Hopfällbar motionscykel bäst i test 2024

Vi jämför 4 populära hopfällbara motionscyklar och InSportLine Xbike Cube blir vårt val som bästa hopfällbara motionscykel 2024. Läs vidare för mer info om alla modeller i testets genomgång.

Bäst i test

Hopfällbar motionscykel Bäst i test - InSportLine Xbike Cube 

InSportLine Xbike Cube

Betyg

9.5

Anpassningsbar

Prisvärd

Hopfällbar motionscykel - FitNord Cyclo 50X

FitNord Cyclo 50X

Betyg

8.5

Ergonomisk

Budget

Trekkrunner TD001X-1

Trekkrunner TD001X

Betyg

7

Med pulsmätare

Produkterna har utvärderats på:

Byggkvalitet

Användarbetyg

Funktioner

Expertbetyg

Testets betyg:
()

Av Linus Samuelsson

  • Ergonomi är A och O. Om du exempelvis rehabar dig från en skada rekommenderar vi att du köper en motionscykel med ryggstöd.
  • Hur ofta kommer du att behöva flytta runt på cykeln? Välj en lättare motionscykel ifall du behöver träna i olika rum.
  • Motståndsnivån kan skilja sig en del från produkt till produkt – särskilt viktigt att ha i åtanke för dig som cyklar ofta.
Bäst i test 2024
Hopfällbar motionscykel Bäst i test - InSportLine Xbike Cube 

InSportLine Xbike Cube

Kräver ingen ström

Maxvikt: 100 kg

Produktvikt: 15.4 kg

Hopfällbara motionscykel Bäst i test 2024

InSportLine Xbike Cube är en lätt och robust hopfällbar motionscykel med bra konstruktion med ett attraktivt pris.

Perfekt för nybörjare

Med åtta olika motståndslägen är InSportLine Xbike Cube både användarvänlig och anpassningsbar. Trots produktens lättare vikt kan även mer erfarna cyklare få uppleva intensiva träningspass med de svårare motståndsnivåerna.

Liten och lätt hopfällbar motionscykel

Det kan kännas lite väl otympligt att ha en stor och tung motionscykel framme hela tiden, särskilt i mindre hem. Med InSportLine Xbike Cube slipper du kompromissa med inredningen.

Denna hopfällbara motionscykel är lätt och liten. Med en vikt på drygt femton kilogram går det smidigt att lägga undan InSportLine Xbike Cube efter varje träningspass. Motionscykeln får du plats med både i skåpet eller under sängen.

Prisvärd

Motionscykeln ger dig god funktionalitet och en robust konstruktion till ett bra pris. Här blir det inte heller någon kostnad i drift. InSportLine Xbike Cube kräver nämligen ingen ström, utan använder magnetiskt motstånd. Noterbart är dock att den medföljande skärmen kräver två AAA-batterier. Batterierna driver även de inbyggda pulssensorerna i handtaget.

Sammanfattning

Det attraktiva priset i samband med den portabla vikten gör InSportLine Xbike Cube till ett bra alternativ.

Prisvärd
Hopfällbar motionscykel - FitNord Cyclo 50X

FitNord Cyclo 50X

Ryggstöd & pulshandtag

Maxvikt: 136 kg

Svänghjul: 2,5 kg

Produktvikt: 19 kg

En ergonomisk design i samband med en praktisk batteridriven skärm gör FitNord Cyclo 50X ett bra val i den bättre mellanklassen av hopfällbara motionscyklar 2024.

Ryggstöd för bättre ergonomi

Slipp ryggvärk med ett praktiskt ryggstöd som hjälper dig med hållningen under längre träningspass. Ryggstödet gör det lite extra bekvämt medan du till exempel motionerar framför TV:n. Detta är rentav ett måste för dig som har problem med ryggen sedan tidigare eller tränar rehab av en skada.

Batteridriven skärm och pulssensor

Motionscykeln har en inbyggd skärm som drivs med två stycken AA-batterier. På skärmen kan du se information kring ditt träningspass, exempelvis antal kalorier brända, puls och träningstiden. Inbyggda pulssensorer i handtagen gör det enklare för att justera motståndet till precis rätt nivå.

Sammanfattning

FitNord Cyclo 50X är en prisvärd hopfällbar motionscykel som erbjuder en mer ergonomisk design. Med en praktisk spak fäller du snabbt ihop produkten. Dessutom ingår en inbyggd skärm, transporthjul och pulssensorer.

Budget
Trekkrunner TD001X-1

Trekkrunner TD001X-1

Svensk instruktionsbok

Maxvikt: 150 kg

Med ett billigare pris och en kompakt design gör Trekkrunner TD001X-1 till ett bra val i budgetprisklassen.

Trekkrunner TD001X-1 är en hopfällbar motionscykel som kan passa för alla som vill ha en effektiv träning hemma utan att behöva investera i en mer skrymmande träningskompis.

Egenskaper

En av de bästa egenskaperna hos denna motionscykel är dess uppenbart den hopfällbara designen. Den tar upp minimalt med utrymme när den är hopfälld vilket gör den perfekt för trånga lite mindre utrymmen och TD001X-1 är dessutom också mycket enkelt att sätta upp & fälla ihop för att gömma undan när den inte används.

Prestanda

När det gäller prestanda hittar vi ett för kategorin relativt stabilt ramverk som gör att den känns stadig och säker under träningen. Motståndsnivåerna som kan justeras är magnetbromsat i 8 nivåer för att passa olika typer av pass och personliga mål. En tydlig LCD-skärm visar här information som tid, distans, hastighet samt kaloriförbrukning i realtid som motiverar att fortsätta en liten stund extra.

Ergonomi

Tittar vi på övrig ergonomi så är sadeln justerbar i höjdled och ger bra med stöd med en bekväm sittställning och pedalerna ger ett stabilt halkfritt grepp. Behöver man flytta undan sin träningscykel en stund finns transporthjul till hjälp så att man inte behöva lyfta eller bära den.

Sammanfattning

Denna hopfällbara träningscykel från Trekkrunner är ett prisvärt val för den som vill ha en praktisk och effektiv träning i hemmamiljö tycker vi.

Mini
Motionscykel InSportLine Minibike Pynero

InSportLine Minibike Pynero

Budgetvänlig

Maxvikt: 100 kg

Produktvikt: 4.8 kg

Ett riktigt billigt pris gör denna minivariant till träningsmaskin till ett kul alternativ på vår lista.

Kompakt hopfällbar motionscykel

InSportLine Minibike Pynero är inte en fullvuxen motionscykel, men utgör trots det ett kompakt cykelalternativ för dig som är ute efter en mindre produkt som tar minimalt med plats.

Med denna Mini Bike kan du bränna kalorier samtidigt som du exempelvis sitter på en vanlig kontorsstol. Produkten kan därför rekommenderas extra till dig som har ett stillasittande jobb.

LCD-skärm

Med LCD-skärmen kan du snabbt se över information kring ditt träningspass såsom tid, avstånd och antal brända kalorier.

Sammanfattning

InSportLine Minibike Pynero saknar en del funktionalitet och träningen blir något mindre intensiv, men portabiliteten går samtidigt inte att slå. Detta är en kompakt produkt som passar lika bra i kontoret som hemma framför soffan.

Vanliga frågor och svar

Hopfällbara motionscyklar skiljer sig väldigt mycket från vanliga motionscyklar vad gäller funktionalitet och design. Det finns både för- och nackdelar med dessa skillnader.

Fördelar

  • Spara utrymme i det mindre hemmet genom att fälla ihop motionscykeln och förvara den i skåpet eller under sängen
  • Den lättare vikten gör det enklare att flytta produkten från rum till rum
  • Du kan unna dig svettig träning till ett billigare pris än vanliga motionscyklar
  • Hopfällbara motionscyklar får lätt plats i bilen
  • Säker träning för dig som exempelvis dras med knäskador

Nackdelar

  • För erfarna cyklister kan träningen eventuellt kännas för enkel
  • Hopfällbara motionscyklar saknar en hel del funktionalitet relativt till vanliga cyklar

Denna typ av motionscykel är ett utmärkt alternativ för dig som rehabar en skada.

Om du har ryggont rekommenderas det att du köper en produkt med inbyggt ryggstöd. Det hjälper dig med hållningen vid längre träningspass.

Produkter som Ultrasport Mini Bike kan inte erbjuda samma tuffa träning som resterande produkter i vårt test, men kan trots det vara den perfekta lösningen i vissa specifika fall.

Ultrasport Mini Bike kan du ta med dig var som helst för lättare träning på begäran. Perfekt till kontoret, men även för dig som ofta befinner dig på resande fot.

Motionscyklar av denna typ använder vanligtvis magneter som motstånd. De flesta produkter erbjuder åtta motståndsnivåer som du snabbt kan växla mellan för att anpassa svårighetsgraden till dina träningsmål.