Babysitter bäst i test 2023

Vi har jämfört tre populära babysitters på ergonomi, funktioner, pris och omdömen. Utifrån det blev 4moms MamaRoo 4.0 utsedd som bästa babysittern 2023. Läs hela testet nedan för att hitta den babysitter som passar sig bäst.

Bäst i test

Babysitter bäst i test 2023 4moms MamaRoo 4.0​

4moms MamaRoo Babysitter

Styr via mobilen

Bästa budgetvalet

Babysitter - BabyBjörn Bouncer Bliss ​

BabyBjörn Bouncer Bliss

Motorisk träning

Ergonomisk

Babysitter Cybex Lemo Storm Grey

Cybex Lemo Bouncer

God säkerhet​

Produkterna har utvärderats på:

Ergonomi

Pris

Funktioner

Användarbetyg

Testets betyg:
()
Sara Engberg skribent

Av Sara Engberg

  • Ljuduppspelning kan vara ett naturligt sätt för ditt barn att slappna av: Du kan spela upp röst, naturljud eller musik med vissa smartare babysitters. Det är både lugnande och intellektuellt stimulerande för din bebis!
  • Kompatibilitet med din smartphone är inte nödvändigt, men definitivt användbart: Vissa produkter möjliggör för dig att styra all funktionalitet via din smartphone – perfekt för riktigt hektiska dagar när du jonglerar med flera saker samtidigt!
  • Ergonomin är även den viktig: Ergonomi är något du inte ofta hör när det gäller barnprodukter, men är förstås minst lika viktigt (om inte viktigare) som det är för vuxna! En god ergonomi på din babysitter innebär en bekväm bebis som får möjlighet att röra sig på ett naturligt sätt.
  • Budgeten är viktig att ha i åtanke: Dyrare produkter av denna typ erbjuder sådant som smart funktionalitet och styrning via mobilen, men dessa är förstås inte nödvändiga funktioner för dig som vill ha en enklare babysitter. Fundera över den budget som passar just dina behov!
Bäst i test 2023
Babysitter bäst i test 2023 -  4moms MamaRoo 4.0​

4moms MamaRoo Babysitter

5 rörelsescheman

Vikt: upp till 11 kg

Ljudfunktion

Styr allt via mobilen

Naturliga rörelsescheman

Vi gillar verkligen 4moms MamaRoo 4.0. Denna babysitter har en rad innovativa funktioner som uppskattas av både barn och föräldrar.

Babysitter 4.0

Den fjärde versionen av denna omtyckta babysitter kommer med förbättringar som både underhåller och tröstar ditt barn när du behöver fokusera på andra saker. Rescensioner från nöjda användare bekräftar att dessa funktioner är mycket uppskattade.

Imiterar naturliga rörelser

Framför allt uppskattar vi att 4moms MamaRoo 4.0 är designad för att efterlikna naturliga rörelser. Detta ger ditt barn en harmonisk och fridfull upplevelse. Babysittern är utrustad med unika rörelsescheman, ljudfunktioner och möjligheten att styra allt via din mobiltelefon.

5 unika rörelsescheman

Babysittern kommer med fem olika rörelsescheman, alla baserade på naturliga rörelser. Dessa har utvecklats genom att använda rörelsesensorer för att studera hur föräldrar naturligt rör sina barn. Resultatet är en unik design som lugnar och tröstar ditt barn på ett naturligt sätt.

Ljudfunktioner

Vi uppskattar att ljudfunktionen inte bara är lugnande, utan också intellektuellt stimulerande för ditt barn. Du kan spela in din egen röst eller välja bland olika musik- och naturljud. Studier har visat att musik kan påskynda barns språkutveckling, vilket gör denna funktion ännu mer värdefull.

Styr allt via mobilen

Denna smarta babysitter tar verkligen upplevelsen till nästa nivå genom att erbjuda fullständig styrning via din mobiltelefon. Oavsett om du använder iOS eller Android kan du ändra rörelsescheman, spela upp ljud och mycket mer, allt från din mobil.

Sammanfattning

4moms MamaRoo 4.0 står ut som en mycket omtyckt babysitter som erbjuder många användbara funktioner. Ditt barn kan njuta av en fridfull vila medan du är upptagen, tack vare fem unika rörelsescheman, ljudfunktioner och mobilkompatibilitet. Det är en produkt som verkligen levererar det där lilla extra som vi alla söker för våra barn.

Bästa budget
Babysitter - BabyBjörn Bouncer Bliss ​

BabyBjörn Bouncer Bliss

Ergonomisk

Vikt: Upp till 13 kg

Motorisk träning

Gungande

BabyBjörn Bouncer är en populär och prisvärd babysitter. Framför allt gillar vi dess fina design och ergonomiska samt säkra utformning. Denna svensktillverkade babysitter är en kombination av minimalistisk estetik och praktisk funktionalitet.

Ergonomisk design

Bouncer Bliss är ergonomiskt utformad för att ge optimalt stöd åt ditt barns rygg och nacke. Detta är särskilt viktigt eftersom barns kroppar fortfarande är under utveckling.

Babybjörn Bouncer Bliss är en minimalistisk babysitter som är både funktionell och snygg. Detta är en ergonomisk modell som ser till att ditt barn förblir bekvämt samtidigt som sitsen ger stöd för barnets rygg och nacke. Bouncer Bliss är svensktillverkad, prisvärd och enkel att flytta runt då den endast väger 3.5 kg.

Motorisk träning

Varje spark och rörelse ditt barn gör omvandlas till en rolig gungning. Detta inte bara underhåller ditt barn, utan bidrar också till att utveckla barnets motorik och balans, och stärker musklerna.

Bekvämt material

Vi uppskattar att Bouncer Bliss inte bara är en funktionell sits, utan också en mysig plats för ditt barn att vara på. Med mjukt bomullstyg och varma färger blir det en inbjudande miljö för ditt barn.

Portabel och justerbar

En annan fördel med denna babysitter är dess låga vikt på endast 3,5 kg, vilket gör den enkel att flytta runt. Dessutom erbjuder den tre olika höjdlägen: ett för lek, ett för vila och ett för sömn. När den inte används kan den enkelt vikas ihop och förvaras diskret.

Sammanfattning

BabyBjörn Bouncer Bliss är ett utmärkt val i budgetprisklassen. Även om den inte har de avanceade funktionerna som dyrare babysitters har, så är den ergonomisk. Vi är säkra på att ditt barn kommer tycka om sin nya babysitter.

Ergonomisk
Babysitter Cybex Lemo Storm Grey

Cybex Babysitter

Ergonomisk och prisvärd

Vikt: Upp till 15 kg

Justerbar rygg

Gungande

Som en ett bra val i mellanprisklassen vill vi lyfta fram Cybex Lemo Bouncer. Om du är ute efter en minimalistisk och bra ergonomi, är detta en modell som vi verkligen rekommenderar.

Babysitter med 5-punktssele

Säkerheten är en prioritet i denna modell; Cybex Lemo Bouncer kommer med en löstagbar 5-punktssele, vilket garanterar att ditt barn sitter både bekvämt och tryggt.

Ergonomisk design

Framför allt gillar vi den genomtänkta ergonomin i Cybex Lemo Bouncer. Sitsens vinkel är justerbar, vilket gör det möjligt för ditt barn att både sitta upp och ligga ner. Dessutom erbjuder babysittern en naturlig gungning som lugnande vaggar ditt barn till sömns. Vi uppskattar även att överdraget är löstagbart, vilket är en fördel under de varmare månaderna.

Sammanfattning

Cybex Lemo Bouncer är en babysitter som verkligen levererar och tar hänsyn till alla de viktiga aspekterna i en babysitter; ergonomi, säkerhet och design. Lemo Bouncer är en babysitter som vi varmt kan rekommendera.

Köpguide

Valet av babysitter kan göra skillnad mellan om barnet trivs eller inte med babysittern. Gemensamt för samtliga babysitters är att säkerhet kommer först, men utöver det finns användbara funktioner som skiljer produkterna åt.

Bland de mer funktionsrika modellerna hittar vi lugnande ljudfunktioner, olika rörelsescheman,  och till och med app-styrning, medans de enklare modellerna helt enkelt erbjuder en säker och praktisk plats för ditt barn.

Vi har granskat marknaden för att hitta de babysitters som är bäst enligt andra föräldrar. Utöver att krav ställa på säkerheten har vi även värderat produkterna på ergonomi, funktioner och prisläge.

Vanliga frågor och svar

eftersom du kan justera höjden och vinkeln utefter ditt barns behov. Att ha kvar barnet i samma position flera timmar i sträck blir dåligt för ryggen, men om du alternerar positionen samt låter barnet växla mellan att ligga på rygg och ligga på mage blir det absolut inget problem!

Allra bäst blir det om barnet får ligga ner, men att låta barnet sitta upp då och då blir inget problem, förutsatt att det inte sker flera timmar i sträck. Sitter barnet i en onaturlig position väldigt länge blir det farligt för ryggen, så det gäller att hålla koll på detta!

Position – Säkerhet

Babysittern måste dessutom stå på golvet, inte på ett bord eller en säng, eftersom det finns risk att den välter omkull annars, vilket kan vara farligt för ditt barn. Det är dessutom viktigt att inte lämna barnet utan uppsikt under längre perioder: en babysitter ser till att ditt barn får sitta lugnt och bekvämt, det är inte en produkt som kan ta hand om barnet i flera timmar!

Följ alltid tillverkarnas riktlinjer, då det kan se olika ut beroende på produkt. Men många babysitters går att använda till ett nyfött barn, men det gäller att barnet sitter med god hållning.

En babysitter för äldre barn behöver kunna tåla en högre vikt samt vara ergonomiskt designad med äldre barn i fokus, eftersom spädbarn och äldre barn har olika behov vad gäller ergonomin. När ditt barn väl är äldre rekommenderas istället en vanlig barnstol istället för en babysitter.

Många babysitters kommer utrustade med en gung-funktion som lugnar ditt barn och vaggar barnet till sömns. Vissa erbjuder även styrning via bluetooth.

Senast färdigställda tester

Sockervaddsmaskin bäst i test 2023

Luftrenare bäst i test 2023

Doftpinnar bäst i test 2023

Riskokare bäst i test 2023

65 Tum TV bäst i test 2023