Bragg Äppelcidervinäger EKO
Bragg Äppelcidervinäger EKO
Bragg Äppelcidervinäger EKO är troligtvis världens populäraste produkt i denna kategori. Denna ekologiska, råa vinäger har certifierats i USA och den är även kosher-certifierad.
Om du letar efter en ofiltrerad, ekologisk, ouppvärmd och opastöriserad äppelcidervinäger av toppkvalitet med moder då är Braggs Organic Raw ett väldigt säkert kort. Smidigt nog kommer denna vinäger i många olika storlekar – 473 ml, 946 ml och 3790 ml – vilket man kan spara en del pengar på i längden eftersom det blir billigare per dos.
Det hälsoinriktade varumärket Bragg grundades av Paul Bragg, som öppnade sin första hälsobutik i USA år 1912. Det var en personlig kamp för fysisk hälsa som motiverade Bragg att leta fram och formulera unika hälsokurer. Som tonåring blev han förlamad av tuberkulos, men lyckades hela sig själv med rätt kost, träning och andningsövningar. Detta väckte så klart beundran och uppmärksamhet världen över och det gör det än idag.
Med Braggs Organic Raw äppelcidervinäger kan du dra nytta av alla fördelar som erbjuds av denna syrliga dryck. Syrehalten i den klassiska vinägern ligger på 5% och de erbjuder även nya smaker med honung, vindruvor, acai och granatäpple.
Bragg:s drycker har en lägre syrlighet och kan drickas direkt ur flaskan, vilket resulterar i ett dyrare pris, men det kan å andra sidan vara väldigt praktiskt. Idag är Katie Perry delägare i Bragg och fortsätter hålla fanan högt för deras hälsosamma produkter.
Renée Voltaire Äppelcidervinäger
Den ofiltrerade äppelcidervinägern från Renée Voltaire – Raw med Moder – är uppskattad av många, mycket på grund av den goda, milda smaken. När du köper denna vinäger får du också alla fördelar som "modern" erbjuder, eftersom den är ofiltrerad och innehåller ganska mycket moder.
Renée Voltaire består av proteiner, enzymer och vänliga bakterier, vilket ger produkten det där igenkännliga grumliga utseendet. Modern anses vara ett tydligt tecken på en nyttig äppelcidervinäger, för om man filtrerar bort bakteriefloran går man miste om många fördelar.
Renée Voltaire är ett svenskt varumärke som grundades på 90-talet. De tillhandahåller ekologiska produkter i tjusiga förpackningar av god kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Deras vinäger är tillverkad på ekologiska äpplen som fått mogna på träfat och innehåller ej tillsatt socker. Tyvärr hittar du bara deras äppelcidervinäger i 500 ml, men det brukar räcka ett tag eftersom de flesta intar ganska små mängder på daglig basis.
Renée Voltaire erbjuder också raw äppelcidervinägerdryck med cylonkanel & gurkmeja, raw äppelcidervinägerdryck med gurkmeja, ingefära och chili, samt så kallade vinägerlemonader med jordgubbssmak, citron och ingefära och hallonvinäger.
Dryckerna är mindre syrliga, vilket gör att man kan dricka dem direkt ur flaskan, så det är praktiskt när man är ute på språng. Men om man vill vara ekonomisk är det bäst att köpa originalet, Renée Voltaire Raw Äppelcidervinäger med Moder, som ligger på 5%.
Kung Markatta Äppelcidervinäger
Kung Markatta Ofiltrerad Äppelcidervinäger är rå, opastöriserad, ofiltrerad, ouppvärmd, ekologisk, kosher, med moder och en syrehalt på 5%. Kung Markatta är ett populärt svenskt företag som tillverkar ekologiska och rättvisemärkta livsmedel.
Företaget startades av hälsoentusiasten Lennart Olsson år 1983. Denna äppelcidervinäger innehåller inget tillsatt socker, konstgjorda smaker eller färger, så det är ett mycket bra alternativ.
Precis som med andra varianter av äppelcidervinäger rekommenderas en daglig dos på en eller två matskedar. Eftersom den innehåller modern ska flaskan skakas ordentligt för att alla doseringar, bakterier och enzymer ska delas ut jämnt över alla doseringar. Äppelcidervinägern från Kung Markatta kommer i flaskor på 750 ml, men de erbjuder även en filtrerad variant om man föredrar det.
Den filtrerade vinägern är klar, inte grumlig, och kan vara ett bättre alternativ om man vill undvika vinägermodern. Notera att den filtrerade versionen inte har pastöriserats, med andra ord, den har inte uppvärmts i syfte att bevara enzymer och bakterier intakta.
Det här är ett älskat varumärke som alltid levererar bra kvalitet och pålitliga produkter. Kung Markatta har blivit ett känt namn inom hälsosfären, vilket innebär att du kan lita på att du får en riktigt bra äppelcidervinäger.
Den ekologiska äppeljuicen fermenteras och får därefter mogna i minst 6 månader, vilket innebär att de låter processen ta den tid den behöver för att produkten ska komma i perfekt balans.
STHL Äppelcidervinäger EKO
STHL Äppelcidervinäger EKO är en mycket smakrik och god opastöriserad och ofiltrerad raw äppelcidervinäger framtagen av ekologiska äpplen.
Även STHL innehåller "modern", en levande blandning av välgörande enzymer, bakterier och mineraler och med en syrahalten mäts här till 5%. Smakfull vinäger för till exempel både sallad och nyttig samt gott tillskott i vattenglaset för en effektivare matsmältning.
Naturens Apotek Äppelcidervinäger
Naturens apotek äppelcidervinäger är ett alternativ för dig som inte vill dricka äppelcidervinäger. Produkten innehåller 90 tabletter, vilket räcker dig i 45-90 dagar beroende på om du tar en eller två tabletter om dagen.
Tabletterna kan hjälpa med matsmältning genom att öka produktionen av magsyra som bryter ner näringsämnen i kroppen. Äppelcider kan även sänka blodsockernivåerna, vilket kan vara extra viktigt för dig som har diabetes eller är insulinresistens. Äppelcidervinäger kan också påverka upplevd mättnadskänsla, vilket kan vara fördelaktigt för dig som försöker gå ner i vikt.
Vi vill understryka att äppelcidervinäger i tablettform inte har lika mycket forskning bakom sig när det gäller om "moder", dvs. enzymer och goda bakterier, finns i tillräckliga mängder i tabletter. För att vara på säkra sidan så är flytande äppelcidervinäger att föredra.
Det finns ett flertal anledningar till varför det kan vara bra att dricka äppelcidervinäger dagligen. Vinägern bidrar med goda bakterier till tarmen samtidigt som den sägs sänka matens GI värde, allt till fördel för en bättre fungerande kropp.
GI är ett standardiserat sätt för att mäta hur snabbt, hur länge och till vilken utsträckning blodsockernivån påverkas efter att man ätit ett livsmedel. Äppelcidervinäger balanserar också blodsockret, stillar hungern, tillhandahåller vitaminer och ökar vitamineras biotillgänglighet.
Äppelcidervinäger hjälper dig att få igång på magen tack vare vinägerns låga pH-värde, som ökar kroppens produktion av magsyra. Magsyran är viktig i matsmältningsprocessen och kan vara till fördel för dig som brukar lida av förstoppning eller långsam matsmältning.
En vanlig rekommendation är 1-2 matskedar (15 – 30 ml) per dag, utblandat i vatten (1 del vinäger och 5-6 delar vatten). Det går även att ta sin dagliga dos i en salladsdressing blandat med olja, kryddor och örter. Börja gärna med en halv eller en matsked och öka mängden successivt.
Modern förekommer bara i ofiltrerad äppelcidervinäger och bildas naturligt när vinägern jäser. Den består av proteiner, enzymer och vänliga bakterier som ger produkten ett grumligt utseende. Modern försvinner i filtreringsprocessen och därför är det många som förespråkar ofiltrerad äppelcidervinäger.
Filtrerad äppelcidervinäger tillverkas med äppeljuice och vatten. Filtreringsprocessen avlägsnar "modern", dess sediment och partiklar, vilket ger dig en klar, bärnstensfärgad vinäger.
I de flesta fall rekommenderas opastöriserad äppelcidervinäger som inte har utsatts för någon uppvärmning, för att bevara så många levande bakterier och enzymer som möjligt. Vid pastörisering kan vissa av fördelarna med äppelcidervinäger försvinna.
Modern bildas under jäsningsprocessen och består av strängliknande proteinmolekyler, enzymer och mineraler. Detta ger vinägern ett grumligt utseende och modern lägger sig ofta i botten, vilket är varför man alltid ska skaka flaskan innan man använder den.
Vem ska ta äppelcidervinäger?
Alla vuxna kan åtnjuta fördelarna som äppelcidervinäger har att erbjuda, men tala gärna med din doktor först om du tar medicin. Var försiktig med doseringen och drick aldrig outblandad äppelcidervinäger på grund av det relativt höga pH-värdet.
När ska man ta äppelcidervinäger?
För att sätta igång matsmältningen och öka näringsupptaget när man äter kan man dricka äppelcidervinäger innan maten, utblandat i ett glas med vatten. Många föredrar att dricka sin äppelcidervinäger direkt på morgonen när de vaknar.
Hur ska man ta äppelcidervinäger?
Det brukar rekommenderas att man håller sig till en daglig dos på en till två matskedar äppelcidervinäger per dag, som enkelt blandas ut i ett glas med kallt vatten eller en kopp med varmt vatten.
Hur tillverkas äppelcidervinäger?
Äppelcidervinäger tillverkas med jäst äppeljuice, vilket innebär att man låter juicen fermentera. Äppeljuicen blir först till äppelcider, som sedan fermenteras ytterligare till en vinäger.
Är äppelcider i tablettform och kapselform lika effektiva?
Det finns inte lika mycket forskning på äppelcidervinäger i tablettform och kapselform, och det är inte lika säkert att enzymer och bakterier överlever i tabletter och kapslar. Därför är kapslar och tabletter bara ett alternativ om du inte vill dricka äppelcidervinäger.
Klick på länkar till återförsäljare kan ge oss provision