Fritös bäst i test

Fritös bäst i test

Bäst i test

Fritös bäst i test Tefal FR

Tefal FR8040

5/5

Prisvärd

Champion Fritos 30 liter

Champion CHFR030 3L

4.2/5

Budget

Andersson DFF 1.3

Andersson DFF

4.5/5
Out of Stock

Vilken fritös är bäst i test 2023?

Tefal FR8040 blir utsedd som bäst i vårt test av fritöser 2023. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 30 januari, 2023

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Tefal FR8040 - Fritös Bäst i Test 2023

Tefal Oleoclean Pro Inox är en oljefritös i toppklassen – produkten levererar garanterat perfekta pommes och krispig men mör kyckling när andan faller på. Här får du snygg design, praktisk funktionalitet med smarta lösningar och en gedigen garanti till ett pris som är mer än försvarsbart. Vi ger 5 av 5 french fries till vinnaren av bästa fritös 2023.

Funktioner

Du får en hel del användbara funktioner att ta hjälp av med Tefals fritöst.

Smidig att rengöra

Att rengöra fritöser är väl inte allas favoritsyssla. Med denna produkt är det dock ingen större sak att frukta för. Tack vare metallfiltret under locket slipper du oljestänk på din produkt, vilket gör rengöringsprocessen avsevärt mycket enklare. Alla delar till fritösen är dessutom avtagbara och går att tvätta i diskmaskin.

Detta i samband med all funktionalitet som fritösen erbjuder innebär att du äntligen kan fritera mat utan att behöva bekymra dig över knepig rengöring eller oljefiltrering.

Snygg design

Den enkla och enligt vår smak snygga designen ser till att produkten lätt smälter in bland resterande kökselektronik. Tefals fritös är dessutom hyfsat kompakt så att den slipper ta upp onödigt mycket plats på köksbänken. Vårt topp-tips som fritös bäst i test.

Produktöversikt

2 | Champion CHFR030 - Prisvärd Fritös

Vill du inte spendera alltför mycket pengar på ännu en köksprodukt kan denna rymliga fritös från Champion vara något för dig. Fritösen har en effekt på hela 2100W, vilket garanterar snabb uppvärmning och utomordentlig fritering. Här får du en produkt som gör dig restaurang-redo till ett synnerligen rimligt pris.

Små detaljer tar produkten till nästa nivå

Vid fritering är det ofta de små detaljerna som bidrar mest till en smidig upplevelse. Trots det billigare priset kommer denna Champion fritös med praktiska funktioner som hjälper dig medan du friterar.

En självklarhet är den inbyggda termostaten, där du kan ställa in temperaturen mellan 150 och 190 grader Celsius. En indikatorlampa är också behjälplig med att lysa upp när fritösen är redo att användas, så du slipper hålla koll själv.

Den rymliga behållaren är på hela 3 liter och underlättar när du har gäster, eller när det är dags för en större omgång mat för familjen. Delarna är avtagbara och går att diska i diskmaskin. Sist men inte minst så ingår Cool Zone funktionalitet, vilket innebär att rester inte bränns i oljan samt ger dig en längre livslängd på oljan du använder.

Lätt att använda

Till skillnad från resterande fritöser på denna lista kommer denna fritös inte med någon form av display eller avancerade funktioner. Modellen är enkel att använda och enkel att komma igång med. Placera din mat, exempelvis frysta pommes i den medföljande korgen, och placera korgen i fritösen när indikatorlamporna lyser upp.

Saknar du hemma-kockens högra hand – ägg-klockan ? – Sätt en timer på din mobil för att säkerställa att du inte friterar för länge – sedan är det bara att njuta av maten! En bra funktionell produkt till ett trevligt pris helt enkelt.

3 | Andersson DFF 1.3 - Fritös Budget

Andersson DFF 1.3
Out of Stock
Out of Stock

Bästa fritös 2023 i den lägre prisklassen blir Andersson DFF 1.3 – här är en fritös med 3 liter kapacitet och ett mer än rimligt pris – fritösen kan även ståta med 5 plus med en bäst i test utmärkelse från Aftonbladet.

Denna prisvärda fritös är kompakt till sin konstruktion och kommer i trevlig design med  rostfritt stål. Oljekapaciteten är här på 3 liter, oljans behållare är av praktiskt non-stickmaterial och du kan variera temperatur mellan 130 – 190°C.

Med en effekt på 2200 W finns alla förutsättningar och kraft nog att lyckas med sin matlagning. En fritös som passar den erfarne kocken lika väl som nybörjaren. Höga betyg (4.7 just nu) från fritösens användare plussas  för. 

Out of Stock

Friterad mat är mångas favorit och speciellt som belöning lite då och då är det mumsigt att unna oss lite härligt friterad mat. Finns det något godare än friterade pommes, med fluffig potatis inuti och krispig yta som omsluter läckerbiten?

Att fritera mat kan dock vara en rätt stökig process som allt för ofta leder till oljestänk, mjuka pommes, och onödig rengöring. Alla som provat att försöka sig på att fritera i en kastrull tidigare känner till svårigheterna. Friterar du ofta är en oljefritös något du kanske funderat över att köpa in.

En oljefritös är definitivt förstavalet för dig som hobbykock, eftersom det förenklar avsevärt när du friterar kyckling, fisk, pommes, eller tempura. Med en oljefritös kan du enkelt reglera temperaturen på din olja och fritera större mängder mat per omgång. En fritös har dessutom oftast avtagbara delar som går utmärkt att rengöra i diskmaskin. Det är alltså en träffsäker produkt för dig som älskar friterad mat.

Vi har undersökt olika fritöser på marknaden idag, och plockat ut några av de allra bästa produkterna som finns tillgängliga. Detta för att förenkla för dig som funderar på att införskaffa en fritös – så titta gärna igenom listan och se om du hittar en produkt som lockar.

Om du inte är särskilt van vid att laga mat kan det vara svårt att veta hur exakt du använder en fritös på rätt sätt. En fritös är inte särskilt svår att använda, eftersom du enkelt kan reglera temperaturen på din olja med hjälp av en inbyggd termostat.

När oljan väl är het nog är det bara att placera din mat i fritösen tills ytan är jämnt gyllenbrun. Plocka därefter ut din mat och placera på kökspapper, så att oljan får möjlighet att rinna av. Detta leder till krispigare mat. Därefter är det bara att njuta av maten!

Detta beror en del på vad du har friterat i oljan. Är det pommes det handlar om kan du använda dig av oljan flera gånger om innan det blir dags att byta, särskilt om din fritös har Cool Zone-funktionalitet. Det är dock viktigt att du filtrerar oljan efter användning. Har du däremot friterat fisk är det nog dags att byta oljan på en gång, annars riskerar du att nästa omgång mat får en något obehaglig eftersmak. Detta beror dock självklart på eget tycke.

Du kan använda friteringsolja minst två gånger om du filtrerar den efter användning, men det går självklart att återanvända olja flera gånger utan några som helst problem.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 7

Relaterade tester