Fritös bäst i test 2024

Fritös bäst i test 2024

Fritös Bäst i Test 2024 – Topp 5 Testvinnande Fritöser – Vi jämför fem populära fritöser via prestanda, kapacitet, funktioner och omdömen. Tefal Easy Pro blir valet som bästa fritös 2024, en kompakt fritös som passar upp till 4 personer som kommer med uppskattade funktioner.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Fritös bäst i test 2024 - Tefal Easy Pro

Tefal Easy Pro

Betyg

9.5

Populär och bra omdömen

Premium

Fritös bäst i test 2024 Premium - Tefal Oleoclean Pro FR8040

Tefal Oleoclean Pro

Betyg

9

Smart EKO Filtreringsläge

Bästa Budget

Fritös - Andersson DFF 1.3

Andersson DFF 1.3

Betyg

8

Pris vs Funktion

Produkterna har utvärderats på:

Prestanda

Användarbetyg

Funktion

Prisvärde

Testets betyg:
5
(12)
  • Rengöring: För enkel rengöring rekommenderas en fritös med avtagbara delar. Med avtagbara delar slipper du handdiska din fritös, och kan låta diskmaskinen sköta jobbet åt dig. Med ett medföljande metallfilter slipper du dessutom oljestänk.
  • Miljö: Letar du efter ett miljövänlig alternativ? Välj en fritös med automatisk oljefiltrering och Cool Zone-teknologi. Med dessa två funktioner blir det lätt att återanvända din olja, och med hjälp av Cool Zone slipper du den obehagliga bismaken som brända rester kan leda till.
Bästa Fritös 2024

Tefal Easy Pro Fritös

Cool zone

Höga användarbetyg

Effekt: 2200 W

Volym: 3 L

Kapacitet: 1.2 kg

Termostat: 170-190 °C

Överhettningsskydd

Fritös bäst i test

Tefal Easy Pro FR3330 har snabbt blivit en favorit på marknaden för fritöser. Med toppbetyg från både experter och konsumenter levererar denna fritös en utmärkta prestanda och funktioner. Dess 3-liters kapacitet är perfekt anpassad för att tillgodose hela familjens friteringsbehov.

Fritös för jämn tillagning

Easy Pro erbjuder avancerade funktioner för en högre nivå på tillagningen. Den inbyggda termostaten låter dig enkelt kontrollera oljetemperaturen vilket säkerställer att maten friteras jämnt och hälsosamt. Den praktiska timern gör att du kan ställa in exakt hur länge maten ska friteras och fritösen stänger automatiskt av sig när tiden är ute.

Actifry: Krispigt med mindre fett

En av de mest framstående egenskaperna med Tefal Easy Pro är dess patenterade Actifry-teknik. Denna teknologi innebär att maten friteras i ett cirkulerande luftflöde, vilket resulterar i krispig mat men med mindre fettinnehåll. Detta liknar alltså den teknik som ofta används i airfryers, som gör att du kan njuta av friterad mat med ett sundare alternativ.

Hög kvalitet – Rimligt pris

När det kommer till priset hittar vi Tefal Easy Pro i mellansegmentet vilket vi plussar för med tanke på modellens egenskaper. Fritösen är här byggd med högkvalitativa material, vilket garanterar lång hållbarhet. Den är dessutom lätt att rengöra, antingen för hand eller i diskmaskin, tack vare dess non-stick-beläggning på insidan.

Sammanfattning: Fritösen för hemmakocken

Sammanfattningsvis är Tefal Easy Pro FR3330 en utmärkt fritös med den bästa kombinationen av hög prestanda, användarvänlighet och prisvärde. Med sin kombination av innovativa funktioner, robusta material och bra prisläge är det inte svårt att förstå de höga betygen från nöjda konsumenter.

Premium
Fritös bäst i test 2024 Premium - Tefal Oleoclean Pro FR8040

Tefal Oleoclean Pro

Coolzone-system

Höga Användaromdömen

Effekt: 2300 W

Volym: 3,5 L

Kapacitet: 1,2 kg

Automatisk oljefiltrering

Fritös bäst i test 2024 Premium

Är du på språng efter den optimala fritösen? Låt oss presentera Tefal Oleoclean Pro Inox, en premiumfritös som inte bara imponerar med sin eleganta design, men också erbjuder en rad intelligenta funktioner för att göra ditt liv i köket både enklare och roligare till ett pris som är mer än försvarbart.

Kvalitet varje gång

När det gäller att leverera krispiga pommes frites och saftig, krispig kyckling är Tefal Oleoclean Pro Inox oslagbar. Tack vare den kompakta designen och en rad smarta funktioner, är den här fritösen i en klass för sig.

Digital timer för perfektion

En av de mest uppskattade funktionerna hos Tefal Oleoclean Pro är den digitala timern. Ställ in timern enligt receptet och låt fritösen ta hand om resten. Du kommer att meddelas när det är dags att ta ut maten, vilket garanterar perfekta resultat varje gång. För de som föredrar manuell kontroll finns ett visningsfönster som gör det enkelt att hålla koll på matlagningen.

Avancerad termostatkontroll

En inbyggd termostat garanterar att oljan håller en konstant och ideal temperatur genom hela matlagningsprocessen. Med justerbara temperaturinställningar mellan 150 och 190 grader, har du full kontroll över varje detalj i friteringsprocessen.

Fritös med Coolzone

Få gillar att skrubba och rengöra sina köksredskap mer än nödvändigt och med Tefals Coolzone-system till hands bränns inte matrester fast på maskinens botten. Tillsammans med metallfiltret som förhindrar oljestänk och att alla delar är avtagbara samt diskmaskinssäkra blir rengöringen en snabb syssla. + på det.

Fritösen kommer även med en automatisk oljefiltreringsfunktion som aktiveras när du stänger av maskinen. Oljan filtreras genom en sil och samlas i en behållare under. Denna funktion, i kombination med Coolzone-systemet gör maskinen till en händig och bekväm kompis i köket.

Sammanfattning

Vill du ha det bästa som fritöser kan erbjuda sett till funktioner och effekt så är Tefal Oleoclean Pro vårt bästa tips.

Bästa Budget
Fritös - Andersson DFF 1.3

Andersson DFF 1.3

Oljetank av nonstick-material

Effekt: 2200 W

Volym: 3L

Termostat: 130–190°

Signallampa

Bästa Fritös 2024 Budget

Andersson DFF 1.3 är en utmärkt och relativt rymlig fritös med sin kapacitet på 3 liter som dessutom erbjuder oss en god kvalitet till ett överkomligt pris. Ett bra val för de som söker ett uppskattat alternativ i den lite lägre prisnivån.

DFF 1.3 har i test även imponerat på både experter och kunder med en fem-plus rankning från Aftonbladet och en rad positiva kundrecensioner.

Effekt och Prestanda

Andersson DFF 1.3 drivs av en kraftfull 2200W motor, vilket ger den alla förutsättningar att lyckas med olika typer av matlagning. Oavsett om du är en erfaren kock eller en absolut nybörjare, kommer denna fritös att uppfylla dina behov.

Snygg och funktionell design

Andersson DFF 1.3 skiljer sig från den traditionella fritösen genom sin kompakta och eleganta design. Tillverkad i rostfritt stål, är den inte bara robust utan också estetiskt tilltalande, vilket gör den till ett snyggt tillskott i våra kök.

Justerbar temperatur

Fritösen har en justerbar temperaturfunktion som tillåter dig att välja mellan 130–190°C. Detta ger dig full kontroll över matlagningen, oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren kock.

Kapacitet med nonstick

Med en oljekapacitet på 3 liter är fritösen tillräckligt stor för de flesta hushållsbehov. Dessutom kommer oljebehållaren med ett nonstick-material, vilket gör rengöringen mindre krävande. Komponenterna som korgen och filtret är här smidigt avtagbara, vilket ytterligare underlättar rengöringsprocessen och gör det enkelt att hålla fritösen i toppskick.

Sammanfattning

Andersson DFF 1.3 blir vårt budgetalternativet som bästa fritös 2024. En mångsidig fritös som via pris och funktion passar många av oss. Dess robusta och snygga design, justerbara temperaturfunktion och lätthanterliga rengöringsmöjligheter gör den till ett utmärkt val i den prisvänligare klassen.

Prisvärd
Fritös Champion Fritös 3 liter

Champion Fritös 3L

Coolzone-system

Avtagbara delar

Effekt: 2100 W

Volym: 3L

Kapacitet: 2,7 kg

Termostat: 150-190°C

Maskindisk: Behållare och lock

Prisvärt budgetalternativ

Om du söker en bra men prisvärd fritös kan Champion CHFR030 vara ett intressant val. Fritösen har en effekt på hela 2100W vilket garanterar snabb uppvärmning och utomordentlig fritering.

Små detaljer – Stor skillnad

När det kommer till fritering är det små detaljer som ofta gör den största skillnaden. Trots sin överkomliga prislapp, kommer denna Champion-modell med en rad praktiska funktioner:

Inbyggd termostat

En självklarhet är den inbyggda termostaten, där du kan ställa in temperaturen mellan 150 och 190 grader Celsius. En indikatorlampa finns också som lyser upp när fritösen är redo att användas så du slipper hålla koll själv.

Gott om plats

Den rymliga behållaren är på 3 liter, vilket gör denna lämplig för familjen och när gäster är över. Delarna är avtagbara och går att diska i diskmaskin. Fritösen har Cool Zone, vilket innebär att rester inte bränns i oljan.

Lätt att använda

Till skillnad från resterande fritöser på denna lista kommer denna fritös inte med någon form av display eller avancerade funktioner men modellen är trots det enkel att fritera med. Placera din mat, exempelvis frysta pommes i den medföljande korgen och placera korgen i fritösen efter att indikatorlamporna lyser upp.

Sammanfattning

Champion CHFR030 3Lger oss en kombination av effektivitet, användarvänlighet och smarta funktioner som gör den till ett bra val för alla som vill njuta av friterade godsaker.

Mini

Clatronic Fritös 1L

Pris

Fritös & fondue

Effekt: 900 W

Kapacitet: 1L

Överhettningsskydd

Manuell temperaturinställning

Mindre fritös till bra pris

Om du söker en mindre och lättplaceradd fritös kan Clatronic FFR 2916 med 1L kapacitet kanske vara fritösen du letar efter.

Fritös & fondue

Med denna lilla smarta 2-i-1 produkt från Clatronic kan vi inte bare fritera, då den också sköter jobbet som vår assistent när fondue står på menyn. Som hjälp vid matlagningen finns en omtänksam stänkskyddsring och en hållare för de medföljande tillbehören. Vidare kommer denna fiffiga 2 vägs modell med ett filter för lukt- och fettuppsamlig som vid behov också är utbytbart.

Sammantaget

Söks en mindre och smidig fritös med en högst rimlig prislapp och bra tillbehör tycker vi nog att denna populära Clatronic är värd att tittas på, med plus i kanten för möjligheten att även dubblera som fondue chef.

Guide – Fritös bäst i test 2024

Varför du behöver en fritös

Vi har alla varit där. Längtan efter krispiga pommes frites eller saftiga kycklingbitar leder oss till köket för en stökig friteringssession. Oljestänk, ojämn temperatur och svåra rengöringsuppgifter har alltför ofta förstört nöjet av att fritera mat hemma. Om du använder en vanlig kastrull för denna matlagningsmetod, är du förmodligen väl bekant med dess begränsningar och utmaningar.

Oljefritöser för varje hemmakock

För dig som älskar att fritera och vill ta denna matlagningskonst på allvar, är en oljefritös inget mindre än en revolution. Denna smarta apparat har blivit förstahandsvalet för hobbykockar och förenklar friteringsprocessen på flera avgörande sätt.

Temperaturkontroll

En av de främsta fördelarna med en oljefritös är dess förmåga att exakt reglera oljetemperaturen. Detta gör det enklare att uppnå en perfekt krispighet och textur på allt från kyckling och fisk till pommes.

Kapacitet: Fritera mera

Vill du fritera större mängder mat samtidigt? Ingen problem! En oljefritös är designad för att klara av omfattande portioner, vilket gör den idealisk för större sammankomster eller familjemiddagar.

Rengöring

Slutligen, ingen gillar komplicerade rengöringsprocesser. En oljefritös är oftast utrustad med avtagbara delar som enkelt kan rengöras i diskmaskinen. Detta minimerar inte bara rengöringstiden men också den generella ansträngningen som krävs för att hålla din köksutrustning i toppskick.

Fritösen – Din partner vid fritering

Så om du är en fritöringsentusiast som söker ett mer kontrollerat, effektivt och lättanvänt alternativ, är en oljefritös det självklara valet. Med sina många fördelar inom temperaturkontroll, volymkapacitet och enkel rengöring är det en investering i smak och bekvämlighet som du inte kommer ångra.

Vanliga frågor och svar

Om du inte är särskilt van vid att laga mat kan det vara svårt att veta hur exakt du använder en fritös på rätt sätt. Turligt nog är fritöser inte särskilt svår att använda, eftersom du enkelt kan reglera temperaturen på din olja med hjälp av en inbyggd termostat.

När oljan väl är varm nog är det bara att placera din mat i fritösen tills ytan är jämnt gyllenbrun. Plocka därefter ut din mat och placera på kökspapper, så att oljan får möjlighet att rinna av. Detta leder till krispigare mat. Därefter är det bara att njuta av maten!

Det beror en del på vad du har friterat i oljan. Är det pommes det handlar om kan du använda dig av oljan flera gånger om innan det blir dags att byta, särskilt om din fritös har Cool Zone-funktionalitet. Det är dock viktigt att du filtrerar oljan efter användning. Har du däremot friterat fisk är det nog dags att byta oljan på en gång, annars riskerar du att nästa omgång mat får en något obehaglig eftersmak. Detta beror dock självklart på eget tycke.

Du kan använda friteringsolja minst två gånger om du filtrerar den efter användning, men det går självklart att återanvända olja flera gånger utan några som helst problem.

Senast färdigställda tester