Kyl och frys side-by-side bäst i test 2024

Kyl och frys side-by-side bäst i test 2024

Vi har jämfört 10 populära side by side kyl och frys, och nedan går vi igenom de fyra bästa. LG GSL471ICEZ hamnar på första plats i vårt test.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

LG GSL471ICEZ

LG GSL471ICEZ

Genomtänkt interör. Bra funktioner.

Premium

LG GSX961MCCZ

InstaView insyn

Budget

Gorenje NRS9182VB

Gorenje NRS9182VB

Väldigt mycket för pengarna

Produkterna har utvärderats på:

Interiör

Energiförbrukning

Kapacitet

Omdömen

Testets betyg:
4.6
(7)
  • Interiör och kapacitet: Säkerställ först att interiören har det du önskar. Kanske vill du ha ett fack för grönsaker eller ett visst antal nivåer. Titta också på kapaciteten för kylen och frysen.
  • Automatisk avfrostning: Med automatisk avfrostning slipper du frosta av frysen manuellt, vilket brukar vara mycket uppskattat enligt användare. Mindre frost i frysen ger en mer effektiv och jämn kylning.
  • Ismaskin: Med en ismaskin får du tillgång till iskallt vatten, krossad is och iskuber helt på begäran. Detta är en mindre funktion som gör en otrolig skillnad under de varma sommarmånaderna och rekommenderas.
Bäst i test
LG GSL471ICEZ

LG GSL471ICEZ

Inbyggd ismaskin

WiFi & ThinQ

Total kapacitet: 625 liter

Kapacitet på kyl: 411 liter

Kapacitet på frys: 214 liter

Fryskapacitet: 12 kg /dag

Ljudnivå: 39 dB

Energiklass: A+

LG är en av de mer populära tillverkarna av side by side kyl och frys. LG GSL471ICEZ har en väl genomtänkt interiör, ismaskin, automatisk avfrostning, WiFi och är energisnål.

Denna rymliga side-by-side kylfrys kommer med en 411 liter kyl & 214 liters frys kapacitet. Systemet Total NoFrost håller isbildningen borta så att du slipper avfrosta kylskåp och frys manuellt. Utöver detta får du förstås en riktigt snygg och elegant design med WiFi och styrning via ThinQ appen.

Automatisk ismaskin

Frostiga iskuber är riktigt härligt att ha nära till hands under varma sommardagar. Denna modell har en inbyggd ismaskin som du kopplar till kallvattenledningen för smidig tillgång till iskuberna. Ismaskinen ger dig isbitar, krossad is och iskallt vatten.

Tyst och jämn kylning

Bra kylning är inte värd mödan om kyl-frysen låter hela natten lång. Med LGs Linear Compressor får du en tystgående, effektiv och hållbar drift. Detta tack vare designen på kompressorn som endast har en punkt där friktion uppstår. Detta till skillnad från de allra flesta kompressorer som har minst fyra punkter.

Kompressorn drar dessutom upp till 32% mindre energi än traditionella varianter, och kommer dessutom med en gedigen garanti på 10 år.

Total NoFrost

Frost förstör maten i frysen över längre perioder, och det kräver dessutom tid och arbeta att avfrosta frysen. Med Total NoFrost automatiska avfrostning avfrostas kyl och frys utan att du behöver tänka mer på det. Mindre frost innebär mer effektiv och jämn kylning.

Sammanfattning

LG GSL471ICEZ passar för dig som vill ha en välgenomtänkt och funktionsrik side by side kyl och frys i mellanprisklassen. Perfekt för familjen.

Premium

LG GSX961MCCZ

Grönsaker hålls färska längre

Kapacitet: 625 liter

Kapacitet på kyl: 411 liter

Kapacitet på frys: 214 liter

Ljudnivå: 39 dB

Energiklass: F

Energiförbrukning: 431 kWh/år

InstaView teknologi – Automatisk avfrostning – FRESHBalancer

LG GSX961MCCZ är för dig som inte vill kompromissa på varken prestanda eller funktion.

Med en högre prislapp lovas lång hållbarhet och funktioner som inte finns tillgängliga på många andra side by side kyl och frysar. InstaView glaspanel, FRESH-Balancer och mycket mer.

InstaView

InstaView är en speciella glaspanel som ger insyn genom att du knackar på glaset. Detta gör att du kan se vad som finns i frysen utan att behöva öppna dörren, vilket förstås sparar på energi och ser till att din mat inte oxiderar lika snabbt. En riktigt häftig och unik funktion som kan se riktigt stiligt ut i köket.

Färska grönsaker oavsett situation

Tack vare LG:s patenterade FRESHBalancer hålls dina frukter och grönsaker färska och fina oavsett situation. Detta eftersom luftfuktigheten hålls vid precis den nivå som är optimalt för frukt och grönt. Det ser till att dina grönsaker och frukter håller sig fräscha längre.

Effektiv kylning

LG GSX961MCCZ har en mycket kraftfull kompressor. LG:s patenterade Inverter Linear Compressor är tystgående och effektiv, tack vare den unika designen som använder färre komponenter. Detta innebär mindre friktion och mindre energiåtgång relativt till traditionella alternativ. Det resulterar dessutom i en väldigt tystgående produkt på endast 39 dB.

Sammanfattning

Med LG GSX961MCCZ får du den allra senaste teknologin på marknaden samt avancerad funktionalitet som endast går att hitta i LG-produkter. Det inkluderar bland annat InstaView, FRESHbalancer och en kompressor av högsta kvalitet. Ett utmärkt val i premiumprisklassen.

Budget
Gorenje NRS9182VB

Gorenje NRS9182VB

Inbyggd vatten & isdispenser

No Frost – automatisk avfrostning

Total kapacitet: 535 liter

Kapacitet på kyl: 368 liter

Kapacitet på frys: 167 liter

Ljudnivå: 42 dB

Fryskapacitet: 13 kg /dag

Energiklass: E

Energiförbrukning: 344 kWh/år

Trots lägre pris kommer Gorenje NRS9182VB med ett exklusivt utseende. Med tanke på dess avancerade funktioner, prestanda och design så är Gorenje NRS9182VB att överväga i budgetprisklassen.

Avancerad funktionalitet trots pris

Med Gorenje NRS blir det inte mycket till kompromiss trots ett lägre pris. Här får du avancerad funktionalitet som:

No-Frost Plus: En fläkt i kombiskåpet ser till att sval luft fördelas jämnt i frysen så att frost inte bildas på väggarna. Detta gör i sin tur att maten håller längre.

ECO-mode: EcoMode sparar energi i längden genom att automatiskt reglera kylen till en optimal temperatur och se till att ingen energi går till spillo. Detta håller nere energikostnaden.

Semesterläge: Denna funktion sänker temperaturen på kombiskåpet för att spara på energi när dörrarna förblir stängda under längre perioder.

SensoTech: Denna modell har en LED-skärm som ger dig full kontroll över temperaturen. Du kan dessutom justera inställningar såsom semesterläge direkt på skärmen med enkla knapptryck.

Rymlig

Gorenjes side-by-side har en volym på hela 535 liter, fördelat på en kyl om 368 liter och en frysvolym på 167 liter. Det finns alltså gott om utrymme även för den större familjen. Fryskapaciteten ligger på fina 13 kg / dag.

Snygg och genomtänkt design

Detta eleganta och rostfria side-by-side skåp har en minimalistisk design som bländer in med resterande köksutrustning. Under skåpet finns hjul och justerbara fötter som förenklar flyttprocessen och gör det otroligt lätt att rengöra under skåpet. Längst fram hittar du en snygg LED-skärm med flera funktioner.

Sammanfattning

Gorenje NRS9182VB är en side by side kyl och frys som verkligen erbjuder prisvärde. Här får du avancerade funktioner som exempelvis No-Frost Plus, semesterläge, och SensoTech. Produkten är snyggt utformad med väl genomtänkt interiör. Ett alternativ som är svår att utmana i budgetprisklassen.

Praktisk
SMEG FQ55FXDF

SMEG FQ55FXDF

LED belyst display

Kapacitet: 539 liter

Kapacitet på kyl: 387 liter

Kapacitet på frys: 152 liter

Ljudnivå: 41 dB

Energiklass: F

Energiförbrukning: 378 kWh/år

NoFrost – LED belyst display

Elegant French door-design

För dig som är ute efter en snygg och fristående side-by-side kyl och frys men inte imponeras av den traditionella stilen kan detta vara rätt produkt. Smeg FQ55FXDF har en mycket snygg french-door-design med gott om utrymme. Passar utmärkt till kök i klassisk stil. Och givetvis får du många smarta funktioner och prestanda på köpet.

Unik design

Den unika frensch-door designen är det som skiljer Smeg FQ55FXDF från resterande produkter på denna lista. Det finns en mindre LED-upplyst display till hands där du kan ställa in semesterläge, snabbkylning och eco-läge.

NoFrost

Med NoFrost-funktionalitet förebyggs frost i frysen, vilket sparar dig tid samtidigt som det garanterar effektiv kylning. Avfrostningen skyddar även mat som kvarblir i frysen i flera månader, eftersom det är just frost som gör att du behöver slänga iväg mat som suttit bak på frysen alldeles för länge.

Bra display

Den snygga displayen ger dig viktig information om temperaturen i såväl kylen som frysen och ger en mer elegant känsla till hela paketet. Detta i samband med den LED-belysningen i interiören gör att du enkelt för en överblick av innehållet i kylen.

Sammanfattning

Smeg FQ55FXDF är en riktigt snygg produkt till det klassiska köket. Du får en french door-design, NoFrost-funktionalitet och en användbar och snygg display med smarta och användbara funktioner.

Köpguide

Dags för ny kyl och frys? Sänk energikostnaden och spara på utrymmet med en side by side kyl och frys. Denna typ av produkt erbjuder dig gott om prestanda för pengarna och ger en premiumkänsla i köket.

För många av oss behövs ofta inte separat kyl och frys som tar upp onödigt med utrymme. Välj istället en side-by-side med smarta funktioner, häftigare design och en mer kompakt form.

Vanliga frågor och svar

En side-by-side kyl och frys är en produkttyp som vuxit i popularitet på senare tid. Dessa kombiskåp har dubbla dörrar, med ett kylskåp på ena sidan av apparaten och en frys på andra sidan. Ibland kallar man även dem för amerikanska kylskåp. Det unika med denna typ av kombiskåp är att de sparar enormt med utrymme i köket. De erbjuder dessutom ett flertal funktioner som automatisk avfrostning och inbyggd ismaskin, och kan därför anses vara en allt-i-ett produkt för frysning och kylning av mat.

Att ha en ismaskin i din side-by-side blir riktigt bekvämt. Det innebär is och iskallt vatten på begäran – riktigt härligt under dem varma sommarmånaderna.

Köper du en side by side med automatisk avfrostning behöver du aldrig manuellt avfrosta frysen. Det sparar dig en väldigt massa tid, och ger dig en mer effektiv och jämn kylning i frysen. Alla produkter på vår lista kommer med automatisk avfrostning.

Senast färdigställda tester