Garagetält Bäst i Test

Garagetält bäst i test

2022-04-03

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa garagetälten 2022

Ett garagetält, även kallat förrådstält, är en produkt som du kanske inte hört talats om förut. Garagetält är större tält (vanligtvis vattentäta) som är så pass stora att de rymmer bil, husbil eller traktor och skyddar dem mot elementen. Dessa är även portabla produkter, vilket innebär att du kan ta med dig garagetältet när du reser med bil genom Europa eller åker ut och campar i norra Sverige. När övernattningen väl är över är det bara att packa ihop tältet igen och förvara det bak på bilen. Ett garagetält är även ett utmärkt alternativ för dig som inte har ett ordentligt garage, exempelvis om ditt nuvarande garage genomgår renoveringar och dylikt, eller för dig som har fler fordon än du får plats med i garaget. Ett garagetält är däremot inte en produkt som är tänkt att användas året runt och under alla väderförhållanden. Vid svår storm och liknande väder är det inte rekommenderat att du använder ett garagetält. Garagetält lämpar sig dock utmärkt som skydd mot regn och vanligt snöfall.

Om du är intresserad av ett garagetält finns det en del du behöver fundera över innan du bestämmer dig för en produkt. Här hos Produkttestarna har vi sammanställt en lista på de bästa produkterna i denna något nischade marknad. Det går självklart inte att deklarera något specifikt garagetält som absolut bäst, eftersom den bästa produkten beror på dina behov och storleken du kräver. Läs igenom artikeln och se om du hittar något som passar just dina kriterier!

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Bästa Garagetält 2022

Gop Garage/ Förrådstält 5,8KVM

5/5

FÖR MINDRE FORDON

Bästa Garagetält 2022

vidaXL Garagetält PVC 1,6x2,4 m

4.6/5

PRISVÄRD

Bästa Garagetält 2022

Hamron Garagetält 3x3m

4.3/5

FÖR VERKTYG, CYKLAR M.M.

Dancover Förrådstält Pro 2x2x2m PE

4.2/5
Läs om produkterna

1 | Gop Garage och Förrådstält – Bäst i test 2022

Bästa Garagetält 2022

Bästa garagetält 2022 – Gop Garage och förrådstält är en serie som kommer i olika storlekar till ett pris som är mer än rimligt. Varianter finns i 5, 9 och 23 KVM. Seriens tältduk är här tillverkad i vattenavvisande polyetenväv och är helt sömlös för bästa vattentäthet. Produkten är även UV-behandlad samt armerad.

Ramverket är här konstruerat av pulverlackerat stabilt stål och kommer med stadiga spännband. Monteringen är relativ enkel och tältet är praktiskt flyttbart även efter uppsättningen.

Gop Garage och förrådstält är ett prisvärt alternativ för förvaring och skydd av t.ex, bil, ved, mopeder, släpkärra, cyklar och utomhus-placerade maskiner med mera. Vårt val av Bästa Garagetält 2022.

Original 9 kvm:

Storlek: 9 kvm
Höjd: 240 cm
Bredd: 300 cm
Längd: 300 cm
Duk: UV-behandlad, armerad, vattenavvisande polyetenväv, 212 gr/kvm
Färg:
Grå

Original 23 kvm:

Storlek: 23 kvm
Höjd: 260 cm
Bredd: 370 cm
Längd: 610 cm
Duk: UV-behandlad, armerad, vattenavvisande polyetenväv, 212 gr/kvm
Färg:
Grå

2 | vidaXL Garagetält PVC 1,6x2,4 m – För mindre bilar

Bästa Garagetält 2022

vidaXL Garagetält är ett rymligt tält som lätt får plats med en mindre kombi, och som dessutom går att förvara en stor bredd av olika föremål i. Detta garanterar att dina ägodelar och dina fordon slipper utsättas för regn, hagel eller snö. Det är dock inte rekommenderat att du använder produkten under väldigt dåligt väder, som exempelvis en storm. 

100% PV

Såväl taket som väggarna i detta tält är tillverkade av 100% PVC, vilket garanterar vattentäthet och håller i flera år framöver. Själva ramen till produkten består av ett rostfritt stål, som dessutom är galvaniserat. Detta är alltså en beständig produkt som du kan förlita dig på, och som ser till att allt du håller kärt förblir säkert.

Smidig design

Här hittar du allt du behöver för ett optimalt garagetält. Du får ett taköverdrag, en stark ram, sidoväggar, och ett flertal tillbehör. När du väl fyllt tältet med verktyg eller ditt fordon, är det bara att dra ner framsidan för att helt täcka innehållet. På så vis kan du garantera att ingen fukt eller dylikt tar sig in i tältet.

Specifikationer:
Höjd: 240 cm
Bredd: 240 cm
Längd: 240 cm
Färg: Mörkgrön

3 | Hamron Garagetält 3x3m – Lättmonterat

Bästa Garagetält 2022

Med detta rymliga garagetält från Hamron får du gott om utrymme till ett bra pris. Du får lätt plats med en mindre bil i detta garagetält, eller ett flertal motorcyklar, mopeder, och dylikt. Det går självklart dessutom att använda tältet att förvara produkter såsom gräsklippare, verktyg, med mera.

Lätt att montera

Det går snabbt att montera detta garagetält, vilket gör Hamron Garagetält ett utmärkt alternativ för dig som älskar friluftsliv och ofta campar med bil. Det sista du vill göra efter en lång dag av hajking är att spendera en evighet med att montera ditt garagetält. 

Simpel design

Ett garagetält är inte en produkt med ett flertal funktioner eller som kräver någon moderniserad design. Det är en praktisk produkt som du behöver för att skydda din bil mot dess omgivning. Hamrons Garagetält i grått kanske ter sig vara lite trist, men när det är dags att parkera bilen under en regnig sommarkväll är det precis denna typ av garagetält du vill ha.

Specifikationer

Höjd: 244 cm
Bredd: 300 cm
Längd: 300 cm
Färg: Grå

4 | Dancover Förrådstält Pro - För verktyg och cyklar

Detta garagetält från Dancover erbjuder dig säkerhet och stabilitet i ett kompakt format. Tältet lämpar sig för alla typer av lagring, men är något mindre – något du bör ha i åtanke om du har väldigt stora fordon. 

Galvaniserad stålram

En galvaniserade stålram spänner upp detta tält, och ser till att tältet förblir stabilt och att produkten som helhet håller i längden. Till ramen tillkommer en vattentät presenningsduk i polyetylen. Duken har en vikt om 300 gram per kvadratmeter, vilket innebär att den är lätt och enkel att transportera. Allt som allt, med ram och duk, väger tältet 35 kg. Produkten kommer även med gedigna jordankare för hårdare väder.

Mycket duk till lågt pris

Med tanke på kvaliteten på duken är denna produkt förvånansvärt billig. Du får här ett rymligt tält, trots att det är en del mindre än resterande produkter på denna lista. Du får lätt plats med mindre fordon såsom mopeder, eller mindre bilar, men större fordon kan tyckas lite jobbigare att få plats med.

Specifikationer:
Höjd: 200 cm
Bredd: 200 cm
Längd: 200 cm
Färg: Mörkgrön

5 | Dancover Golvtäck - Bra tillbehör för garagetält

Från det välrenommerade företaget Dancover kan du dessutom köpa till ett golvtäck för ditt garagetält. Detta skyddar det du förvarar i tältet från fuktig mark och gör det även enklare att städa upp när det väl är dags att avmontera tältet.

Golvtäck från Dancover går att hitta i flera olika storlekar, vilket gör det smidigt att hitta ett som passar just ditt valda garagetält. Detta tillbehör är rentav en nödvändighet om du vill skydda mot kondens och dylikt i ditt tält.

Specifikationer

Mått: Flera mått finns
Färg: Grå

Köpguide

Garagetält för husvagn/husbil

Ett garagetält som lämpar sig för husvagnar eller husbilar kan vara svårt att hitta, eftersom det är väldigt stora fordon man talar om. Ett sådant tält kostar minst 10,000 kronor, och kan tyckas vara jobbigt att montera. Produkten som blev bäst i test här hos Produkttestarna, Hamron Garagetält 3x3m, kan eventuellt få plats med en liten husvagn. 

Garagetält för cyklar

Behöver du ett garagetält för dina cyklar går även ett mindre tält såsom Dancover Förrådstält Pro helt utmärkt. Det är dock viktigt att du ser till att fukt inte tränger sig in i tältet, eftersom det annars kan leda till rostskador på dina cyklar. Du behöver ett tält med en tjockare duk för detta och som självklart är helt vattentätt.

Garagetält i vinter

Är du ute efter ett garagetält att använda under de svåra svenska vintermånaderna är det en del du behöver tänka på. Dels behöver du ett tält med tjock duk som kan hantera snö, regn och hagel, dels behöver du säkerställa att temperaturen inte blir alltför låg på insidan av tältet. Det är även rekommenderat att du köper till ett golvtäck till ditt tält, eftersom det förebygger problem med kondens och ser till att kyla inte tar sig in genom botten på tältet. Det är dock viktigt att du köper ett golvtäck som är anpassat till storleken på ditt tält.

Garagetält på asfalt

Monterar du ditt garagetält på asfalt kan du inte säkra tältet med jordankare, vilket gör det hela mycket mindre stabilt. Det är alltså inte rekommenderat att du använder ett vanligt garagetält på asfalt, särskilt inte om du vill förvara ditt fordon i det. Det går eventuellt att göra detta över en natt vid nödsituationer, men rekommenderas definitivt inte för längre perioder.

Går det att använda ett garagetält året runt?

Ett garagetält är inte riktigt designat för året-runt-bruk. Vanliga garagetält är inte rekommenderat då det är stormväder eller väldigt svåra väderförhållanden. När vädret ter sig bli riktigt dåligt är det därför bäst att parkera dina fordon i ett garage – kanske vännens, grannens, eller ett parkeringshus – övernatt. Att använda ett garagetält året runt görs på eget bevåg, särskilt när det är fordon du vill förvara. Vill du endast förvara verktyg och dylikt i ditt garagetält går det nog bra att använda dig av ett garagetält året runt, men du måste se till att det inte blir en alltför fuktig miljö på insidan av tältet.

Begagnade garagetält

Med ett begagnat garagetält kan du spara en hel del pengar, särskilt när det är väldigt stora garagetält man talar om – exempelvis garagetält som får plats med en husbil eller husvagn. Det blir dock en hel del duk att inspektera för hål och dylikt, och det kan vara svårt att identifiera sådana problem med enbart dina ögon som verktyg. Läcker tältet är det något du endast kommer märka när du väl köpt produkten, och använder dig av den när det regnar eller snöar. Det är därför bäst att köpa en sådan här produkt direkt från tillverkarens hemsida. 

Dubbelt garagetält – finns det?

Har du fler än ett fordon som du vill förvara kan du köpa ett dubbelt garagetält för att lösa detta problem. Sådana garagetält är dock mycket dyrare, och något svårare att montera. Det är därför värt att du funderar över ett köp av två vanliga garagetält istället. Detta kan bli upp till 50% billigare jämfört med ett dubbelt garagetält, och de mindre garagetälten är vanligtvis enklare att montera på egen hand. 

Montering av garagetält

Många av de större garagetälten kan vara komplicerade att montera på egen hand, vilket är något du bör ha i åtanke om du inte vill ropa över en kompis varje gång det är dags att montera tältet. Vid köp av en produkt av denna typ är det alltid en fördel med väldigt simpel montering. Det gör det enklare att snabbt sätta upp tältet och komma igång med ditt arbete, och gör det även mycket enklare om du exempelvis är ute och campar. Ett exempel på ett garagetält som är lätt att montera är Hamron Garagetält 3x3m.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 3.5 / 5. Röster: 4