Bästa 50 tum Tv 2021 Bäst i Test

TV 50 tum bäst i test

2 veckor sedan

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Bästa 55 tums TV:n 2022

För dig som är ute efter en medelstor TV är 50 tum den perfekta storleken. En 50-tums TV är inte för stor och inte för liten – den perfekta storleken för det medelstora vardagsrummet! Du får dessutom mer upplösning för pengarna jämfört med exempelvis en 70-tums TV. Detta eftersom samma upplösning på båda skärmar ger dig fler pixlar per tum på 50-tums varianten, vilket innebär en enormt skarpare bild. 

Du som vill ha en ny TV vill förstås ha det bästa alternativet på marknaden. Här på Produkttestarna har vi sammanställt en lista över de absolut bästa TV-apparaterna på 50 tum, för att göra det enklare för dig att hitta rätt produkt. Lycka till med köpet!

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST

Bästa 65 tum tv 2022

SAMSUNG QE50Q60A

5/5

BRA ALTERNATIV

Bästa 43 tum Tv 2022

Samsung UE50TU6905

4.7/5

BUDGET

Philips 50PUS7855

4.4/5
Läs om produkterna

1 | Samsung QLED QE50Q60A - Bäst i Test

Bästa 65 tum tv 2022

Bland de bästa alternativen för en ny TV idag är Samsungs utbud av QLED. Just denna populära modell kommer i flera olika storlekar, däribland 50 tum, och erbjuder hög prestanda sett till prisbilden. Här finns bland annat röststyrning och Ambient Mode. En riktigt snygg 4K-TV med Samsungs patenterade QLED-teknologi som tillsammans med ett bra pris gör den till vårt val av Bästa 50 tum Tv 2022.

Bra funktioner

Med en TV från Samsung är du garanterad en modern apparat med de senaste teknologin. Några exempel på funktionerna:

• Ambient Mode. Genom att sätta på Ambient Mode när du inte använder dig av TV:n slipper du en stor svart rektangel mitt i rummet. Med Ambient Mode kan panelen istället visa ett bildspel, likt en dynamisk tavla, eller t.ex efterlikna väggen bakom och ge information om tid och väder om man så önskar. En smart funktion som omvandlar TV:n till en del av dekoren!

• HDR. Med HDR, eller High Dynamic Range, får din skärm möjlighet att visa ett mycket bredare färgspektrum. Det innebär högre kontrast på bild och mer realistiska scener. Partier med svarta skuggor i angränsande ljusa omgivningar blir här tydligare.

QLED

LCD-teknologi är numera ett minne blott. I dagens TV-värld är det anpassad LED som gäller. Samsung har sin egen version av denna teknologi, med sina patenterade QLED-skärmar. Med QLED får du en djupare svart färg, vilket innebär en bättre kontrast och mer realism. Du får här en svärta som närmar sej en OLED-skärm och ett färgomfång, ljusstyrka & betraktningsvinkel i toppklass

Game Motion Plus

Moderna spelkonsoler kräver minimal rapportfrekvens för en smidig upplevelse. Denna TV är bra anpassad och kommer med Game Motion Plus & auto-lågt latensläge. Detta läge ser till att din spelkonsol eller PC kan sända signaler direkt till TV:n, utan att behöva gå igenom TV:ns egna processorer. Perfekt för dig som gillar att spela emellanåt.

Summering

Detta är en riktigt prisvärd TV på 50 tum som erbjuder dig en hel del funktionalitet för pengarna. En upplösning på 4K, QLED-teknologi, smart funktionalitet med t.ex dedikerat game-mode. Ska vi leta brister så gör just den mycket slimmade designen att högtalarna för stå tillbaka något men här har man ändå lyckats rimligt bra för normal användning. Är du filmentusiast skulle ändå en extern lösning som en soundbar rekommenderas.

2 | Samsung UE50TU6905 - Bra Alternativ

Bästa 43 tum Tv 2022

För dig som är på jakt efter en riktigt bra 50-tummare med en lite lägre prislapp kan denna TV från Samsung vara helt rätt val. Samsung UE50TU6905 ger dig bra funktioner som HDR10+ & en kompetent Crystal 4K Processor med t.ex  4K-upscaling. 

Du som vill åt en prisvärd Tv för film och spel kan med fördel titta på 6905-seriens modeller. Här får du förutom en upplösning på 4K, dvs fyra gånger så många pixlar som en FHD. Här finns även tillgång till t.ex HDR10+, Samsung;s Crystal Display, AirPlay 2, Google Assistant & gaming med Game Enhancer.

4K UHD Dimming

Tekniken analyserar bilden utifrån zoner för att justera ljusstyrka och kontrast för maximal bildåtergivning & perfekta inställningar. Automatiskt rätt kontrast, färg och ljusstyrka utan krångel med andra ord.

AI-röststyrning

Inbyggd röststyrning baserat på artificiell intelligens . Du får tillgång till såväl Google Assistant som Alexa, och manövrerar om du vill med den egna rösten. Du kan exempelvis starta Netflix &  fråga om morgondagens väderprognos. Det följer förstås även med en standard fjärrkontroll om du gillar det bättre.

Summering

Samsung UE50TU6905 är en populär och prisvärd Tv som kommer med de funktioner som är mest användbara för de flesta av oss. Huvudsaklig skillnad gentemot vårt toppval är att modellens teknik här är bakgrundsbelyst LED och saknar Qled (Quantum dot) teknik.

3 | Philips 50PUS7855 - Budget

Med en upplösning på 4K som lämpar sig utmärkt till både gaming och film kommer denna modell med både Ambilight, Dolby Vision & Atmos. Uppdateringsfrekvensen är här dock något lägre, vilket inte är optimalt för action-packad gaming.

Denna 50-tums TV är ett prisvänligt alternativ från Philips. Även här får du en upplösning på 4K som visualiseras på samt en kristallklar LED-skärm. Med stöd för senaste HDR-tekniken Dolby Vision får du dessutom ett slående färgspektra. Philips speciella Ambilight – här i den  3-sidig versionen sprider ljus & stämning för mer inlevelse speciellt för filmkvällen.

Tekniker

Tekniken styrs här av Philips egna P5-processor som ger gott om kraft att behandla avancerad bild & ljud-återgivning. Processorn klarar t.ex upscaling till 4K av material i lägre upplösning.  

Philips 7855-serie kommer faktiskt även med riktigt bra inbyggda högtalare med subbas som tillsammans med Dolby Atmos ger bästa ljudkvaliteten i klassen.

Ambilight

Med Philips patenterade Ambilight får du en mysigare atmosfär i rummet medan du ser på film, njuter av din favoritserie eller spelar spel på din nya spelkonsol. Ambilight består av en serie av LED-lampor runt sidorna på din TV som ger dig en fantastisk ljusshow i ditt eget vardagsrum. Ljuset hos Ambilighten reflekterar det som händer på skärmen, för en djupare inlevelse och en spännande atmosfär i rummet. Philips Ambilight hjälper deras produkter att sticka ut i en marknad av identiska TV-apparater, och är en funktion som du definitivt kommer uppskatta under fredagsmyset.

Summering

Philips 50PUS7555 är ett prisvärt alternativ med Ambilight och bild/ljudtekniker i framkant via Dolby Atmos & Vision. En för klassen bra högtalaranpassning plussas också för. På minusfronten noteras att uppdateringsfrekvensen här landar på 50 Hz, vilket inte är optimalt för gaming. Operativsystem SAPHI står utanför Google Play och har därav ett mycket mer begränsat utbud.

Köpguide

En 50-tums TV är en medelstor TV som passar både det större och det mindre vardagsrummet. TV-apparater i denna viktklass är varken för stora eller för små, vilket gör att de kan utnyttja en högre upplösning som allra bäst. Med 4K-upplösning och en storlek på 50 tum, får du fler pixlar per tum jämfört med en likvärd TV på exempelvis 75-tum. Det rekommenderas därför att du siktar på en upplösning om runt 4K om du är på jakt efter en riktigt bra 50-tums TV med kristallklar bild. Full HD-upplösning är inte längre standarden, utan TV-apparater nuförtiden ligger vanligtvis på 4K. Även när du köper begagnat borde du sikta på just 4K-upplösning.

Hur ser din TV-miljö ut? Om du redan har ett bra externt ljudsystem samt möjlighet att hänga upp TV:n på väggen går det alldeles utmärkt med vilken TV som helst. Annars behöver du även fundera över väggmontering och ljudkvalitet vid köp av din TV

Uppdateringsfrekvens är även det något att fundera över vid köp av en ny TV. De allra senaste spelkonsolerna går att spela med uppdateringsfrekvenser på 120Hz, medan gamingdatorer kan nå frekvenser på över 300Hz! Det är alltså långt från den tidigare standarden på TV-apparater som låg på 50-60Hz. Om du vill köpa in en ny TV för din fräscha och moderna spelkonsol måste du alltså ta en noga titt på uppdateringsfrekvensen. Minst 120Hz är ett måste för dig som vill få ut så mycket som möjligt ur din PS5 eller Xbox Series X.

Hoppas ni hittar en TV att trivas med!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 1

Relaterade artiklar