Foundation bäst i test 2023

Estee Lauder Double Wear blir utsedd till bästa foundation 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Bäst i test

Estee Lauder Double Wear

Håller hela dagen

Premium

Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 foundation

Sensai Flawless Satin Foundation

Återfuktande

Budget

L'Oreal True Match Nude Plumping Tinted Serum foundation

L’Oreal True Match Nude

Vårdar som serum

Produkterna har utvärderats på:

Hållbarhet

Prisvärde

Hudvänlig

Betyg

Testets betyg:
()
Frida Hansson skribent

Av Frida Hansson

  • Vilken nyans du behöver beror på din hudton samt underton. Välj den perfekta nyansen för just din hud för bästa resultat.
  • Dyrast är inte alltid bäst. Att spendera lite extra på en bättre foundation är bra för din hy, men det viktigaste är att du väljer rätt foundation för din hudtyp.
  • För optimalt solskydd bör du kombinera din foundation med en bra solkräm.
  • En återfuktande foundation rekommenderas till dig med torr hy, men bör användas i samband med en ansiktskräm
  • Puder rekommenderas om du har fet hud, eftersom resultatet blir en matt look
Bäst i test 2023

Estee Lauder Double Wear

Lång hållbarhet

55 olika nyanser

Hållbarhet: 24 timmar

Solskyddsfaktor: 10

Typ: Flytande

Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place är en flexibel flytande foundation som går att köpa i över 55 olika nyanser. Den passar därför alla möjliga hudtyper och toner. Double Wear ger dig full täckning med en naturlig look. Möjligheterna är oändliga och det i samband med den rimliga prislappen gör just Estee Lauder Double Wear till vårt val som foundation bäst i test 2023.

Oljefri och skonsam

Balansen mellan de naturliga oljorna i din hud är inte något som du vill leka med. Estee Lauder Double Wear är helt oljefri och dessutom skonsam mot huden. Produkten känns naturlig mot din hud hela dagen och går att använda i alla väder.

Håller hela dagen

Det är du som bestämmer hur mycket foundation du behöver, men oavsett om du vill ha medel eller full täckning kan du känna dig säker i att Estee Lauder Double Wear håller hela dagen – upp till 24 timmar. Men trots den längre hållbarheten får du en naturlig look som inte stör under långa arbetsdagar.

Sammanfattning

Estee Lauder Double Wear är en flexibel produkt som passar alla möjliga behov och hudtyper. Med 55 olika nyanser hittar du med Estee Lauder Double Wear lätt rätt variant för just din underton samtidigt som du kan känna dig säker i att resultatet blir naturligt. Det i samband med en lång hållbarhet och ett rimligt pris gör att Estee Lauder Double Wear får första plats.

Premium
Sensai Flawless Satin Foundation SPF20 foundation

Sensai Flawless Satin Foundation

Ljusreflekterande puder

Silkeslen

Hållbarhet: 24 timmar

Solskyddsfaktor: 25

Typ: Flytande

För silkeslen hud och en naturlig lyster finns Sensai Flawless Satin Foundation. Produkten är lite dyrare än övriga alternativ i vårt test, men till priset får du en bekväm foundation som skyddar och återfuktar. Perfekt som gåva – vare sig du skänker den till dig själv eller en kompis! Sensai Flawless Satin lever upp till namnet och blir vårt premiumval 2023 för dig som är ute efter en ny foundation.

Skyddar och återfuktar

Solskyddsfaktorn här är 25 och det i samband med en återfuktande formula gör Sensai Flawless Satin till rätt foundation för dig som värnar om din hud. En bra foundation gör mycket mer än att bara täcka ojämnheter. Här får du pålitligt skydd som känns uppfriskande. Din hud förblir silkeslen både under och efter användning.

En naturlig glow

Ljusreflekterande puder sätter guldkant på denna flytande foundation. Din hud rentav skiner med en täckning som håller hela dagen och lite till. Samtidigt får du en naturlig och mjuk look som passar alla möjliga situationer.

Sammanfattning

Om priset inte är avgörande för dig är Sensai Flawless Satin en utmärkt flytande foundation för dagligt bruk. Produkten skyddar och återfuktar samtidigt som din hud får en naturlig glow. Anpassa täckningen med en silkeslen formula som inte blir kakig eller känns tung.

För osminkad look
L'Oreal True Match Nude Plumping Tinted Serum foundation

L’Oreal True Match Nude Foundation

Prisvärd

Nude look

Typ: Kräm

L’Oreal True Match Nude är en foundation för dig som föredrar lätt täckning och en osminkad look. Produkten går att köpa i flera olika nyanser för att matcha din hud samt underton. Resultatet blir en osminkad look med en naturlig lyster som ger din hudton huvudrollen.

Ljusreflekterande mineralpigment

Denna flytande foundation innehåller mineralpigment som ger din hud en snygg glow och slätar ut ojämnheter. Eftersom produkten är lätt täckande täpper den inte till dina porer. Med L’Oreal True Match Nude märks det knappt att du är sminkad!

Vårdar som ett serum

L’Oreal True Match Nude fräschar upp och återfuktar med en unik formula som smälter in med just din hudton. L’Oreal är ett märke som ligger i framkant när det gäller dermatologisk utveckling och tester. Utöver ett genomgående skydd får du här en produkt utan parfym som passar känslig hud.

Sammanfattning

Detta är rätt foundation för en osminkad look som samtidigt ger perfekt täckning. Resultatet blir naturligt oavsett hud- eller underton och produkten är samtidigt skonsam. L’Oreal True Match Nude har mycket att erbjuda till en billig peng.

Komfort

Lancome Teint Idole Ultra Foundation

Bekväm och skonsam

Håller extra länge

Hållbarhet: 24 timmar

Solskyddsfaktor: 15

Typ: Kräm

Med komfort i fokus är Lancome Teint Idole Ultra 24H en skonsam foundation som ger dina porer möjlighet att andas. Till skillnad från flera övriga alternativ i vårt test ger produkten en matt look som samtidigt ser elegant ut. Går utmärkt att kombinera med andra produkter och håller hela dagen utan att den känns tung mot huden.

Silkeslen kräm

Släta ut alla ojämnheter och ge din hud chansen att skina. Lancome Teint Idole Ultra 24H känns lätt mot huden samtidigt som den sitter på plats från att du vaknar och applicerar den till att du går och lägger dig. Går dessutom utmärkt att kombinera med en dagkräm samt en concealer ifall du behöver extra täckning.

Sammanfattning

Lancome Teint Idole Ultra 24H är en mjuk kräm som låter din hud andas. Med Lancomes patenterade Airwear-teknologi håller ditt smink hela dagen utan att det känns störande. Här är komfort och hållbarhet i fokus.

Ekologisk & vegansk
Vegansk foundation - Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF20

Lumene Natural Glow Fluid Foundation

Lämpar sig till veganer

Perfekt glow

Solskyddsfaktor: 20

Typ: Flytande

Lumene Natural Glow Fluid gör att din hy rentav strålar tack vare bland annat återfuktande nordiskt källvatten och hjortron. Med naturliga ingredienser kan denna flytande veganska foundation erbjuda dig det där lilla extra.

Återfuktande för en perfekt glow

För dig som vill ha en lättare täckning som hjälper din naturliga skönhet att skina är Lumene Natural Glow Fluid ett starkt rekommenderat val. Produkten har fått goda omdömen för dess naturliga glow och passar dig som är ute efter en osminkad look. Återfuktande och skonsam.

Ekologisk och vegansk formula

Med naturliga ingredienser som nordiskt källvatten, ekologisk björksav och hjortron kan denna foundation erbjuda din hy det där lilla extra. Formulan lämpar sig dessutom till dig som är vegan.

Sammanfattning

Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 passar dig som är ute efter en osminkad look med en naturlig lyster. Ekologiska ingredienser och en återfuktande formula ser till att din hud rentav strålar.

Puder
bareMinerals Original Foundation SPF15 8g foundation

bareMinerals Original Foundation

Matt look

Endast fem ingredienser

Hållbarhet: 24 timmar

Solskyddsfaktor: 15

Typ: Puder

BareMinerals Original Foundation är en puder som är lika mjuk och lätt som en kräm. Produkten innehåller bara fem olika ingredienser, alla mineraler i pulverform, vilket ger dig naturligt solskydd och undviker irritation.

Lätt foundation som inte irriterar

Till skillnad från många alternativ i pulverform känns bareMinerals Original inte tung mot huden. Produkten är utförligt testad och bevisad att inte täppa till dina porer eller torka ut din hud. Det tack vare bland annat de naturliga och skonsamma ingredienserna. Samtidigt får du en matt look som smälter in med din hy.

Endast fem ingredienser

Du vet precis vad BareMinerals Original innehåller tack vare endast fem mineralingredienser. Det är ett stort plus för dig som har känslig hud. Produkten är cruelty-free samt fri från bland annat silikon, alkohol, sulfater och olja. Dessutom är den doftfri.

Sammanfattning

För en enklare foundation i pulverform finns BareMinerals Original, som endast innehåller fem naturliga ingredienser. Här får du ett naturligt solskydd och felfri täckning som håller länge. Känns lika mjuk som en kräm, men appliceras som pulver med alla fördelar som det innebär.

Köpguide

Vägen till din perfekta foundation kan vara lite krånglig, men för att underlätta för dig som söker en ny look har vi sammanställt några vanliga frågor och svar här nedan.

Vad som är bäst för just dig beror på din hudtyp, underton och hudton. Produkterna i vårt test erbjuds i flera olika nyanser och varianter för att du ska kunna hitta något som passar dina behov.

Vanliga frågor och svar

Alla har vi olika hudtoner och undertoner. Du vill förstås att din foundation ser naturlig ut. Det innebär att produkten smälter in i din hy. Med rätt nyans för just din underton blir resultatet bättre och det märks knappt att du har sminkat dig.

Det finns för- och nackdelar med alla typer av foundation. Vad som passar dig är en smaksak, men din hudtyp kan vara avgörande.

Med puder får du en mer matt look. Puder passar därför bäst till dig som har problem med akne eller fet hud. Denna typ ger inte lika mycket täckning som exempelvis flytande foundation. Om du är väldigt fysiskt aktiv ser puder till att din hud förblir torr och att sminket inte rinner.

Om du istället har torrare hy är flytande foundation ett bättre alternativ. Du kan täcka ojämnheter bättre och resultatet blir mer glansigt. Detta är den mest populära typen av foundation i dag. Flytande foundation är enklare att applicera, erbjuds i fler nyanser och återfuktar din hud. Det går att välja mellan oljebaserade och vattenbaserade alternativ.

För en lättare täckning finns krämbaserade alternativ. Det går även att hitta färgade hudkrämer. Dessa är en blandning av ansiktskräm och foundation som är lätt färgad ifall du vill dölja mindre ojämnheter och dylikt.

För torr hy rekommenderas en flytande foundation eller kräm. Vad du bör välja beror på hur mycket täckning du behöver. Med en flytande foundation får du mer täckning och enklare applicering. För dig med torr hy rekommenderas bland annat Sensai Flawless Satin, vårt premiumval.

För mogen hy rekommenderas en återfuktande foundation med lättare täckning. Vi rekommenderar exempelvis Lancome Teint Idole Ultra 24H, ett bekvämt och skonsamt alternativ som inte täpper till dina porer.

Hur du applicerar din foundation beror förstås på vilken typ som du har valt, men oavsett så är processen i grund och botten inte särskilt komplicerad. Så här gör du:

Välj rätt mängd foundation
För att undvika att din foundation blir kakig bör du använda en ansiktskräm fem minuter innan din foundation. Det går även att använda en fuktspray
Applicera din foundation med fingrarna, alternativt sminkborste eller sminksvamp
Börja från mitten av ansiktet och fortsätt utåt
Använd fixeringspuder ifall du har en längre dag framför dig och vill att din foundation sitter ordentligt
Nu är du klar!

Sensai Flawless Satin Foundation är alternativet som rekommenderas till dig som vill ha en återfuktande foundation. Noterbart är att även en återfuktande foundation bör kombineras med en lämplig ansiktskräm för bästa resultat.

Om din foundation blir kakig är det vanligtvis eftersom din hy är för torr. Använd en ansiktskräm för återfuktning samt en fuktspray innan du applicerar din foundation för bästa resultat.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023