Ansiktsmask bäst i test

Ansiktsmask bäst i test

Bäst i test

Filorga Oxygenx200

Filorga Oxygen Glow Super Perfecting Express

5/5

Prisvärd

The Body Shop British Rose​

The Body Shop
British Rose

4.1/5

Extra lyster

Boscia Luminizing Charcoal Mask​

Boscia
Luminizing Black Mask

4.9/5
Out of Stock

Vilken ansiktsmask är bäst?

Filorga Oxygen Glow blir utsedd som bästa ansiktsmasken 2023 hos Produkttestarna. Nedan kan du läsa mer om testvinnarna och få tips inför ditt köp.

Ansiktsmaskerna har utvärderats på:

Uppdaterad 3 februari, 2023

Produktöversikt

1 | Filorga Oxygen Glow - Bäst i Test

Filorga Oxygen Glow Super Perfecting Express Mask är den bästa ansiktsmasken just nu. En snabbverkande ansiktsmask som ger tillbaks lystern på bara 10 minuter.

Filgoras mask baseras på hyaluronsyra vars egenskaper bidrar till att stärka huden och behålla dess naturliga lyster. Produkten är både återfuktande och lätt exfolierande. Bakom produkten står varumärket Filorga som har utvecklat produkter inom hudvård och skönhet sedan 1978.

Här får du en snabbkorrigerande expressmask med omedelbar effekt, imperfektioner ger lystern i huden tillbaks snabbt och effektivt.

Så används masken

Masken rekommenderas för användning 1-3 gånger i veckan. Ansiktsmasken appliceras generöst på ren och torr hud och låt sedan maskens egenskaper verka i 10 minuter. Masken tas sedan smidigt bort med antingen vatten eller fuktad bomull.

Typ av mask: Kräm/Gelmask.
Aktiva ingredienser: Hyaluronsyra.
Verkningstid: 10 minuter
Hudtyp: Alla hudtyper.
Hur ofta: 1-3 gånger i veckan.

Sammanfattning

Den här masken sticker ut med omedelbar effekt med en underbar glow och mjuk, återfuktad hud.

Produktöversikt

2 | The Body Shop British Rose - Prisvärd & Rosiga Kinder

För de där morgnarna när man vaknar på fel sida finns British Rose där som en snäll vän som får allt att kännas lite bättre.

Denna gelmask innehåller mjukgörande och fuktgivande ingredienser som dessutom är vänliga mot känslig hy, till exempel rosblad, nyponolja och aloe vera. En av huvudingredienserna är glycerin som är en klassisk fuktgivare som verkligen fungerar.

Så används masken

Masken kan med fördel användas 2-3 gånger i veckan. Man behöver bara ett tunt lager produkt och det går bra att använda den på halsen också. Låt verka 5-10 minuter och skölj sedan av.

The Body Shop rekommenderar att du använder en muslinduk för att tvätta bort masken, men det går också bra med exempelvis en sminksvamp eller bomull. De små rosbladen har en liten tendens att fastna på huden, så det krävs lite arbete att få bort den helt. Avsluta med serum och ansiktskräm.

Typ av mask: Gelmask
Aktiva ingredienser: Ros, nyponolja, aloe vera
Verkningstid: 5-10 minuter
Hudtyp: Torr och normal hy
Hur ofta: 2-3 gånger i veckan

Sammanfattning

Den här masken doftar gott och ger en skön känsla på huden. Den är plumpande och gör att du ser fräsch och pigg ut. Du får helt enkelt rosiga kinder – bokstavligt talat! 

3 | Boscia Luminizing Charcoal Mask - Lyster

Boscia Luminizing Charcoal Mask​
Out of Stock
Out of Stock

Känns det som att ditt ansikte behöver en extra boost? Boscias klassiska kolsvarta mask är ett utmärkt val. Denna peel-off mask känns riktigt lyxig och resultatet syns verkligen. Masken renar både huden från orenheter och ger en fin lyster.

Efter fyra veckors användning uppgav 100% av alla i deras egen studie att huden kändes renare och mindre fet och 94,7% tyckte även att deras hy hade blivit mjukare. Visst, företags egna studier ska alltid tas med en nypa salt, men vi har testat denna mask och kan intyga att den är riktigt, riktigt härlig och verkligen både renar och mjukgör.

En annan sak som masken gör är att den ljusar upp huden, vilket kan vara en fördel om du har en ojämn hudton och vill få pigmentfläckar att synas mindre. Det är C-vitaminen i masken som bidrar till detta, medan aktivt kol är det som rengör.

Så används masken

Applicera ett ganska tjockt lager över ansiktet. Undvik ögonbrynen och området runt ögonen. Tänk på att det är lättare att dra av masken i ett stycke om du använder mycket produkt, annars går den sönder när du tar av den och det kan bli ganska jobbigt. Låt verka i 30 minuter och dra sedan försiktigt av masken. Avsluta med serum och ansiktskräm.

Typ av mask: Peel-off mask
Aktiva ingredienser: Aktivt kol, C-vitamin, trollhassel
Verkningstid: 30 minuter
Hudtyp: Alla hudtyper
Hur ofta: 1-2 gånger i veckan

Sammanfattning

Om du är ute efter en lyxig mask som verkligen ger resultat så kommer du att gilla denna. Den exkluderar orenheter, jämnar ut hudtonen, gör huden mjuk och ger dig det där härliga glowet vi alla vill ha. Ett bra & prisvärt alternativ.

Out of Stock

4 | Garnier Pure Charcoal - Bra fuktgivande budgetmask

Om du vill använda en sheet mask som är bra men som inte ruinerar dig är Garnier Skin Active ett riktigt bra alternativ.

Du kan använda den ett par, tre gånger (även om det kanske inte är vad tillverkaren rekommenderar.) Masken är helt svart och innehåller aktivt kol och svart algextrakt. Den är därför rengörande. Men även om den drar ut orenheter ur huden så är den fortfarande väldigt återfuktande tack vare hyaluronsyra, som är en riktig fuktbomb. Masken förminskar också förstorade porer.

Så används masken

Använd masken på rengjord, torr hy. Kläm gärna lite på påsen för att fördela serumet ordentligt över hela sheet masken. Veckla försiktigt ut den och lägg den över ansiktet. Luta dig tillbaka och låt verka 15 minuter. Ta av och dutta sedan in överflödig produkt i ansiktet. Du behöver inte använda några produkter direkt efter masken då huden redan är mättad av produkten.

Typ av mask: Sheet mask
Aktiva ingredienser: Aktivt kol, svart algextrakt, hyaluronsyra
Verkningstid: 15 minuter
Hudtyp: Alla hudtyper
Hur ofta: 1-2 gånger i veckan

Sammanfattning

Den här sheet masken är relativt billig och ger en riktig fuktboost samtidigt som den rengör ansiktet skonsamt. Det känns lite spännande att den är svart, till skillnad från andra sheet masks som brukar vara vita. Det är mycket serum i påsen, så du kan absolut använda den mer än en gång, antingen med arket eller bara applicera som ett vanligt serum.

5 | Sephora Collection - Från topp till tå

SEPHORA COLLECTION 3 Masks
[dfrcs name="SEPHORA COLLECTION 3 Masks Set From Head To Toe"]

Ansiktsmask Vattenmelon – Hårmask kokosnöt – Fotmask Kaktus.

Sephora Collection är en från topp till tå samling med 3 masker – 1 för ansiktet, 1 för ditt hår samt 1 mask för dina fötter. Maskerna kommer med minst 91 % av ingredienserna hämtat från naturens ursprung som berikats med extrakt från kokosnöt, vattenmelon och kaktus. Prisvärt prova på kit.

[dfrcs name="SEPHORA COLLECTION 3 Masks Set From Head To Toe"]

6 | Sephora Green Clay Mask - Prisvärd

Sephora Collection Green Clay Mask
[dfrcs name="Sephora Green Clay Mask"]
[dfrcs name="Sephora Green Clay Mask"]

Sephora har åtta olika lermasker som alla kommer i en liten plastpåse med skruvkork. På förpackningen står det att de räcker till fyra användningar, men det stämmer inte, du kan absolut få fler än tio.

Vår favorit är den gröna, som är speciellt gjord för att rengöra och minska synliga porer, men de andra varianterna är också riktigt bra och det finns en för varje hudtyp. Denna mask innehåller grönt te-extrakt och har exfolierande loofah-pärlor som frigör huden från döda hudceller och ökar lystern i huden.

Så används masken

Applicera masken på rengjord och torr hy. Låt verka i 15 minuter och skölj av med ljummet vatten. Avsluta med serum och ansiktskräm. Denna mask fungerar extra bra på livlös hud som behöver en liten boost. Eftersom den är ganska exfolierande räcker det att använda den en gång i veckan.

Typ av mask: Lermask
Aktiva ingredienser: Lera, grönt te-extrakt, loofah-pärlor
Verkningstid: 15 minuter
Hudtyp: Trött och livlös hy
Hur ofta: 1 gång i veckan

Sammanfattning

Den här masken är precis vad man behöver för att komma tillbaka på banan igen efter en hård vecka på jobbet. Den exfolierar bort död hud och förbättrar hudens struktur samtidigt som den återfuktar. Och att man får vara grön i ansiktet en stund piggar alltid upp.

[dfrcs name="Sephora Green Clay Mask"]

7 | The Body Shop Mineral and Ginger - Värms upp automatiskt

The Body Shop Mineral and Ginger
[dfrcs name="The Body Shop Mineral and Ginger"]
[dfrcs name="The Body Shop Mineral and Ginger"]

För den som inte har testat en självuppvärmande ansiktsmask som denna kan det kännas lite ovant och konstigt till en början, men när man väl har vant sig kan man inte annat än älska den. Masken värms automatiskt upp när du applicerar den så att dess vårdande och rengörande egenskaper förstärks.

Resultatet blir att det känns som att du får en ansiktsbehandling på ett lyxigt spa. Masken innehåller bland annat kaolinlera, algextrakt och eteriska oljor och rengör huden på djupet samtidigt som den återfuktar intensivt. Riktigt härlig är den!

Så används masken

Applicera med fingrarna och var noga med att undvika munnen och huden runt ögonen. Du kommer genast att känna att masken blir varm, men den blir inte så varm så att den bränns. Låt verka i fem minuter och skölj sedan bort med ljummet vatten. Används 1-2 gånger i veckan. Avsluta med serum och ansiktskräm.

Typ av mask: Självuppvärmande lermask
Aktiva ingredienser: Kaolinlera, algextrakt, eteriska oljor
Verkningstid: 5 minuter
Hudtyp: Fet/normal hy
Hur ofta: 1-2 gånger i veckan

Sammanfattning

Den här masken är perfekt att ha bland din samling av ansiktsmasker eftersom den är något alldeles extra, utan att kosta skjortan. Det är en kul effekt att den värms upp och den känns väldigt effektiv. Vi gillar verkligen lystern som huden får efter användning av denna mask. Ett litet minus får den ändå för att det är lite svårt att klämma ut produkten när man har använt den några gånger. Man får trycka ganska hårt. Den är också lite svår att skölja bort.

[dfrcs name="The Body Shop Mineral and Ginger"]

8 | Lush Oatifix - Bra för känslig hy

Lush Oatifix
[dfrcs name="lush oatifix"]
[dfrcs name="lush oatifix"]

Lush har ett gäng riktigt härliga färska ansiktsmasker som är gjorda av naturliga ingredienser, och en av våra favoriter är Oatifix. Denna mask kombinerar finmald havre, banan, mandel, kaolin och illipesmör. Havren exfolierar försiktigt bort död hud när du sköljer bort masken, och masken är väldigt återfuktande.

Särskilt de som har känslig hy och eksem uppskattar den här ansiktsmasken, eftersom den ger en peeling som inte upprör huden utan tvärtom lugnar den. Dessutom luktar den lite som kakdeg tack vare havren och det faktum att den är doftsatt med vaniljstång, och det gör inget precis. Även i denna mask är det mycket glycerin.

Så används masken

Ansiktsmaskerna från Lush är färska masker, vilket innebär att de inte är fullproppade av konserveringsmedel utan i stället förvaras i kylskåp. De håller i en månad efter tillverkning.

Applicera ett generöst lager i ansiktet. Från personal på Lush fick vi höra att en burk skulle räcka till fyra omgångar, men sanningen är att den räcker till många fler gånger än så. Låt verka i 15-20 minuter och använd 1-2 gånger i veckan. Avsluta med serum och ansiktskräm.

När du har tömt burken så diskar du ur den och ger tillbaka till butiken. Ett tips är att när man lämnar in fem tomma burkar på Lush så får man en ansiktsmask gratis som belöning. Det är dock viktigt att de är helt rena, annars tar de inte emot dem eftersom det kan finnas mögel och andra otrevligheter som personalen inte ska behöva hantera.

Typ av mask: Färsk naturlig mask
Aktiva ingredienser: Havre, mandel och illipesmör
Verkningstid: 15-20 minuter
Hudtyp: Känslig, torr och normal hy
Hur ofta: 1-2 gånger i veckan

Sammanfattning

För den som gillar ekologiska, naturliga produkter och som kanske dessutom har känslig hy är den här masken perfekt. Den har rena och okomplicerade ingredienser som vårdar huden och exfolierar utan att irritera.

[dfrcs name="lush oatifix"]

9 | Skinroller Pink Clay Mask - Bra allroundprodukt

Skinroller Pink Clay Mask
[dfrcs name="Skinroller Pink Clay Mask"]
[dfrcs name="Skinroller Pink Clay Mask"]

Ibland kanske man inte har någon speciell anledning att lägga en ansiktsmask, man bara känner att huden behöver något extra just idag. I så fall kan vi rekommendera Skinrollers rosa lermask. Denna mask funkar för alla hudtyper och både mjukgör, stramar åt huden och rengör den.

Masken minskar inflammation och kan även hjälpa mot akne. Dessutom boostar den hudens cellproduktion så att din hy blir ungdomligare. Att den är rosa till färgen gör att den känns extra trevlig att smeta på sig.

Så används masken

Den här masken används på rengjord, torr hy. Se till att dina fingrar inte är blöta när du tar av den, för då är det mycket svårare att applicera den. Låt verka 10-15 minuter innan du sköljer av masken med ljummet vatten. Du märker när masken har torkat helt, då det inte finns några blöta fläckar kvar.  Avsluta med serum och ansiktskräm.

Typ av mask: Lermask
Aktiva ingredienser: Rosa lera, aloe vera, grönt te-extrakt
Verkningstid: 10-15 minuter
Hudtyp: Alla hudtyper
Hur ofta: Med fördel flera gånger i veckan

Sammanfattning

En skön, snygg ansiktsmask i rosa som får dagen att kännas lite bättre. Den här masken gör allt – renar huden, ökar cellproduktionen och mjukar upp och återfuktar. En vinnare som garanterat blir en favorit.

[dfrcs name="Skinroller Pink Clay Mask"]

En bra ansiktsmask hjälper dig både med att få en hy med fin lyster samtidigt som den motverkar vanliga problem som torr hud, akne och förebyggning av rynkor. Eftersom att ansiktsmasker är så populära så finns det även många produkter. Men det är viktigt att välja en produkt som passar din hudtyp, och med många alternativ blir det än svårare att veta vilken som passar bäst för dig.

Detta beror lite på vilken sorts mask man använder. Vissa fuktmasker kan du använda varje dag om du skulle vilja, medan andra masker mot orenheter och fet hy är ganska uttorkande och bara bör användas en gång i veckan. Läs på förpackningen och prova dig fram vad som fungerar för din hy. Du kan också testa att använda olika masker för att ge din hy allt den behöver.

Det viktigaste är att huden i ansiktet är rengjord när du lägger ansiktsmasken. Vissa masker går sedan bra att använda direkt på torr hy, medan andra går på bättre när ansiktet är lätt fuktigt. Att lägga masken efter att du har badat eller duschat kan göra det lättare för masken att verka.

Detta är olika för olika sorter, det kan vara allt från tre minuter till en halvtimme. Om masken har kraftfulla ingredienser, till exempel om den innehåller syror som ger en sorts kemisk peeling, eller om den är framtagen för att motverka finnar är det extra viktigt att följa tidsangivelsen på förpackningen.

En fuktmask är oftast väldigt mild och det gör inget om den sitter på lite extra. Om du använder en lermask kan du oftast vänta med att skölja av den tills den har torkat helt.

En sheet mask, eller en arkmask som det heter på ren svenska består av en liten tyglapp med hål för ögon, näsa och mun som är genomdränkt med ett serum. Sheet masken läggs över ansiktet och ligger sedan på ett tag, innan man tar av den. Man behöver inte skölja ansiktet, utan man brukar bara behöva dutta med fingrarna för att serumet ska absorberas helt av huden.

Dessa masker är ofta ganska dyra, så ett tips kan vara att återanvända masken ett par gånger. Oftast finns det kvar gott om serum i förpackningen som är synd att slänga efter bara en användning.

En peel-off mask appliceras som en vanlig ansiktsmask och när den har torkat är det bara att dra av den, som ett plåster ungefär. Här gäller det att undvika att få masken i håret och i ögonbrynen, eftersom det blir svårare att få bort den då. Om du ändå råkar få lite produkt där är det smart att skölja bort den med varmt vatten i stället för att dra bort den, så du inte riskerar att vaxa bort håret. Det brukar inte lossna något hår, men man vet ju aldrig.

Nose strips är en sorts miniansiktsmask för näsan vars syfte är att råda bot på pormaskar. Man sätter den lilla klisterlappen på näsan, låter den verka och sedan drar man försiktigt bort den. Det bästa i kråksången är när man verkligen kan se vita prickar på den efter att man har använt den. Då vet man att den fungerar.

Multimasking innebär att man använder flera olika sorters ansiktsmasker samtidigt. Det kan till exempel vara att du vill bli av med pormaskar på näsan, men resten av ansiktet behöver få lite extra fukt.

På i stort sett alla förpackningar för ansiktsmasker så står det att man ska undvika huden runt ögonen. Detta beror både på att det inte är bra att få produkten i ögonen och att huden där är mycket tunnare än i resten av ansiktet. Om du vill vårda dina påsar under ögonen lite extra är det bättre att satsa på en särskild ögonmask och använda en riktigt bra ögonkräm som tillför massor med fukt.

Det absolut bästa sättet att spara pengar är att välja en lite större förpackning. Masker som det bara finns tillräckligt med produkt för att använda en eller max två gånger blir mycket, mycket dyrare per användning. Även om du köper en billig engångsförpackning i mataffären så blir det dyrare än att köpa en från ett fint märke som du kan använda många gånger.

Senast framtagna tester

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 4.8 / 5. Antal betyg: 5

Relaterade tester