Bäddmadrass bäst i test 2023

En bra madrass ska vara tryckavlastande för bästa komfort och sömnkvalitet. Vi har jämfört fem populära bäddmadrasser, och bäst i test blir Emma Diamond, en väl genomtänkt bäddmadrass i premiumsegmentet från populära varumärket Emma.

Bäst i test

Emma Diamond

Bra tryckavlastning

Premium

Tempur Original Supreme Cooltouch

Tempur/21 cm djup

Budget

Emma Flip

HRX skum – tryckavlastande

Produkterna har utvärderats på:

Experttest

Kvalitet

Kundomdömen

Betyg

Testets betyg:
()
Frida Hansson skribent

Av Frida Hansson

Bäst i test 2023

Emma Diamond

Temperaturreglerande

HRX skum

Allergivänlig

10 års garanti

Vi har testat Emma Diamond bäddmadrass, en bekväm och prisvärd madrass med hela 9 cm djup. God komfort, tryckavlastande HRX-skum och temperaturreglerande grafit i skummet samt ett tvättbart överdrag gör den till vinnare i testet. Skumlagret anpassar sig till din kroppsform och ger stöd där du behöver, och den får dessutom mycket fina recensioner av konsumenter.

Bra stöd för ryggen

Emma Diamond ger bra stöd för ryggen, då skummet ger dig optimal tryckavlastning. Det grafitfyllda skumskiktet inuti håller värmen borta, vilket gör att du slipper vakna av värme från madrassen. Madrassen består av 3 skikt: Andningsbart överdrag, temperaturreglerande skum samt stödjande och ventilerande HRX-skum som ger din kropp bra avlastning. Överdraget är avtagbart och kan maskintvättas i 40 grader. 

Värmereglerande grafitpartiklar

Det övre lagret av skum som även består av grafitpartiklar är speciellt utvecklat av så kallad “Diamond Degree®-teknologi”. Det gör att din kropp inte blir för varm under natten, vilket generellt kommer att ge dig bättre sömn. Grafitlagret har god ventilation och materialet andas, vilket ger dig bättre djupsömn, vilket betyder mycket för många.

Ergonomiskt med bra stöd

Mellersta skumskiktet, så kallat HRX ger din kropp bra stöd. Det är ergonomiskt utformat för alla kroppstyper, anpassar sig efter din kropp som fördelar trycket på madrassen. Det ger även bra luftgenomströmning vilket är bra då det inte blir för kompakt och samlar värme.

Allergivänligt material

Madrassen är OEKO-TEX Standard 100-certifierad. Den innehåller inte skadliga kemikalier eller annat som kan påverka din hälsa negativt, vilket gör den till ett hälsosamt val. Madrassen är tillverkad av allergivänligt material, vilket gör den till ett bra val för dig med allergi eller astma.

Hemleverans ingår

Köper du din madrass hos en “Emma-butik” så får du gratis frakt samt retur om du inte skulle vara nöjd. Här får du högsta kvalitet och en madrass du kommer att sova gott i länge.

Premium

Tempur Original Supreme Cooltouch

Tempur madrass 21 cm

Memory foam

CoolTouch™ överdrag

Utvald av experter: Testfakta

Tempur Original Supreme Cooltouch är en riktigt skön och tryckavlastande skummadrass Den har hela 21 cm djup, vilket gör den extra bekväm samt ger bra stöd för kroppen. Överst finns ett extra soft material som är tryckavlastande och anpassar sig efter din kropp.

Tempur är bäst

Tempur är generellt det bästa valet om du vill ha extra god komfort. Det så kallade CoolTouch överdraget ger dig en sval känsla som underlättar om du lätt svettas om natten. Överdraget är avtagbart och kan tvättas i tvättmaskin.

Storlekar

Tempur Original Supreme Cooltouch finns i 90×200 – 160×210 cm, perfekt för dig som är lite längre. Madrassen finns i både fast och mjuk variant beroende på kroppsvikt. Bäddmadrassen kan placeras direkt på en ribbotten eller i sängramen.

Sett till kritiken menar vissa att materialet inte andas riktigt lika bra som testvinnaren. Men utöver det så är den riktigt bekväm, och sömnen är som vi alla vet väldigt viktig, därför är det värt att välja en madrass av högsta kvalitet. 

Budget

Emma Flip bäddmadrass

Vändbar för mjuk och hård sida

HRX-skum för bra stöd

Överdrag med reglering av temp.

Certifierad av OEKO-TEX

Emma Flip är en skön och uppskattad bäddmadrass av konsumenter. Den är fylld med HRX skum samt Airgocell, vilket gör den riktigt skön samt ger stöd åt kroppen. Madrassen är 6 cm djup och har ett mjukt fodral som reglerar temperatur så det inte blir för varmt. Det är även avtagbart och kan tvättas. Madrassen finns i storlekar från 80-180 cm.

Airgocell skum

Det patenterade Airgocell-skummet gör att du får god avlastning för hela kroppen. Det har öppna luftporer vilket gör att det andas samt håller dig sval under natten.

HRX skum

Med HRX skum får du bra stöd, vilket gör att kroppen vilar bättre. Det är tryckavlastande samt stabiliserande. Du som föredrar en fastare madrass bör välja denna sida att sova på, med HRX skummet.

Fuktreglerande fiber

Det elastiska överdraget på madrassen är tillverkat av fiber som är fuktreglerande. Fukten fastnar inte lika lätt som på en vanlig madrass, vilket ger dig en svalare känsla. Överdraget är tillverkat av 98% polyester samt är elastiskt.

Populär

Tempur Original Deluxe 9 cm

Tempur memoryskum

Temp. reglerande överdrag

9 cm djup

10 års garanti

Med Original Tempur bäddmadrass sover du bekvämt. Här har du mjukt memoryskum som ger din kropp avlastning, och den finns i mjuk eller hårdare material. Har du exempelvis ryggsmärta så kan smärtan lindras med en tempurmadrass. Madrassen har behaglig temperatur oavsett värme i rummet, vilket gör att du sover bättre utan att svettas. Madrassen består av viskoelastiskt temperaturkänsligt Tempur-material, vilket ger dig ultimat komfort för god nattsömn.

Fast komfort och tryckavlastande

TEMPUR-madrassen anpassar sig efter din kropp för optimal avlastning. Den relativt fasta madrassen ger komfort och stöd oavsett om du sover på rygg eller på sidan. En av fördelarna med TEMPUR-material är att det kan lindra smärtpunkter på kroppen. Har du exempelvis ryggvärk så kan en TEMPUR madrass ge lindring då kroppen sjunker ned i madrassen. Du får ett jämnt stöd som fördelas över hela kroppen. 

Minskar rörelse

TEMPUR-madrassen är känd för sin förmåga att anpassa sig efter kroppen, samt minska rörelser i sängen. Extra rörelsestabilisering fås genom det översta lagret av skum på 3 cm. 

Dubbelsidigt tvättbart överdrag

Bäddmadrassens överdrag är i velour av hög kvalitet som ger en mjuk och skön känsla, andra sidan av överdraget är tillverkad av dubbel jersey som ger en sval känsla. Överdraget är avtagbart och kan maskintvättas i 60º C.

Lyxig

Tempur 7

TEMPUR – memoryskum

Tryckavlastande

7 cm djup

Tvättbart överdrag

Här har du en riktigt lyxig bäddmadrass med gott stöd, med memoryfoam skum, 7 cm djup samt gjort av TEMPUR-material. Den ger dig mjuk komfort men avlastar samtidigt kroppen så att du får bättre sömn. Madrassen klumpar sig inte, vilket ger dig en jämn och stabil yta som kroppen kan sjunka ned i. Den finns i storlekarna 90, 160 samt 180 cm.

Tempur material

Madrassen använder sig av Tempur material. Ursprungligen användes “Tempur teknologi” av NASA för att skapa långsamt återfjädrande skum för astronauter. Det är en typ av memoryskum som formar sig efter din kropp för bästa avlastning. Tempur anpassar sig efter din vikt, kroppsform och temperatur på ett sätt som memoryskum inte gör. Tempurmaterial andas bättre och ger mer luftgenomströmning samt avleder värme, vilket gör din sömn bättre.

Dubbelsidigt och tvättbart överdrag

TEMPUR-madrassen har mjukt överdrag av stretchig bomull samt ett jersey överdrag som är avtagbart och tvättbart. Överdraget är resistent mot dammkvalster och allergener.