43 Tum Tv bäst i test

43 tum TV bäst i test 2022

2022-04-19

Produkttestarna samarbetar med annonsprogram i syfte att få provision via affiliate-länkar.

Genomgång av de bästa 43 tum Tv 2022 när man jämför pris, skärpa, ljud, funktioner och design.  Hitta rätt tv för dig. Vi har jämfört konsumenttester med användarnas egna recensioner för att komma fram till vilka modeller som nästan helt garanterat kommer göra även den kräsne tv-tittaren nöjd.

Produkterna har utvärderats på:

BÄST I TEST 2022

43 tum Tv Bäst i test 2022

Samsung QLED
The Frame

5/5

BRA KÖP​

43 tum Tv Samsung QE43Q60

Samsung QLED
QE43Q60A

4.7/5

PRISVÄRD​

Tv 43 tum budget

Samsung
UE43TU6905

4.4/5

NANOCELL

LG Nano Tv

LG
43NANO75

4.5/5

1 | Samsung The Frame - 43" Tv Bäst i test

43 tum Tv Bäst i test 2022

Bästa 43 tum Tv 2022 – Samsung Smart TV med UHD 4K-upplösning och QLED-panel. Kompatibel med HDR10 + och HLG. Här får du perfekt bild, finaste detaljer med naturligt återgivning av kontrast, färg, vilket ger dig en mer realistisk bild.

Operativsystem Tizen är genomarbetat och stabilt, och med Smart Hub ser du enkelt dina favoriter på Netflix, YouTube, Apple TV med mera. Via Art Mode kan du ha en fin bild, ett konstverk eller välja olika motiv från muséer eller gallerier, som du lätt söker upp. Givetvis finns Bluetooth samt röststyrning. Bättre kan det inte bli.

Samsung The Frame är en 43 tum, smart TV med UHD 4K-upplösning och QLED-panel. Kompatibel med HDR10 + och HLG, kombinerar denna Samsung TV de finaste detaljerna med naturligt återgivning av kontrast, för den perfekta bildupplevelsen. Du får mer levande färger, högre kontrast, samt återger detaljer även i de mörkaste scenerna.

Samsung The Frame QLED LCD-panel täcker också 100% DCI-P3-färgutrymme, färgerna är rikare och mer nyanserade. Här kan du se dina filmer i fantastisk 4K-upplösning med den utmärkta pixel-täthet en 43 tum tv levererar. Fjärrkontroll fungerar med solenergi – smart.

Solcellsteknik laddar fjärrkontrollen

Fjärrkontrollen styr alla dina enheter som är uppkopplade. Genom solcellsteknik, som laddar upp fjärrkontrollen, så behöver du inte tänka på att köpa batterier. Fjärrkontrollen laddas upp av din inomhusbelysning, mycket smart och miljövänligt..

Quantum DOT och Dual LED-teknik

Samsung QLED QE43LS03A ger en dig en unik TV/film-upplevelse, och har ett antal bra programvarufunktioner. Dual LED-teknik ökar kontrasten tack vare ett nytt belysningssystem som kombinerar varmt och kallt ljus för att förmedla den mest optimala färgen. Det kommer att bevara de mest realistiska färgerna och de rikaste detaljerna även i betraktningsvinklar. Quantum DOT-teknik visar färger mer detaljerat, dessutom kan du själv justera färgtonen/kontrast enligt ditt önskemål.

Automatisk optimering av bild och ljus

Med Intelligent Quantum Processor optimeras automatiskt bild samt ljud. Oavsett innehållets ursprungliga upplösning går det upp till 4K-kvalitet tack vare artificiell intelligens som analyserar och förbättrar bildkvaliteten pixel för pixel. Avancerad 16-bitars färgmatchningsteknik ger dig fina detaljer och kontrast, även i ljusa scener.

Tizen stödjer Smart TV

Med Smart TV kan du komma åt mer innehåll på ett ställe. Smart Hub innehåller olika pattformar som Netflix, Youtube, Apple TV och applikationer som webbläsare och fotogalleri. Tizen ser till att du kan se på Smart TV, tillförlitligt och stabilt.

Se dina bilder på väggen

Om du aktiverar Art Mode kan du se dina bilder på TV:n, direkt på väggen, det blir snyggt inramat med den snygga ramen på TV;n. Du kan visa en målning från Samsung Collection eller projicera din egen valda bild eller foton på skärmen, och med The Frame kan du se konstverk ifrån kända muséer och gallerior, allt från ikoniska klassiker till modern konst och fotografi. Art Store ger dig tillgång till ett brett utbud av konstverk. 

Med inbyggda sensorer optimeras foto automatiskt, beroende på omgivningen i och stänger av skärmen när du inte är där. Rörelsesensorer och ljusstyrka sensorer fungerar bara i Art Mode. Prestandan kan variera beroende på ljusförhållandena.

Spela in valfritt

Med två USB-portar på One Connect-rutan, kan Samsung The Frame spela in dina TV-program på USB eller hårddiskar. Du kan programmera en inspelning från menyn på TV: n eller börja spela in direkt med hjälp av inspelningsknappen på fjärrkontrollen.

4 HDMI-ingångar 

Samsung The Frame har fyra HDMI-uttag (varav den ena är HDMI 2.1-standard) och en optisk digital ljudutgång (med S/PDIF-protokoll). Två USB-portar tillåter anslutning av USB-nycklar eller hårddisk. skivor med filmer, bilder eller musik Förutom DTT / kabel antennuttaget har TV: n två satellit antenn ingångar. Du kan enkelt göra alla anslutningar med One Connect (en kompakt extern låda). Den ansluts till skärmen med en enda nästan osynlig optisk kabel.

Sammanfattning

Här har du verkligen den perfekta 43 tum tv:n med toppkvalité på bildens återgivning, bra ljud, Smart TV med möjlighet att spela in. Med Art Mode så får du ett snyggt konstverk, direkt på din vägg, med en stilfull ram. Bara å njuta, och filmupplevelsen kommer att imponera. Mycket bra köp med fina kundbetyg. Mer info finns att hämta på modellens sida hos Samsung.

 

Upplösning: 4K UHD 3840×2160
Bildskärmsteknik: LED Full Backlight
Samsung Picture Index: 3000
HDMI: 4 st
USB: 2 st

HDR: Quantum HDR.
Ljud: 20W, Dolby Digital Plus.
Röststyrning: Google Assistant.
Trådlöst: Bluetooth & WiFi, Airplay 2
Game mode.

Bästa TV 43" 2022

2 | Samsung QLED QE43Q60A - Bra köp

43 tum Tv Samsung QE43Q60

Samsung QE43Q60A. Om du vill att din tv-upplevelse ska ge gåshud så behövs det bra färg, och det står verkligen den här modellen för. Här finns det faktiskt möjlighet till hela en miljard färger via denna utmärkta Qled VA-panel! Mer än så kan man knappast önska sig.

En annan bonus när det gäller färgåtergivningen är att skärmen är lika bra att se på oavsett vilken vinkel du tittar från. Perfekt om ni har en stor familj där alla sitter samlade i hörnsoffan. Tv:n använder sig av speciell bakbelysningsteknik som bidrar till ett större djup och bättre kontraster.

Slimmad design och ambient mode

För den som fokuserar på detaljer är det värdefullt att tv:n smälter in bra med ens inredning. Denna modell är väldigt slimmad och stilren och tar inte för sig förrän du väljer vad den ska visa. Om du vill undvika en stor svart yta i vardagsrummet som förstör känslan kan du välja att använda dig av ambient mode, där du kan presentera dina egna foton. Du kan också välja att visa kollage eller bildspel. Detta påminner lite om Samsungs The Frame-tv, där man kan välja att visa bilder som matchar interiören. 

Smidig att använda

Oavsett om du vill titta på vanliga tv-program, streama eller använda appar till något så styrs allt med Samsungs smidiga One Remote Control. Perfekt om du som vi är trött på att ha minst tre olika fjärrkontroller som tar plats på soffbordet.

Denna 43″ tv är också ett bra val om du jobbar hemifrån, eftersom det är lätt att koppla upp datorn mot den.

Smarta funktioner

En trevlig funktion är att om du vill spegla din mobils skärm på tv:n så kan du gå fram till tv:n och hålla din mobil mot den. Suveränt om du vill visa dina kompisar en video du har filmat till exempel.

Man kan också ställa in så att man ser två bilder på samma skärm. Du kanske exempelvis vill kolla på din favoritserie samtidigt som du tränar till en Youtubevideo, och då kan du ha de båda bilderna bredvid varandra. När det kommer till att spela på tv:n via konsol finns ett dedikerat HGiG-läge där panelen anpassar hdr-material från spelen utifrån tv:s specifikationer för bästa gameupplevelse.

Tv:n är en sann smart-tv och kan fungera som basen för ditt smarta hem. Från soffan kan du kolla vad som finns i kylskåpet, styra robotdammsugaren eller ändra belysningen, beroende på vilka kompatibla IoT-enheter du har där hemma. Vårt val av Bästa 43 tum TV 2021. 

Sammanfattning

QE43Q60A ger dig allt och lite till som man kan förvänta sig av en 43 tum tv i denna prisklass. Du får fantastiska Qled färger, hela en miljard olika nyanser, och smarta funktioner som exempelvis delad skärm och möjlighet att spegla din mobil.

Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160.
Bildskärmsteknik: LCD/QLED.
Fekvens: 60 Hz.
Samsung Picture Index: 3100.
Paneltyp: VA.
HDMI 2.1: 4 st.
USB 2.0: 2 st.

HDR: Quantum HDR.
Ljud: Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus.
Streaming: AirPlay 2.
Röststyrning: Google Assistant.
Nätverk: Ethernet & Wi-Fi.

3 | Samsung UE43TU6905 - Bästa 43 tum Tv 2022 Prisvärde

Tv 43 tum budget

Samsung UE43TU6905 är en 4K UHD TV med bra specifikationer sett till sitt prisläge instegsklassen. Modellens Crystal 4K-Processor gör ett gott arbete tillsammans med Crystal Display tekniken för att optimera bildupplevelsen. Färgåtergivning, kontrast och hanteringen av att precisera ljusa & mörka områden i HDR-material ges bra betyg av användare.

Ljudet som produceras av dessa ultratunna paneler brukar ofta nämnas som den svaga punkten men här är faktiskt användare nöjda och rekomenderar överlag modellen generellt.

Spegla Mobilen
Vidrör lätt din TV med mobilen så peglas innehållet från mobilen automatiskt på din tv-panel, lättare blir det knappast att titta på sina videoklipp, bilder eller kanske streama annat innhåll.

Förinställda lägen
Modellen kommer med 4 olika lägen som anpassats för att ge bäst upplevelse beroende på vad du för tillfället vill använda panelen till.

Här finns Filmläge , Naturligt läge, Auto Game Mode – Läge med låg ingångslatens för att optimera när en spel-konsol kopplas in  samt ett Filmskaparläge som ska återge mer exakt hur filmproducenten tänkt sej att filmen ska återges utan några anpassningar av tv-producenternas tekniker.

Denna 43-tum smart tv kommer med Samsungs utmärkta och lättanvända Tizen OS för enkel tillgång till en mängd appar som netflix, svt play, spel med mera.

Sammanfattning:
Här är en populär 43 tum tv som kommer med ett riktigt bra pris, bra bild & uppskattad ljudåtergivning samt nöjda köpare. 

Upplösning: 4K UHD 3840×2160
Bildskärmsteknik: LCD/LED
Samsung Picture Index: 2000
HDMI: 2 st
USB 2.0: 1 st

HDR: HLG, HDR10+
Ljudformat: Dolby Digital Plus
Streaming: Chromecast, AirPlay 2
Nätverk: Ethernet / WiFi 5 / DLNA
Röststyrning: Google Assistant

4 | LG 43NANO75 - Bästa 43 tum Tv 2022 Nanocell

LG Nano Tv

LG Nanocell 43NANO75 är som namnet antyder en modell med nya Nanocell tekniken. Här ges en fantastiskt bra färgåtergivning i kombination med marknadens bästa betraktningsvinkel. Ny teknik till riktigt bra pris.

Nano

Information och specifikation under bearbetning. En titt från LG:s produktinfo finns att kika på här.

Upplösning: 4K UHD 3840×2160.
Bildskärmsteknik: LED-bakgrundsbelysning.
HDMI: 3 st, USB:2 st.
Anslut: Wi-Fi AC, LAN, Bluetooth.
4K Uppskalning.

HDR: Aktiv HDR, HDR 10 Pro. Dolby Vision IQ
Ljudformat: OLED Surround, apt-X, Bluetooth Sound Sync, AI-ljud mm.
Streaming: AirPlay 2.
Gaming: Auto Low Latency Mode.

5 | Samsung The Sero - Bästa 43 tum Tv 2022 Premium

bästa tv 43 tum 2022

Samsung The Sero är en roterande tv som kan visa både horisontell och vertikal media. Perfekt om du till exempel ska kolla på videor som är filmade på en mobil.

Vinnare när det gäller innovation

Ett vanligt problem, särskilt i nybyggda lite mindre lägenheter, är att det inte finns någon bra vägg att ha tv:n på och där soffan kan stå mittemot. Detta leder till en hel del huvudbry och konstiga lösningar för många. The Sero löser detta problem eftersom den kan stå mitt på golvet tack vare sitt stativ. Det är dock värt att tänka på att man inte kan fästa den på väggen, stativet är liksom viktigt för att man ska kunna snurra den.

Om det känns lite konstigt att ha en tv mitt i rummet kanske det känns bättre när du får veta att man även till denna Samsungmodell kan välja en snygg bild som visas när tv:n inte används. Detta gör att den känns lite som en tavla. Man kan också enkelt rulla undan tv:n när den inte används om man väljer att köpa till hjul. Detta är så klart mest praktiskt om ni inte vill koppla in spelkonsoller och annat i tv:n.

Lyxiga finesser

Denna 43 tum tv har inbyggd Apple TV så att du kan casta saker från din mobil, till exempel. Det är också möjligt att helt enkelt knacka din mobil mot tv:n för att få den att börja spegla den. När du ska titta på vertikal media så roterar skärmen automatiskt om du använder Samsungs egna enheter, och annars är det bara att trycka på en knapp. Du behöver alltså inte göra det manuellt. Slutligen har den bra mycket bättre ljud än de flesta tv-apparater har.

Sammanfattning

En nytänkande underhållningscentral som är lätt att få in även i svårmöblerade hem. Fantastisk skärm, fantastiskt ljud och möjlighet att rotera tv:n så att du slipper de där jobbiga svarta kanterna när du tittar på vertikal media. Hur bra som helst. Att den dessutom har inbyggd Apple TV gör att den trots sitt ganska höga pris känns prisvärd. Framtiden är här.

Upplösning: 4K UHD 3840×2160.
Bildskärmsteknik: QLED Dual LED.
Samsung Picture Index: 2800.
HDMI: 4 st, USB:2 st.
Högtalartyp: 60W 4.1ch.

HDR: Quantum HDR, HDR 10+, HLG.
Ljudformat: Dolby Digital Plus.
Streaming: AirPlay 2.
Nätverk: Ethernet, WiFi 5, DLNA.
Röststyrning: Google Assistant.
Gaming: Game Motion Plus

6 | Digihome 43UAN221 - Xtra Budget

Digihome 43UAN221 är en enklare Android Tv till ett riktigt lågt pris. Modellen kommer likväl med Full HD, HDR och Androids uppskattade system med till gång till Google Play. En inbyggd Chromecast för smidig stream och förinstallerade appar som Netflix, Amazon Prime, Disney+ med flera.

Tillbehör - Samsung HW-A440

Samsung HW-A440 Soundbar med Bluetooth

Samsung HW-A440 – Dagens ultratunna tv-paneler lämnar inte mycket utrymme för att placera högtalare med ljud av lite stabilare sort. Med en soundbar likt denna får du enkelt en snabb och bra uppgradering av ljudbilden. Med bluetooth går det dessutom att enkelt streama din musik från telefonen t.ex som en extra bonusfunktion.

Denna Bluetooth 270W 2.1 kanal modell från Samsung är förvisso en enklare modell men kommer också med en riktigt bra prislapp. Surround-standarden är här en soundbar med 2 inbyggda diskant/midrange högtalare + en fristående trådlös woofer för bra bas. Förutom att ansluta via bluetooth finns möjlighet att ansluta till soundbaren med en optical kabel. Här finns även stöd för trådlösa bakre högtalare om man skulle vilja addera det framöver.

Val av källa, volymkontroll med mera görs enkelt vid sidan av HW-A440 eller via den medföljande fjärrkontrollen. En enklare men prisvärd produkt för att bättra på tv upplevelsen och streama din musik på ett lätt sätt. Bra omdömen från användare noteras såklart.

Utgående - LG 43UN7100

LG 43UN7100. För den som letar efter en någorlunda billig tv som ändå ger dig grym underhållning är LG UN71 ett riktigt bra alternativ. Denna tv har både bra bild och ljud – här får man faktiskt surroundljud som är bättre än på många dyrare modeller. Många som köpt denna tv är förvånade över hur hög kvalitet ljudet och bilden håller. Därför funkar den både för den som är ute efter en extra tv att ha i barn-rummet och för den som vill ha något nytt till vardagsrummet som familjen kan samlas framför. Oavsett vilken vinkel du tittar på tv:n från så är färgåtergivningen och skärpan bra.

Funktioner

Den är också bra för spel och ger både en snygg bild anpassad efter ditt spel och ger ingen fördröjning som förstör din spelupplevelse. Ett annat stort plus är att den är väldigt lätt att komma igång med. Perfekt om du vet med dig att du är lite oteknisk! De förval som finns tillgängliga att välja emellan är: Spelläge, Filmläge, ekoläge, Sportläge, expertläge, hotelläge, Standard mode, Auto Low Latency (ALLM – Bra för spel med snabba bildrörelser)

Plus & Minus

Självklart finns det några saker man måste kompromissa på när man kliver ner från toppmodellerna. Här handlar det mest om fjärrkontrollen som känns lite plastig samt viss kritik mot att menyerna kan vara lite sega. En annan sak som vissa reagerat på är att tv:ns fötter kanske inte känns helt stabila, så om du har barn eller husdjur som kan råka komma åt tv:n kan det vara en bra idé att sätta upp den på väggen.

För många är detta inte så stora nackdelar och ett väggfäste kostar inte särskilt mycket. När det väl kommer till kritan så är det så klart bild & ljudkvalitet som är viktigast, och här har man inte kompromissat. 

Sammanfattning

Vill du spara en slant men ändå få en tv med ordentlig bild och bra ljud så är denna definitivt värd att satsa på.

Upplösning: 4K 3840×2160
Bildskärmsteknik: LCD/LED
Frekvens: 50 Hz
Paneltyp: IPS
HDMI 2,0: 3 st
USB 2.0: 2 st

HDR: 4K Active HDR
Ljudformat: Ultra Surround
Streaming: Miracast
Nätverk: Ethernet / WiFi 5
Inspelning: Via USB

Köpguide

Många är vi som inte kan tänka oss att leva utan tv. Det är här vi samlar familjen, här vi skrattar och här vi gråter. Och om man inte har en tv, vart ska man då rikta möblerna? Nej, det är tydligt att vi alla behöver en tv. Och just 43 tum kan vara en perfekt storlek om man inte har det så stort hemma. 

Men innan vi går in på vår lista med de bästa tv-apparaterna så kanske det finns några saker du funderar lite på. Därför kommer vi först att besvara de vanligaste frågorna folk ställer när de ska köpa en tv på 43 tum så att du vet precis vad du ska leta efter.

Hur stort är 43 tum ?

När man säger att en tv är 43 tum så syftar det på hur lång skärmen är på diagonalen, alltså snett från hörn till hörn. En 43-tums tv är ungefär 100 cm bred och 65 cm hög, men det kan skilja lite beroende på modell, så det är en bra idé att kolla på specifikationerna för just den tv du har tänkt köpa om du har det litet hemma och behöver ha exakta mått för att tv:n ska få plats.

Vad är en LED-tv?

LED i detta sammanhang är precis samma som i lamporna du har i taket, och det står för light emitting diode, alltså lysdioder på ren svenska, till skillnad från glödtrådar man hade i gamla glödlampor. Skärmen måste ju lysas upp på något sätt, och i detta fall görs det med LED.

Fördelen med LED är att det lyser upp bra och ger klara, fina färger, även när det är en ljus bild. Däremot är de inte lika bra för mörka bilder. En LED-tv var för inte så många år sedan något exklusivt, men nu har det kommit flera andra sorter som är bättre. Vi kommer nu även att titta på OLED och QLED som man kan säga är LED i uppgraderad form.

Vad är OLED ?

OLED är lite mer avancerat än LED på det sätt att varje pixel ger ifrån sig ljus. Här blir bilden lite tvärtom från LED, det tunga mörka blir riktigt snyggt, medan ljusa bilder inte blir lika bra. Däremot finns det en stor fördel med OLED, och det är att det är möjligt att göra dessa apparater riktigt tunna, något som kan vara ett stort plus för inredningen i vardagsrummet. Även om de är så tunna så kan du titta på den från i princip vilken vinkel som helst och ändå se en klar bild, något som inte alltid funkar med LED på samma sätt.

 Vad är QLED ?

QLED är utvecklat av Samsung och är som en mer avancerad version av LED där man har kombinerat det med något som kallas quantum dot, alltså kvantprickar som kan konvertera ljus till färg. Den som köper en tv med QLED gör det för att ljusstyrkan på skärmen är överlägsen det mesta annat.

 Vad är HDMI ?

Den anslutning som är mest mångsidig och som de flesta använder till något är HDMI. Ofta finns det minst tre olika HDMI-uttag och de kan användas till spelkonsoller, blu-ray-spelare och även för Chromecast och Apple TV. Man kan också använda HDMI för att ansluta tv:n till ett högtalarsystem eller en soundbar. Fördelen med HDMI är att både bild och ljud överförs med hög kvalitet då det görs digitalt.

 Vad betyder upplösning ?

Upplösningen har att göra med hur många pixlar tv:n har. Alla bildskärmar består av många små, små pixlar som kan visa olika färger och därmed är en liten del av bilden vi tittar på. Ju fler pixlar en skärm har, desto bättre detaljrikedom. Så när man pratar om hög upplösning menar man helt enkelt hur bra bildkvalitet skärmen har när det gäller hur skarp bilden är.

 Vad är en smart-tv ?

Om någon skulle fråga dig vad skillnaden är på en vanlig telefon och en smarttelefon, vad skulle du svara då? Du skulle antagligen säga att man kan koppla den till internet och använda olika appar, och att den gör det möjligt att till exempel dela med sig av bilder och videor. Ungefär samma funktioner har smart-tv:n, men det kan också röra sig om röstkommandon eller att du kan kontrollera den från mobilen i stället för med fjärrkontrollen.

En smart-tv är helt enkelt en modernare version av en vanlig tv. Den är också mer anpassad för dagens sätt att titta på filmer och serier genom olika streamingtjänster.

Lycka till att hitta den bästa 43″ TV:n för dej!

Var det här testet hjälpsamt? Låt oss veta!

Lämna gärna ditt betyg nedan

Betyg: 5 / 5. Röster: 13

Relaterade artiklar