Hopfällbar motionscykel bäst i test

Hopfällbar motionscykel bäst i test

Bäst i test

InSportLine Xbike Cube

InSportLine
Xbike Cube

5/5

Premium

Gymrex Foldable Exercise Bike

Gymrex
Foldable Exercise Bike

4.9/5

Prisvärd

Ultrasport Mini Bike

Ultrasport
Mini Bike

4.2/5

Vilken är den bästa hopfällbara motionscykeln 2023?

InSportLine Xbike Cube blir utsedd till bästa hopfällbara motionscykeln 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 1 februari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | InSportLine Xbike Cube - Bäst i test 2023

Hopfällbara motionscykel bäst i test 2023 – InSportLine Xbike Cube – En lätt och robust konstruktion samt ett attraktivt pris gör InSportLine Xbike Cube till bäst i test här hos Produkttestarna.

Perfekt för nybörjare

Med åtta olika motståndslägen är InSportLine Xbike Cube både användarvänlig och anpassningsbar. Trots produktens lättare vikt kan även mer erfarna cyklare få uppleva intensiva träningspass med de svårare motståndsnivåerna.

Liten och lätt att förvara

Det kan kännas lite väl otympligt att ha en stor och tung motionscykel framme hela tiden, särskilt i mindre hem. Med InSportLine Xbike Cube slipper du kompromissa med inredningen. 

Denna hopfällbara motionscykel är lätt och liten. Med en vikt på drygt femton kilogram går det smidigt att lägga undan InSportLine Xbike Cube efter varje träningspass. Motionscykeln får du plats med både i skåpet eller under sängen.

Prisvärd

Motionscykeln ger dig god funktionalitet och en robust konstruktion till ett bra pris. Här blir det inte heller någon kostnad i drift. InSportLine Xbike Cube kräver nämligen ingen ström, utan använder magnetiskt motstånd. Noterbart är dock att den medföljande skärmen kräver två AAA-batterier. Batterierna driver även de inbyggda pulssensorerna i handtaget.

Sammanfattning

Det attraktiva priset i samband med den lägre vikten gör InSportLine Xbike Cube till vår bästa hopfällbara motionscykel 2023. Med denna produkt begränsas du inte till ett visst rum. Titta på TV eller spendera tid med familjen medan du bränner dagens kalorier!

Produktöversikt

2 | Gymrex Foldable Exercise Bike - Bästa premiumvalet 2023

En ergonomisk design i samband med en praktisk batteridriven skärm gör Gymrex Foldable Exercise Bike till vårt bästa premiumval 2023.

Ryggstöd för bättre ergonomi

Slipp ryggvärk med ett praktiskt ryggstöd som hjälper dig med hållningen under längre träningspass. Ryggstödet gör det lite extra bekvämt medan du till exempel motionerar framför TV:n. Detta är rentav ett måste för dig som har problem med ryggen sedan tidigare eller rehabar en skada.

Batteridriven skärm och pulssensor

Motionscykeln har en inbyggd skärm som drivs med två stycken AA-batterier. På skärmen kan du se information kring ditt träningspass, exempelvis antal kalorier brända och träningstiden. Inbyggda pulssensorer i handtagen gör det enklare för att justera motståndet till precis rätt nivå.

Sammanfattning

Gymrex Foldable Exercise Bike är en premiumprodukt som erbjuder en mer ergonomisk design. Med en praktisk spak fäller du snabbt ihop produkten. Dessutom ingår en inbyggd skärm och pulssensorer. Noterbart är dock att priset är något högre relativt till resterande produkter på listan.

3 | Ultrasport Mini Bike - Bästa budgetval 2023

Ett billigare pris och en kompakt design gör Ultrasport Mini Bike till vårt val av bästa hopfällbara motionscykel i budgetkategorin.

Kompakt

Ultrasport Mini Bike är inte en fullt funktionell motionscykel, men utgör trots det ett kompakt cykelalternativ för dig som är ute efter en mindre produkt som får plats i väskan.

Med Ultrasport Mini Bike kan du bränna kalorier samtidigt som du exempelvis sitter på en vanlig kontorsstol. Produkten rekommenderas därför främst till dig som har ett stillasittande jobb.

Budgetvänlig

Till skillnad från resterande produkter på listan kan du plocka upp denna kompakta träningsapparat till drygt en femhundralapp.

Ultrasport är ett utmärkt komplement till en större motionscykel. Det billigare priset innebär dessutom att du kan köpa fler än en, exempelvis ifall du vill ha en i kontoret och en hemma.

LCD-skärm

Med LCD-skärmen kan du snabbt se över information kring ditt träningspass såsom tid, avstånd och antal brända kalorier.

Sammanfattning

Mini Bike saknar en del funktionalitet och träningen blir något mindre intensiv, men priset går samtidigt inte att slå. Detta är en kompakt produkt som passar lika bra i kontoret som hemma framför soffan.

Här nedan har vi sammanställt en lista över vanliga frågor och svar samt tips för dig som är ute efter en hopfällbar motionscykel 2023.

Hopfällbara motionscyklar skiljer sig väldigt mycket från vanliga motionscyklar vad gäller funktionalitet och design. Det finns både för- och nackdelar med dessa skillnader.

Fördelar

  • Spara utrymme i det mindre hemmet genom att fälla ihop motionscykeln och förvara den i skåpet eller under sängen
  • Den lättare vikten gör det enklare att flytta produkten från rum till rum
  • Du kan unna dig svettig träning till ett billigare pris än vanliga motionscyklar
  • Hopfällbara motionscyklar får lätt plats i bilen
  • Säker träning för dig som exempelvis dras med knäskador

Nackdelar

  • För erfarna cyklister kan träningen eventuellt kännas för enkel
  • Hopfällbara motionscyklar saknar en hel del funktionalitet relativt till vanliga cyklar

Denna typ av motionscykel är ett utmärkt alternativ för dig som rehabar en skada.

Om du har ryggont rekommenderas det att du köper en produkt med inbyggt ryggstöd. Det hjälper dig med hållningen vid längre träningspass.

Produkter som Ultrasport Mini Bike kan inte erbjuda samma tuffa träning som resterande produkter i vårt test, men kan trots det vara den perfekta lösningen i vissa specifika fall.

Ultrasport Mini Bike kan du ta med dig var som helst för lättare träning på begäran. Perfekt till kontoret, men även för dig som ofta befinner dig på resande fot.

Motionscyklar av denna typ använder vanligtvis magneter som motstånd. De flesta produkter erbjuder åtta motståndsnivåer som du snabbt kan växla mellan för att anpassa svårighetsgraden till dina träningsmål.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 3.4 / 5. Antal betyg: 5

Relaterade tester