Crosstrainer bäst i test

Crosstrainer Bäst i Test 2022

Bäst i test

Bästa crosstrainer 2022 - Titan Life C65

Titan Life C65

5/5

Prisvärd Kvalité

Bra Crosstrainer 2022

Master Fitness CR30

4.6/5

Budget

Bra Crosstrainer 2022 i budgetklassen

Trekkrunner TR32H

4.5/5

Vilken crosstrainer är bäst i test?

Titan Life C65 blir utsedd till bästa crosstrainer 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips som vi hoppas kan vara till hjälp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 22 november, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt
Produktöversikt

1 | Titan Life Crosstrainer C65 - Bäst i Test Crosstrainer

Bästa Crosstrainer 2022 – Titan Life Crosstrainer C65 är ett utmärkt val för hemmabruk som erbjuder väldigt hög prestanda till ett för kvalitén sett överkomligt pris. Medan en bra steglängd på 40 cm och hela 21 träningsprogram varav 10 är förinställda samt 16 valbara motståndsnivåer får man en bra känsla med naturliga rörelser via det nya smarta Drive force systemet.

Fitness hemma för hela familjen

Denna crosstrainer väger in på mycket smidigt portabla  45 kg och passar perfekt för användare upp till 130 kg, vilket gör det möjligt för hela familjen att dra nytta av de pulsbaserade träningsprogrammen. Kom igång snabbt och enkelt med Titan Life, en bra motivation och ett vanligt vägguttag på 230 V.

Det spelar ingen roll om du är vältränad och ofta på gym eller ovan och snabbt vill komma i form – med en C65 kan du anpassa träningen efter dina egna behov på ett enkelt och smidigt sätt. Här har du en crosstrainer som växer med dig och din fitnessnivå.

Stabil och pålitlig crosstrainer

En av de viktiga sakerna att tänka på när man ska köpa en crosstrainer är att den är stabil och att den står stadigt på golvet, samtidigt som man kan röra sig naturligt utan att spänna kroppsdelar på något onaturligt sätt. Det ska kännas bra i knäna, axlarna, ryggen, nacken, och så vidare, och det gör det när man tränar med denna maskin. Stora & stabila fotplattor som avlastar både knäna och minskar stressen på fotlederna som annars kan skapa problem på lång sikt.

Svänghjulet på 6 kg som arbetar med det nyutvecklade drive force systemet är frontmonterat i enlighet med experternas råd för att skapa en smidig och naturlig fotrörelse med ett jämt motstånd. Här finns även ergonomiskt formade handtag med inbyggd pulsavkänning.  En bra cross-trainer där du på ett ergonomisk rätt sätt kan träna mjukt och följsamt eller ta i ordentligt om du vill matta ut dig själv ordentligt.

Bra översikt över ditt träningspass

Via panelen kan du enkelt se sin hastighet, distans, tid, kaloriförbrukning och aktuell puls. Använd programmen för att fokusera på dina olika träningsmål med program med intervaller för långdistans, förbättrad kondition, ökad blodcirkulation eller om du har prio på att gå ner i vikt.

Träningen varierar såklart beroende på vilka mål du har. Oavsett om du vet precis vad som funkar bra för dig eller vill experimentera lite så kan du skräddarsy dina egna program.

Med Titan Life Crosstrainer C65 bränner du fett, bygger muskler och förbättrar din kondition i ditt eget hem när det passar dej tidsmässigt utefter dina egna preferenser.

Sammanfattning

Med bra funktioner till ett i sammanhanget mer än rimligt pris tycker vi denna crosstrainer från en branschledande tillverkare är dagens bäst köp i segmentet. Vill man ge sin träning ett visuellt lyft kan man prova Zwift stora träningsplattform med över 1000 st träningsvarianter och 120 olika visuella miljöer att träna i.

Sammantaget bli denna crosstrainer alltså vårt och många andras toppval som bästa crosstrainer 2022.

2 | Master Fitness CR30 - Prisvärd Kvalité

Master CR30 är en väldigt prisvärd crosstrainer som passar utmärkt i hemmet. Med den här maskinen kan du räkna med väldigt bra träningspass. Steglängden är på 41 cm och crosstrainern erbjuder ett effektivt magnetiskt motstånd. Med en svänghjulsvikt på nio kilo och 12 träningsprogram är det en maskin att lita på.

Förbättra dina träningsresultat

I tillägg till 12 förinställda program i träningsdatorn har Master CR30 också inbyggd pulsmätning i handtagen, vilket betyder att du kan övervaka ditt träningspass och därmed få bättre resultat. Via ett pulsbälte (ingår ej) kan även trådlös data hämtas för att få extra noggranna mätningar.

Driften är monterad baktill och det är just därför det här är en kompakt och väldesignad modell. Total tyngd ligger på 62 kilo så den är inte så tung i jämförelse med många andra crosstrainers . Modellen flyttas smidigt och enkelt med hjälp av de praktiska  transporthjulen. vilket gör det till ett bra alternativ för oss som gärna tar styrketräningen i annat sammanhang. 

Träna på dina egna villkor

Det som är så härligt med att ha en crosstrainer hemma är man enkelt kan anpassa träningen utefter sitt schema – du slipper gå till gymmet och packa väskan och osv. Med Master CR30 tränar du flera muskelgrupper och kondition på samma gång, utan att trötta ut på knän, leder och alla andra krämpor som förknippas med löpning. Välj mellan de 12 olika träningsprogrammen för ett kvalitativt på hemmaplan.

En annan stor fördel är så klart den ödmjuka prislappen – det är inte alla som är villiga betala en massa tusenlappar för att träna på hemmaplan, speciellt om man inte planerar att använda den så många gånger i veckan. Om crosstrainern är mer ett komplement till andra träningsaktiviteter så är den här maskinen mer än tillräcklig för dina behov. Vi tycker också att designen är schysst så den passar bra in i de flesta hem.

3 | Abilica Premium FC - Crosstrainer Premium

Premium FC BT från Abilica är en avancerad crosstrainer av väldigt bra kvalitet som är populär bland de som är lite tyngre – här kan du njuta fullt ut av ditt träningspass och köra så det ryker med en stabil hållfasthet på 200 kg.

Maskinen kommer med en steglängd på 51 cm, vilket innebär att på man kan ta ut svängarna och maximera sin träning vare sig man har långa ben eller ej. Hur lång steglängd man har varierar såklart, men det är alltid ett stort plus när man har möjligheten och flexibiliteten att variera sin träning utan några mekaniska begränsningar.

Glada grannar & många valmöjligheter

Den här crosstrainern är tystgående med personliga anpassningsmöjligheter. Med 14 träningsprogram och 32 motståndsnivåer plus justerbara pedaler kan man skapa exakt det träningspass man vill ha och alltid variera träningen så att man aldrig blir uttråkad. Maskinen är också tystgående så man behöver inte oroa sig över att grannana ska plågas av ens intensiva träningspass om kvällen! Crosstrainers låga vibrationer stör inte någon och därför är detta en otroligt bra maskin att ha hemma.

Ett annat plus är att Abilica Premium FC inte är så tung som man skulle tro att en maskin av denna kaliber skulle vara. Den väger bara 72 kg vilket betyder att den inte sitter fast som en sten på golvet, utan man kan flytta undan den åt sidan i vardagsrummet exempelvis om det skulle behövas.

Då denna crosstrainer är kompatibel med det mycket trevliga kinomap systemet kan man ta sej en tur runt om i världen, kanske en solig strand tur i Januari till exempel.

En stabil investering

Det här är alltså en väldigt stabil och kvalitativ maskin med elektromagnetiskt motstånd och framhjulsdrift. Räkna med lång hållbarhet och hög prestanda. Modellen har utvecklats för företagsmarknaden, vilket betyder att den klarar av större belastning än billigare  och enklare maskiner.

Prislappen placerar denna crosstrainer i kategorin där man är villig att göra en investering i kvalitet och hållbarhet eftersom man planerar att använda den ofta och länge. Bra alternativ för de som inte vill behöva oroa sig över att maskinen ska bli trött efter ett år eller så. Tillverkaren är självsäker nog för att erbjuda två års garanti och det säger sitt.

4 | Trekkrunner TR32H - Bästa Crosstrainer Budget

Bra Crosstrainer 2022 i budgetklassen

Bästa Crosstrainer 2022 budget – Med denna crosstrainer har vi hamnat i vad man kan kalla den bättre budgetklassen. Trekkrunner TR32H är en prisvärd och snyggt designad crosstrainer där en magnetbroms teknik används som motstånd – inställningar kan här göras i 8 nivåer. En träningsdator finns även på plats för snabb info under passet.

Teknik & Specifikationer

Modellens svänghjul är här på 6kg vilket är bra för klassen, ett rejält motstånd om man så önskar att se fram emot över tid varefter resultaten av ansträngningarna haft avsedd effekt.

Via träningsdatorns display kan du hitta den information som de flesta av ser som viktiga, pulsnivå, avklarad distans och kaloriförbrukning. Modellen kan även användas för virtuella träningsrundor med iConsole+ systemet – video. TR32H är en i sammanhanget smidig crosstrainer med måtten L: 110x B: 64,5 x H: 150 cm och en matchvikt på 29.8 kg – belastningsvikten som gäller är här 100 kg.

Sammanfattning

Tycker man att infopanelens data räcker till och söker en cross-trainer till ett bra pris ska man ta en titt på denna modell. Här finns en rejäl kapacitet att växla upp sin träning över tid via ett stabilt svänghjul på 6 kilo – Trekkrunner TR32H är definitivt ett av marknadens mest intressanta val för både hälsosam och skonsam kroppslig träning i hemmamiljö i den lägre prisklassen. Vårt toppval som bästa crosstrainer 2022 i budgetklassen.

5 | Finnlo Ellypsis E3000 - För Intensiv Träning

Finnlo Ellypsis E3000 är en väldigt stabil och högkvalitativ crosstrainer som passar otroligt bra i hemmet för att den har allt som de dyrare alternativen har, men till en lägre prislapp.

Här får du mycket för dina pengar och extra bra motstånd med en svänghjulsvikt på 16 kg. Den här maskinen fick ett riktigt bra betyg – 4 av 5 – i Aftonbladets test av crosstrainers 2019.

Hög prestation

Du kan räkna med en skön och smidig träningsupplevelse med den här crosstrainern som har ett frontdrivet svänghjul som ger en väldigt smidig elliptisk stegrörelse och det är också det som gör att man inte lider av att svänghjulet är så tungt som det faktiskt är. Tyngden är perfekt på grund av maskinens stabila konstruktion och passar dessutom användare som väger upp till 150 kg.

Med en steglängd på 50 cm kan man träna väldigt effektivt och välja fritt mellan 15 motståndsnivåer och 5 träningsprogram för att skapa en helt unikt anpassat träningspass. Räkna med en träningskänsla på gymnivå med den här schyssta crosstrainern som också har hållare för surfplatta och mobil, så att du kan kika på videor och lyssna på musik för att komma i rätt stämning.

En crosstrainer för hela familjen

Finnlo crosstrainer har stöd för flera användare som maskinen minns, vilket betyder att varje användare kan göra unika inställningar som lagras i minnet. Träningsdatorn har en bakgrundsbelyst LCD-skärm där du kan se hur det går under träningspassets gång – hur många kalorier du bränner, hur lång tid det har gått och hur snabb pulsen är.

På tal om puls så kan du använda det pulsbaserade träningsprogrammet för att anpassa motståndet efter din puls, vilket skapar en optimal träningsrytm för dina personliga fitnessmål. Använd pulsmätningen som är inbyggd i handtaget och ett externt pulsbälte för extra noggranna mätningar.

6 | Nordic 205 Cross - Bättre Mellanklass

Nordic 205 Cross är en populär och prisvärd samt nätt och väldigt smidig crosstrainer att ha hemma. Om du är nybörjare och vill ha en maskin som inte är för allför dyr eller komplicerad då är detta ett bra alternativ i den lite finare mellanklassen.

Svänghjulet väger 6 kg och man kan välja mellan 8 motståndsnivåer, med justerbara fotplattor och inbyggd handpulsindikator. Så även om det här är en mindre avancerad variant jmf toppmodellerna så får man de viktigaste funktionerna.

Med handpulsindikator kan man se hur hårt kroppen jobbar kontinuerligt och därmed uppskatta kalori- och fettbränning med mer noggrannhet.

Perfekt för mindre hem

Ta en titt på maskinens vikt och storlek så inser du snabbt att det här är en crosstrainer som du kan flytta runt hemma precis som du vill utan några problem. Nordic 205 Cross väger inte mer än 22 kg och du kan rulla undan den med transporthjulen snabbt och smidigt.

Med 8 motståndsnivåer och en dator med 6 funktioner kan du välja en varierad träning och sadeln går att justera både horisontellt och vertikalt. Även styret går att justera horisontellt.

Att ha en crosstrainer hemma kan göra det enklare att hålla igång med träningen. Slipp färdas sträckan till gymmet, packa gymväskan, och så vidare. Fördelarna med en crosstrainer jämfört med till exempel ett löpband är att den tar upp mindre plats hemma, och att den även har ergonomiska fördelar eftersom mekaniken stöttar både leder och knän som annars kan tröttas ut av långa löprundor.

Då en crosstrainer kan kosta en del så kan det vara bra att överväga noggrant vad man vill ha för typ av modell. Det är många variabler som är viktiga, så som kvalitet, stabilitet, hållbarhet, maxvikt, träningsprogram, steglängd och tillbehör. Därför har vi granskat marknaden och tagit fram crosstrainers som är bäst inom sina användningsområden, baserat på omdömen, kvalitet, funktioner och pris. Läs om varje maskin nedan och hitta crosstrainern som uppfyller dina personliga behov. Vi har sammanfattat de viktigaste specifikationerna högst upp i varje omdöme så att du kan få en snabb överblick för att kunna fatta rätt beslut så enkelt och smidigt som möjligt.

Mycket research ligger bakom detta test, och nedan hittar du en utförlig guide svar på de vanliga frågor folk ställer både inför och efter köp.

I köpguiden besvarar vi vanliga frågor som många funderar på. Du kanske undrar hur länge man ska träna, hur man gör, hur många kalorier man kan bränna och hur effektivt det egentligen är att träna med en crosstrainer? Går man ner i vikt och kan man träna varje dag?

Ja, man kan gå ner i vikt med en crosstrainer. Det är en effektiv träningsmaskin som du kan använda för att bränna kalorier, tona musklerna och förbättra konditionen. För att gå ner i vikt är det alltid bäst att kombinera kost med träning för optimala resultat – och kom ihåg att dricka mycket vatten.

Du väljer själv hur länge du vill träna på din crosstrainer. Det går att se hur lång tid man tränar och hur många kalorier man bränner på de flesta maskinerna. Beroende på vilket träningsprogram du använder och hur starkt motstånd du väljer kan du variera effektiviteten av dina träningspass. En bra medellängd är 20-30 minuter, men studier visar också att man kan optimera sina resultat med intensiv intervallträning. När man har sin crosstrainer hemma kan man hitta en träningsrytm och -frekvens som passar ens livsstil.

En crosstrainer är bra för motion, muskler och förbränning. Med denna typ av träningsmaskin kan du njuta av träningens positiva effekter utan att det drabbar knän och leder på ett sätt som löpning kan vara utmanande för många som springer mycket i långa perioder. En crosstrainer är mild mot kroppen och förenklar träningsupplevelsen.

Ja, hur tränar man? Det är en bra fråga. En stor fördel med crosstrainern är att den är lätt att förstå sig på. Man kliver upp på fotstöden, trycker igång maskinen, väljer ett träningspass eller kör igång på manual, tar tag i handtagen och sedan följer rörelsen naturligt. Armarna svänger längs sidorna och benen rör sig i en löpliknande rörelse. Det är nästan som att springa eller jogga, men med mekaniskt stöd som inte känns mekaniskt, utan snarare följsamt. Det innebär att man inte belastar höfter, ben, fötter och leder på samma sätt som när man springer. Allra första gången man kliver upp på en crosstrainer kan man tänka som att man drar i handtagen för att få igång maskinens rörelse.

Kaloriförbränning beror på kroppsvikt, längd och intensitet, men en generell uppskattning är ett människa som väger 66 kilo bränner 165 kalorier i halvtimmen med lätt träning, 225 kalorier i halvtimmen med medeltung träning och 315 kalorier i halvtimmen med hård träning. Ett trick man kan använda för att bränna mer kalorier är att köra ett snabbt träningspass på morgonen för att få igång kroppens förbränning, vilket ger en positiv effekt under hela dagen.

Det är helt och hållet upp till dig hur ofta du vill träna, men man brukar rekommendera en vilodag mellan träningspassen så att musklerna får vila upp sig. Det är lätt att glömma bort, men återhämtning är lika viktigt som träning, så det gäller att hitta en balans som funkar. Om du får till två till tre träningspass i veckan så kan du få goda resultat.

Ja, det kan man göra, men det är inte nödvändigtvis det bästa för kroppen. Om du definierar de mål du vill uppnå så kan du göra lite research online och läsa vad träningscoacherna har att säga. När man tränar hårt så bryter man ner musklerna så att de kan återbyggas och bli starkare, men om man aldrig tar en paus så finns det inte tid för musklerna att återhämta sig och det kan leda till problem över tid. Kom ihåg att ta hand om din kropp.

Du kan uppnå väldigt goda resultat med en crosstrainer, beroende på hur ofta, hur intensivt och hur länge du tränar.

En stor fördel med crosstrainer är att man får stöd för knän och leder samtidigt som man tränar många olika muskelgrupper och motionen. Det är därför det är en effektiv träningsmaskin. Träna crosstrainer om du vill förbättra din motion, gå ner i vikt eller komma i bättre form med mindre fett och mer muskler.

Som du kan se i vårt bäst i test för konsumenter varierar steglängden från maskin till maskin. Man brukar rekommendera att folk som är minst 170 cm ser till att välja en crosstrainer med en steglängd på minst 40 cm – annars kan det begränsa rörelsen och skapa spänningar i kroppen och ge dåliga träningsresultat.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.6 / 5. Antal betyg: 14

Relaterade tester