Gurkmeja bäst i test 2023

Vi har jämfört fyra gurkmeja tillskott för att hitta de som har bäst biotillgänglighet och prisvärde. Med det i åtanke blir Healthwell Gurkmeja utsedd till bästa gurkmejan just nu. Fortsätt läsa för att se alla produkter i testet.

Bäst i test

Healthwell gurkmeja bäst i test

Healthwell Gurkmeja

Bra nivå av curcuminoider

Premium

Gurkmeja Premium Healthwell

Healthwell Gurkmeja Premium

Extra starkt

Budget

Rowpowder Gurkmeja i Pulverform

Rawpowder Gurkmeja Pulver

Naturligt curcmininnehåll

Produkterna har utvärderats på:

Innehåll

Biotillgänglighet

Varumärke

Prisvärde

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

 • Procenthalten av de bioaktiva curcuminoiderna varierar från produkt till produkt.
 • Vissa tillskott innehåller svartpepparextrakt för ökad biotillgänglighet (ökat upptag av nyttiga ämnen).
 • Gurkmejapulver kan kombineras med exempelvis ingefära eller magnesium för ytterligare hälsofördelar.
 • Det gula pulvret kan ge upphov till väldigt envisa fläckar på plast, tyg, trä, m.m. och därför är kapslar ett smidigt alternativ.
Bäst i test 2023
Healthwell gurkmeja bäst i test

Healthwell Gurkmeja

Bra nivå av curcuminoider

Healthwell Gurjmeja är ett utmärkt kosttillskott med en bra nivå av curcuminoider, vilket är det aktiva ämnet i gurkmeja som gör det till ett sådant potent och populärt extrakt.

Optimal mängd gurkmeja

Varje tablett innehåller 300 mg gurkmeja, varav 210 mg är curcuminoider – en hög koncentration på 70%.

Curcuminoider är det aktiva ämnet i gurkmeja som har gjort det till en eftertraktad ingrediens för dess antiinflammatoriska, antioxidanta och hjärt-hälsosamma egenskaper.

Dessutom erbjuds produkten i tre olika förpackningsstorlekar: 60, 120 eller 180 kapslar. Detta gör det enkelt för dig att välja en mängd som passar just dina behov och budget.

Kapslar

En av de stora fördelarna med kapslar jämfört med löspulver är bekvämligheten. Du får din dagliga dos av gurkmeja utan att behöva tänka på att mäta ut rätt mängd och slipper eventuellt spill. Gurkmeja är nämligen känt för att enkelt kunna missfärga kläder och ytor.

Etablerat varumärke

Healthwell är ett väletablerat svenskt varumärke som står för kvalitet. De har varit aktiva sedan 2010 och har ett brett sortiment av högkvalitativa kosttillskott.

För optimal effekt rekommenderas en till två kapslar per dag, helst i samband med måltid. Detta ger dig en robust dos av antioxidanter som hjälper dina celler att bekämpa skadliga fria radikaler.

Förvaring

För optimal hållbarhet, förvara produkten i en sval och torr miljö, borta från direkt solljus.

Sammanfattning

Healthwell Gurkmeja är det självklara valet för den som söker en effektiv, bekväm och prisvärd lösning för att få i sig curcuminoider.

Premium
Gurkmeja Premium Healthwell

Healthwell Gurkmeja Premium

Extra starkt

Healthwell Gurkmeja Premium har en unik, dubbelverkande formel. Förutom en hög dos av curcuminoider – det aktiva ämnet i gurkmeja som är känt för sina antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper – är detta tillskott förstärkt med svartpepparextrakt. Detta ökar biotillgängligheten och gör det enklare för kroppen att tillgodogöra sig ämnena.

Utvinns från Curcuma longa-roten

Med en kapsel får du i dig både ekologiskt gurkmejapulver gurkmejaextrakt och från Curcuma longa-roten, standardiserat till 95% curcuminoider. Detta garanterar att du får en potent och ren produkt, fri från onödiga tillsatser.

Lättsvalda kapslar för stärkt immunförsvar

Healthwell Gurkmeja Premium erbjuds i tre olika storlekar: 60, 120 eller 180 kapslar. De är mycket lättsvalda.

Sammanfattning

Healthwell Gurkmeja Premium är valet för dig som vill ha högsta möjliga biotillgänglighet och inga tillsatser.

Budget
Rowpowder Gurkmeja i Pulverform

Rawpowder Gurkmeja pulver

Naturligt Curcmininnehåll

RawPowder Gurkmeja Pulver är det perfekta valet om du vill köpa gurkmeja i pulverform. Rawpowder består av 100% ekologiskt gurkmeja med naturligt curcmininnehåll.

Perfekt till både matlagning, drycker och smoothies

Den vackra gula färgen gör det ännu trevligare att avnjuta den dagliga dosen gurkmeja i pulverform. Pulver kan vara ett bättre alternativ om man har en känslig mage, då man får i sig de nyttiga curcuminoiderna i mindre koncentrerad form. Pulvret kan både drickas och ätas i varma och kalla drycker och maträtter,

Svenskt ekologiskt varumärke

RawPowder Gurkmeja Pulver tillverkas av svenska företaget RawPowder, en ledande aktör inom ekologiska superfoods. Företaget erbjuder en rad högkvalitativa, ekologiska produkter, inklusive chaga, baobab, groddar, kollagen, proteintillskott och blandningar av frön och bär.

Varje förpackning innehåller 125 gram pulver. Den rekommenderade dagliga dosen är en halv tesked, två till tre gånger om dagen. Blanda det i te, indisk chai, smoothies, juice eller använd det som en krydda i matlagning.

Sammanfattning

Vill du ha gurkmejans många fördelar i pulverform så är Rawpowder Gurkmeja pulver valet för dig

Dubbel effekt
SKIP Gurkmeja & Ingefära

Skip Gurkmeja

+ Ingefära

Skip Gurkmeja + Ingefära kombinerar två av hälsosfärens populäraste rötter; gurkmeja och ingefära. Gurkmeja, känd för sin karakteristiska gula färg, kompletteras här av ingefära, en annan rot med en lång historia av användning i asiatiska kök och traditionell medicin.

Dubbel effekt med gingeroler och curcuminoider

Denna unika kombination tar det bästa från båda rötterna, och erbjuder en kraftfull mix av gingeroler och curcuminoider. Dessa bioaktiva komponenter är kända för sina antioxidanta egenskaper, samt innehåller en rad vitaminer och mineraler. Tillsammans skapar de en imponerande palett av hälsofördelar som nu är tillgängliga i en och samma produkt.

Fördelar med ingefära

Ingefära har traditionellt använts för att lindra matsmältningsbesvär, minska inflammation och förbättra blodcirkulationen. Dess aktiva komponent, gingerol, är även känd för att ha antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper, vilket gör den till en utmärkt komplement till gurkmejas curcumin.

Svenskt varumärke med 45 år i branschen

Skip Gurkmeja + Ingefära är en produkt från det svenska varumärket Skip, aktiva i hälsobranchen i över 45 år. Varje förpackning innehåller 100 tabletter, tillräckligt för en 50-dagars kur med en rekommenderad dosering av två tabletter dagligen. Varje tablett innehåller 450 mg gurkmeja och 450 mg ingefära.

Skip erbjuder även ett utbud av intressanta kosttillskott som inkluderar aminosyror, energigels, prestationshöjare, proteintillskott och sportdrycker. Deras produkter är designade för att möta behoven hos elitidrottare, motionärer och hälsomedvetna individer.

Sammanfattning

Ingefärans hälsoeffekter är något alla kan nyttja, extra mycket för tränande individer som gärna viss minska inflammationen som tillhör hård träning.

Köpguide

Gurkmeja är en väldigt uppskattad rot och används för att krydda maträtter och drycker, men även som kosttillskott i form av löspulver och kapslar. Denna mångsidiga och användbara rot kan enkelt blandas ner i varma eller kalla drycker, smoothies och maträtter.

Addera lite olja, som kokos- eller olivolja, för att få pulvret att lösas upp lite bättre. Roten är känd för sin vackra gula färg och lena arom, men notera att pulvret kan be upphov till envisa fläckar på tyg, plast och trä, så det lönar sig att vara försiktig om man väljer att köpa ett löspulver. Det naturliga biologiska aktiva ämnet i gurkmeja (curcuminoider) sägs ha en lång rad positiva effekter.

Vi har tittat närmre på utbudet för att hitta den bästa gurkmejan. I detta test hittar du fyra produkter som är bäst på marknaden just nu. Vi har sammanfattat den viktigaste informationen för att det ska vara enkelt och smidigt för dig att välja rätt produkt.

Vi har testat olika varumärken, undersökt konsumenternas åsikter och läst vad experterna anser. I detta test har alla produkter utvärderats på innehåll, varumärke och pris.

Vanliga frågor och svar

Gurkmeja ingår i ingefärafamiljen. Det är en rot från växten curcuma longa som ursprungligen kommer från Sydostasien. Denna starkt färgade gulorange rot kan man skiva, hacka, pressa eller mala ner till ett fint pulver och används som krydda och kosttillskott.

Gurkmeja är en antioxidativ och antiinflammatorisk rot med en lång rad fördelar, som används för att stärka immunförsvaret, kontrollera smärta, minska inflammation och infektioner. Gurkmeja sägs även lindra matsmältningsproblem och tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper bekämpar den negativa effekter av fria radikaler som annars bryter ner kroppens celler, vilket i sin tur leder till allt från cancer till Alzheimers.

I många asiatiska länder har gurkmeja också använts för att behandla leverrelaterade problem i och med att den balanserar bilirubin och galla, vilket bidrar till god leverfunktion och hjälper till med matsmältningen.

För antioxidativa och antiinflammatoriska effekter, såsom stärkt immunförsvar, förbättrad hjärn- och hjärtfunktion, för att främja kollagen- och elastinproduktion, med mera.

 • Hjälper matsmältningen
 • Förbättrar fettförbränningen
 • Stärker immunförsvaret
 • Förbättrar hjärnfunktioner
 • Förebygger Alzheimers
 • Motverkar inflammation
 • Hjälper mot flera diabetesrelaterade problem
 • Bryter upp plack i hjärnan
 • Hjälper med viktnedgång
 • Förbättrar ämnesomsättning
 • Används vid behandling av psoriasis
 • Påskyndar sårläkning
 • Hjälper ledernas funktion
 • Lindrar bett från insekter
 • Förebygger depression
 • Reglerar blodsockret
 • Lindrar IBS-relaterade problem
 • Hämmar fria radikaler
 • Skyddar och förbättrar cellfunktioner
 • Förebygger kronisk inflammation i kroppen
 • Förbättrar leverns funktioner
 • Positiv effekt på blodcirkulation
 • Kan döda olika typer av cancerceller

Vi rekommenderar att du talar med din läkare innan du tar några kosttillskott om du är gravid eller ammar.

Blötlägg klädesplagget i kallt vatten med skonsamt tvättmedel i 20 minuter. Som med alla fläckar från organiska källor förvärras situationen bara av varmt vatten. Efter blötläggningen ska kläderna tvättas i maskin så snart som möjligt i kallt vatten med ordinarie tvättmedel. Låt torka i solen för bäst resultat. Tvätta kläderna en extra gång i maskinen vid behov.

Det är bäst att följa rekommendationerna på förpackningen gällande dosering. Det är aldrig bra att överdosera verksamma ämnen eller medicinska örter.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023