvis en del extra, men det är klart värt det. Det blir tidig multi-tasking!

Från vilken ålder borde du låta ditt barn använda sig av en lära-gå-vagn? Den rekommenderade åldern för de allra flesta vagnar är 6 månader och uppåt, men det finns undantag. Vissa lära-gå-vagnar lämpar sig mer för större barn som redan fyllt ett år.

Vad exakt är skillnaden mellan en lära-gå-vagn och en lära-gå-stol?
En lära-gå-stol har som namnet antyder en inbyggd sits. Barnet får därmed extra stöd medan hen lär sig att gå. Detta innebär även att en lära-gå-stol lämpar sig bättre för yngre barn som precis börjat lära sig.

En lära-gå-vagn har ingen sits, utan endast ett handtag och hjul. Vagnen går vanligtvis att justera utefter ditt barns höjd. En lära-gå-vagn ger mindre stöd, och lämpar sig därför bäst till barn som redan kan gå några steg i taget. Många vagnar går även att användas som lekvagnar efter det att ditt barn helt lärt sig att gå.