43 Tum TV Bäst i test 2020

Senast uppdaterad: 2020-11-25

Genomgång av de bästa 43″ Tv 2020 när man jämför pris, skärpa, ljud, funktioner och design.  Hitta rätt tv för dig. Vi har jämfört konsumenttester med användarnas egna recensioner för att komma fram till vilka modeller som nästan helt garanterat kommer göra även den kräsne tv-tittaren nöjd.

BÄST I TEST

Samsung QLED
QE43Q60T

4.7/5

BUDGET

Bästa 43 tum Tv 2020

LG
43UN7100

4.7/5

PREMIUM

Bästa 43 tum Tv 2020

Samsung
The Sero QE43LS05T

4.7/5

Köptips | Se hela guiden

Innehåll

1 | Samsung QLED QE43Q60T - Bästa 43 tum Tv 2020

Samsung QLED QE43Q60T. Om du vill att din tv-upplevelse ska ge gåshud så behövs det bra färg, och det står verkligen den här modellen för. Här finns det faktiskt möjlighet till hela en miljard färger via denna utmärkta Qled VA-panel! Mer än så kan man knappast önska sig. En annan bonus när det gäller färgåtergivningen är att skärmen är lika bra att se på oavsett vilken vinkel du tittar från. Perfekt om ni har en stor familj där alla sitter samlade i hörnsoffan. Tv:n använder sig av speciell bakbelysningsteknik som bidrar till ett större djup och bättre kontraster.

 Slimmad design och ambient mode

För den som fokuserar på detaljer är det värdefullt att tv:n smälter in bra med ens inredning. Denna modell är väldigt slimmad och stilren och tar inte för sig förrän du väljer vad den ska visa. Om du vill undvika en stor svart yta i vardagsrummet som förstör känslan kan du välja att använda dig av ambient mode, där du kan presentera dina egna foton. Du kan också välja att visa kollage eller bildspel. Detta påminner lite om Samsungs The Frame-tv, där man kan välja att visa bilder som matchar interiören. 

Smidig att använda

Oavsett om du vill titta på vanliga tv-program, streama eller använda appar till något så styrs allt med Samsungs smidiga One Remote Control. Perfekt om du som vi är trött på att ha minst tre olika fjärrkontroller som tar plats på soffbordet.

Denna tv är också ett bra val om du jobbar hemifrån, eftersom det är lätt att koppla upp datorn mot den. Dessutom kan du enkelt komma åt filer som är sparade på Microsoft Office 365.

Smarta funktioner

En trevlig funktion är att om du vill spegla din mobils skärm på tv:n så kan du gå fram till tv:n och hålla din mobil mot den. Suveränt om du vill visa dina kompisar en video du har filmat till exempel.

Man kan också ställa in så att man ser två bilder på samma skärm. Du kanske exempelvis vill kolla på din favoritserie samtidigt som du tränar till en Youtubevideo, och då kan du ha de båda bilderna bredvid varandra. När det kommer till att spela på tv:n via konsol finns ett dedikerat HGiG-läge där panelen anpassar hdr-material från spelen utifrån tv:s specifikationer för bästa gameupplevelse.

Tv:n är en sann smart-tv och kan fungera som basen för ditt smarta hem. Från soffan kan du kolla vad som finns i kylskåpet, styra robotdammsugaren eller ändra belysningen, beroende på vilka kompatibla IoT-enheter du har där hemma.

Sammanfattning

Denna tv har genomgående fina recensioner. Den ger dig allt och lite till som man kan förvänta sig av en tv i denna ändock relativt låga prisklass. Du får fantastiska Qled färger, hela en miljard olika nyanser, och smarta funktioner som exempelvis delad skärm och möjlighet att spegla din mobilskärm. Vårt topp-val av bästa 43 tum tv 2020.

Specifikationer

Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Bildskärmsteknik: LCD/QLED
Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
Samsung Picture Quality Index 3100
Paneltyp: VA
HDMI 2.1: 3 st
USB 2.0: 2 st

HDR: HLG, HDR 10, HDR 10+
Ljudformat: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus
Streaming-standard: AirPlay 2
Röststyrning: Google Assistant
Ethernet & Wi-Fi
Produktbeskrivning: Samsung QE43Q60T

2 | LG 43UN7100 – Budgetval bästa 43 tum Tv 2020

Bästa 43 tum Tv 2020

För den som letar efter en någorlunda billig tv som ändå ger dig grym underhållning är LG UN71 ett riktigt bra alternativ. Denna tv har både bra bild och ljud – här får man faktiskt surroundljud som är bättre än på många dyrare modeller. Många som köpt denna tv är förvånade över hur hög kvalitet ljudet och bilden håller. Därför funkar den både för den som är ute efter en extra tv att ha i barn-rummet och för den som vill ha något nytt till vardagsrummet som familjen kan samlas framför. Oavsett vilken vinkel du tittar på tv:n från så är färgåtergivningen och skärpan bra.

Den är också bra för spel och ger både en snygg bild anpassad efter ditt spel och ger ingen fördröjning som förstör din spelupplevelse. Ett annat stort plus är att den är väldigt lätt att komma igång med. Perfekt om du vet med dig att du är lite oteknisk! De förval som finns tillgängliga att välja emellan är: Spelläge, Filmläge, ekoläge, Sportläge, expertläge, hotelläge, Standard mode, Auto Low Latency (ALLM – Bra för spel med snabba bildrörelser)

Kompromisser som gör den billig

Självklart finns det några saker man måste kompromissa på när man köper en tv som är några tusenlappar billigare än toppmodellerna. Här handlar det mest om fjärrkontrollen som känns rätt plastig och ibland är lite trög, samt att menyerna kan vara lite sega. En annan sak som vissa reagerat på är att tv:ns fötter kanske inte känns helt stabila, så om du har barn eller husdjur som kan råka komma åt tv:n kan det vara en bra idé att sätta upp den på väggen.

För många är detta inte så stora nackdelar, och det går att köpa en bättre fjärrkontroll och väggfäste. När det väl kommer till kritan så är det så klart ljudet och bilden som är viktigast, och här har man inte kompromissat. Så om du främst vill använda tv:n till att kolla på program och filmer samt spela tv-spel så räcker den gott och väl.

Sammanfattning:

Vill du spara några tusenlappar men ändå få en tv med ordentlig bild och bra ljud så är denna definitivt värd att satsa på. Bästa 43 tum Tv 2020 on a budget.

Specifikationer

Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Bildskärmsteknik: LCD/LED
Uppdateringsfrekvens: 50 Hz
Paneltyp: IPS
HDMI 2,0: 3 st
USB 2.0: 2 st

HDR: 4K Active HDR
Ljudformat: Ultra Surround
Streaming-standard: Miracast
Ethernet & Wi-Fi
Inspelning via USB
Produktbeskrivning: LG 43UN7100

3 | Samsung The Sero QE43LS05T

Bästa 43 tum Tv 2020

Samsung The Sero QE43LS05T. Sedan vi gick från tjock-tv till plattare modeller har design inte förändrats särskilt mycket. Visst, skärmarna är bättre och ljudet är bättre, men man har liksom saknat något som känns helt nytt och fräscht. Om du känner så tycker vi att du ska kolla in Samsung The Sero. Detta är en roterande tv som kan visa både horisontell och vertikal media. Perfekt om du till exempel ska kolla på videor som är filmade på en mobil.

Vinnare när det gäller inredning

Ett vanligt problem, särskilt i nybyggda lite mindre lägenheter, är att det inte finns någon bra vägg att ha tv:n på och där soffan kan stå mittemot. Detta leder till en hel del huvudbry och konstiga lösningar för många. The Sero löser detta problem eftersom den kan stå mitt på golvet tack vare sitt stativ. Det är dock värt att tänka på att man inte kan fästa den på väggen, stativet är essentiellt för att man ska kunna snurra panelen.

Om det känns lite konstigt att ha en tv mitt i rummet kanske det känns bättre när du får veta att man även till denna Samsungmodell kan välja en snygg bild som visas när tv:n inte används. Detta gör att den känns lite som en tavla. Man kan också enkelt rulla undan tv:n när den inte används om man väljer att köpa till hjul. Detta är så klart mest praktiskt om ni inte vill koppla in spelkonsoller och annat i tv:n.

Lyxiga finesser

Denna tv har inbyggd Apple TV så att du kan casta saker från din mobil, till exempel. Det är också möjligt att helt enkelt knacka din mobil mot tv:n för att få den att börja spegla den. När du ska titta på vertikal media så roterar skärmen automatiskt om du använder Samsungs egna enheter, och annars är det bara att trycka på en knapp. Du behöver alltså inte göra det manuellt. Slutligen har den bra mycket bättre ljud än de flesta tv-apparater har.

Sammanfattning

En nytänkande underhållningscentral som är lätt att få in även i svårmöblerade hem. Utmärkt skärm, fantastiskt ljud och möjlighet att rotera tv:n så att du slipper de där jobbiga svarta kanterna när du tittar på vertikal media.  Framtiden är här gott folk.

Specifikationer

Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Bildskärmsteknik: QLED
Samsung Picture Quality Index 2800
HDMI 2,0:3 st
USB 2.0: 2 st

HDR: HDR10, HLG, HDR10+
Ljudformat: Dolby Digital Plus
Streaming-standard: AirPlay 2
WiFi 5
Google Assistant
Produktbeskrivning: Samsung The Sero.

4 | Tillbehör - Roxcore Soundbar

Roxcore Soundbar TV-högtalare med Bluetooth

Roxcore Soundbar. Dagens ultratunna tv-paneler lämnar inte mycket utrymme för att placera högtalare med ljud av lite stabilare sort. Med en soundbar likt denna, med bluetooth – går det dessutom att enkelt streama din musik från telefonen t.ex som en extra bonusfunktion.

Denna sounbar från Roxcore är fövisso en enklare modell men kommer också med en riktigt bra prislapp. Förutom att ansluta via bluetooth finns möjlighet att ansluta soundbaren med hdmi kabel till din tv. Modellen placeras på tvbänk eller sätts upp på väggen om det passar bättre med det medföljande fästet.

Val av källa, volymkontroll med mera görs enkelt med den medföljande fjärrkontrollen. En enkel men prisvärd produkt för att bättra på tv upplevelsen och streama din musik på ett lätt sätt.

KÖPGUIDE

Bästa 43 tum Tv 2020

 Många är vi som inte kan tänka oss att leva utan tv. Det är här vi samlar familjen, här vi skrattar och här vi gråter. Och om man inte har en tv, vart ska man då rikta möblerna? Nej, det är tydligt att vi alla behöver en tv. Och just 43 tum kan vara en perfekt storlek om man inte har det så stort hemma. 

Men innan vi går in på vår lista med de bästa tv-apparaterna så kanske det finns några saker du funderar lite på. Därför kommer vi först att besvara de vanligaste frågorna folk ställer när de ska köpa en tv på 43 tum så att du vet precis vad du ska leta efter.

 Hur stort är 43 tum ?

När man säger att en tv är 43 tum så syftar det på hur lång skärmen är på diagonalen, alltså snett från hörn till hörn. En 43-tums tv är ungefär 100 cm bred och 65 cm hög, men det kan skilja lite beroende på modell, så det är en bra idé att kolla på specifikationerna för just den tv du har tänkt köpa om du har det litet hemma och behöver ha exakta mått för att tv:n ska få plats.

Vad är en LED-tv?

LED i detta sammanhang är precis samma som i lamporna du har i taket, och det står för light emitting diode, alltså lysdioder på ren svenska, till skillnad från glödtrådar man hade i gamla glödlampor. Skärmen måste ju lysas upp på något sätt, och i detta fall görs det med LED.

Fördelen med LED är att det lyser upp bra och ger klara, fina färger, även när det är en ljus bild. Däremot är de inte lika bra för mörka bilder. En LED-tv var för inte så många år sedan något exklusivt, men nu har det kommit flera andra sorter som är bättre. Vi kommer nu även att titta på OLED och QLED som man kan säga är LED i uppgraderad form.

Vad är OLED ?

OLED är lite mer avancerat än LED på det sätt att varje pixel ger ifrån sig ljus. Här blir bilden lite tvärtom från LED, det tunga mörka blir riktigt snyggt, medan ljusa bilder inte blir lika bra. Däremot finns det en stor fördel med OLED, och det är att det är möjligt att göra dessa apparater riktigt tunna, något som kan vara ett stort plus för inredningen i vardagsrummet. Även om de är så tunna så kan du titta på den från i princip vilken vinkel som helst och ändå se en klar bild, något som inte alltid funkar med LED på samma sätt.

 Vad är QLED ?

QLED är utvecklat av Samsung och är som en mer avancerad version av LED där man har kombinerat det med något som kallas quantum dot, alltså kvantprickar som kan konvertera ljus till färg. Den som köper en tv med QLED gör det för att ljusstyrkan på skärmen är överlägsen det mesta annat.

 Vad är HDMI ?

Den anslutning som är mest mångsidig och som de flesta använder till något är HDMI. Ofta finns det minst tre olika HDMI-uttag och de kan användas till spelkonsoller, blu-ray-spelare och även för Chromecast och Apple TV. Man kan också använda HDMI för att ansluta tv:n till ett högtalarsystem eller en soundbar. Fördelen med HDMI är att både bild och ljud överförs med hög kvalitet då det görs digitalt.

 Vad betyder upplösning ?

Upplösningen har att göra med hur många pixlar tv:n har. Alla bildskärmar består av många små, små pixlar som kan visa olika färger och därmed är en liten del av bilden vi tittar på. Ju fler pixlar en skärm har, desto bättre detaljrikedom. Så när man pratar om hög upplösning menar man helt enkelt hur bra bildkvalitet skärmen har när det gäller hur skarp bilden är.

 Vad är en smart-tv ?

Om någon skulle fråga dig vad skillnaden är på en vanlig telefon och en smarttelefon, vad skulle du svara då? Du skulle antagligen säga att man kan koppla den till internet och använda olika appar, och att den gör det möjligt att till exempel dela med sig av bilder och videor. Ungefär samma funktioner har smart-tv:n, men det kan också röra sig om röstkommandon eller att du kan kontrollera den från mobilen i stället för med fjärrkontrollen.

En smart-tv är helt enkelt en modernare version av en vanlig tv. Den är också mer anpassad för dagens sätt att titta på filmer och serier genom olika streamingtjänster.

Lycka till atthitta bästa 43″ TV för just dej!

Vi gör vårt bästa för att testet ska vara hjälpsamt för dig

Lämna gärna ditt betyg 🙂

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

RELATERADE ARTIKLAR