Epilator bäst i test

2022-04-14

Bästa Epilator 2022. En riktigt bra epilator lämnar huden len på ett smärtfritt vis. Men det kan vara svårt att veta vilken epilator som egentligen är den bästa. Vi har tittat på populära modeller för att ta reda på vilken epilator som är bäst enligt användare. Efter produkterna finns en liten guide för dig som är nybörjare på att epilera, så att du vet vad du ska tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt.

BÄST I TEST 2022

Bästa epilator 2022

Philips
Satinelle Prestige BRE740/10

4.9/5

POPULÄR & PRISVÄRD

Bästa epilator 2021

Braun
Silk-épil 9-890

4.6/5

EPILATOR FÖR ANSIKTET

Braun
FaceSpa Pro 912

4.3/5
Innehåll

1 | Philips Satinelle Prestige - Bäst i Test

Bästa Epilator 2022

Bästa Epilatorn 2022. Finns det en epilator som inte gör ont att använda? Ja, Philips Satinelle Prestige från Series 8000 gör i princip inte ont alls och många som testar den blir förvånade. Epilatorn lämnar huden silkeslen utan den typiska smärtan som kännetecknar en epilator – och därför är Philips Satinelle Prestige BRE740 blir bäst i test epilator 2022.

Särskilt lite känns det när man använder den på blöt hud i badet eller duschen, men även på torr hud känns det bara lite irriterande snarare än en intensiv smärta.

Ergonomisk och funktionell design

Den här epilatorn är s-formad och ligger skönt i handen. Den känns inte hal, så det går bra att använda den i vatten utan att den glider iväg. Epileringshuvudet är här extra brett vilket gör att den får med många hår på samma gång. Men oftast behöver man gå över huden två gånger för att få perfekt resultat. Den inbyggda lampan hjälper dig att se vilka hår du har missat, vilket är smidigt.

Philips Satinelle Prestige har inte vanliga pincetter utan använder sig av specialframtagna keramiska plattor som roterar och klämmer åt hårstråna så att de följer med upp. Fördelen med det är att de lättare får tag i håren och håller fast dem utan att missa något. Modellen kommer med 2 hastighetsinställningar. 

Tillbehör till hemmaspa

Till epilatorn medföljer många väldigt praktiska tillbehör som man faktiskt har bra användning för. Det följer med ett huvud med en roterande fotfil som kan mjuka upp huden på hälarna, till exempel. Man får också ett massagetillbehör som är tänkt att få musklerna att slappa av samt en roterande borste som exfolierar bort hud. Detta kan vara bra att använda både före och efter epileringen.

Tillbehör: Rakhuvud, trimmerkam, trimmhuvud för bikinilinjen, exfolieringsborste för kroppen, fotfil, kåpa för känsliga områden, kåpa för optimal kontakt, rengöringsborste, laddare, förvaringspåse.

Sammanfattning

Om du vill ha en epilator som det inte gör jobbigt ont att använda så kan du sluta leta, då är det Philips Satinelle Prestige du ska ha. Den tar upp mycket hår och kan användas under vatten, men även vid torr användning känns det inte alls mycket. Det medföljer även praktiska tillbehör som vårdar både huden på dina fötter och resten av kroppen för att få den där ultimata spakänslan. Satinelle Prestige blir vårt val av Bästa Epilator 2021

2 | Braun Silk-épil 9-890 - Bäst pris

Bästa Epilator 2021

Mångsidig och användarvänlig

Denna epilator är framförallt bra på att fånga upp även de minsta hårstrån, till och med dem som bara är en halv millimeter långa. Det betyder att du behöver epilera sällan och får väldigt mjuk hud när du använder den.

Tricket är att den stramar åt huden samtidigt som den plockar upp hårstråna. Det gör inte bara att resultatet blir bättre, utan även att det gör mindre ont att använda den.

En annan sak som gör att Braun Silk inte är särskild smärtsam att ta bort hår med är att den går att använda både i duschen och badet då den är 100 procent vattentät. Detta kan vara en stor fördel, inte minst med tanke på att man enkelt kan skölja bort håren och slipper städa golvet efteråt.

Sensor för närmare epilering

Något som gör den här modellen än mer användarvänlig är att den kommer med en så kallad SensoSmart™-teknologi. Det här är egentligen bara ett snofsigt sätt att säga att om du trycker för hårt så säger epilatorn ifrån genom att en röd lampa tänds. Tekniken hjälper dig ändå på ett bra sätt att få ett bättre resultat då du inte missar några hår. Extra plus är dessutom att du inte behöver slita på huden i onödan genom att trycka mer än nödvändigt.

Brett huvud med lampa

Huvudet på den här modellen är 40% bredare än på tidigare varianter, vilket gör att behandlingen går snabbare. Det fångar upp även små hår. Det medföljer även ett tillbehör som omvandlar epilatorn till en trimmer och ett som gör den till en vanlig rakapparat. Trimmern kan vara praktisk för att korta ner hår innan du epilerar medan vissa föredrar att raka känsliga områden som armhålorna och bikinilinjen.

Epilatorn kommer med en inbyggd lampa så att du lättare kan se vad du gör, och du slipper missa hår & upprepa behandlingen.

Tillbehör: Rakhuvud, trimmerskydd, hudkontaktshätta, rengöringsborste, laddare, förvaringspåse.

Sammanfattning

Braun Silk-épil 9-890 är ett bra val när epilering är din huvudsakliga hårborttagnings-metod. Den gör jobbet galant och dessutom gör det inte lika ont som med många andra modeller. Epilatorn är vattentät, varnar när man trycker för hårt och har en praktisk lampa. Dessutom medföljande bra tillbehör som gör om den till en trimmer eller en rakapparat. Bra valuta för pengarna tycker vi.

3 | Braun FaceSpa Pro 912 – Bäst för ansiktet

Braun FaceSpa Pro 912

Epilator för ansiktet

Den bästa epilatorn på marknaden för ansiktet är Braun FaceSpa Pro 912. Denna är specialanpassad för ansiktet och dermatologiskt testad för daglig användning.

FaceSpa Pro kan ta bort hår som är en fjärdedel så långa som de som vaxning kan rycka upp. Vi snackar alltså om hårstrån som är så korta som 0,5 millimeter!

Tillbehör för ansiktsbehandling

Denna modell är inte bara en epilator utan det medföljer även två extra tillbehör för din dagliga hudvård. Dels så är det en roterande borste som försiktigt exfolierar och rengör huden. Sedan får man även med ett mikrovibrationshuvud som  inspirerats av japansk hudvård. Tekniken duttar på huden och kan användas för att applicera serum och krämer så att de absorberas ordentligt.

FaceSpa Pro kan användas både på torr och våt hud, vilket betyder att det går bra att använda den i duschen. Batteriet räcker i hela 90 minuter – du hinner göra hela din ansiktsbehandling flera gånger om innan det är dags att ladda igen.

Tillbehör: Epileringshuvud, mikrovibrationshuvud, roterande ansiktsborste, förvaringspåse, rengöringsborste, laddare.

Sammanfattning

Bli av med håren utan att behöva noppa med en pincett hela tiden. Om du använder den här epilatorn för ansiktet går det mycket snabbare och den får upp fler hår än om du gör det manuellt. Dessutom får du med ett par riktigt praktiska tillbehör för att rengöra ansiktet och applicera serum och krämer.

Köpguide

Ladyshaver eller epilator ?

En ladyshaver är som namnet antyder en rakapparat anpassad för kvinnor. Tekniken rycker inte upp håren som en epilator gör utan kapar helt enkelt av dem.

Hur används en epilator bäst ?

Att använda en epilator är enkelt. Man drar den över huden mothårs, ungefär som en rakapparat. Skillnaden är att epilatorn har små pincetter som rycker upp hår med rötterna. Det är lättare att epilera hud som är spänd, så ibland kan du behöva dra lite i huden.

Det kan också underlätta om håret som epileras inte är för långt. Du kan vänta några dagar efter att du har rakat dig och sedan epilera. Eventuellt kan du då behöva göra om det efter ett par dagar för att även få med hår som var för små för att ryckas upp.

Epilator i duschen ?

Här varierar det mellan olika modeller. Det kan vara en fördel att kunna använda produkten i duschen eftersom det ofta kan minska smärtan och göra hela processen lite smidigare. Men här är det oerhört viktigt att du bara använder en modell som är vattentät och anpassad för att kunna användas i vatten.

Hur länge håller resultatet ?

Huden håller sig hårfri i cirka 4 veckor efter att du har epilerat. Det smartaste sättet är att använda epilatorn lite då och då så att huden håller sig hårfri och man inte behöver ta allt på en gång.

Epilator i ansiktet ?

Ja, du kan använda epilatorn i ansiktet och vissa modeller är just specialanpassade för det. Det kan vara ett bättre sätt att ta bort hår i ansiktet än att använda en pincett eftersom man får med fler hår på en gång.

Epilator till bikinilinjen ?

Visst kan du använda en epilator till bikinilinjen. Ofta finns det särskilda tillbehör som passar extra bra till detta område. Det kan vara bra att tänka på att huden här är mer känslig och att det kan kännas lite mer än att till exempel epilera smalbenen. 

Epilator till armhålan ?

Att epilera armhålorna är en effektiv metod för att få bort hår. Här är tricket att hålla upp armen och dra lite i huden medan man epilerar mothårs. Tänk på att håren i armhålan växer åt olika håll beroende på var de sitter, så du behöver antagligen epilera åt olika håll. Det hjälper om håren inte är alltför långa, eftersom pincetterna har svårt att få tag i dem ordentligt då.

Använd ingen deodorant samma dag som du epilerat eftersom huden kan bli irriterad. Det kan också underlätta att ha på sig ett linne eller något annat plagg som inte ligger tight mot huden i armhålan.

Lycka till med ditt val av epilator !

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.5 / 5. Röster: 2

Relaterade artiklar