Babyvakt bäst i test

Babyvakt bäst i test

Bäst i test

Bästa babyvakt 2022

Capadi Baby Alarm

5/5

Premium

Bästa babyvakt 2022 Premium

Motorola MBP855

5/5

Budget

Bästa babyvakt 2022

Beurer BY 33

4.2/5

Vilken babyvakt är bäst 2022?

Capadi Baby Alarm blir vårt tips som bästa babyvakt 2022 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 9 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | Capidi Baby Alarm - Babyvakt Bäst i Test

Bästa Babyvakt 2022 – Pris vs Kvalité – Babyvakten från Capidi har en bra räckvidd på 800 meter och över 100 timmars batteritid. Här finns en högkänslig mikrofon med volymkontroll samt  röststyrning.

Capidi babyvakt är en populär modell som uppskattas för alla funktioner som finns. Här har du en modell med låg strålning, över 100 timmars batteritid, upp till 800 meters räckvidd i öppet område. Du har vibratoralarm på föräldraenheten samt ljusalarm. Du fäster den enkelt med ett bältesclip, så att du har full koll på ditt barn var du än är.

Bra räckvidd

Med en räckvidd på 800 meter har du god täckning, tänk dock på att hinder kan störa mottagningen. Capadi är enkel att använda, den har enkla inställningar och några få knappar som du använder dig av.

Laddning

Capidi USB nattlampa kan användas för att ladda enheterna eller som en nattlampa med en kort mikro-USB-kabel. Både baby- och föräldraenheten har en varningsfunktion för lågt batteri och även babyenheten har justerbar mikrofonkänslighet.

Babymonitor med låg strålning          

Många föräldrar kan vara oroliga för strålningsfrekvens, men med denna babyvakt så kan du känna dig lugn, den har nämligen väldigt låg strålning jämför med andra märken och modeller på marknaden. Babyvakt Bäst i Test 2022.

Produktöversikt

2 | Motorola Home MBP855 - Babyvakt Premium

Bästa babyvakt 2022 Premium – Motorola Home har 5” diagonal färgskärm med delad skärmvy, med panorering samt zoom. Trådlös wifi-anslutning. Har kamera/video, infrarött ljus för mörkerséende. Extra allt för dig som söker det bästa.

Bra Funktioner

Motorola MBP855 Connect är en mycket bra babyvakt med Wi-Fi som kan integreras med smartphones, surfplattor och datorer. Den är bärbar och har en 5-tums föräldraenhet med video, vilket ger dig säkrare övervakning av ditt barn. Du styr kameran på babyenheten med hjälp av kontrollerna på föräldraenheten, som har en stor 5 ”diagonal färgskärm med delad skärmvy, och du kan panorera och luta den för att få en bättre bild av ditt barn.

Räckvidden är på 300 meter och batteriet i föräldraenheten räcker i 12 timmar innan du måste ladda upp batteriet igen. Indikatorn  visar när batteritiden börjar ta slut och att batteriet måste laddas på nytt, och den varnar även om du råkar gå utanför räckvidden på ca 300 meter. Det ger dig god säkerhet, och du kan känna dig trygg. 

Visa video med 4 kameror

Du kan visa bilder från monitorn med din smartphone eller surfplatta med hjälp av Hubble-appen för bildskärmen (tillgänglig i App Store och Google Play). Den har infrarött ljus, vilket gör att du kan se ditt barn även i mörker eller svagare ljus. Med den här funktionen får du maximal synlighet utan att störa ditt sovande barn. Du kan koppla ihop upp till 4 kameror för extra säkerhet

Säker anslutning

MBP855 använder 2,4 GHz FHSS för säker anslutning, därför behöver du inte oroa dig att någon annan ska kunna ta sig in i ditt nätverk. Skärmen eliminerar störningar från andra trådlösa enheter som trådlösa och mobiltelefoner, så du får bra och tydlig ljudkvalitet. 

 Tvåvägkommunikation

Du kan prata med ditt barn med hjälp av intercomfunktion. MBP855 Connect har en mikrofon med hög känslighet för att fånga ljud tydligt. LED-volymindikatorn visar hur hög din röst är för att inte skrämma ditt barn. Det finns också en upplyst skärm som låter dig veta om ditt barn börjar vakna upp och låta lite, då kan du snabbt lugna barnet så att det somnar om. 

Övervakar temperatur

MBP 855 har även en innbyggd termometer som mäter rumstemperaturen. Det kan vara till stor hjälp under väldigt varma eller kalla nätter. Temperaturer kan som bekant variera mycket mellan olika rum.

Här har vi verkligen en säker och lättanvänd babyvakt med god prestanda. Och på köpet så ingår även vaggvisor på enheten, så att ditt barn lätt kan somna om. Ett mycket populärt köp i premiumklassen.

3 | Beurer BY 33 - Bästa Budget

Bästa babyvakt 2022

Beurer BY 33 är en enklare men uppskattad digital babymonitor i den lägre prisklassen som gör vad som förväntas på ett bra sätt. By 33 kommer med enheter för barn och föräldrar med ett anpassat EcoMode för minimal strålning. Vårt val som bästa babyvakt i den lite lägre prisklassen.

Ljudövervakning

Här gäller alltså enbart ljudövervakning vilket självklart är det viktigaste hos en produkt av denna typ. Modellen reagerar även vid ljud och uppmärksammar via sina ljusdioder om man föredrar det. Barnets enheten kopplas med strömanslutning medans föräldraenheten här är av trådlös modell.

Som säkerhet ges en varningssignal om kontakten enheterna emellan skulle brytas, och räckvidden mellan sändare och mottagare uppges här till hela 300 meter.

Användare är nöjda med produkten då den är enkel att hantera, funktionen är bra liksom priset.

Ibland kanske du måste gå iväg eller bara känna dig lite mer fri, men ändå kunna ha bra koll på din bebis eller barn då hon/han sover. Du kanske vill kunna sitta i trädgården varma sommarkvällar, se nått på tv eller du kanske får besök av vänner. Då är ett köp av en babyvakt ett perfekt köp. 

Du får två enheter, en hos barnet, och en som du tar med. Via radiovågor/wifi, samt en app, så får du information, via ljud samt bild med video. Men det finns även enklare modeller med enbart ljud, som kan räcka, för att lugna dig. Med vissa modeller kan du även trösta ditt barn med din röst, då ni nu har direktkontakt.

Man kan även på vissa modeller spela upp vaggvisor, få information om temperatur i rummet via en app som du laddat ner, samt justera temperaturen. Det kan vara bra då det är väldigt varma kvällar eller kalla kvällar/nätter. Strålningen för en babyvakt är inte speciellt hög, babyvakterna ska vara kontrollerade och inte avge för mycket strålning som kan påverka barnet. Men du bör ändå inte placera enheten för nära barnet, då viss strålning kan ske.

Annat att tänka på

Något du behöver tänka på är att en babyvakt med video förbrukar mer batteri, måste laddas oftare, samt att den oftast har kortare räckvidd. Köper du en babyvakt med enbart ljud så håller batteriet längre tid, samt att du kan vara på längre avstånd ifrån barnet, och ändå ha god koll på ditt barn. Där får du väga vad som är viktigast för dig, enkel med röstaktivering eller en modell med video.

Med en babyvakt kan du känna dig trygg, då du kan höra och kanske även se ditt barn, beroende på vad du väljer för modell, men en babyvakt kommer att ge dig mer frihet samt god koll på ditt barn, oavsett var du befinner dig.

En Babyvakt eller babywatcher med videofunktion består av två enheter, en babyenhet samt en föräldraenhet. Babyenheten har en mikrofon som är väldigt ljudkänslig, och aktiveras så fort den registrerar ett ljud. Det kan vara att ditt barn börjar gnälla lite, eller vaknar upp och grinar, då hör du det och kan snabbt ta dig till ditt barn, men du kan även prata med barnet direkt och försöka lugna det med din röst eller spela upp vaggvisor som eventuellt kan lugna.

Med röstaktivering aktiveras föräldraenheten då den registrerar ett ljud, annars är den tyst, och sparar då ström. Du kan även röra dig inom ett större område då du endast har en modell med enbart röstövervakning. Med videoövervakning kan du se ditt barn, vilket kan ge dig en större trygghet.

Du kan både se och höra ditt barn. Du kan däremot inte röra dig inom ett större område, då du kan förlora kontakt om hinder är i vägen samt att signalen inte räcker så långt. Men ca 300-800 meter iväg ifrån ditt barn kan du röra dig, då signalen fortfarande är bra. 

Alla signaler, så som wifi påverkas av hinder, framförallt videoövervakning, som kräver bättre signal, och hinder i trädgården, eller tjockare väggar kan påverka mottagningen.

Babymonitorer brukar använda sig av litium-batterier eller laddningsbara batterier, så kallade AA-batterier. En modern babyvakt har ofta en ECO-funktion, och babyvakten intar då viloläge, vilket sparar batteritid. Det brukar även finnas en varningslampa vid låg batteritid, som visar då det är dags att ladda batteriet. Det finns modeller med bra batteritid upp till 100 timmar på standby tid, medans vissa modeller måste laddas upp efter endast ett dygn.

 De billigare varianterna är en enkel analog babyvakt med enbart ljud, och där du inte kan se eller prata med ditt barn, men du hör om det vaknar. Sen finns det mer avancerade modeller som är digitala, och dyrast är de modeller med videoövervakning, där du både kan se och höra ditt barn. 

På vissa modeller får du med vaggvisor som du kan spela upp för barnet så att det kanske somnar om. Det finns även temperaturmätare på de mer avancerade modellerna, som mäter rummets temperatur där barnet sover, samt att du kan justera temperaturen. Det kan vara bra då det sommartid kan bli ganska varmt i rummet, och vintertid, då det snabbt kan bli för svalt i rummet. Så denna finess kan vara värdefull.

Du kan montera din babyvakt på väggen eller bara ställa den bredvid sängen. Tänk dock på att inte ha den för nära ditt barn, då viss strålning kan ske. Strålningen varierar beroende på modell, dock är de flesta babyvakter kontrollerade och säkra för användning, och de avger viss strålning, dock ej farlig.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester