Felkodsläsare bäst i test 2024

Felkodsläsare bäst i test 2024

Felkodsläsare bäst i test 2024 – En felkodsläsare kan spara oss både tid och pengar. Du kan avläsa fel i elektroniska komponenter, motor, ABS, airbag, avgassystem, och utsläpp med mera. Beroende på modell får du detaljerad information i grafik eller text.

En felsökning hos verkstad kan kosta betydligt mer än om du själv kan diagnostisera och åtgärda själv vid lättare fel. Så en felkodsläsare kan onekligen vara en bra investering för bilentusiasten. Nedan har vi listat de felkodsläsare som är populärast och får bäst betyg av användare.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Bäst i test

Felkodsläsare bäst i test - iCarsoft CR MAX

iCarsoft CR Max

Android 8.1

Premium

Felkodsläsare bäst i test 2024 - Premium - Foxwell NT680 Pro

Foxwell NT680 Pro

Detaljerad felsökning

Produkterna har utvärderats på:

Kvalitet

Populäritet

Omdömen

Experttips

Testets betyg:
5
(5)
  • Vill du ha detaljerad information angående fel på din bil, eller räcker det med enklare diagnostik? Dyrare felkodsläsare ger mer detaljerad information som visas live, med både text och grafik.
  • Viktigt att kolla upp innan köp är vilken typ av port bilen har. Vanligast är OBD2, som de flesta årsmodeller efter år 2001 har. Äldre årsmodeller använder sig oftast av OBD1 eller annan port. Kolla upp din årsmodell/märke, så att felkodsläsaren klarar av att felsöka just din bil/årsmodell.
  • Vill du ha live data? Du får då direkt information angående t ex  luftmängd, oljetryck, tändning m.m samt bilens utsläpp, om för höga halter exempelvis. iCarsoft CR Max, Foxwell i70 PRO är några modeller som stöder detta.
Bäst i test
Felkodsläsare bäst i test - iCarsoft CR MAX

iCarsoft CR Max Felkodsläsare

7” LCD skärm

16 GB minne

Har Bluetooth

Har buzzer/högtalare

Felkodsläsare bäst i test 2024

iCarsoft CR Max har allt man vill ha på en felkodsläsare. Med en 7-tums LCD pekskärm, Bluetooth, högtalare, Android 8.1, 16 GB internminne samt livedata så kan du enkelt diagnostisera fel.

Du kan scanna av över 40 olika bilmärken, från sportbilar till minibussar samt pickuper. Tack vare det inbyggda 5000 mAh-batteriet har du bra kapacitet för att avkoda felkoder och göra komplett fordonsdiagnos. 

Snabb uppdatering

Felkodsläsaren CR Max är en betydande uppgradering jämfört med tidigare iCarsoft-enheter och liknande OBD-läsare. Här finns OTA-funktion vilket innebär att data och diagnostik kan uppdateras på sekunden tack vare automatiska uppdateringar. Du behöver inte längre ansluta felkodsläsaren till en dator för att se slutresultat, verkligen perfekt!

iCarsoft CR Max ger detaljerad information samt diagnostik om möjlig orsak till felet. Den visar feldiagnostik för: motorinformation, automatisk växellåda, ABS, krockkudde samt fler diagnostiska felkoder (DTC) samt möjlighet att ta bort och rensa dem.

Användarvänlig felkodläsare

Tack vare felkodsläsarens effektiva operativsystem kan du snabbt och enkelt komma åt alla funktioner. Läsaren ger dig data via överskådlig text eller grafik och kan även spela in livedata när du kör.

Återställning för olja (OLS)

Du kan enkelt återställa oljeservice ljusen på fordon som stöds med en knapptryckning. För fordon där manuell återställning krävs guidar den dig steg för steg genom hela processen.

Bromsbelägg

Bromsbeläggsbyten på fordon utrustade med EPB (elektroniska parkeringsbromsar) måste göras med hjälp av ett diagnostiskt verktyg för att kalibreras om ordentligt. iCarsoft CR MAX Diagnostic Tool ger dig denna funktion på modeller som stöds.

Styrvinkelsensorn

Styrvinkelsensorn (SAS) används för att mäta rattens vinkel och rotationshastighet. Signalen används främst av ABS-systemet som en del av stabilitetskontroll-funktionen, men används även av andra system som nivåkontroll och adaptiv belysning. Ett problem med SAS-signalen kommer att orsaka ett fel i något av de system som direkt eller indirekt använder signalen.

Många fordon kommer att kräva att den nya sensorn kalibreras om styrvinkelsensorn (SAS) behöver bytas ut eller, i vissa fall, om hjulinställningen har utlöst ett fel på styrvinkelsensorn. iCarsoft CR MAX Tool låter dig återställa styrvinkeln på modeller som stöds.

Regenerering

Med iCarsoft CR MAX Diagnostic Tool kommer du även enkelt att kunna se DPF sotnivåer, hur mycket partiklar din bil släpper ut, och utföra obligatorisk regenerering av dieselpartikelfilter (DPF) på modeller som stöds. DPF-filtret krävs när det når nivåer där passiv eller aktiv regenerering inte kan bränna bort överflödigt sot.

Batterikodning (BMS)

För att hålla din bils elektriska system i bra skick med maximal effektivitet så justerar många nyare årsmodeller automatiskt laddningscykler och generatorinställningar baserat på batteriets tillstånd. När det är dags att byta batteri så registreras ett nytt batteri och parametrarna återställs.

Slutsats

En bra och detaljerad felkodsläsare med livedata, android 8.1, 16 GB internminne, livedata samt ett kraftfullt inbyggt batteri på 5000 så utser vi denna som vinnare. Priset är bra och den har många fina kundomdömen.

Operativsystem: Android 8.1
16 GB minne
7” LCD skärm  1024X600 px
Har: MINI USB 2.0/ USB2.0/ WI-FI/ Bluetooth/ OBD II
Processor: 4NUCLEAR 1,3 GHz
Har buzzer/högtalare
Batteriladdare: 5V/2A
Mått: (BxHxD): 4 x 15 x 3,5 cm

Premium
Felkodsläsare bäst i test 2024 - Premium - Foxwell NT680 Pro

Foxwell NT680 Pro

4,3” färgdisplay

Läser och rensar koder

Visar livedata med text/grafik

Lättanvänd/meny

Felkodsläsare bäst i test Premium

Foxwell NT680 Pro är en professionell felkodsläsare med som är lätt att använda. Enkel meny, livesensor, rensar koder efter åtgärd, har en tydlig 4,3” färgdisplay. NT680 PRO har noggrant utvecklats av branschens mest framstående experter och är kompatibel med över 70 bilmärken!

Oavsett om du är ett proffs eller entusiast så är Foxwell NT680 Pro oumbärlig för underhåll och reparationer, du sparar tid och pengar!

Detaljerad analys

NT680 Pro ger dig tillförlitlig, snabb och exakt avläsning för diagnos och felsökning av problem, så som motor, ABS, SRS, transmission m.m. 

Du kan också använda skannern för analys av motorstyrningssystem som TPS, bromsregulator och vakuumkontrollventil, airbag failure, ABS ECU m.m. Instruktionerna är lätta att förstå och den medföljande programvaran är bra. Du får hårdvaru- och mjukvaruuppgraderingar som ger dig bättre analys av problem.

Livedata

Med NT680 Pro får du livedata via av sensoravläsning. Det kan vara användbart för att övervaka bilens prestanda under körning. Den visar information om trafikstockningar och trafikhastigheter. Den kommer också att visa dig aktuell plats och vägarbeten i realtid så att du kan välja en bättre väg. Det är verkligen något många skulle uppskatta, så att du slipper köer etc, och kan välja annan väg. 

I/M Readiness Monitor

En viktig funktion är I/M-beredskapsmonitorn som indikerar status för bilens avgassystem. Det kan vara till nytta för att säkerställa att bilen uppfyller högsta gräns för utsläpp, och klarar ett emissionstest. Värt att kolla innan besiktning!

Rensar felkoder

En annan funktion hos NT680 Pro är så kallad koddefinition. Den visar syftet med användningen av felkoder och underlättar arbetet, att du förstår problemet och åtgärdar felet. Den funktionen kan spara tid. Skannern kan även rensa felkoder, återställa kontrollampan och stänga av ABS-lampan. Det kan vara användbart för att lösa problem som gör att varningslampor lyser på instrumentbrädan utan anledning ibland.

Lättanvänd och tålig

 NT680 Pro är lätt att använda, även för dig dig som aldrig har ägt en felkodssökare. Den har en enkel meny som enkelt gör jobbet åt dig, bara sök med ett knapptryck! Enheten är gjord av hög kvalitet, är tålig mot väta samt damm och repor.

Slutsats

En mycket prisvärd, lättanvänd felkodsläsare med bra diagnostik för att åtgärda problem. Här ges ävenbåde gratis programuppdateringar och kundservice om du har frågor.

4,3” färgdisplay
Hanterar +70 fordonsmärken
Identifierar snabbt och enkelt med en-knapps VIN-avläsning
Läser och rensar koder
Visar livedata med text/grafik
Interaktiv livesensor
Lättanvänd/meny
Robust/Motståndskraftig

Budget
Felkodsläsare ELM-327

ELM-327

Pris

Appstyrd

WiFi

Felkodsläsare bäst i test Budget

Felkodsläsaren ELM 327 som kommer med en attraktivt prisläge kan vara ett alternativ som hjälp att snabbt diagnostisera och ge exakt information av ett stort antal problem som kan uppstå.

Läsaren är utrustad med WIFI funktion för enkel och smidig hantering via kompatibla appar för iOS, Android och Windows. Stöd finns för alla OBD-2, OBD2, OBDII, OBD-II och EOBD protokoll.

Tekniker

ELM327 använder sig av standardprotokoll för felsökning med stöd för OBD-II-teknik (On-Board Diagnostics). Justera och övervaka realtidsbildata som bränsleförbrukning, kraftöverföring, hastighetskontroll, fordonssystem, avgaskontroll med mera.

Sammantaget ges här en hel del funktioner som hjälper till att hitta, för att sedan åtgärda en mängd olika annars svårfunna problem som kan uppstå med våra fordon till en mindre slant.

Kompakt
Felkodsläsare iCarsoft CR Plus

iCarsoft CR Plus

Kompatibel med OBDII-fordon

Livedata

Liten/kompakt

4″ LCD skärm

CR Plus från iCarsoft är en tillförlitlig felkodssökare för tekniker och gör-det-själv mekaniker som vill utföra multisystemdiagnostik på de flesta OBD-II- och CAN-kompatibla bilar. Priset är i budgetnivå men denna ger dig ändå pålitlig information om eventuella fel.

Den läser och rensar felkoder från exempelvis motor, ABS, krockkudde, transmission och mer. Du får livedatavärden för sensorer, elektronisk parkeringsbroms samt återställning av styrvinkelsensor (SRS), du kan även återställa oljeserviceljusen om de lyser felaktigt. 

Lättanvänd

CR Plus är ganska liten och praktisk, tar liten plats. Den drivs direkt från OBD II-porten när den är ansluten till fordonet. Menyn är mycket enkel att använda, och kan även visa livedata. Du får obegränsat med uppdateringar utan kostnad. 

Täcker över 40 bilmärken och modeller

CR Plus fungerar med nästan alla OBD-II-kompatibla fordon, över 40 bilmärken och modeller, inklusive CR Plus, AU Ford och Holden. Täckning kan dock skilja sig från en modell till en annan. Kolla upp detta innan du köper. Men slutsatsen är att denna är ett kap om du snabbt behöver åtgärda fel på bilen.

Slutsats

En liten och behändig felsökare som hanterar +40 bilmärken. Har livedata, 4″ LCD skärm, enkel meny. Ett bra köp för liten peng.

Kompatibel med OBDII-fordon
Hanterar +40 bilmärken
Flersystemdiagnostik
Oljevarningar, EPB och SAS funktioner
Livedata
Arbetstemperatur: 0℃ – 50℃
Strömförbrukning: 1,8 W (normalt)
Storlek: 205 x110 X 31mm (LxBxH)
Vikt: 350g
Gratis uppdateringar

Mellanklass
Foxwell NT301 Felkodsläsare

Foxwell NT301 Felkodsläsare

2,8“ färgskärm

Snabbtangenter

Menystyrd navigering/livedata

Lättanvänd

NT301u är en riktigt bra felkodsläsare från Foxwell i den bättre budgetprisklassen som snabbt ger dig tillförlitlig och detaljerad data. Här hittas en 2,8“ färgskärm, snabbtangenter, livedata, menystyrd navigering. Modellen ger data av till exempel feltändningar, bränslesystem, luftkonditionering och syresensorer med mera.

Värt att nämna dock är att den inte läser eller raderar felkod för t ex växellåda, airbags eller ABS. Kan vara värt att tänka på! Men annars en bra felkodsläsare med detaljerad analys.

Utsläppsindikator

Du använder felkodsläsaren för att läsa felkoder, hitta felaktiga O2-sensorer och komma åt för höga halter av utsläpp. Dessutom är funktioner som att stänga av CEL (kontrollera motorljus) eller MIL, återställa monitorer och erhålla bilens VIN extremt användbar för både professionella mekaniker men även för dig som gärna mekar själv med bilen. 

Enkel användning

Foxwells användarguide är lätt att följa, och enheten startar upp snabbare än många andra OBD2 felkodsläsare. Du behöver bara trycka på en knapp för att se livedata. Även I/M-kontroll görs med ett knappttryck. 

Analys av utsläpp

Foxwell NT301 analyserar även avgasutsläpp, hur mycket bilen släpper ut, och ger dig ett värde. Kan vara bra att kolla innan besiktning för att ev kunna åtgärda!

Slutsats

En bra och pålitlig felkodsläsare som snabbt ger dig data på fel, enkel, lättanvänd och med en tydlig display samt ett mycket bra pris. Bättre kan det inte bli för dig som är egenmekaniker och vill åtgärda felen själv.

2,8“ färgskärm
DTC-sökning
I/M-beredskapstest
Trestegs LED-testlampor
USB-portanslutning
Snabbtangenter 
Livedata
Menystyrd navigering
1 års garanti och gratis uppdateringar

Premium
Felkodsläsare Foxwell i70 PRO

Felkodsläsare Foxwell i70 PRO

8″ LCD skärm

Har Bluetooth

Har kamera/livedata

Damm/vattentät

i70 PRO är en exklusiv felkodsläsare från Foxwell som är den bästa du kan köpa om du önskar omfattande och detaljerad felsökning av din bil/fordon med stöd för OBD-II eller EOBD.

i70 Pro ger dig snabbt en sammanfattning av alla fel som upptäckts, efter åtgärd kan du rensa dessa med ett klick. Felkodsläsaren är vatten- och  dammtät, har enkel menystyrd navigering, bluetooth, livedata samt en-klicksuppdatering. Med i70 får du en av marknadens mest avancerade felkodssökare.

Livedata

i70 Pro har en android surfplatta med “multi touch” som är tålig och vattentät, byggd för att överleva de tuffaste verkstadsmiljöerna. Här får du den bästa felsökaren med livedata, detaljerad information om eventuella fel. i70 Pro ger dig professionell diagnostik för mer än 60 europeiska, amerikanska och asiatiska bilmärken. Du får 36 månaders gratis uppdatering, därefter får du vissa uppdateringar och funktioner som kan installeras av dig.

Exakt identifikation

Genom att registrera ditt chassinummer får du exakt information för din bil, vilket underlättar. Den tar automatiskt emot VIN-koden med diagnosverktyget anslutet till bilens OBD-uttag, du kan även göra detta manuellt för att identifiera bilmodellen du arbetar med, om du kanske arbetar som bilmekaniker och har fler modeller att arbeta med. i70 Pro visar fordonssensordata i text samt med grafik.

Felkodsläsaren visar upp till 4 diagram samtidigt för bästa resultat av felsökning. Du kan också kombinera flera PID-diagram till ett enda diagram för att enkelt se hur de påverkar varandra och få omfattande översikt av livedata. 

Systemtester

Pro varianten kan inte bara läsa dina koder utan även köra komponenter, systemtester och programmera styrmoduler. Med i70 Pro kan du tillfälligt aktivera eller styra ett fordonssystem eller en komponent. Med i70 Pro blir det en enkel uppgift att kontrollera elektroniska komponenter som brytare, sensorer, reläer och ställdon, vilket sparar tid och arbetskostnad.

Slutsats

Foxwell i70 PRO är en felkodsläsare i lyxvariant, med livedata, automatiska uppdateringar, kamera, en bra och vattentät LCD touchskärm, vilket kommer att underlätta din felsökning. Med 32 GB hårddisk, 2 GB minne så klarar du dig bra. felkodsläsaren omfattar även många av de vanligaste bilmodellerna, så här har du en bra och lyxig felsökare som framförallt kanske kan passa en verkstad då priset är högt. Men du får detaljerad och exakt felsökning vilket besparar dig tid.

8″ LCD-färgskärm
Damm- och vattentät
Operativsystem: Android
Processor: MT 8163 (ARM Cortex, A53 x 4, 1,3GH z)
Minne: 2GB DDR3L
Hårddisk: 32GB
Inbyggt WIFI 802.11 b/g trådlöst LAN
Har Bluetooth 4.0 /HDMI
Kamera: 5 mpx

Guide: Felkodsläsare bäst i test 2024

En felkodsläsare gör att du kan felsöka fel på bilens elektriska system, motor, avgasutsläpp m.m. Du sparar tid och pengar, kan kanske även åtgärda felet själv? Alla verkstäder har dessa för felsökning, för att få detaljerad information om fel, vilket underlättar såklart.

Vanliga frågor och svar

Kort och gott så är en felkodsläsare ett verktyg som du kan använda dig av för att snabbt identifiera problem med din bil eller annat fordon. Felkodsläsaren gör en analys och ger dig svar på felet, och du kan sen åtgärda själv eller hos en verkstad. Fördelen är att du sparar tid och pengar. Du kan även rensa felkoder, som t ex en varningslampa som lyser på instrumentpanelen utan anledning.

En felkodsläsare ger dig information/felsökning av exempelvis lysen, avgassystem, elektroniska komponenter m.m. Att felsöka hos en verkstad kan kosta mer pengar, om du själv gör felsökning så kan du åtgärda felet själv utan dyra verkstadskostnader.

Börja med att kolla av så att just den felkodsläsaren du har tänkt att köpa omfattar ditt bilmärke. Du undersöker även vilken port bilen har. Det vanligaste är OBD2, som de flesta bilar efter år 2001 har. Äldre årsmodeller använder sig oftast av OBD1 eller annan port. Så detta är viktigt att kolla upp innan köp.

De dyrare modellerna ger dig mer utförlig och detaljerad information av felet, medan andra modeller endast ger dig enklare information. Så upp till dig hur detaljerad information du behöver för att kunna åtgärda felet.  Men en felsökare är perfekt, och även en billigare variant kan ge dig den information du behöver för att åtgärda felet snabbt.

Senast färdigställda tester