Epilator bäst i test

Epilator bäst i test 2023

Bäst i Test

Basta Epilator 2022 Foreo L

Foreo
Luna Mini 2

5/5

För Ansikte

Braun FaceSpa Pro 912nr2 1

Braun
FaceSpa Pro 912

4.5/5

Bra Användarbetyg

PHILIPS BRE740single

Philips
Satinelle Prestige BRE740/10

4.5/5

Vilken bästa epilator 2023?

Foreo Luna Mini 2 blir utsedd till bästa epilator 2023 – en skonsam epilator som nu ger än bättre resultat med nya T-Sonic tekniken. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 1 februari, 2023

Produktöversikt

1 | Foreo Luna Mini 2 - Bäst i test 2023

Foreo Luna Mini 2 är en storsäljande epilator med den nya effektivare T-Sonic tekniken. Med höga betyg och ett trivsamt pris i kombination med teknik i toppklass blir Luna Mini 2 från Foreo vårt och många andras bästa tips när en ny epilator står på köplistan.

Nya Funktioner 

T-Sonic är en massageteknologi som ger en lågfrekvent massage med milda pulseringar via hudens yttre lager för bättre blodcirkulation med förmågan att skonsamt vidga porerna för att ge optimal effekt av dina hudvårdande produkter.

Med T-Sonic som basfunktion finns här hela 8 justerbara intensitetslägen att välja på för att anpassa effekten utifrån just dina preferenser och behov. Vidare har även epilatorns ansiktsborste fått ett lyft och har numer 3 anpassade aktiva zoner för att olika hudtyper och skiftningar.

Även borstens silikonknoppar har här produktutvecklats av Foreo för att ge en än mjukare upplevelse och kontaktytan har ökats med 50 % för en effektivare och smidigare hantering.

Tittar vi vidare på de mer fysiska aspekterna så laddas batterit upp på en timme för att sedan finnas redo i hela fem månader innan ny laddning behövs. Storleken stannar på bekväma 8 x 8 cm och Foreo´s populära epilator finns i 5 färgval.

Sammanfattning

En minut 2 gånger om dagen är allt som behövs för hudvård i toppklass om du väljer Foreo Luna mini 2.  Att denna epilator från Forero blir vårt och många andras förstaval är lätt att förstå. Vårt tips och vinnare av epilator bäst i test. 

Produktöversikt

2 | Braun FaceSpa Pro 912 - Bäst för ansiktet

Den bästa epilatorn på marknaden för ansiktet är Braun FaceSpa Pro 912. Denna är specialanpassad för ansiktet och dermatologiskt testad för daglig användning.

FaceSpa Pro kan ta bort hår som är en fjärdedel så långa som de som vaxning kan rycka upp. Vi snackar alltså om hårstrån som är så korta som 0,5 millimeter!

Tillbehör för ansiktsbehandling

Denna modell är inte bara en epilator utan det medföljer även två extra tillbehör för din dagliga hudvård. Dels så är det en roterande borste som försiktigt exfolierar och rengör huden. Sedan får man även med ett mikrovibrationshuvud som  inspirerats av japansk hudvård. Tekniken duttar på huden och kan användas för att applicera serum och krämer så att de absorberas ordentligt.

FaceSpa Pro kan användas både på torr och våt hud, vilket betyder att det går bra att använda den i duschen. Batteriet räcker i hela 90 minuter – du hinner göra hela din ansiktsbehandling flera gånger om innan det är dags att ladda igen.

Tillbehör: Epileringshuvud, mikrovibrationshuvud, roterande ansiktsborste, förvaringspåse, rengöringsborste, laddare.

Sammanfattning

Bli av med håren utan att behöva noppa med en pincett hela tiden. Om du använder den här epilatorn för ansiktet går det mycket snabbare och den får upp fler hår än om du gör det manuellt. Dessutom får du med ett par riktigt praktiska tillbehör för att rengöra ansiktet och applicera serum och krämer.

3 | Philips Satinelle Prestige - Bra Användarbetyg

Finns det en epilator som inte gör ont att använda? Ja, Philips Satinelle Prestige från Series 8000 gör i princip inte ont alls och många som testar den blir förvånade. Epilatorn lämnar huden silkeslen utan den typiska smärtan som ibland kan känneteckna andra modeller.

Särskilt lite känns det när man använder den på blöt hud i badet eller duschen, men även på torr hud känns det bara lite irriterande snarare än en intensiv smärta.

Ergonomisk och funktionell design

Den här epilatorn är s-formad och ligger skönt i handen. Den känns inte hal, så det går bra att använda den i vatten utan att den glider iväg. Epileringshuvudet är här extra brett vilket gör att den får med många hår på samma gång. Men oftast behöver man gå över huden två gånger för att få perfekt resultat. Den inbyggda lampan hjälper dig att se vilka hår du har missat, vilket är smidigt.

Philips Satinelle Prestige har inte vanliga pincetter utan använder sig av specialframtagna keramiska plattor som roterar och klämmer åt hårstråna så att de följer med upp. Fördelen med det är att de lättare får tag i håren och håller fast dem utan att missa något. Presige kommer med 2 hastighetsinställningar. 

Tillbehör till hemmaspa

Till epilatorn medföljer många väldigt praktiska tillbehör som man faktiskt har bra användning för. Det följer med ett huvud med en roterande fotfil som kan mjuka upp huden på hälarna, till exempel. Man får också ett massagetillbehör som är tänkt att få musklerna att slappa av samt en roterande borste som exfolierar bort hud. Detta kan vara bra att använda både före och efter epileringen.

Tillbehör: Rakhuvud, trimmerkam, trimmhuvud för bikinilinjen, exfolieringsborste för kroppen, fotfil, kåpa för känsliga områden, kåpa för optimal kontakt, rengöringsborste, laddare, förvaringspåse.

Sammanfattning

Om du vill ha en epilator som det inte gör jobbigt ont att använda så är Philips Satinelle Prestige ett bra val. Den tar upp mycket hår och kan användas under vatten, men även vid torr användning känns det inte alls mycket. Det medföljer även praktiska tillbehör som vårdar både huden på dina fötter och resten av kroppen för att få den där ultimata spakänslan.

4 | Braun Silk-épil 9-890 - Bäst pris

Denna epilator är framförallt bra på att fånga upp även de minsta hårstrån, till och med dem som bara är en halv millimeter långa. Det betyder att du behöver epilera sällan och får väldigt mjuk hud när du använder den.

Tricket är att den stramar åt huden samtidigt som den plockar upp hårstråna. Det gör inte bara att resultatet blir bättre, utan även att det gör mindre ont att använda den.

En annan sak som gör att Braun Silk inte är särskild smärtsam att ta bort hår med är att den går att använda både i duschen och badet då den är 100 procent vattentät. Detta kan vara en stor fördel, inte minst med tanke på att man enkelt kan skölja bort håren och slipper städa golvet efteråt.

Sensor för närmare epilering

Något som gör den här modellen än mer användarvänlig är att den kommer med en så kallad SensoSmart™-teknologi. Det här är egentligen bara ett snofsigt sätt att säga att om du trycker för hårt så säger epilatorn ifrån genom att en röd lampa tänds. Tekniken hjälper dig ändå på ett bra sätt att få ett bättre resultat då du inte missar några hår. Extra plus är dessutom att du inte behöver slita på huden i onödan genom att trycka mer än nödvändigt.

Brett huvud med lampa

Huvudet på den här modellen är 40% bredare än på tidigare varianter, vilket gör att behandlingen går snabbare. Det fångar upp även små hår. Det medföljer även ett tillbehör som omvandlar epilatorn till en trimmer och ett som gör den till en vanlig rakapparat. Trimmern kan vara praktisk för att korta ner hår innan du epilerar medan vissa föredrar att raka känsliga områden som armhålorna och bikinilinjen.

Epilatorn kommer med en inbyggd lampa så att du lättare kan se vad du gör, och du slipper missa hår & upprepa behandlingen.

Tillbehör: Rakhuvud, trimmerskydd, hudkontaktshätta, rengöringsborste, laddare, förvaringspåse.

Sammanfattning

Braun Silk-épil 9-890 är ett bra val när epilering är din huvudsakliga hårborttagnings-metod. Den gör jobbet galant och dessutom gör det inte lika ont som med många andra modeller. Epilatorn är vattentät, varnar när man trycker för hårt och har en praktisk lampa. Dessutom medföljande bra tillbehör som gör om den till en trimmer eller en rakapparat. Bra valuta för pengarna tycker vi.

En ladyshaver är som namnet antyder en rakapparat anpassad för kvinnor. Tekniken rycker inte upp håren som en epilator gör utan kapar helt enkelt av dem.

Att använda en epilator är enkelt. Man drar den över huden mothårs, ungefär som en rakapparat. Skillnaden är att epilatorn har små pincetter som rycker upp hår med rötterna. Det är lättare att epilera hud som är spänd, så ibland kan du behöva dra lite i huden.

Det kan också underlätta om håret som epileras inte är för långt. Du kan vänta några dagar efter att du har rakat dig och sedan epilera. Eventuellt kan du då behöva göra om det efter ett par dagar för att även få med hår som var för små för att ryckas upp.

Här varierar det mellan olika modeller. Det kan vara en fördel att kunna använda produkten i duschen eftersom det ofta kan minska smärtan och göra hela processen lite smidigare. Men här är det oerhört viktigt att du bara använder en modell som är vattentät och anpassad för att kunna användas i vatten.

Huden håller sig hårfri i cirka 4 veckor efter att du har epilerat. Det smartaste sättet är att använda epilatorn lite då och då så att huden håller sig hårfri och man inte behöver ta allt på en gång.

Ja, du kan använda epilatorn i ansiktet och vissa modeller är just specialanpassade för det. Det kan vara ett bättre sätt att ta bort hår i ansiktet än att använda en pincett eftersom man får med fler hår på en gång.

Visst kan du använda en epilator till bikinilinjen. Ofta finns det särskilda tillbehör som passar extra bra till detta område. Det kan vara bra att tänka på att huden här är mer känslig och att det kan kännas lite mer än att till exempel epilera smalbenen. 

Att epilera armhålorna är en effektiv metod för att få bort hår. Här är tricket att hålla upp armen och dra lite i huden medan man epilerar mothårs. Tänk på att håren i armhålan växer åt olika håll beroende på var de sitter, så du behöver antagligen epilera åt olika håll. Det hjälper om håren inte är alltför långa, eftersom pincetterna har svårt att få tag i dem ordentligt då.

Använd ingen deodorant samma dag som du epilerat eftersom huden kan bli irriterad. Det kan också underlätta att ha på sig ett linne eller något annat plagg som inte ligger tight mot huden i armhålan.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Relaterade tester