Kyl/Frys Side-By-Side - bäst i test

2021-09-03

Bästa Kyl/Frys Side-By-Side 2021

Är det dags att köpa nya vitvaror? Sänk då energikostnaden och spara på utrymmet med en Side-By-Side Kyl-Frys kombo. Denna typ av produkt erbjuder dig otrolig prestanda till pengarna och bidrar till en något mer lyxig atmosfär i köket. För den mindre familjen behövs inte separat kyl och frys; det tar upp onödigt med utrymme och ser inte riktigt lika elegant ut. Välj istället en side-by-side för smart funktionalitet, häftigare design och en mer kompakt form.

I listan nedan har vi på Produkttestarna radat upp dem allra bästa modellerna på marknaden idag, baserat på prestanda, prisklass och energiförbrukning. Detta för att du ska kunna hitta ett alternativ som passar just dig och dina behov. Lycka till med köpet!

Innehåll

1 | LG GSL760PZXV - Bäst i Test

När man talar om vitvaror måste man nämna LG! Apparater från LG håller alltid en otroligt hög standard, och erbjuder smart funktionalitet som inte går att hitta på annat håll – kanske inte så konstigt med tanke på att företaget även tillverkar mobiltelefoner. LG GSL760PZXV erbjuder dig en automatisk ismaskin, tyst och jämn kylning, samt NoFrost automatisk avfrostning. Utöver detta får du förstås en riktigt snygg och elegant design! Detta i samband med den riktigt rimliga prislappen gör just LG GSL760PZXV till bäst-i-test hos oss på Produkttestarna.

Automatisk Ismaskin

Frostiga iskuber är riktigt härligt att ha nära till hands under varma sommardagar! LG GSL760PZXV kommer med en inbyggd ismaskin som du kopplar till kallvattenledningen för automatisk is på begäran. Ismaskinen ger dig isbitar, krossad is och iskallt vatten för stunder då du behöver en riktigt uppfriskande dricka. Det blir extra lyxigt med en inbyggd ismaskin!

Tyst och Jämn Kylning

Bra kylning är inte värd mödan om kyl-frysen bullrar och skräller hela natten lång. Med LGs Linear Compressor får du en mer hållbar produkt, samt en tystgående och mer effektiv drift. Detta tack vare designen på kompressorn som har endast en punkt där friktion uppstår, till skillnad från de allra flesta kompressorer som har minst fyra. Kompressorn drar upp till 32% mindre energi än traditionella varianter, och kommer dessutom med en gedigen garanti på hela 10 år! Det innebär kylning som du kan förlita dig på.

NoFrost

Det absolut värsta med en frys är frost. Frost är det som förstör mat i frysen över längre perioder, och det kräver dessutom tid och arbeta att avfrosta frysen. Med NoFrost automatisk avfrostning frostas skåpet av automatiskt. Detta sparar energi, eftersom frost på väggarna innebär mindre effektiv kylning, och sparar dessutom tid för dig, eftersom du slipper kämpa med frosten i din frys! Detta är rentav ett måste i varje frys. Maten håller längre med mindre frost!

Sammanfattning

För dig som är ute efter en prisvärd side-by-side kyl och frys behöver du inte leta längre än såhär. LG GSL760PZXV erbjuder dig en automatisk ismaskin, tyst och jämn kylning, samt automatisk avfrostning. Detta i samband med ett riktigt rimligt pris och en snygg design – den perfekta kylen för dig som vill ha det bästa för pengarna!

Specifikationer:
Energiklass: A+
Energiförbrukning: 419 kWh/år
Kapacitet: 601 liter
Ljudnivå: 39 dB
Vikt: 124 kg
Automatisk avfrostning
Automatisk ismaskin

2 | LG GSX960NSAZ - Premium

Det blir svårt att rada upp dem bästa side-by-side kyl-frysarna utan att flera produkter från LG dyker upp på listan. Denna premiumapparat från LG måste nämnas för dig som vill ha det allra bästa, helt utan några kompromisser. Denna produkt är avsevärt dyrare än resterande produkter på listan, men för dig som vill ha lång hållbarhet och avancerad funktionalitet är LG GSX960NSAZ helt rätt val. Här får du effektiv kylning, InstaView glaspanel, FRESHBalancer och mycket mer.

Effektiv kylning

Effektiv kylning kräver en effektiv kompressor. LG:s patenterade Inverter Linear Compressor är både tystgående och effektiv, tack vare den unika designen som använder färre komponenter; detta innebär mindre friktion och mindre energiåtgång relativt till traditionella alternativ. Det innebär dessutom en tystgående produkt som du knappt märker av!

InstaView

LGs egna InstaView-teknologi är en funktion som känns plockad ur framtiden. Den speciella glaspanelen går att se igenom om du knackar på den ett par gånger. Detta gör att du kan se vad som finns i frysen utan att behöva öppna dörren, vilket förstås sparar på energi och ser till att din mat inte oxiderar lika snabbt. En riktigt häftig och unik funktion som du inte hittar i en billigare produkt!

Färska grönsaker oavsett situation

Tack vare LG:s patenterade FRESHBalancer hålls dina frukter och grönsaker färska och fina oavsett situation. Detta eftersom luftfuktigheten hålls vid precis den nivå som är optimalt för frukt och grönt. Det ser till att din mat håller längre, vilket förstås kan spara dig en del pengar i längden. Du slipper dessutom stöta på övermogna tomater eller rynkig paprika när det är dags att laga mat!

Sammanfattning

Med LG GSX960NSAZ får du den allra senaste teknologin på marknaden samt avancerad funktionalitet som endast går att hitta i LG-produkter. Det inkluderar bland annat InstaView, som ger dig möjlighet att se igenom kyldörren bara genom att knacka, LG:s patenterade FRESHBalancer som håller frukt och grönt färskt, samt en unik kompressor som är både effektiv och tystgående. Den perfekta produkten för dig som är villig att spendera lite extra för suverän prestanda!

Specifikationer:
Energiklass: F
Energiförbrukning: 431 kWh/år
Kapacitet: 625 liter
Ljudnivå: 39 dB
InstaView teknologi
Automatisk avfrostning
FRESHBalancer

 

3 | Gorenje NRS918EMX - Stilren

Du som följer en något striktare budget behöver förstås en side-by-side kyl som håller måttet men åstadkommer detta till en lägre prislapp. Med Gorenje NRS918EMX får du en produkt som kan mäta sig med dubbelt så dyra kombiskåp på marknaden, för ett pris under tiotusen. Helt fantastiskt med tanke på den avancerade funktionaliteten, den snygga designen och den rymliga volymen som denna side-by-side från Gorenje erbjuder.

Avancerad funktionalitet, trots ett lägre pris

Med Gorenje NRS918EMX blir det inga kompromisser, trots det lägre priset. Här får du avancerad funktionalitet såsom:


  • No-Frost Plus. En fläkt i kombiskåpet ser till att sval luft fördelas i frysen och att frost inte bildas på väggarna. Det säkerställer dessutom att din mat håller längre.
  • ECO-mode. EcoMode sparar energi i längden, genom att automatiskt reglera kylen till en optimal temperatur och se till att ingen energi går till spillo.
  • Semesterläge. Denna funktion sänker temperaturen på kombiskåpet för att spara på energi när dörrarna förblir stängda under längre perioder, exempelvis under en utlandssemester.
  • Senso-tech. LED-skärmen ger dig möjlighet till full kontroll över temperaturen. Du kan dessutom justera inställningar såsom semesterläge direkt på skärmen med enkla knapptryck.

     

Snygg design

Detta är ett elegant side-by-side skåp som kan hantera det allra mesta, i ett snyggt och elegant format. Den rostfria och minimalistiska designen gör att produkten lätt bländer in bland resterande köksutrustning. Under skåpet hittar du hjul och justerbara fötter som förenklar flyttprocessen och gör det otroligt lätt att rengöra under skåpet. Längst fram hittar du en snygg LED-skärm med flera funktioner.

Rymlig

Här får du en volym på hela 519 liter, fördelat på både kyl och frys. Det innebär gott om utrymme även för den större familjen. Detta blir alltså en budgetvänlig allt-i-ett lösning för familjen på en budget. Fryskapaciteten ligger på 11 kg / dag. Gott om utrymme och riktigt bra kylning, oavsett situation!

Sammanfattning

Gorenje NRS918EMX är en produkt som verkligen erbjuder mer än förväntat, särskilt med tanke på det otroligt låga priset. Här får du avancerad funktionalitet som exempelvis No-Frost Plus och semesterläge, en snygg design, samt ett riktigt rymligt skåp som räcker gott och väl även till större familjer.

Specifikationer:
Energiklass: E
Energiförbrukning: 309 kWh/år
Kapacitet: 519 liter
Ljudnivå: 42 dB
No-Frost Plus
Semesterläge
ECO-mode
Senso-tech
Fryskapacitet: 11 kg /dag
Vikt: 83 kg

 

4 | SMEG FQ55FXDF - Praktisk

För dig som är ute efter en side-by-side kyl och frys, men som inte imponeras av en överdådig stil eller konstiga former kan detta vara rätt produkt. Smeg FQ55FXDF har en snygg french-door-design som är riktigt minimal och imponerande, samt gott om utrymme för all din mat. Ett riktigt elegant alternativ för dig som vill ha något som kan passa i alla kök, och som håller livet ut!

Unik design

Den unika designen är det som skiljer Smeg FQ55FXDF från resterande produkter på denna lista. Här får du en minimal och elegant design i rostfritt stål, med french door-inspiration. Det ger en riktig premiumkänsla till ditt kök och imponerar på såväl familjen som gäster. Du får dessutom en mindre display som passar in med den eleganta designen, samt gott om utrymme inuti trots fokuset på det estetiska!

NoFrost

Med NoFrost-funktionalitet förebyggs frost i frysen, vilket sparar dig tid samtidigt som det garanterar effektiv kylning. Avfrostningen skyddar även mat som kvarblir i frysen i flera månader, eftersom det är just frost som gör att du behöver slänga iväg mat som suttit bak på frysen alldeles för länge. Slipp avfrosta frysen manuellt med NoFrost!

Häftig display

Den snygga displayen ger dig viktig information om temperaturen i såväl kylen som frysen och ger en mer elegant känsla till hela paketet. Detta i samband med den inbyggda LED-belysningen gör att du alltid kan se över innehållet i din kyl och se till att allt löper på som det ska. Ett häftigt tillägg som definitivt uppskattas!

Sammanfattning

Smeg FQ55FXDF är en riktigt snygg produkt som ger en premiumkänsla till köket med dess lyxiga och eleganta design. Här får du en french door-design, NoFrost-funktionalitet och en användbar och snygg display. Ordentlig valuta för pengarna!

Specifikationer:
Energiklass: F
Energiförbrukning: 378 kWh/år
Kapacitet: 539 liter
Ljudnivå: 41 dB
NoFrost
LED belyst display
Elegant french door-design
Vikt: 117 kg

 

Köpguide

Vad är side-by-side kyl frys?

En side-by-side kyl och frys kombo är en produkttyp som vuxit i popularitet på senare tid. Dessa kombiskåp har dubbla dörrar, med ett kylskåp på ena sidan av apparaten och en frys på andra sidan. Ibland kallar man även dem för ”amerikanska” kylskåp. Det unika med denna typ av kombiskåp är att de sparar enormt med utrymme i köket. De erbjuder dessutom ett flertal funktioner som automatisk avfrostning och inbyggd ismaskin, och kan därför anses vara en allt-i-ett produkt för frysning och kylning av mat.

French door side by side kyl och frys

Är du ute efter en side by side i fransk stil? Det är många som vill ha mer än enbart ett praktiskt kombiskåp – det ska se snyggt ut, också! Med en french door-design på din side-by-side får köket ett riktigt elegant utseende samtidigt som du sparar på utrymme. En passande produkt för dig som vill ha en french door-design är Smeg FQ55FXDF.

Kyl och frys side by side med ismaskin

Att ha en ismaskin i din side-by-side blir riktigt bekvämt. Det innebär is och iskallt vatten på begäran – riktigt härligt under dem varma sommarmånaderna! En passande produkt med automatisk ismaskin är produkten som blev bäst i test på vår lista, LG GSL760PZXV.

Hur ofta behöver jag avfrosta min side by side?

Köper du en side by side med automatisk avfrostning behöver du aldrig manuellt avfrosta frysen. Det sparar dig en väldigt massa tid, och ger dig en mer effektiv och jämn kylning i frysen. Alla produkter på vår lista kommer med automatisk avfrostning!

Experttester

Du som vill läsa mer om side-by-sides kan ta en titt på detta test av kylfrysar utfört av experter på Råd och Rön. Där jämförs 64 olika kylfrysar, bland annat side-by-side varianter och kylfrysar med french door-design.  

Vi hoppas ni hittar en KYL/FRYS SIDE-BY-SIDE att trivas med!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade artiklar