Crosstrainer bäst i test 2023

Master Fitness CR30 blir utsedd till bästa crosstrainer 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips som vi hoppas kan vara till hjälp.

Bäst i test

Crosstrainer bäst i test 2023 - Master Fitness CR30

Master Fitness CR30

Kompakt & inbyggd pulsmätare

Premium

Crosstrainer Abilica Premium FC

Abilica Premium FC

Ergonomisk & funktionsrik

Mellanklass

Crosstrainer Titan Life Athlete C`55

Titan Life Athlete C`55

Prisvärde

Produkterna har utvärderats på:

Prisvärde

Användarbetyg

Funktioner

Ergonomi

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Funktioner: Crosstrainers har olika många träningsprogram och motståndsnivåer samt ofta en träninggsdator för att följa resultaten.
  • Steglängden: Steglängden avgör hur pass långa steg produkten är max-anpassad för vilket kan vara bra att ha i åtanke inför ditt köp.
  • Storlek: Crosstrainer finns i flertalet storlekar på marknaden där även mindre modeller av hög kvalitet finns att kika på om utrymmet är begränsat.
  • Pulsbälte: Med ett pulsbälte kan man göra noggranna mätningar och ofta följa upp utvecklingen av sin träning via anpassade program.
Bäst i test 2023
Crosstrainer bäst i test 2023 - Master Fitness CR30

Master Fitness Crosstrainer CR30

Handpulssensor / Trådlös puls

Transporthjul

Kompakt och stabil

Träningsprogram: 12

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 16 val

Tid/Distans/Hastighet/Kcal/Puls

Crosstrainer bäst i test 2023Master CR30 är en prisvärd crosstrainer i den finare klassen och som passar utmärkt i hemmet. Med den här maskinen kan du räkna med tuffa träningspass. Steglängden är på 41 cm och crosstrainern erbjuder ett effektivt magnetiskt motstånd. Med en svänghjulsvikt på nio kilo och 12 träningsprogram är det en maskin att lita på.

Förbättra dina träningsresultat

Som tillägg till 12 förinställda program i träningsdatorn har Master CR30 också inbyggd pulsmätning i handtagen vilket betyder att du kan övervaka ditt träningspass och därmed få bättre resultat. Via ett pulsbälte (ingår ej) kan även trådlös data hämtas för att få extra noggranna mätningar.

Driften är monterad baktill och det är just därför det här är en kompakt och väldesignad modell. Total tyngd ligger på 62 kilo så den är inte så tung i jämförelse med många andra crosstrainers . Modellen flyttas smidigt och enkelt med hjälp av de praktiska transporthjulen vilket gör det till ett bra alternativ för oss som gärna tar styrketräningen i annat sammanhang. 

Träna på dina egna villkor

Det som är så härligt med att ha en crosstrainer hemma är man enkelt kan anpassa träningen utefter sitt schema så du slipper gå till gymmet och packa väskan och osv. Med Master CR30 tränar du flera muskelgrupper och kondition på samma gång, utan att trötta ut på knän, leder och alla andra krämpor som förknippas med löpning. Välj mellan de 12 olika träningsprogrammen för ett kvalitativt på hemmaplan med vårt tips som bästa crosstrainer i test.

Premium
Crosstrainer Abilica Premium FC Bäst i test 2023 Premium

Abilica Premium FC Crosstrainer

Bluetooth

Handpuls handtag

Zwift, iConsole+ & Kinomap

Träningsprogram: 14

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 32

Tid/hastighet/distans/kaloriförbrukning/BMI

Premium FC BT från Abilica är en avancerad crosstrainer av väldigt bra kvalitet som är populär bland både mer avancerade användare och de som är lite tyngre – här kan du njuta fullt ut av ditt träningspass och köra så det ryker med en stabil hållfasthet på 200 kg.

Maskinen kommer med en steglängd på 51 cm, vilket innebär att på man kan ta ut svängarna och maximera sin träning vare sig man har långa ben eller ej. Hur lång steglängd man har varierar såklart, men det är alltid ett stort plus när man har möjligheten och flexibiliteten att variera sin träning utan några mekaniska begränsningar.

Glada grannar & många valmöjligheter

Den här crosstrainern är tystgående med personliga anpassningsmöjligheter. Med 14 träningsprogram och 32 motståndsnivåer plus justerbara pedaler kan man skapa exakt det träningspass man vill ha och alltid variera träningen så att man aldrig blir uttråkad. Maskinen är också tystgående så man behöver inte oroa sig över att grannana ska plågas av ens intensiva träningspass om kvällen! Crosstrainers låga vibrationer stör inte någon och därför är detta en otroligt bra maskin att ha hemma.

Ett annat plus är att Abilica Premium FC inte är så tung som man skulle tro att en maskin av denna kaliber skulle vara. Den väger bara 72 kg vilket betyder att den inte sitter fast som en sten på golvet, utan man kan flytta undan den åt sidan i vardagsrummet exempelvis om det skulle behövas.

Då denna crosstrainer är kompatibel med flertalet appar som det mycket trevliga kinomap systemet som via Google Maps tar oss en tur runt om i världen, kanske en solig strandtur i Januari till exempel.

En stabil investering

Det här är alltså en väldigt stabil och kvalitativ maskin med elektromagnetiskt motstånd och framhjulsdrift. Räkna med lång hållbarhet och hög prestanda. Modellen har utvecklats för företagsmarknaden, vilket betyder att den klarar av större belastning än billigare  och enklare maskiner.

Prislappen placerar denna crosstrainer i kategorin där man är villig att göra en investering i kvalitet och hållbarhet eftersom man planerar att använda den ofta och länge. Bra alternativ för de som inte vill behöva oroa sig över att maskinen ska bli trött efter ett år eller så. Tillverkaren är självsäker nog för att erbjuda två års garanti och det säger sitt.

Prisvärde
Crosstrainer Titan Life Athlete C`55

Titan Life Athlete C55 Crosstrainer

Pris

Handpulssensor

Bakhjulsdriven

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 15

Puls/Tid/Distans/RPM/Kcal

Titan Life Athlete C55 är en populär och prisvärd crosstrainer som passar alldeles utmärkt bra för hemmamotionären. Om du är nybörjare och vill ha en maskin som inte är för alltför dyr eller komplicerad då är detta ett bra alternativ i den lite finare mellanprisklassen.

Svänghjulet väger 8 kg och man kan välja mellan 15 motståndsnivåer där du via den inbyggda panelen kan följa dina ansträngningar. Så även om det här är en mindre avancerad variant jmf toppmodellerna så får man de viktigaste funktionerna.

Med handpulsindikator kan man se hur hårt kroppen jobbar kontinuerligt och via panelen även se information angående tid, distans och kaloribränning med mer noggrannhet. Vårt populära tips som bästa crosstrainer i den bättre mellanprisklassen.

Premium II
Titan Life C65 crosstrainer bäst i test 2023

Crosstrainer Titan Life C65

Handpuls handtag

Drive Force System

Zwift träningsplattform

Träningsprogram: 21

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 16

Tid/Distans/Hastighet/Watt/Puls

Titan Life Crosstrainer C65 är ett utmärkt val för hemmabruk som erbjuder väldigt hög prestanda till ett för kvalitetn sett överkomligt pris. Medan en bra steglängd på 40 cm och hela 21 träningsprogram varav 10 är förinställda samt 16 valbara motståndsnivåer får man en bra känsla med naturliga rörelser via det nya smarta Drive force systemet.

Fitness hemma för hela familjen

Denna crosstrainer väger in på mycket smidigt portabla  45 kg och passar perfekt för användare upp till 130 kg, vilket gör det möjligt för hela familjen att dra nytta av de pulsbaserade träningsprogrammen. Kom igång snabbt och enkelt med Titan Life, en bra motivation och ett vanligt vägguttag på 230 V.

Det spelar ingen roll om du är vältränad och ofta på gym eller ovan och snabbt vill komma i form – med en C65 kan du anpassa träningen efter dina egna behov på ett enkelt och smidigt sätt. Här har du en crosstrainer som växer med dig och din fitnessnivå.

Stabil och pålitlig crosstrainer

En av de viktiga sakerna att tänka på när man ska köpa en crosstrainer är att den är stabil och att den står stadigt på golvet, samtidigt som man kan röra sig naturligt utan att spänna kroppsdelar på något onaturligt sätt. Det ska kännas bra i knäna, axlarna, ryggen, nacken, och så vidare, och det gör det när man tränar med denna maskin. Stora & stabila fotplattor som avlastar både knäna och minskar stressen på fotlederna som annars kan skapa problem på lång sikt.

Svänghjulet på 6 kg som arbetar med det nyutvecklade drive force systemet är frontmonterat i enlighet med experternas råd för att skapa en smidig och naturlig fotrörelse med ett jämt motstånd. Här finns även ergonomiskt formade handtag med inbyggd pulsavkänning.  En bra cross-trainer där du på ett ergonomisk rätt sätt kan träna mjukt och följsamt eller ta i ordentligt om du vill matta ut dig själv ordentligt.

Bra översikt över ditt träningspass

Via panelen kan du enkelt se sin hastighet, distans, tid, kaloriförbrukning och aktuell puls. Använd programmen för att fokusera på dina olika träningsmål med program med intervaller för långdistans, förbättrad kondition, ökad blodcirkulation eller om du har prio på att gå ner i vikt.

Träningen varierar såklart beroende på vilka mål du har. Oavsett om du vet precis vad som funkar bra för dig eller vill experimentera lite så kan du skräddarsy dina egna program.

Med Titan Life Crosstrainer C65 bränner du fett, bygger muskler och förbättrar din kondition i ditt eget hem när det passar dig tidsmässigt utefter dina egna preferenser.

Sammanfattning

Med bra funktioner till ett i sammanhanget mer än rimligt pris tycker vi denna crosstrainer från en branschledande tillverkare är dagens bäst köp i segmentet. Vill man ge sin träning ett visuellt lyft kan man prova Zwift stora träningsplattform med över 1000 st träningsvarianter och 120 olika visuella miljöer att träna i.

Budget
Trekkrunner TR32H crosstrainer

Trekkrunner TR32H Crosstrainer

LED-skärm

iConsole+ kompatibel

Pulsmätare i handtaget

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 8

Distans/Hastighet/Kaloriförbrukning/Puls

Bästa Crosstrainer 2023 budget – Med denna crosstrainer har vi hamnat i vad man kan kalla den bättre budgetprisklassen. Trekkrunner TR32H är en prisvärd och snyggt designad crosstrainer där en magnetbroms teknik används som motstånd – inställningar kan här göras i 8 nivåer. En träningsdator finns även på plats för snabb info under passet.

Teknik & Specifikationer

Modellens svänghjul är här på 6kg vilket är bra för klassen, ett rejält motstånd om man så önskar att se fram emot över tid varefter resultaten av ansträngningarna haft avsedd effekt.

Via träningsdatorns display kan du hitta den information som de flesta av ser som viktiga, pulsnivå, avklarad distans och kaloriförbrukning. Modellen kan även användas för virtuella träningsrundor med populära iConsole+ systemet. TR32H är en i sammanhanget smidig crosstrainer med måtten L: 110x B: 64,5 x H: 150 cm och en matchvikt på 29.8 kg – belastningsvikten som gäller är här 100 kg.

Sammanfattning

Tycker man att infopanelens data räcker till och söker en cross-trainer till ett bra pris ska man ta en titt på denna modell. Här finns en rejäl kapacitet att växla upp sin träning över tid via ett stabilt svänghjul på 6 kilo – Trekkrunner TR32H är definitivt ett av marknadens mest intressanta val för både hälsosam och skonsam kroppslig träning i hemmamiljö i den lägre prisklassen. Vårt toppval som bästa crosstrainer 2023 i budgetprisklassen.

Proffsklass
Crosstrainer - Finnlo Ellypsis E3000

Finnlo Ellypsis Crosstrainer

3 års garanti

Höga betyg

Svänghjul 16 kg

Infront fläktsystem

Program –

5 konfigurerade – 7 Fitness – 2 HRC

Motståndstyp: Magnetiskt

Motståndsnivåer: 15

Tid/Distans/Hastighet/Kaloriförbrukning

Finnlo Ellypsis E3000 är en högkvalitativ crosstrainer i proffsklassen som passar den mer seriöse crosstrainer entusiasten. Höga betyg rakt igenom.

Hög prestation

Du kan räkna med en skön och smidig träningsupplevelse med den här crosstrainern som har ett frontdrivet svänghjul som ger en väldigt smidig elliptisk stegrörelse och det är också det som gör att man inte lider av att svänghjulet är så tungt som det faktiskt är. Tyngden är perfekt på grund av maskinens stabila konstruktion och passar dessutom användare som väger upp till 150 kg.

Med en steglängd på 50 cm kan man träna väldigt effektivt och välja fritt mellan 15 motståndsnivåer och 14 träningsprogram för att skapa en helt unikt anpassat träningspass. Räkna med en träningskänsla på gymnivå med den här schyssta crosstrainern som också har hållare för surfplatta och mobil, så att du kan kika på videor och lyssna på musik för att komma i rätt stämning.

En crosstrainer för hela familjen

Finnlo crosstrainer har stöd för flera användare som maskinen minns, vilket betyder att varje användare kan göra unika inställningar som lagras i minnet. Träningsdatorn har en bakgrundsbelyst LCD-skärm där du kan se hur det går under träningspassets gång – hur många kalorier du bränner, hur lång tid det har gått och hur snabb pulsen är.

På tal om puls så kan du använda det pulsbaserade träningsprogrammet för att anpassa motståndet efter din puls, vilket skapar en optimal träningsrytm för dina personliga fitnessmål. Använd pulsmätningen som är inbyggd i handtaget och ett externt pulsbälte för extra noggranna mätningar.

Köpguide

Att ha en crosstrainer hemma kan göra det enklare att hålla igång med träningen. Slipp färdas sträckan till gymmet, packa gymväskan, och så vidare. Fördelarna med en crosstrainer jämfört med till exempel ett löpband är att den tar upp mindre plats hemma, och att den även har ergonomiska fördelar eftersom mekaniken stöttar både leder och knän som annars kan tröttas ut av långa löprundor.

Då en crosstrainer kan kosta en del så kan det vara bra att överväga noggrant vad man vill ha för typ av modell. Det är många variabler som är viktiga, så som kvalitet, stabilitet, hållbarhet, maxvikt, träningsprogram, steglängd och tillbehör.

Vanliga frågor och svar

Ja man kan definitivt gå ner i vikt via tuffa pass med en crosstrainer. Det är en effektiv träningsmaskin som du kan använda för att bränna kalorier, tona musklerna och förbättra konditionen. För att gå ner i vikt är det alltid bäst att kombinera kost med träning för optimala resultat – och kom ihåg att dricka mycket vatten.

Du väljer själv hur länge du vill träna på din crosstrainer. Det går att se hur lång tid man tränar och hur många kalorier man bränner på de flesta maskinerna. Beroende på vilket träningsprogram du använder och hur starkt motstånd du väljer kan du variera effektiviteten av dina träningspass. En bra medellängd är 20-30 minuter, men studier visar också att man kan optimera sina resultat med intensiv intervallträning. När man har sin crosstrainer hemma kan man hitta en träningsrytm och -frekvens som passar ens livsstil.

Ja, hur tränar man? Det är en bra fråga. En stor fördel med crosstrainern är att den är lätt att förstå sig på. Man kliver upp på fotstöden, trycker igång maskinen, väljer ett träningspass eller kör igång på manual, tar tag i handtagen och sedan följer rörelsen naturligt.

Armarna svänger längs sidorna och benen rör sig i en löpliknande rörelse. Det är nästan som att springa eller jogga, men med mekaniskt stöd som inte känns mekaniskt, utan snarare följsamt. Det innebär att man inte belastar höfter, ben, fötter och leder på samma sätt som när man springer. Allra första gången man kliver upp på en crosstrainer kan man tänka som att man drar i handtagen för att få igång maskinens rörelse.

Kaloriförbränning beror på kroppsvikt, längd och intensitet, men en generell uppskattning är ett människa som väger 66 kilo bränner 165 kalorier i halvtimmen med lätt träning, 225 kalorier i halvtimmen med medeltung träning och 315 kalorier i halvtimmen med hård träning. Ett trick man kan använda för att bränna mer kalorier är att köra ett snabbt träningspass på morgonen för att få igång kroppens förbränning, vilket ger en positiv effekt under hela dagen.

Som du kan se i vårt bäst i test för konsumenter varierar steglängden från maskin till maskin. Man brukar rekommendera att folk som är minst 170 cm ser till att välja en crosstrainer med en steglängd på minst 40 cm – annars kan det begränsa rörelsen och skapa spänningar i kroppen och ge dåliga träningsresultat.

En stor fördel med crosstrainer är att man får stöd för knän och leder samtidigt som man tränar många olika muskelgrupper och motionen. Det är därför det är en effektiv träningsmaskin. Träna crosstrainer om du vill förbättra din motion, gå ner i vikt eller komma i bättre form med mindre fett och mer muskler.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Babysitter bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023