Bästa Kyl och Frys 2022 Side-By-Side - bäst i test

2022-05-06

Kyl och Frys Side By Side Bäst i Test 2022

Är det dags att köpa ny kyl och frys? Sänk då energikostnaden och spara på utrymmet med en kyl/frys Side-By-Side. Denna typ av komi-produkt erbjuder dig gott om prestanda för pengarna och bidrar till en klart lyxigare atmosfär i köket. För många av oss behövs ofta inte separat kyl och frys som tar upp onödigt med utrymme. Välj istället en side-by-side med smarta funktioner, häftigare design och en mer kompakt form. Vi listar de bästa och populäraste side by side på marknaden baserat på prestanda, pris och omdömen.

Veckans Prispress

GORENJE NRS9181VXB

BÄST I TEST

Bästa Side By Side Kyl och Frys 2022

LG GSL760PZXV

5/5

PREMIUM

Bästa Kyl och Frys Side-By-Side 2022

LG GSX960NSAZ

5/5

PRISVÄRD

Gorenje NRS918EMX

4.6/5

PRAKTISK

SMEG FQ55FXDF

4.5/5
Innehåll

1 | LG GSL760PZXV - Side-by-side Bäst i Test 2022

Bästa Side By Side Kyl och Frys 2022

När man talar om vitvaror ska man ha koll på LG! Apparater från LG håller alltid en mycket hög standard, och erbjuder smarta funktioner som ofta inte går att hitta på annat håll. LG GSL760PZXV kommer med automatisk ismaskin, tyst och jämn kylning, samt systemet NoFrost för att hålla isbildningen borta. Utöver detta får du förstås en riktigt snygg och elegant design! I samband med en riktigt rimlig prislapp blir just LG GSL760PZXV bästa side-by-side hos oss på Produkttestarna.

Automatisk Ismaskin

Frostiga iskuber är riktigt härligt att ha nära till hands under varma sommardagar! LG GSL760PZXV kommer med en inbyggd ismaskin som du kopplar till kallvattenledningen för automatisk is på begäran. Ismaskinen ger dig isbitar, krossad is och iskallt vatten för stunder då du behöver en riktigt uppfriskande dricka. Det blir extra lyxigt med en inbyggd ismaskin!

Tyst och Jämn Kylning

Bra kylning är inte värd mödan om kyl-frysen bullrar och skräller hela natten lång. Med LGs Linear Compressor får du en mer hållbar produkt, samt en tystgående och mer effektiv drift. Detta tack vare designen på kompressorn som har endast en punkt där friktion uppstår, till skillnad från de allra flesta kompressorer som har minst fyra. Kompressorn drar upp till 32% mindre energi än traditionella varianter, och kommer dessutom med en gedigen garanti på hela 10 år! Det innebär kylning som du kan förlita dig på.

NoFrost

Det absolut värsta med en frys är frost. Frost är det som förstör mat i frysen över längre perioder, och det kräver dessutom tid och arbeta att avfrosta frysen. Med NoFrost automatisk avfrostning frostas skåpet av automatiskt. Detta sparar energi, eftersom frost på väggarna innebär mindre effektiv kylning, och sparar dessutom tid för dig, eftersom du slipper kämpa med frosten i din frys! Detta är rentav ett måste i varje frys. Maten håller längre med mindre frost!

Sammanfattning

För dig som är ute efter en prisvärd side-by-side kyl och frys behöver du inte leta längre än såhär. LG GSL760PZXV erbjuder dig en automatisk ismaskin, tyst och jämn kylning, samt automatisk avfrostning. Detta i samband med ett riktigt rimligt pris och en snygg design – den perfekta kylen för dig som vill ha det bästa för pengarna!

2 | LG GSX960NSAZ - Side by side Premium

Bästa Kyl och Frys Side-By-Side 2022

Det är svårt att presentera de bästa side-by-side kyl-frysar utan att flera produkter från LG dyker upp på listan. Denna premiumapparat från LG måste listas först för dig som vill ha det allra bästa, helt utan några kompromisser. Denna kyl/frys är avsevärt dyrare än resterande produkter på listan, men för dig som vill ha lång hållbarhet och avancerade funktioner är LG GSX960 rätt val. Här får du profisionell kylning, InstaView glaspanel, FRESHBalancer och mycket mer.

Effektiv kylning

Effektiv kylning kräver en effektiv kompressor. LG:s patenterade Inverter Linear Compressor är både tystgående och effektiv, tack vare den unika designen som använder färre komponenter; detta innebär mindre friktion och mindre energiåtgång relativt till traditionella alternativ. Det innebär dessutom en tystgående produkt som du knappt märker av!

InstaView

LGs egna InstaView-teknologi är en funktion som känns plockad ur framtiden. Den speciella glaspanelen går att se igenom om du knackar på den ett par gånger. Detta gör att du kan se vad som finns i frysen utan att behöva öppna dörren, vilket förstås sparar på energi och ser till att din mat inte oxiderar lika snabbt. En riktigt häftig och unik funktion som du inte hittar i en billigare produkt!

Färska grönsaker oavsett situation

Tack vare LG:s patenterade FRESHBalancer hålls dina frukter och grönsaker färska och fina oavsett situation. Detta eftersom luftfuktigheten hålls vid precis den nivå som är optimalt för frukt och grönt. Det ser till att din mat håller längre, vilket förstås kan spara dig en del pengar i längden. Du slipper dessutom stöta på övermogna tomater eller rynkig paprika när det är dags att laga mat!

Sammanfattning

Med LG GSX960NSAZ får du den allra senaste teknologin på marknaden samt avancerad funktionalitet som endast går att hitta i LG-produkter. Det inkluderar bland annat InstaView, som ger dig möjlighet att se igenom kyldörren bara genom att knacka, LG:s patenterade FRESHBalancer som håller frukt och grönt färskt, samt en unik kompressor som är både effektiv och tystgående. Den perfekta produkten för dig som är villig att spendera lite extra för suverän prestanda!

3 | Gorenje NRS918EMX - Stilren Kyl/Frys

Du som följer en något striktare budget behöver förstås en side-by-side kyl som håller måttet till en lägre prislapp. Med Gorenje NRS918EMX får du en kyl/frys som inte skäms för att mäta sig mot de dyrare side by side på marknaden för en betydligt mindre peng. Med tanke på den avancerade funktioner, den snygga designen och en rymlig volym som denna side-by-side från Gorenje erbjuder är modellen väl värd närmare granskning.

Avancerad funktionalitet, trots ett lägre pris

Med Gorenje NRS918EMX blir det inga kompromisser, trots det lägre priset. Här får du avancerad funktionalitet såsom:

  • No-Frost Plus. En fläkt i kombiskåpet ser till att sval luft fördelas i frysen och att frost inte bildas på väggarna. Det säkerställer dessutom att din mat håller längre.
  • ECO-mode. EcoMode sparar energi i längden, genom att automatiskt reglera kylen till en optimal temperatur och se till att ingen energi går till spillo.
  • Semesterläge. Denna funktion sänker temperaturen på kombiskåpet för att spara på energi när dörrarna förblir stängda under längre perioder, exempelvis under en utlandssemester.
  • Senso-tech. LED-skärmen ger dig möjlighet till full kontroll över temperaturen. Du kan dessutom justera inställningar såsom semesterläge direkt på skärmen med enkla knapptryck.

Snygg design

Detta är ett elegant side-by-side skåp som kan hantera det allra mesta, i ett snyggt och elegant format. Den rostfria och minimalistiska designen gör att produkten lätt bländer in bland resterande köksutrustning. Under skåpet hittar du hjul och justerbara fötter som förenklar flyttprocessen och gör det otroligt lätt att rengöra under skåpet. Längst fram hittar du en snygg LED-skärm med flera funktioner.

Rymlig

Gorenje´s side-by-side har en volym på hela 519 liter, fördelat på både kyl och frys. Det finns alltså gott om utrymme även för den större familjen. Fryskapaciteten ligger på 11 kg / dag. 

Sammanfattning

Gorenje NRS918EMX är en produkt som verkligen erbjuder prisvärde. Här får du avancerad funktioner som exempelvis No-Frost Plus och semesterläge, en snygg design, samt ett riktigt rymligt skåp. En budgetvänlig allt-i-ett lösning för prismedvetna spekulanter.

4 | SMEG FQ55FXDF - Praktisk Side-by-side

För dig som är ute efter en side-by-side kyl och frys men inte imponeras av den traditionella stilen kan detta vara rätt produkt. Smeg FQ55FXDF har en snygg french-door-design med gott om utrymme för all din mat. Ett riktigt elegant alternativ för dig som vill ha något som kan passa i ett mer klassigt designat kök.

Unik design

Den unika designen är det som skiljer Smeg FQ55FXDF från resterande produkter på denna lista. Här får du en minimal och elegant design i rostfritt stål, med french door-inspiration. Det ger en riktig premiumkänsla till ditt kök och imponerar på såväl familjen som gäster. Du får dessutom en mindre display som passar in med den eleganta designen, samt gott om utrymme inuti trots fokuset på det estetiska!

NoFrost

Med NoFrost-funktionalitet förebyggs frost i frysen, vilket sparar dig tid samtidigt som det garanterar effektiv kylning. Avfrostningen skyddar även mat som kvarblir i frysen i flera månader, eftersom det är just frost som gör att du behöver slänga iväg mat som suttit bak på frysen alldeles för länge. Slipp avfrosta frysen manuellt med NoFrost!

Häftig display

Den snygga displayen ger dig viktig information om temperaturen i såväl kylen som frysen och ger en mer elegant känsla till hela paketet. Detta i samband med den inbyggda LED-belysningen gör att du alltid kan se över innehållet i din kyl och se till att allt löper på som det ska. Ett häftigt tillägg som definitivt uppskattas!

Sammanfattning

Smeg FQ55FXDF är en riktigt snygg produkt som ger en premiumkänsla till köket med dess lyxiga och eleganta design. Här får du en french door-design, NoFrost-funktionalitet och en användbar och snygg display. 

Köpguide

Vad är en side-by-side kyl frys?

En side-by-side kyl och frys kombo är en produkttyp som vuxit i popularitet på senare tid. Dessa kombiskåp har dubbla dörrar, med ett kylskåp på ena sidan av apparaten och en frys på andra sidan. Ibland kallar man även dem för ”amerikanska” kylskåp. Det unika med denna typ av kombiskåp är att de sparar enormt med utrymme i köket. De erbjuder dessutom ett flertal funktioner som automatisk avfrostning och inbyggd ismaskin, och kan därför anses vara en allt-i-ett produkt för frysning och kylning av mat.

French door side by side kyl och frys

Är du ute efter en side by side i fransk stil? Det är många som vill ha mer än enbart ett praktiskt kombiskåp – det ska se snyggt ut, också! Med en french door-design på din side-by-side får köket ett riktigt elegant utseende samtidigt som du sparar på utrymme. En passande produkt för dig som vill ha en french door-design är Smeg FQ55FXDF.

Kyl och frys side by side med ismaskin

Att ha en ismaskin i din side-by-side blir riktigt bekvämt. Det innebär is och iskallt vatten på begäran – riktigt härligt under dem varma sommarmånaderna! En passande produkt med automatisk ismaskin är produkten som blev bäst i test på vår lista, LG GSL760PZXV.

Hur ofta behöver jag avfrosta min side-by-side?

Köper du en side by side med automatisk avfrostning behöver du aldrig manuellt avfrosta frysen. Det sparar dig en väldigt massa tid, och ger dig en mer effektiv och jämn kylning i frysen. Alla produkter på vår lista kommer med automatisk avfrostning!

Experttester

Du som vill läsa mer om side-by-sides kan ta en titt på detta test av kylfrysar utfört av experter på Råd och Rön. Där jämförs 64 olika kylfrysar, bland annat side-by-side varianter och kylfrysar med french door-design.  

Vi hoppas ni hittar en Kyl/Frys Side-By-Side att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 3

Relaterade artiklar