Hårklippare bäst i test 2024

Hårklippare bäst i test 2024 – Vi jämför 4 populära hårklippare och Remington HC4250 QuickCut testets vinnare vid en prisjämförelse, en lättanvänd och effektiv hårklippare till bra pris. Läs vidare för att se alla hårklippare i testet.

Bäst i test

Hårklippare Remington QuickCut

Remington HC4250 QuickCut

Betyg

10

Lättanvänd och effektiv

Premium

Hårklippare bäst i test 2024 Premium - Philips Series 7000 MG7720

Philips Series 7000

Betyg

9

Precis & praktiskt mångsidig

Budget

Hårklippare bäst i test 2024 Budget - Philips Series 5000

Philips Series 5000

Betyg

7

Utmärkta användarbetyg

Produkterna har utvärderats på:

Precision

Pris

Enkel användning

Omdömen

Testets betyg:
()
Rikard Hedlund skribent

Av Rikard Hedlund

 • Längdinställningar: Det främsta du bör överväga vid val av hårklippare är hur många längdinställningar du önskar. Vet du med dig att det finsn en specifik längd du vill använda så kan du kika så att önskad längd finns tillgänglig. I vissa fall följer det med kammar som ger dig ytterligare längder att välja bland.
 • Vattentålighet: Vill du kunna klippa i duschen så är en vattentålig variant rätt för dig.
 • Trådlös eller sladd: Eftersom att hårklippare laddas upp väldigt snabbt och varje laddning håller länge, så ser vi att en trådlös variant är att rekommendera.
 • Självslipande blad: Har du tänkt att använda hårklipparen flera gånger i veckan? Då är självslipande blad mycket bra att ha. På så vis slipper du att bladen förlorar sin vasshet efter ett antal klippningar.
Bäst i test 2024
Hårklippare Remington QuickCut

Remington Hårklippare QuickCut

Kompakt

Längder: 9

Längdinställningar: 1,5 – 15 mm

Klipptid: 40 minuter

Laddtid: 10 minuter

Hårklippare bäst i test 2024

Remington HC4250 QuickCut är en prisvärd, populär och lättanvänd hårklippare som är både kompakt i formen och får fina betyg av sina användare.

Kamma och kör

Remington HC4250 QuickCut är perfekt för dig som smidigt vill kunna hålla en viss längd varje dag, både på huvudet och skägget. Det går att ställa in hårklipparen på mellan 1,5 – 15 mm med nio olika längder. Produkten är vattentålig och kan användas i duschen.

Prisvärd hårklippare

Denna hårklipparen är i lägre mellanprisklassen, men presterar ändå mycket bra. Laddtiden är på bara 10 minuter, och vid fulladdning räcker hårklipparen i 40 minuter. Det går även att använda hårklipparen när den är ikopplad. Utöver detta får du med en händig förvaringsväska som gör det enkelt att ta med dig denna kompakta hårklippare.

Sammanfattning

Remington QuickCut är enkel att rekommendera. Hårklipparen är smidig, effektiv och prisvärd. Den enda anledningen till att välja en annan modell är om du vill kunna klippa kortare eller längre än 1,5 – 15 mm om du vill ha fler längdinställningar.

En snarlik populär Remington variant med höga betyg från användare är modell XR1500 som kan vara ett intressant alternativ.

Remington XR1500

Hårklppare Remington XR1500

Fem skärhuvuden

Längdinställning: 0.2 mm

Batteritid: 1 månad vid normalt bruk

Laddtid: 2 h

Pop-Up Detail Trimmer

Vattentät

Premium
Hårklippare bäst i test 2024 - Premium - Philips Series 7000 MG7720

Philips Series 7000

Självslipande blad

Antal kammar: 14

Längder: 7

Klipptid: 2 h

Laddtid: 1 h

Indikatorer: Lågt batteri, laddning

Hårklippare bäst i test 2024 – Premium

Philips Series 7000 MG7720 som är utrustad med DualCut-teknologi inkluderar dubbelslipade blad med minimal friktion. Detta ger en klippning som är dubbelt så snabb och jämn jämfört med tidigare serier. Med helt underhållsfria och självslipande blad håller sig maskinen i toppskick upp till 3 år utan oljning.

Mångsidig Styling: Hår, skägg och kropp

Trimmern levereras med metallskärelement som garanterar lång hållbarhet. Använd den som den är för skarpa och rena linjer på hår och skägg, eller sätt fast en av de många medföljande kamtillsatserna för att anpassa längden när du stylar.

Duschtrimning: 100% Vattentät

Denna multiklippare är inte bara helt vattentät, utan den kan också enkelt rengöras under kranen. Vill du trimma i duschen? Inga problem, den är utformad för att klara av det också.

Hållbara kammar

Sättet inkluderar 8 olika kammar som är extremt hållbara och tåliga. Oavsett om det är stubb-, skägg-, hår- eller kroppskammar som du behöver, har Series 7000 MG7720 något för varje behov.

Driftstid – Laddning

Series 7000 ger oss här upp till 120 minuter sladdlös användning efter bara 1 timmes laddning. Behöver du en snabb fix? En praktisk 5-minuters snabbladdning är allt som krävs för en fullständig trimning.

Perfekt finish

Efter att du trimmat kan du använda mini-rakhuvudet för att ge din look den sista touchen. Det är det ultimata verktyget för att med precision snygga till kanter och detaljer.

Medföljande Tillbehör

 • Trimmerhuvud
 • Kamtillsats (3 – 7 mm)
 • Kamtillsats (9, 12, 16 mm)
 • Stubbkam (1 & 2 mm)
 • Detaljtrimmer
 • Kroppshårskam (3 & 5 mm)
 • Näs- och örontrimmer
 • Minirakapparat

Sammanfattning

Philips Series 7000 MG7720 erbjuder enastående klipprestanda med sin DualCut-teknologi, en mångsidig stylingupplevelse och bekväm användning i både torra och våta förhållanden. Med en driftstid på 120 minuter, snabb laddning och en rad tillbehör är detta en ultimata allt-i-ett-lösning.

Budget
Hårklippare bäst i test 2024 Budget - Philips Series 5000

Philips 5000 Hårklippare

Utmärkta användarbetyg

Klipplängd: 0,5 till 28 mm

Längder: Zoomhjul i 28 steg

Klippbredd: 41 mm

Klipptid: 75 minuter

Laddtid: 8 h

Hårklippare bäst i test 2024 – Budget

Philips Series 5000 HC5612 är en populär hårklippare i den lägre prisklassen och ges mycket höga betyg av klipparens användare. 28 längdinställningar som sträcker sig mellan 0,5 till 28 mm och självslipande titanblad.

Här väljer man längden enkelt genom att skruva på klipparens zoomhjul. En nyutvecklad kam med dubbel och självslipande bladen klipper effektivt även vid tjockare hår med mycket god precision. Series 5000 är självklart även praktiskt 100 % tvättbar under kran.

Medföljande tillbehör

2 x hårklippskammar för långt och kort hår, skäggkam samt rengöringsborste.

Sammanfattning

Philips Series 5000 HC5612 är en precis och pålitlig hårklippare med 28 längdinställningar via ett smidigt zoomhjul. Nöjda användare och ett riktigt bra prisläge är klipparens stora plus, och därför blir denna modell vårt främsta tips i den lägre prisklassen.

Prisvärde
Hårklippare Moser 1400 ProfiLine Edition

Hårklippare Moser Edition

Enkel och prisvärd

Klipplängd: 0,7 – 3 mm. 4 – 18 mm med förhöjningskam.

Längder: 5

Moser 1400 ProfiLine Edition är en enkel hårtrimmer som kommer med sladd och eldrift. Modellen passar även bra för både skägg & mustasch. Maskinen är tysktillverkad och ges generellt bra betyg av dess användare.

Klipplängden utan förhöjningskam är på 0,7-3 mm och 4-18 mm med förhöjningskam och antal höjdlägen är här 5 st.

Sammanfattning

En stabil hårklippare till ett bra budgetpris.

Mångsidig
Moser ChromStyle Pro

Moser ChromStyle Pro Hårklippare

Mångsidig

Klipplängd: 0,7 – 3 mm

Längder: 4, samt fyra distanskammar.

Klipptid: 90 minuter

Laddtid: 60 minuter

Moser ChromStyle Pro är en robust och mångsidig hårklippare i den övre prisklassen med en klipplängd på 0,7 – 3 mm och bra batteritid.

Snabb laddning och lång klipptid

Moser ChromStyle Pro laddar fullt på en timme och kan sedan användas i 90 minuter. Detta gör att du inte behöver ladda hårklipparen speciellt ofta.

Många längder att välja mellan

Det som är så bra med Moser ChromStyle Pro är att den ger dig en hel del valmöjligheter. Utan några tillbehör på kan du välja mellan fyra längder som ligger mellan 0,7-3 mm, men det medföljer även fyra distanskammar på 3, 6, 9 och 12 mm. Detta gör denna modell till en mångsidig hårtrimmer.

Sammanfattning

Denna hårklippare är av hög byggkvalitet och precision. Den fungerar bra för både skägg och huvudhår och har en lång batteritid. Ett bra val för dig som vill använda din hårklippare i stort sett varje dag och behöver en som du kan lita på i många år.

Guide – Hårklippare bäst i test 2024

En hårklippare är inte bara till för dig som vill klippa håret hemma på ett smidigt vis. Hårklippare passar bra för att trimma håret på huvudet och skägget. Det är enkelt att välja längden, och varianterna erbjuder olika extra finesser att välja mellan.

Har du tänkt att använda hårklipparen ofta så kan det vara värt att välja en produkt i mellanpris- eller premiumklassen då dessa kommer med bekvämligheter som exempelvis fler längdval, bättre batteritider och snabbladdning.

Vi kommer bland annat att göra vårt bästa för att svara på vad det är för skillnad på dyra och billiga modeller och hur man egentligen använder en hårtrimmer på rätt sätt för att forma frisyren exakt så som man vill ha den.

Vi hoppas att du i förlängningen kommer få en välfriserad kalufs!

Vanliga frågor och svar

Det kan tyckas att de gör exakt samma sak, så varför skulle man vilja lägga mer pengar än nödvändigt på en hårklippare? Det är några olika saker som gör att de dyra modellerna faktiskt är värda mer pengar. Särskilt om du kommer använda hårtrimmern ofta rekommenderar vi att du väljer en något dyrare variant, för det tjänar du på i längden.

Vad är det då som gör de dyra så bra? Exempelvis kanske de har självslipande blad, vilket gör att du aldrig behöver slipa dem. Det kan också vara så att den har fler längdinställningar och bättre batteritid, samt en mer kraftfull motor, vilket kan vara bra om du har tjockt hår. Vissa har även inbyggt minne så att den kommer ihåg vilken inställning du haft den på tidigare, vilket kan vara väldigt praktiskt, särskilt om ni är fler i familjen som använder den.

Sedan så är det som med de flesta andra produkter att de dyra helt enkelt ofta håller högre kvalitet och har längre livslängd, är mer ergonomiska och lättare att använda. Men självklart skiljer det från modell till modell och det finns ändå en del budgetalternativ som är helt okej, särskilt om du vill spara pengar.

Ja, du kan klippa tjockt hår med hårtrimmer, men det är en fördel att välja en som har en kraftfull motor som orkar med. Det är också viktigt att ta lite i taget så att du får ett jämnt resultat.

Ja, man kan absolut klippa sig själv med en hårklippare. Det viktigaste är att man tar god tid på sig, börjar försiktigt och har en handspegel så att man kan se i nacken. Ställ alltid in hårklipparen på en längre inställning än du egentligen hade tänkt dig till att börja med, så att du inte råkar klippa för kort. Se även till att du har gott om tid så att du inte stressar. Detta är inget du vill göra första gången när du har bråttom till jobbet.

Hur lätt eller svårt det är att använda en hårklippare beror på vilken modell du använder. Vissa modeller kräver en viss snits, medan andra är hur lätta som helst att använda. Hur man gör beror så klart också på vilken frisyr du önskar.

Du har säkert sett frisören använda en hårklippare någon gång. Om du vill klippa allt håret i samma längd är det oftast inte svårare än att köra den över hela frisyren tills allt hår har samma längd. De flesta hårklippare kommer med kammar som tillbehör och man ställer in vilken längd man önskar. Tricket är att använda drag som går in och avslutas med en uppåtrörelse.

Sedan finns det så klart olika frisyrer man kan fixa, exempelvis att man har kort hår på sidorna och i nacken och att det är längre uppe på huvudet.

Något som är viktigt, särskilt första gången du använder din nya hårklippare är att börja med en lite längre inställning första gången bara, så att det inte blir kortare än du tänkt dig. Det är lätt hänt att man råkar ta lite för mycket, eller att det blir ojämnt och man måste jämna till och plötsligt får väldigt kort hår, så ta det försiktigt tills du verkligen vet vad du gör.

Att kunna klippa barnen hemma sparar pengar och är ofta mycket lättare än att släpa iväg hela familjen till frisören. Det är inga problem att klippa barn med maskin. Det finns ingen risk att du råkar klippa dem, så det är helt ofarligt. Det kan vara smart att visa till exempel på din arm att det inte gör ont, så att barnet inte blir rädd.

Gör gärna hemmafrisörupplevelsen komplett för barnen genom att spreja deras hår med någon kul färgsprej, det brukar fungera för att få dem att samarbeta.

Efter att du har använt din hårklippare är det viktigt att rengöra den så att inte hår och bakterier finns kvar i den. Ofta ingår det en liten borste så du kan borsta bort hår från den och ibland går det även att ta isär den för att rengöra den. Det kan också vara bra att använda ett desinficerande medel såsom sprit för att få död på bakterierna. Vissa hårtrimmers kan man skölja med vatten, men inte alla, och därför är det viktigt att du läser bruksanvisningen för just din produkt.

Ett annat sätt att ta hand om din hårklippare kan vara att olja in bladen, vilket behöver göras då och då om den inte har självslipande blad. Även detta är det bäst att läsa om i bruksanvisningen så att du gör på rätt sätt. Anledningen till att man kan behöva smörja bladen är att man minskar friktionen som kan leda till överhettning och i förlängningen göra så att bladen tar skada. Man kan alltså behöva göra detta för att hårtrimmern ska få en så lång livslängd som möjligt.