Electrolux dammsugare bäst i test 2024

Vi har jämfört fyra populära dammsugare från Electrolux på effekt, rymlighet, manövrering och omdömen. EUO9GREEN blir golvdammsugare bäst i test 2024, en kraftfull och enkelmanövrerad dammsugare. Läs vidare för att hitta den dammsugare som passar dig bäst.

Bäst i test

Golvdammsugare - Electrolux EUOC9GREEN

EUOC9GREEN

Kraftfull, svängbara hjul

Tystgående

Dammsugare Electrolux PD82 GREEN

PD8-GREEN

Tystgående, energisnål

Betyg

Dammsugare Electrolux Pure D8.2

Pure D8 PD82

Populär, smart

Produkterna har utvärderats på:

Effekt

Manövrering

Funktioner

Användarbetyg

Testets betyg:
()
Adam Lundgren skribent

Av Adam Lundgren

Bäst i test 2024
Golvdammsugare Electrolux EUOC9GREEN

Electrolux EUOC9GREEN

Hög Effekt

Låg Energiförbrukning

Effekt: 850 W

Ljudnivå: 65 dB

Dammsugarpåse: 5 liter

Filter: HEPA-certifierat

Sladdlängd: 9 m

Vikt: 8.29 kg

Electrolux dammsugare bäst i test 2024 Vi har testat Electrolux EUO9GREEN, och nedan går vi igenom de många anledningar till varför denna dammsugare kan vara rätt val för dig.

Enkel manövrering

Electrolux EUOC9GREEN är stabil och hållbar, men samtidigt lätt att dra med sig över hela hemmet tack vare sina stora hjul och 12 meters räckvidd, även kallat aktionsradie.

Kraftfull men tyst

EUO9GREEN har fem olika effektnivåer, men oftast är den mellanstora inställningen mer än tillräcklig för de flesta utmaningar. Tack vare sin Silent Air Technology är dammsugaren så pass tyst att du kan prata i telefon och eller på musik medan du städar.

Energisnål dammsugare

Om du är miljömedveten, kommer du att uppskatta att denna modell är tillverkad av 70% återvunnet material. Dessutom förbrukar den upp till 65% mindre el jämfört med standarddammsugare.

Då standardmunstycket används kan du välja mellan parkett eller mattläge. Reglaget för detta kan vara lite segt att få på plats, vilket egentligen är den enda nackdelen med denna modell. Det är också något som vi har upplevt med andra dammsugare och är egentligen ingen större anmärkning.

Enkel att använda

Golvdammsugaren har ett skönt handtag som gör att den blir ergonomisk riktig att hålla i och lätt att manövrera. Det är också väldigt smidigt att både ändra längd på dammsugarröret och byta dammsugarpåsen.

Förvaring

Dammsugaren har två inbyggda skåror för att fästa munstycket, vilket gör förvaringen flexibel. Den ena skåran är placerad baktill och används när dammsugaren ligger horisontellt. Den andra skåran är placerad på sidan för vertikal förvaring. Detta är särskilt praktiskt om du saknar en hållare för dammsugarslangen i ditt förvaringsutrymme.

Sett till kritik är det enda mindre problemet vi noterade att reglaget för att växla mellan parkett- och mattläge är lite trög. Detta är dock en mindre anmärkning och inte unikt för denna modell.

Sammanfattning

Electrolux EUO9GREEN är en utmärkt dammsugare för dig som söker en kraftfull, miljövänlig och användarvänlig lösning. Den är idealisk för större ytor och erbjuder en rad fördelar som låg energiförbrukning, hög andel återvunnet material och ergonomisk design. Dessutom är den så tyst att du kan prata i telefon under användning. Inte nog med det, modellen har även fått högsta betyg i tester utförda av Råd & Rön, vilket ytterligare bekräftar dess kvalitet och prestanda.

Tystgående
Electrolux-PD82-GREEN dammsugare

Electrolux PD8-GREEN

Tystgående 57 db

Miljövänlig Konstruktion

Effekt:600 W

Ljudnivå: 57 dB

Dammsugarpåse: 3,5 liter

Filter: Sköljbart Allergy Plus HEPA

Sladdlängd: 9 m

Vikt: 6.83 kg

Pure PD8 är en dammsugare som i många avseenden liknar vår toppval, men med några distinkta skillnader. Denna modell har en något lägre effekt på 600 W jämfört med 850 W, en mindre påsvolym på 3,5 liter mot 5 liter, samt en imponerande låg ljudnivå på 57 dB.

Marknadens tystaste golvdammsugare

Med en ljudnivå på endast 57 dB, är Pure PD8 inte bara tystgående, utan sannolikt den tystaste dammsugaren i sin klass på marknaden. Om du bor i en lägenhet eller helt enkelt föredrar en tyst dammsugare, är detta modell ett utmärkt val.

Electrolux har utvecklat en teknik de kallar PureSound, som omfattar specialdesignade munstycken, avancerad motorteknik och en tät konstruktion för att minimera ljudnivån. Användarrecensioner bekräftar ofta att denna tysta prestanda är en av modellens starkaste sidor.

SmartMode

SmartMode-teknologin är en innovativ funktion som automatiskt justerar sugeffekten beroende på underlaget. Detta innebär att dammsugaren anpassar sig från lägre effekt på hårda golv till högre effekt på mattor, vilket gör städningen mer effektiv och mindre krånglig.

75% återvunnet material

Electrolux är i framkant vad gäller miljötänk. Pure PD82 är tillverkad av hela 75% återvunnet material, vilket gör den till ett utmärkt miljöval.

Enkel att bära

Ergonomi är en annan av de många fördelarna styrka för denna modell. Det smarta handtaget är utformat så att dammsugarens tyngdpunkt ligger mitt på enheten, vilket minimerar belastningen på ryggen när du lyfter och bär den.

Sammanfattning

Om du är ute efter en ultratyst, mellanstor dammsugare med smart teknik så är Pure PD8 ett starkt alternativ. Med sina fina omdömen och innovativa funktioner, levererar denna modell på alla fronter.

Betyg
Dammsugare Electrolux Pure D8.2

Electrolux Pure D8 PD82

Tystgående 57 db

Smidig Konstruktion

Effekt: 600 W

Ljudnivå: 57 dB

Dammsugarpåse: 3,5 liter

Filter: Allergy Plus HEPA

Sladdlängd: 9 m

Vikt: 6.83 kg

Pure D8 PD82 erbjuder tyst gång, bra utformning och många av de senaste teknikerna som förenklar dammsugningen.

Ljudnivå

Pure D8 PD82 är en dammsugare som erbjuder enastående tyst gång med en ljudnivå på endast 57 dB på mattor och 70 dB på hårda golv. Detta gör den idealisk för dem som söker en tyst men effektiv städlösning.

Användarvänlig

Effektreglering och on/off-knapp är smart placerade direkt på handtaget, vilket gör det enkelt att manövrera dammsugaren utan att böja sig ner.

Pris och materialval

Denna premiummodell kommer med ett något högre prisläge. Den är tillverkad av 55% återvunnet material, vilket är något mindre än vissa konkurrerande modeller, men fortfarande en ansenlig andel.

Sammanfattning

Om du prioriterar användarvänlighet och vill ha en dammsugare där manövrering sker enkelt via handtaget, är Pure D8 PD82 ett säkert val. Med sin tysta drift, effektiva rengöring och användarvänliga design, är denna modell en stark konkurrent på marknaden.

Smidig
Skaftdammsugare - Electrolux WQ61 40OG

Electrolux Clean 500

Pris

Lätt & Smidig

Sugkraft: 29 AW

Ljudnivå: 79 dB

Batteritid: 45 min

Laddtid: 4.5 h

Tvättbart Filter

Vikt: 2.8 kg

Efter att ha testat Electrolux Clean 500 (ES52CB18UG) i flera månader finner vi att den fungerar utmärkt som ett komplement till en traditionell dammsugare. Den är prisvärd och löser det vanliga problemet med att man ogärna tar fram en större dammsugare för mindre uppgifter.

Smidig och enkel

Electrolux dammsugare är enkel att använda och kräver inga komplicerade inställningar. Den glider smidigt över mattor och har en automatisk avstängningsfunktion om något skulle fastna. Trots sin enkelhet är den effektiv och har en batteritid på 45 minuter, vilket är tillräckligt för att nogsamt städa de flesta hem.

Prestanda och funktioner

Denna modell kommer med en avtagbar handdammsugare, vilket är idealiskt för att snabbt ta hand om mindre skräp. Den har två effektlägen, men även det högre läget är relativt svagt jämfört med traditionella dammsugare. Den är effektiv på damm och hår men har svårigheter med tyngre ting som grus.

Hantering och underhåll

Dammsugaren är utrustad med en plastbehållare som är enkel att tömma. En praktisk detalj är att den står stadigt på egen hand, vilket underlättar tömningen och om du behöver ställa ifrån dig enheten temporärt.

Sammanfattning

Electrolux Clean 500 är en utmärkt, komplementär dammsugare för snabb och enkel rengöring. Den är snygg nog att kunna stå framme och kräver ingen komplicerad installation. Den passar utmärkt som ett komplement till en traditionell dammsugare men kan också fungera som den primära dammsugaren i mindre bostäder.

– Golvmunstycke, Fogmunstycke och möbelborste medföljer.

Köpguide – Electrolux bästa dammsugare 2024

En bra dammsugare kan verkligen underlätta städarbetet, och ett märke som är kända för att göra bra dammsugare är Electrolux. Sedan 1910-talet har hem fyllts med diverse populära dammsugare från Electrolux.

Vanliga frågor och svar

När man precis flyttar hemifrån är det många saker som behöver inhandlas. Om du vill spara pengar och helt enkelt hitta en dammsugare som är billig och som gör jobbet så rekommenderar vi Electrolux Ergorapido, speciellt för mindre hem som inte är ovanligt just när man flyttar hemifrån.

Om du är villig att lägga lite mer så är ElectroluxPure D8 PD82 ett riktigt bra alternativ som håller i många år. Det kan vara en fördel att ha en dammsugare med slang vid vissa tillfällen, till exempel om du vill dammsuga mellan soffdynorna eller suga luften ur en vacuumpåse.

Om du bor i en mindre lägenhet kan det vara fullt tillräckligt att ha en sladdlös dammsugare, men om du vill ha en traditionell kan vi tipsa om Electrolux Pure D8, som är den tystaste på den svenska marknaden. Det passar verkligen bra om man inte vill störa grannarna. Dessutom är den smidig och kompakt och väger inte så mycket.

För dig som har håriga vänner där hemma kan vi verkligen rekommendera att ha en sladdlös dammsugare som är lätt att ta fram när det behövs. Många djurägare föredrar att dammsuga varje dag för att hålla efter håret, och då får det inte vara för omständligt att plocka fram den.

Om du har katt och kattlåda med sand som hamnar lite överallt är det viktigt att välja en dammsugare som har god uppsugningsförmåga. Det är svårare för dammsugaren att suga upp kattsanden än hår, som väger mycket mindre och inte rullar iväg när man dammsuger.

Ergonomisk dammsugning börjar redan när du köper din dammsugare. Det är många små saker som spelar in. Till exempel är det bra med stora hjul som rullar lätt över trösklar och följer med dig utan att du behöver slita i den. Vissa dammsugare, såsom Electrolux UltraOne Green som vi utnämnt till Bäst i test, har ett smidigt handtag på dammsugarröret som är lätt att hålla i.

Det är också mycket viktigt att ställa in längden så att den passar dig. Det är inte alla sladdlösa modeller man kan göra det på. Men hur stort problem det är beror helt på hur ofta du ska använda den och hur lång du är, har du tur passar längden dig redan ganska bra.

När du ställer in längden kan du se till att handtaget är lite högre än höfthöjd när du håller dammsugaren upprätt intill dig. Jobba hellre i mindre rörelser än med stora drag. Att ha händerna nära kroppen är en bra grundregel i den mesta ergonomin. Självklart kan du dra ut dammsugarröret lite extra om du behöver komma åt under möbler och liknande.

Om du har en dammsugare med slang bör du ha slangen bakom ryggen och hålla i den med handen du inte dammsuger med. Då blir det lättare att dra med sig dammsugaren utan att behöva dra för hårt och slangen är inte heller i vägen.

Dammsugare har potential att dra väldigt stora mängder el, och därför har EU satt en gräns för hur hög en dammsugares maxeffekt får vara, nämligen 900 W. Men en del dammsugare är effektiva trots att de kanske bara ligger på 500 W.
Det är nämligen inte bara effekten som påverkar hur bra den städar, utan andra saker också, som till exempel munstycket. Därför ska man inte stirra sig blind på hur många watt den drar. Tvärtom kan det vara en fördel med lägre energiförbrukning eftersom det är bättre både för plånbok och miljö.