Epilator bäst i test 2024

Epilator bäst i test 2024

Vi har jämfört populära epilatorer för att ta reda på vilka som är bäst. Läs om våra epilatorer nedan och ta del av guiden och hitta bästa epilator för dig.

Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision

Vi har jämfört:

Hur skonsam epilatorn är mot huden

Hur nära epilatorn jobbar mot huden

Hur många pincetter som finns på epilatorn

Om man kan använda epilatorn i duschen

BÄST I TEST

Bästa Epilator 2024 - Braun Silk-épil 9 9020 Flex

Braun Silk-épil 9 9020 Flex

Betyg

10

Flexibelt huvud, mycket skonsam

Antal pincetter: 40

Hastighetslägen: 2

Läs rescension

IPL

Iviskin G3 IPL

Betyg

9.5

Laserbehandling hemma

Ljuspulser: 900 000

Ljuspulsnivåer: 5

Läs rescension

BUDGET

Epilator Braun Silk-épil 5-620

Braun Silk-épil 5-620

Betyg

8

Ultrasonic-teknologi

Antal pincetter: 28

Hastighetslägen: 2

Läs rescension

 • Vi har endast listat de modeller som är skonsamma mot huden och inte gör ont.
 • Vissa epilatorer är anpassade för endast ansiktet, exempelvis Foreo Luna Mini 2​.
 • Vissa epilatorer har andra smarta funktioner och tillbehör som gör det möjligt att exfoliera och mjuka upp huden.​
Bäst i test 2024
Bästa Epilator 2024 - Braun Silk-épil 9 9020 Flex

Braun Silk-épil Flex Epilator

Helt flexibelt huvud

SensoSmart-teknik

Antal pincetter: 40

Hastighetslägen: 2

Praktisk Lampa

100% vattentät

Silk-épil Flex – Epilator bäst i test

Braun Silk-épil 9 9020 Flex ger en mycket nära epilering samtidigt som den är skonsam mot huden. De många pincetterna resulterar i snabb och effektiv hårborttagning, och de två hastighetslägena gör det möjligt att epilera i lägre hastighet även när huden är extra känslig. Därför blir Silk-épil Flex bäst i mellanprisklassen.

Epilator med MicroGrip

Braun Silk-épil 9 9020 Flex tar här effektivt och hudnära hand om oönskat hår via sina hela 40 pincetter som tillsammans med nya MicroGrip teknologin fångar den upp hår så korta som 0.5mm. Denna epilator som också är först ut på marknaden med ett helt flexibel huvud och anpassar sig därför naturligtvis bäst i kategorin till kroppens konturer för att ge en trevligare upplevelse och ett bättre resultat.

SensoSmart

Här finns även SensoSmart-tekniken som med intelligenta sensorer uppmärksammar dig via en röd ljusindikator om trycker blir för högt. En bra hjälp för optimalt tryck och bästa resultat.

Tillbehör

Tittar vi på de tillbehör som följer med så är de inte oväntat både många och av hög klass. Silk-épil 9 Flex kommer med ett exfolierande borsthuvud, ett trimmerhuvud samt ett rakblad för områden där du kanske helst undviker att använda en epilator. Ett massagehuvud följer även med här som kan användas för att förbereda din hud innan behandlingen för en mer behaglig epilering.

Sammanfattning

För dig som vill ha det bästa i mellanprisklassen.

Premium

Iviskin G3 IPL

Smärtfritt

Resultat som håller väldigt länge

5 ljuspulsnivåer

900 000 ljuspulser

En effektiv och bekväm lösning för hårborttagning

IVISKIN G3 IPL-hårborttagare är en av de ledande IPL-produkterna på marknaden för hemmabruk. Med dess avancerade funktioner och positiva recensioner har den blivit en favorit bland användare.

IPL

IVISKIN G3 använder intensivt pulserat ljus (IPL) som hämmar hårfolliklarna från att växa ut. Effekten märks av redan efter ett fåtal användningar, och resultatet håller längre än vid epilering.

Effektiv

IVISKIN har fem olika ljuspulsnivåer som säkerställer effektiva resultat för olika hudtoner. Den har Med 900 000 ljuspulser och en förväntad livslängd på över 20 år som rättfärdigar priset.

Skonsam

IVISKIN G3 är utrustad med en unik IceShield-funktion som kyler huden under behandlingen för en bekväm och smärtfri upplevelse. Den kan användas på hela kroppen och är helt ofarlig för huden.

Nöjdhetsgaranti

I förpackningen hittar du, utöver IPL-maskinen, laddare samt skyddande glasögon och manual. På locket av förpackningen finns en QR-kod som tar dig till en sida med vanliga frågor och svar. Det ingår en 100% nöjdhetsgaranti; testa IVISKIN i 100 dagar och är du inte nöjd så får du pengarna tillbaka. Inom 100 dagar kommer du definitivt kunna se resultat, förutsatt att området du behandlar inte begränsas av faktorer som hudton eller hårfärg.

Vem är IPL inte för?

IPL är inte lika effektiv på ljust blont, rött och grått hår, och mörka hudtoner. I dessa fall är en epilator ett effektivt alternativ.

Sammanfattning

Bästa valet av IPL-lösning i premiumprisklassen.

Populär
Epilator Philips BRE740/10

Philips Epilator Series 8000

Användaromdömen

Keramiska plattor

Antal pincetter: 32

Kåpa för känsliga områden

Vattentät

Finns det en epilator som inte gör ont att använda? Ja, Philips Satinelle Prestige BRE740 från Series 8000 gör i princip inte ont alls och många som testar den blir förvånade. Epilatorn lämnar huden silkeslen utan den typiska smärtan som oftast kännetecknar andra modeller.

Ergonomisk och funktionell epilator

Den här epilatorn har en unik S-formad design som ligger bekvämt i handen och gör att den inte glider, även när du använder den i vatten. Dessutom har den ett extra brett epileringshuvud som fångar upp flera hårstrån på en gång, även om det ibland kan krävas en andra omgång för att uppnå ett perfekt resultat.

Inbyggd lampa och keramiska plattor

Philips Satinelle Prestige utrustas med en inbyggd lampa som hjälper dig att se vilka hår du kan ha missat. Istället för traditionella pincetter använder enheten specialutvecklade keramiska plattor som roterar och effektivt klämmer åt hårstråna. Detta system ger en mer exakt och effektiv hårborttagning och 2 hastighetsinställningar finns här att använda sig av.

Tillbehör för Spa-upplevelse

Denna epilator kommer med en mängd tillbehör som verkligen kommer till användning. Till exempel, en roterande fotfil för mjukare hälhud och ett massagetillbehör för att slappna av musklerna. Dessa extra funktioner förvandlar din vanliga epileringsrutin till en omfattande skönhetsbehandling..

Medföljer: Rakhuvud, trimmerkam, trimmhuvud för bikinilinjen, exfolieringsborste för kroppen, fotfil, kåpa för känsliga områden, kåpa för optimal kontakt, rengöringsborste samt laddare och förvaringspåse.

Sammanfattning

Om du önskar en epilator som kombinerar effektivitet och komfort, är Philips Satinelle Prestige BRE740 ett utmärkt val. Den klarar av att ta bort mycket hår utan att orsaka nämnvärt obehag och levereras med praktiska tillbehör som förvandlar din epilering till en spa-liknande upplevelse.

Med denna produkt kan du njuta av silkeslen hud utan den vanliga smärtan som kommer med epilering. Dessutom gör dess mångsidighet och extra tillbehör den till en utmärkt investering för din skönhetsvård.

Budget
Epilator Braun Silk-épil 5-620

Braun Silk-épil 5-620

Micro-Grip

SensoSmart

Antal pincetter: 28

Hastighetslägen: 2

100% vattentät

Praktisk Lampa

Epilator bäst i test 2024 – Budget

Letar du efter en kvalitativ och framför allt prisvärd epilator kan Braun Silk-épil 5-620 vara den bästa epilatorn då den kombinerar bra effektivitet med ett attraktivt pris. Silk-épil 5 hämtar här hem flera tekniker från sina toppmodeller men ett mindre tillbehörspaket får man leva med här.

Tekniker

Trots en i sammanhanget låg prislapp hittas alltså även här avancerade tekniker där den effektiva Micro-Grip tekniken sitter på plats för att effektivt trolla bort hårstrån så små som 0.5mm. Även om denna Braun epilator inte har samma unika följsamhet som premievalet kommer 5-serien med ett för klassen väl utformat flexibelt huvud, som följer kroppens linjer på ett bra sätt.

Epilator med SensoSmart

Här hittas även den tidigare nämnda och irl bekväma SensoSmart tekniken som hjälper till att via en ljusindikator uppmärksamma om trycket mot huden skulle bli för stort – en teknik vi känner till från våra tandborstar som hittat hem till dagens numer alltmer avancerade hudvård i hemmet.

Tillbehör

 • Rakhuvud
 • Trimmerskydd
 • Hudkontaktskåpa
 • Rengöringsborste

Sammanfattning

Braun Silk-épil 5-620 är en utmärkt epilator för dig som letar efter en kvalitativ och prisvärd lösning för epilering. Med teknik i framkant för prisklassen, användarvänlig design de viktigare tillbehören ges ett högt prisvärde som är svårt att matcha.

Specialisten
Epilator Braun FaceSpa Pro 912

Braun FaceSpa Pro 912

Dermatologiskt testad

MicroVibrations-huvud

Antal pincetter: 10

Typ: MicroVibration för ansiktet

Bästa epilator 2024 – Ansiktsvård

Braun FaceSpa Pro 912 är inte bara en epilator; det är en allt-i-ett-lösning för din ansiktsvård. Den är specialanpassad och dermatologiskt testad för att säkerställa daglig användning på känslig ansiktshud.

Bättre än vaxning

Ett av de mest framstående dragen hos FaceSpa Pro 912 är dess förmåga att ta bort extremt korta hårstrån. Vi talar om strån som är så korta som 0,5 millimeter – en fjärdedel av längden som vaxning normalt hanterar. Detta innebär att du inte längre behöver vänta på att håren ska växa till en viss längd för att ta bort dem.

Epilator: Tre-i-ett funktionalitet

Braun FaceSpa Pro 912 kommer inte bara med ett epileringshuvud utan inkluderar även två extra tillbehör för din dagliga hudvård:

 • Roterande Ansiktsborste: En borste som exfolierar och försiktigt rengör huden för en fräsch och lent resultat.
 • Mikrovibrationshuvud: Inspirerat av japansk hudvård är detta tillbehöret som hjälper dig att applicera serum och krämer på huden. Mikrovibrationer säkerställer här att produkterna absorberas effektivt.

Våt eller torr hud

Oavsett om du är i duschen eller om du föredrar en torr epilering, fungerar FaceSpa Pro 912 perfekt i bägge miljöerna. Med en batteritid på 90 minuter får du tillräckligt med tid för att genomföra flera omgångar av din ansiktsbehandling.

Vad innehåller paketet?

 • Epileringshuvud
 • Mikrovibrationshuvud
 • Roterande ansiktsborste
 • Förvaringspåse
 • Rengöringsborste
 • Laddare

Sammanfattning: Överlägsen ansiktsbehandling

Slutligen, med Braun FaceSpa Pro 912, kan du effektivt bli av med oönskade hårstrån utan att vara beroende av pincetter. Dessutom får du den extra fördelen av två användbara tillbehör för att rengöra ansiktet och applicera serum. Att priset dessutom är mer än överkomligt gör det till ett utmärkt val för alla dina ansiktsbehandlingsbehov – ett självklart val för en komplett ansiktsvårdsrutin.

Hudvård
Ansiktsborste - Foreo Luna Mini 2

Foreo Luna Mini 2

T-Sonic Teknik

Användaromdömen

3 rengöringszoner

8 justerbara intensitetslägen

Som alternativt tips för generell hudvård kan vi tipsa om populära Foreo Luna Mini 2 – en storsäljande rengöringsborste med den nya effektivare T-Sonic tekniken. Med höga betyg, ett trivsamt pris och teknik i toppklass är Luna Mini 2 från Foreo ett bra komplement i ”skafferiet”.

Nya Funktioner

T-Sonic är en massageteknologi som ger en lågfrekvent massage med milda pulseringar via hudens yttre lager för bättre blodcirkulation med förmågan att skonsamt vidga porerna för att ge optimal effekt av dina hudvårdande produkter.

Med T-Sonic som basfunktion finns här hela 8 justerbara intensitetslägen att välja på för att anpassa effekten utifrån just dina preferenser och behov. Vidare har även denna ansiktsborste fått ett lyft och har numer 3 anpassade aktiva zoner för olika hudtyper och skiftningar.

Mjukare rengöringsborste

Även borstens silikonknoppar har här produktutvecklats av Foreo för att ge en än mjukare upplevelse och kontaktytan har ökats med 50 % för en effektivare och smidigare hantering.

Tittar vi vidare på de mer fysiska aspekterna så laddas batterit upp på en timme för att sedan finnas redo i hela fem månader innan ny laddning behövs. Storleken stannar på bekväma 8 x 8 cm och Foreo´s populära borste finns i 5 färgval.

Sammanfattning

En minut 2 gånger om dagen är allt som behövs för hudvård i toppklass och om du väljer Foreo Luna mini 2 ges det även med en överraskande låg prislapp. 

Frågor och svar

Att använda en epilator är enkelt. Man drar den över huden mothårs, ungefär som en rakapparat. Skillnaden är att epilatorn har små pincetter som rycker upp hår med rötterna. Det är lättare att epilera hud som är spänd, så ibland kan du behöva dra lite i huden.

Det kan också underlätta om håret som epileras inte är för långt. Du kan vänta några dagar efter att du har rakat dig och sedan epilera. Eventuellt kan du då behöva göra om det efter ett par dagar för att även få med hår som var för små för att ryckas upp.

Huden håller sig hårfri i cirka 4 veckor efter att du har epilerat. Det smartaste sättet är att använda epilatorn lite då och då så att huden håller sig hårfri och man inte behöver ta allt på en gång.

Här varierar det mellan olika modeller. Det kan vara en fördel att kunna använda produkten i duschen eftersom det ofta kan minska smärtan och göra hela processen lite smidigare. Men här är det oerhört viktigt att du bara använder en modell som är vattentät och anpassad för att kunna användas i vatten.

Ja, du kan använda epilatorn i ansiktet och vissa modeller är just specialanpassade för det. Det kan vara ett bättre sätt att ta bort hår i ansiktet än att använda en pincett eftersom man får med fler hår på en gång.

Senast färdigställda tester