Träning & hälsa » Kosttillskott » Kokosolja bäst i test 2023

Kokosolja bäst i test 2023

Kokosolja bäst i test 2023

Vi har tittat på kallpressade och ekologiska kokosoljor som behåller alla hälsosamma fetter och näringsämnen. Holistic Kokosolja blir bäst i test. Läs vidare för att få mer information om alla produkter i testet.

Bäst i test

Holistic Kokosolja

100% kallpressad

Alternativ

Urtekram Kallpressad EKO

Urtekram Kallpressad EKO

Ekologisk

Budget

Cocosa Pure coconut oil

Cocosa Pure Coconut oil

Bäst pris

Produkterna har utvärderats på:

Ekologisk

Varumärke

Kallpressad

Pris

Testets betyg:
()
Bäst i test
Holistic kokosolja

Holistic Kokosolja

100% kallpressad

Holistic Kokosolja är en ekologisk och kallpressad kokosolja, vilket betyder at alla hälsosamma fetter och näringsämnen behålls. Detta gör denna kokosolja till ett hälsosamt val, vare sig du ska använda kokosoljan till matlagning eller som hud- & hårvård. Kokosoljan är tillverkad av kokosnötter från Filippinerna.

 • 100% kallpressad kokosolja
 • Användbar inom både matlagning och hälsovård
Alternativ
Urtekram Kallpressad EKO

Urtekram Kallpressad EKO

Ekologisk & kallpressad

Urtekram Kokosolja Kallpressad EKO är består av kallpressade och ekologiska kokosnötter. Kallpressad kokosolja säkerställer att du får tillgång till de många hälsofördelar som oljan bidrar med.

Produkten passar utmärkt för matlagning och inom hud- & kropssvård. Du kan även använda kokosoljan som en lotion, vilket gör din hud både len och skinande. Oljan har ett visst UV-skydd och är därför även ett naturligt alternativ mot sololja.

Kokosoljan är rik med MCT-fetterna kaprylsyra och laurinsyra och lagras därför inte på samma sätt som margarin eller smör gör.

 • Kokosnötterna är ekologiska
 • Kallpressad kokosolja
 • Smälter enkelt i stekpannan
 • xAnvänds inom både hälsovård och matlagning
Budget
Cocosa Pure coconut oil

Cocosa Pure Coconut oil

Bäst pris

Cocosa Pure Coconut Oil är en naturlig kokosolja skapad av ekologiska kokosnötter och är ett perfekt substitut till matfett eller margarin.

Oljan har en mild lukt och smak. Du kan även använda Cocosa Pure Coconut Oil i din smoothie eller vid bakning. Detta är ett bra alternativ för dig som letar efter billig kokosolja och som använder en större mängd. Kvaliteten är fortfarande utmärkt trots det lägre priset och du kan använda kokosoljan både kall och varm.

 • Från ekologiska kokosnötter
 • Går att använda både varm och kall
 • Billigaste kokosoljan i detta test
Populär
Healthwell Kokosolja Extra Virgin EKO

Healthwell Kokosolja Extra Virgin EKO

Populärt val

Extra Virgin EKO Kokosolja från Healthwell är ett populärt val bland många konsumenter idag och används ofta inom både matlagning och hälsovård.

Kokosoljan innehåller höga nivåer av både laurinsyra och kaprylsyra och är därför ett hälsosammare alternativ än margarin och stekfett. Förutom inom matlagning går det även utmärkt att använda Healthwell Extra Virgin EKO för behandling av slitet hår eller torr hud.

 • Naturlig kokosolja
 • Bra inom matlagning
 • Bra inom hud- och hårvård

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.

Köpguide

Kokosolja är garanterat en av de mest användbara kosttillskott som finns att köpa idag. Oljan har riktigt många olika användningsområden och används ofta inom både hälsokost, som till matlagning och bakning eller inom skönhet. Dessutom säljer de flesta mataffärer kokosolja, vilket gör det till en lättillgänglig produkt.

Kokosoljan hjälper till med en snabbare förbränning, bättre allmänhälsa och ger en längre mätthetskänsla. Oljan har en antibakteriell och en antiseptisk förmåga, den minskar bukfett, innehåller bra kolesterol, går att använda som ett svagt solskydd och fungerar inom både hår- och hudvård.

Det finns många användningsområden för kokosolja. Det är verkligen en olja som är fylld med massor av hälsosamma och nyttiga ämnen om man använder den i moderation.

Kokosolja är skapad från pressade kokosnötter och har höga nivåer av näringsvärden med mineraler och vitaminer, som fettsyror och antioxidanter. Ungefär hälften av kokosolja innehåller laurinsyra och smälttemperaturen för kokosolja ligger på 25 grader, vilket gör det till en optimal stekolja för många.

Vanliga frågor och svar

Kokosolja är bra för mycket och därför är det en produkt som fler och fler konsumenter väljer att köpa hem idag. Billig kokosolja går att köpa antingen online eller hos din närmsta mataffär. Detta gör dessutom kokosolja till en lättillgänglig produkt som alla människor kan få tillgång till.

Tack vare alla de positiva egenskaper som kokosolja bidrar med, behöver du inte köpa dyra skönhetsprodukter som annars är fyllda med olika framställda ämnen. Tänk dock på att allt handlar om moderation och att för höga mängder kokosolja inte är bra för vår kropp.

Det finns som alla vet många olika märken av kokosolja där ute och här har vi några av de bästa produkterna på marknaden just nu. Här kan du se vilken produkt som är populärast bland konsumenter eller ta en titt på premie-produkten om du vill lyxa till det.

Kokosolja kommer i många storlekar och kvalitér. Allt som allt, handlar det om ett personligt tycke och vad som passar just dig och din kropp bäst. Det kan alltid vara värt att testa nya märken titt som tätt. Kokosolja är en relativt billig produkt som verkligen är mångfunktionell och en olja som varje människa bör ha ett exemplar av hemma.

När du ska köpa kokosolja online eller i en butik kan du ibland se att produkten antingen är kall- eller varmpressad. Vad är då skillnaden mellan varmpressad kokosolja och kallpressad kokosolja? Båda produkterna är populära på marknaden, men har olika egenskaper.

Är du ute efter så många hälsofördelar som möjligt? Då är det en ekologisk kallpressad kokosolja du ska leta efter. Detta eftersom kokosoljan kommer behålla alla viktiga fettsyror och vitaminer allra bäst, jämfört med varmpressad. För att veta om det är en obehandlad (kallpressad) olja, brukar det stå “extra virgin” eller “virgin” på etiketteringen. Oljan ska vara vit och lukta kokosnöt.

Kallpressad kokosolja är bäst att äta direkt i t.ex. smoothie
Smak- och luktfri kokosolja är bäst för resterande användningsområden
Du som är ute efter kokosolja i matlagning – ta då en titt efter en smakfri kokosolja. Denna olja brukar inte lukta eller smaka något och går utmärkt att använda inom stekning och bakning. Kokosolja går även bra att använda som ingrediens om du vill göra ditt egna smör, tvål, salva, lotion eller badolja och går att använda inom hår- och hudvård.

Hår

Kokosolja är användbart både som en hårkur och som hårbalsam. Du kan ta några droppar olja i håret när du står i duschen eller precis efteråt. Har du väldigt slitet hår, kan du smörja in topparna när håret är torrt. Eftersom kokosoljan är väldigt fet bör den inte användas för nära hårbotten. Låt oljan sitta kvar i håret under minst 30 minuter.

 • För torrt eller slitet hår
 • Använd på topparna
 • Kan hjälpa mot mjäll
 • Gör ditt hår skinande och mjukt


Vill du att oljan ska tränga sig djupare går det bra att värma upp håret antingen i solen eller med en hårfön. Du som har väldigt torr hårbotten, kan också massera in kokosolja och låta den sitta i hårbotten över natten, eller runt 10 minuter, för att sedan tvätta håret som vanligt.

Hud och vård

Kokosolja är ett bra alternativ för smörjning och vård av torr hud. Många av oss lider av torr hud, speciellt under vintermånaderna och då är kokosoljan verkligen en räddare i nöden.

Smörj in torra områden på din kropp med kokosolja, eller så kan du använda oljan som badolja eller som tvål. Det går även att använda kokosolja som sminkborttagning, då oljan enkelt tar bort smink. Tack vare de antibakteriella förmågan kan du dessutom använda kokosolja som både rakkräm och munskölj.

Det går utmärkt att använda kokosolja som hudkräm tack vare de mättade fetter, proteiner och fettsyror som den innehåller. Kokosolja är dessutom rik på vitamin E och hjälper att behålla hudens fuktighet. Proteinerna och vitaminerna reparerar celler och vävnader och du kan använda kokosolja eller kokosnöt på ärr eller liknande fläckar när du vill snabba läkningsprocessen.

Bakning och matlagning

Det går lika bra att använda kokosolja för stekning och bakning som med margarin eller smör. Eftersom kokosolja innehåller höga nivåer av MCT-fetter, bidrar detta till ett hälsosammare alternativ inom matlagning, stekning och bakning.

Oljan innehåller runt 50% laurinsyra, vilket skyddar vår kropp mot bakterier och virus. Detta är också ett viktigt ämne för människor som har sköldkörtelproblem. Ett annat ämne som kokosolja innehåller är kaprylsyra, ett ämne som vi också kan hitta i bröstmjölk. Kaprylsyra hjälper mot infektioner, förbättrar immunförsvaret och gör så att bakterierna i din tarm trivs.

Kokosolja är antioxidantrik. Antioxidanter är ett ämne som bekämpar oxidativ stress i kroppen. Oljan har ett högt mättat fett innehåll och en högre koncentration jämfört med andra matoljor. Därför är det viktigt att ha koll på hur stora mängder kokosolja som används i stekning och bakning och att alltid tänka på att använda kokosolja moderativt.