Ashwagandha bäst i test 2022

2022-04-05

Bästa Ashwagandha

Ashwagandha är en uråldrig medicinalväxt med många hälsosamma fördelar. Denna adaptogen (naturligt biologiskt aktivt ämne) kan hjälpa dig att känna mindre oro, ångest och stress, minska depression, samt öka fertilitet och testosteron hos män. Studier har också visat att ashwagandha kan ha en positiv inverkan på hjärnans funktioner, både vad det gäller minne, reaktionstid, koncentration och andra aspekter av hjärnans prestanda.

Denna ört är en av de viktigaste örterna i ayurveda, en form av alternativ medicin baserad på indiska principer för naturlig läkning. Ashwagandha kallas även för indisk ginseng och vinterkörsbär i olika delar av världen. En daglig dos av ashwagandha ger dig många fördelar och det är ett enkelt sätt att öka din livskvalitet på. Även om denna medicinska ört är ett nytt fenomen för många av oss, har den använts i över 3000 år för att lindra stress, öka energinivåerna och förbättra koncentrationen.

Ashwagandha har också använts i traditionell ayurveda för att bygga upp immunsystemet efter sjukdom och för att bota sömnlöshet. Växten är en kraftig buske och med gula blommor på som kan bli upp till fem meter hög. Den förekommer i Indien, Pakistan, Sri Lanka och Nordafrika. När man tillverkar ashwagandha-pulver använder man sig antingen av växtens rot och/eller blad för att göra ett extrakt eller pulver. Tillskotten finns tillgängliga i form av löspulver eller kapslar. Om du väljer att köpa ett pulver kan du blanda ner det i din yoghurt, morgonshake eller smoothie. Du kan även göra din egen hudkräm genom att blanda pulvret med en olja.

Det finns många bra produkter att välja mellan från en handfull tillverkare. Nästa fråga är så klart vilken ashwagandha-produkt som är bäst. Här kan du se vilka fyra produkter som är bäst i test på marknaden just nu. Läs vidare för att lära dig mer om de fyra vinnarna. Vi har sammanfattat den viktigaste informationen så att ni där hemma enkelt kan fatta ett beslut. I vår undersökning har vi testat olika produkter, studerat konsumenternas åsikter och lyssnat på vad experterna har att säga. Ashwagandha-produkterna har utvärderats på kvalitet, näringshalt, pris och andra relevanta faktorer.

Börja med att läsa om de tre vinnarna, Ashwagandha Premium från Healthwell (bäst i test), Better You Premium Ashwagandha (premium), Ashwagandha från Elexir Pharma (med vitamin B5) och budgetalternativet Ashwagandha Kapslar från Healthwell. Läs gärna köpguiden längst ner för mer information om vad man behöver tänka på när man köper ashwagandha.

BÄST I TEST 2022

HEALTHWELL Ashwagandha Premium

4.5/5

PREMIUM

Better You Premium Ashwagandha

4.5/5

POPULÄR

RAWPOWDER ASHWAGANDHA PULVER

4.5/5

BUDGET

HEALTHWELL ASHWAGANDHA KAPSLAR

4.5/5

Innehåll

1 | HEALTHWELL Ashwagandha Premium - Bäst i Test

Högsta dosen på marknaden

Ashwagandha Premium från Healthwell är konsumenternas favorit och erbjuder den högsta dosen på marknaden för ökad mental och fysisk prestation. Bäst i test & Vår val av bästa Ashwagandha 2022.

Du behöver bara ta en kapsel för att få i dig den rekommenderade dosen på 500 mg ashwagandha, som utgörs av två potenta extrakt. Varje kapsel ger dig 300 mg rotpulverextrakt från Withania somnifera, som består av örtens samtliga komponenter, samt 200 mg av ett extra högpotent extrakt från roten med 2,5% withanolider plus andra aktiva ämnen som withaferiner, saponiner och alkaloider.

Svenskt varumärke med internationell närvaro

I tillverkningen av Ashwagandha Premium har de tillsatt piperin för att underlätta upptaget av de hälsorika aktiva ämnena. Eftersom detta är marknadens starkaste extrakt får du det mesta för dina pengar, vilket alltid är ett stort plus när man köper tillskott. Välj om du vill köpa en burk med 120 kapslar, 240 kapslar eller 360 kapslar. Priset per kapsel blir billigare när man köper större kvantitet. Healthwell är ett svenskt företag som tillverkar en mängd kosttillskott för den internationella marknaden. De har varit aktiva sedan 2010 och uppskattas av hälsoentusiaster världen över, så det är ett varumärke du verkligen kan lita på.

2 | Better You Premium Ashwagandha - Premium

Rikt på vitaminer och antioxidanter

Better You Premium Ashwagandha är ett premium tillskott som består av nypon, rosenrot och ashwagandha i en lättsvald kapsel. Nyponpulvret är väldigt rikt på C-vitamin (40 gånger mer än apelsin).

I Better You Premium Ashwagandha finner du även pantotensyra (vitamin B5), som hjälper kroppen att fungera normalt med normala energinivåer, samt pyridoxin (vitamin B6) som stödjer nervsystemets funktioner. Rosenrot har inkluderats för att förhöja de andra komponenternas potens och för att stimulera kroppens energiflöde, vilket gör att man känner sig pigg och alert, tillskillnad från andra tillskott som inte har utformats med detta i åtanke.

Vegetarisk lättsvald kapsel

Detta tillskott kommer i en burk med 90 kapslar som innehåller 400 mg ashwagandha extrakt, 175 mg nyponpulver (varav 9 mg är C-vitamin), 100 mg rosenrot, 5 mg pantotensyra (vitamin B6) och 2,5 mg piperin. Better You Premium Ashwagandha kommer i en vegetabilisk kapsel av cellulosa som är lätt att svälja. Better You är ett väletablerat varumärke som du hittar i butiker som Life, Hälsokraft och Holland & Barret. De erbjuder bara varor av hög kvalitet och rekommenderas av kända svenska idrottsmänniskor.

3 | RAWPOWDER ASHWAGANDHA PULVER - Populär

Ekologiskt pulver för flexibel dosering

RawPowder Ashwagandha Pulver är det bästa alternativet när du vill ta din dagliga dos av ashwagandha som ett löspulver.

Detta är en ekologisk produkt som enkelt kan tillsättas i smoothies, juicer, yoghurt, gröt och liknande. Fördelen med löspulver är så klart att du kan dosera mängden precis som du vill och variera ditt intag enligt dina preferenser. Det är ett finmalt pulver som är enkelt att mixa och blanda ner i olika drycker, krämer och maträtter. Använd RawPowder Ashwagandha Pulver om du vill göra din egen hudkräm. Då blandar du pulvret med en olja, som till exempel kokosnötsolja, och sedan kan du även tillsätta eteriska oljor för att få en god doft.

Indisk ginseng för bättre smoothies

Denna produkt kommer i en påse på 125 gram. Det är en smidig förpackning som enkelt får plats i skåpet där hemma och denna ”indiska ginseng” kommer att vara ett utmärkt tillägg till din samling av hälsosamma tillskott. RawPowder är ett svenskt företag som brinner för ekologiska superfoods och så gott som hela deras sortiment är ekologiskt. De erbjuder även lattemixar, andra superfoods som baobab, groddar, chaga och collagen, torkade bär och pulver, proteintillskott, frön, med mera. Vi rekommenderar gärna deras produkter eftersom det är ett pålitligt, svenskt varumärke.

4 | HEALTHWELL ASHWAGANDHAKAPSLAR - Populär

Extra stark dos av 100% ashwagandha

Ashwagandha Kapslar från Healthwell är en väldigt bra och extra stark produkt med en ovanligt hög koncentration av ashwagandha extrakt.

Du får 400 mg ashwagandha extrakt per kapsel och 1 g extrakt motsvarar 6 g ashwagandha. Tillskottet passar veganer utmärkt då det är en certifierad vegansk produkt. Tabletterna är sammansatta av naturlig kokosolja och kapslarna har tillverkats av vegetabilisk cellulosa. Detta är ett rent tillskott som inte innehåller någonting annat än ashwagandha rotpulver extrakt.

Väldigt prisvärt alternativ

Välj om du vill köpa en burk med 60 kapslar, 120 kapslar eller 180 kapslar. Ju större mängd du köper, desto billigare blir priset per dos. Priset på dessa kapslar är förmodligen billigast på marknaden, vilket är riktigt imponerande med tanke på att det är ett tillskott av god kvalitet från ett väletablerat varumärke som Healthwell. Om du vill ha så mycket som möjligt för pengarna utan att kompromissa på kvalitet så är detta absolut det bästa alternativet.

Köpguide

Vad är ashwagandha?

Ashwagandha är en uråldrig medicinsk ört som används i ayurveda och har hjälpt människor att lindra stress, öka energinivåerna och förbättra koncentrationen i närmare 3000 år. Växten hittas främst i Indien, men förekommer även i mellanöstern och Nordafrika. Använd denna ört för att boosta immunsystemet efter sjukdom, bota sömnlöshet, främja ett balanserat sinnestillstånd, med mera. Ashwagandha är en adaptogen, vilket innebär att det är ett naturligt biologiskt aktivt ämne med många hälsosamma effekter. En adaptogen är heller inte vanebildande, utan verkar aktivt för att normalisera kroppens funktioner för att uppnå homeostas; balans.

Vad är ashwagandha bra för?

Använd denna ört för att boosta immunsystemet efter sjukdom, bota sömnlöshet, främja ett balanserat sinnestillstånd, med mera. Det är numera känt som en av de populäraste ayurveda-adaptogenerna för att motverka stress, ångest, depression och oro. Ashwagandha kan också öka fertilitet och testosteron hos män och förbättra flera av hjärnans funktioner, inklusive minne, koncentration och prestanda.

Fördelar med ashwagandha

 • Kan sänka ditt blodsocker
 • Möjlig positiv inverkan på oro och ångest
 • Kan minska blodsocker i diabetespatienter
 • Kan öka manlig fertilitet
 • Studier har visat på att det kan hjälpa mot stress
 • Förbättrar humöret
 • Hjälper mot stress genom att minska kortisolnivåerna
 • Kan öka muskelmassa och styrka
 • Viss forskning pekar på att det hjälper mot depression
 • Minskar inflammation
 • Sänker kolesterol
 • Sänker triglycerider
 • Studier visar att örten kan förbättra både korttids- och långtidsminnet
 • Kan stimulera produktionen av sköldkörtelhormoner
 • Kan ge män en ökad produktion av testosteron
 • Förbättrar minnet
 • Ökar koncentration

Vilken ashwagandha är bäst?

Ashwagandha Premium från Healthwell är bäst i test. Det är konsumenternas favorit och ger den högsta dosen på marknaden för ökad mental och fysisk prestation. En kapsel ger dig 500 mg ashwagandha, varav 300 mg rotpulverextrakt från Withania somnifera, som består av örtens samtliga komponenter, och 200 mg av ett extra högpotent rotextrakt med 2,5% withanolider.

När ska man ta ashwagandha?

Eftersom denna medicinska ört har en lugnande effekt är det bäst att ta den på kvällen innan man går och lägger sig. Vissa tillskott inkluderar däremot andra ämnen som stimulerar kroppens nervsystem och ger dig energi, och i dessa fall är det bäst att ta det på morgon eller under dagens gång. Läs vad det står på förpackningen för mer specifika råd och rekommendationer.

Hur ska man ta ashwagandha?

Om du köper ditt tillskott i kapselform sväljer du dem med ett glas vatten. Tillskott i pulverform kan blandas ner i smoothies, yoghurt, kräm, gröt eller liknande.

Varför ska man ta ashwagandha?

Ashwagandha har många fördelar som du kan dra nytta av, till exempel för att sänka ditt blodsocker, minska oro, stress och ångest, minska blodsockernivåerna, öka manlig fertilitet och testosteron, vara på bättre humör, minska kortisolnivåerna, öka muskelmassa och styrka, minska inflammation, sänka kolesterol, sänka nivån av triglycerider, med mera.

Vart kommer ashwagandha ifrån?

Den kraftiga Ashwagandha-busken växer främst i Indien, Pakistan, Sri Lanka och Nordafrika.

Hur ska man förvara ashwagandha?

Förvara på en torr, sval och mörk plats.

Var köper man ashwagandha?

Du kan enkelt köpa de fyra bästa produkterna i pålitliga webbutiker genom att klicka på länkarna vi tillhandahåller på den här sidan.

Kan man ta för mycket ashwagandha?

Vi rekommenderar att du följer förpackningens information gällande dosering. Det är aldrig bra att överdosera verksamma ämnen eller medicinska örter.

Vad innehåller ashwagandha?

Ashwagandha-tillskott innehåller ofta extra ämnen, som piperin, niacin, pantotensyra (vitamin B5) eller svartpepparextrakt för att underlätta upptaget av de verksamma ämnena.

Hur mycket ashwagandha ska man ta per dag?

Dosering varierar. Var god följ instruktionerna på din förpackning.

Kan ashwagandha bli för gammalt?

Förpackningen har ett utgångsdatum som bör uppmärksammas.

Kan man ta ashwagandha om man är gravid?

Tala med din läkare innan du använder ashwagandha om du är gravid eller ammar. Det gäller alla tillskott, läkemedel och örtmediciner.

Är ashwagandha laxerande?

Det är bäst att följa rekommenderad dosering enligt förpackningen för att undvika några bieffekter.

Olika typer av ashwagandha

Löspulver kontra kapslar

Välj om du vill ta ashwagandha i kapselform eller som löspulver. Kapslar är jättebra när man vill ta sin dagliga dos snabbt och enkelt och om man inte har något emot att svälja kapslar. Löspulver är väldigt bra när man vill kunna dosera sitt intag utefter behov och ta det i sin smoothie, juice, yoghurt eller morgongröt.

Ekologiska produkter

RawPowder Ashwagandha Pulver är en ekologisk produkt.

Varierande doseringar och innehåll

Beroende på vilken produkt du köper får du en viss dos ashwagandha och eventuellt andra tillsatta ämnen av olika skäl. Ashwagandha Premium från Healthwell, som är bäst i test, ger dig en dos på 500 mg per kapsel. En dos av Better You Premium Ashwagandha innehåller 400 mg ashwagandha extrakt, 175 mg nyponpulver (varav 9 mg är C-Vitamin), 100 mg rosenrot, 5 mg pantotensyra (vitamin B6) och 2,5 mg piperin. Sedan har du RawPowder Ashwagandha Pulver och Ashwagandha Kapslar från Healthwell som består av 100% ashwagandha. Det förekommer även andra anti-stress-inriktade och sömntillskott på marknaden som inkluderar en mindre mängd ashwagandha i samband med andra ämnen som har en positiv effekt på sömn.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 0 / 5. Röster: 0

Relaterade artiklar