Babysitter bäst i test

Babysitter bäst i test

Bäst i test

Bästa babysitter 2022

4moms MamaRoo 4.0

5/5

Premium

Bästa babysitter Prisvärde 2022

BabyBjörn Bouncer Bliss

5/5

Budget

Bästa Babysitter 2022 Budgetval

Cybex Lemo Babysitter

4.2/5

Vilken är den bästa produkten 2022?

4moms MamaRoo 4.0 får förstaplatsen och blir vårt val som bästa babysitter 2022. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Produkterna har utvärderats på:

Uppdaterad 9 oktober, 2022

Av Linus Samuelsson

Av Linus Samuelsson

Produktöversikt

1 | 4moms MamaRoo 4.0 - Bäst i test

Babysitter bäst i test 2022 – Du som vill ha en modern babysitter med smart funktionalitet borde överväga på 4moms MamaRoo 4.0. Detta är som namnet antyder den fjärde versionen av denna populära och smidigt säkra babysitter. Den kan både underhålla och trösta ditt barn när du är tillfälligt upptagen med annat, något som visat sig vara en mycket uppskattad funktion enligt användarna.

4moms MamaRoo 4.0 är designad att imitera naturliga rörelser för att ge ditt barn en fridfull upplevelse. Här får du 5 unika rörelsescheman, ljudfunktioner, samt möjlighet att styra över det hela via din mobil. En fantastisk babysitter som erbjuder det där lilla extra du är ute efter för ditt barn! Det är just därför som 4moms MamaRoo 4.0 blir bäst-i-test här på Produkttestarna.

5 unika rörelsescheman

Babysittern erbjuder 5 olika och unika rörelsescheman som är designade med riktiga och naturliga rörelser som mall. Vid designprocessen av 4moms MamaRoo 4.0 använde företaget nämligen rörelsesensorer i syfte att observera de rörelser som föräldrar gör med sina barn under en vanlig dag.

Resultatet av denna undersökning har lett till dessa 5 olika rörelsescheman som lugnar och tröstar ditt barn. Produkten kan exempelvis vagga eller gunga ditt barn på ett mer naturligt sätt till följd av denna unika design!

Ljudfunktioner

Barn förlitar sig väldigt mycket på sina intryck, och försöker ständigt lära sig nya saker och ta till sig ny information. Tack vare ljudfunktionen kan du spela in ljud, exempelvis din röst, och spela upp detta för ditt barn. Det går dessutom att sätta på lämplig musik eller spela naturljud. Detta är både lugnande och intellektuellt stimulerande för ditt barn.

Vissa studier har dessutom visat att musik kan hjälpa bebisar att lära sig tala tidigare och lär dem mer komplext språk mycket snabbare än vanligt!

Styr allt via mobilen

Detta är en smart babysitter som lyfter denna kategori av produkt till en helt ny nivå. Här får du nämligen möjlighet att styra all funktionalitet direkt via mobilen. Det innebär att du kan spela upp ljud, ändra rörelseschema, snurra på lekbollarna överst på produkten och mycket mer helt från din egna mobil. Babysittern är kompatibel med alla iPhones från iPhone 4s samt med Android-enheter som stöder Low Energy Bluetooth-läge. Det gäller dock att uppdatera operativsystemet!

Sammanfattning

4moms MamaRoo 4.0 är en smart babysitter som erbjuder det där lilla extra för dig som har en busig bebis att handskas med. Denna babysitter ser till att ditt barn får unna sig en fridfull vila medan du är upptagen med annat. Här ingår bland annat 5 unika rörelsescheman baserade på naturliga rörelser, ljudfunktioner som exempelvis uppspelning av röst eller musik, samt mobilkompatibilitet. Styr allt direkt från mobilen med denna smarta produkt!

Med dessa utmärkta funktioner plus betygen från nöjda föräldrar korar vi 4moms MamaRoo 4.0 till Bästa Babysitter 2022.

Produktöversikt

2 | BabyBjörn Bouncer Bliss - Prisvärd Babysitter

I mellanprisklassen hittar vi Bouncer Bliss av BabyBjörn, som erbjuder en balans mellan pris, funktionalitet och design – givetvis utan att kompromissa på säkerhet. Babybjörn Bouncer Bliss är en minimalistisk babysitter som är både funktionell och snygg. Detta är en ergonomisk produkt som ser till att ditt barn förblir bekvämt samtidigt som sitsen ger stöd för barnets rygg och nacke.

BabyBjörn Bouncer Bliss är svensktillverkad, prisvärd och enkel att flytta runt då den endast väger 3.5 kg. Ett bra val!

Motorisk träning

Varje spark, rullning och annan lek utvecklar musklerna, motoriken och balansen för ditt barn. BabyBjörn Balance Bliss omvandlar därför varje rörelse till rolig gungning som stimulerar balansen och utvecklar motoriken. Det blir dessutom kul för ditt barn att själv få påverka rörelsen!

Mysigt material

En babysitter behöver vara mycket mer än enbart en sits för ditt barn. Här får du en mysig design med mjukt bomullstyg i varma färger och runda former – 

Ergonomi i spader

Ergonomi är otroligt viktigt för att barnet ska trivas i babysittern, då deras kroppar inte är fullt utvecklade än. Det innebär att de behöver detdär extra stödet för rygg och nacke som Bouncer Bliss erbjuder.

Produkten är designad att ge ditt barn stöd redan som nyfödd och erbjuder tre höjdlägen för detta; ett för lek, ett för vila och ett för sömn. När du vill ställa undan babysittern går den smidigt att vika ihop och förvara i ett hörn i garderoben.

Sammanfattning

Detta är en prisvärd och mysig babysitter som tillåter ditt barn att själv påverka gungningen och utveckla motoriken. För dig som vill ha en balans mellan smartare funktionalitet och pris är detta en riktigt bra och säker produkt!

3 | Cybex Lemo Bouncer - Budget

Bästa babysitter 2022 i den lägre prisklassen – Letar du efter en enkel, avskalad variant av en babysitter som ändå gör jobbet? Då kan Cybex Lemo Bouncer vara ett intressant val. Här får du en bra babysitter med god konstruktion och smidig design som håller din bebis säker vid alla tillfällen.

Cybex Lemo Bouncer är en prisbelönt babysitter och ett fint val i budgetprisklassen. Babysittern är ergonomiskt utformad och minimalistisk i stilen.

Säkerheten kommer först

Säkerheten är förstås det absolut viktigaste med en babysitter och något som du inte får kompromissa med. Konstruktionen håller hög standard, och med babysittern tillkommer en löstagbar 5-punktssele som ser till att ditt barn får sitta lugnt, bekvämt och tryggt.

Ergonomisk design

Ergonomin är det näst viktigaste med en babysitter och Cybex Lemo Bouncer levererar detta i spader. Ditt barn får sitta vid matbordet redan från första dagen tack vare denna innovativa och ergonomiska design.

Vinkeln är justerbar vilket innebär att ditt barn kan både sitta upp och ligga ned. Utformningen av babysittern gör det även möjligt för en naturlig gungning vilket vaggar barnet till sömns. Sist men inte minst är överdraget löstagbart vilket är utmärkt för de varmare månaderna.

Sammanfattning

Cybex Lemo Bouncer är ett budgetalternativ som heter duga. Här får du nämligen inga som helst kompromisser vad gäller vare sig säkerheten eller ergonomin. Du får dessutom en snygg och minimalistisk stil som passar in på alla rum och situationer.

Det du inte får är en del smartare lösningar, men det är givetvis inte något helt nödvändigt. Detta är en babysitter som gör vad den ska på ett bra sätt till en mindre peng helt enkelt.

Valet av babysitter kan göra skillnad mellan om barnet trivs eller inte med babysittern. Gemensamt för samtliga babysitters är att säkerhet kommer först, men utöver det finns användbara funktioner som skiljer produkterna åt.

Bland de mer funktionsrika modellerna hittar vi lugnande ljudfunktioner, olika rörelsescheman,  och till och med appstyrning, medans de enklare modellerna helt enkelt erbjuder en säker och praktisk plats för ditt barn.

Vi har granskat marknaden för att hitta de babysitters som är bäst enligt andra föräldrar. Utöver att kravställa på säkerheten har vi även värderat produkterna på ergonomi, funktionalitet och pris.

En ergonomiskt designad babysitter blir inte farligt för din barns rygg, eftersom du kan justera höjden och vinkeln utefter ditt barns behov. Att ha kvar barnet i samma position flera timmar i sträck blir dåligt för ryggen, men om du alternar positionen samt låter barnet växla mellan att ligga på rygg och ligga på mage blir det absolut inget problem!

Allra bäst blir det om barnet får ligga ner, men att låta barnet sitta upp då och då blir inget problem, förutsatt att det inte sker flera timmar i sträck. Sitter barnet i en onaturlig position väldigt länge blir det farligt för ryggen, så det gäller att hålla koll på detta!

Babysittern måste dessutom stå på golvet, inte på ett bord eller en säng, eftersom det finns risk att den välter omkull annars, vilket kan vara farligt för ditt barn. Det är dessutom viktigt att inte lämna barnet utan uppsikt under längre perioder: en babysitter ser till att ditt barn får sitta lugnt och bekvämt, det är inte en produkt som kan ta hand om barnet i flera timmar! 

Följ alltid tillverkarnas riktlinjer, då det kan se olika ut beroende på produkt. Men många babysitters går att använda till ett nyfött barn, men det gäller att barnet sitter med god hållning.

En babysitter för äldre barn behöver kunna tåla en högre vikt samt vara ergonomiskt designad med äldre barn i fokus, eftersom spädbarn och äldre barn har olika behov vad gäller ergonomin. När ditt barn väl är äldre rekommenderas istället en vanlig barnstol istället för en babysitter.

Många babysitters kommer utrustade med en gungfunktion som lugnar ditt barn och vaggar barnet till sömns. Vissa erbjuder även styrning via bluetooth.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade tester