Ångmopp bäst i test

2022-04-03

Bästa ångmopp 2022

En ångmopp passar bra om du vill kunna städa ditt hem på ett enkelt sätt utan kemikalier. Särskilt de som har små barn som leker och kryper på golvet brukar oroa sig över att de får i sig saker som inte är bra för deras hälsa. En bra ångmopp är ett utmärkt redskap för att städa golv skinande rena.

Moppen använder vattenånga för att avlägsna bakterier och du behöver inte använda något rengöringsmedel tillsammans med moppen. Bra för både miljö och ekonomi.

Men är ångmoppar verkligen så bra som de verkar? Vissa är skeptiska eftersom de mest har hört talas om denna produkt genom olika tv-shoppar. Men det finns en hel del bra moppar att välja på från kända märken som du nog vågar lita på. Vi har letat upp ångmopparna som har de allra nöjdaste användarna, så att du inte behöver gissa!

I guiden listar vi de bästa ångmopparna för 2021 samt en köpguide som tipsar om vad du kan tänka på innan du väljer mopp. Vi hoppas att du kommer att hitta rätt produkt för dig så att dina golv kan bli skinande rena.

BÄST I TEST

Bästa Ångmopp 2022

Morphy Richards
720512

4.5/5

PREMIUM

Bästa ångmopp 2022

Black & Decker
FSMH13151SM

4.4/5

BUDGET

Vileda Steam
Ångmopp

3.5/5
Innehåll

1 | Morphy Richards – Ångmopp Bäst i Test

Bästa Ångmopp 2022

Bästa ångmopp 2022 – Vår favoritångmopp bland de vi har kollat på är Morphy Richards 9-in-1. Denna apparat är så mycket mer än en mopp. Eftersom man kan använda den i handhållet läge kan man använda den för att städa det mesta i hemmet.

Här medföljer många olika tillbehör så att du kan göra rent dina mattor, i soffan eller varför inte dina fönster. Du får även med två mikrofiberdukar för golven.

Bra för vardagens städning

De flesta som köper en ångmopp är ute efter något som de kan använda när de städar hemma i stället för en vanlig mopp och vanliga städredskap. I detta fall kommer du sannolikt att bli väldigt nöjd med Morphy Richards 9-in-1. De allra flesta som använder den tycker att den är perfekt att använda till vardags och tycker särskilt att golven blir renare än någonsin, samtidigt som de torkar mycket snabbt.

Bland de snyggaste på marknaden

Det är så klart en fördel om moppen är snygg, så att du inte behöver dra dig för att lämna den framme om det är praktiskt för dig. Denna mopp har en stilren, lite futuristisk design och är dessutom relativt lätt och smidig. Vitt passar in i de flesta hem, och de ljusgröna detaljerna påminner om att detta är en miljövänlig rengöringsmetod för ditt hem.

Sammanfattning

Moppen från Morphy är inte alltför dyr, och man får med många tillbehör. Den är snygg och praktisk. Enda nackdelen med modellen är att tanken är relativt liten och räcker ungefär för användning i 11 minuter. Sammantaget blir Morphy Richards  vårt förstaval och bästa ångmopp 2022.

2 | Black & Decker - Premium

Bästa ångmopp 2022

Ett steg upp  i prisklassen hittar du denna ångmopp från Black & Decker. Denna modell är visserligen dyrare, men den slår andra modeller på fingrarna när det gäller det mesta.

Detaljer är viktiga saker som kan göra stor skillnad för städningen. Om du vet med dig att du kommer använda din ångmopp mycket så kan vi verkligen tipsa om den här. Den har en sladdlängd på 6 meter, värms upp på bara 15 sekunder och har en tank på 0,5 liter. Dessutom medföljer ett gäng smidiga tillbehör, bland annat SteaMitt, som är en handske du tar på dig. Plötsligt har du en ny superkraft och det kommer ånga från din hand när du städar!

Gjord för daglig användning

En annan sak som är en klar fördel med denna ångmopp är hur tålig den känns. Även om den är lätt och smidig att använda så känns den samtidigt stadig. Moppen är helt enkelt gjord för daglig användning och kommer med 2 års tillverkargaranti.

Sammanfattning

En premium-mopp som fungerar att städa det mesta med. Moppen gör städningen lättare genom att ha en lång sladd, stor tank och snabb uppvärmningstid. Dessutom medföljer praktiska tillbehör såsom SteaMitt – handsken som utvecklar ånga. Moppen är även en riktig lättviktare med sina 2,7 kg.

3 | Vileda Steam - Budget

Vileda Steam är det perfekta budgetalternativet för dig som vill kunna städa främst golven där hemma. Modellen har visserligen inte en massa häftiga funktioner och tillbehör som de andra ångmopparna, men å andra sidan behöver man ju inte det om det främst är golven som ska städas.

Gör vad den ska

Här medföljer två stycken mikrofibermoppar när du köper Vileda Steam och denna moppt fungerar utmärkt för vardagsbruk såväl som storstädning. Den fungerar på alla golv och det finns även en inställning för mattor så att du kan göra rent mattor och heltäckningsmattor. Suveränt om du råkar spilla eller har husdjur och barn som smutsar ner.

Förvånansvärt effektiv

En sak som gör att Vileda Steam sticker ut är hur länge man kan använda den innan man behöver fylla på vatten. Enligt Vileda själva räcker nämligen tanken på 400 ml till 28 minuters användning, vilket är bra mycket längre än de andra modellerna vi har tittat på. Detta är visserligen när den används på minimuminställningen. Moppen värms även upp på 15 sekunder, vilket man inte kan klaga på.

En annan positiv sak med denna ång-mopp är att den har ett trekantigt mopphuvud, vilket gör det lätt att rengöra i hörn.

Bästa ångmopp 2022

Sammanfattning

Vileda Steam är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en billig ångmopp för att endast rengöra golv och mattor. Den har lång sladd, man kan rengöra upp till 120 m2 utan att fylla på tanken och modellen är lätt och smidig. Ett riktigt bra val för vardagsstädningen helt enkelt, oavsett om du bor stort eller litet. Den kan användas på alla typer av golv.

Köpguide

Är ångmoppar verkligen bra ?

Många som använder en ångmopp för första gången blir förvånade över hur effektiva de är. Beroende på tillbehör kan man inte bara städa golv, utan även saker som exempelvis kakelfogar, som annars kan vara ett elände att få rena. Vissa moppar kan man även använda på mattor, vilket är perfekt om man har husdjur och barn som smutsar ner.

Kan man använda ångmoppar till badrum ?

Du kan absolut använda ångmoppen i ditt badrum. Den kan hjälpa till att få bort ingrodd smuts som är svår att få bort på annat sätt. Dessutom slipper du använda skarpa kemikalier.

Kan man tillsätta någon typ av doft till sin mopp ?

Ja, det finns doftessens man kan köpa som fungerar att använda till ångmoppar. Ibland innehåller de även luktborttagare. Men eftersom ångmoppen dödar bakterier tar den automatiskt bort dålig lukt.

Ångmoppar och trägolv ?

Vissa tänker sig att trägolv inte borde må så bra av att tvättas med ånga, eftersom trä sväller av vatten. Men det är stor skillnad på att använda en ångmopp och en vanlig mopp. Den största skillnaden är temperaturen. Ångan är helt enkelt bra mycket varmare än vattnet du tappar upp från kranen, och därför så torkar det hela mycket snabbare.

När man ångmoppar är det inte själva vattnet som gör rent i första hand, utan värmen och därför används ganska lite vatten. De flesta upplever att golven är torra i andra ändan av rummet innan de ens har hunnit gå vidare till nästa rum.

Vi har inte testat att moppa trägolv varje dag, så det är möjligt att golven skulle kunna ta stryk av det, men för veckostädning finns det inga belägg för att du ska behöva oroa dig. Om du har dyra trägolv kan du alltid ta kontakt med butiken du köpt dem i för att höra dig för vad tillverkaren rekommenderar.

Ångmoppar på heltäckningsmatta ?

Det kan man göra, men den fungerar inte som en riktig mattvättmaskin som drar upp smutsen ur mattan. Men en ordentlig dammsugning och ångmoppning för att få död på äckligheter och bekämpa dålig lukt kan göra att du behöver göra en professionell städning av heltäckningsmattorna betydligt mer sällan.

Använder man en ångmopp i stället för dammsugare?

Nej, ångmoppen används i stället för en traditionell golvmopp. Däremot finns det ångdammsugare, som fungerar som dammsugare och mopp samtidigt, men detta är en annan produkt.

Vad mer än golv kan man göra rent med en ångmopp ?

De flesta moppar går även att använda till annan städning och påminner då om en handdammsugare. De kan användas till att rengöra ytor, kakel, möbler, textilier, fönster och det mesta annat som behöver en ordentlig rengöring där hemma.

Finns det ångmoppar som är som robotdammsugare ?

Ja, det finns golvrengörare från iRobot som både sopar och moppar golvet med ånga. I den här artikeln fokuserar vi dock på vanliga ångmoppar, men iRobot har fått väldigt goda omdömen och kan vara värd ett övervägande om ni vill automatisera er städning.

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 6

Relaterade artiklar