Träning & hälsa » Kosttillskott » Chiafrön bäst i test 2024

Chiafrön bäst i test 2024

Chiafrön bäst i test 2024

Chiafrön bäst i test 2024 – Chiafrön är ett väldigt populärt kosttillskott som uppmärksammas av alla hälsoorienterade tidningar och bloggar, men hur vet man vilka chiafrön som är bäst och vad ska man tänka på vid köp? I detta bäst i test 2024 går vi igenom vad man ska tänka på vid köp, vilka tre chiafrön som är bäst på marknaden och varför.

Bäst i test

Healthwell Chiafrön EKO​ - Bäst i test 2024

Healthwell Chiafrön EKO

Premium

Superfruit Chiafrön

Superfruit Chiafrön

Budget

Mother Earth RAW EKO chiafrön

Mother Earth Chiafrön

Produkterna har utvärderats på:

Omdömen

Varumärke

Kvalitet

Prisvärde

Testets betyg:
()
 • Ekologiskt: Köp ekologiska chiafrön för att få högst näringsvärde
 • Pålitliga varumärken: Välj en av våra utvalda produkter från pålitliga varumärken för bäst kvalitet
Bäst i test 2024
Healthwell Chiafrön EKO​ - Bäst i test 2024

Healthwell Chiafrön EKO

Högt näringsvärde

Healthwell EKO blir vårt tips som bästa chiafrön i test 2024 för att de är ekologiskt odlade med ett högt näringsvärde till ett bra pris. De går att köpa i två olika storlekar – 500 gram eller 1 kilo – samt har genomgått varsam behandling för att säkerställa att alla nyttiga komponenter är intakta. Just därför är detta marknadens bästa chiafrö.

Utmärkt kvalitet

Chiafrön odlas traditionellt i Sydamerika och Centralamerika, vilket innebär att det är där de har kunskapen och erfarenheten som krävs för att ta fram den allra bästa kvaliteten. Healthwell Chiafrön EKO växer på Sydamerikas höga höjder och genomgår behandling på plats för att bevara superlivsmedlets alla viktiga delar. Dessa imponerande små frön främjar allt från matsmältning, uthållighet, hjärthälsa, hudlyster och starkt hår och naglar.

Chiafrön du kan lita på

Denna produkt tillverkas av Healthwell som är ett väletablerat svenskt varumärke med fokus på kvalitativa livsmedel och kosttillskott. De har levererat pålitliga kosttillskott sedan 2010 och fortsätter att förse både svenskar och andra hälsosamma människor världen över med fantastiska produkter inom hälsa, fitness och välmående.

Premium
Superfruit Chiafrön

Superfruit Chiafrö

Ekologiskt certifierade

Superfruid Chia är en premiumprodukt från Sydamerika till ett bra pris.

Premiumkvalitet till bra pris

En matsked (ca 5 gram) av kosttillskott med chiafrön ger dig ungefär 1 gram av omega-3 i form av alpha-lineolic-acid, som hjälper dig att upprätthålla normala kolesterolnivåer i blodet.

Ekologiskt certifierade Chiafrön

Superfruit är ett svenskt varumärke dedikerat åt att förse människor med de bästa produkterna som finns. Deras utbud inkluderar allt från chiafrön och acaipulver till chaga och blåbärspulver och alla dessa produkter har kvalitetskontrollerats och certifierats av en oberoende certifieringsorgan. Här får du en produkt som du kan lita på till 100%.

Stor påse som räcker länge

Det här är en perfekt produkt till er där ute som inte vill behöva köpa en ny påse varje vecka. 750 gram ekologisk chia från Superfruit räcker länge och håller också väldigt länge i skafferiet tack vare den smarta förpackningen som går att återsluta hundratals gånger utan problem.

Med en rekommenderad daglig dos på max 15 gram per dag har man chiafrön så det räcker 50 dagar i sträck, men det kan räcka dubbelt så länge om du inte planerar att äta max dos dagligen.

Budget
Mother Earth RAW EKO chiafrön

Mother Earth Chiafrön

Från brukarägda kooperativ

Gör plånboken glad med detta utbud från Mother Earth: Chiafrö Svarta RAW & EKO. 100 gram av dessa kvalitativa chiafrön ger dig inte mindre än 19 gram protein, 13 gram omega 3, 3-4 gram omega 6 och 1,1 gram omega 9.

De är givetvis ekologiska och förser dig med allt det goda som chiafrön erbjuder: ett nästan komplett protein, välbalanserade fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Perfekt till chiapudding

Om du ska göra chiapudding som alla pratar om så är det här en perfekt produkt. Mother Earth Chiafrö Svarta RAW & EKO kommer i en påse på 300 gram, vilket innebär att du kan njuta av en max dos på 15 gram i 20 dagar. Gör mumsig chiapudding med bär, kakao och mandelmjölk toppat med mandelflingor eller strö över din gröt eller yoghurt på morgonen.

Det är också ett nyttigt kosttillskott i din smoothie som ser till att magen håller sig i god form, vilket kan vara ett stort plus i fibertunga smoothies med grönkål och andra gröna bladgrönsaker som kan vara svåra att smälta.

Näringsrika chiafrön från södra Peru

Det svenska varumärket Mother Earth prioriterar samarbeten med brukarägda kooperativ som använder sig av naturliga metoder och hållbara processer som tar hand om Moder Jord.

Mother Earths chiafrön kommer från ett kooperativ i södra Peru. I 100 gram får du 20 gram protein, 34 gram fiber och en riktigt god balans av olika fettsyror. Kom bara ihåg att tugga dina chiafrön ordentligt om du vill tillgodose dig av alla nyttiga ämnen.

Linus Samuelsson

Redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll

Linus har grundat produkttestarna.se och är redaktör inom kosttillskott och hem & hushåll. Han har flera års erfarenhet i hälsobranschen och har tävlat i bodybuilding. På fritiden håller han sig uppdaterad om det senaste inom smarta hem och teknikprylar.

Köpguide – Bästa Chiafrön 2024

Några av de främsta anledningarna till varför chiafrön förtjänar en plats som kosttillskott i skafferiet är att det hjälper dig att hålla magen i form, förser dig med väldigt bra proteiner, främjar hud, hår och naglar samt balanserar fettsyrenivåerna i kroppen, vilket har en positiv inverkan på allt från nervsystemet till hjärnfunktioner.

Vanliga frågor och svar

Chiafrön är små svarta frön som växer i havreliknande ax ute på de mexikanska och guatemalanska fälten. Med en snitsig teknik kan man ruska fram fröna när grödan är mogen. Fröna är kända för sin höga halt av fiber, proteiner, mineraler, omega 3-syror och antioxidanter. Det är därför detta frö klassas som ett superlivsmedel. Chiafrön kan absorbera upp till tolv gånger sin egen vikt och de bryts inte ner i tarmen utan hjälper att hålla magen i form (om man blötlägger dem).

Välj helst ekologiska chiafrön från ett pålitligt märke. Våra utvalda produkter är bäst på marknaden.

De är bra för magen, rika på energi och hjälper dig att öka uthålligheten och främjar återhämtningen innan och efter träningspasset. ”Chia” betyder faktiskt styrka på det mayanska språket. Chiafrön är också väldigt mättande och främjar hud, hår och naglar tack vare sin höga halt av omega 3 fettsyror.

Fröna är rika på viktiga mineraler som kalcium, magnesium, järn och zink och en rad vitaminer, inklusive A, E och C. Proteinet är nästan komplett med 18 av 20 aminosyror och de gelébildande fibrerna är väldigt bra för matsmältningen. Fettprofilen erbjuder dessutom en väldigt bra balans mellan omega-3 och omega-6.

Produkten bör vara ekologisk och komma från ett pålitligt varumärke, som Healthwell, Mother Earth eller Rawpower. De varierar också i pris och storlek. Välj ett pris som passar plånboken och en storlek som passar bra i skafferiet.

 • Köp helst ekologiska chiafrön
 • Rekommenderad daglig dos ligger på 15 gram, vilket innebär att en påse på 300 gram räcker i 20 dagar, medan en påse på 750 gram räcker i 50 dagar.

Det är enkelt att få i sig sin dagliga dos av chiafrön tack vare att de är så neutrala i smaken. Strö över gröten, salladen, smoothien eller yoghurten. Det är också en bra topping på hembakat bröd eller muffins. Gör chiapudding eller blanda i ett glas vatten och låt stå i minst en timme för bäst resultat.

 • Väldigt rika omega-3
 • Innehåller vegetabiliskt protein
 • Mycket rika på antioxidanter
 • Positiv inverkan på matsmältningen
 • Mättande och fiberrika
 • Ger jämn blodsockernivå
 • Höga halter av kalcium och c-vitamin
 • Minskar muskelspänning
 • Antiinflammatoriska egenskaper