Babyvakt bäst i test 2023

Vi har jämfört 3 populära babymonitorer och Capadi bästa babyvakt i testet. Se vidare för mer info om testets vinnare.

Bäst i test

Capadi Baby Alarm babyvakt bäst i test

Capadi Babyvakt

Bra battertid & täckning

Premium

Motorola home MBP855 babyvakt

Motorola Capadi Babyvakt

Infrarött ljus för mörker

Budget

Babyvakt Beurer BY 84

Beurer Babyvakt BY 84

EcoMode för låg strålning

Produkterna har utvärderats på:

Batteritid

Användarbetyg

Funktioner

Prisvärde

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

Bäst i test 2023
Capadi Baby Alarm babyvakt bäst i test

Capadi Babyvakt

Över 100 timmars standby

Låg strålning, max 10mW.

Räckvidd: Upp till 800 meter.

Ljus & vibratoralarm på föräldraenheten.

Varnar vid svagt batteri på bägge enheterna.

Babyvakten från Capidi har en bra räckvidd på 800 meter och är kapabel till över 100 timmars batteritid. Här finns en högkänslig mikrofon med volymkontroll samt en praktisk röststyrning.

Capidi babyvakt är en populär modell som uppskattas för modellens många bra funktioner. Här har du en modell med låg strålning, över 100 timmars batteritid och upp till 800 meters räckvidd i öppet område. Du har vibratoralarm på föräldraenheten samt ljusalarm och du fäster den enkelt med ett bältesclip, så att du har full koll på ditt barn var du än är.

Bra räckvidd

Med en räckvidd på 800 meter har du god täckning, tänk dock på att hinder kan störa mottagningen. Capadi är enkel att använda, den har enkla inställningar och några få knappar som du använder dig av.

Laddning

Capidi USB nattlampa kan användas för att ladda enheterna eller som en nattlampa med en kort mikro-USB-kabel. Både baby- och föräldraenheten har en varningsfunktion för lågt batteri och även babyenheten har justerbar mikrofonkänslighet.

Babyvakt med låg strålning

Många föräldrar kan vara oroliga för strålningsfrekvens, men med denna babyvakt så kan du känna dig lugn, den har nämligen väldigt låg strålning jämför med andra märken och modeller på marknaden.

Premium
Motorola home MBP855 babyvakt

MotorolaVM855 Babyvakt

5” diagonal färgskärm

Räckvidd: Ca 300 meter

Mobilapp med videofunktion

Trådlöst Wi-Fi

Varnar om kontakten bryts.

Sammankoppla 4 kameror

Infrarött ljus för mörkerseende

Babyvakten Motorola Home kommer med en 5” diagonal färgskärm med delad skärmvy, panorering, zoom samt en trådlös wifi-anslutning. Här finns kamera/video funktion med infrarött ljus för mörkerseende. En babyvakt med extra allt för dig som söker det bästa.

Bra Funktioner

Motorola VM855 Connect ger dig säker och lättanvänd övervakning av ditt barn med hjälp av Wi-Fi, vilket gör att du kan integrera den med dina smartphones, surfplattor och datorer.

Säkerhet via video

Den är bärbar och har en 5-tums föräldraenhet med video, vilket ger dig säkrare övervakning av ditt barn. Du kan panorera, luta och zooma på kameran på babyenheten med hjälp av kontrollerna på föräldraenheten som har en stor 5 tums diagonal färgskärm med delad skärmvy

Kapacitet

Räckvidden är på 300 meter och batteriet i föräldraenheten räcker i upp till 12 timmar, vilket ger dig lång tid att övervaka ditt barn utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut. Indikatorn  visar när batteritiden börjar ta slut och att batteriet måste laddas på nytt, och den varnar även om du råkar gå utanför räckvidden. Det ger dig god säkerhet, och du kan känna dig trygg. 

Babymonitor med 4 kameror

Du kan visa bilder från monitorn med din smartphone eller surfplatta med hjälp av Hubble-appen för bildskärmen (tillgänglig i App Store och Google Play). Den har infrarött ljus, vilket gör att du kan se ditt barn även i mörker eller svagare ljus. Med den här funktionen får du maximal synlighet utan att störa ditt sovande barn. Du kan koppla ihop upp till 4 kameror för extra säkerhet

Säker anslutning

VM855 använder 2,4 GHz FHSS för säker anslutning, därför behöver du inte oroa dig att någon annan ska kunna ta sig in i ditt nätverk. Skärmen eliminerar störningar från andra trådlösa enheter som trådlösa och mobiltelefoner, så du får bra och tydlig ljudkvalitet. 

Tvåvägskommunikation

Du kan prata med ditt barn med hjälp av intercomfunktion. VM855 Connect har en mikrofon med hög känslighet för att fånga ljud tydligt. LED-volymindikatorn visar hur hög din röst är för att inte skrämma ditt barn. Det finns också en upplyst skärm som låter dig veta om ditt barn börjar vakna upp och låta lite, då kan du snabbt lugna barnet så att det somnar om. 

Övervakar temperatur

Motorola 855 har även en inbyggd termometer som mäter rumstemperaturen vilket kan vara till stor hjälp under väldigt varma eller kalla nätter. Temperaturer kan också som bekant variera mycket mellan olika rum.

Sammantaget

Här har vi verkligen en säker och lättanvänd babyvakt med god prestanda och på köpet så ingår även vaggvisor på enheten, så att ditt barn lätt kan somna om. Ett mycket populärt köp i premiumklassen.

Budget
Babyvakt Beurer BY 84

Beurer Babyvakt BY 84

EcoMode för låg strålning.

Räckvidd: Upp till 800 meter.

Övervakar ljud och rörelse,

Symbolindikator.

Automatisk dimming av LCD

Monitorn varnar om kontakten bryts.

Bältesklämma / väggmontering.

Beurer babyövervakning BY 84 är en enklare men uppskattad digital babymonitor i den lägre prisklassen som gör vad som förväntas på ett bra sätt. By 84 kommer med enheter för barn och föräldrar med ett säkert EcoMode för minimal strålning.

Ljud & rörelseövervakning

Här gäller alltså i första hand ljudövervakning vilket självklart är det viktigaste hos en produkt av denna typ, men babyvakten reagerar även vid rörelse och uppmärksammar via sin symbolindikator om bebisen sover, är vaken eller gråter.

Barnets enheten kopplas med strömanslutning medans föräldraenheten här är av trådlös modell. Som säkerhet ges en varningssignal om kontakten enheterna emellan skulle brytas, och räckvidden mellan sändare och mottagare uppges här till hela 800 meter.

Sammantaget

Babyvakten från säkra Beurer är populär och ger oss vad som behövs för att kunna ha säker koll på att bebisen sover och har det bra. Vårt tips i den lite lägre prisklassen av babyvakter.

Köpguide

Ibland kanske du måste gå iväg eller bara känna dig lite mer fri, men ändå kunna ha bra koll på din bebis eller barn då hon/han sover. Du kanske vill kunna sitta i trädgården varma sommarkvällar, se nått på tv eller du kanske får besök av vänner. Då är ett köp av en babyvakt ett perfekt köp. 

Du får två enheter, en hos barnet och en som du tar med. Via både radiovågor och wifi samt en app får du information via ljud samt på de mer avancerade modellerna även bild och video. Med vissa modeller kan du även trösta ditt barn med din röst för trygghet.

På utvalda modeller finns även möjligheten att pela upp vaggvisor samt få information om temperatur i rummet via en app. Det kan vara bra då det är väldigt varma eller kalla kvällar och nätter. Strålningen för en babyvakt är inte speciellt hög men se till att babyvakten är kontrollerad för detta.

Annat att tänka på

Något du behöver tänka på är att en babyvakt med video förbrukar mer batteri, måste laddas oftare, samt att den oftast har kortare räckvidd. Köper du en babyvakt med enbart ljud så håller batteriet längre tid, samt att du kan vara på längre avstånd ifrån barnet, och ändå ha god koll på ditt barn. Där får du väga vad som är viktigast för dig, enkel med röstaktivering eller en modell med video.

Med en babyvakt kan du känna dig trygg, då du kan höra och kanske även se ditt barn, beroende på vad du väljer för modell, men en babyvakt kommer att ge dig mer frihet samt god koll på ditt barn, oavsett var du befinner dig.

Vanliga frågor och svar

En Babyvakt eller babywatcher med videofunktion består av två enheter, en babyenhet samt en föräldraenhet. Babyenheten har en mikrofon som är väldigt ljudkänslig, och aktiveras så fort den registrerar ett ljud.

Det kan vara att ditt barn börjar gny lite, eller vaknar upp och gråter så att du snabbt ta dig till ditt barn, och på vissa modeller kan du även prata med barnet direkt och försöka trösta med din röst eller spela upp vaggvisor som eventuellt kan lugna.

Med röstaktivering aktiveras föräldraenheten då den registrerar ett ljud, annars är den tyst, och sparar då ström. Du kan även röra dig inom ett större område då du endast har en modell med enbart röstövervakning. Med videoövervakning kan du se ditt barn, vilket kan ge dig en större trygghet.

Du kan både se och höra ditt barn. Du kan däremot inte röra dig inom ett större område, då du kan förlora kontakt om hinder är i vägen samt att signalen inte räcker så långt. Men ca 300-800 meter iväg ifrån ditt barn kan du röra dig, då signalen fortfarande är bra. 

Alla signaler, så som wifi påverkas av hinder, framförallt videoövervakning, som kräver bättre signal, och hinder i trädgården, eller tjockare väggar kan påverka mottagningen.

Babymonitorer brukar använda sig av litium-batterier eller laddningsbara batterier, så kallade AA-batterier. En modern babyvakt har ofta en ECO-funktion, och babyvakten intar då viloläge, vilket sparar batteritid. Det brukar även finnas en varningslampa vid låg batteritid, som visar då det är dags att ladda batteriet. Det finns modeller med bra batteritid upp till 100 timmar på standby tid, medans vissa modeller måste laddas upp efter endast ett dygn.

De billigare varianterna är en enkel analog babyvakt med enbart ljud, och där du inte kan se eller prata med ditt barn, men du hör om det vaknar. Sen finns det mer avancerade modeller som är digitala, och dyrast är de modeller med videoövervakning, där du både kan se och höra ditt barn. 

På vissa modeller får du med vaggvisor som du kan spela upp för barnet så att det kanske somnar om. Det finns även temperaturmätare på de mer avancerade modellerna, som mäter rummets temperatur där barnet sover, samt att du kan justera temperaturen. Det kan vara bra då det sommartid kan bli ganska varmt i rummet, och vintertid, då det snabbt kan bli för svalt i rummet. Så denna finess kan vara värdefull.

Du kan montera din babyvakt på väggen eller bara ställa den bredvid sängen. Tänk dock på att inte ha den för nära ditt barn, då viss strålning kan ske. Strålningen varierar beroende på modell, dock är babyvakter från välkända och seriösa tillverkare självklart kontrollerade och säkra för användning även om de likväl avger en mindre med dock ofarlig strålning.